Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Stressz ellen 3

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

Boldogságunk forrásai a pozitív élmények pl. a jóleső, kellemes érzések, érzelmek, élmények - pl. a szeretet, vidámság, nevetés, mosoly, simogatás, sikerélmény, megelégedettség stb. - megélése a kapcsolataink, a munkánk, a napi feladatainkban.
Valamint a számunkra kedves ételek, a pihenés, a pozitív energiák, a napi 20 perc célzott napfény a homlokra mely jó hatással van a tobozmirigyre, a sportolás,
„idegi és 'izom fehérjék" (aminosavak) bevitele, a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok (pl. C-, B-vitaminok, kalcium és magnézium), omega-zsírsavak, teák, friss gyümölcs és zöldség (levek), növényi olajak,
illóolajok, friss (vitális ionokban gazdag) levegő, kellő folyadék bevitele, a víz üzenete, nyújtás, masszázs, tudatos energia-gazdálkodás (test-elme),
rezgés-frekvencia, vonzás törvénye, ok-okozat, jó okok felhalmozódása (telítettség), amire-ahová irányítod a figyelmedet-tudatodat, amennyit és amilyet belefektetsz, akarni és csinálni,
jelenben lenni, nyugalom, összpontosítás, tudatos szuggesztió, vizualizáció, pozitív gondolatok-szavak-érzések, a felelősség vállalása, érzelmek nemesítése, mentális tréning,
csakrák, színek, tudatos táplálás és táplálék (test-elme), tiszta test-elme,
citrom-, és orbáncfű, méz, almaecet, maca, gulan, ginzeng, ginkgo biloba, rózsagyökér, s egyéb gyógynövények, lazítás, légzés-technikák, és a csúcsérzést adó meditáció. (Molnár József)

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker-3.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker-4.html

 

MOSOLY ÉS NEVETÉS POZITÍV HATÁSAI

Szívünkből jövő őszinte, tiszta mosoly és nevetés testet-lelket gyógyító, felemelő érzés.

Gyermekkorban még önfeledten élvezzük életünk történéseit, sokkal többször tudunk nevetni.

Felnőttként, mintha elfelejtenénk örülni, pedig nagyon szükséges a harmonikus mindennapokhoz.

mosoly.gif

 

a-szelidseg-mogott-valodi-ero-rejlik.jpg

 

 

,,Teremts meg minden boldogságot, amit megteremthetsz;

 szüntess meg minden gyötrelmet, amit megszüntethetsz.

 Mindennap hozzájárulhatsz mások öröméhez, vagy enyhítheted kínjaikat.

És az öröm minden egyes magja, amit mások szívében elvetsz, saját szívedben hoz gyümölcsöt." (Jeremy Bentham)

 

hogyan-javithasz-eleted-problemas-teruletein.jpg

 

 

a-siker-kulcsa-ez---eletunket-pozitiv-es-negativ-hatas-szempontbol-megvizsgalni.jpg

 

 

10153147_856026404432242_5957290077836028357_n.jpg

 

 

 

zavaro-erzelmek-ellen---ha-a-tapasztalo-a-sajat-tereben-nyugazik.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

 

Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad!

A negatív érzelmek – és ez is fontos felismerés volt tanulmányaim során – nagyon is törékenyek és múlékonyak.

Mi lesz velük, ha nem tartjuk életben őket állandó róluk szóló beszélgetésekkel. Mi lesz velük? Elhalnak! Igen, a negatív érzelmek elhalnak. Ha oda esik, ahol nincs semmi, vagy ha a szikra oda pattan, ahol nincs éghető anyag, kialszik.

A negatív érzelmek, ha nem beszélünk róluk, nem tudjuk életben tartani őket, ha nem gondolunk rájuk, elhalnak!  

 

 

Mit tesz az érett felnőtt?

Az érett felnőtt leteszi a negatív érzelmeit az út szélére, és boldogul az életben, előre lép.  Otthagyja a zsákot, nem cipeli magával. Úgy hagyja ott, mint egy nagy halom szemetet a szemétdombon, csak úgy otthagyja….

Más szóval ne beszéljünk negatív dolgokról, mert ha negatív dolgokról beszélünk, valósággal tápláljuk azokat.

