Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok fantasztikus jó, nagyszerű, szép dolog vegyesen 17

2014.09.23

 

Szeretlek

"A japán nyelv pazar szókincsében nincs megfelelő kifejezés erre a hemzsegő nyugati szóra: szeretlek. A japánok szerint ezt a szót nem kell kimondani, mert a másik úgyis megérzi. Ha ki kell mondani, akkor már nem is igaz." (Zilahy Lajos)

 Azt gondolom erről, hogy a japánoknak igazuk van: a másik úgyis érzi, kimondatlanul. Ugyanakkor a japánok tévednek: ez a legszebb szó a világon. Ezt csak az tudja, aki nézett már a Kedves szemébe, és kimondta: „szeretlek”. Ez a legcsodálatosabb dolog. A világon a legszebb érzés. Akkor, ha valóban azt fejezi ki, ami a szívemben van. Ha van kinek elmondani. És ugyan nagyon nehéz kimondani, de muszáj. Éppen az bizonyítja, hogy mennyire fontos a másik, hogy bár nehéz kimondani, mégis megteszed. De valójában nem is nehéz. Sőt, az ember vágyik erre. Ha valaki ezt nem érzi, akkor nem szeret igazán. Mert ezt ki kell mondani. Erre a szív kényszerít. Maga a szeretet. Ha a legszebb érzés kifejezésére nincs szó, akkor nem teljes a világ. Hiába van millió szó, ha az az egy, amelyik a legszebb érzést fejezi ki, hiányzik. Ugyanúgy, ahogy hiába van milliárdnyi ember, ha az az egy, aki ezt az érzést kiválthatná, hiányzik. Nem teljes a világ, nem Élet az élet. Mert ezt a szót ki kell mondani. Őszintén, szívből kimondani ez a leggyönyörűbb dolog a világon. A Kedves szemébe nézni, és elmondani neki. Szép dolog, ha a másik érzi, de még szebb a szemébe nézni, és elmondani neki. Ez a legcsodálatosabb. És a legritkább. Mert így, igaz szívből, nagyon kevésnek mondjuk ki. Nem, nem kevésnek... Csak egynek... (Mosolyhíd)

https://www.facebook.com/notes/csit%C3%A1ry-hock-tam%C3%A1s/egy-sz%C3%B3/124744277602741

http://mosolyhid.blog.hu/2011/03/11/egy_szo_10

 

 

"Egy valódi párkapcsolat menedék. Egy biztos pont a bizonytalanság világában. Egy valódi társ világítótoronyként mutatja az utat az élet tengerén és átsegít a viharos időszakokon, amikor a hullámok is összecsapnak a fejed felett. Ő az a személy, aki ismeri és elfogadja a hibáidat, aki nem akar megváltoztatni, mégis folyton arra ösztönöz, hogy jobb és jobb legyél. Bátorít, biztat, megvéd és támogat. Ragaszkodik, félt, óv, de mindvégig meghagyja a szabadságod. Az ilyen kapcsolat könnyed és egyszerű. Nincsenek benne játszmák, nincs benne fölösleges taktikázás. Lelketek közös hullámhosszon létezik és ösztönösen tudjátok mire vágyik a másik. Egy ilyen kapcsolat csak egyre erősebb és erősebb lesz az idő múlásával. Nem rémültök halálra ha elmúlik a kezdeti lángolás, mert már értitek, hogy az csak a boldogság előszobája s tisztában vagytok azzal is, hogy az idő múlásával egyre mélyebben és mélyebben fonódik majd össze létetek és sorsotok.
Mikor lelked beérik, megszületik benned a vágyakozás egy valódi társ iránt. Az egymáshoz vezető út hosszú és rögös, de ne félj: Ha nyitott szívvel és szemmel jársz, akkor nem téveszthetsz irányt.
Kívánom neked, hogy megtaláld a menedéked!"

(Sz.F.)

 

 

https://www.facebook.com/Talentum/photos/a.611941092219840.1073741828.611899285557354/707377292676219/?type=1&relevant_count=1

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=815687698452555=pcb.8919382108115948807&type=3&theater

 

 

,,Fő a kitartás! ...és a szeretet ...meg a kitűzött cél elérése:) ...meg a vidámság, meg a kedves barátok, meg...meg ..meg a szex, meg a főzés öröme, a munka szeretete, meg az egészség..meg az egészséges lélek." (MSZ)

 

 

,,Ki vagy te?

Gyönyörű vagy!
Okos vagy!
Vicces vagy!
Kedves vagy!
Egyedi vagy!
Méltó vagy a szeretetre és a gyengédségre!
Sosem vagy túl sok, mindig annyi vagy, amennyi kell!
Értékes vagy!
Egy gyémánt vagy!
Egy rózsaszál!
Egy gyöngyszem!
A legszebb Isten minden teremtménye közül!
Értékesebb vagy, mint amit valaha elképzeltél!
Értékesebb vagy, mint számok egy skálán...
Vagy, mint egy fodrászkellék, amit használsz...
Vagy, mint a cipők, amit viselsz...
mint ahány lány szerettél volna lenni!
… vagy, mint ahány pasi megkaphatott volna!
… mint az árcédulák a ruháidon...
… vagy, mint a matekdogád tetején a százalék!
… vagy, akár a twitteren követőid számánál is!
Méltó vagy rá, hogy felülmúlj minden földi dolgot!
… mert, az Úr Isten szemeiben TE szeretve vagy!
Érdemes meghalni érted!
Függetlenül, hogy Te kinek is gondolod magadat...
Akár modell vagy egy magazinban...
vagy agyagmodell a nagyival...
Akár egy „Hot” listán vagy...
vagy egy nemleges listán...
Akár egy vezető pom – pom lány vagy,
vagy csak a középsuli alján...
Akár, ha Te vagy Miss Népszerű,
vagy, ha nem volt még senkid, akit barátnak hívhattál volna
Akár, ha szereted magadat és az életedet,
vagy, ha nem tudsz felállni és a tükörbe nézni...
És úgy érzed minden, ami az életed képzi darabokra hullana...
Akár, ha Te egy igazi győztes vagy...
Vagy, ha úgy érzed Te vagy a világ legnagyobb hibája,
függetlenül, hogy Te kinek is gondolod magad...
A valóság az az, hogy megérdemelsz valakit,
aki képes lesz feladni az életét érted,
mert HATALMAS vagy.... és ERŐS vagy...
és TEHETSÉGES vagy!
Olvass utána a nőknek a Bibliában!
Eszter, Ruth, Márta, Mária...
Ezek a nők megváltoztatták a világot:
ÖRÖKRE!
És benned, minden részletedben... van egy NŐ,
ugyanezzel a HATALOMMAL, és ugyanezzel az ERŐVEL!
És ugyanezzel a világmegváltó képességgel!
És a TE felelősséged megtalálni ezt a NŐT!
… és, hogy szabaddá tedd!
EZ VAGY TE!
És néhány hang az elmédben megpróbál mást mondani
az ellenségtől...Legközelebb, mikor meghallod ezt a
hangot az mondod majd: Én nem sátán, Én az Élő Isten Lánya vagyok!
Dédelgetett, szeretett, imádott mindennél jobban... a mindenség megteremtője!
.. az Ő dicsőségére, aki minden dolognál hatalmasabb!
FANTASZTIKUS VAGYOK!
És kérlek! Ne felejtsd ezt el!"

https://www.facebook.com/Mindenegybenblog/posts/705846999488933

 

 

„Mi a csoda? … Hát egyszerűen az, hogy a szerelem örök, emberfeletti és titokzatos erejével megszünteti a magányt, eloszlatja a távolságot két ember között, lebont mindenféle mesterséges választófalat, melyet társadalom, nevelés, vagyon, múlt, emlékek emeltek közénk. Mint aki életveszélyben körülnéz és egy kezet keres, mely titkos szorítással üzeni, hogy van még részvét, van együttérzés, élnek még emberek valahol.” (Márai Sándor: Az igazi)

 

http://image.hotdog.hu/user/Mizseiag/udvozlet/kepversszeretnekhinni.jpg

 

 

,,A lelki egészség hosszabb távon csak akkor javítható, ha javul az emberek együttélési kultúrája, ha megtanulják tiszteletben tartani egymás személyiségét, ha képesek saját törekvéseiket úgy érvényre juttatni, hogy azzal ne sérüljön a szűkebb és tágabb környezetükben élők autonómiája. Mindebből következik, hogy a lelki egészség javításában, fejlesztésében jelentős szerepe van az iskolának, a nevelésnek.

Az iskola sokféle módon tud hozzájárulni a mentálhigiénés szemlélet, kultúra fejlesztéséhez. Mindenekelőtt azzal, ha olyan belső világot, olyan belső viszonyokat teremt, amelyek alkalmasak annak az együttélési kultúrának az elsajátítására, gyakorlására, amelynek középpontjában a másik ember tisztelete, óvása, segítése áll.

