Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Selfness 8

 

11 jele annak, hogy fejletlen az érzelmi intelligenciád

szerző: Jobline

Ha ezekből legalább 5 illik rád, az baj, de le tudod dolgozni a hátrányt, mert az érzelmi intelligencia tanulható.

Az átlagos IQ-val rendelkező emberek az esetek 70%-ában jobban teljesítenek, mint a magasabb IQ-val rendelkezők.

Ez a felfedezés megrengette azt a képzetet, hogy az IQ a siker egyetlen forrása.

Az érzelmi intelligencia (EQ) és a jó teljesítmény szoros kapcsolatát az is bizonyítja, hogy

a legjobban teljesítők 90%-a magas érzelmi intelligenciával rendelkezik.

Az érzelmi intelligencia azonban kicsit megfoghatatlan, mégis ez befolyásolja, hogyan kezeljük a viselkedésünket, hogyan navigáljuk magunkat az összetett társas helyzetekben, és milyen személyes döntéseket hozunk a pozitív eredményekért.

Hiába jelentős tehát az EQ-szint, annak megfoghatatlan természete miatt igen nehéz eldöntenünk, milyen szinten állunk, illetve hogyan dolgozhatunk a hiányosságainkon. A most következő tulajdonságok alacsony EQ-ról tanúskodnak, ezért ha szeretnénk nagyobb sikereket elérni, ezeken a hiányosságainkon kell változtatnunk.

1. Könnyen stresszessé válsz
Amikor elfojtjuk az érzelmeinket, azok könnyen feszültség, stressz és szorongás képében kezdenek gyötörni, és eltorzítják testünket és lelkünket.

Az érzelmi intelligencia fejlesztésével sokkal jobban kezelhetővé válik a stressz, mert képesek leszünk azonnali válaszokat adni a nehéz helyzetekre, mielőtt a dolgok túlnőnének rajtunk.

Azok az emberek, akik nem használják az érzelmi intelligenciájukban rejlő lehetőségeket, sokkal nagyobb valószínűséggel fordulnak más, kevésbé hatékony eszközökhöz hangulatuk javításáért; kétszer nagyobb valószínűséggel tapasztalnak meg szorongást, depressziót, esnek függőségbe vagy szenvednek öngyilkossági gondolatoktól.

2. Nehezen érvényesíted magad
A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek képesek a jó modort, az empátiát és a kedvességet egyensúlyban tartani az önérvényesítés és a határaik meghúzásának képességével.

Ez a kombináció ideális a konfliktusok kezeléséhez, azonban ennek hiányában viselkedésünk passzívvá vagy túlságosan agresszívvá válik.

Az érzelmileg intelligens emberek megtartják az egyensúlyt, és képesek távol tartani magukat a kontrollálatlan érzelmi reakcióktól. Ez lehetővé teszi számukra, hogy semlegesítsék a nehéz, energiavámpír szerű embereket anélkül, hogy ellenséget gyártanának belőlük.

3. Korlátozott az érzelmi szókincsed
Minden ember megtapasztalja az érzelmek széles skáláját, ám csak kevesen tudják pontosan azonosítani őket. A Business Insider kutatása kimutatta, hogy a válaszadók csupán 36%-a volt képes erre, ami azért baj, mert a címkézetlen érzelmek gyakran félreérthetőek, ezért irracionális döntésekhez és kontraproduktív cselekedetekhez vezethetnek.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek mesterei az érzelmeknek, mert megértették őket, és kiterjedt szókincsük van a meghatározásukra.

Míg a legtöbb ember szimplán csak azt mondaná, hogy rosszul érzi magát, addig az emocionálisan intelligens emberek pontos különbséget tudnak tenni aközött, hogy éppen frusztráltnak, nyomottnak vagy idegesnek érzik-e magukat. Minél specifikusabb a szóhasználatunk, annál nagyobb betekintést nyerünk abba, hogyan érezzük magunkat, mi okozta ezt, és mit kell tennünk vele.

4. Hamar ítélkezel, és utána vehemensen véded az álláspontodat
Az alacsony EQ-jú emberek gyorsan alkotnak véleményt, és csak azokat a bizonyítékokat veszik figyelembe, amelyek alátámasztják a véleményüket, az ellenérveket pedig figyelmen kívül hagyják. Akár orrvérzésig is kiállnak helytelen véleményük mellett, ami különösen veszélyes a vezetők esetében, amint átgondolatlan ötleteik a csapat stratégiájává válnak.

A magas EQ-val megáldott emberek hagyják ötleteiket „pácolódni”, hiszen tudják, hogy az első reakciókat érzelmek okozzák. A gondolataiknak is időt adnak, és megvizsgálják a lehetséges következményeket és ellenérveket is. Ezután megbeszélik az ötletüket másokkal, és számításba veszik a többiek véleményét is.

5. Nem tudod elengedni a negatív érzelmeket
Gondolj egy olyan fenyegető helyzetre, amitől a tested harci üzemmódba került, ami küzdelemre vagy menekülésre kényszerített. Amikor veszély fenyeget, ez a reakció nagyon fontos a túlélés szempontjából, de amikor ez a veszély már rég elmúlt, a stresszhez való ragaszkodás rombolja a testet, és akár olyan egészségügyi következményei is lehetnek, mint a magas vérnyomás vagy a szívelégtelenség.

6. Nem tudsz megbocsátani
Az érzelmileg intelligens emberek távolságot tartanak a hibáiktól, de nem feledkeznek meg róluk. Azáltal, hogy biztonságos távolságban tartják őket, képesek reflektálni rájuk, és a jövőbeli sikerekhez igazítani őket. Ha túl sokat időzünk a hibáinkon való rágódással, idegesek és bátortalanok leszünk, míg ha teljesen megfeledkezünk róluk, ugyanabba a hibába eshetünk újra.

7. Gyakran érzed úgy, hogy nem értenek meg
Érzelmi intelligencia hiányában gyakran érezheted magad meg nem értettnek, mert nem tudod úgy közvetíteni a gondolataidat, hogy mások számára is világos legyenek. Az érzelmileg fejlett emberek tudják, hogy nem mindig lehetséges tökéletesen visszaadni egy-egy ötletet. Azonban amikor látják, hogy a többiek nem értik a mondandójukat, igazítanak a megközelítésükön, és olyan módon kommunikálnak, hogy üzenetük megértésre találjon.

8. Nem ismered a gyenge pontjaidat
Mindenkinek vannak gyenge pontjai– olyan helyzetek és emberek, amelyek és akik impulzív válaszokra sarkallnak minket. A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek ismerik ezeket a gyenge pontokat, és arra használják ezt a tudást, hogy kikerüljék azokat a szituációkat és embereket, akik nem a legjobbat hozzák ki belőlük.

9. Sosem vagy mérges
A magas érzelmi intelligencia nem a kedvességről szól, sokkal inkább arról, hogy képesek vagyunk kezelni az érzelmeinket a legjobb eredmény elérésének érdekében. Néha ez azt is jelenti, hogy nem titkoljuk, ha levertek, szomorúak vagy frusztráltak vagyunk. Ha folyamatosan maszkot hordunk, boldognak és pozitívnak állítjuk be magunkat, hiteltelenné válunk. Az érzelmileg intelligens emberek negatív és pozitív érzéseket is alkalmaznak a helyzeteknek megfelelően.

10. Másokat hibáztatsz az érzéseid miatt
Az érzelmek belülről jönnek. Csábító lehet mások cselekedeteinek tulajdonítani őket, pedig felelősséget kell vállalnod értük. Senki sem írhatja elő neked, hogyan érezd magad, ha te nem szeretnéd.

11. Könnyen megsértődsz
Ha tudod, ki vagy, magabiztos és nyitott vagy, mások nem tudnak egykönnyen feldühíteni. Az sem jelenthet gondot, ha mások ugratnak, hiszen képes vagy mentálisan vonalat húzni a humor és a lekicsinylés között.

Ellentétben az IQ-val, az EQ igencsak képlékeny, ezért folyamatos gyakorlással, új, érzelmileg intelligens viselkedéssel utat építhetünk az új szokásokhoz is. Amint az agyunk is megerősíti ezeket az új viselkedéseket, a régi, destruktív szokásaink lassan kikopnak, és helyükbe érzelmileg intelligens válaszok kerülnek még a nehezebb helyzetek esetén is.

A Business Insider cikke nyomán

Forrás: https://karrierplusz.jobline.hu/allaskeresok/20170203_11_jele_annak_hogy_fejletlen_az_erzelmi_i

 

 

Energy-breathing
    Egy stresszel teli, kiborító nap után újratölthetjük lemerült
    akkumulátorainkat egy egyszerű és igen hatékony módszer
    segítségével: vegyünk három mély lélegzetet!

    Ez a kis oxigéntöbblet nem csak a testünket látja el új erővel, hanem növeli az összpontosító készségünket, és a hangulatunkat is javítja.

    És ha ezt nem csak véletlenül tesszük, akkor a légzésgyakorlatok célzott
    alkalmazásával sohasem tapasztalt magasságba röpíthetjük az
    életenergia-szintünket.

 

Ha feltöltekezünk friss levegővel, akkor minden szervünk optimális mennyiségben jut oxigéndús vérhez.

A vérkeringés ismét lendületbe jön. Fittnek érezzük magunkat - és úgy is nézünk ki, mert a bőr vérkeringése is javul. Ezzel egyidejűleg pedig 70 százaléknyi káros anyagot (főleg szén-dioxidot) lélegzünk ki.

Persze mindez csak akkor valósul meg, ha mélyen lélegezzük be - egészen a rekeszizomig - és ki (a kilégzés kétszer annyi ideig tartson, mint a belégzés).

 

/Mély légzéssel szellemi erőinket is aktivizálhatjuk,

/az orr felső járataiban ugyanis nem csak a szaglásközpont található,

hanem az asszociációért, az összpontosításért, a beszédért és a gondolkodásért felelős egységek is.

 

A közérzet tudatos légzés útján történő befolyásolása nem új felfedezés.

Indiában, Kínában és Japánban már évszázadok óta ez képezi a naponta

végzett egészségügyi és meditációs gyakorlatok alapját.

Legyen szó jógáról, tai-chiról vagy makahóról,

/a cél mindig az, hogy az életenergia, a prana, chi - vagy ki - szabadon áramolhasson a testben./

 

A Zen követői nem manipulálni akarják a légzést, hanem eggyé akarnak válni vele.

"Fordulj a légzésedhez, és a szétszórtságod eltűnik!" - vallotta már Buddha is.

Ugyanígy a fejünkben köröző gondolatoktól is megszabadulhatunk.

Aki csak a légzésére összpontosít, az nem tud egyszerre valami másra is figyelni.

Egy bizonyos ponton túl ez a folyamat önállósul, és megnyugtatja a testet.

 

 

Hosszú lélegzetvétel - legjobb trükk stressz ellen

Mivel manapság mindent gyorsan kell végeznünk, sokak számára a lassú légzés a luxus kategóriájába esik.

Nem engedik meg maguknak a lélegzetvételnyi szünetet, és csak a mellkasukba szívják be a levegőt, nem pedig a rekeszizomig.

 

Ez duplán rossz, mert a rekeszizom egyenletes mozgása masszírozza és stimulálja a többi szervet. Emellett pedig, aki felületesen lélegzik, az 0,5 liter helyett csak 0,2 liter oxigént tud feltankolni. Így az oxigén nem jut el az alsó tüdőhólyagocskákig.

TIPP: ezen gyakran már azzal is segíthetünk, ha lazítunk az övünkön; így mintegy 30%-kal megnő a légzéstérfogatunk.

Jó TUDNI: ha a szervezetünk folyamatosan oxigénhiányban szenved, ez hosszú távon görcsökhöz, fejfájáshoz, vérkeringési zavarokhoz és összpontosítási nehézségekhez vezet.

 

 

Ahogy lélegzünk, olyanok vagyunk

Fontos az egyenes testtartás is, mert csak úgy tud a levegő akadálytalanul áramolni.

A légzés és az érzelmek szorosan összefüggenek. Egyesek minden félelmüket és dühüket lenyelik, mások pedig mesterségesen felfújnak minden helyzetet.

A magatartás és az érzelmek a testtartáson is meglátszanak. Például: valaki leereszti a vállát, és behorpasztja a mellkasát.

Ebből következtetni lehet az érintett személy jellemére és életenergia-tartalékaira.

 

Légzésünkkor azt vesszük magunkhoz, amit az életünktől várunk: aki felületesen lélegzik, és nem vesz magához elég oxigént,

az az élet más területein is korlátok közé szorítja magát - aki pedig nem tud rendesen kilélegezni, annak egyébként sincs sok adnivalója.

