Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok fantasztikus jó, nagyszerű, szép dolog vegyesen. 7

2014.03.06

 


"Van, hogy csak egy pillanatot kapsz... Ami megérint. Egy mosolyt, egy kedves szót, egy ölelést. Aztán a pillanat elillan. Te pedig szomorúan nézel utána, és nem érted, miért... Miért csak ennyit kaptál? Aztán lassan kezded megérteni. Azért kaptad, hogy újabb erőd legyen. Hogy amikor már majdnem feladtad álmaidat, megérezd, hogy mire vágysz. Hogy ne érd be kevesebbel. Hogy újra átérezd, milyen az Igazi Pillanat. És várd tovább. Kitartóan. Mert eljön az a pillanat is. Ami örökké tart..." (Csitáry-Hock Tamás)"Emlékszel, miért szerettünk egymásba?
Mert én képes voltam meglátni benned olyasmiket is,
amiről a többi embernek fogalma sem volt és te is ugyanígy voltál velem." (Guillaume Musso)

 

"Szeretettel hozzáérni a másikhoz,
az egy dolog.
Szerelemmel hozzáérni a másikhoz,
óriási különbség.”

 

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/q71/s720x720/1782295_740947722582542_109735500_o.jpg

 

 

..erőd és akaratod időtlenek.
A szellemed söpri félre a pókhálót.
Minden érkezés mögött ott az elindulás.
Minden siker mögött ott a próbálkozás. …

Akkor is menj tovább, ha mindenki azt várja feladod.
Ne engedd, hogy szilárdságod megcsorbuljon.
Cselekedj úgy, hogy szánalom helyett tiszteletet ébressz.
Ha már nem bírsz futni, csak siess.
Ha már azt sem bírod, csak menj.
Ha már nem tudsz menni, fogd a botot.
De soha ne állj meg.

(Kalkuttai Teréz Anya)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=514437678676573=pcb.574525690&type=3&theater

 

 

Boldogságunk mértéke nem a körülményektől, nem másoktól, hanem jórészt tőlünk függ, de kitartóan dolgoznunk kell azon, hogy megteremtsük és tartóssá tegyük.
Remélem, sokunkkal megtörtént már, hogy egy pillanatban – maga sem tudja, miért – rácsodálkozott az életre: hirtelen élesen látta környezetét, benne magát, és elégedett volt azzal, amit lát. Nem történt semmi különös, csak éppen észrevett egy kis virágot a fűben, beszívta az illatát, vagy mosolyra fakasztotta a parkban két kutya játéka. És hirtelen úgy érezte, minden úgy jó, ahogy van, és hogy jó élni, itt és most. Az az érzés, ami ilyenkor elönti a szívünket: a hála.
A boldog ember elégedett azzal, amije van.

Facebook -  Dr.  Bozsár Gabriella

http://coachszemle.hu/kritika-89/89-sonja-lyubormirsky-hogyan-legyuenk-boldogok-szemelyes-koenyvajanlo

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=745038812173168=pcb.1925919772&type=3&theater

 

A boldog ember nem tartja meg magának boldogságát, hanem kisugározza. Kreativitása szárnyakat kap, erősödik az immunrendszere, ezért egészségesebb, emberi kapcsolatai jobbak, mélyebbek, törődik másokkal, termékenyebb a munkában.

Boldogságunk mértéke nem a körülményektől, hanem jórészt tőlünk függ, de kitartóan dolgoznunk kell azon, hogy megteremtsük és tartóssá tegyük.

De mégis miről és kinek szól a könyv? Arról, hogyan tudunk mi magunk tenni azért, hogy tartósan boldogok legyünk.

Mindenek előtt azoknak a boldogságra vágyóknak, akik szinte bármit megtennének, hogy fokozott és tartós boldogság-élményhez jussanak.

A könyv nem hiteget, nem ígér csodát, de megmutatja, hogy igenis változtathatunk az életünk minőségén, és boldogabbakká tudunk válni. Ráadásul segítséget és fogódzókat ad ahhoz, hogy ezt miként tegyük. Másodsorban azoknak, akik életük olyan fordulópontjához érkeztek, ahol ráébredtek: mélyebb, felelősebb "létezést" keresnek. A könyv segít felismerni, hogy nemes céljaik igenis összeegyeztethetők a - talán gyarlónak vélt – boldogsággal.

A könyv egyik fő mondanivalója, hogy bár mindannyiunkban ott van a lehetőség a boldogságra, a tartós boldogságért meg kell dolgozni! Első, örömteli és izgalmas lépés lehet a könyv elolvasása.

A szerző, Sonja Lyubomirsky, a pozitív pszichológia irányzatának képviselője, és a könyvben leírtakat tudományos kutatásokra alapozza. Közérthető nyelven, élvezetes stílusban ismerteti velünk a boldogság összetevőit, lélektani összefüggéseit.

http://coachszemle.hu/new/kritika/89-sonja-lyubormirsky-hogyan-legyuenk-boldogok-szemelyes-koenyvajanlo

http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=+YJvTQe1-IasKVjjtlUdsA**?_v=Sonja_Lyubomirsky_Hogyan_legyunk_boldogok_&id=86855&type=22

 

 

„Te vagy az ura a képzeletednek. Ha arra használod, hogy csodálatos párkapcsolatot és ragyogó jövőt képzelj el magadnak, és ez fogja vezérelni a cselekedeteidet, ebből feltétlenül az fog következni, hogy úgy is lesz.” (Chris Prentiss : ÚT A SZERELEMHEZ)

 

 

A sikeres emberek előbb boldogok, és csak utána van sok pénzük. Ők ugyanis már akkor is azzal foglalkoznak, amit szeretnek, amikor még csórók - és ez boldoggá is teszi őket. Így egyre jobbak és jobbak abban, amit szeretnek csinálni, és persze ezáltal egyre több pénzt is keresnek vele. (Braskó Csaba)

 

 

 

A TEREMTÉS ALAPJAI:
- Te teremted a saját valóságod.
- A valóságodat nem a szavaiddal, vagy a tetteiddel teremted, hanem a rezgéseiddel, viszont a rezgéseid késztethetnek szavak kimondására és cselekvésre.
- A rezgéseid maguk a gondolataid.
- Ha megváltoztatod a gondolataidat, megváltozik a rezgésed is és ezzel a valóságod is.
- Rezgéseid irányáról -folyamatban levő teremtéseidről- az érzelmeid adnak pontos visszajelzést.
- Egyszerűen megfogalmazva: ahogyan általában érzed magad, olyan az életed is.
- Szabadságodban áll bármit, bármikor megváltoztatni. (Abraham-Hicks)

 

 

Levél magamhoz, hogy emlékezzek
Drága Én!
Ahhoz, hogy minden számodra jó legyen, még sokat kell tanulnod. Ezért most leírom Neked, mikre figyelj az utad során!
Legfőként arra kérlek, fogadd el önmagad olyannak, amilyen most vagy. Ne félj ezt megtenni, nincs mit veszítened, hiszen, amikor csak kedved tartja, mindig lehetőséged van változtatni magadon. Addig meg az a legjobb, ha önmagad így szereted. Szeresd önmagad, úgy, ahogy vagy!

Lásd magad valóban! Légy magad számára gyönyörű (kívül, belül) úgy, ahogy vagy. Ne másokhoz mérj, ne versenyezz! Csak lásd magad tisztán! Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt! Hiszen nem vagy ezzel egyedül. Az egyetlen, ami miatt másokat ez zavarhat az, hogy ők nem képesek így látni magukat. Ez viszont nem a te problémád.
Tudj elkülönülni! Igaz, hogy egy egység része vagy, de mégis egy parányi elkülönülés. A te fájdalmad, a te problémád, te félelmed, csak a tiéd. Tedd le másokét! Az egyetlen, amit másokért tehetsz az, hogy figyelsz rájuk. Mielőtt bármit teszel, gondolj bele cselekedeteid következményeibe! Ne gázolj át másokon a saját érdekeid érvényesítése érdekében! Törekedj arra, hogy mindig úgy tégy, rajtad kívül is mindenkinek jó legyen!
Légy merészebb! Ne félj ennyit! Nincs miért félned. Oldd fel a félelmeidet! A félelmek gátakat képeznek benned és ezáltal az életedben. Ne hagyd, hogy korlátozza bármi is az életed! Ha van hited, igazi baj nem érhet.
Ne félj bízni se! Bízz másokban, másokon keresztül bízz magadban és bízz Istenben! Abból indulj ki, hogy senki sem akar rosszat Neked, mindenki a javadat akarja, ha Te is azt akarod magadnak.
Ne félj belenézni a tükörbe! Se akkor, ha csak önmagad tükrébe nézel, se akkor, ha a mások által eléd tartott tükörben szemléled önmagad! Élj úgy, hogy minden tükörbe nézve boldoggá tegyen a látvány!
Ne keresd a hibát! Hibát, aki keres, az talál. De a hiba lehet ugyanúgy szerethető és számodra tökéletes is. Taníthat, fejleszthet téged. Csak az a kérdés, te miként állsz hozzá.
Tudd azt is ehhez kapcsolódóan, hogy tökéletes általános értelemben amúgy sem létezik. Csakis a Te viszonylatodban. Azt nézd neked mi a tökéletes és zárj ki ebből is másokat! Mondjanak bármit, ők úgyis csak a saját értelmükről beszélhetnek.
Ha szükséged van rá, tudj segítséget kérni és tudd elfogadni. Tudd magad elfogadni akkor is, ha néha Neked segítség kell. Nincs ebben semmi sem. Nem kell mindig erősnek lenned, ettől nem tűnsz kevesebbnek, magad előtt sem.
Az adok- kapok egyedül arról szól, hogy képes vagy-e mindkettőre maradéktalanul. Bármit megkaphatsz, ha mered akarni és kapni. Ha bízol abban, hogy megkapod. Adni pedig amúgy is örömet okoz. Ezen az alapon pedig csak egy szabály él. Hogy mindent megérdemelsz, akár te adod, akár te kapod.
Ne bánj meg semmit, amit megtettél! Felesleges. Jól jött, amit tettél, tanultál belőle, általa fejlődtél, közelebb kerültél vágyaidhoz egy lépéssel, ráadásul másokat is tanítottál közben és tapasztaláshoz segítettél.
Soha nincs késő visszakozni sem. Semmi sem végleges, vagy megváltoztathatatlan.
Ne keress folyton okokat! Ne akard megoldani a problémákat! Ne tervezz, szervezz, igyál előre a medve bőrére! Annyiféle út van, annyiféle úton járhatsz. Semmi sem végleges, semmi sem megváltoztathatatlan. Ha hited van és meg is tartod minden körülmények között, már minden most a tiéd.
Maradj hű minden körülmény között önmagadhoz!
Végül pedig legfőképpen, mindig emlékezz arra, hogy a szeretetnek ezer arca van. A szeretet elfogad. A szeretet megbocsát. Ha igazi szeretet. Mert az igazi szeretetnek nincs érdeke vagy észoka. Az igazi szeretet csak kitörölhetetlenül van. Él és ég benned. Iránta, irántam és mindenki iránt. Ha csak ezt az egyet megtanulod, máris gyógyítod a világodat.
Szeretettel,
Én

Írta: Ritocska

http://www.lelektv.hu/level-magamhoz

www.thesecret.hu

 

 

"Nem az a lényeges, amit tanítasz, hanem az, ahogyan!
Kevés szó, sok példa, kevés hatalom, sok erő,
kevés függőség,sok engedés, kevés harag, sok nevetés!
Ezek az igazi tanító ismérvei." 
(A.J.Christian)

 

A szeretet szárnyakat ad. Szeretned kell saját magadat, boldogan élni és példát mutatni. A boldog szülők boldog gyermekeket teremtenek, a boldog gyermekek teremtik meg a szeretet világát. (Mabel Katz)

 

„A lelket bizonyos varázslattal gyógyíthatjuk, s e varázslat a szép szó.” (Szókratész)

 

A POZITÍV GONDOLATOK POZITÍV DOLGOKAT EREDMÉNYEZNEK

~ Mostani helyzetedben a pozitív gondolatok hozzák meg a várva várt csodás eredményt. Lehet, hogy most azt mondod, Te már így is nagyon pozitívan szemléled a világot, Mihály Arkangyal azonban arra kér, hogy szabadulj meg minden ártalmas gondolattól, aggodalomtól, amely károdra lehet. Pozitív gondolataid építő erejére akarja felhívni a figyelmedet. Vedd észre, mennyi mindent elértél már eddig is pozitív gondolataid segítségével. Segít, hogy megfelelő módon szemléld az életet, és pozitív tapasztalatokat szerezz. ~

Lehetséges értelmezések:
~ Naponta (óránként) ismételgesd a pozitív gondolatokat, megerősítéseket.
~ Olvass ezzel kapcsolatos könyveket, vagy menj el egy ilyen témájú tanfolyamra.
~ Ne okolj másokat, sem Magadat, inkább összpontosíts a megoldásokra.
~ Aggodalmaskodás helyett szemléld pozitívan a világot, légy kedves és együttérző.