 

És itt a helyettesítés törvénye. A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.

 

Mire kell tehát gondolni? Mi a pozitív gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!

 

Gondoljunk a céljainkra állandóan! A céljaink, ha leírtuk őket, ha eldöntöttük, mit akarunk, és van tervünk megvalósításukra, ha állandóan a céljainkra gondolunk, lassan szokássá válnak. (Brian Tracy)

 

 

 

a-negativ-erzelmek---haraghoz.jpg

 

Felelősség vállalás hiánya – Negatív érzelmek.

Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás és azóta sem szabadulok tőle. Mégpedig az, hogy milyen szoros a kapcsolat a felelősség nem-vállalása és a negatív érzelmek között. Továbbá az a tény, hogy a negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló vagy romboló tényezők mindannyiunk életében.

 

Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív érzelem….

Az irányítás és szabadság hiánya vezet a negatív érzelmekhez….

Sok ember úgy véli, hogy az önmagukban való kételkedés a legdestruktívabb negatív érzelem, jobban visszaüt, mint gondolnák….

Két lényeges dolog van, ami életben tartja a negatív érzelmeket: az egyik az önigazolás.

Az önigazolás, ami egyszerűen azt jelenti, hogy elmondjuk magunknak, vagy akárkinek, aki meghallgat, hogy miért is érzünk jogosan úgy, ahogyan érzünk.

A másik pedig az ún. azonosulás. Az azonosulás azt jelenti, hogy a dolgokat magunkra vonatkoztatjuk.

 

Úgy gondoljuk, hogy lehetetlen hosszú ideig negatívan viselkedni bármi jó iránt is, hacsak nem igazoljuk és indokoljuk érzéseinket, és nem magyarázzuk meg másoknak, vagy hacsak nem azonosulunk vele, és nem vesszük személyesre….

 

Hogyan szabadulhatunk meg az azonosulástól, hogyan száríthatjuk ki gyökereit a negatív érzelmek fájának?

 

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

 

Ha a szokásról beszélünk, és a haragra gondolunk, a harag is csupán szokás. Tudjuk, hogy amikor átadjuk magunkat a haragnak, az a gyengeség jele. Gyerekes viselkedés, infantilis dolog, az őszintétlenség jele, egyben azonban feltételes reakció is.

 

Valahányszor ugyanis átengedjük magunkat a haragnak, csökken a haraggal szembeni ellenállásunk.

 

Ezzel szemben valahányszor nem engedünk a haragnak, és vállaljuk a felelősséget, nem hibáztatunk mást, mi irányítjuk érzelmi életünket. Növeljük a haraggal szembeni ellenállásunkat.

 

Tehát a harag abból ered, ha másokat hibáztatunk.

Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős.

 

A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget.

 

A negatív érzelmek 99%-a vádaskodás. Nagyon fontos megérteni, hogy honnan származnak a negatív érzelmek. A negatív érzelmek ugyanis belülről jönnek. Külső érzelmekből ugyanis nem származhatnak negatív érzelmek.

A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák.

A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre….

 

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Kivágtuk, elpusztítottuk, és az összes negatív érzelem is kihal ezzel egy időben….

 

És hogyan csináljuk ezt?

Úgy hogy, alkalmazzuk a helyettesítés törvényét!

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart. Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját. És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

 

 „Én vagyok a felelős!” Ez, kiegészítve azzal, hogy „szeretem magam, én vagyok a felelős!” a leghatásosabb pozitív állítás önmagunkról, abban a pillanatban, hogy kimondjuk, hirtelen ismét visszakerülünk az irányítói székbe. Ha kimondjuk: „én vagyok a felelős!”, kezünkbe vesszük sorsunk irányítását. Nem mondhatjuk: „én vagyok a felelős!”, és közben negatív érzelmekkel élünk, hiszen az egyik kiüti a másikat a tudatunkból….