 

Már kis többletoxigén is sokat tehet annak érdekében, hogy pótoljuk elhasznált energiánkat.

"Energy-breathing"-programunk hatására meg tudjuk változtatni a légzésritmusunkat,

éberek, fittek, ugyanakkor nyugodtak és ellazultak leszünk.

Jobban fogjuk magunkat érezni, és a kisugárzásunk is egészen más lesz. És még egy előny: a gyakorlatokat minden felhajtás nélkül bárhol, egyszerűen elvégezheti.

 

Mi az energy-breathing?

Az energy-breathing gyakorlatai nem csak új erővel és energiával töltik fel, de az egész kisugárzását is megváltoztatják.

TIPP: végezze el őket minden alkalommal, amikor fáradtnak és lomhának érzi magát, mégpedig rendszeresen mindennap, azonos időben. Meg fogja látni, a hatás döbbenetes lesz!

A legfontosabb alapszabály: vegyen fel mindig egyenes testtartást, mert csak így áramolhat a levegő akadálytalanul! Az orrán át lélegezzen be (ez megszűri és melegíti a levegőt), és a száján lélegezzen ki! Sohase tartsa vissza a lélegzetét, hanem engedje egyenletesen áramolni!

A legjobb, ha minden gyakorlatot kipróbál, hogy megérezze a különbséget. Meg fogja látni, teljesen más érzés, ha a hasával, a rekeszizmával, vagy az oldalával lélegzik. A 3-6. alapgyakorlatok segítik a mélyebb légzést, és oldják a stresszt. Ezek különleges gyakorlatok, amelyek segítségével azonnal feltöltheti lemerült akkumulátorait.

Ha rendszeresen gyakorol, teljesen új életérzés alakul ki önben. Ne várjon addig, amíg teljesen kimerül, kezdje a tankolást most, mindjárt!

Forrás és a teljes cikk: http://www.informed.hu/?tPath=/print/betegsegek/gyacs/application&article_print=yes&article_id=87928

 

 

 

g,,Mindenki a szíve tisztaságának arányában látja a láthatatlant, és ez attól függ, hogy mennyire sikerült kifényesítenie.
Aki kifényesítette, az mind többet és többet lát – több láthatatlan forma manifesztálódik számára.”

A BÉKE ÁTALAKÍTÓ HATÁSA - Dr. David R. Hawkins tapasztalatai a béke átalakító erejéről

"A mélységes béke pillanatait mindannyian megtapasztaltuk már, midőn úgy tűnt, hogy az idő és vele a világ hirtelen megáll, és mi kapcsolatba kerülünk a Végtelennel. Az elmúlt években számos könyv jelent meg halál közeli élményekről. Ez az élmény olyan emberekkel történt meg különféle körülmények között, akik a halálukat követően visszatértek a testükbe. Jellemző, hogy a tapasztalat után az életük gyökeresen megváltozott, és ők maguk sosem feledik azt. A világlátásuk, a világ jelentősége és az abban betöltött személyes szerepük is teljesen új irányt vett.

A Kék Hold völgye című filmben a főhős hiába tér vissza a világba, a Shangri Lában tett látogatása után, már teljesen másképp látja azt. Mindennél jobban vágyik Shangri Lába, a béke állapotának birodalmába. Amint megjelenik bennünk a béke, többé nem vagyunk a világ áldozatai, és nem állunk a hatása alatt sem úgy, mint egykor, mivel megpillantottuk a világ és önnön valónk igazságát.

Kitartó önátadással, egyre gyakrabban kezdjük átélni a béke ezen állapotait, amelyek időnként egészen elmélyülnek, és egyre tovább tartanak. Amint a felhőket eltávolítottuk, felragyog a nap, és felfedezzük, hogy mindvégig a béke volt a valóság. Az önátadás az a mechanizmus, amely felfedi létezésünk igaz természetét.

Ha valaki a béke ezen állapotában van, akkor a kineziológiai tesztje erős lesz, és semmi nem gyengíti őt el, legyen az mentális, érzelmi vagy fizikai hatás. Felhagyunk azzal, hogy a testet saját énünkként azonosítsuk. Az hogy vajon a fizikai betegségek meggyógyulnak-e vagy sem, már teljességgel lényegtelen, mivel értelmét veszti a fizikai lét felett érzett aggódás.

A belső békével hatalmas erő jár együtt. A tökéletes béke energiamezeje megrendíthetetlen, és aki erre magában rálel, azt többé nem lehet sem megfélemlíteni, sem irányítani, sem befolyásolni, sem pedig programozni. Ebben az állapotban a világ fenyegetéseivel szemben sebezhetetlenek vagyunk, mivel úrrá lettünk a földi léten. Ha a béke állapota megszilárdul, a hétköznapi értelemben vett emberi szenvedés sem lehetséges többé, hiszen a sérülékenység alapját teljes mértékben elengedtük.

A csendes áldás

Úgy mondjuk, hogy aki a béke állapotát elérte, az „megvilágosodott”, és a Kegyelem állapotát élvezi. Ebben az állapotban, illetve azon túl találjuk az illumináció és az igazságra ébredés különböző szintjeit, amelyekről a misztikusok, a bölcsek, a szentek és az avatárok beszámoltak.

Csendes, szavakkal kimondhatatlan jótétemények kísérik azt, ha egy megvilágosodott ember jelenlétében tartózkodunk. Hagyományosan ők a magas szintet elért spirituális tanítók, szentek vagy bölcsek, akiket a keresők akár hosszú utazások árán is meglátogatnak azért, hogy fizikailag is az energiamezejük jelenlétében időzhessenek. A hívek és a keresők a tanító magas rezgésű aurájának csendes áldásában részesülnek, amit úgy is szoktak nevezni, hogy „a nem-elme átadása”, „a guru kegyelme” vagy „a tanító áldása”. Ezen átadás magától történik, és nem személyes jellegű. A végtelen béke a tanító vagy a szent energiamezejéből magától, feltételek nélkül sugárzik. Az energia átadását volt hivatott szimbolizálni az is, amikor a Buddha egy virágot nyújtott át az egyik tanítványának. Ha csak egyszer is találkozunk egy olyan nagy tanítóval, aki ezt az energiát ragyogja, örökre megváltozunk. A legüdvözítőbb, ami történhet velünk, az, ha lehetőségünk nyílik egy nagy tanító jelenlétében időzni, mert a fizikai közelség révén lenyomat képződik bennünk a béke és a teljes önátadás állapotának rezgéseiről. E felébredett állapot csendes átadása egy olyan nem verbális energetikai jelenség, amelyet sem a logika, sem a nyelv nem korlátoz. A tanító aurájában lévő rezgés közvetítőként működik, amely elősegíti a kimondott szavak megértését. Ám az elhangzó szavak helyett mégis az energia az, ami a fejlődésünkre nézve jótékony hatást fejt ki. A csendes áldáson keresztül a magas szintet elért tanítóból vagy szentből sugárzó energia egybeolvad az auránkkal, az agyműködésünkkel és az egész lényünkkel.

Az emberiség annak köszönheti az életben maradását, hogy a béke ezen energiája kisugárzik a világba. Ha ez az energia nem ellensúlyozna, az emberiség már réges-rég elpusztította volna önmagát. Éppen ezért szolgálja saját fejlődésünk az emberiség egészét. Oltalmazó jelenlétté leszünk a világban azzal, ha elérjük magunkban a szeretetteljesség és a béke magasabb állapotait."

/Dr. David R. Hawkins - Elengedés: Az önátadás útja/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1315576065208266&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

 

 

Dr. David R. Hawkins - A kapcsolatokról

"ÉRZÉSEINK ÉS GONDOLATAINK - AKÁR KIFEJEZZÜK ŐKET AKÁR NEM - MINIDIG HATÁSSAL LESZNEK MÁSOKRA ÉS BEFOLYÁSOLJÁK A KAPCSOLATAINKAT!"

"Felismerjük, hogy az emberek egyáltalán nem a testünkre reagálnak, hanem a belső hozzáállásunkra, az energiánkra, a tudatszintünkre.

Egy nap majd elkezdjük megérteni, hogy A VILÁGON MINDENKI ÉS MINDEN A TUDATSZINTÜNKRE, A SZÁNDÉKAINKRA ÉS AZ IRÁNTUK ÉREZETT ÉRZÉSEINKRE REAGÁLNAK. Megértjük az olyan szent életű emberek vonzerejét, mint amilyen Teréz anya, a dalai láma, vagy Mahátma Gandhi, stb. Láthatjuk, hogy nem a fizikai megjelenésükért szerették őket, hanem a belőlük áradó szeretet és béke ragyogásáért."

 

 

 

Rövid szünetek – Pihentető elemek.

Időről időre engedélyeznie kell magának egy rövid szünetet. Valósággal csodát tesz, erősít és stimulál.

 

Irodájának és a munkahelyének nem csak a mun­kát kell szolgálnia, így a berendezésnél sem szabad csak ezt a szempontot szem előtt tartani: A munkahelyén is gondoskodnia kell valamilyen „pihentető elemről".

Ez lehet például nagy kép vagy poszter, amelyen hegyi táj és vízesés vagy virágzó kert látható.

Lehet néhány kő vagy ásvány, amely az íróasztalán kap helyet.

Lehet szí­nes kendő, amelyet díszítőelemként rátesz az irattartó szekrényre.

Szükség esetén aztán kapcsolatot létesíthet ezzel a „pihentető elemmel":

- képzelje el például, hogy egy pillanatig valóban ott van annál a hegyi pataknál vagy kint van a kertben. Ráteheti a kezét a kövekre, feltöltekezhet az energiájukkal. Vizualizálhatja a színes kendőt, és átveheti a szín energiáját.

 

Általánosságban a következő szabály érvényes:

Ha intenzív munkafolyamat részese, amelynek során folyamatosan és erősen kell koncentrálnia, hozzon létre kis „oázisokat", ahol ellensúlyozást, nevezetesen lazítást és oldottságot biztosít magának.

 

Akkor a legjobb a teljesítőképessége, ha az összpontosítást/feszültséget többször lazítás/oldottság váltja fel.

 

Ha viszont állandóan az összpontosítás/feszültség állapotában van, előbb vagy utóbb csökkenni kezd a teljesítménye. A szelleme és a teste ilyenkor úgymond ,,erőszakkal" biztosítja magának az oldottság/lazítás szakaszát, amelyre szüksége van.

 

Jobb, ha önként biztosítja szellemének és a testének ezeket az időszakokat, és így együtt rezeg velük.

Figyeljen, mikor kezd fáradni a szelleme és a teste, mikor kezd gyengülni az összpontosít és a teljesítőképessége, és azonnal iktasson be a programjába rövid pihenő és lazító időszakot.

Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

 

A szellemi és a lelkierők kölcsönösen befolyásolják egymást.

Az érzések rendkívüli erejűek. A negatív érzések, mint a harag, a düh, a féltékenység vagy a csalódottság, teljesen felboríthatják belső egyensúlyunkat, negatívan befolyásolhatnak, és indulatok vezérelte cselekedetekre ragadtathatnak el minket. Azok az embertársaink, akiken negatív érzések uralkodtak el, rendkívül kellemetlen, nehéz emberek. Kiszámíthatatlanok, szeszélyesek, akaratosak, részrehajlók, kontrollálatlanok, és mérhetetlenül fel tudják izgatni magukat mindenen, pedig miközben ahhoz nagyon értenek, hogy másokat bántsanak, cl tűrni semmit nem képesek.

 

A pozitív érzések, például a szeretet, az öröm, a biza­lom vagy a bátorság a bennük lévő erő révén derűssé tesznek, motiválnak, pozitívan stimulálnak minket. Kedvezően befolyásolják eszmevilágunkat és intuíciónkat, és bizonyos színt kölcsönöznek cselekedeteinknek és életünknek.

Emellett a pozitív érzések megkönnyí­tik a másokkal folytatott kommunikációt és interakciót.

Azok az emberek, akik pozitív érzelemvilágban élnek, rendszerint kellemes, megértő, objektív, kiegyensúlyo­zott és derűs emberek.

 

Minden ember „érzelemreflektor", a legkülönfélébb érzések befolyásolják és irányítják attól függően, hogy mit él át és kivel találkozik.

Az ember kedélyállapota óráról órára változhat. A hangulatoknak ez a változé­konysága és gyors hullámzása az ember érzelmi termé­szetének jellemzője.

Előfordulhat például, hogy ma vidámak és bizakodók vagyunk, holnap viszont boldogtalanok és bo­rúlátók. Az érzések nyugtalan áramának játékszerei vagyunk, amely szellemi tevékenységek és pszichikai reakciók révén jön létre. Mindez egyértelművé teszi, hogy mennyire fontos az iskolázott és edzett szellem, amely nem öntudatlanul és kontrollálatlanul termeli a gondolatokat és váltja ki az érzéseket, hanem objektíven és fegyelmezetten működik.