Imádság:
~ A szerető és bölcs Gondviseléshez fordulok, mellyel öröktől fogva kapcsolatban vagyok. Kérem a magasabb rendű Énemet, hogy vegye észre a mindenhol és mindenkiben ragyogó Fényt és Szeretetet. ~

https://hu-hu.facebook.com/378010665616719/photos/a.684439618307154.1073741826.378010665616719/720821628002286/

 

http://www.angyalszarny.eoldal.hu/img/picture/471/feny_birodalma2%5B1%5D.jpg

http://www.rasu527.eoldal.hu/img/picture/3052/25owdi8.jpg

 

http://www.lindtreeservice.com/wp-content/uploads/2013/09/tree-1.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=701068126583282=pcb.1715296650&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=489340394504922=pcb.193100437&type=3&theater

http://www.youtube.com/embed/rv7dGhj5UlA

 

 

Még mindenben Téged látlak,

fűben, kavicsban, mozdulatban.

Ha azt akartad volna, hogy feledjek,

elbújhattál volna jobban.

A holdban is Te rejtőzöl,

s ha magadra húzod a felleget,

nékem fölfesti rá az arcod

a mindenható képzelet.

Ha távoli csillag hunyorog,

messze révedő szemedet látom,

s ha tűnő felhőt oszlat a szél,

a Te kezed int a láthatáron.

 

Ha neszez a lomb, susog a nád,

fülembe Te suttogsz lágyan,

s Téged látlak kipirulni

a lenyugvó nap bíborában.

Ha mozdul felém egy kósza ág,

látom kitárulni két karod,

simogató ujjaidnak érzem

a bőrömet érintő napot.

 

Ha jönnek a virrasztó éjszakák,

Te csókolsz szememre mégis álmot,

s szád ég szorosan ajkaimra,

ha a fájdalomtól nem kiáltok.

Mecsek Zsuzsa: Téged látlak...

 

 

Harcolj értem, és én ÖRÖKKÉ ott leszek neked!:-)♥
Higgy benne, és tudd, hogy amikor készen állsz rá, a sors teljesíti a kívánságod! Én készen állok!:-)
Rejtsd el a fényedet, és várd ki az időt!:-)
Ha akarok valamit, nem elég csak vágyni rá! Hogy győzhessek, előbb meg kell fizetnem a győzelem árát...!:-)
Még nem győztem, de közel az idő... (B. Andrea)

 

 

,,Érintsen meg Téged is
e sok gyönyörűség,
mely a szeretetről szól.
A szeretetről,
mely megszépíti
megváltoztatja a világot.”

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=681322465250331=pcb.3814005425215911342&type=3&theater

 

Csak olyan valaki lehet az életünk párja. Kit nem érdekel a ruha a smink, és hogy éppen most kik is vagyunk, vagy éppen mink van, mert tudja, hogy ezek mind csak olyan külsőségek melyek változhatnak.Csakis arra figyel ami a legfontosabb, amit soha semmi el nem takar, amit nem lehet megváltoztatni, amit nem lehet látni, de Ő mégis látja, hogy valójában milyen is a lelkivilágunk, és azt már az első találkozáskor úgy ahogy van,a szívébe is zárta. by:Steve Kollar

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=758441030845575=pcb.8279972833553039413&type=3&theater

 

,,Képes vagy rá, hogy megérts engem, hiszen ezért találtunk egymásra, mert olyan jól megértjük egymást. Szeretsz és elfogadsz engem, tudod, hogy egy csodálatos és értékes lény vagyok akivel öröm együtt lenni. Tudod, hogy a döntéseimet azért hozom, mert mindannyiunknak jót és csakis jót kívánok.
Fontos neked, hogy nekem is jó legyen minden amit csinálsz, hiszen ezért vagyunk együtt, hogy örömet okozzunk egymásnak, hogy szeressük és támogassuk egymást.
Nem fordulsz el tőlem, hogy másnál keresd azt amit tőlem is megkaphatsz, mert tudod hogy szeretlek és hogy boldoggá tudlak tenni. Mindent meg tudok neked adni amire igazán szükséged van, mert semmi más vágyam nincs mint hogy boldognak lássalak, hiszen ezért vagyok itt veled.
Képes vagyok rá, hogy túljussak bármilyen nehézségen, mert a szeretettel teli, jó célok elérésében nem vagyok egyedül. Az egész világ helyesel, mögöttem áll és támogat, olyan erőt ad nekem, amely előtt nem létezhet akadály. Nem fogok fájdalmat okozni neked, mert így döntök. Megbocsátok neked mindenért, amivel akarva vagy akaratlanul megbántottál és megbocsátok magamnak, ha bármivel is megbántottalak.
Úgy döntök hiszek ebben a kapcsolatban. Hiszek abban, hogy képesek vagyunk szeretni és segíteni egymást, mert ez az amire mindannyian vágyunk. Hiszek abban, hogy képesek vagyunk elfogadni egymást, és hogy mindig van mit tanulnunk egymástól. Támogatni fogjuk egymást a boldogsághoz vezető úton, megfogjuk egymás kezét, mert együtt erősebbek vagyunk. Ez a kapcsolat a tiszta öröm megnyilvánulása, az élet szeretetét
képviseli, és bárki aki látja, boldog bizonyosságot nyer, hogy létezik ilyen és lehetséges így élni. Tanúként állunk a világ előtt, hogy képesek vagyunk szeretni és boldognak lenni, és a boldogságunk fénye egyre nő és
nő, ragyog mindazokra, akik keresztezik az utunkat.
Megáldom ezt a kapcsolatot, hogy lámpásként világítson mindazoknak akik a sötétségben tapogatóznak, hogy példaként álljon a világ előtt, hogy szeretünk, hogy imádunk élni, szeretni és szeretve lenni. Csodákra vagyunk együtt képesek.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=519388204857567&set=a.277732409023149.64020.100003591777311&type=1&comment_id=519436571519397&ref=notif&notif_t=like

 

 

,,A NŐ ! Mit is jelent nőnek lenni? A nő a lágyság, a kedvesség a gondoskodó, törődő. Ha a nő össze van kapcsolva saját szíve bölcsességével, akkor világokat képes megmozgatni a saját szeretetével. Kezdve a saját világával. Tiszteli önmagát és így a mellette lévő férfit is, szenvedéllyel és szerelemmel, biztonsággal képes táplálni nap mint nap. Gyermekei mellett Anyatigrisként kiáll, de engedi őket, hogy megtapasztalják saját maguk a világot és járják az útjukat. Énekel, táncol és együtt mozog az univerzummal, együtt lélegzik és ezt adja tovább másoknak, a csodát, amiből képesek vagyunk gyermekeket szülni vagy más egyebet alkotni.

A FÉRFI ! Mitől férfi a férfi? Már azok a sztereotípiák rég nem működnek, miszerint az igazi férfi, lebunkózza a mamutot és a barlang elé cipeli, az asszonynak pedig csak fel kell dolgozni. A férfi nem attól férfi, hogy gürcöl, eltartja a családot, biztonságot és támaszt nyújt mindenkinek, aztán haza menve bedől a tévé elé a söröcskéjével és foci meccset néz stb. A valódi férfi, törődő és érzelmes. Képes erőt sugározni miközben gyengéd és figyelmes. Képes a nőt akit szeret, egyszerre Istennőként tisztelni és egyben ha kell szenvedélyesen "maga alá gyűrni" Van, hogy elég csak a jelenléte és már az megnyugtató a nő számára. Jó hozzá bújni és jó vele játszani, nagyokat nevetni, jókat beszélgetni, akár együtt főzni és nem riad attól sem vissza, ha neki kell bepelenkázni, etetni vagy fürdetni a gyereket."

https://www.facebook.com/szucs.pap.magdolna/posts/635118469832135

 

,,Ha egy nő szeret egy férfit, akkor az a nő él és vidám, és mindenkivel tud nevetni, csacsogni és kedves lenni, mert a lelkében boldog... A férfiak nem érthetik azt meg, hogy a nő csak abban az esetben érzi magát függetlennek és mindenkivel szemben fesztelennek, ha tudja, hogy szeretve van. Akkor lehet. Akkor úgy érzi, hogy olyan szabad, mint a madár.” (Móricz Zsigmond)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416872055075650&set=a.116757898420402.21278.100002585762120&type=1&theater

 

,,…Azt mondják, egy igazi nő éppen úgy képes a megújulásra és titokzatosságának megőrzésére, mint a Holdistennő… Nőiség mint Hold…
A nők alapvetően mégiscsak úgy működnek, hogy szeretik, ha van a közelünkben egy férfi, akire felnézhetnek, akire rábízhatják magukat. Ez nem életképtelenek, hanem a finom női lélek kötődési vágya.
Minthogy a Holdnak nincs saját fénye, hiszen Nap világítja meg, mi nők is akkor ragyognak a legszebben, ha létezik egy olyan férfi, akinek szeme fényében megfürödhetnek…”

 

Nőiség mint Hold

Hold erős, titokzatos energiái ősidők óta befolyásolják a földi életet, az éghajlatot, a természetet és különösen nagy hatást gyakorolnak a női szervezetre, a nők mindennapi életére.

A Hold mágikus égitest, melyet a nőiesség szimbólumának, vagyis istennőnek tekintettek a régi korok emberei. Magában hordozza a titokzatosságot és a folytonos megújulás képességét. Azt mondják, egy igazi nő éppen úgy képes a megújulásra és titokzatosságának megőrzésére, mint a Holdistennő.
Ez fontos, hiszen megújulás nélkül a könyörtelenül múló évek, évtizedek könnyen megtörnék nőiességünk varázsát.

Érdekes párhuzam figyelhető meg az Éj királynője és a földi lányok, asszonyok között.
A Holdistennő Három Arca: az anya, a banya és a szűz a női élet egész időintervallumát lefedi.
Az Újhold (a szűz), a Telihold (az anya) és a Fekete Hold (a bölcs öregasszony) azokra a női szerepekre utalnak, amelyek minden női sorsba kódolva vannak, még akkor is, ha a modern, divatos nők körében egyre elterjedtebb életforma a szinglisség.