Régóta tudjuk, hogy az iskolában a gyerek nem az életre készül.

Az iskola a gyermek számára maga az élet.

Ezért van óriási jelentősége annak, hogy milyen légkör hatja át az iskolát, mennyire gerjeszt szorongásokat, feszültségeket, vagy épp ellenkezőleg, mennyire képes oldani ezeket. Egy társadalom későbbi mentálhigiénés állapota szempontjából meghatározó szerepe van annak, hogy az iskola által közvetített tananyag mennyire felel meg az életkori sajátosságoknak, mennyire ad lehetőséget a személyiség sokoldalú fejlődésére, fejlesztésére. A túlzottan ismeretközpontú iskola gyerekek tömegeinek zsigereibe kódolja be a szorongást, a halmozódó s a természetes módon már feloldhatatlan feszültségeket. Ugyanakkor a sokféle tevékenységet felkínáló, „szép szóval oktató, de játszani is engedő” iskola meg­­tanít az életörömre, a munka és a pihenés harmóniájára. Ezért van nagy jelentősége az iskolai tananyag gyermekléptékűre szabásának, az óraszámok bizonyos mértékű korlátozásának, az iskolai terhelés csökkentésének, továbbá azoknak a törek­véseknek, amelyek újra kívánják éleszteni a tanórán kívüli tevékenységeket, a rendszerváltást követő megszorító intézkedések miatt ellehetetlenült szakköröket, szabadidős tevékenységeket.

A gyermek lelki egészsége szempontjából az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb tényező a pedagógus személyes odafordulása, a sokat emlegetett egyéni odafigyelés. A mentálhigiénés szempontból teljesen egészséges gyereknek is szüksége van személyességre. Ahogy mondani szoktuk, minden gyereknek meg kell hogy adassék iskolai életében legalább egy rá figyelő jó tanító vagy tanár. Még inkább így van ez azoknak a gyerekeknek az esetében, akiknek akár családi hátterükből, akár személyiségfejlődésük sajátosságaiból adódóan lelki problémáik vannak. A gyerekekkel naponta együtt élő pedagógus semmivel nem pótolható szerepet tölt be a mentális egészség megőrzésében, fejlesztésében, mivel stabilitást, támaszt jelent számukra. Mindez persze akkor igaz, ha a pedagógus saját személyisége, saját mentálhigiénés állapota megfelel a segítő, támogató funkcióból eredő összetett követelménynek. A pedagógusnak minden bizonnyal fel kell készülnie erre a gondozó, fejlesztő feladatra, képzéseken kell részt vennie, magáévá kell tennie az ehhez szükséges szemléletet. De ami ennél is fontosabb: önmagát kell folyamatosan olyan lelki kondícióban tartania, hogy képes legyen elkerülni a kiégés, az elszür­külés veszélyét. Ezért kell olyan életviszonyokat teremteni a pedagógusok számára, amelyek lehetővé teszik személyiségük karbantartását, lelki, szellemi feltöltődésüket.” (Pokorni Zoltán)
http://epa.oszk.hu/00000/00035/00049/2001-05-xx-Pokorni-Iskola.html

 

 

"A nevelés titka abban rejlik - mondta Emerson -, hogy tiszteljük a tanulót.

 

 

Az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának jelentése a diákok terheléséről:

"Munka közben nem lehetett nem meghallani a diákok egybehangzó egyöntetűen keserű panaszát arra, hogy napi iskolai terhelésük elviselhetetlen. Kimerültek, hajszoltak, 6-7 tanórájuk van naponta, de majd minden iskolában akadt olyan diák, akinek 8 tanórája is van a hét valamelyik napján, nem számítva a délutáni önkéntes elfoglaltságokat. Mivel az ilyen terheléshez adódik az otthoni feladatok elvégzése, egyértelműen megállapítható, hogy a mai középiskola diákjai egészségtelenül élnek. A túlzott terhelés egyik következménye a közéleti kérdések iránti érdektelenség, és jellemző a passzív kikapcsolódások felé vonzódás. Ma a középiskolás diákok munkanapjában a tanítási órák száma 28-30 százalékkal magasabb, mint 30 évvel ezelőtt. A napi, illetve a heti terhelés pedig nem egyszerűen tanítási, egészségügyi vagy szocializációs kérdés, hanem devianciát is generáló tényező, hiszen egyeseknél igazolja a társadalmi követelményekkel való szembeszegülést. Vizsgálatunk tapasztalatai szerint az oktatási intézmények megfelelő eszközök hiányában jelenleg nem képesek a túlterhelésből fakadó konfliktusok kezelésére"

 

 

Német ideggyógyászok egyik konferenciáján, 1880-ban Paul Hasse egész sor olyan esetről számolt be, amelyekben az iskolai túlterhelés pszichiátriai tüneteket eredményezett.

A kultuszminiszter mégsem vette figyelembe az egyre hangosabb kritikákat, jelentős óraszám-csökkentésre ekkor még nem került sor.

A nyolcvanas években Németország egyre több városában alakultak iskolai reformokat sürgető egyesületek. Poroszországban 22 000 aláírást gyűjtöttek a túlterhelés ellenzői, akik a probléma megoldását a klasszikus stúdiumok óraszámának csökkentésében látták.

Egyesek a fogak romlását is a túlterhelés számlájára írták, és a rekruták sorozáskor tapasztalt fizikai alkalmatlanságáért is a középiskolákat tették felelőssé.

 

 

Az új paradigma váltás a világban

Érzékelhetővé vált, hogy valami baj van az oktatással, diáklázadások, túlzott erőszak, vita a gyermekről, vita a tanításról. Ebben a helyzetben megszólalt a radikális kritika hangja, számos elképzelése emlékeztet a századforduló reformpedagógusainak, illetve Ellen Keynek a „A gyermek évszázadá”-ban megfogalmazott véleményére.

Az oktatáskritika vádjai szerint az iskola lerombolja a tanulók kíváncsiságát, intelligenciáját, originalitását, önálló gondolkodási képességeit, kiöli tanulás iránti érdeklődésüket, ahelyett hogy segítené az önálló, belső motívumokkal rendelkező, önértékelésre és önellenőrzésre képes személyiség kialakulását.

 

„Az iskola intézményét szerettem, egészen kis koromtól fogva elragadtatott, hogy ott meg­tanítanak mindarra, amit nem tudok a világról, napról napra gazdagabb tudással térek haza. Jeles tanuló lévén sose kellett tanulásra nógatni, a magaviseletemmel se volt baj, ennek ellené­re kevés nevelőm tudott mit kezdeni velem: nem voltam tipikus gyerek, irányításomhoz több tapintat, humorérzék és fantázia lett volna szükséges, mint amivel legtöbb tanárom-tanárnőm rendelkezett.

Míg ötödikes gimnazista nem lettem, s új magyartanárom észre nem vette: van valami speci­ális és nem is szégyellendő oka annak, hogy az én magyar fogalmazásaim sose hasonlítanak az osztálytársaiméhoz, a magyar írásbeli dolgozataimmal örökké baj volt. Tanárnőm egyszer felhívatta anyámat, s közölte vele, van valami nyugtalanító az én fogalmazásaimban. »Ez a kis­lány mindig mást vesz észre, mint amit az osztálytársai, én néha már nem is tudom osztályozni a munkáit. Kérlek, kedves Lenke, hassatok oda. hogy megváltozzék - gyakoroljátok vele ott­hon a fogalmazást!« Anyám elképedt s azt felelte, gyakorlom én az írást épp eleget, egyebet se csinálok otthon, mint gyártom a regényeket. »Le kell róla szoktatni - mondta a tanárnőm de azonnal! Ez a kislány ne írjon regényeket! Micsoda butaság!«" (Szabó Magda: Egy kutya meg egy bika)

 

Sir Ken Robinson írt egy könyvet melynek címe a Megvilágosodás, ami egy interjúsorozat olyan emberekkel, akik elmesélik, hogyan találták meg a tehetségüket. Gilleane Lynne-el is készült interjú, megkérdezte ebéd közben Ken tőle, hogy hogyan lett táncos. Azt felelte: Hogy amikor iskolába járt reménytelen volt. Az iskola írt a szülőknek, hogy tanulási zavarai vannak. Nem tud figyelni, izeg-mozog. Ma azt mondanánk, hogy hiperaktív, de akkor ezt még ,,nem fedezték fel”. Ez még nem volt elérhető állapot, az emberek nem tudták, hogy ilyen is lehet nekik. Mindenesetre elmentek egy specialistához ott kellett ülni a kezein 20 percig, míg az édesanya elmondta a problémákat. Végül a doktor oda fordult Gillianhez és azt mondta, most édesanyáddal szeretnék kettesben beszélni, - várjál, mindjárt visszajövünk. De kifelé menet bekapcsolta a rádiót, és ahogy kiértek azt mondta az anyának - álljon meg és figyelje a lányát. Amint kimentek a kislány felpattant és elkezdett mozogni a zenére, nézték majd az orvos azt mondta - Gillian nem beteg hanem táncos. – Vigye el tánciskolába. Elvitte. Gillian azt mondta – El sem mondhatom milyen csodálatos volt. Olyan emberek voltak ott mint én, akik nem tudnak ülve maradni. Akiknek mozogni kell a gondolkodáshoz. … A nevéhez köthetők a történelem legsikeresebb musical előadásai, millióknak okoz örömet és multimilliomos. Valaki más begyógyszerezte volna, és azt mondta volna, hogy nyugodjon le.