 

Ahogy a fej felső részét a szellem székhelyének tartják, úgy a szívet az érzések székhelyének nevezik. Ez azonban csak bizonyos érzések, például a szerelem ese­tében igaz. Ha szerelmet érzünk, hevesen verni kezd a szívünk, ha megsebzik szerelmünket, szorító fájdalmai érzünk a szívünkben. Ha viszont negatív érzések, pél­dául felindultság, bosszúság vagy harag lesz úrrá rajtunk, ezen érzések székhelyeként a solar plexust azo­nosíthatjuk.

 

Az érzelmi erők minőségüktől függően „gyorsító­ként" vagy „fékként" hatnak az ember cselekedeteire. Ha például munka közben arra gondol, hogy sikerrel fog járni, és gazdagon megjutalmazzák majd, ez az elkép­zelés boldogságérzetet vált ki önből. Ez a pozitív érzés arra fogja ösztönözni, hogy még lelkesebben végezze a munkáját. (Ha viszont munka közben arra gondol, hogy csődöt fog mondani vagy hibázni fog, és talán a főnöke is jól lehordja majd, ez az elképzelés a kedvetlenség és a félelem érzését váltja ki önből. Ezek az érzések pedig demotiválják és megbénítják önt, és ezáltal realizálják képzeletbeli kudarcát.

Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

- Old fel - nemesítsd meg a negatív érzést a szeretetben.

 

- Old fel - nemesítsd meg a negatív érzést a légzéseddel.

 

Az negatív érzések nemesítése, alkímiája, légzés transzformáció.

A negatív érzelmek alkímiája

Az „érzelmek alkímiája" kiváló módszer, amely megkímél minket attól, hogy küzdenünk kelljen a bennünk lévő negatív érzések ellen, vagy nagy fá­radságok árán ki kelljen irtanunk magunkból őket, ami nagyon sok erőt kívánna tőlünk.

Ahogy koráb­ban az alkimisták arannyá változtatták az egyszerű fémet, úgy változtathatunk át ezzel a módszerrel negatív érzéseket pozitívvakká. E cél eléréséhez a légzést használjuk.

Mint tudjuk, a kozmosz életenergiája, nullapont- vagy tachyonenergiája energiaforrás. Sőt még annál is több: olyan energiaforma, amely az ember visszatalálását szolgálja a rendhez. Ezen az érzelmi harmónia megtalálása is értendő.

Szinte mindig pozitív hatást lehet el érni a nullapont- vagy tachyonenergia alkalmazásával. A nullapont- vagy tachyonenergia segítségével visszafordíthatunk degeneratív folyamatokat, semlegesíthetünk zavaró mezőket, és egyesített energiamezőket hozhatunk létre.

Ha az előbb elmondottakat negatív lelkiállapotokra vonatkoztatjuk, akkor a kozmikus életenergia vagy nullapont-, illetve tachyonenergia olyan anyag, amellyel semlegesíthetjük és egyesíthetjük negatív érzéseinket, rendet, harmóniát teremthetünk bennük. Ez pontosan a következőket jelenti: a düh vagy a félelem állapotát ellensúlyozzuk, és a normális lelkiállapotba billenünk át.

A népnyelv találóan a következő szavakkal írja le ezt a folyamatot: „Vegyél jó mély levegőt, mielőtt beszélsz vele." Ez a mondás embertársaink heves izgalmi állapotaira vonatkozik, amelyek köztudomásúlag nagyon gyakran azt eredményezik, hogy az érintettek indulatból cselekednek, ezzel károkat okoznak maguknak él másoknak — ilyen esetekben szoktuk azt tanácsolni valakinek, hogy először vegyen mély levegőt. Ez a módszer gyakran valóban segít abban, hogy valamelyest megnyugodjon az ember, de nem igazit hatékony, mivel valami hiányzik belőle, mégpedig az, hogy tudatosan pozitív érzéssé transzformáljuk a negatív érzést.

Csak akkor szabadulhatunk meg a negatív erőktől, ha azok pozitívvá alakulnak.

A mágikus iskolának köszönhetően köztudott, hogy a lélegzet elektromos és mágneses folyadékot tartalmaz.

A tudatos belégzés során magunkhoz vehetünk és továbbíthatunk bizonyos elképzelést vagy érzést — először a testnek, azután a szellemnek és a léleknek. Kilégzéskor pedig ugyanígy kilélegezhetünk a szellemből, a pszichéből és a testből valamilyen gondolatot, vagyis megszabadulhatunk tőle, és kivezethetjük a kozmikus energiakeringésbe.

Az is lehetséges, hogy a pozitív lélegzetárammal pozitív és építő hatású gondolatokat és érzéseket vegyünk magunkhoz (a kozmikusenergia-körforgásból).

Elég, ellazult állapotban visszatükrözzük a negatív energia pozitív ellenpólusát. Olyan, mint amikor közvetlenül napfénybe tartunk egy zsebtükröt, és egy sötét pontra irányítjuk, hogy oda érkezzenek a visszavert napsugarak. És a pont hirtelen már nem is sötét, hanem világítani kezd a fényben.

„Érzelmi alkímia" gyakorlat (időtartam: 2-5 perc):

 • Üljön le nyugodt helyen, ahol nem zavarják. Hunyja le a szemét, és néhányszor szívja be jó mélyen, majd fújja ki a levegőt, azután lélegezzen egyenletesen. Közben összpontosítson a légzésére. Képzelje maga elé a kozmikus ősenergia-tengert, amelybe kilélegzik, és amelyből friss levegőt léleg­zik be.
 • Most irányítsa a figyelmét arra a negatív energiá­ra, amelyet át akar alakítani. Tükrözze vissza a pozi­tív energiát, amelyet ezzel a gyakorlattal el akar érni.
 • Most fújja ki jó mélyen a levegőt. Közben fújja ki a negatív energiát is. A tudata a solar plexusban van. Adja át a negatív energiát a kozmikus energia­tengernek, amely felveszi ezt az energiát. Folytassa a kilégzést egészen addig, amíg egy csepp levegő sem marad a tüdejében.
 • Most szívja be jó milyen a levegőt. Közben szívja be a pozitív energiát is. A tudata a homloka magasságában van. Lássa maga előtt a kozmikus energiatengert, amely táplálja önt. Érezze, ahogy beáramlik önbe a pozitív energia és átformálja önt. Érezze, ahogy hirtelen nyugodttá, derűssé, higgadttá stb. válik.
 • Most pár másodpercig tartsa a tudatát a pozitív érzésben, és összpontosítson erre az érzésre (közben normálisan lélegezzen tovább).

-

 

Embertársaink átformálása

Minél gyakrabban és minél hosszabb ideig végzi ezt a gyakorlatot, annál könnyebben tud majd átalakulni.

Sőt még ennél is többre lesz képes: embertársait is át tudja majd formálni. Valahányszor csak látja, hogy egy embertársa valami negatív dolgot élt át, és negatív érzések befolyása alatt áll, segíthet neki abban, hogy visszataláljon a normális állapotba. Mutassa meg neki a „tükrével" a po­zitív tulajdonságait, tükrözze vissza neki azokat a pozitív érzéseket, amelyeket ő maga nem lát, és küldjön harmonizáló erőket a felindultságába és a diszharmóniájába.

 

Ha alkalmazza az érzelmi alkímia és a helyes légzés elvét, gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg a negatív érzésektől.

A kilégzéssel átadja negatív érzéseit a kozmikus energiatengernek, a belégzéssel pedig magához veszi a kívánt pozitív érzéseket. Azután más em­bernek érzi majd magát.

 

 

Az érzések rendkívül sok energiát használnak és kötnek meg, amely azután más területeken hiányzik. Az érzelmi telítettség gátolja az összpontosítást. Miért? Mert így nem lehet összefogni, összpontosítani és a feladatra irányítani az erőket — elfolynak.

A negatív érzések gyengítik az energia-háztartását, megbénítják kreatív alkotóerejének áramát, felborítják szervezetének egyensúlyát, ártanak az egészségének! Bár veszélyes dolog válogatás nélkül követni negatív érzéseket, sokan újra és újra érzéseik játékszerévé válnak.

,,Nem neked kell követned az érzéseidet, hanem az érzéseidnek kell követniük téged!" (Roberto Assagioli, pszichoszintézis megalapítója)

Ennél találóbban nem lehetett volna megfogalmazni a dolgot. Az érzéseinknek kell követniük minket, nem pedig nekünk az érzéseinket. De a valóság, amelyben élünk, teljesen máshogy fest: a legtöbb ember követi az érzéseit, és hagyja, hogy azok eluralkodjanak rajta.

 Aki nem akar érzései játékszerévé válni, és sikeres akar lenni az életben, annak jól kell bánnia az ér­zéseivel,

 

A pozitív érzések felfelé „vezetnek", „felemelnek" min­ket, azaz erősítik bennünk a pozitív erőket, míg a negatív érzések „lehúznak" minket.

Alapvetően minden érzésben ugyanaz az erő lako­zik, nevezetesen az érzelmi erő, amelyet lelki vagy pszi­chés erőnek is neveznek. Érezzünk akár szeretetet, akár gyűlöletet - az energia mindkét esetben egyforma; csak sík eltérő, amelyen az érzések mozognak.

 

Ha kifejlesztettük magunkban az érzelmi intelli­genciát, tetszés és igény szerint emelhetjük azt a lelki síkot, amelyen éppen mozgunk. Ez azt jelenti, hogy ha például haragot érzünk, felemeljük az ahhoz kapcsolódó érzelmi energiát, és átvisszük magasabb érzelmi síkra, ahol a harag derűs hig­gadtsággá alakul át.

Ezt a folyamatot az érzések nemesítésének" nevezzük.

Minél intenzívebben és hosszabban végezzük az ,,érzelemnemesítő folyamatot", annál inkább erősítjük lényünk magasabb összetevőit. Lényünk ily módon meg­erősített magasabb összetevői e nemesítő folyamat követ­kezményeként fokozott erővel termelnek majd pozitív érzéseket. így nemcsak a negatív érzések romboló hatású tartalmát tudjuk alapvetően megváltoztatni, de pozitív irányba befolyásolhatjuk belső érzelemvilágunkat is.

 

Az „érzelemnemesítő folyamat" gyakorlata (időtartam: kb. 15 perc)

 • Fogjon egy darab papírt, és ossza fel két oszlop­ra. A bal oldali fölé írja fel, hogy „negatív érzések", a jobb oldali fölé pedig hogy „nemesített érzések".
 • Most sorolja fel mindazon negatív érzéseket, amelyek gyakran feltámadnak önben, és mindunta­lan gondokat okoznak önnek.
 • Most vegye szemügyre az egyes negatív érzé­seket, és definiálja mindegyikük nemesített párját, írja a fogalmakat a jobb oszlopba (például türelmet­lenség — türelem, kétkedés — önbizalom, levertség - derűs bizakodás, szeretetlenség — szeretetteljes magatartás stb.).

-ét az egyes ellentét­pároknak, és képzelje maga elé például a türelmet­lenséget és a türelmet. Lássa magát türelmetlennek, és nemesítse türelemmé ezt az érzést. Milyen érzést kelt önben? Ismételje meg ugyanezt a többi érzés­sel.

 

Az érzelmi síkon zajló nemesítési folyamathoz úgynevezett nemesítő tényezőkre,

például felemelő ingerekre van szükségünk. Ilyen felemelő inger lehet egy festői táj, egy hangulatos zene vagy egy szép műalkotás.

    Forrás: Helene Walterskirchen - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

 

Mentális képek

Amennyiben nincsenek a környezetében sem színe kendők, táblák, sem pedig vitalizáló képek vagy fényképek - például ha idegen irodában van, vagy épp utazik valahová hozzon létre „szellemi" vagy „mentális" képeket, amelyeket bármikor elő tud hívni. Legjobb, ha eltérő minőségű képeket hoz létre, például egy olyat, amely bátorsággal és erővel stimulálja önt, egy olyat, amely megnyugtatja és harmonizálja, és egy olyat, mely jobb kedvre deríti. A képeknek nagyon pontosan és intenzíven jelen kell lenniük a memóriájában, hogy mikor lehívja őket, valódi, eleven képekként jelenjenek meg a lelki szemei előtt.

Összpontosítási gyakorlat:

■   Intenzív alkotófolyamat közepén tart, és a helyzettől függően feszült, ingerült, dekoncentrált, gátolt, diszharmonikus stb.