A nők alapvetően mégiscsak úgy működnek, hogy szeretik, ha van a közelünkben egy férfi, akire felnézhetnek, akire rábízhatják magukat. Ez nem életképtelenek, hanem a finom női lélek kötődési vágya.
Minthogy a Holdnak nincs saját fénye, hiszen Nap világítja meg, mi nők is akkor ragyogunk a legszebben, ha létezik egy olyan férfi, akinek szeme fényében megfürödhetünk.

A Hold ciklusai összefüggést mutatnak a termékenységgel, a menstruációval, a szüléssel, sőt még a haj és a körömnövekedéssel is. Már az ókori görögök is megfigyelték, hogy teliholdkor sokkal több szülés indul meg, mint a holdciklus egyéb fázisaiban. Ez ma sincs másként. Teliholdkor ugyanis minden a csúcspontjára jut: a szexualitás és a termékenység is!

Az asztrológusok szerint a Hold nemcsak a testünkre, a biológiai óránkra, de az érzelmeinkre, aktivitásunkra és kreativitásunkra is nagy hatást gyakorol. A Holdhatás higgyétek el, nem mese!

A Hold fázisainak és az emberi életritmusnak az összefüggéseit évezredek óta tanulmányozza az emberiség, s ma már számos kísérlet alátámasztja az ősi megfigyelések igazságát.

Nézzük meg, hogyan fordíthatjuk mindezt a hasznunkra! Meg kell tanulnunk együtt "lélegezni" a Holddal és kiaknázni az energiáit! Ehhez egy Holdnaptárt mindenképpen szükséges beszereznünk, hogy ne kelljen állandó jelleggel a sötét égboltot kémlelnünk!

Ajánlatos az alábbi igéket, szókapcsolatokat is megjegyezni, mert remek útmutatóul szolgálhatnak a mindennapjainkhoz!

A növő (növekvő) hold: ad, tervez, befogad, felépít, abszorbeál, belélegez, energiát tárol, erőt gyűjt, védelemre és pihenésre hív.

A fogyó hold: kimos, átmos, kiizzad és kilélegez, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra hív A rossz szokásról való lemondásra legalkalmasabb az újhold napja, leginkább a márciusi újholdé.

1. HOLDDIÉTA – EGYÜTT FOGYNI A KARCSÚSODÓ HOLDDAL

Fontos információ, hogy a Hold alakváltozásaihoz igazított fogyókúrák (természetesen mozgással, helyes táplálkozással kiegészítve) igencsak eredményesek lehetnek. Növő (növekvő) holdkor aligha van esélyünk hatékony módon csökkenteni a testsúlyunkat, sőt úgy tűnik, minden "bűnbeesés", minden édes falat háromszorosan látszik meg rajtunk. Viszont a fogyó hold idején, de még inkább újholdkor áttörő sikereket érhetünk el a diéta vagy a böjt területén. Mindennek tudományos magyarázatával nem találkoztam, de a tapasztalatok magukért beszélnek!
A karcsúsodó Hold példáját követve, önfegyelemmel sok - sok felesleges kilótól megszabadulhatunk.
Szerencsére egyre több szakácskönyv orientálódik a holdfázisok felé. Érdemes beszereznünk közülük egyet, ha valóban együtt akarunk fogyni az égi kísérőnkkel!

4 fázist különböztetünk meg:

- Mindig a fogyó holdnál kezdjük el a diétát! A szakemberek azt tanácsolják: táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, ne vonjunk meg, és ne adagoljunk túl egyes élelmiszereket. Együnk magas rost tartalmú ételeket, mint például gyümölcs, zöldség, hal, mert fogyó holdnál ezek a táplálékok könnyebben emészthetőek. Ebben a holdfázisban akár el is csábulhatunk picit, de csak egy icipicikét!

- Újhold fázisában, amikor a fogyó és növekvő fázisok között vagyunk, szervezetünk méregtelenít. Érdemes beiktatnunk egy olyan napot, amikor leginkább csak teát iszunk.

- Növekvő hold időszakában viszont kifejezetten ügyelnünk kell, mit eszünk. A kalóriák ilyenkor szó szerint hatványozottan épülnek be szervezetünkbe. Ilyenkor csak zöldségeket, salátákat együnk, minimális húsfogyasztás mellett.

- Teliholdkor sem árt az óvatosság! Ebben a fázisban szigorúan tartsuk be az alacsony kalóriás étrendet!
Kezdeti időszakban viszonylag gyors súlyvesztés vehetünk észre, mert szervezetünk először a felesleges víztől szabadul meg, de később a hájrétegek is olvadni kezdenek!

**
2. AZ ÉG KIRÁLYNŐJÉNEK SZÉPSÉGTANÁCSAI

A Hold és a szépségápolás kapcsolata nem új keletű dolog. A Hold a szépségápolásban is besegít, ha odafigyelünk néhány alapvető dologra!

Telihold: testi-lelki harmonizáció, a megújulás időszaka.

- A relaxáló, kényeztető, meditáló pillanatok ideje. Ekkor érdemes kozmetikai kezeléseken, különféle masszázsokon részt vennünk, jógáznunk, meditálnunk, illetve egy nagy sétákat tennünk a természetben.
- A nehéz lábak tünet együttese is a telihold időszakához kapcsolódik. Szervezetünk ilyenkor sok vizet tart vissza, s így látványosan megdagadhat a kezünk, lábunk, amely kedvez a visszerek keletkezésének. Ajánlatos kerülnünk a magas sarkú cipőket és felpolcolni, pihentetni a lábainkat!
- Teliholdkor jobban izzadhatunk, ezért érdemes fokozottabban odaügyelnünk a higiéniára.
- Ebben az időszakban fizikai és lelki állapotunknak egyaránt jó szolgálatot tesz egy „Dolce vita” fürdő, amely tökéletesen ellazít bennünket és boldogsághormonjainkat termelődésre serkenti: 3 csepp szantálfa olaj, 2 csepp ilang-ilang olaj, 1 csepp jázminolaj, 3 csepp narancsolaj. Az olajokat 3 evőkanál tejben elkeverjük, majd a fürdővízhez adjuk, és abban elmerülünk 15-20 percre.

Fogyó Hold: Ez az időszak az arctisztító kezelések, a pattanásos bőr rendbetételére a legalkalmasabb. A kozmetikai krémek hatóanyagai ebben a fázisban mélyebben és hosszabban fejtik ki hatásukat. Ekkor érdemes szőrtelenítenünk, gyantáztatnunk, mert a megfigyelések szerint a szőr lassabban és ritkásabban nő vissza.

Amikor az ezüst korong fogy, a testünk akkor a legszebb, a legkívánatosabb, ezért új kapcsolatoknál érdemes erre az időszakra ütemeznünk az első randevút!

Újhold idején gyakori a fáradtság érzése, a koncentrálóképességünk csökken, a testünk, lelkünk megújulásra vágyik. Ez a fázis felerősít a méregtelenítő terápiák hatását, így a narancsbőr és a felesleges kilók elleni harcot ekkor a legcélszerűbb elkezdenünk. A manikűrhöz hasonlóan a pedikűrt is tanácsos újhold idején vagy az újhold és a telehold közötti időszakban elvégeznünk, elvégeztetnünk, az elszarusodott bőrréteg eltávolításával együtt.

Növő Hold: A női szervezetünk ekkor tölti fel az energiaraktárait, így kiváló időszak a ránctalanító, fiatalító kozmetikai kezelések igénybevételére, elvégzésére. A test külső ápolása is hatékonyabb ilyenkor, érdemes hajat vágatnunk és festetnünk, mivel ekkor az új hajszálak erősebbek lesznek és gyorsabban is nőnek. Emellett a hajpakolások és arcpakolások hatóanyagait is jobban befogadja a bőrünk.
De vigyázzatok, mert ugyanúgy a káros hatóanyagokra is fogékonyabbak vagyunk, ezért igyekezzünk természetes alapú kozmetikumokat használni!

**
3. HOLDDOKTOR TANÁCSAI – HORMONHÁZTARTÁS - MŰTÉTEK

Régi korok füvesasszonyai a különböző gyógyhatású növényeket csak alkalmas időpontokban gyűjtötték, a távol-keleti orvoslás pedig annyira komolyan veszi a Hold hatását, hogy az orvoslásukba is beépült.

Növekvő Hold: a gyógyulás és a raktározás ideje. A D betűhöz hasonlító forma a növekvő Holdat jelöli. Ez a gyógyulásra, regenerálódásra alkalmas időszak.

Telihold: nem változunk farkasemberré, de nyugtalanok lehetünk.
Állítólag balesetek, szülések és érzelmi kitörések is gyakrabban fordulnak elő, a krónikus betegek tünetei is felerősödhetnek. A szemnyomás és a vérnyomás is emelkedhet, így szív- és érrendszeri panaszok is előjöhetnek. Álmatlanságra is sokan panaszkodnak teliholdkor, és a fájdalomküszöb is alacsony. Nem érdemes műtéteket vagy fogászati kezeléseket ilyenkorra terveznünk, ha választhatunk.

Fogyó Hold - Ha C alakú Holdat látunk az égen, akkor kezdhetünk is leszokni a dohányzásról vagy az egészségtelen ételekről. Ekkor - a megfigyelések szerint - könnyebben engedünk el dolgokat, rossz szokásokat.
A lelkiállapot is stabil, így az életmódváltás előtt nincsen akadály. Ilyenkor a szervezet testnedveinek mennyisége csökken egy kicsit, ami száraz bőrrel vagy akár székrekedéssel járhat. Jó időszak ez a sportolásra, fogyókúrára, méregtelenítésre, a fogorvosi és egyéb orvosi kezelések elvégeztetésére.

Műtétek:Minél közelebb van a beavatkozás a holdtöltéhez, annál veszélyesebb. Figyelnünk kell a betegségre, szervre vonatkozó asztrológiai jegyet, abban ne álljon a Hold. Ha lehet választanunk, akkor az operációt a fogyó holdas periódusra ütemeztessük!
Forrás: Facebook - Forrás:life

http://www.thesecret.hu/blogok/pipacsvirag/holdistenno-lanyai-vagyunk-avagy-nok-hold-kueloenleges-kapcsolata

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=652153124848615=pcb.2117078657&type=3&theater

 

 

kérdés & válasz az angyalokról – oszd meg, ha tetszik!
Hogyan kérhetek az angyaloktól?