 

Bármikor, amikor eszünkbe jut az a bizonyos helyzet, semlegesíthetjük, ha azt mondjuk: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős!” Ha ez egy kapcsolat, ki kényszerített ebbe a kapcsolatba? Kényszerített, vagy magamtól mentem bele? Ez egy munka, egy beruházás, ez egy egészségi probléma? Vállalnunk kell a felelősséget! (Bryan Tracy)

 

 

Tehát:

a-negativ-erzelmek---vadaskodas.jpg

 

a-negativ-erzelmek---harag.jpg

 

 

mentalis-trening.jpg

 

 

lelki-higienia.jpg

 

 

A gondolatok kis energialények, amelyeket mi teremtünk meg, és folyamatosan energiával tápláljuk azzal, hogy kitartóan gondolunk valamire.

 

Minél intenzívebb érzéseket táplálsz, egy gondolattal kapcsolatosan annál hamarabb bekövetkezi.

 

Ha az amire gondolsz kellemes érzéssel tölt el, az egy pozitív gondolat számodra.

Képzeld el a gondolati energiát  - színekben pld. a pozitív gondolatok színe: rózsaszín, zöld, sárga, narancssárga, világoskék.

A negatív gondolatok színe: szürke, fekete.

 

Tegyük fel, hogy valaki úgy dönt, hogy neki már nincs szüksége negatív gondolatokra és elengedi őket. Mi történik ekkor? az elengedett negatív gondolat nem kap már energiát attól aki elengedte, de az elengedett gondolati energiának, energiára van szüksége, ahhoz hogy életben maradjon, ezért keres egy olyan személyt akinek negatív gondolatai vannak és a mások által elengedett negatív energia hozzá kapcsolódik. Sok sok szürke, fekete. (Mert hasonló, hasonlót vonz. Olyan ez amikor a kis kóbor bárányfelhők összekapcsolódnak és egy hatalmas felhő lesz belőlük) Így az az ember aki folyamatosan negatívan gondolkodik, egyre több és több problémája lesz.

Ugyan ez történik a pozitív gondolatokkal is csak pozitív irányban.

Gondolkozz el azon, hogy te milyen gondolati energia lényeket teremtettél eddig magadnak, és ebből mit adtál át másoknak azzal, hogy egy részét elengedted.

JÓL GONDOLD MEG, HOGY MIT GONDOLSZ!!!

Forrás:http://ezoteriaenergia.atw.hu/

 

 

 

Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból.


Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság.


Fontos, hogy tudd, TE VAGY SORSOD IRÁNYÍTÓJA, ne mások ötletére, véleményére hallgass (kivéve ha összecseng belső meggyőződéseddel, s ha az illető ötletével maga is sikeres lett) bár még ez sem biztos siker, mert mindenki más és mindent másképp csinál.
De ha ezek ellenére más ötletét követed s nem jön be, a veszteség, csalódás a tiéd, őt ez nem érinti, miért hallgattál rá, ez a te problémád.


De ha pozitív gondolkodású vagy, még a rosszat is jóra tudod fordítani ha tisztában vagy vele, hogy nincs olyan gond, mely ne hozna ölében ajándékot neked. Meglátod, hogy a legrosszabb helyzetből is kitudod hozni a jót.

 

DE HOGYAN legyünk pozitív gondolkodásúak?

Először is hagyd el a régi megszokott rossz negatív beidegződéseket. Mert ha fejed, azaz gondolati poharad tele van negatív gondolatokkal, hiába töltesz rá jót, az csak kifolyik.
Tehát először a negatív rosszat ki kell üríteni magunkból. Szokj le a negatív mondatokról. Nem könnyű, mert a megszokás nagy úr, s már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, hogy mondatainkkal mennyire magunk alatt vágjuk a fát. Például nekem nem sikerül semmi, olyan szerencsétlen vagyok, soha nem lesz rá pénzem, stb.
VIGYÁZZ mert e szavakkal parancsot adsz a történéseknek!


Meg kell tanulni odafigyelni magunkra, hogy mikor mit mondunk. S még poénnak sem poén, mivel minden működik, aztán csak kesergek és csodálkozom, hogy miért nem működik nekem semmi. Hát hogyan, miért működne amikor én tiltottam meg neki, mert negatív állításaimmal magamhoz vonzottam a sikertelen eseményeket. MERT hasonló a hasonlót vonzza.
Tehát figyelj oda arra amit mondasz, így egyre jobban leszoksz a téged sikertelen vágányra terelő rossz mondásokról.
De ha mégis kimondod utána gyorsan tedd hozzá: "töröld, töröld", ez felszólítás a memóriának, s az agy parancsként teljesíti, így megsemmisíti a rossz állítást.