■      Szakítsa félbe a munkát egy rövid időre. Dőljön halra a székében, hunyja le a szemét, és irányítsa a figyelmét kívülről befelé. Lélegezzen jó mélyeket.

■      Most idézze fel lelki szemei előtt azt a képet, amely megadja önnek azt a minőséget, amire épp szüksége van, például nyugalmat, oldottságot, bátorságot, erőt stb. Vizualizálja a képet, és hagyja, hogy hasson önre az energia egészen addig, amíg úgy nem érzi, hogy már jó a közérzete és megerősödött.

■      Utána nyissa ki a szemét, és lásson neki megújult lendülettel a munkának.

     Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

 

Csakrák által felvett energiák bizonyos szerves és finomanyagú folyamatok, valamint gondolatok és érzések létrejöttéhez szüksége­sek. Ha a csakrák fejlettek, akkor nyitottak és intenzíven sugározzák ki az energiájukat. A fejlett csakrákkal rendelkező embereket erőteljes kisugárzás jellemzi.

 

A csakrák körülbelül megfelelnek a belső elválasztású mirigyeknek.

Jelentős szerepet játszanak az indiai ájurvédikus orvostudományban, ahogy a jógában is.

 

Minden csakra bizonyos minőségért felelős, mint például szellemi tisztaság, kreativitás, szeretet, vitális vagy szexuális erő.

 

Azokat az embereket, akiknek nyitott a szív-csakrájuk áthatja a szeretet. Az ilyen emberek melegszívűek, együttérzőek, és intenzíven ki is sugározzák.

 

Hogy milyen intenzitással tudnak beáramlani az energiák az egyes csakrákba, az adott embertől függ. Egyes emberek nagyon érzékenyek, és annyira nyitottak a csakráik, hogy akadálytalanul és szűrés nélkül beléjük áramolhatnak az energiák.

 

Az introvertált vagy beteg emberek csakrái viszont gyakran csak egy pillanatra nyílnak meg, akkor is csak mérsékelten, így csak csekély mennyiségű energia tud beáramlani a testükbe. Ilyenkor a gyenge energiabevitel nemcsak az életenergia megrekedéséhez és meggyengüléséhez vezet, de akadályozza az energiaáramlás erősödését is.

Valamennyi csakra friss energiát (ki, csi, prána stb.) vesz fel a Világegyetemből, és továbbítja a fizikai testhez. A két energiatest - a finomanyagú és a fizikai úgyszólván „együttműködik" egymással az ember jóléte és egészsége érdekében)!

A csakrákat, illetve energiaközpontokat energia- pályák, illetve (a fizikai test vérpályáihoz hasonló) energiaerek kötik össze egymással, amelyeket meridiánoknak is nevezünk.

A meridiánok energiaáramlásában fellépő blokádok a teltség és üresség poláris ellentétéhez vezetnek.

Ha az emberben csak takaréklángon áramlik az energia, az abban mutatkozik meg, hogy hamar elfárad, vagy nincs elég erő a hátában, és így nehezen tudja egyenesen tartani magát. Ha azonban teltség uralkodik, az ember késztetést érez arra, hogy valamivel ellensúlyozza a feszültségi állapotot, például a szeretetigényt evéssel, a bizonytalanságot izomépítéssel.

A tartós stressz okozta túlzott ener­getikai igénybevétel menthetetlenül kimerültségi szindrómához, sőt akár kiégettséghez is vezetheti.

A blokkolt vagy negatívan stimulált solar plexus- csakra hányingert vagy gyomorpanaszokat okoz.

A finom- anyagú energiatestben cirkulál az energia, központja a Solar plexus  (napfonatnak vagy köldök-csakrának is nevezik). Ez a csakra kétujjnyival a köldök fölött található.

Ez az egyik legerősebb csakra az emberi testben, és az életerő székhelyének is tartják.

Itt jelentkeznek a külön­féle hangulatok és érzelmi állapotok, például a félelem, a szorongás, az öröm stb.

Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

 

Nemcsak azért lélegzünk, hogy a levegőt, az oxigént vegyünk fel, hanem azért is, hogy magunkhoz vegyük a kozmikus energiát.

          Az energiában gazdag levegő úgyszólván a mi „büfénk, melyből kiszolgáljuk magunkat.

Ha rendíthetetlenül a tudatában vagyunk ennek a kozmikus energiatengernek, és követjük az ener­giaelveket, kimeríthetetlen energia áll a rendelke­zésünkre.

Sok ember túl felületesen lélegzik, túl rövid ideig lélegzi be és nem szívja be elég mélyen a levegőt. Ilyen esetekben túl gyenge a „légzés útján zajló táplálékfelvétel”. Ennek következtében a kozmikus energia is csak mérsékelt mennyiségben oszlik el a testben. Az ember gyakran csak annyi „légzéstáplálékot" vesz fel, amennyi a fennmaradásához szükséges. Így azonban nem erősödhet az ­életenergia.

Csak akkor áramlik belénk bőséges mennyiségű kozmikus energia, ha tudatosabban és mélyebben lélegzünk, és nemcsak a felsőtestünkbe áramlik be a levegő, hanem a hasüregünkbe is, lehetőleg megtöltve az egész tüdőnket. Innen az erekbe kerülnek a ,,tápanyagok", ahonnan továbbjutnak fizikai testünk minden egyes szervébe. Ezáltal nemcsak a testünket tartjuk életben, de gazdagítjuk életenergia-tartalékainkat is.   

,,A légzés életerő bevitel, főleg energia gazdag levegőnél.

Egyébként a legjobb minőségű kozmikus energiát a szabadban, az érintetlen természetben találjuk.

Szabad természetben a legjobb az energia.

 

Hogy „fel tudjuk-e tölteni magunkat ezzel az energiával, és ha igen, hogyan, az tőlünk és a mindenkori állapotunktól függ. Ha például gondolatban aggodalmakkal vagy félelmekkel gyötörjük magunkat, ha érzelmi gondokkal küzdünk vagy dühösek vagyunk, erőművünk csak korlátozott mértékben vagy egyáltalán nem képes működni, így nem tudunk felven­ni nullapont- vagy tachyonenergiát, illetve csak nagyon keveset tudunk befogadni belőle, ennek következtében hamar kimerülünk, és kedvetlennek érezzük magunkat.

 

Ha tudatában vagyunk annak, hogy úgyszólván csak ki kell nyújtanunk a kezünket, és máris kiszolgálhatjuk magunkat a kozmosz mérhetetlen „energiabüféjénél", bármikor, amikor csak szükségünk van rá, „feltölthetjük magunkat" nullapont- vagy tachyonenergiával. Ez a szó tulajdonképpeni értelmében véve nem is feltöltődés, mivel ez a kozmikus energia állandóan körülvesz és áthat minket, hanem azt jelenti, hogy kiengedjük az antennáinkat, és tudatosan befogadjuk az energiát fizikai és finomanyagú testünk minden részébe.

              Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

TÁMOGATÓ-SZUGGESZTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING - Támogató-szuggesztív kommunikáció (TSzK) technika

Kommunikációs eszközök saját terápiás módszered még hatékonyabb alkalmazásához

“Az, hogy hogyan beszél a terapeuta a klienshez, nagyban befolyásolja a terápia sikerét.
De nem arról van szó, hogy valaki “kedvesen” vagy “szeretetteljesen” kommunikál-e, hanem arról, hogy úgy kommunikál-e, ami támogatja a klienst a felépülésben.”

TÁMOGATÓ-SZUGGESZTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

El fogom mondani, mi is ez a TSzK technika, miért érdemes megtanulni és alkalmazni, hogyan lehet megtanulni, és bemutatom működés közben is.

Ott, a helyszínen, élőben, valódi kliensek valódi problémáin fogom demonstrálni, mekkora különbséget is jelent az, ha megfelelően kommunikál a terapeuta a klienssel.

“Olyan, hogy ellenálló kliens, nem létezik.
Az ellenállás csupán reakció a terapeuta kommunikációjára.”
(Milton Erickson)

Ha valaha is volt már olyan, hogy egy kliens nem csinálta azt amit javasoltál neki a jobbulása érdekében, akkor már te is megtapasztaltad a fenti idézet bölcsességét.
Ezen a tréningen olyan kommunikációs “trükköket” fogsz tanulni, melyek alkalmazásával a legellenállóbb kliensnek is képes leszel segíteni.

Amikor segítségről beszélek, azt értem alatta, hogy támogatni a klienst abban, hogy elkezdjen változni.
El fogom magyarázni neked, hogy egyes klienseid ellenállása nem a te hibád,
de bizonyos kommunikációs “trükkökkel” segíthetsz nekik feléd és önmaguk felé is.

Megmutatom neked, hogy amit a kliens mond, gondol vagy akár érez, csak a jéghegy csúcsa.

A lényeg a mélyben rejtőzik, nem csak számodra, de a kliens számára is láthatatlanul.

Speciális eszközökre van szükség ahhoz, hogy kapcsolatba léphessünk vele.
Ezeket az eszközöket tanítom meg neked a tréningen.
Így képes leszel a saját módszeredet sokkal hatékonyabban alkalmazni, hogy segíts.

Hiába érti egy kliens, mit kéne tennie, az még kevés ahhoz, hogy meg is tegye. Ha képes lenne rá, már megtette volna.

A kérdés: Hogyan érjük el a tudatalattit, a kritikus elme aktiválása nélkül?

Miért nem csinálják, amit kéne, ha egyszer jobban akarnak lenni?

Az üzeneted meg sem érkezik az illető azon részéhez (a tudatalattihoz), mely képes lenne valóban tenni valamit, mert egy másik rész, (a kritikus elme) közbelép és valami igaznak hangzó hárítással blokkolja az üzeneted útját.

Freud azt gondolta, hogy ha valaki megérti, mi okozza a problémáját, akkor képes lesz változtatni rajta. Ez nagyon jól hangzik, elvégre is intelligens emberek vagyunk. Gyorsan át is vette a koncepciót a gyógyítás tudomány és erre alapozva született meg számtalan különböző terápiás módszer.
A baj csak az, hogy ez a koncepció nem működik.

 

Elég, ha csak a dohányzásra gondolsz.
Mindenki érti, hogy a dohányzás halát okoz. Rá is van írva a dobozokra. (Ausztráliában még horror képeket is ragasztanak rájuk és mindegyik márka egyformán van csomagolva.) Nincs olyan dohányos, aki ne tudná. Mégis évente egyre többen halnak meg dohányzás okozta betegségekben.
Az elhízás is egyre nagyobb probléma, pedig mindenki érti, hogy kevesebb és egészségesebb táplálkozással és több mozgással orvosolható lenne.
 

És mégis arra fókuszálnak a terapeuták, hogy a kliens megértse, mi a problémája és mi lenne a megoldás. Ahelyett, hogy belső változást generálnának.

Nem megmagyarázni kell a tudatalatti tartalmakat, hanem megváltoztatni.

Az “Én nem bírom ki cigi nélkül” meggyőződést “a cigi nem része az életemnek” meggyőződéssé alakítani.
Az “én megérdemlem azt a hamburgert” önértékelést “Én megérdemlem, hogy minőségi tápanyaggal kényeztessem a testem”-mé.
 
És nem szükséges megérteni, mitől alakult ki a gondokat okozó káros meggyőződés. Mert amíg csak értjük, mi a probléma, mindig találunk ürügyet, hogy fenntartsuk.

Végül is intelligensek emberek vagyunk, nem?

Hogyan lehet hát megváltoztatni a tudatalatti tartalmakat?
Hogyan lehet belső változást generálni?

Gerely Miklós (Nicolas Gerey MABNLP, MAACHP), nemzetközileg ismert klinikai hipnotherapeuta, NLP Master Practitioner és tréner megtanítja:

Hogyan legyél mestere a támogató-szuggesztív kommunikáció alkalmazásának, hogy soha többé ne legyen gondod ellenálló, a saját jobbulásukat szabotáló kliensekkel.