A kéréshez csak annyi kell, hogy megfogalmazd és átadd az angyaloknak a kérésedet. Ezt megteheted szavakkal, vagy vizualizációval, azaz a képek nyelvén is. Az angyaloknak nincs szükségük külsőségekre ahhoz, hogy meghalljanak egy kérést, és válaszoljanak rá, vagy teljesítsék azt. A külsőségekre nekünk embereknek van szükségünk, hogy jobban elhiggyük: most tényleg figyelnek ránk az angyalok. Holott az angyalbirodalom folyton szeretetteli, gyógyító figyelemmel vesz körül bennünket. Ha úgy jobban elhiszed, hogy az angyalok meghallgatják a kérésedet, nyugodtan vegyél elő angyalszobrokat, képeket, gyújts meg gyertyákat, füstölőket, párologtass illóolajat, hallgass relaxációs zenéket a kérésed elmondása közben. De tartsd észben: egyetlen egy dolog számít valójában: az, hogy szívből kérj. Egy szívből elmondott gyors fohász reggel a munkába menet pont olyan hatékony, mint egy mély meditációban kimondott kérés.

https://hu-hu.facebook.com/AngyaliBosziOldala/posts/840529815983751

 

http://szivesseg.net/szivessegek/szivesseg/a-bekak-peldazata

 

http://www.cre8asiteforums.com/wp-content/uploads/2013/07/success.jpg

 

http://smart-decisions.net/sites/default/files/content_images/Article/fear-of-success.jpg

 

http://arcadisglobalshapers.files.wordpress.com/2012/09/success41.jpg

 

"Menni kell előre. Nem másokkal foglalkozni, vagy épp azzal, hogy mindenki hülyének néz... Tudod, egy dologban biztos vagyok: a nagy utak, azok, amelyek igazán hosszúak és jelentőségteljesek, hatalmas megállító táblákkal vannak tele, és nehézségekkel, pontosan azért, hogy próbára tegyenek, hiszen nem mindenki érdemli meg a jutalmat. Azt a valamit, amit neked szántak, és a tiéd. Nem kell mindenkinek felérnie a csúcsra - pedig mindenki előtt ott a lehetőség. De egy dolgot érdemes szem előtt tartani: a tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel érte semmit, a helyén marad - ahogy Te is." (Oravecz Nóra)

 

http://www.lavishlotus.com/wp-content/uploads/2013/07/success.jpg

 

http://www.beauxkneauxs.com/wp-content/uploads/2013/07/believing-in-yourself-is-the-first-secret-to-success.jpg

 

http://www.saratmd.com/wp-content/uploads/2014/03/Improving-Self-Efficacy-for-Success-in-Life-C.jpg

 

http://stephenclarke49.files.wordpress.com/2014/05/business_success.jpg

 

http://www.millergroupmarketing.com/wp-content/uploads/2011/11/iStock_000017049576Small.jpg

 

,,Maradj higgadt …ez elment, …koncentrálj a következő pontra, és nyerj végül.”

 

 

Csütörtöki angyalkártya – oszd meg, ha tetszik!

Az angyalok arra kérnek, hogy ne felejtsd el: az életben minden megtapasztalás, minden esemény, minden kihívás, és minden megoldandó feladat egyre erősebbé és bátrabbá tesz. Csütörtökön arra kérnek az angyalok, hogy gondolj úgy az előtted álló nehézségekre és problémákra, mint egyszerű kihívásokra. Ezek olyan feladatok, amelyeket könnyedén megoldhatsz angyalaid támogatásával. Kérd meg angyalaidat, hogy álljanak köréd, mögéd, eléd életed útján, vezessenek, bontsák el előled az akadályokat, támogassanak, és adjanak erőt minden helyzetben. Ma könnyedén megtapasztalhatod, hogy az angyali támogatással minden egyszerűbb, és minden nyugalmasabb. Nem kell, hogy az életben izzadság, küzdelmek, szenvedés vagy nehézségek árán szerezd meg az eredményeket. Ezek az egó útjának jellemzői, de választhatod azt is, hogy a lelked útját járod, választhatod azt is, hogy az angyalok támogatásával haladsz a lelked által megszabott vágyaid megvalósítása felé. Ez a másik út könnyű, egyszerű, és a nehézségek helyett csak szeretetet és boldogságot tartogat a számodra.

http://angyalisegitseg.nlcafe.hu/2014/03/06/csutortoki-angyalkartya-88/

 

 

Abban nem hiszek, hogy bárki életére receptet lehetne adni. Abban hiszek, hogy ha az ember képes arra, hogy elmélyedjen egy kicsit önmagában, akár csak tíz percig vagy negyed óráig, amikor nem engedi magára hatni a külvilágot, akkor rájön arra, hogy mi az üzenet, ami belülről szól. Hogy miért boldogtalan, mitől boldog, mit tehetne. (Jókai Anna)

 

 

Jóllétünkért egyedül lelkünk felelős, s jóhírünk is az ő oltalma alatt áll; bele kell nyugodnunk, hogy csupán egyetlen bűn létezik, mégpedig az, ha nem hallgatunk a bennünk lakó Isten parancsaira. Ez a bűn, amit Isten és felebarátaink ellen elkövetünk. Valódi kívánságaink, intuícióink és vágyaink sohasem önzők; egyedül ránk vonatkoznak, soha nem tévesek, s egészséget hoznak testünknek-lelkünknek egyaránt. (Dr. Edward Bach)

 

 

"A fény harcosának vannak álmai.És az álmai hajtják előre.De soha nem esik abba a hibába,hogy azt gondolja: az út könnyű,a kapu pedig széles. Tudja, hogy az Univerzum úgy működik, ahogy az alkímia: "Solve et coagula" -mondták a mesterek. "Összpontosítsd vagy szórd szét az energiáidat, mindig a helyzetnek megfelelően." Vannak olyan pillanatok, amikor cselekedni kell, máskor viszont bele kell törődni a sorsunkba. A harcos meg tudja különböztetni a kettőt. Amikor a fény harcosa már ügyesen bánik a kardjával, ráébred,hogy felszerelése hiányos: be kell szereznie egy páncélzatot. El is indul, és meghallgatja az árusok ajánlatait. -Öltse magára a magány mellvértjét- mondja az egyik. -Használja a cinizmus pajzsát- mondja a másik.
-Az a legjobb páncélzat, ha nem keveredik bele semmibe -javasolja a harmadik. De a harcos egyikükre sem hallgat. Derűs szívvel megy haza, és magára ölti a hit elnyűhetetlen köpenyét. A hit elhárít minden csapást és kristálytiszta vízzé változtatja a mérget is."

 Ezt írja a Középkori Lovaggyűjtemény:

„Az Út lelke az igazság és a türelem segedelmével erősíti meg a Te Lelkedet. Ez a Lovag Útja: egyszerre könnyű és nehéz út, mert arra kényszerít, hogy tedd félre a haszontalan dolgokat és felületes barátságokat. Ezért olyan nehéz elindulni rajata.

Íme a Lovagság első tanítása: ki kell törölnöd életed könyvéből mindent, amit eddig beleírtál: a nyugtalanságot, a bizonytalanságot, a hazugságot.

A helyükre pedig írd be a BÁTORSÁG szót. Ha ezzel a szóval indulsz útnak, és Istennel maradsz, bárhová eljuthatsz.” (Paolo Coelho – A Fény harcosának a kézikönyve)

http://syriusunio.shp.hu/hpc/web.php?a=syriusunio&o=coelho:_a_feny_harcosanak_kezikonyve_reszletek_5klh

http://www.coelho.hu/konyvek/a-feny-harcosanak-kezikonyve.html

 

 

Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel.
(Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij)

 

 

Nem vihar a világ
Vannak emberek, akik nem beszélnek a színekről. Egyhangú szürkeségbe telnek napjaik, felettük fekete felhő gomolyog, záporozik az eső, s ha megpróbálnád az együttérzés esernyőt tartani, támadnának.
Személyes sértésnek veszik a jó szót, az őszinteséget.
A keserűség álarcába bújva minden keserű.
Vigyázz!
Ne menj közel!
Hiába hívod énekszóval és játszod el neki a legszebb dalt nevetve, azt hiszi kikacagod.
Neki a fájdalom a világ.
S ha szeretettel fordulsz felé, beléd mar, csak, hogy fájdalmat ébreszthessen.
Kapcsolataira a közös önsajnálat, sopánkodás, panaszkodás, a ‘valami nincs sehol állapota’ jellemző. Társai azok az emberek, akik kiábrándultak a világból és magukra öltötték, az én sohasem lehetek boldogok címkéjét.
Ne tréfálkozz velük, mert azt hiszik– gúnyt űzöl belőlük.
Ne válaszolj indulataikra, mert felesleges magadra venned olyan inget, ami nem hozzád tartozik.
Intelek attól is, hogy őszinte szeretettel elmond: nem vihar a világ, mert azt gondolja Te vagy a villám.
Akármennyire is sajnálod az ilyen embert: hagyd! Kerüld!
Talán eljön egyszer a nap, mikor saját mosolya szivárványt fakaszt…addig más mosolyát nem venné észre…
(Kerner Mariann)

 

 

 

"A barát pontosan figyel arra, ami engem bensőleg megindít. Bensőmre figyel, hogy felfedezze életem alapdallamát, hogy érzékelje, hol és hogyan rezdül és csendül meg életem. És ha ezt a dallamot elfelejtettem volna, mert a hétköznapok kihívásai miatt eltávolodtam magamtól, akkor a barát újra eljátssza nekem. Újra érintkezésbe hoz saját magammal, igazi énemmel. Visszatükrözi, aki vagyok." (Anselm Grün)

 

 

Szeretném, ha meghallgatnál, de nem bírálnál
Szeretném, ha véleményt mondanál,
de nem adnál tanácsot
Szeretném, ha bíznál bennem, de nem követelnél
Szeretném, ha segítenél,
de nem akarnál dönteni helyettem...
Szeretném, ha vigyáznál rám, de nem nyomnál el
Szeretném, ha néznél,
de nem vetítenéd ki rám önmagadat
Szeretném, ha ölelnél, de nem fojtanál
Szeretném, ha biztatnál, de nem taszigálnál
Szeretném, ha támogatnál, de nem hurcolnál
Szeretném, ha óvnál, de hazugságok nélkül
Szeretném, ha közelednél, de nem rontanál rám
Szeretném, ha megismernéd belőlem azokat a dolgokat is,
amik a legkevésbé tetszenek neked
Szeretném, ha elfogadnád,
és nem iparkodnál megváltoztatni ezeket
Szeretném, ha tudnád, hogy MA számíthatsz rám…

Feltétel nélkül." (Jorge Bucay)

 

 

A meditáció tükör – méghozzá a legőszintébb.
Aki meditálni kezd azt kockáztatja,
hogy összetűzésbe kerül önmagával:
A meditáció tükre sohasem hazudik, és nem is hízelkedik.
Részrehajlástól mentes és ártatlan, sose vetít ki semmit.
Csak hitelesen megmutatja az eredeti arcunkat,
azt az arcot, amit sose mutatunk a világnak,
az arcot, amit mi magunk is elfelejtettünk már.
Ezért aztán lehetséges, hogy az első alkalommal
nem leszel képes felismerni benne magadat!
De ne menekülj el tőle.
Nézz szembe vele, hogy megismerd, felismerd.
Ez a szembesülés a bátorság első tesztje a belső úton.
Ezért mikor ez megtörténik – örvendj és érezd magad áldottnak.
(Osho)

http://egycseszetea.blog.hu/2012/12/16/166_213

 

 

Örülök, hogy megkaptam a leveledet.
Tedd a szeretetet az imáddá.
A szeretet az egyedüli ima,
az egyedüli Isten.
Legyen szeretet minden lélegzetvételed,
ez legyen az egyedüli gyakorlatod.
Ülve, állva, lefekvéskor, sétád alatt
csak erre emlékezz: SZERETET.
S akkor meglátod majd, hogy
nincs messze az Ő temploma. (Osho)

 

 

 "A szövetség, az igazi, örökre szóló szövetség a lélekben születik. Nem érdek, nem kényszer, nem elhatározás szüli. Ez két ember közötti, eltéphetetlen, örök szövetség. Mert nem érdekek hozzák létre, nem tárgyalások útján keletkezik, nem precízen megfogalmazott papírok dokumentálják, nem aláírások hitelesítik. Ezt a szövetséget a szeretet köteléke hozza létre..." (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"Az intimitás azt jelenti, hogy feladunk és odaadunk azért, hogy cserébe mindent megkapjunk.