Különböző problémás helyzetek megközelítése, kivédése pozitív gondolkodással.

 • A pozitív gondolkodás mellett jó eredménnyel működő társ haver a lelki béke, melyet először csak napi 10 perces meditációval is el lehet érni.
 • Reggeli megerősítő mondatok jó hatással vannak az egész nap eredményére, alkoss a napi eseményhez megfelelő mondatokat és minden reggel 3-szor nagy meggyőződéssel ismételgesd el őket. Hited legyen nagy benne, mert ezzel nagy erőt adsz a megvalósuláshoz.
 • Tudd, hogy az úgy is lesz, ha akarod, s van rá időd, lelki szemeid előtt képzeld el a már sikeresen megvalósult eseményt.
 • Ha ezoterikus vagy és hiszel az Angyalokban is, kérheted STAMIEL, azaz a siker angyalának segítségét a megoldásban. De kérésedet pontosan fogalmazd meg! Ha védelemre van szükséged MICHAEL Arkangyal nagy előszeretettel segít, de fontos, hogy mindig 3-szor kérj mindent, mert a 3 kozmikus törvény erőt ad a beteljesedéshez..
 • Napi megerősítések, amit magad alkotsz, de lehetnek az alábbiak is pl.: - pozitív gondolkodásom győzelemre viszi egész napi teendőimet - pozitív gondolkodásommal sok jót bevonzok az életembe - minden helyzetben: nyugodt, szeretetteljes és bölcs vagyok - minden helyzetben: nyugodt, megoldóképes, és sikeres vagyok. - Én egy békés lélek vagyok, szeretetet érzek minden létező iránt - ez nem nehéz, mert valójában az emberiség az egy nagy család, s valahol a lényegi forrásból kiindulva mindannyian összetartozunk

E szemlélettel élve könnyebben fordulunk minden életesemény felé, még ha problémás is, s ez a győzelmet is garantálni tudja. Mert a szeretet a legnagyobb és leghatásosabb erő, mellyel nem bír el senki és semmi. Nagyon jól jársz ha ezt a szemléletet meg tudod tartani s érzetét, élményét magadévá tudod tenni, mert így örök győztes leszel az élet viharában.

 • Megerősítésként mondd naponta 3-szor: szeretetteljes vagyok, vagy minden helyzetben szeretetteljes vagyok.

 

 • Ha jogosan leszúrnak akkor úgy is tudjuk, hogy mi mulasztottunk, békésen tegyük vagy beszéljük meg a teendőket, de mindig törekedjünk a békére, hogy más és mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.
 • De vannak negatív irányultságú, direkt ellenséges támadások is, és ha szemmel láthatóan nincs igaza a korholó személynek pl. igazságtalanul támadnak, illetve felesleges vitába akarnak belerántani: akkor ne vedd fel a piszkos kesztyűt, amit direkt provokációból, csapdaként dobtak le neked. Ne vedd fel, nem méltó hozzád, hagy essen saját csapdájába az aki ki ásta neked (neki is szüksége van rá, hisz ebből tanul).
 • De fontos tudnunk, hogy minden helyzetből, nekünk is mint mindenkinek tanulni kell.
 • Mivel tudod - mert okos vagy - hogy az csak egy csel, így könnyedebb tudsz lenni, azaz ne vedd komolyan, ha lehet térj ki a téma elől és kérdezd meg mi a valódi problémája, tudsz-e ebben segíteni. Mert lehet, hogy azért ilyen igazságtalan veled, mert valaki vagy valami felidegesítette, ekkor nyugtasd meg őt, hisz ő van bajban ő érzi rosszul magát a bőrében, rajta kell segíteni. Például tereld a szót egy kellemes eseményre, vagy miután megkérdezted mi a gondja hallgasd is meg őt, mert az egymásra odafigyeléssel és törődéssel nagyon sokat adhatunk egymásnak.
 • Fontos, hogy ideges negatív energiáját ne vedd át, inkább ilyen békés megoldásokkal vezesd l e.
  Az energiával és nyugtató megoldásokkal a későbbiekben még sok jó ötlet, tanács keretében foglalkozunk.

  Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10002&t=ezoterika_-_titkos_tanok_tudomanya Dózsa Erika főszerkesztő

 

Tudd, hogy arra születtél, hogy lelkileg, szellemileg, anyagilag növekedj, fejlődj, kibontakozz és hogy boldogságban, sikerben és gazdagságban élj. S ha erre vágysz, közben megőrizheted lelki békédet, harmóniádat, tökéletes egészségedet és önmagad maradhatsz.

 

Hiszünk abban, hogy minden ember egészségre és boldogságra született, csak önmagán és környezetén múlik, hogy mindez meg is valósulhasson.

 

 

A sikeres jellem nem jön máról holnapra. Fejleszteni kell. Gyakorold a barátaidon, a munkatársaidon, a hivatalnokon, a buszsofőrön, vagyis mindenkin, akivel érintkezel.

 

Gondolj ki egy olyan embert, akire szerinted jellemzőek a fenti tulajdonságok.

Felejtsd el a saját magadban kialakított képet, és élj úgy, ahogy az az illető tenné.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.930237937042173.1073741826.100001679273358&type=3

 

 

12733982_806459996167335_3245914047174550199_n.jpg

 

,,Rendezd a gondolataidat, következtess módszeresen, ez a titka a sikernek!"

 

Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz. Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg. (Charles Haanel)

 

Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy áthatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal. (Marcus Aurelius)

 

,,…az ember nem más, mint amit egész nap gondol” (Emerson)

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet.”

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

 

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet.”

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

,,Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik.” (Neale Donald Walsch - Beszélgetések Istennel)

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

,,Ha 17 másodpercig összpontosítasz valamire, működésbe lép az annak megfelelő rezgés. Majd ahogy az összpontosítás nő, a rezgés pedig tisztábbá válik, a Vonzás törvénye még több odaillő gondolatot juttat el hozzád. És ha képes vagy egy egészen rövid ideig, mindössze 68 másodpercig zavartalanul összpontosítani egy adott gondolatra, a rezgés elég erős lesz ahhoz, hogy elindulhasson a megnyilvánulás felé. Ha újra és újra visszatérsz egy letisztulsz gondolathoz, és képes vagy legalább 68 másodpercig arra koncentrálni, akkor ez a gondolat rövid időn belül uralkodó gondolattá válik benned. És ha egy gondolat uralkodóvá válik, mindaddig azzal összhangban álló jelenségeket fogsz megtapasztalni, míg meg nem változtatod." (Esther és Jerry Hicks - Kérd és Megadatik)

 

 

„Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk ekképpen bennük, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük" az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré" a többiek számára - és áldássá az egész világ számára." (Kurt Tepperwein - A szellemi törvények)

 

 

A TEREMTÉS ALAPJAI:

- Te teremted a saját valóságod

- A valóságodat nem a szavaiddal, vagy a tetteiddel teremted, hanem a rezgéseiddel, viszont a rezgések! késztethetnek szavak kimondására és cselekvésre.

- A rezgések! maguk a gondolataid

- Ha megváltoztatod a gondolataidat, megváltozik  a rezgésed is és ezzel a valóságod is.

- Rezgések! irányáról -folyamatban levő teremtéseidről- az érzelmek! adnak pontos visszajelzést.

- Egyszerűen megfogalmazva: ahogyan általában érzed magad, olyan az életed is.

- Szabadságodban áll bármit, bármikor megváltoztatni. (Abraham-Hicks)

 

 

A történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.

A körülményeid a belső világodat tükrözik.

Egy felmérés során: 350 ezer embertől kérdezték meg, hogy mire gondol épp most?

A legnagyobb jövedelemmel rendelkezők felső 10%-a mind ugyanazt válaszolta:

Ők idejük nagy részében arra gondoltak, amit akarnak, és arra hogyan fogják elérni

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit elakarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely ellenállhatatlanul magához vonzza azokat az embereket és körülményeket, amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Tudjuk, hogy a
világegyetemben minden energia, a vibrálás állapotából származik. Minden vibrál.