Két napos intenzív tanulás és gyakorlás!
Az alábbi témakörökben:

 • Hogyan nyerheted meg egy új kliens teljes bizalmát percek alatt
 • Hogyan segíthetsz a klienseidnek PERCEK ALATT ellazulni, BÁRMILYEN STRESSZESEK is
 • Hogyan csendesítheted el CSUPÁN PÁR SZÓVAL valaki elméjét
 • Hogyan altathatod el a kritikus elmét, hogy amit mondasz, azt a kliens ellenkezés, hitetlenkedés, okoskodás nélkül elfogadja
 • Hogyan állapíthatod meg másodpercek alatt, hogy valaki béta, alfa vagy théta szinten van
 • Hogyan teheted könnyebbé a saját dolgodat „ankerek” használatával
 • Hogyan beszélhetsz direktben a tudatalattival
 • Hogyan kezelhetsz váratlan, drámai érzelem kitöréseket – biztonságosan, egyszerűen, gyorsan
 • Hogyan adhatsz pozitív, fejlesztő szuggesztiókat, melyeket a tudatalatti végre is hajt
 • Hogyan érheted el, hogy kliensed boldogan, energiával telve, ELÉGEDETTEN távozzon (és visszajöjjön, ajánljon téged)

Forrás:http://www.szuggesztio.sikeressegito.hu

 

 

 

 

 

Engedd el, lépj tovább, zárd le, felejtsd el.... Hány és hány alkalommal hallottad már ezeket a "jó" tanácsokat, amikor beleragadtál egy fájdalmas, múltbéli eseménybe.

De mégis hogyan engedd el?

Addig, amíg negatív vagy pozitív érzelmi töltet van benned egy személlyel, helyzettel, történéssel kapcsolatban, ez nem fog menni. Meg kell látnod, mivel és miért kötődsz még mindig az adott emlékhez, miért táplálod és éled át újra és újra?
Amint ez az érzelem - legyen az harag, fájdalom, bűntudat, csalódás stb. - kioldódik, és meg tudsz a másiknak és/vagy magadnak is bocsátani, akkor tud a lelkedben minden a helyére kerülni és tudsz valóban továbblépni.

https://www.facebook.com/events/1873361582939662/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1493654476167253

 

A tejsavó fehérjék:

 • Enyhítik a szorongást és a feszültséget
 • Javítják az emlékezőképességet és a szellemi frissességet
 • Segítik a koncentrálóképességet
 • Mérsékelik a depressziót
 • Elősegítik a zsírok elégését és így az energia felszabadulását
 • Erősítik az immunrendszert
 • Serkentik az agyműködését (pl. a glutaminsav, nagy mennyiségű ammóniát képes megkötni, ami azért fontos, mert az ammónia gátolja az agyműködését)
 • Triptofán tartalom.
 • Növeli a szerotonin szintet, javítja az emberek stressztűrő képességét, csökkenti a kortizolt.

Forrás, a teljes cikk: http://panikbetegseg.eu/cikkek/mi-az-a-feherjeital-2

http://panikbetegseg.eu/termek/tejsavo-feherje-koncentratum/


 

 

Tribulus Terrestris (Királydinnye)

Manapság a teljesítménynövelő kiegészítők táborához csatlakozott, mivel a tribulus  növeli az agyalapi mirigy luteinizáló hormon szintjét (LH), amely képes fokozni a tesztoszteron termélését. (Közvetve növeli a tesztoszteronszintet, ami az izomtömeg növekedését eredményezi.) A hormonszintnek e két különböző módon történő befolyásolása anabolikus, vagyis izom építő hatású, valamint növeli a nemi vágyat, a szexuális teljesítőképességet, az erőt és az izomtömeget, az állóképességet,  fokozza a szellemi és fizikai regenerációt. 

Potenciális "proszexuális" hatásának köszönheti népszerűségét - ez a szexuális teljesítőképesség fokozását jelenti a férfiak esetében és a libidó stimulálását mindkét nemnél.

A tribulus terrestris azért is nagyon kedvelt kiegészítő, mivel a tesztoszteron szint emelésen túl az anyagcserét is gyorsítja.

Kutatások alapján a tribulus terrestris a következő tünetek. kezelésekor lehet hasznos:

 • Erekciós problémák
 • Alacsony libidó
 • Spermiumokra jó hatással van
 • Termékenység.
 • Csökkenti a testzsír százalékot és a koleszterin szintet,
 • méregteleníti a májat, segíti a máj működését.
 • Kiválóan alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek,
 • magas vérnyomás,
 • vesebaj és húgyhólyagproblémák kezelésére,
 • segít megoldani a vizelési problémákat is, a vizeletkiválasztást.
 • Jótékonyan hat az emésztésre és a szervezet vízháztartására. Sserkenti a gyomornedvek kiválasztását, a bélmozgást (perisztaltikát), és vizelethajtó hatású.
 • A nyirokrendszerre is jó hatással bír.
 • A tea, segít eltávolítani a lerakódásokat, káros anyagokat,
 • kíméletes vízhajtó hatású,
 • a dugulásokat test szerte szünteti, a gátoltságot minden szinten csökkenti, ezért közvetetten nyugtató hatással bír,
 • a vese és húgyhólyag szerveinek és az idegrendszernek fiatalító, erősítő szere.
 • A vízháztartás, illetve a víz energiapálya szerveinek és az idegrendszernek fiatalító, erősítő szere.
 • A reproduktív szövetekre illetve szervekre nézve energetizáló és harmonizáló hatású afrodiziákum.
 • Növeli a szervezet energiáját, csökkenti a fáradtság érzetet és javítja az állóképessége,
 • javítja a regenerációt, elősegíti a zsírégetést és az izom növekedést,
 • sőt, még a hangulatot is fokozza.

Hangulatjavító - A legújabb kutatások egyike, melyet indiai kutatók végeztek 1993-ban, 45%-os általános hangulatjavulást mutatott ki azoknál, akik elveszítették az általános érdeklődésüket az élet dolgai iránt, és fáradtságot éreznek.

Vízhajtó - Egy másik lehetséges előnye az, hogy gyenge vízhajtóként segít abban, hogy a víz távozzon a testünkből. Erre a célra már évszázadok óta használják, mivel képes "kitisztítani" vagy megfiatalítani testünket, valamint biztonságos és hatásos is egyben.

A várandósság és a szoptatás időszaka alatt, valamint 14 éves kor alattiak ne fogyasszák.

Források: https://shop.builder.hu/tribulus-terrestris-a3059

https://biotechusa.hu/enciklopedia/tribulus-terrestris-/

MTVSS

Az MTVSS az Access Consciousness egyik legrégebbi testkezelése, egy rendkívül dinamikus eszköz a változás előidézésére.

Különféle módok az MTVSS használatára:

- Energetikailag mindent helyretesz, ahol a test félreműködhet, a test visszarendezi magát úgy, ahogy működnie kellene.

- Feloldja a fájdalmat, szenvedést, betegséget és korlátokat teremtő minden dolgot.

- Felerősíti az immunrendszert a rák és más daganatos betegségeknél az immunrendszer erősítésével, hogy legyőzhesse a betegséget.

- Felerősíti a test fizikai erőlétét a sporthoz és a nehezebb fizikai munkákhoz. Szeretnél 10-20 perc alatt elérni egy 90 perces normál edzés eredményét?

- Bármelyik szerv energetikáját rendbe teszi, hogy a fájdalom feloldódhasson és kitisztulhasson (légzés, emésztés, idegrendszer, emésztőrendszer, bőr, nyirok és hormonrendszer, nemi szervek).

- RNS, DNS és sejtmag szinten regenerál és tisztít.

Az MTVSS futtatásakor 30 féle energia kapcsol be a testben. Ha 20-30 héten át hetente kapsz ilyen kezelést, akkor a tested végre úgy fog működni, ahogyan kéne neki.

Ez az energia hatalmas hozzájárulás az immunrendszerednek, hogy minden, amit félreműködtettél a testeddel, végre helyreálljon.

https://www.facebook.com/events/452983261740257/?acontext={%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22event_joined_nearby%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22}&ref=notif&notif_t=event_joined_nearby&notif_id=1499841556632489 Testszerkezet helyreállító, immunerősítő tanfolyam, MTVSS

A Te sorsodat - Te választod meg.
Hogy mit szeretnél megtapasztalni,
Hogy azt milyen módon éled meg,
Csakis RAJTAD múlik.
Az Önismeret útján sok mindent megoldasz Te MAGad,
A sorsod akkor van eleve elrendelve, ha Te úgy akarod hinni.
Sok feloldandó lenyomat, élmény, érzés vár arra, hogy most a helyére tedd és életed minden területe szépen kiteljesedjen.

Szeretném Neked átadni, hogy nekem, miként sikerült megtalálni mindezt; a szerelmet, az anyagi boldogságot és a hivatást, amelyben lubickolok és kiteljesedem.

Mert ugye lehetséges EGYSZERRE MINDEN! Csodás párkapcsolatban élni, kiegyensúlyozott gyermeknek lenni és szülőnek lenni, szerető testvérnek lenni, igazi Nőként/ Férfiként élni, barátnak lenni, jófej szomszédnak, munkatársnak lenni stb. stb. (bármilyen szerep, amire vágysz és amire még nem tudod, hogy képes vagy...) és élvezni a létet minden formában és időben - mindezt könnyed energiával, erőltetés és bebeszélés nélkül, minden manipulációtól mentesen.

Ha szeretnél dolgozni és eljutni ahhoz az Önmagadhoz, aki teljes és minőségi életet tud élni, befogadni és áramoltatni, akkor szeretettel várlak.

Dolgozunk egészen a fogantatástól, a magzatkortól kezdve a mai napig megéléseiden, élményeiden, érzéseiden, hitrendszereiden, eredjenek azok bárhonnan - akár inkarnációkból, szülőktől, felmenőktől vagy a kollektívből.

Módszerek, amelyekkel nálam találkozhatsz: újraszületés, egyéni családállítás, inkarnációs feltárások, kineziológia, théta módszere, energiagyógyászat, mátrix rendszere, szellemsebészet, atlantiszi és szíriuszi energiák, atlantiszi számmisztika, fényszínek stb. angyali közvetítéssel.

MINDEN ALKALOM EGYEDI!
Pont olyan, mint Te. Rád, a MAGodra hangolódva történik a kezelés.

Nem tudod, hogyan tudnál változtatni életeden?

Szeretnél most tényleg fejlődni?

Szeretnéd megélni az élet pozitív oldalát?

Kész vagy dolgozni érte? Szeretnéd, ha fel tudnád tenni kérdéseidet valakinek, akkor is, ha hazaértél és belecsöppentél a kétségbe? Itt vagyok! Gyere, dolgozzunk össze a konzultáció után is! Együtt könnyebb!

Szeretettel várlak:

Melinda

https://www.facebook.com/UtazasALelkemKorul/photos/pb.349296581864410.-2207520000.1465917325./891215561005840/?type=3
http://csermelinda.blogspot.hu/2017/06/nem-tudod-hogy-tudnal-valtoztatni.html
 

https://www.youtube.com/watch?v=gmAkKgsHQa0 Cser Melinda - Szívtér és belső gyermek gyógyítás

 

https://www.youtube.com/watch?v=_pHnUxIv0_Q Cser Melinda - A Fény felé ikerláng meditáció

 

https://www.youtube.com/watch?v=IDaxMaO-qvQ Csakratisztító -és harmonizáló meditáció

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0MvtP2RtCH0 Japán kocka teszt - A kocka teszt mindent elárul a személyiségedről.

 

 

 

 

A gondolat hatalma, a tudatosság emelése

A legnagyobb titok, amely az emberiség elől sok évezreden keresztül rejtve volt,

az az, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van.

Azt, hogy az a világ, melyben élünk milyen, 

mindig az egyéni gondolatok összessége, azaz a kollektív tudat határozza meg. 

Minden gondolatunk energia, amely hasonló minőségű energiát vonz magához. Ez a Vonzás Törvénye.

Nézzünk csak körül, és gondoljuk át eddigi történelmünket, vagy a jelenünket. Évezredeken keresztül, mennyi félelem, szorongás, gonoszság és rosszindulat járta át szívünket, lelkünket, és tartotta, tartja még ma is fogságban gondolatvilágunkat. Csoda-e hát, ha az a világ, amelyet érzékeltünk, tapasztaltunk, és látunk még most is, ennyi nélkülözést, háborút és erőszakot hordoz magában?

Könnyű mindig a külső körülményeket hibáztatni, és az áldozat szerepében tetszelegni, de most, hogy már tudjuk az Igazságot, változtatni is képesek vagyunk.

Lássunk egy kicsit e jelenség mögé, és vizsgáljuk meg a közvetlen környezetünket, a családi életünket, a munkahelyünket, a barátainkat, az ismerőseinket, vagy azokat az embereket, akik valamilyen módon keresztezik utunkat.

Milyen a kapcsolatunk velük, jól érezzük-e magunkat otthon, vagy ahol dolgozunk, vagy a barátaink társaságában? És általában mit tapasztalunk, ha vásárolni, utazni indulunk? Kedves emberekkel találkozunk? Kellemes élményeket szerzünk? 

Ha igennel válaszolunk, akkor valószínűleg minden rendben van velünk. 

Ellenben, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, és szinte mindig olyanokba botlunk, és olyanok az életkörülményeink,

akikkel, és amelyben rosszul érezzük magunkat, akkor a hibát önmagunkban kell keresnünk. 