 

Elég a pedagógia elméletekből, lássunk munkához, s nézzük meg az eredményeket, nézzük meg, melyik iskolában lett és miért boldogabb, okosabb elégedettebb a gyermek. A mi munkák, hogy kihozzuk a gyerekekből a legjobbat, a számukra legjobbat. (Molnár József)

 

Mikor jön el az az évtized, amikor az egészség tantárgy az egyik legfontosabb lesz, és a környezetvédelem, a kommunikáció és problémamegoldó, elfogadás empátia (Molnár József)

 

Tanulmány szerint a magyar gyerekek közül akik szívesen járnak iskolába 10 %, hát persze mert eszünkbe se jut, hogy olyan iskolát csináljunk ahová a gyerekek szívesen járjanak. (Molnár József)

 

A lényeg: azt kell nézni, hogy tetteivel, életével megvalósította e az anyagot. (Molnár József)

 

 

,,A motivált tanuló hatékonyabb, a teljesítménymotivált tanu­lók kitartóbbak, s maga a jobb előmenetel tovább motivál.”

 

 

Kínai gondolatrendszer:  ,,Az első az egyenesség, a második a kemény bánásmód, a harmadik a szelíd bánásmód… A békességesekkel egyenesen kell bánni, az erőszakosokkal és  ellenségesekkel keményen kell bánni, az egyetértőkkel és a barátságosokkal szelíden kell bánni.”

 

Arisztotelész szerint a boldogságot azok számára tartja elérhetőnek, akik birtokolhatják az eudaimóniát, a jószelleműséget, amely fogalom és személyiségvonás, erőteljesen a mértékeken belül való élettel kapcsolódik össze.

 

Platón: ,, felfogása szerint a zene is sokban hozzájárul az egészséghez, ha valaki a megfelelő módokon használja fel. Nem mellékesen szokta használni az ilyen ,,tisztítást” – így nevezte a zene révén történő gyógyítást.

 

Locke ,,Ahol nincs törvény, ott nincs igazság.”

 

Hegel - ,,Az ember az, amit tesz, az ember nem más, mint tetteinek összessége.”

 

 

„A saját céljainkat követve ki kell zárni olyan eszközök alkalmazását, amelyek megsértik másik emberek szentségét." (Kant)

 

 

„Minden embernek és bármely emberi csoportnak másokkal egyenlő joga van arra, hogy az ő sajátos céljait mások is figyelembe vegyék." (Kant)

 

 

Az amerikai alkotmányból idézek közismert sorokat, didaktikai célból kissé áttördelve az eredeti szöveget:

„Magától értetődőnek tartjuk a következő igazságokat:

- hogy minden ember egyenjogúnak van teremtve,

- hogy teremtőjük bizonyos elidegeníthetetlen jogokkal ruházta fel őket.

- hogy ezek közé tartozik az élet, a szabadság és a boldogság keresése

- hogy ezeknek a jogoknak a biztosítására kormányok vannak szervezve az emberek között, amelyek jogos hatalmukat a kormányozottak beleegyezéséből nyerik,

- hogy valahányszor egy kormány ezeket a célkitűzéseket megsemmisíti, a népnek joga van a megváltoztatásához vagy eltörléséhez."

A második világháború után 1948-ban adta ki az ENSZ a z 1789-es Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatára visszautaló Emberi Jogok Nyilatkozatát, amelyről már tanultak máskor, máshol. 1981-ben az ismert szöveghez a következőket fűzték hozzá:

„Egyetlen állam vagy kormány sem tehet különbséget az egyének között vallási hovatartozásuk miatt... és közösségeket sem rekeszthet ki ellenszenv alapján."

 

 

„A világnak leginkább azok az emberek hiányoznak,
akik mások hiányaival törődnek...
Csak azok lesznek közülünk igazán boldogok,
akik keresik és megtalálják a mások szolgálatához vezető utat.”
(Albert Schweitzer)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=740114482721187&set=a.339755802757059.77531.100001679273358&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=745943098776240=pcb.4503721751192416632&type=3&theater

 

https://www.youtube.com/watch?v=cQ-48rr6Wfo&feature=share Enigma - Era-Gregorian - Moment Of Peace

 

 

A fiatalság mércéje nem az életkor,

hanem a szellem és a lélek állapota:

az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása,

a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.

Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről.

Az évek múlásával ráncos lesz az arcod,

de ha kialszik benned a lelkesedés,

akkor a lelked ráncosodik meg.

Gondok, kétségek, az önbizalom hiánya,

reménytelenség: mind hosszú évek,

melyek nemcsak a testet húzzák le a föld porába,

hanem a lelket is.

Az ember – akár tizenhat éves, akár hatvanhat –

csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán,

a gondolatok és a dolgok szépségén:

nem fél a kockázattól, gyermeki kíváncsisággal várja,

mi lesz holnap, szabadon örül mindennek.

Olyan fiatal vagy, mint a reményeid,

olyan öreg, mint a kétségeid.

Olyan fiatal, mint az önbizalmad,

olyan öreg, mint a félelmed.

Olyan fiatal, mint a hited,

öreg, mint a csüggedésed.

Fiatal vagy, míg befogadod a szépség,

az öröm, a merészség, a nagyság,

az ember, a föld, a végtelenség hírnökeit.

Csak akkor öregszel meg,

ha már nem szárnyalsz, és hagyod,

hogy a pesszimizmus és a cinizmus

megdermessze a szívedet.

(Albert Schweitzer)

 

 

 

Életem, az álmom - Céline Dion

http://www.antikvarium.hu/konyv/foto/eletem-az-almom--8976124-90.jpg

 

"Gyerekkoromban két dologról álmodtam: énekes sztár akartam lenni, és átélni a nagy, sírig tartó szerelmet. Szerencsés vagyok…
Szerencsém volt, mert zenészcsaládba születtem. A családban mindenki – szüleim és tizenhárom testvére – énekelt és játszott valamilyen hangszeren. A zene életem részévé vált, s hamarosan már csak egy dolog volt számomra fontos: énekelni. Tudom, hogy boldog és derűs gyermekkoromnak köszönhetem, hogy énekesnővé válhattam.
Szerencse volt az is, hogy találkoztam René Angélillel, „Pygmalionommal” és menedzseremmel a szórakoztatóiparban, szerelmemmel és férjemmel – életem értelmével. Fantasztikus emberekkel találkoztunk, a siker valamennyi lépcsőfokát végigjártuk, a legkeményebb próbákat is kiálltuk. Ami pedig a legfontosabb: vele megvalósultak kislánykori ábrándjaim a nagy szerelemről.
Legnagyobb álmom beteljesülése – első gyermekünk megszületése – előtt, szeretném megosztani Önökkel ezt a szép történetet."
http://moly.hu/konyvek/celine-dion-georges-hebert-germain-eletem-az-almom

 

 

 

Nyitogatja az ajtót, mert betérni vágyik hozzád. Még lehet bizonytalan, csak résnyire nyitja. Bekukkant és megint a félelem tőr rá. De a kezed nyújtod és erőt adsz hozzá. Mert ez nem más, mint a szeretet keze. Nem vádol, nem kér, csak beenged. Akárhányszor, akármeddig. Itt maradhatsz, itt kitárulkozhatsz és önmagadhoz találhatsz. Talán ez az ajtó, amin be kell menni és örökre ott maradni. (Cser Melinda)

 

 

"Vársz valakire. Egy Angyalra. Szeretnéd látni szemeinek csillogását, vágysz erőt meríteni mosolyából, kívánod hallani hangját. Mert... de nincs "mert"... nincs magyarázat, nem is kell. Vársz rá, szükséged van rá. Igen, vársz rá. Az Angyalra. Az Angyalra, pici szárnyakkal. De nem érkezik. És szomorú vagy...
Ám történik valami. Az Angyal küld valamit. Egy pici tollacskát a szárnyaiból. És már tudod, amit eddig is éreztél: gondol rád, fontos vagy neki. És már nem vagy szomorú... a pici tollacska szárnyakat ad... neked is." – (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"Az ember hasonlatossá válik ahhoz, amiben gyönyörködik." (Platón)

 

http://www.mendaily.com/wp-content/uploads/2012/10/Happy-Pair-on-a-Beach.jpg

 

,,Te, egy tiszta szellemű gyönyörűséges lélek vagy. Ha rád nézek, én elsősorban ezt látom benned.”