Tulajdonképpen nem is a másik embernek adjuk át magunkat, hanem magának a szeretetnek.
Az intimitás megtapasztalása egy rendkívül magas szintű élmény.
Aki még kiforratlan, az erőssé válhat és szerethet is, ám csak a valóban érettek képesek ténylegesen odaadni magukat." (Marianne Williamson)

 

 

"Mikor sikerült kimondanod, ami fájt? Mikor hallgatott meg valaki? Mikor tudtál úgy beszélni, hogy nem panaszkodtál, hanem megosztottad a környezeteddel azt, ami igazán bántott? És mikor figyelt rád valaki úgy, hogy közben nem magára gondolt, hanem minden szeretetével, segítő szándékával feléd fordult? És tudta, hogy segít neked, már azzal is, hogy meghallgat? Ha az ember valakit meghallgat: könnyít rajta." (Müller Péter)

 

 

A Társ az, aki meg tudja nyitni az eddig zárt kapukat.
Bármiféle dörömbölés, erőszak nélkül, akár észrevétlenül is...
(Zentai Anna asztrológus)

 

 

Akkor jött mikor a legnagyobb kínt érezted. Mert a hiány kinőtte magát és elvesztél benne. És akkor megmutatkozik benne valami, amit kerestél. Megérted, hogy még nincs veszve semmi. Ott van benne, érzed és a tiéd az érzés. Reméled, hogy az övé is, de mégsem adod neki a bizalmad. Mert még félsz, még ég a kín benned. Még ott állsz szótalanul és hagyod, hogy elmenjen. Még ott az álarc, hogy elfedd valódi arcodat. Nem tudod úgy adni, hogy ne legyen benne félelem. Érzed, ahogy egyre közeledik az érzés, de mégis egyre messzebb lököd. Még nem, még nincs itt az idő. De ha ez volt a valódi, ha ő volt, aki mindig benned égett és kereste az útját... Akkor megtalál újra, mikor már nem lököd el. Csak hagyod, hogy újra közelebb lépjen, mert tudod: ez már meg van írva Bennetek...  (Cser Melinda)

 

 

,,Soha ne add fel! Küzdj az álmaidért, a boldogságért! Ne legyél szomorú:-) Ha a szeretet vezérel,akkor nem döntesz rosszul:-) Nézz szembe a félelmeiddel, és merj elindulni....Ne legyél egy olyan helyzetbe beleragadva, ami már nem a javadat szolgálja, hanem lehúz, a mélybe ránt. Azért születtünk, hogy szeressünk, hogy boldogok legyünk, és ezáltal boldoggá tegyük azokat is, akik szeretnek. Soha ne bántsd meg azt, aki a lelkével szeret téged!! Egyek vagyunk, érezzük egymást...nekem rossz, ha szomorúnak látlak:-( Azt az életet kell választanod, ami örömet okoz, és nem azt, ami egykor az volt, és most már nem adja azt, amire lelked mélyén vágysz! Merj nyitni egy új világ felé, ami megváltoztatja az életed. Tudom, az ismeretlen félelmetes lehet számodra, de rosszabb biztos nem lehet,mint az,amiben most vagy! Ha kell egy segítség, ha elfogadod a kezem, én elkísérlek téged, ha akarod. És merj önmagad lenni, merd kimutatni, kimondani azt, amit érzel. Ezáltal jobb ember lehetsz!:-) Az én lelkem lát,érez téged. Előlem nem tudsz elbújni, mást mutatni,mint ami vagy, mert én elég jól ismerlek ahhoz, hogy meg tudj téveszteni! Vesd le az álarcod, merj szeretni, merj lépni, és egy új világ tárul fel előtted:-) Másként látsz majd engem, másként érted a szavaim is...megértesz majd mindent, hogy mi miért volt, és akkor majd nem haragszol rám:-)...ami most vagy, az nem az igazi éned, hanem az egó játéka, és nem a szeretetről szól! Ha akarod, én várlak az út végén.... / saját/”(B. Andrea)

 

 

Mélyen legbelül pontosan tudod, hogy Ki vagy Te valójában.

Csak erre a belső érzésre és sugallatra hallgass. Csak erre figyelj, csak neki engedd, hogy vezessen.
Minden pillanatban jelzi számodra, hogy mikor vagy Valódi Önmagad, és mikor haladsz azon az Úton, melyen Önmagad is maradhatsz!
Hogy hogyan? Az érzéseiden keresztül! Keresd mindig a megkönnyebbülés, a felszabadultság, a nagyrabecsülés, a szeretet érzését! Ezek azok, melyek jelzik számodra, hogy egy adott pillanatban mennyire vagy összhangban Valódi Önmagaddal!

Megbocsátásom az eszköz, amely által tudatára ébredek a világ bennem lakozó világosságának. Megbocsátásom az eszköz, amely által meggyógyul a világ, és meggyógyulok én is. Hadd bocsássak hát meg a világnak, hogy velem együtt meggyógyulhasson. (A csodák tanítása, 82. lecke)

http://www.csodautas.com/

http://webaruhaz.edesviz.hu/a-csodak-tanitasa.html?gclid=COLBrvb0qL4CFfMftAod2TEAsQ

 

 

"A békéhez nem bombák kellenek, hanem jóakarat és emberi együttérzés." (Szent-Györgyi Albert)

 

 

"Ha káosz van a fejedben, káosz van az életedben is. Ha a fejedben megvan a tisztánlátás, az életed is virágzó lesz. Minden belülről indul és a külvilágba vetítődik ki." (John Kehoe)

 

 

Ha udvariasan és megértően viselkedünk másokkal, filléreket fektetünk be, és egy vagyont kapunk vissza. (Thomas Sovell)

 

 

Buddhának lenni azt jelenti, elérni a „Megvilágosodás” állapotát.

Sziddhártha Gautama elérte a megvilágosodást azután a dicsőséges éjszaka után, ami után legyőzte Márát, és az elméjét a 4 méreg megsemmisítése felé irányította, teljesen megszabadulva a paráznaság mérgétől, az élet szeretetének mérgétől (a ragaszkodástól), a hazugság mérgétől (a becsapás, a babona), és a tudatlanságétól (a négy szent igazság nem ismerésétől).

Gautamának a megvilágosodáshoz vezető folyamatát már ismerjük: A kényelmekről való lemondás, melyek úgy most, mint azokban az időkben, lekötve és elaltatva tartanak minket, mindig csak automatákként működve, az örömtől a szenvedés felé haladva, az élvezettől a fájdalom felé, a bölcsőtől a sír felé. A halálból az életbe való visszatérésig nem lépünk ki soha a születések és halálok fárasztó kerekéből, Szamszára kerekéből. Ő elhatározta, hogy kilép, és azt is, hogy megtanítja másoknak, hogyan lépjenek ki belőle. Felfedezte, hogy az, ami minket ide köt, ehhez az élethez, azok a vágyak, amiket a sokfajta aggregátumok keltenek, amelyeket önmagunkban hordunk. Csakis ezeket az aggregátumokat eldobva sikerülhet eljutnunk a nyugodt szív áldásához.

»Elengedhetetlen ezen aggregátumok megértését elérni a pszichénk megvilágosításához«.

A psziché a fizikai testünknek a lelki része, ahová összegyűlnek, lassanként a vágyaink, furcsa entitásokat formálván, amik, mint rossz fiaink, folytonosan élelmet igényelnek, ahhoz, hogy megéljenek, felserkentvén ezáltal, hogy elfogyasszuk magukat a rossz tetteket, amiket első percben eszünkbe jutott megtenni.

Buddha látta ahogyan ugyanazokat a tetteket egyre ismételjük, élet élet után,  önmagunkat saját rossz tetteink által börtönözve be. Mindezt anélkül tesszük, hogy fel tudnánk fogni a Lény igazi boldogságát, amely egy ember normális állapota, amikor eggyé vált a benső Buddhájával.

Úgyszintén tudjuk, ahhoz, hogy felébredjünk, a középúton kell megmaradjunk.

Sem élvezet, sem fájdalom, sem egy nagy öröm, sem egy nagy szomorúság … Mindig egyensúlyban. Ez, lassanként, megad egy egészséges és harmonikus elmét amely képes arra, hogy megértse a teljes egoista árnyat, egészen az elme legeldugottabb sötét sarkáig.

Buddha mindig azt mondta: »Keressétek a megvilágosulást, és a többit megkapjátok ráadásnak«.

Amint láttuk, a legnagyobb ellensége a megvilágosulásnak, az Én … Az Én, ez a fatális csomó a lét folyamában, az élet szabad mozgásában.

Ha egyszer feloldottuk az Ént, vagy a pszichológiai aggregátumokat, ahogyan a tibetiek nevezik, lehetőség nyílik percről percre élni, és megtapasztalni a Valóságot.

A Buddhizmusban alapvető az, amit ők a négy szent igazságnak neveznek.

A NÉGY NEMES IGAZSÁG

Az Első Nemes Igazság az, hogy létezik a szenvedés, a betegség szenvedés, a születés szenvedés, az öregség szenvedés, a halál szenvedés, a fájdalom és a kétségbe esés szenvedés, a kellemetlenséggel való kontaktus szenvedés, a beteljesületlen vágy szenvedés, az elme öt aggregátuma és a test, amely vágyakat ébreszt, mind szenvedések.

A Második Nemes Igazság az, hogy a szenvedés a vágyakból ered, ami az újjászületéseket okozza, és ezeket kíséri az érzéki öröm, a beteljesülést keresve, ezen a fizikai téren, és a másvilágon, az élvezetek hajhászásában, az újraszületésben, a megsemmisülésben.

A Harmadik Nemes Igazság az, hogy a szenvedés megszűnése, a vágy valódi hiánya, a teljes megsemmisítése ennek az élvhajhászásnak, ennek a megszületési vágynak, ennek a megszűnési vágynak, megszüntetni ennek a vágynak a befogadását okozza a fájdalom megszűnését.

A Negyedik Nemes Igazság az út, amely elvezet a szenvedés elhagyásához és megszűnéséhez, az út amely elvezet Márá kiűzéséhez és a Lény Végső Igazságának megtekintéséhez, és ennek következményeként a Legfelsőbb Határtalan Boldogsághoz.

Ez az út, Buddha szerint, nyolcrétű volt, a Nemes Nyolcrétű Ösvénynek lett elnevezve.

Ezt a nemes nyolcrétű ösvényt a maga nyolc pontjában kell végig járni, anélkül hogy egyet is elhanyagolnánk, csakis így változhat valaki Buddhává:

 1. HELYES SZEMLÉLET.
  A valóságnak megfelelően látni, miként létezik szenvedés, ennek az okát, a megszűnését, és a megszűnéséhez vezető utat.
 2. HELYES GONDOLAT.
  Szenzualitástól, rossz akarattól és durvaságtól mentes gondolat.
 3. HELYES BESZÉD.
  Hazugság, rágalmazás, durva beszéd és fecsegés elkerülése a beszédben.
 4. HELYES CSELEKVÉS.
  Gyilkosságot, lopást, házasságtörést, hazugságot és kártevést elkerülő magaviselet.
 5. HELYES ÉLETMÓD.
  Amikor a tanonc kerüli a romlott kereskedelmet (jóslás, kamatok, harci eszközök, élőlények, fertőző anyagok és mérgek),és kenyerét helyes és becsületes módon keresi.
 6. HELYES ERŐFESZÍTÉS.
  Az helyes erőfeszítéssel meggátoljuk a negatív gondolatokat és fejlesztjük a pozitívakat.
 7. HELYES ÉBERSÉG.
  Amikor a tanonc éberen él, és tudja, hogy a test, az érzelmek és a gondolatok mulandóak, és alá vannak vetve az elmúlásnak.
 8. HELYES ELMÉLYEDÉS.
  Az elme fókuszálása, légzésgyakorlatok és különleges meditációk által.