Ekkor érdemes egy kis időt szánni arra, hogy Agykontrollos kifejezéssel élve, "gondolat nagytakarítást" végezzünk.

 

Figyeljük meg, hogy 1 nap alatt mennyi negatív gondolatunk van, miket mondogatunk magunkban:  Pl. De hülye vagyok!, Úgy félek, hogy .....! Nekem ez úgysem sikerül!, Beteg vagyok!, Nekem már úgyis mindegy!, Soha sincs pénzem! Mennyire útálom X-et, vagy Y-t, a helyzetemet! stb, stb, stb.

Ha rájövünk, hogy mennyire az ilyen jellegű, negatív gondolatok és érzések uralják elménket és mindennapjainkat,

akkor itt az ideje, hogy az ellenkezőjére fordítsuk mindezt.

Lehet, hogy nehéznek tűnik, de ha megértjük, hogy ezzel változtathatjuk meg a körülöttünk lévő világot, akkor érdemes komolyan megfontolni, hogy elhagyjuk ezeket a megszokott, gyakran öntudatlanul ismételgetett, mérgező gondolatokat.

Hányan mondják, hogy utálom magamat!

Ha képtelenek vagyunk önmagunk elfogadására és szeretetére, akkor másokkal hogyan tudjuk ezt megtenni?

Hogy is mondta Jézus urunk? SZERESD FELEBARÁTODAT, MINT TENMAGADAT!

 

Elsősorban önmagunkkal kell tehát kibékülnünk, és minden ítélkezést, önmagunk és mások felett, el kell engednünk. Ne tartsunk haragot, és bocsássunk meg önmagunknak és másoknak is, ha úgy érezzük, hogy rosszat tettünk, vagy tettek ellenünk.

A harag olyan méreg, amellyel csakis önmagunknak ártunk. Van-e más nyelv, amely pontosabban kifejezi mindezt: GYŰL-ÖL, vagyis a méreg felgyülemlik bennünk, és végül megöl minket.

Ha mindezt képesek vagyunk megtenni, megnyugszunk, és hatalmas terhektől szabadulunk meg, ami meghozza lelki békénket. Ha úgy érezzük, hogy segítségre van szükségünk, akkor forduljunk egy ehhez értő terapeutához!

Próbáljuk meg az eddigi negatív élményeinket és eseményeket úgy szemlélni, hogy szükségünk volt ezekre a tapasztalatokra ahhoz, hogy levonva a tanulságokat, pozitív irányba tereljük életünket.

Elképesztő és hihetetlen változást fogunk megélni, ha önmagunk megváltoztatásával, szeretetet és harmóniát árasztunk környezetünkre.

Mivel mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, a mi példánk másokra is hatással van, és a Vonzás Törvénye alapján, kizárólag olyan emberek és események uralják majd életünket, amelyek kellemesek számunkra.

Óriási felelősségünk van tehát abban, hogy hogyan hatunk mi a környezetünkre, ezért a világ jobbá tételét, soha ne másoktól várjuk, ezt kizárólag saját magunk példaadó magatartásával érhetjük el.

Azok a negatív lények, akik évezredeken keresztül, a félelem generálásával tudták fenntartani hatalmukat és valóságunkat, az emberiség saját teremtő erejének tudatosodásával, végleg elveszítik uralmukat. Ezért mondta Jézus urunk, hogy NE FÉLJETEK! Ezt az energiát már megtapasztaltuk, és eleget tanultunk belőle, most már egy olyan világot teremtünk, amelyben többé nincs létjogosultsága.

Ez a dimenzió, amely még a jelenlegi világunkat magában foglalja, úgy szabályozza a teremtést, hogy bizonyos késleletetés van beiktatva a gondolat és annak megnyilvánulása között. Hála Istennek! Képzeljük el, mi történne, ha az indulatból odamondogatott, sok rossz kívánság, abban a pillanatban megvalósulna.

Viszont a közelgő dimenziós ugrás, az azonnali teremtés állapotába helyez mindannyiunkat, ezen a rezgésszinten képessé válunk, gondolataink azonnali manifesztálására, de ahhoz, hogy ide kerülhessünk, először önmagunkat kell a feltétel nélküli szeretet hullámhosszára hangolni.

Úgyhogy rajta mindenki! Söprögessünk csak saját gondolataink háza táján, teremtsünk rendet bennük, és máris jobban fogjuk érezni magunkat!

Forrás: http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/31/a-gondolat-hatalma-a-tudatossag-emelese#ixzz4dC8dm6o1

 

 

 

David R. Hawkins üzenete az emberiség tudatfejlődésében bekövetkező változásokról

Az emberiség tudatfejlődésének velejárójaként jelentős változások mennek végbe jellemző beállítottságában és társadalmi formáiban.

Fokozatosan elveszíti vonzerejét minden, ami negatív, kevésbé lesz elfogadható, és már nem olyan meggyőző. Egyre kevesebb híve marad a gyűlöletnek, a bosszúállásnak, a büszkeségnek és a képmutatásnak. Ekkor már látják, hogy a megtorlás igen kellemetlen következményekkel jár; egyre nehezebb ésszerű indokokkal megmagyarázni az egyenlőtlenséget és az igazságtalanságot. Többé nem ízléses és nem hatásos elővenni a régi, negatív isteneket, és az ilyen szélsőségek elveszítik elfogadható igazolásukat.

A bűnt felelősségtudat, a bosszúálló moralizáló elveket az etika váltja fel, az ítélkezés helyett pedig a megértés kerül előtérbe. Az olyan kifejezések, mint a „jó” és a „rossz”, viszonylagossá válnak, a mindent magába foglaló szövedéket, azaz a kontextust pedig egyre inkább támogató tényezőként határozzák meg és veszik figyelembe. A hisztérikus érzelmi kitöréseket a társadalmi józanság váltja fel, és a tömegek már kevésbé fogékonyak a gyűlöletkeltésre.

Bár a nyugati világ nagy részére napjainkban ilyen tudatfejlődés a jellemző, bolygónk több területén, ahol a régi istenek uralkodnak, még elutasítják ezt. Ezeken a helyeken a vallásháborúk és az ezeket támogató politikusok továbbra is eltorzítják a spirituális igazságot, és az emberek tűzbe vetésére, és hadba vonulásra buzdítanak.

Az a legérdekesebb, hogy az e kultúrákat homályba borító tudatlanság fátylát a politikai határokkal mit sem törődő elektronikus hírközlés hasítja fel. Ki hitte volna, hogy a gonosz a tranzisztoros áramkörnek köszönhetően veszíti el hatalmát?

Az igazság és a szabadság üzenete ma már szinte korlátozás nélkül bárkihez eljuthat. A zsarnokságot elmossa az internet térnyerése. Manapság az információ a legfigyelemreméltóbb találmány, amióta csak Gutenberg feltalálta a nyomtatást.

A szabad kommunikáció végre az emberiség egészét összeforrasztja és egyesíti a közelgő szabadságban és testvériségben. A különböző nyelvek, amelyek szembenálló felekre osztották az emberiséget, most egy közös nyelvben egyesülnek, amelyet még a gyerekek is könnyűszerrel megértenek.

A valóság új paradigmájának megjelenését jelzi a volt Szovjetunióban és Kelet-Európában a parancsuralmi, istentagadó kommunizmus gyakorlatilag önmagától bekövetkező bukása is. A szabad kommunikáció és a gazdasági szükségszerűség biztosíték rá, hogy ez a világ többi részén is bekövetkezik. A Szovjetunióban egyetlen lövés nélkül bukott el a kommunizmus.

Nem a „gonosz elleni háború” volt az, ami legyőzte, hanem ellentétének a megjelenése.

A fejlődés nem a negatív leigázásával megy végbe, hanem azáltal, hogy a pozitívat választjuk, és kitartunk mellette. Ezt bizonyítja Észak- és Dél-Korea békés közeledése is.

Mivel az élet egésze és belső folyamatai nem lineárisak, minden ezzel kapcsolatos ismeret és valóság messze meghaladja azt a paradigmát, amely a hagyományos tudomány nézete szerint lehetséges. Mindez alapjaiban változott meg a „káoszelmélet” vagy a „nem lineáris dinamika” kialakulásával, ami utat nyitott az élet teljességének kutatása előtt.

A mérhető tudatskála olyan tisztánlátást tesz lehetővé, amely módot nyújt spiritualitás és tudomány kölcsönös megértésére.

A tudomány úgy ítélte, hogy ha valami nem meghatározható és mérhető, akkor csupán a képzelet szüleménye („csak az valóságos, ami mérhető”). Ilyenformán érvénytelennek nyilvánította a szeretet, az együttérzés, a szépség, a megbocsátás, az ihletettség, a hit, a bajtársiasság, a hűség, a hála, a remény és a boldogság emberi értékeinek mindennemű komoly kutatását vagy vizsgálatát – más szóval mindent, ami az emberi létezés és indítékok tulajdonképpeni lényegét és valóságát képezi.

A tudomány az alig észlelhető és a megfoghatatlan jelentőségét sem képes megérteni. Mindezek ellenére még mindig ez a legjobb eszköz, amely a fizikai világ felmérésére és befolyásolására az ember rendelkezésére áll. Korlátai nem fogyatékosságáról árulkodnak, csupán kijelölik alkalmazhatósága tartományát. Korlátaink ismerete pedig valójában erősség, és nem gyengeség.

Az idézet forrása: A Mindenség Szeme című könyv • Filosz Kiadó

Forrás: http://filosz.hu/az-uj-valosagparadigma-megjelenese/

Önhipnózis:

Bárkinek  - sportolóknak és diákoknak is.

-Stresszoldásért,

-önbizalomért,

-a megértésért,

-a félelmek leküzdéséért,

-a tisztább célok,

-belső nyugalom,

-belső erő,

-jobb memória,

-könnyebb összpontosítás,

-teljesítményfokozás,

-örömtelibb tanulás,

-a hatékonyságért,

-kitartás fokozás,

-tűréshatár kitolás,

-gyorsabb regenerálódás (testi és szellemi),

-fogyásért,

-elengedés,

-öröm,

-tudatosság,

-tisztább fókusz,

-tudatosodás,

-mély nyugalom,

-ellazulásért,

-elcsendesülésért,.

-erősebb kapcsolat a belső énnel.

-mély nyugalom,

-kreativítás fokozás,

-végtelen inspiráció.

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_onbizalom_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_medit%C3%A1l%C3%B3knak_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_di%C3%A1koknak_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_stresszoldas_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_sportoloknak_instagram.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_kreativitas_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com

https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus 

 

 

Önhipnózis a fogyásért - Önhipnózis, a tartós fogyás titkos fegyvere

https://www.free-new-you.com/onhipnozis-tartos-fogyas-titkos-fegyvere/

 

 

 

Önhipnózis tanfolyamok a stresszoldásért

 

Összetorlódtak a dolgok a fejed fölött? Úgy érzed nem tudsz kikapcsolni? Nehezen koncentrálsz? Állandó feszültségben élsz?

 

Szeretnél végre ellazulni? A tudatod képes erre!

Önhipnózis a stresszoldásért - Az önhipnózis a stressz feloldásának egyik leghatékonyabb módja!

A stressz roppant káros, ha napi szinten uralkodik rajtunk. Ugyanakkor segít a problémák megoldásában? Nem, csak tetézi őket. Ezzel szemben, a tudatalattiddal való közös munka nemcsak mélyen ellazító, de segít is neked új perspektívákat és megoldásokat meglátni.

Ne tetézd tovább a problémákat! Tegyél rendet a tudatodban. Tedd a tudatodat a kikapcsolódás és regenerálódás csendes szigetévé.

Forrás: https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus/onhipnozis-tanfolyamok-stresszoldasert/

 

 

Önhipnózis tanfolyamok az önbizalom növelésére

Szoktál izgulni, amikor emberek előtt fel kell szólalnod, vagy előadást kell tartanod? Szoktál félni attól, hogy mit gondolnak rólad mások? Szoktál aggódni azon, hogy valami nem fog sikerülni?

Az önbizalomhiány megkeserítheti az életünket, és ami rosszabb, rengeteg lehetőséget elszalaszthatunk pusztán abbéli félelmünkben, hogy mi ehhez túl kevesek vagyunk.

Szeretnél ezen változtatni? Akkor itt a lehetőség!

Hogyan tudod megerősíteni az önbizalmad az önhipnózis tanfolyam segítségével?