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GmtCIcRL_QQ&feature=share I SANTO CALIFORNIA - DOLCE AMORE MIO ( MEU DOCE AMOR / TRADUZIDA ) VERSIONE ORIGINALE

 

https://www.youtube.com/watch?v=WVK2yDEKrdU Enigma - Between Mind & Heart

 

https://www.youtube.com/watch?v=_njgfgNFng8 Enigma - Je T'aime Till My Dying Day

 

https://www.youtube.com/watch?v=TrkO0TyYfRA&feature=share Kowalsky meg a Vega - Ajándék

 

 

A szavak ugyan fedik a valóságot, de eltolódtak, átsiklottak más, színesebb területekre - nem azokra amin az élet " apró " eseményei zajlanak ...de ez így  van jól!!..

 

 

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/265063/133791242/stock-photo-happy-loving-couple-in-white-clothes-posing-on-a-pier-on-maldives-133791242.jpg

 

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/265063/133813217/stock-photo-happy-loving-couple-in-white-clothes-posing-on-a-pier-on-maldives-133813217.jpg

 

 

Túl a jóról és a rosszról alkotott nézeteken van egy rét. Ott találkozom veled. (Rumi XIII. századi perzsa, szufi költő)

 

http://viria13.deviantart.com/art/all-you-need-is-love-202934101

 

 

,,...megfogta a kezem,és azt mondta:"amikor veled vagyok,úgy érzem visszafiatalodok"
Mikor átölelt,azt mondta:"érzed? A szívünk egy ütemre ver"
Mikor felkapott a hátára,és rótta velem a köröket, azt mondta:"újra gyerekek vagyunk...mi ha együtt vagyunk gyerekek is vagyunk"
És még sorolhatnám hosszú sorokban idézve Őt, kettőnket,és a sok-sok szép emléket
Ő az, aki megváltoztatta az életem, aki megtanított arra, hogy mindig önmagam legyek, és Ő az, aki megtanított többek között az igazi szeretetre is! És ezt hálásan köszönöm neki!"
 

https://amegoldas.eoldal.hu/img/original/2842/az-igaz-szerelem-felemel2d.jpg...van a kétféle köd. A rózsaszín: a saját nagyszerűségére, csodálatosságára fel nem ébredt énünk reménykedésének köde, félelmeinek talaján. És van a varázslatos köd. Ez utóbbi akkor bukkan fel, amikor felsejlik valódi Énünk, a valóságnak vélt világunk körvonalai feloldódnak, és egy másik világból, másik világba hívnak minket – a ködfátylon túlra… Úgy látom, csak egyedül lehetséges elkezdeni a Szerelembe emelkedni… az első szárnycsapásokat mindenkinek magának kell megtennie… csak utána lehet párosan szelni az eget…  (Szentesi Szilvi)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=955457381137564=pcb.617809283451334290&type=3&

 

 

A boldogító igen

Eljöttünk kedves, esküt tenni,
S miképp adatott úgy szeretni,
Örömben, búban, vigalomban,
Osztozni jó, és rossz napokban.

Megőrizni szemünk csillogását,
Átkarolni szerelmünk ragyogását,
Elhinni, mit együtt képzelünk,
Egy életen át egy pár leszünk.

Hozhat a sors gondot, és bajt,
Nem feledni soha a gyönyörű dalt,
Melynek dallama csendül szívünkbe,
Táncolni rá vidáman, egy ütemre.

Küzdelmeken, akadályokon túl,
Mikor vad vihar, háború dúl,
Egymás lelkében békét lelni,
Oly jó lesz hozzád hazamenni.

Fiatalságunk leomló nyara után,
Idős korunkban a kis verandán,
Ráncos, gyűrött arccal is hiszem,
Te vagy az, te voltál: igen, igen!
(Kerner Mariann; 2013.04.16.

 

 

https://hu-hu.facebook.com/Zafirenergiahu/posts/420358154736321

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797076153678490=pcb.4524022990150331718&type=3&theater

 

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10678771_664013580362550_8552068716229615451_n.jpg?oh=e2ed9316838b570ca59d2dd565c30351&oe=548F2C09

 

http://www.youtube.com/watch?v=ELM9vaXM8G8 V. I .P. - Keresem a lányt

 

Te tudod?

Megnyitottam a szívem. Adtam esélyt. Játszottam, taktikáztam a cél érdekében. Nyeltem, mikor kellett, türelmes voltam, még mikor nehéz is volt. Újra közel engedtelek. Lángoltam, te meg elégettél. Újra és újra. Nem érdekel ki vagy, mit csinálsz, honnan jöttél, mi a múltad és titkod. Semmi. Egyetlen egy dolog érdekel. Te. Légy felnőtt! Állj ki magadért! Az érzéseidért. Tudd, mit akarsz. És leginkább tudd kivel. Ha bizonytalan vagy, ne engem büntess. Nekem biztos pontra van szükségem. Olyanra, aki mellettem van. Szívvel, lélekkel. Aki bár gyengéd, de férfiként tekinthetek rá. Aki megvigasztal, mikor összetörtem egy nehéz nap után. Aki támogat minden álmomban. Aki testi-lelki társam. Akinek a legszebb vagyok smink nélkül, szakadt tréningben, egy átmulatott éjszaka után. Aki nemhogy elfogadja, hanem egyenesen imádja is a hibáimat. Aki a legbolondabb tud, és mer lenni mellettem. Akinek néha elég egy mosoly, egy érintés tőlem. Akit nem érdekel, mások mit szólnak hozzá, csak megy a saját feje után. Aki megnevetett, ha kell, de akár velem is zokog, ha arról van szó. Én pontosan tudom, mit akarok. A kérdés az, hogy Te tudod-e mit akarsz?

http://www.hotdog.hu/blog/csakvan_blogja/te-tudod

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=404196619677310=pcb.163163355&type=3&theater

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ciko71Zg-cY Vörösmarty Mihály - A Merengőhöz

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797082880344484=pcb.3405670026947087360&type=3&theater

 

J. D Salinger novellájában a Magasabbra a tetőt, ácsok! -ban van egy buddhista mese a házalóról, akit Mu hercegnek, Csin fejedelmének ajánlanak azzal, hogy képes megtalálni a hercegnek való igazi paripát.

Mu herceg, Csin fejedelme, így szólt Po Lóhoz: „Te magad tisztességben megöregedtél. Tudsz-e ajánlani valakit a fiaid közül, akit helyetted elküldhetnék lovat vásárolni?” Po Lo így felelt: „a jó lovat meg lehet ismerni a tartásáról meg a külsejéről. De az igazi táltos – amelyik nem veri fel a port, s nyom sem marad utána –, az olyan felismerhetetlen, olyan megfoghatatlan, akár a levegő. Az én fiaim tehetségéből erre nem futja; van annyi eszük, hogy meg tudják különböztetni a jó lovat a rossztól, de nem ismerik fel az igazi táltost. Van azonban egy barátom, Csiu Fang-kao a neve, tüzelővel és zöldséggel szokott házalni. Hát ő mindenképpen ért annyit a lovakhoz, mint jómagam. Kérlek, beszélj vele.”

Mu herceg megfogadta a tanácsot, és megbízta a házalót, keressen neki egy jó paripát. Három hónap múlva megjött a házaló a hírrel, hogy talált egyet. „Sa-csiuban bukkantam rá” – tette hozzá. »S miféle az a ló?« – kérdezte a herceg. „Hát egy pej kanca” – hangzott a válasz. Ám amikor elküldtek valakit a lóért, kiderült, hogy egy hollófekete mén. A herceg igen megharagudott, és magához hívatta Po Lót. „A te barátod – mondta neki –, akit megbíztam, hogy lovat vásároljon nekem, szépen elintézte a dolgot. Hiszen ez még azt sem tudja, hogy kanca-e vagy mén, s azt sem, hogy milyen a színe! Mit érthet az ilyen ember a lovakhoz?” Po Lo elégedetten sóhajtott fel: „Hát csakugyan, idáig jutott volna? – kiáltotta. – Ó, hiszen akkor ő tízezerszer többet ér nálamnál. A nyomába sem léphetek. Kao csak a lelki dolgokra figyel. Miközben a lényegről meggyőződik, megfeledkezik a hétköznapi részletekről; a benső tulajdonságok érdeklik, s így szem elől téveszti a külsődlegeset. Amit látni akar, látja, és amit nem akar, azt nem látja. Csak azokra a dolgokra figyel, amelyekre figyelnie kell, és nem törődik mindazzal, amivel nem is érdemes törődni. Kao a lovak ügyében olyan bölcsen ítélt, hogy ő lovaknál különb ügyekben is bátran ítélkezhet.”

Amikor a ló megérkezett, csakugyan táltosnak bizonyult.