A Buddhák csak az utat tanították. Mi magunk kell megtennünk az erőfeszítéseket.

Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.

A Négy Nemes Igazságon való elmélkedés után, és az úton, amely oda visz, Buddha megmondja A SZÜNTELEN VISSZATÉRÉS 12 OKÁT, a szenvedés eredetét, vagy a magyarázatát annak, hogy miért születünk újra meg újra, ebben vagy más fajban.

 1. Létezik a tudatlanság.
 2. A tudatlanság meghatározza a mentális formákat.
 3. A mentális formák meghatározzák a tudatot.
 4. A tudat meghatározza az elmét és a testet.
 5. Az elme és a test meghatározzák az érzékeket.
 6. Az érzékek meghatározza a kapcsolatokat.
 7. A kapcsolatok meghatározzák az érzeteket.
 8. Az érzetek meghatározzák a vágyat.
 9. A vágy meghatározza a ragaszkodást.
 10. A ragaszkodás meghatározza a Lényhez való eljutást.
 11. A Lényhez való eljutás meghatározza az újraszületést.
 12. Az újraszületés meghatározza a pusztulást és a halált, és úgyszintén a szenvedést, az önsajnálatot, a fájdalmat és a reménytelenséget.

Ahhoz, hogy megértsük az örökös visszatérés tizenkét okának a mély jelentését, a minden idők gnózisához kell fordulni.

Tudnunk kell, hogy az utolsó láncszem a tudatlanság.

A tudatlanság az ismeret ellenkező oldala, és kétségen kívüli, hogy az ismeret maga a Gnózis, a Gnózis a láng lángja, mellyel megvilágíthatjuk akár a legelrejtettebb sarkát is az univerzumnak, a Gnózis az emésztő tűz, amely elemészt minden tudatlanságot, és képes átnyújtani a Tudatnak a Végső Igazságot és a teljes megszabadulást Szamszára Kerekének minden béklyójától.

Úgy ahogyan Sákjamuni látta, mi szenvedéseink okának az eredete, az nagyrészt megfelel az univerzum különböző szefiroti régióinak; és lássuk, hogy miképpen is:

 

 1. Létezik a Tudatlanság.

Az Abszolútból kiáramló szűz szikra nem Önmegvalósított és Ön-Tudatos, emiatt tapasztalatot kell szerezzen, és folyamatosan kettőződnie kell, síkról síkra haladva a következő felé.

 1. A tudatlanság meghatározza a mentális formákat.

Hermész Triszmegisztosz mondja: „Minden az elme, az Univerzum mentális.” ezek szerint, a Monádnak, vagy a Szűz Szikrának a következő kettőződéseit már meghatározza a tudatlanság, és az univerzumról, amely körülvesz minket, szubjektív nézete van.

 

http://www.vopus.org/hu/gnozis/misztika-vallas/buddha-tanitasai.html

 

,,Csak az ébren lévők tudják felébreszteni az alvókat. Fordítva nem lehetséges.”

 

 

Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság. Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka. Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertőzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember. Az a tapintat és gyöngédség, mely, mint valamilyen csodálatos zenei hallás, örökké figyelmeztet egy embert, mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak és mi olyan jó, hogy ellenségünk lesz, ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni? Ez a tapintat, mely nemcsak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt. Akik a jóságot, mely mindig önzés is, párolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik, mi az, ami a másiknak fájhat? S mindig tudnak másról beszélni. S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban, felhők között közeledő, láthatatlan ellenséges gépmadarakat. A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel. Igen, e két képesség emberfölötti.  (Márai Sándor - A tapintatról és a gyöngédségről)

 

 

"A tapintat az együttélés diplomáciája." (Wass Albert)

  

 

,,A fény harcosa tudja, hogy megvan a maga sorsa, amit be kell teljesítenie.

A fény harcosa tudja, hogy senki nem ostoba: mindenki tanul az élettől, csak van, akinek több időbe kerül.

Mindig a legjobbat adja magából, és másoktól is a legjobbat reméli.

A fény harcosát semmi nem ingatja meg hitében. És továbbra is biztatja embertársait, mert ezáltal magát is ösztönzi.” …

A harcos arra törekszik, hogy minél jobban megismerje képességeit. Mindig ellenőrzi fegyverzetét, ami három dologból áll: hitből, reményből és szeretetből. Ha mindhárom megvan, nyugodtan megy tovább. A fény harcosa megtalálja az egyensúlyt a magány és a másokra utaltság között. Használja a magányt, és nem hagyja, hogy a magány használja őt. A fény harcosa tudja, hogy nem élhet örökös nyugalomban. A fény harcosa mindig megtalálja az egyensúlyt a Szigor és a Kegyelem között. Ahhoz, hogy megvalósíthassa az álmát, erős akaratra és óriási odaadásra van szüksége, mert nem mindig az az út vezet a célhoz, amit elképzelt. Ezért a harcos egyszerre fegyelmezett és szenvedélyes. …

Néhány ismerőse egész életében arról panaszkodik, hogy nincs választása, mások pedig a többiek döntését kritizálják. De a harcos mindig tettekre váltja gondolatait.

Előfordul, hogy rossz célt választ magának. Ilyenkor szó nélkül megfizeti hibája árát. Máskor letér az útról, és rengeteg időt veszít, míg visszatér eredeti tervéhez. De a harcos tudja, mit akar. A harcos tudja, hogy minden egy, és minden ember egyéni tette az összes többi embert is érinti. Isten színe előtt mindannyian felelünk a tetteinkért, ezért a harcos nem nyilvánít véleményt, csak teszi a dolgát.

(Paulo Coelho – A fény harcosának kézikönyve)

http://www.unicafe.hu/korseta/a-fenyharcos/

 

 

"A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől."

A tibetiek szerint minden évben négy teremtő Buddha nap van. Ilyenkor tízmilliószoros energiával képes teremtődni minden, ami elindul, vagy megszületik. Ez lehet gondolat, döntés, vagy cselekedet. Ebből adódik, hogy pozitív és negatív dolgok is teremtődhetnek. E napon a tudatosságnak óriási jelentősége van, hiszen gondolatainkat, érzéseinket tudatosan kell irányítanunk. Törekednünk kell arra, hogy jó szándékkal, szeretetből teremtsünk és adjunk magunkból energiát a külvilág felé.
Gondoljuk át ekkor hozott döntéseinket, mivel a döntéseink következményei
visszatérnek majd hozzánk.
Gondoljunk szeretettel ezen a napon barátainkra, családtagjainkra és mindenkire, aki csak megfordul a gondolataink között!

http://www.marmalade.hu/kulcsin/oldal-1/cikk/holnap-pentek-13.

Tízmiliószoros napok

Irta : Fehér Lótusz

Mivel az egyik épp mára esik,gondoltam foglalkozzunk vele egy kicsit itt is.
A tibeti buddhisták szerint minden évben négy alkalommal különleges égi adományként egy pulzáló energianyaláb érkezik a Földre, mely körbeöleli a bolygót, felerősíti és megsokszorozza a gondolatok erejét, és növeli a megvalósulásuk lehetőségét. A jelenségről a maják is említést tettek - e napokat fokozott spirituális hatásuk miatt tízmilliószoros teremtő napoknak nevezzük.

A tízmilliószoros teremtő napok Tibetben vallási ünnepek, melyekkel az emberek Buddha életének főbb állomásairól emlékeznek meg, idejüket pedig mindig a holdújévhez viszonyítva számolják ki: az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. Július 12. a 2013-as év harmadik ilyen tízmilliószoros napja, az előző május 25-én volt és további egy áll előttünk október 26-án.

Miért lehet érdekes mindez a spiritualitás iránt érdeklődő nyugati ember számára? Azért, mert ilyenkor minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. Hogy mik számítanak teremtésnek spirituális szempontból? A tettek, mert minden tett elindít egy folyamatot. A gondolatok, mert gondolatainkkal határozzuk meg a valóság minőségét, gondolataink vonzzák be életünkbe a pozitív vagy a negatív fordulatokat. Az érzések, mert átitatják a gondolatainkat, meghatározzák a másik emberhez vagy a dolgokhoz való viszonyunkat. A döntések, mert a döntésekkel új kapukat nyitunk meg magunk előtt. Ezek a napok a karma szempontjából különösen fontosak: minden, amit ezen a napon elkövetünk, karmikus szinten megsokszorozódva fejti ki hatását, és ami a legfontosabb, így is száll vissza ránk. Érdemes ilyenkor arra törekedni, hogy ne essen folt a karmánkon.

A gondolatok teremtő ereje a tízmilliószoros napokon azért erősödik meg, mert a már említett energianyaláb, melynek sugarában körülbelül 17 órán keresztül fürdik a Föld, gyorsabb ütemben szilárdítja meg, vagyis manifesztálja őket. A tízmilliószoros napokon a gondolataink tudatos irányításával, fókuszálásával, teremtő álmodozással akár egészen új irányt is adhatunk az életünknek. E napokon kézenfekvő módon kerülni kell a negatív gondolatokat és érzelmeket, hiszen ilyenkor ezek hatása is megsokszorozódik. Nem szabad azonban kétségbe esni, ha a rózsaszín szemüveg nem ugrik csak úgy fel az orrunkra: nyilvánítsuk ki, fogalmazzuk meg a kételyeinket, rossz érzéseinket, fájó gondolatainkat - ezzel elengedjük őket, és nem mérgezik tovább a lelkünket.

Így használd a teremtő napok bőségét: 

 • Végezz szeretet- és bőségmeditációt! Ha nem vagy gyakorlott meditáló, egyszerűen csak szakíts időt arra, hogy elképzeld, milyen világban élnél szívesen, mi tenne téged és szeretteidet boldoggá. Pörgesd le lelki szemeid előtt a vágyott élet filmjét, ha van hozzá kedved és időd, rajzold vagy írd is le a számodra harmóniát adó állapotot! Haladóbbak mandalába is önthetik a gondolataikat meditáció után.
 • Ne mondj nemet! Gondolataid megfogalmazásában kerüld a tagadó formát. Az univerzum nem ismeri a nemet, márpedig ezen a napon különösen aktívan kommunikálhatsz vele. Ügyelj arra, mit mondasz neki.
 • Kapcsolódj ki a természetben! Kirándulj, sétálj nagyokat zöld környezetben, gyönyörködj az élővilág csodáiban - találj vissza a természettel való ősi harmónia állapotába!
 • Adj hálát! Gondold végig, mi minden jó van jelen az életedben, mennyi klassz dolog történt veled, és milyen remek emberek vesznek körül. Köszönd meg a sorsnak az adományait!
 • Szeress! Vedd körül magadat azokkal, akiknek a társasága feltölt, és erősítik az önbizalmadat. Legyél velük kedves, tégy nekik szívességet! Kerüld el messzire az energiavámpír panaszládákat, ne fertőzzenek meg téged is a negatív hozzáállásukkal. Legyél barátságos, érdeklődő és nyitott, ismerkedj bátran - a szíved tévedhetetlenül megsúgja, ha valakivel dolgotok van egymással az életben.
 • A tízmilliószoros teremtő napokon könnyebb felhagyni a káros szenvedélyekkel, rossz szokásokkal, letenni a múlt terheit és új utakon indulni el. A Buddha-napok kedveznek a hosszú távú elköteleződésnek, az új ismeretségeknek, a fogantatásnak, a testi és lelki gyógyulásnak.