A tanfolyam elvégzése után képessé válsz:

 • » céljaidat tisztábban látni,
 • » felismerni a káros tudatalatti érzéseidet, programjaidat,
 • » megérteni az önbizalomhiány mögötti tudati folyamatokat,
 • » felismerni a belső erődet, amit eddig magad ellen fordítottál,
 • » a tudatalattid erőforrásait a céljaid érdekében mozgósítani,
 • » belső nyugalmat megélni és árasztani,
 • » legyőzni a félelmeidet,
 • » megtalálni a belső erődet
 • » és változtatni magadon!

 

Forrás: https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus/onhipnozis-tanfolyamok-az-onbizalom-novelesere/

 

 

 

Transzformációs hipnózis

 

A transzformációs hipnózis egy egyedülálló hatékonyságú eszköz arra, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsünk a tudatalattinkkal, az érzelmeinkkel, a minket korlátozó hiedelmeinkkel és elképzeléseinkkel.

Mozgósítja belső erőforrásainkat, belső erőnket és intuíciónkat a tudatalattinkon keresztül.

Így érzelmi, lelki problémáinkat hatékonyan meg tudjuk oldani.

Ezáltal teljesebb, szabadabb és boldogabb életet élhetünk.

 

Milyen problémákon segíthet

a transzformációs hipnózis?

 

Önbizalomhiány esetén:

-Ha önbizalomhiányod akadályoz a képességeid kiteljesítésében…

-Ha vizsgadrukkod van...

-Ha félsz mások előtt megszólalni…

-Ha azt érzed, hogy ennél sokkal több rejtőzik benned,

-mégsem tudod azt kiteljesíteni...

-Ha úgy érzed, sokkal sikeresebb is lehetnél...

 

...a tudatalattid segítségével megtalálhatod belső erődet

és magabiztossá válhatsz.

 

Belső feszültségek, félelmek, szorongás esetén:

-Ha valami feszít belül, de nem tudod mihez kezdj vele...

-Ha szorongás, félelmek gyötörnek, levert és kedvetlen vagy…

-Ha évek óta hordozod a lelki terheidet…

-Ha már szinte el is felejtetted, milyen felszabadultnak lenni…

-Ha nem találod az örömet a hétköznapijaidban…

-Ha úgy érzed, nem bírod tovább a stresszt és szeretnél végre ellazulni, kikapcsolni…

 

...a tudatalattid segíthet belső feszültségeid okait megvilágítani és feloldani.

Segítségével nyugodttá, kiegyensúlyozottá és felszabadulttá válhatsz.

 

 

Gyász és az elengedéssel kapcsolatos problémák esetén

 

Ha gyászolsz és nem bírod szerettedet elengedni…

Ha érzelmeid kikerültek az uralmad alól…

Ha szeretnél visszatalálni a korábbi önmagadhoz...

 

...a tudatalatti segíthet feldolgozni ezeket az érzéseket és újra meglátni az élet szép oldalát.

 

 

Párkapcsolati problémák esetén

 

Ha párkapcsolati krízist élsz meg vagy közvetlenül utána vagy,… és úgy érzed, mindennek vége…

Vagy ha éppen nem sikerül egészséges kapcsolatot teremteni és nem tudod, miért nincs „szerencséd”...

 

...a tudatalattid megmutathatja, mi okozza a problémákat és mi a megoldás.

Segítségével megtörheted a visszatérő mintákat, létrehozhatsz egy számodra megfelelő, boldog kapcsolatot.

 

 

Célkeresés

Céltalanság, útvesztettség esetén

Ha úgy érzed, hogy az életed irányítása kicsúszott a kezeid közül...

Ha valami hiányzik az életedből, de nem tudod mi az...

Ha megrekedtél és nem tudod merre tovább...

Ha úgy érzed céltalanul hánykolódsz...

 

...a tudatalattid segítségével megtalálhatod a saját utadat.

 

 

Hogyan segíthet a transzformációs hipnózis?

 

Nagyon sok problémánknak a gyökere és egyszersmind a megoldás is bennünk rejtőzik.

 

A kérdés, hogyan hozzuk a felszínre a bennünk rejlő megoldásokat?

A transzformációs hipnózis ezt a belső erőforrásainkkal rég elveszített kapcsolatot segít helyreállítani.

 

A felsorolt lelki feszültségek annak jelei, hogy meggyengült a kapcsolat a belső énnel, a tudatos én és a belső én harmóniája megszűnt. A diszharmonikus állapot pedig az élet több területén is visszaüthet.

 

Ilyenkor a rossz megoldás az, ha „kivárjuk”, hátha magától megjavul. Általában nem teszi.

 

„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra,

és várni, hogy az eredmény más legyen.” - Albert Einstein

 

Még rosszabb megoldás a struccpolitika; ha erővel a „szőnyeg alá söpörjük”, letagadjuk, elfojtjuk az érzelmi, lelki problémákat.

 

A belső feszültség energia, és ha fogva tartjuk, különösen, ha évtizedekig ezt tesszük, akkor az romboló hatású. Kihathat az egészségünktől kezdve a karrierre, párkapcsolatra és emberi kapcsolatainkra is, de leginkább a magunkkal való kapcsolatunkra.

 

Mi a jó megoldás?

A változás!

    Döntés: meghozzuk a döntést, hogy igenis változtatni akarunk!

    Felelősség vállalása: mindenki felelős a saját életéért, ezt fel kell ismerni! Hiszen amíg ezt nem ismerjük fel és csak másokra mutogatunk, addig megfosztjuk magunkat a változtatás lehetőségétől és tehetetlen 

    elszenvedésre kárhoztatjuk magunkat!

    Cselekvés: ez nem más, mint maga a változás útjára való lépés.

 

Itt sokszor felmerül a kérdés: Jó, de hogyan?

 

Minden változást először fejben kell elkezdeni.

Ebben tud felbecsülhetetlen segítséget nyújtani a transzformációs hipnózis: közvetlen kommunikációt tesz lehetővé a tudatalattival, felszabadítva annak a rendkívüli tudását és képességeit.

A transzformációs hipnózis híd közted és a tudatalattid hatalmas erőforrásai között.

 

Figyelem! A változás nem megy munka nélkül. Ez nem egy menekülés a valóság elől a képzelet birodalmába.

Ami ilyenkor történik az nagyon komoly munka, ami elkötelezettséget kíván.

 

Az évek során lerakódott, megmerevedett energiáidat, melyek meghatározzák mai életedet, szabadítjuk fel a belső tudatod segítségével.

Energiád pozitív módon átalakul, annak mértékében, amennyire ezt engeded és készen állsz rá, ez pedig tovább kihat az életedre.

Egy eszközt kapsz a kezedbe, amellyel egyre közelebb kerülhetsz a valódi, nagybetűs ÖNMAGADHOZ, és elkezdhetsz ennek megfelelően élni.

 

Egy kis gyűjtemény a témával kapcsolatban. Érdemes belőle mazsolázni!

https://www.free-new-you.com/hipnozis-ules

Gyógyítás hipnózissal – Tények TV2

Lehet engem hipnotizálni?

A hipnózis veszélyei

Milton H. Erickson, a híres amerikai pszichiáter és a hipnoterápia egyik legnagyobb úttörője, így írja le a hipnózis veszélyeit az egyik tudományos dolgozatában: “Klinikai és gyakorlati munkám 30 éve során nem tudtam felfedezni a hipnózisnak semmilyen káros hatását, ahogy a hipnózis terén nagy tapasztalattal rendelkező kollégáim sem jelentettek ilyen esetet – minden ismételt érdeklődésem ellenére sem.”

 

Forrás: https://www.free-new-you.com/traszformacios-hipnozis/

 

Problémamegoldás a tudatalatti segítségével

Miben kiemelkedő ez a módszer?

Az egyedülálló hatékonyságú módszer a világhírű Gil Boyne, amerikai mester hipnotizőr módszerén alapszik, aki tovább lépett a pusztán szuggesztión alapuló munkán és forradalmasította a hipnózis felhasználását. Ezáltal a hipnózis ülés során egy dinamikus megközelítést alkalmazunk hogy a problémák gyökereit megtaláljuk és változásokat hozzunk létre.
Így egy rendkívül hatékony eszközt tudunk felhasználni arra, hogy a tudatalattink csodálatos erőforrásait igénybe vegyük.

Mennyi ideig tart egy hipnózis ülés?

Ez a klienstől és a problémától függ, de maximum 2 óra egyben. Természetesen nem szakítom meg az állapotot, ha egy fontos téma feldolgozásánál  lejár a két óra, hiszen a legfontosabb, hogy a kliens problémáját a leghatékonyabban kezeljük.

Hány hipnózis ülés szükséges?

Ismét csak attól függ, mivel fordul hozzám a kliens. Lehet, hogy egy alkalom elég, lehet, hogy 4-6 ülésre is szükség lesz.


Viszont érdemes kiemelni, hogy a hipnózis a ma ismert egyik leggyorsabban ható módszer, amellyel pozitív változást lehet előidézni a tudatunkban.

Gondoljunk azonban bele, hogy sokszor évek alatt kialakuló, vagy fennálló problémáról illetve helyzetről van szó. Ilyenkor az energiánk az adott helyzetbe nagyon hosszú időn keresztül bele van kényszerítve és gyakorlatilag "beledermed".

Amit a hipnózis ülés során teszünk az az, hogy felszabadítjuk ezt a megrekedt energiát. Ha a kliens elkötelezett, hogy mély változásokat hozzon létre magában, akkor gyakorlatilag megváltoztatja az életét. Ehhez képest a hipnózis ülésre fordított időbefektetés elenyésző.

Transforming Therapy™

Ez egy Gil Boyne mester hipnotizőr által levédett, regressziós módszereken alapuló oktatási program hipnotizőrök és hipnoterapeuták számára. A  Transforming Therapy™ oktatási programon keresztül az utóbbi évtizedekben legalább 12,000-15,000 hipnotizőr sajátíthatta el ezt az egyedülálló módszert világszerte.

A Transforming Therapy™ módszer Gil Boyne és elődei tapasztalatain alapszik és erősen támaszkodik a tudatalatti öngyógyító erejére. 

Egy empatikus, spirituális megközelítéssel ösztönzi a kliens belső tudatát arra, hogy egyedi, kreatív megoldásokat alkosson az adott problémára. Ez a megközelítés roppant hatékonynak bizonyult a gyakorlatban. 

Boyne több, mint 55 éven keresztül képezett hipnotizőröket és fejlesztette tovább a módszereit, továbbadva azokat az utókornak.

Szerencsésnek érzem magam, hogy Gil Boyne közvetlen tanítványától és jó barátjától, Dr. John Butlertől tanulhattam.

Házi feladat

Az ülésen való közös munka az első lépés a változáshoz vezető úton. Magát az utat a kliensnek kell bejárnia, amihez minden eszközt és segítséget megad a tudatalatti.
Azonban, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem és felgyorsítsam, házi feladatot fogok adni. Hogy mit, az a konkrét esettől függ.
Ezt a feladatot nagyon komolyan kell venni, mert utólag lesz látható, mekkora hatalmas segítséget adott a kitűzött cél eléréséhez az adott feladat.

Célom, hogy az emberek, akik vették a fáradságot és bátorságot, hogy a változás útjára lépjenek, minél hatékonyabban fel tudják dolgozni az őket nyomasztó problémáikat. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy maguk is megtanulják a tudatalattijuk "nyelvét" és mihamarabb önállóan is tudjanak saját tudatukkal és tudatalattijukkal dolgozni.

Forrás: https://www.free-new-you.com/hipnozis-ules/

 

Anahita Jóga és Szellemi Központ

Az Anahita egy nagy család. Bármikor beülhetsz hozzánk csak úgy, beszélgetni egy teára. Találkozhatsz olyan emberekkel, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Mi a jógát nem csak egy jó testedzésnek fogjuk fel, hanem a belső áttranszformáló erejét mutatjuk meg. Találkozhatsz világot járó, külföldön is tanító oktatókkal, külföldi mesterekkel, gyógyítókkal, akik segítenek neked egy mélyebb önismeret elérésében. Abban, hogy boldogabb és teljesebb életet élj.

Source Memory Healing, Jóga, Transzlégzés, ThetaHealing, Családállítás, Sületési traumák, hitrendszerek oldása, stb.

http://www.anahita-joga.hu/

 

Tudatos Életkör Közösség

Céljai és missziója

 

A közösség tudatosságra való ébresztése

A tudás megosztása, tapasztalat átadása, információs estek és fórumok szervezése.

Egészségnapok és egészségfesztivál szervezése és lebonyolítása

A gyökerekből való merítkezés fontosságának ismertetése

 

TESTI LELKI SZELLEMI EGYSÉGET ÉS EGÉSZSÉGET MEGŐRZŐ PROGRAMOK

 

• Rendszeres jóga programok: jóga nőknek, kismama jóga, babás jóga

• Az öt alapvetõ emberi érték – hit, tisztelet, alázat, becsület szeretet – átadása, megtapasztaltatása és elsajátíttatása a körülöttünk lévő világ fejlődése érdekében. Az ember szellemi és spirituális fejlesztése annak érdekében, hogy önmagának, embertársainak, környezetének és az egész világmindenségnek segítője, jobbá tevője legyen.