Kiderül, hogy a paripa tényleg az igazi, s a házaló igaz bölcsé lett. Mert az igazi bölcs képes arra, hogy csakis a lényeggel foglalkozzon.

http://terebess.hu/keletkultinfo/acsok.html

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bpomDxV-MTk Sami Yusuf - The Centre

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=w1FE0DUD040 East - Elrejtettél a szívedben

 


https://www.youtube.com/watch?v=p0-zp6pYO38 Szerelem második vérig - Mit szeretnél hát

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=X1wdwAwWg4A Bródy János & Koncz Zsuzsa- Szabadnak születtél

 


https://www.youtube.com/watch?feature=trueview-instream&v=FSJ5MSi0bnQ Gillette Magyarország | Egy lépéssel, egy hajszállal

 

http://www.youtube.com/watch?v=fUf3vKdTuG4#t=195 Itthon a legjobb... Minden élménnyel több leszel!

 

https://www.youtube.com/watch?feature=trueview-instream&v=OjxVl_ZzqLQ Pampers Sok szeretetet, alvást és játékot kívánunk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=I5vcsXMU9NQ Vénusz imázs szpot Az étel lelke

 

https://www.youtube.com/watch?v=_fU1vg0TGR0 Meglepetés vadonatúj érzés…simogat egy érzés ..el kéne hinnem, hogy pont nekem adta át

 

https://www.youtube.com/watch?v=_ufhENlUkYg UNIQA Higgy magadban!

 

https://www.youtube.com/watch?feature=trueview-instream&v=CeCA-2fxXU4 Ramada Resort Aquaworld Budapest - We create memories

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=xRQnJyP77tY&feature=share AC/DC - Shoot To Thrill

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jo-zenek.html

 

 

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szivbemarkolo-flashmob/ Az Esti ima egy gyönyörű magyar népdal, amelyből Kodály Zoltán írt kórusművet. Egy késő délutánon a Halászbástya lábánál egyszer csak felzendült az ének.

 

 

Válogatott: „A magyarok tettek helyett csak panaszkodnak”

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-magyarorszagon-mast-sem-csinalnak-mint-panaszkodnak-2362921

 

http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/video-reus-apolasa-alatt-ko-papir-ollot-jatszottak-2362279

 

http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/video-ne-erj-zlatanhoz-kulonben-szemmel-ol-2362471

 

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/video-fejparbajt-vivtak-a-barcelona-hatvedjei-2362997

 

 

 

https://www.facebook.com/120680488015381/photos/a.157724847644278.39586.120680488015381/576240715792687/?type=1&ref=nf

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797073910345381=pcb.9105624915101650650&type=3&theater

 

http://yoursmallbusinessgrowth.com/wp-content/uploads/2012/03/canstockphoto7634401.jpg

 

"Mindenki a győzelemről álmodik, de a bajnok felkel és elmegy edzeni"

 


 "A harcos nem mindig tudja megőrizni a hitét.

Vannak pillanatok, amikor egyáltalán nem hisz semmiben. Ilyenkor megkérdezi a szívét:

-Megéri ennyit fáradozni?

De  a szíve nem felel. A fény harcosának egyedül kell döntenie.

Ekkor elkezd gondolkodni, hátha talál valami példát. És eszébe jut, hogy Jézussal is hasonló történt. Hogy a maga teljességében tapasztalhassa meg az emberlétet.

"Múljék el tőlem e keserű pohár!"

- mondta Jézus. Ő is elvesztette a lelkesedését és a bátorságát, de nem állt meg.

A harcos sem adja fel. És ha elég kitartó, visszatér a hite."

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=719822108071100=pcb.8241166488532154806&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797079207011518=pcb.3069006381786030363&type=3&theater

 

 

Ezek szerint az embernek minden vágya teljesülhet bármikor, ha mer a nyomukba eredni, és semmi mást nem fogad el alternatívaként, kizárólag, amit megálmodott. Lehet, hogy száz másik megoldást nyújt az élet, tele akadályokkal, de nem adja fel. Hiszen tudja, érzi, hogy ennek meg kell történnie. Tudja, hogy kevésbé fájdalmas a tenni akarás, mint a be nem teljesülés. És mert hisz önmagában, hisz a szíve erejében, az élet végül megkínálja azzal, amire vágyott. (Mohácsi Viktória)

 

 

A legszebb, mikor az ember azt érzi, hogy élete minden területén az útjára talált. Amikor béke, harmónia és végtelen szeretet van a nap minden pillanatában. Amikor a kettő egy egésszé lesz, és nem hiányzik semmi. A tökéletes egység... Ezzel együtt a lelkedben megválaszolásra kerül az összes kérdés. Értelmet nyer az összes szenvedés. Már hálás vagy minden megtapasztalásért. Ez a valódi élet csodája és célja. Szereted a létezést és tudod, hogy tökéletesen ott vagy, ahol most lenned kell... (Mohácsi Viktória)

 

http://1.bp.blogspot.com/-zdhXRtpltUw/UYr93BQec8I/AAAAAAAABUM/2Zz9lLjY6OA/s1600/michael_bisping.png

 

http://2.bp.blogspot.com/-eUAjkTJeyP0/Tc6ZXSZ4L7I/AAAAAAAAAYQ/hPVXr9oWxiE/s400/Believe_in_Yourself.png

 

http://www.sikerkozosseg.hu/sites/default/files/styles/cikk_teljes/public/field/image/csernus_imre_a_siker_abbol_fakad_2014.01.28.jpg?itok=CgrHNG3-

 

Sok jószívű, értelmes, keményen dolgozó ember hagyja, hogy a kudarc felülkerekedjen rajta. Amikor akadályba ütköznek, feladják. Hisznek a negatív gondolkodású emberek szavainak, miszerint nem lehet megvalósítani az álmokat.

A világ tele volt és van olyan potenciális nagy emberekkel, akik túl hamar adták fel. A legtöbb ember úgy hal meg, hogy sohasem használta ki lehetőségeit.

Szerencsére akadnak kitartó emberek is, mint például a lengyel zongorista, Ignace Paderewski. Amikor zongorát választotta, a zenetanára azt mondta neki, hogy túl rövidek az ujjai. Vagy Enrico Caruso, a nagyszerű olasz tenorista, aki midőn először felkeresett egy tanárt, az közölte vele, hogy a hangja olyan, mint az ablak résén befütyülő szélé.

Egy másik személy, aki kitartó volt, a viktoriánus Anglia nagyszem államférfija, Benjámin Disraeli. Amikor első ízben próbált a Parlamentben felszólalni, a képviselők lepisszegték, és jót nevettek, amikor a következőket mondta: "Bár most leülök, eljön még az idő, amikor hallanak majd rólam." RECEPT A KUDARC LEGYŐZÉSÉRE

A nagy dolgokat időről időre véghez vivő emberek azok, akik makacsul túlteszik magukat kudarcaikon. Állhatatosak és kialakítják sikerstratégiájukat. (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

http://www.youtube.com/watch?v=xM6mCcx9PMQ&feature=share Rhino ft. Mona - Mélypont 2

 

http://www.youtube.com/watch?v=NtU5eKYwQ6c Rhino - Nem adom fel  OFFICIAL MUSIC VIDEO

 

,,A kudarc a tanítónk legyen, ne a temetkezési vállalkozónk. ... A kudarc késlekedés, nem pedig vereség. ... Ideiglenes kerülő út, nem pedig zsákutca." (William A. Ward)

 

KERESSÜK SIKERES EMBEREK TÁRSASÁGÁT!

Az előrejutási folyamat része az emberekkel való kapcsolattartás. Az. hogy olyan emberekkel töltünk el időt, akik már sikeresek, a legjobb módja annak, hogy tanuljunk tőlük. Figyeljük meg őket! Idővel úgy kezdünk majd gondolkodni, mint ők. Igaz a régi közmondás: "Madarat tolláról, embert barátjáról." (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

NE TARTSUNK FENN BARÁTSÁGOT NEGATÍVAN GONDOLKODÓKKAL! Találkozunk majd olyan emberekkel, akik kritizálnak, és kétségeik lesznek elképzeléseinket illetően, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket az embereket bizalmunkba kell fogadnunk vagy közeli barátságba kell kerülnünk velük.

Legyünk szívélyesek mindenkihez, még akkor is, ha negatív, csak ne kövessük mint példaképet! Ha velük barátkozunk, továbbra is csak kétségeikkel és negatív szemléletmódjukkal bombáznak majd, egészen addig, amíg magunk is hinni kezdünk bennük. Ennek következtében odajutunk, hogy már magunk is azt gondoljuk, álmaink nem válthatók valóra. (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

A siker még a sikeres embereknél sem egyetlen pillanat műve. Állandó, folyamatos erőfeszítések eredménye. Ha ezt megértjük, akkor kevésbé bátortalanít majd el az, ha nem egyetlen nap leforgása alatt válunk sikeressé.

Egy statisztika, amelyet a National Retail Dry Goods Association készített az Egyesült Államokban, kimutatja, hogy az üzletkötők majdnem fele feladja az első sikertelen kísérlet után. Az üzletkötők 48%-a az első hívás után abbahagyja. Az üzletkötők 25%-a a második hívás után hagyja abba. Az üzletkötők 15%-a a harmadik hívás után hagyja abba.