Aztán létezik egy kisugárzási törvény, hogy minden vibrálás és kisugárzik belőlünk. Mindig magunkhoz vonzzunk pozitív, vagy negatív embereket, körülményeket, olyanokat amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Ezért rendkívül fontos, hogy arra gondoljunk, amit el akarunk érni, amire vágyunk, nem pedig arra amit nem akarunk.

 

Megfelelés törvénye. Amilyen belül, olyan kívül! Ez azt jelenti, hogy a külvilág egy tükör. Ami vissza tükrözi mindazt ami belül van. A belső történések külső történésekben tükröződnek. Ha változtatni akarunk külső világunkon, előbb belső világunkat kell megváltoztatni.

Ha belül jól érezzük magunkat, kapcsolataink zökkenőmentesek. Kapcsolataink minősége megbízhatóan tükrözi belső személyiségünk minőségét.

Ha sikeresebbek akarunk lenni a külvilágban, sikeresnek kell lennünk belső világunkban is. A külső világot, sosem tudjuk kívülről megváltoztatni, nekünk kell megváltozni belülről. Máshogy kell gondolkozni, csak akkor indul meg a külső változás.

Azzá leszel amire gondolsz! Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik az életed. Forrás: http://szeretetmhely.blogspot.hu/2011/03/het-lelki-torveny.html#axzz4KnyJHeXg

 

 

Tudjuk, hogy a Vonzás Törvénye egyszerűen azt mondja ki, hogy hasonló rezgések vonzzák egymást és különböző rezgések pedig taszítják egymást. Más szavakkal soha nem fogsz gazdagságot bevonzani az életedbe, ha folyamatosan ellentétes vagy annak ellentmondó rezgést bocsátasz ki. Semmi esély nincs rá. Ebből az is következik, hogy sosem fogsz magas energiájú eredményre jutni alacsony energiájú rezgésszintről. …

 

Lehet tökéletes társad vagy egy működésképtelen kapcsolatod. Te vagy az, aki választ (vagy nem választ) a FIGYELMED és a FÓKUSZOD által. És mivel az energia oda áramlik, amire a figyelmed irányul, azt fogod megtapasztalni életedben.

Forrás és a Teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/09/vonzas-torvenye-haladoknak.html

 

vizualizacio---gyozott.jpg

 

Minél több pozitív hatás ér (ez az egyik legfontosabb dolog a boldogsághoz), annál boldogabb lesz az életed. Ezért növeld a kedves szavak, jó cselekedetek, és a kellemes benyomások mennyiségét. Mindennap kellemes benyomások sokaságát szerezd magadnak. Tehát SOKASÁGÁT! De soha ne feledkezz el az elegendő pihenésről, mert ez minden kulcsa!

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco)

 

 

Bármivel foglalkozz is, egyedül az elszántságon múlik minden. Ha valóban el akarsz érni valamit, minden bizonnyal el is fogod érni. Ha jó akarsz lenni, jó leszel. Ha gazdag akarsz lenni, gazdag leszel. Ha művelt akarsz lenni, művelt leszel. De csak akkor, ha igazán akarod ezeket, ha mindennél jobban akarod, ha nem akarsz még száz különféle dolgot ugyanolyan nagyon. (William James)

 

 

Csinálni, csinálni, csinálni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra. Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)
 

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, a nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki - gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át. (Molnár József)

 

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz. (Molnár József)

 

 

A boldogság, az öröm, a kellemes érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot. (Molnár József)

 

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

 

POZITÍV GONDOLATOK-SZAVAK-ÉRZÉSEK. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi munkát, energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (mj Pe-chi-ce)

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Szüntesd meg az ellenállást. Nyílj meg a boldogságnak! (Joseph Miller)

 

 

Először helyet kell csinálni a vágyadnak, álmodnak az életedben. (Van hogy az embernek ,,ezer” dolga van, s az álmainak, vágyainak már csupán néha a gondolataiban van helye, s az elfoglalt életében már nincs akkora hely, idő, űr, mint ami kellene, hogy beengedje oda az álmait, céljait, elképzeléseit)… Ha van hely, jön minden, amire vágyunk…Persze, ha nincs ellenállás - amit meditációval megszüntethetünk…minden akadályt, akadályozót, falat eltüntethetünk meditációval önmagunkban,…s olyan elengedettnek, olyan..tisztának érezzük a lelkünket, hogy az akaratunk és a vágyunk most már egyszerűen, akadályok nélkül ,,elhozza” mindazt az életünkbe, amit igazán akarunk. (Molnár József)