- See more at: http://feherlotusz7.blogspot.hu/2013/10/tizmilioszoros-napok.html#sthash.kwBiOuto.dpuf

 

  

https://www.youtube.com/watch?v=MuZ4-cdGgQE Roméo et Juliette - Aimer (Szeretet)

 

Vannak a szálak... Amelyek összekötnek. Valakivel.
Sokféle szál lehet. Hihetnénk, hogy minél több a szál, annál erősebb a kötelék. De nem. Nem a szálak száma számít. Nem az, hogy hány szál fűz a másikhoz. A szálak erőssége a döntő. Lehet az egyetlen szál, mégis erősebb száz másiknál. Sőt, az is lehet, hogy ezt a szálat senki nem látja. Mégis mindennél erősebb. Lehet, hogy csak ez az egy szál fűz valakihez, de az erősebb minden más szálnál együttvéve. Csak ez számít.
A szál erőssége. (Csitáry-Hock Tamás)"Van a várakozás... Ami sokféle lehet. Várhatsz olyasmit, amit valójában nem vársz, de mégis, kénytelen vagy, mert nem kerülheted el. Várhatsz olyasmit, ami már megszokottan érkezik életedbe, ami közömbös, ami mégis, mindig érkezik, és elviseled. De van, amikor olyasmit vársz, ami már a várakozás idején különös varázzsal tölt el. Ami életedben csak nagyon ritkán fordul elő - ha egyáltalán megadatik valaha is. Várakozás egy találkozásra, várakozás Valakire, akit ismersz, mégis, most ismered meg. Akinek tudod az érintését, mégis, most érint meg. Akinek hallottad hangját, mégis, most hallod meg. Akinek érzed szépségét, mégis, most látod meg. Akinek ismered ölelését, mégis, most öleled meg. És várod. Várod ezt a találkozást. Várod, hogy megismerd, hogy megérintsd, hogy eggyé válj vele, hogy a találkozás csodája egy másik világba repítsen."
(Csitáry-Hock Tamás)

 

"Az, hogy mi köt össze minket, néha megmagyarázhatatlan. Akkor is összetart, ha már a köteléknek el kellett volna szakadnia. Van, ami még a távolságot is legyőzi, és az időt és a józan észt; és néha egy kötelék örökké tart." (Grace klinika c. film)

 

"Ha szereted, ha fontos neked, akkor egyet adhatsz. Nem szavakat, nem ígéreteket, nem próbálkozásokat. Hanem a jelenlétedet. A biztonságodat. Azt az érzést, hogy számíthat rád, itt vagy vele, meghallgatod, ha beszélni szeretne. Ezt kell tenned. Ha szereted. Ha őszinte vagy. Ezt adod... Önmagad." (Csitáry-Hock Tamás)

 

https://www.youtube.com/watch?v=7TsgH-BdlOY Mészáros Árpád Zsolt & Vágó Zsuzsi - Két szív (Abigél)

  

https://www.youtube.com/watch?v=-9d5JfWqdA8 Dolhai Attila - Két összeillő ember

 

A lélektárs mindig úgy érkezik, mint egy szemfelnyitó viharos hurrikán. Magával ragad, földhöz csap, felemel és épp ezért rengeteg veszélye van. Velejéig megrázó, borzongató és közben ébresztő jelleggel bír. Éreztél már olyat, hogy elegendő a másik szemeibe nézni és tudod, hogy "IGEN, Ő AZ, IGEN!!!" - Itt most nem a "nagy Ő"-ről beszélek és nem is egy híres mozihősről, akit felismertél. Sokkal inkább olyan találkozásról beszélek most, ami veled is megtörténhet, vagy akár már meg is történt. Ezt a címben úgy neveztem el, hogy "lélektárs hurrikán", nem véletlenül, hiszen olyan mélyről jövő spirális mozgást végző energiatömeget mozgat meg két ilyen lény találkozása, hogy szinte nem is tudom pontosan megfogalmazni mit takar ez az egész. Próbálom inkább körülírni és hamarosan talán még film formában is bemutatni azt, amit egy ilyen randevú kihoz a lelked bugyraiból. Felnézel az égre és azt kérdezed: "ilyen létezik? Ez velem is megtörténhet?" - amíg nem éltél át ilyet, addig maximum a képzeletedben élhet, de tudod mit? Veled is megeshet és akkor olyan lesz majd, mint egy természetes folyamatosan áramló ölelés. Igen, talán az ölelésre és az összetartozás érzésére hasonlít a legjobban.

Honnan ismerhető fel a lélektárs? Mik a jelei?

A kicsit hosszúra sikerült bevezető után lássuk csak mi az amiről felismerhetővé válik a lélektársad, tehát ha a felsorolt tulajdonságok közül akár csak 1-2 paramétert felismerni vélsz, akkor elég nagy az esélyed rá, hogy te is egy ilyen kapcsolódásnak a részese vagy.

Lássuk tehát a jeleket:

>>> azt érezheted első találkozásnál, vagy akár már a találkozás előtt, hogy ő az igazi neked - tehát hogy vele kell leélni az életed,úgy érezheted, hogy mindig is erre az emberre vártál

>>> ha egyszer egymásra csatlakoztatok valamilyen formában (ölelés, csók, szex...stb.), akkor utána elég nehéz lesz szétválni és külön lenni,

>>> olyan viharos energiák szabadulnak fel, amelyek napokra, hetekre, sőt egyeseknek hónapokra és évekre is felboríthatják a megszokott életüket,

>>> "régóta ismerlek, mi már találkoztunk" - "rád vártam mindig is" gondolatokat szül a kapcsolatfelvétel (ami lehet élőben és akár online is)

>>> kiegészítitek egymást, mintha valamikor régen 1 lélek lettetek volna, de kettészakadtatok. Az igazi férfi és nő, vagy mondhatnám úgy is, hogy az igazi férfi és női energia találkozik ilyenkor veletek,

>>> olyan dolgokat tehetsz a találkozás és felismerés hatására, amit előtte őrültségnek gondoltál volna, hisz gátlásokat is felszabadít,

>>> elfelejtett emlékeket és képességeket hoz elő, hisz a lélektársak életeken át kísérhetik egymást (közelről és távolról)….

http://kezdolokes.blog.hu/2013/07/23/lelektarsi-szuperenergiak-es-katasztrofaelharitas?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

http://paramoral.eu/news.php?item.4697.15

 

http://image.hotdog.hu/_data/members2/094/525094/images/profil/Nah%C3%A1t--ez%20igaz!!!!.jpg

 

https://www.youtube.com/watch?v=BtwOeoeWhoo&sns=fb

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AG4KV3aLK2s David Correy feat Tóth Gabi The World is Ours- Miénk a világ

  

https://www.youtube.com/watch?v=VbXNmIvWa1c brasil la la la la la la la la canzone

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=740947722582542=pcb.109735500&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=408289622649011=pcb.585262400&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=496346683803750=pcb.1305163587&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=701067423250019=pcb.2049052318&type=3&theater

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=383790195094630=pcb.4731084753841888570&type=3&theater

 

Egy férfit nem lehet ellopni. Egy férfit nem lehet elszeretni vagy elvenni. Egy férfi nem tárgy, amit felemelhet és zsebre tehet egy másik nő, ha magának akarja.
Egy férfi dönt. Eldönti, hogy enged-e a kísértésnek, vagy sem és ha valamit nem akar, megtalálja a módot, hogy a nő tudtára adja, és lefejtse magáról a legragadósabb piócalányt is.
Ha egy férfi elhagy valaki másért, nem azért teszi, mert elügyeskedték Tőled, mert jött egy harmadik és minden jót elrontott. Azért megy el, mert bizonytalan vagy a személyisége vagy a kapcsolata Veled, mert valami fontos nem működik köztetek.
Ironikus, de néha egy harmadik személy színre lépése kell ahhoz, hogy fellebbentse a fátylat egy néma boldogtalanságról, egy gyenge jellemről, az érzelmek múlásáról, a saját mulasztásod következményeiről vagy arról, hogy nem a jó ember mellett horgonyoztál le…
Talán most sötét érzések kavarognak benned, de egyszer belátod majd, hogy aki „elvitte”, óriási szívességet tett Neked, mert így vagy úgy, de felnyitotta a szemed… (Manna OWell)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=526216774162506=pcb.1472272235&type=3&theater

 

“Tudom hogy az Úr nem rak rám olyan terhet, amivel ne tudnék megbirkózni. Néha azért azt kívánom, hogy bárcsak ne bízna meg bennem ennyire.” (Teréz Anya)

 

"Minden igazi férfiban van valamilyen tartózkodás, mintha lényének, lelkének egy területét elzárná a nő elől, akit szeret, és azt mondaná: eddig, kedves, és ne tovább. Itt a hetedik szobában egyedül akarok maradni." (Márai Sándor )

 

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=706275289432793=pcb.1626589349389098459&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=686340841413402=pcb.1403567499733195992&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203189172029665=pcb.821936273&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=747493975261250=pcb.1021875408&type=3&theater

A próbatételek néha nehezebbek, mint ahogy képzeltük. A tanuláshoz azonban elengedhetetlenek, és mindegyik közelebb visz az álmaink megvalósításához. (Paulo Coelho)

 

https://www.facebook.com/GastroSale/photos/a.341236132588927.75554.338325999546607/721830774529459/?type=1&relevant_count=1

 

Ha egy ember nem tud valamit, és nem tudja, hogy nem tudja - kerüld el őt!

Ha egy ember nem tud valamit, és tudja, hogy nem tudja - ébreszd fel őt!

Ha egy ember tud valamit, és tudja, hogy tudja - akkor kövesd őt!
(közmondás)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=869351529746776=pcb.8126205242164548900&type=3&theater

 

http://vs.hu/schiff-andras-matol-lovag-0614

 

 

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/video-neymar-mentette-meg-a-palyara-rohano-kisfiut-2320095

 

 

http://termeszetgyogyaszat.webnode.hu/news/belso-fold-telos/

 

 

Fény

A fény benned van, hisz életed alappillére, alapesszenciája. Fényed csak a félelmeid, korlátaid, hitrendszereid állhatják el.

Ennek a fénynek a megismerése, és felszínre hozása az, amiért a lélek vállalta a feledés fátylát, és a nehéz emberi sorsot. Mert a fény a sötétség nélkül értelmezhetetlen, ahogy a szép a csúnya, a jó a rossz nélkül. A dualitás az élet alaptermészete, kihívása és csodája is.

El kell veszítenünk a Fényt, hogy újra megtaláljuk. És ahogy mindennél, itt is, nem a cél a legfontosabb, hanem az út, amit bejárunk. Az úton járás csodája adja az örömöt. Hisz ha A-ból B-be tudunk lépni egyetlen varázsigével. Ha így lenne, akkor csupán egy pipát jegyezhetnénk fel a csekk-listánkon, nem éreznénk az örömteli beteljesülés elégedettségét, amit az elvégzett munka adott.

Vágyj a Fényre, soha ne mondj le róla! Senkinek ne hidd el, hogy nem érheted el! Minden út ugyanoda vezet, még akkor is, ha az út során, a legsötétebb bugyrokon mész át. Az az út is pontosan oda vezet el! Lehet, hogy épp irigy vagy? Féltékeny, vagy elutasító? Ez is a fény felé vezető út, menj kitartóan, amíg előviláglik igaz éned szépsége, mert az igenis ott van.