• Önzetlen szeret szolgálat - beszélgetések, gyógyítások, megtapasztalások

• Egyéni kezelések, speciális tanácsadások

• Meditációs programok

 

MINŐSÉGI KÖZÖS CSALÁDI PROGRAMOK

 

• Játékos zenére nevelő programok, magyar mondókák, énekek, játékok tanulása

• Családi táborok szervezése

• Ősi mesterségek és kézműves foglalkozások bemutatása,tanítása

 

A NŐK ÉS CSALÁDOK TÁMOGATÁSA A TERMÉSZETES SZÜLÉSRE ÉS SZÜLŐSÉGRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN


• Szülésfelkészítő tanfolyamok szervezése kismamák és szülő párok részére
• A háborítatlan szülés, a bábai és dúlai modell népszerűsítése a szülészeti gyakorlatban
• Dúlaszolgálat által támogatni és védeni a nők szülésélményét
• A testközeli nevelés és a hordozás népszerűsítése

 

A TUDATOS ÉLETMÓD NÉPSZERŰSÍTÉSE

 

• Környezettudatos gondolkodás népszerűsítése

• Kertünk termése a szervezetünk gyógyszere, legyen egy ágyásod neked is, hogy mihamarabb elkezdhesd kerted talaját nevelve begyógyítani a sok-sok sebet Földanya testén.

• Különböző szemléletek megismertetése a táplálkozásban: indiai konyha, makrobiotika, vegetáriánizmus, élő táplákék, stb.

• Alternatív életmódprogramok és mozgáskultúrák ismertetése

• Környezettudatos építkezés ismertetése, különböző ágazatok bemutatása

 

https://www.facebook.com/Tudatos-%C3%89letk%C3%B6r-K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g-137519313066738/about/?ref=page_internal

 

Kheiron Transzperszonális Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ

A Kheiron Központban dolgozó tanácsadók, pszichológusok és pszichoterapeuták az élet számos területén tudnak támaszt nyújtani pszichológiai eszközökkel a segítséget kérőknek. A jelentkezőkkel az első beszélgetésben, akár telefonon vagy elektronikus levélben segítünk eligazodni abban, hogy milyen módszert, egyéni beszélgetést vagy csoportot válasszon problémájának megoldásához. A segítséget kérőt kliensnek nevezzük, segítője, a pszichológus vagy tanácsadó szóbeli megállapodást, „szerződést” köt vele az együttes munkáról.

Munkatársaink többféle módszerben jártasak, így mindig a kliens személyiségének és jelenlegi problémájának leginkább megfelelő módon tudnak segítséget nyújtani. Arra is figyelmet fordítunk, hogy a szakterületünkön kívül eső problémával hozzánk fordulókat a megfelelő szakemberhez vagy intézménybe irányítsuk tovább.

http://kheironkozpont.hu/?page_id=22

 

POZITÍV JÖVŐÉRZÉSek.

 

SZÉP EMLÉKEK - POZITÍV JÖVŐKÉP. – Pozitív Érzések – POZITÍV JÖVŐÉRZÉSek.

 

 

Ne gondolj a rosszra, mert stresszhormon kerül az áramlásba, s pont ez a baj, ez okozza a rossz érzéseket. Ezt kell elkerülni. Gondolj jókra, rengetegre, pl kisbaba…elmúlt és jövőbeli sikerek stb stb.

 

Bízz a meditáció és / a teljes kipihentség csodájában.

 

 

Tartsd tisztán, - vagy pozitívan, energikusan, - negatív és fáradtságtól mentesen a tudatodat, mert akkor jót vonzol, olyat, olyanokat, amit igazán akarsz.

 

 

A stresszforrásokat kikapcsolni, megszabadulni tőlük, mert az energiát rabolják, csökkentik, miközben pont energiára van leginkább szükség a stresszkor.

 

 

Ne azonosulj a rosszal. Ne adj neki energiát, ne menj bele…maradj távol tőle.. Térben és/ívagy időben távol..miközben a jó legyen közel térben és időben.

 

 

KEDVESSÉG VALAKITŐL, S ÖNMAGADDAL SZEMBENI KEDVESSÉG, BIZTATÁS, JÓ SZAVAK – S FIGYELJ ARRA, HOGY HA MÁSNAK ROSSZ, AKKOR KEDVES LÉGY VELE. (szavak, mondatok, érzelmek, érintés, ajándék, mosoly, jókívánságok)

 

 

TALÁLD MEG, HOGY MI OLDJA FESZÜLTSÉGET BENNED, VAGY MÁSBAN. PL. HA EGY PONTRA NÉZEL KÍVÜL VAGY BELÜL, S ÚGY LÉLEGZEL NYUGODTAN, LAZÁN -PERCEKIG, AKÁR 10 PERCIG, AKKOR KI MEGY A FESZÜLTSÉG BELŐLED. Állítólag az érintés is jó. Valamit megérinteni, ütni, s ilyen érintés a hang is, hangosan beszélni, kiáltani.

 

 

HA ROSSZ HELYZETBŐL NEM TUDSZ KIMENNI,

AKKOR AZ AZT JELENTI, HOGY NEM FEJLŐDSZ, NEM TUDSZ ÉPPEN GYORSAN FEJLŐDNI….

FEJLŐDJ..MOZDULJ FELJEBB, ARRÓL A SZINTRŐL, ahol a rossz vabn, ahol a rossz érzések vannak, S KIJÖSSZ.

Hogyan?

Rengeteg pozitív videó, pozitív szavak-mondatok-gondolatok-érzések, pozitív emberek, érzések, pozitív filmek, könyvek, idézetek, pozitív zenék (Bagdi Bella, meditítív, klasszikus, pörgős, kedvencek), új jó zenék/filmek, légzéstechnikák, pozitív élelmiszerek (roboráló-, nyugtató-, erősítő gyógynövények kapszulában vagy teaként) – tehát a pozitív , pozitív rezgésű, FELemelő helyek, helyzetek, emberek. Nem számít a visszaesés..csináld, csináld..HALADJ ELŐRE..HALADJ FELJEBB..S ELMÚLIK A ROSSZ..ha már nem azon a szinten vagy. Telítődj a jóval, olyan sok jót pozitívat használj.

 

 

S pihend ki magad jól, hogy legyen helye a jónak magadban.

 

 

Tiszta, pozitív rezgések…ha tiszta, pozitív rezgés van benned….ha tiszta-pozitív energia van benned, akkor a pozitívat, jó dolgokat vonzod magadhoz.

 

 

Tekintsd a rosszat csupán visszaesésnek..s haladj előre, tovább, fel…csináld a pozitív dolgok sokaságát tovább.

 

 

S ne engedd a rossz kisugárzást, azzal, hogy rossz negatív, érzéseid vannak,  - hogy a területnek, pl otthonodnak rossz sugárzása legyen – sőt növeld a jó kisugárzást, hogy a jóban, a pozitívban lehess, legyél.

 

 

Pozitív Elme = Pozitív eredmények.

 

 

Mentális tréning- Pozitív, Vizualizáció – akár 100-szor.

 

 

Hergeld magad szeretetre, a jóra.

 

 

SZÍVBŐL AKARNI… AKARNI, AKARNI….CSINÁLNI, CSINÁLNI, CSINÁLNI…EZ A MEGVALÓSULÁS ÚTJA.

 

 

Tessék keményen odatenni magad.

 

Pihentető szünetek – Pihentető napok- Töltődés –  – Vagy éppen sok pozitív, elfoglaltság, ami tereli, átírja az elmét.

 

 

Mentálisan erősnek lenni, maradni.

 

Felfelé élj – ne menj bele abba, ami lehúz.

 

- Engedd el..

 

Engedd el!!… Ha, kell, akkor, kapaszkodj valami másba, jobba, jóba.

 

 

- Engedd el a negatívat. …ráakadnak valami rosszra, s nem engedik, - vizualizáció--- rá kell akadni valami jóra, s nem engedni, - vizualizáció s elindul a vonzás, a megteremtődés.

  Gondold meg, hogy milyen gondolatot, ,,képet”, engedsz BE önmagadba, mert elindul a vonzás. A rosszat ne engedd be, maradjon kívül, a jót, a vágyottat viszont enged be, engedd magadhoz, vizualizáció.

 

- A lényeg, hogy ne maradjon a tudat képernyőjén a rossz gondolat helyzet,

Ne erősödjön meg ott, de nőjön nagyra, magasra…ezért le kell gyengíteni, lekicsinyíteni, eltüntetni.

 

 

- A rossz gondolat lendületi energiájának a kiengedése…

de a lényeg, hogy ne erősödjön, ne nőjön meg…a rossz gondolatot nem engedni..s ezért tenni pl. akár a légzéstehnikák, pl. hasi vagy nagy-mély szájon át, és feltétlen vitamin- és ásványi-anyag pótlás.

 

 

- Erősnek maradni, higgadtnak. Befolyásolás-mentesnek.

 

 

- Meg keresni azt a pontot, ami fájdalmas, s ezt ,,átmosni” a nyugodt légzéssel, vagyis az elakadást, a blokkot feloldani, ,,meg nemesíteni”.

 

 

- Van, hogy el kell fogadni, hogy vagy egy visszaesés része..vagy a fejlődés része..erre vezet az út.

 

 

Azt akarod, hogy megértsen..hogy ne kritizáljon..hogy el legyél fogadva annak, aki vagy…vagyis hogy szeretve legyél, s ne megtagadva?

Miért akarod meggyőzni?– nem tudod, ..mert most emberként 1. nincs azon a szinten.. 2.. védi magát, védi a megszokott ,,fészek melegét”-még ha rossz is, mert az új, a jó fájna elején, mert nem azt szokta meg.

 

 

- Ehhez tartom magam..... ;)

"Az egyetlen bizonyíték, ami valaki ellen vagy mellett szól, az az, hogy a közelében süllyed-e vagy emelkedik az ember." - Robert Musil

 

- Keresd azt, ami lelkileg fölemelő!

Azt keresd, ami a boldogság, békesség, szabadság, lelki tisztaság, szeretet, áhítat, tiszta tudás, tisztelet, megbecsülés, hála, öröm, lelkesedés, magabiztosság, derű érzését, magasszintű rezgését ébreszti benned.

És kerüld, ami a bosszankodás, türelmetlenség, aggodalom, stressz, szemrehányás, harag, bosszúvágy, gyűlölet, irigység, bűntudat, kisebbrendűségi érzés, félelem, fájdalom, kétségbeesés érzését, alacsonyszintű rezgését kelti benned. (Tormási Kati)

 

- Keress okot arra, hogy szeress! Minden napszakban keress valamit, ami a szeretet érzését hozza elő belőled!

 

 

- Önbizalom - - Tudás, Képességek.

 

 

 

- Önmagunk bíztatása és dicsérete is fontos, kell.

Ügyes vagyok, jó vagyok, tudom kezelni a helyzeteket, mert meg van a tudásom hozzá. Ügyes vagy Józsi, jó vagy Józsi.

 

Egyre jobb és jobb vagyok.

 

Jó vagyok, jó apa vagyok, szerelmes vagyok, sikeres vagyok.

 

 

 

 

- Ha valaki mond valamit, ami stressz okoz…,,az addig van, amíg a véleményét igaznak fogadod el.

 

 

 

 

- Mivel tudsz több lenni általa, - mivel tudsz több lenni a helyzet által, mivel tudsz növekedni általa?

 

Nézd meg mit tudsz tanulni a rossz által, mivel-miben lehetsz jobb általa.

 

- ,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”   

 

- Friss levegő. A friss oxigénben dús levegő igen jót tesz a szervezetnek.

 

- Illóolajok. Nagyon-nagyon hasznosak. Befolyással vannak a közérzetünkre, lelki-testi szinten pozitív hatással bírnak.

 

- Barátok - SZERETET.

 

Mivel a stressz, - a rossz – gyengíti a szervezetet, s energiát von el, egy idő után elfogy az energia a stressz ellen, felemésztődik, s nincs kellő pozitívitás, védelem, ezért létfontosságú ilyenkor az energia-pótlás gyorsan. pl. kóla, energia ital, méz, szőlőcukor, kávé, teák, nagy pihenések, pihentető szünetek, ,,semmittevések”.

 

Szóval nekem ezek a segítőim: :)

Több a teljes

A stressz ellen.DOC WEB