 

 

Mitől, hogyan lehetsz milliárdos? Végül is eladás… akarat és kérés kérdése. Akarod… és vagy egy árut, vagy a képességedet (írás, ének, sport, feltalálás, vezetés-irányítás stb.) adod el....vagy kéred az élettől az 1 milliárdot, s tiszta, nyugodt körülményt-lelkiállapotot, és helyet, energiát, teremtesz neki az életedben, s engeded jönni. S jönni fog!!! (Joseph Miller)

 

 

Megint van egy jó ötletem, hogyan lehet milliárdot szerezni. Bár az előbbi az a tuti, az a teljes.

Szóval tudod, hogy mi az a karma? A karma, az ok és okozat törvénye...vagyis? A milliárd, a sok millió az okozat...tehát? Hozd létre az okot....s jön az okozat: a milliárd, a sok millió, vagy amit igazán akarsz!! (Molnár József)

 

 

Megkaphatsz bármit, ha hajlandó vagy megfizetni az árát. Az ár lehet: idő, energia, pénz, akarat, tett, szeretet, koncentráció. (Joseph Miller)

Ok és okozat egyszerű összefüggése az egész. Az ár az ok, a kívánság az okozat. Add meg az árát, és a kívánságod teljesül. (Keith Ellis: Csodalámpa)

 

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

 

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak. (Molnár József)

 

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

 

A helyes, teljes, nyugodt, lassabb, mélyebb, a mellkast és a hast megmozgató légzés szokásának a kialakítása fontos! (Molnár József)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

 

Először az akarat dönt, aztán az energia/fáradtság/rezgés. - (vice versa).

 

 

A megfelelő irányú és mértékű akarat és vágy csodákra képes. (Molnár József)

 

 Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned. (mj)

 

 

vonzas-torvenye---pozitiv-erzelmek-atelese.jpg

 

Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők

https://www.youtube.com/watch?v=XtQctsIm1nU

 

Meghökkentő változások pozitív megerősítésekkel

https://www.youtube.com/watch?v=lvP6fF-qu1g

 

 

14370173_1111336272253013_7936776186942449088_n.jpg

inspiralo-emberek--kornyezet--pozitiv-etkezes-es-gondolatok--tettek.jpg

 

 

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

 

 

 Amilyen szinten vagy, azt vonzod. (Pe-chi-ce)

 

ok-es-okozat---pozitiv-benyomasok---megvilagosodas.jpg

 

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

A fáradtság, a kötözködés, stressz, a pánikroham stb. a testben lévő energia elakadása, nem jut megfelelő energia a megfelelő helyre a testben?. (Molnár József) 

 

A kudarcok egyik fő oka az idegesség
Nyugodtnak lenni és megoldódik, bármit is akarsz, légy nyugodt és megoldódik.
Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak, maradnak mégis az emberek néha rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

 

,,Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés, akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITTEVÉS, PIHI.

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra, ez nyugalom és energia. Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 Pihentető nap beiktatása. Amikor ,,csak" töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

  

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra - elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe. (Molnár József)

 

,,Nagy, jó nagy, mély be- és ki légzések energiával töltenek.

Ritmikus, nagy be- és ki légzés energiával tölt el, tölt fel.

Kint a szabadban a friss levegőn tartózkodni nagy energiával, plussz energiával tölt fel órák, napok alatt.

Este 11 óra előtt elaludni - energikusan és pihentebb leszel reggel.

Ha túl fáradtan fekszel le-alszol el, fáradtabban is kelsz.