Mindenki tökéletes! Te is! Bárki, akit tökéletlennek látsz, vagy érzel, az csupán illúzió, mert ő is egy úton haladó. Egy vándor, aki keresi Önmagát. Nincs különbség ember és ember között. Mindenki épp oly tökéletes, mint az, aki már sugározza a fényt másokra.

Hogy tudod ezt elérni? Azzal, hogy elfogadod a Fény, és a fénykeresés rendező elvét. Ahogy elfogadod, hogy semmi nem rossz, amit csinálsz, nyugalom költözik a szívedbe. Hisz a „rossz” is az út része, hogy lehetne nem elfogadható. Amikor fáj az élet, amikor félsz a veszteségtől, amikor bántanak, vagy épp te bántasz valakit, tudd: Minden tökéletes, ott, ahol éppen vagy! Ha érzed, hogy nem kerek, ami körülötted van, tanulj, törekedj változtatni. Ha nem sikerül, ne okold magad!

Fogadd el, hogy még ennyire vagy csak képes! Az elfogadás, a megbocsátás pillanatában ismét erősebben gyullad fel a fényed. Mert nem az számít, hogy valamit jól vagy épp rosszul látsz, hanem az, hogy ezt hogy éled meg. Ha elfogadod és szereted magad, tökéletességeiddel és hibáiddal együtt, az a leggyorsabb és legegyenesebb út Önmagadhoz, belső fényedhez, az egység Fényéhez.

Kritizálnak? Ne törődj velük! Az nem rólad, hanem róla szól. Ha igazságot találsz a szavak mögött, köszönd meg, és változtass. Ha nem, akkor tudd, hogy csupán sötét zegzugainak mélyén járva tapasztal, az, aki nem képes az igazságot még meglátni.

És lehetőleg ezt csináld könnyedén, lazán. Hisz nincs tétje az egésznek! Játék az élet, és a játék öröme a lényeg. Az a fontos, amit közben megélsz!

A Fény gyermekei vagytok, vagyunk mind! Ezt soha ne feledjétek! (Horváth Gabriella Tek Kineziológus)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=243663592488849&set=a.104768809711662.1073741828.100005356298213&type=1&theater

 

https://www.youtube.com/watch?v=BAkqJT_sMKQ Magic in the air

 

Come …Play …:) Dance …Cheer… :) Joy… Happiness :)
https://www.youtube.com/watch?v=9w2oPxqYhbE Brasil Sensational

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=rMit2iHMvl8 Motiva zenekar -Születésnapodra /Hungarian Birthday Song /Boldog születésnapot! -ének: Kovács Nóri

 

 

 

http://eztnezdmeg.com/csak-egy-kis-szeretetre-van-szuksege-amit-mashogy-nem-kap-meg-nagyon-meghato-video

 

 

 

http://www.marmalade.hu/palya/1-oldal/cikk/buddhaval-a-stressz-ellen

 

http://joportal.hu/a-legzes-jelentosege-a-jogaban-es-a-gyogyitasban/

https://hu-hu.facebook.com/gyogyitokeztartasok/posts/565429683570078

http://www.harmonet.hu/ezoteria/66342-nadi-gyogyaszat:--a-legzes-titka.html

 

 

http://szabadonebredok.info/30-dolog-amire-ha-odafigyelsz-megvaltozik-az-eleted/

 

 

http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/a-fahejas-mez-ennyi-mindenre-kepes

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=609997299070645=pcb.1239777189&type=3&theater

 

Az ametiszt a kvarc ásványnak az ibolyaszínű változata.
Hozzárendelhető csakrák: a gyökércsakra, koronacsakra, napfonat csakra, homlok csakra
Az asztrológiai hagyományok szerint a Halak, Kos, Nyilas, Szűz köve az ametiszt, de a Vízöntő és Skorpió csillagjegyűek számára is alkalmas.
Kínai csillagjegyei: Patkány, Nyúl, Kakas, Disznó, Tigris, Sárkány
Eleme: a tűz és a levegő.

Lelki hatása

Barátságkő az ametiszt. Segít a szerelemben, hogy minél szerencsésebben alakuljon a kapcsolatunk. Tisztaságot, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz és még a tanulásban is segít.
Viselőjét megerősíti hitében és hagyja igazságosabban ítélkezni, cselekedni. Segít elűzni a félelmet és a haragot. Enyhíti a szorongást és vágyódást. Segít a gyászunk feldolgozásában.
A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is.
Az ametiszt kristály erősíti a koncentrációt és kiválóan alkalmas a meditációhoz. Erősíti az akaratot és támogatja az intuíciót. Nyugalmat hoz és gondoskodik a pihentető alvásról.
Stabilizálni tudja pszichiátriai betegségben szenvedők állapotát. Skizofrénia esetén nem ajánlott.
Szenvedélybetegségek legjobb ellenszere!

Fizikai hatása

Sokféle fájdalom fajtára hatékonyan használható. Hatásos bőrproblémák, bőrbetegségnél, ízületi gyulladásnál, allergiáknál, kullancscsípésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, herpesznél, farkasvakság, vérszegénység, alvászavarok, zavarodottság, hisztéria, migrének, iszákosság ellen is jó.
Feloldja a menstruációs- és gyomorgörcsöket, pozitívan befolyásolja a termékenységet. Terhességi időszak alatt stabilizálja a testalkatot.
Alvászavaroknál, amikor túl sok gondolat kavarog a fejünkben, tanácsos egy ametiszt kristályt a kezünkbe venni és a párnánk alá tenni. 
http://www.crystalitas.com/HU/601_kristalymutato_ametiszt.html

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=652459438145813=pcb.971045916&type=3&theater

 

 

 

Nézd meg a világ legmenőbb medencéjét. Varázslatos, ahogyan megjelenik.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cXRKO2rkHMw

 

https://www.facebook.com/1736889136536714/photos/a.1801489893409971.1073741835.1736889136536714/1937496363142656/?type=3&pnref=story

https://www.facebook.com/1736889136536714/photos/a.1801489893409971.1073741835.1736889136536714/1934973450061614/?type=3&permPage=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=701065226583572=pcb.1704335657&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=672442296112532=pcb.510853849&type=3&theater At Hobbiton, New Zealand

 

 

 

http://3.s3.envato.com/files/47678316/IMGP8373.jpg

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/03/03/article-2572480-1A37FD9D00000578-49_634x682.jpg

 

http://krisnavolgy.hu/kornyekunk

 

http://www.coachakademia.hu/nyest/

 

 

Hálát adok a mai napért. Köszönöm, hogy életem magaslatán élhetek. Felfedezhetem a küldetésem, újabb és újabb kincseket találok a magam számára, magamban. Ha eddig rejtve voltak, most a felszínre kerülhetnek. Nem takarhatja el őket semmi olyasmi, ami már nem működik az életemben. Csak annyit kell mondanom:
Köszönöm. Szeretlek

https://www.facebook.com/HooponoponowayMagyarorszag/photos/a.404247206309449.95062.404227512978085/685325324868301/?type=1

 

"Szeretettel hozzáérni a másikhoz,
az egy dolog.
Szerelemmel hozzáérni a másikhoz,
óriási különbség.
És mindezt lehet látni.
A szerelem akkor marad meg,
ha fel tudnak nézni egymásra,

miközben egymástól függetlenül is élik

életük összes szerepét." (Csernus Imre)

  

http://nashasvadba.net/wp-content/uploads/2011/10/Svadebnyiy-piknik.jpg

 

Tenyeredben

Jó lenne, ha apró lehetnék, ruhád ráncába elbújhatnék, suhogása ringató zeném lenne, illatod simogatná testem minden este. 

Ha testem csak babnyi lenne, éjjel válladon aludnék elszenderedve. Hallgatnám halk szuszogásod, míg szerelmünk játssza álmod, s tán elkapnék egy boldog mosolyt, ahogy halványan rád vetül a Hold. Nem tudná senki, ott vagyok, csak te éreznél valami furcsát, mint mikor megcsiklandoz egy fűszálnyári nap melegében elfeküdve a sokszínű réten felhőtánccal ölelkezve.

Ha ilyen kicsi lennék, tenyeredben is elférnék, gyengéden rám csuknád ujjaid, ne bántson a nappali fény, nehogy elraboljon a fújó szél.

Megnyugodva elaludnék, hallgatnám ereidben mint zubog a vér, elhoznák hozzám szíved, mit érez, mikor így tenyeredben elpihenek én.

(Helen Bereg)

http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/blogs/lovejoyfeminism/files/2014/04/hugging-man-and-woman.jpg

 

http://people.desktopnexus.com/get/948932/?t=gphs6hj5a4fts7nl93tsohca6056318d4473b6e

 

http://images.wallpino.com/070-075/man-and-woman-72796.jpg

  

http://csermelinda.blogspot.hu/2014/06/kotelek.html?spref=fb

 

 

Nicole Scherzinger ft. Will. I. Am - Baby Love

https://www.youtube.com/watch?v=Yyx0NFjVzEk

http://www.hotdog.hu/dalszovegek_magyarul/j-o/nicole-scherzinger-baby-love-feat-will-i-am 

 

JURIS: I Honestly Love You - (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=mo3MmJV1cDY

  

http://www.youtube.com/watch?v=SzgFVZ9lLy8 Antonia feat. Jay Sean - Wild Horses (Official Video)

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=529866250460485=pcb.847027060&type=3&theater

https://www.facebook.com/almaimotthona/photos/a.161895880590859.34635.161871367259977/860603164053457/?type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=331291130363130=pcb.3175697023352783139&type=3&theater

 

 

… mi a történet lényege?

-         Nos, szerintem a szeretet és az egymásban való hit. …

-         De a férjem szerint Isten kérte erre? Ehhez mihez kezdjek?

-         Ez lehet egy lehetőség. Hadd kérdezzek valamit: ,,Ha valaki türelmet kér, akkor Isten azt ad neki, vagy lehetőséget arra, hogy türelmes legyen? Ha bátorságot kér, Isten bátorságot ad, vagy lehetőségeket, hogy bátran viselkedjék? Ha valaki összetartó családért könyörög, Isten egy kellemes meleg érzést ad neki, vagy lehetőségeket arra, hogy szeressék egymást?" (Evan, a minden6ó)

 

-         Nem tudom, mi folyik itt, mi történik veled, de családként kerültünk ebbe, és családként fogjuk megoldani. Vállvetve. (Evan, a minden6ó)

 

 

Horváth Tamás & Raul - Boldog Vagyok (official Lyrics Video)

https://www.youtube.com/watch?v=byeyEADR-Qg

 

Juanes - Nada Valgo Sin Tu Amor (MTV Unplugged) Semmit nem érek a szerelmed nélkül

https://www.youtube.com/watch?v=ZK-BEys_MVM

 

OV7 - Te Quiero Tanto, Tanto (En Vivo) Szeretlek így, így

https://www.youtube.com/watch?v=4uCxsKSGB-A

 

ÉRZÉSEK ZSÖTEM

https://www.youtube.com/watch?v=YNSxMM9dujc

 

Szenvedélyek 3 (zene Jean Francois Maurice - Monaco, 28 A'la Lombre)

https://www.youtube.com/watch?v=cB4ljtyGduo

 

JE T'AIME - LARA FABIAN LIVE

https://www.youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0

 

Celine Dion-Barbara Streisand - Tell him (Official Music video) (HQ) (HD)-Hungarian lyrics

https://www.youtube.com/watch?v=a_AErxIJRgs