Az üzletkötők 12%-a a harmadik hívás után is folytatja. (Nekik köszönhető az eladások 80%-a.) Ahogy azt George H. Mathason mondta: "Győzünk - nem valami látványos módszerrel -, azért győzünk, mert folytatjuk!"

(Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

http://www.sikerkozosseg.hu/sites/default/files/styles/cikk_teljes/public/field/image/marcus_aurelius_tanulj_meg_mosolyogni_2013.04.19.jpg?itok=XqYyfikp

 

Az “Ismerd meg önmagad” parancsa arról szól, hogy lázadó, tudatlan lényedben fedezd fel száműzött, bölcs királyodat, és állítsd vissza a hatalmát. Ami ezután történik, életed legcsodálatosabb fordulata lesz. Lesz kit tisztelned magadban. Lesz kire hallgatnod magadban. Lesz kihez fordulnod, ha nehéz helyzetbe kerülsz, és sohase mondod majd, hogy “egyedül vagyok”, mert ha éppenséggel nincs körülötted egyetlen ember sem, akihez szólhatnál, még mindig ott van Ő, aki tudja, hogy minden nehézség megoldható a segítségével. Ezt jelenti, hogy a “lelkem a barátom”. Van, akit szeretek magamban. (Müller Péter)

 

http://www.marfy.hu/boelcseletek-ii..html

 

 

Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a Vidámság, a Bánat, a Tudás és még sok más, így a Szeretet is. Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed. Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet. Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni. Mielőtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott.
A Gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett.
A szeretet megszólította:
- Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?
- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs már hely számodra!
Így hát megkérdezte a Szeretet a Büszkeséget, aki egy csodaszép hajóval közeledett:
- Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni?
- Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! - Válaszolt a Büszkeség, - itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak!
Hát, a Szeretet megkérdezte a Bánatot is, aki éppen előtte hajózott el:
- Bánat, kérlek, vigyél el magaddal!
- Oh Szeretet !- mondta a Bánat- Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!
A Vidámság is elhúzott a Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg se hallotta szeretet kérését.
Hirtelen megszólalt egy hang:
- Gyere Szeretet, én elviszlek téged!
Aki megszólalt, egy öregember volt. Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek, az öreg elment. A Szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte a Tudást:
- Tudás, meg tudod mondani, ki segített nekem?
- Az Idő volt- mondta a Tudás.
- Az Idő?- kérdezte a Szeretet. Miért segített rajtam az Idő?
A Tudás válaszolt: - Mert csak az Idő érti meg, hogy milyen fontos az életben Szeretet!
http://bagdibella.hu/cikkek/tanmese-a-szeretetrol

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204652800139453=pcb.961303072951155716&type=3&theater

 

Olykor elég egy napsugár. Egy kedves szó. Egy köszönés. Egy simogatás. Egy mosoly. Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek. Akkor miért nem tesszük ezt? (Bruno Ferrero)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797082630344509=pcb.3518805642432947649&type=3&theater

 

A nevetés és a mosoly kapuk és ajtók, melyeken át sok jó dolog be tud lopakodni egy emberbe. (Christian Morgenstern)

 

A nevetés is, az érintés is olyan fajtája az emberi közléseknek, amely beszédesebb a szavaknál. (Stephanie Dowrick)

 

http://s73.mindvalley.us/omnamait/media/images/shutterstock_93512194_300x200.jpg

 

http://balayoga.com/wp-content/uploads/2012/04/bruce-lee-happy-300x263.jpg

 

Hihetetlen, elképzelhetetlen erő az önzetlen szeretet. Csak meg­mozdul benned, s máris megváltozik körülötted a levegő. Megvál­tozol elsősorban te magad. Letörli arcodról a keserű vonást, kisimítja szemed alól a ráncokat, belelop a szemedbe valami furcsa derűt, amitől fényleni kezd az arcod is - fényleni kezd az egész lényed is. Újraépíti egész testedet - valóságosan új embert épít belőled. Jó étvágyat ad és nyugodt álmot. Igazi békét ad és igazi örömet. Úgy nevetni és úgy nevettetni senki sem tud, mint akiben felébredt a szeretet.  (Mezei Mária)

 

http://www.assumptionaz.org/assets/images/photos%20used%20on%20web%20pages/Couple%20Laughing.jpg

 

http://hochu.ua/images/articles/43638_0.jpg

 

http://blog.cheapcondomsonline.com/wp-content/uploads/2014/08/He-Loves-You.jpg

 

http://remedypress.com/files/2014/07/happy-couple.jpg

 

,,Azt mondják, ahányszor nevetsz 7 perccel tovább élsz.”

 

http://www.sikerkozosseg.hu/sites/default/files/styles/cikk_teljes/public/field/image/marcus_aurelius_tanulj_meg_mosolyogni_2013.04.19.jpg?itok=XqYyfikp

 

http://reflectionsmeditation.com/yahoo_site_admin/assets/images/BEING_HAPPY.6353233_large.jpg

 

Anselm Grün  - Minden napunk út a boldogsághoz

Gyakran úgy véljük, egészen rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy végre tökéletes és örömteli legyen az életünk. Itt az idő, hogy megtanuljuk, a világ és benne a mi életünk: csodálatos!

Nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk azért, hogy eljussunk a vágyott boldogsághoz. Csupán nyitott szemre és szívre van szükségünk hogy felfigyeljünk a körülöttünk lévő apró csodákra…

Bármilyen messzire elmehetünk a boldogság keresésében, a távolban nem fogjuk megtalálni. Nem fogjuk meglelni sem más embereknél, sem a hivatásunkban, sem a sikerben, sem a gazdagságban. A boldogság titka saját szívünkben rejtőzik…. Az élet művészete egészen hétköznapinak tűnhet. A helyes látásmódban rejlik a művészet, a dolgok mögé látásban, pontosabban az eseményekben rejlő öröm meglátásában. A boldogság művészetét bárki megtanulhatja, gyakorolhatja. És akár most is elkezdheted. (Anselm Grün: Minden napunk út a boldogsághoz)

http://www.szentgellertkiado.hu/konyv/minden-napunk-ut-a-boldogsaghoz

 

http://www.happy-up.org/how-to-be-happier-healthier/

 

http://www.falibo.com/course/level_1/img/time_01.jpg

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=701177603293226=pcb.3381749224330386474&type=3&theater

 

Amíg zaklatott vagy, addig nem veszed észre a benned áramló energiát. Nyugalomra van szükséged a benned rejlő erő felfedezéséhez.

Először a benső nyugalomra kell eljutnod. A lelki nyugalom a testre is kihat. Ha szíved megnyugodott, akkor tevékenységedet is nyugodtan folytatod, mozdulataid a benső nyugalomból erednek, részese vagy Isten teremtő nyugalmának.

Ha valaki belülről, a lelke mélyéről nem éli át a boldogságot, a vagyon és siker világában hiába fut utána. Soha nem birtokolhat annyit, soha nem figyelnek rá eléggé, soha nem ér el annyi sikert, hogy ne vágyjon még többre ahhoz, hogy elégedettnek és boldognak érezze magát.

A boldogság az ember lelkében lakozik.

Engedd el magad: bátran lehetsz az, aki vagy!

Pihend ki magad!

Azután tovább mehetsz az úton, amelyre vállalkoztál. Most azonban élvezd a nyugalmat. Kerülj összhangba önmagaddal. Aki összhangban van önmagával, azt többé semmi sem zökkenti ki a nyugalmából.

Ha összhangban vagy önmagaddal, ha megleled a belső nyugalmat, eljutsz a belső harmóniára, akkor megérzed a hozzád illő életformát. Ha a belső mértéked szerint élsz, életed gyümölcsöző lesz. Teljes életet élhetsz, és mások  számára is az áldás forrása leszel.

Ha felfedezzük szívünkben a mennyországot, akkor csak befelé kell fordulnunk, s máris a mennyországban vagyunk. Ez lesz a mennyei béke előize számunkra. S végre abbahagyjuk a hajszát, a rohanást.

Isten országa bennünk van, ha szenvedélyeink és érzelmeink, igényeink és kívánságaink már nem rángatnak többé ide-oda bennünket. "   (Anselm Grün  - Minden napunk út a boldogsághoz)

 

http://www.youtube.com/watch?v=iNiqZzl-_G0 Rahat Fateh Ali Khan - Habibi ft. Salim Sulaiman

 

https://www.youtube.com/watch?v=93ASUImTedo Disclosure - Latch feat. Sam Smith (Official Video)

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qfC5SRRNgrA Audien & Matthew Koma - Serotonin

 

http://compassionatelove.net/wp-content/uploads/2013/09/EI-iStock_000020351273Medium-669x272.jpg

 

 

 

https://www.facebook.com/video.php?v=853007738052199&set=vb.100000289439131&type=2&theater Cica és bagoly barátsága

 

https://www.facebook.com/video.php?v=747742521935166&set=vb.100000982765750&type=2&theater 2 cica :)

 

https://www.facebook.com/sungazing1/photos/pcb.419447381543430/419447204876781/?type=1&theater Sun Gazing photos

 

http://www.horvathfoto.eoldal.hu/cikkek/marcus-aurelius-elmelkedesei/marcus-aurelius-elmelkedesei_-idezetei_-szep-kepes-idezetek-3.html

 

http://www.thefoodpsychologist.com/diet-for-girls-hot-healthly-happy/

 

https://www.google.hu/search?biw=1252&bih=566&tbm=isch&q=serena+williams+house&revid=922329510&dpr=1#tbm=isch&q=serena+williams+boyfriend

 

https://www.google.hu/search?biw=1252&bih=566&tbm=isch&q=serena+williams+house&revid=922329510&dpr=1

 

 

Wesley Sneijder and girlfriend Yolanthe Cabau

http://img.kalooga.com/thumb?url=http%3A%2F%2Flh4.googleusercontent.com%2F-YdmDzkNpKAM%2FUB_U5a87fJI%2FAAAAAAAAAZc%2FjpQ3_xvFlP4%2Fs500-p-k%2F211388.jpeg&md5val=c466c3bba831b4cf602fd09fb07d4bb0&key=b2b67137c3b6daed33b2fb2cde50bd71cb6ca1ab&method=fit&size=1440x720

 

Viktoria-Varga-Graziano-Pelle-girlfriend

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/15/1410790986342_wps_68_Vikt_ria_Varga.jpg

http://instagram.com/vikyvarga

http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000Llk870dH8TU/t/200/I0000Llk870dH8TU.jpg

http://fabwags.com/wp-content/uploads/2014/09/Viktoria-Varga-Graziano-Pelle-girlfriend_photo.jpg

http://fabwags.com/wp-content/uploads/2014/09/Viktoria-Varga-Graziano-Pelle-girlfriend-pics1.jpg

 

Alexis Sanchez 25-year-old girlfriend Laia Grassi

http://wadup.com.ng/wp-content/uploads/2014/09/1410162184832_wps_2_Laia_Grassi_Alexis_Sanche-Copy.jpg

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=786528918064763=pcb.7030990679198421797&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=688205821255674=pcb.4663692066220921823&type=3&theater

 

 

 

http://antalvali.com/blog/az-ezerarcu-alma.html

 

http://www.tiensorigo.hu/cordyceps_kapszula_20?keyword=cordy

 

http://www.tudasfaja.com/meg-van-a-rak-ellenszere-recept/

 

Artemisia annua vagyis az édes üröm Ez a csodálatos gyógynövény 16 óra alatt elpusztítja a rákos sejtek 98 %-át!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=802251199795153&set=a.802251383128468&type=1&relevant_count=1

 

http://www.joportal.hu/jotippek.php?readmore=307 Milyen gyógyhatása van a növényi szénnek?

 

http://www.sokszinuvidek.hu/eletmod/2526-Egy-k%C3%BCl%C3%B6n%C3%B6s-n%C3%A9p-k%C3%BCl%C3%B6n%C3%B6s-%C3%A9lete-a-hunz%C3%A1k-titkai Egy különös nép különös élete: a hunzák titkai

 

44 klinikai vizsgálat metaanalízise során kiderült, hogy napi több mint 500 mg C-vitamin bevitele szignifikánsan képes javítani a szív- és érrendszeri betegek ereinek funkcióit. A tudósok megállapították, hogy ezeknél a pácienseknél napi legalább 500 mg C-vitamin fogyasztásával drasztikusan csökkent az érelmeszesedés, a cukorbetegség és a szívelégtelenség kockázata.

A C-vitamin javítja az endoteliális funkciót

Ereink belülről az úgynevezett endotéllel vannak kibélelve. Ez a vékony sejtréteg kontrollálja többek között a tápanyagok és az oxigén felvételét a vérből a környező szövetekbe. Bár az endotél csak egyetlen sejtrétegből áll, kiterítve az emberi szervezetben található összes endotél mégis 6 teniszpályányi területet foglalna el. Ennek megfelelően az endotél jelentősége is nagy. Például fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. Az endotélsejtek nitrogén-monoxidot termelnek, és ez nemcsak a vérnyomást befolyásolja, hanem a véralvadást is.

Ha a szervezetben gyulladás van, az endotél az érintett helyen antitesteket köt meg a vérből, ezeket a szövet belsejébe vezeti a történés helyén, és ezzel a betegségek elleni védekezésben is közreműködik. Ennek következtében az endotélnek döntő hatása van az egészségünkre, elsősorban természetesen a szív- és érrendszer területén. Egy 2014 júliusában publikált brit metaanalízis szerint a nagy mennyiségű C-vitamin képes javítani az endotél funkcióit.

A szív- és érrendszeri betegeknek több C-vitaminra van szükségük

A metaanalízis megállapítása szerint a szív- és érrendszeri páciensek napi több mint 500 mg C-vitaminból profitálnak. Ez a mennyiség felére csökkenti a cukorbetegség és szívelégtelenség rizikóját, az érelmeszesedését pedig akár 16%-kal.

A C-vitamin nem csak a szívnek egészséges

A C-vitaminnak köztudottan más testi funkciókra is rendkívül pozitív hatása van. Így például erősíti az immunrendszert, segíti a zsír emésztését, és antioxidánsként ártalmatlanná teszi a szabad gyököket. A C-vitaminnak továbbá rákmegelőző hatást is tulajdonítanak.

C-vitamin a táplálékból

Számos gyümölcs- és zöldségféle gazdag C-vitaminban. Fontos azonban, hogy elegendő mennyiségben fogyasszuk ezeket – mégpedig naponta. A C-vitamin-források élén a camu camu gyümölcs mellett az acerola cseresznye áll. 100 gramm acerola akár 1700 mg C-vitamint is tartalmaz – 35-ször többet, mint a citrusfélék. A csipkebogyó és a homoktövis is elsőosztályú C-vitamin-források. Hosszú távon azonban a szív- és érrendszeri betegek fokozott C-vitamin-szükségletét csak kiegészítők formájában lehet fedezni. Erre ajánlható például az acerola por. Az erősen koncentrált porból már 5 grammnyi is tartalmazza a szükséges 500 mg C-vitamint. Amúgy szinte csak a gyümölcsök és zöldségek szolgálják a C-vitamin-ellátást. Bár egyes állati termékek szintén tartalmaznak C-vitamint, ez a mennyiség elhanyagolható, így nem járul hozzá a napi szükséglet fedezéséhez.

http://gyogyszernelkul.com/a-c-vitamin-javitja-az-erfunkciokat/

 

 

 

http://www.meditationcircle.org/resource%20images/15725_103043683065326_100000790857885_52442_6353860_n.jpg

 

http://buddhajeans.com/wp-content/uploads/2011/08/meditation-mindmap1.jpg

 

http://fiftytwochanges.com/wp-content/uploads/2013/06/buddha_quotes_peace_comes_from_within_stickers-rcc509fd6ede2410bb2dd2eab56b2cfbe_v9waf_8byvr_512-300x300.jpg

 

http://cdn.sheknows.com/articles/2013/06/Rebekah/woman-meditating.jpg

 

http://www.viralnovelty.net/wp-content/uploads/2014/06/16-700x483.jpg

 

http://hdw.datawallpaper.com/abstract/meditation-y-326689.jpg

 

https://www.google.hu/search?client=firefox-a&hs=T1v&rls=org.mozilla:hu:official&biw=1252&bih=566&tbm=isch&q=meditation+drawing&revid=1649267345&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=xopnOcEIEtBzaM%253A%3BI9aUWSD-3mpIGM%3Bhttp%253A%252F%252Fbehindlies09.files.wordpress.com%252F2013%252F05%252Fmeditation.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbehindlies09.wordpress.com%252F2013%252F05%252F19%252Fdrawing-meditation%252F%3B342%3B527

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1476005986019520=pcb.4216715355385617929&type=3&theater

 

 

Lou Aronica - Ken Sir Robinson Az alkotó elem - Fedezd fel, mire születtél, és minden megváltozik

Elemünkben akkor vagyunk, ha velünk született képességeinket legszemélyesebb ambícióink szolgálatába állíthatjuk. Ebben az úttörő jelentőségű munkájában Ken Robinson, a világhírű kreativitás-szakértő szemügyre veszi a tanórán unatkozó gyereket, a kiábrándult alkalmazottat és közülünk mindazokat, akik frusztráltnak érezzük magunkat, okát adni azonban nem tudjuk - s megmutatja, mit kell tennünk, hogy végre elemünkben érezhessük magunkat. Robinson többek közt Paul McCartney, Arianna Huffington és Matt Groening példáján mutatja be, miképpen lelhetjük meg ezt a bizonyos elemet és hogyan érhetünk el mindent, amire csak képesek lehetünk olyan személyiségek példáin, akik felismerték egyéni tehetségüket, s miközben azzal foglalkoztak, amit a legjobban élveztek, anyagiak tekintetében is sikert arattak. A fanyar humorú Ken Robinson arról győz meg bennünket, hogy önmagukról való gondolkodásukat megváltoztatva mielőbb kreatívabbá, újító-szelleműbbé kell válnunk. Mindenekelőtt azonban arra ösztönöz, hogy térjünk vissza igazi önmagunkhoz - ez mindent, de mindent megváltoztathat.

http://www.libri.hu/konyv/lou_aronica.az-alkoto-elem.html

 

 

Sir Ken Robinson írt egy könyvet melynek címe a Megvilágosodás

 

 

A döntés művészete, avagy coaching virágokkal

http://minok.hu/a-dontes-muveszete-avagy-coaching-viragokkal/

 

 

,,Mindannyiunkban meg van a képesség arra, hogy Buddhává váljunk. Azt mondta Buddha: akár férfiak, akár nők vagyunk, fekete vagy fehér bőrűek, kreolok vagy rézbőrűek, mind elérhetjük a megvilágosodást. Ezért minden ember Buddha követőjévé válhat. Aki megérti ezt, az nem fél többé. Természetfölötti erővel bír az az ember, akiben nincs félelem. Aki nem fél, az különbözik azoktól akik szenvednek a félelemtől. Félnek a haláltól, az értéktelenségtől, de aki megtalálta a félelem nélküli élet bölcsességét, annak természetfölötti ereje van. Nem halandó többé. Ebben az értelemben igaz, hogy Buddha természetfölötti erővel bír. De ehhez nem kell istennek lennie, elegendő az, hogy szabad. Megszabadult a téves nézetektől és a félelemtől. Buddha emberi lény, akiben rengeteg a megértés és a szeretet. Akiben sok az együttérzés, a megértés és a szeretet, az csodákra képes. Buddha azt mondta: a legnagyobb csoda az emberek tanítása és átalakulásának segítése, és ő mindennap megteszi ezt a csodát. ” (Buddha élete)

 

 

Buddha, isteni szemével meglátta, hogy az 5 aszkéta egy vadasparkban tartózkodik Szarnatban. Amikor megpillantották Buddhát megtárgyalták egymáskőzött: Ez az ember felhagyott a meditációval, lehetetlen hogy bármilyen tudással rendelkezzen, ne is szóljunk hozzá. Ám amikor a Magasztos közelebb ért hozzájuk, személyiségének ereje megnövekedett. Így szólt hozzájuk: Azért jöttem, hogy hirdessem a tant, és elmondjam, buddha lettem.

Azon az estén mondta el Buddha első beszédét. Ez az alapvető buddhista tanítások összegzése, és dharmának vagyis törvénynek nevezik. Lényege a 4 nemes igazság.

Buddha első nemes igazsága a szenvedésről szól. Nem kell buddhistának lenni ahhoz, hogy elfogadjuk, a világban mindenhol jelen van a szenvedés. Nagyon fontos, hogy felismerjük a szenvedést. Néha az ember szenved, de úgy tesz mintha nem szenvedne, így nincs esélye a gyógyulásra. Ha az ember beteg, az első lépés az, hogy tudomásul veszi a betegség tényét, csak ezután van remény arra, hogy meggyógyul. Tehát az első lépés az, hogy tudomásul vesszük, szenvedés tapasztalunk önmagunkban, a családunkban, az egyházunkban, a társadalmunkban.

Ezt követi a második lépés, a 2. nemes igazság felismerése: Mi okozza a szenvedést? Mi a szenvedés gyökere? Buddha azt mondja: Ha megpróbálunk elmenekülni a szenvedés elöl, akkor nincs lehetőségünk arra, hogy megértsük Ezért fontos, hogy összeszedjük a bátorságunkat, és alaposan megvizsgáljuk a szenvedést, hogy megértsük annak természetét és okát. Ez a második nemes igazság. Olyan ez, mint amikor az orvos megállapítja a betegség tényét, alapos vizsgálatot végez, hogy megtalálja a kór okát.

Ahogy az orvos megtalálja a betegségre a gyógyírt, úgy a szenvedéstől való megszabadulás is lehetséges. Ez a 3. nemes igazság.

Miután megismertük szenvedésünk gyökerét és megállapítottuk honnan ered, megkeressük azt a módot, amellyel hatékonyan megszabadulhatunk tőle. Ez a 4. nemes igazság.

 

Buddha egyszerű, megvalósítható lépésekkel jelölte ki a Nirvánába vezető ösvényt.

Ezen az ösvényen járva az ember megismeri az élet valódi csodáit. Ez hozza el a boldogságot, az örömöt, mert a szenvedéstől való megszabadulás, a boldogság kezdetét, megvalósulását jelenti.

A Sarnath-i beszéd után az 5 szerzetes arra kérte Buddhát, hogy fogadja el őket tanítványául. Így jött létre az első buddhista szerzetes közösség: a szangha. Ezután Buddha bejárta egész Indiát. Hirdette a dharmát, a buddhista tant mindenkinek, a kész volt arra, hogy meghallja. Férfinak, nőnek, királynak, parasztnak, brahminnak és osztályonkívülinek, gazdagnak és szegénynek, aszkétának és banditának, nem tett kivételt. Azt tanította, hogy aki elveti a végleteket és gyakorolja a meditációt, az megtapasztalhatja a Nirvánát. A maga korában ez forradalmi gondolat volt.

Buddha volt az első forradalmár. A megvilágosodás első üzenete az, hogy minden ember egyenlőnek születik. Nincs magasabb és alacsonyabb rendű. Ha valaki elakarja dönteni, hogy ki az előrébb és ki a hátrébb való, akkor nézzük a cselekedeteit.” (Buddha élete)

 

 

A szuggesztió is a gondolatok erején alapul de közrejátszanak a pszichés erők is. A szellemi és a pszichés erők egyébként gyakran kölcsönösen befolyásoljak egymást. Különbséget teszünk az autoszuggesztió, azaz önmagunk befolyásolása — ez kulcsmondatok segítségével történik, amelyekkel programozzuk magunkat -a külső szuggesztió között, amellyel másokat befolyásolhatunk, illetve amellyel mások befolyásolnak minket . Ha például folyton azt halljuk a szüléinktől, hogy túl naivak és önállótlanok vagy tehetségtelenek vagyunk, szüleink feltételezéseinek köszönhetően gyengül az önbizalmunk, és életképtelennek fogjuk tartani magunkat.

A szuggesztió működése alkalmazásának gyakoriságán alapul. Ha például több hónapig vagy évig azt mondogatja valakinek, hogy mennyire nincs vonzereje és mennyire ügyetlen, az illető egy idő múlva valóban szürkének vagy ügyetlennek fogja tartani magát, még ha ez nem is felel meg a valóságnak.

Azonban van pozitív is, vagyis olyan, amely építően hat az emberre, és segíti a fejlődésben. A látomások kialakítása és megvalósítása is azt jelenti, hogy a gondolatok erejét alkalmazzuk. A vizionálás szellemi folyamat, amelynek során az ember a szellemi erők, különösen a képzelőerő segítségével meg tud valósítani előzőleg meghatározott célokat és projekteket. A vizionálás segítségével nemcsak a jelent, de a jövőt is befolyásolhatjuk, és kinyithatunk bizonyos csatornákat, hogy létrejöhessen a vízió. (Helene Walterskirchen - Az energiaelv)

 

A megfelelő irányú és mértékű akarat, vágy csodákra képes. (Molnár József)
 

Foch generális a hadviselés elveiről írott könyvében fogalmazza meg: "Az erők gazdaságos kihasználása azt jelenti, az adott pillanatban egyetlen pontra összpontosítsunk minden erőt."

 

,,Ha elemzed a hibáidat, kijavíthatod őket.”

 

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak. (Molnár József)

 

 

,,Szeretni valakit azt jelenti, hogy megtanultam a dalt, ami a szívedben van és elénekelem neked, ha elfelejtenéd” 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691772984205993=pcb.4863768503700815838&type=3&theater

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=JRluAWR12Oc Teddy Geiger - Ordinary Man

 

http://www.youtube.com/watch?v=p3Z8moELLLA Rednex- Wish you were here

 

http://www.youtube.com/watch?v=7dRjOhHWon8 Cusco "Kokopelli's Dream"

 

http://www.youtube.com/watch?v=ygyMWyt8lgA Laid Back - Sunshine Reggae

 

https://www.youtube.com/watch?v=-kYGxGy-U50 Nagy Sanyi/Vágó Bernadett : Nekem énekelj

 

http://www.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g&feature=youtu.be Leona Lewis - I See You (Theme from Avatar)

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-legszebb-100-magyar-es-100-kulfoldi-szerelmes-dal.html

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=821557334563931=pcb.6917559102907835601&type=3&theater

 

 

   ,,Egyedül is egész vagyok, vele pedig teljes!"