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd, mert az sok energiát fogyaszt. Nyugi. Fókusz. Egyenletes, nyugodt légzés percekig.” (Molnár József)

 

 

Valóban jobban érzed magad, ha energikus vagy!:
Szőlőcukor, méz, kóla, teák (zöld, rooibos, mate, stb.), kávé, energiaital, földimogyorós chips, ginzeng, gulan, noni, maca, rózsagyökér.
Szénhidrát és fehérjedús étel. Vitaminok. Csokik.
Sokkal több - bőséges folyadék. Friss levegőn lenni, - oxigéndús természetben.
Kellemes-szerető-örömmel teli kapcsolat. Csakrák tisztítása, Reiki, Kineziológia, Masszázsok. Öröm-Siker-Szeretet=Energia. Tiszta tudat, Meditáció.
21 óra előtt lefeküdni-23 óra előtt elaludni.
Délutáni alvás. (Zaj, tv, negatív emberek ne.)
Addig pihenj, amíg érzed, hogy kell (min. napi 2x40 perc).
Teljes kipihentség (1 hét aktív pihenés). Folsav+B12 vitamin. Meleg víz+citrom leve reggel. 1-2 teáskanál olívaolaj reggeli előtt.
2 tkanál Almaecet+1-2 tkanál méz+pohár víz. Méz+fahéj.
Sok-sok különféle friss gyümölcs és zöldség, - smoothie.
Energetizáló, frissítő italok, táplálékkiegészítők (Molnár József)

Energetizáló, frissítő italok, táplálékkiegészítők:
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2437

http://marmalade.hu/kulcsin/2015/02/11/kave-helyett-energizalo-italok.html


https://shop.biotechusa.hu/products/supernova-9-4-g

http://nutrixxion.hu/energizalo-izotonias_sportital_laktoz-gluten-mentes


https://biotechusa.hu/12-oras-lendulet-energy-shot/
Energy Gel

 

Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni. (Molnár József)

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet. (Molnár József)

 

 

A sikerélmények kellemesek, jót tesznek a szervezetnek, fontosak, energiát és önbizalmat adnak. (Molnár József)

 

 

A beszéd, a szavak, gondolatok szuggesztív hatása mellett pozitív, inspiráló, vagy éppen kellemes érzést okozó képek, mondatok, szavak kihelyezése olyan helyre, ahol nap mint nap pont szem előtt vannak, s így befolyásolnak minket. (Molnár József)

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/vizualizacio--imaginacio.-szuggesztio.-osszpontositas..html

 

Használd a tudatod képernyőjét, viszont válogasd meg, mit látsz rajta, és nagyon fontos, hogy ott milyen eseménybe mész bele, - csak a sikeres, pozitív, vidám, kellemes, inspirálóba, hasznosba. (Molnár József)

 

 

Amit az ember rendszeresen ,,lát”, érez a tudata ,,képernyőjén” akár órákon át, s naponta, az elindul a bevonzás, a megvalósulás útján. (Molnár József)

 

 

Az ember azt vonzza, olyan dolgokat vonz, aki, amilyen ő maga, s nem azt, amit szeretne, - ezért válogasd meg alaposan, nagyon fontos, hogy mit cselekszel, mit nézel, mit eszel, mire gondolsz, mit érzel, mivel töltöd az idődet, kivel töltöd az idődet, mert ezek határozzák meg, hogy ki vagy/ki leszel. Válj jobbá, s jobb dolgaid lesznek. (Molnár József)

 

 

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd. (Molnár József)

 

 

,,Tudd mit vonzasz magadhoz ezzel a gondolattal, érzéssel.” (Molnár József)

 

 

 

Pontosan mit is akarsz? (Molnár József)

 

 

 

Produkáld a következményt, s megjelenik az ok. Produkáld az okot, s megjelenik a következmény. (Joseph Miller)

 

 

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

 

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé. (Molnár József)

 

 

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet. (Pe-chi-ce)

 

Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő. (Pe-chi-ce)

 

,,Csak a begyakorolt ismeret marad meg”- Szokássá kell alakítani.

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben. (Mahatma Gandhi)

 

A megvalósítás útja a gyakorlás. Reggel, délben, este. És másnap reggel és délben és este. És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben. Egész életedben. Ez így van hivatással, sporttal, művészettel, mindennel. Először nehéz, mert a gyakorlatra „nem áll rá" sem tested, sem lelked. Erőt kell venned magadon. Később, a gyakran megismételt cselekvések lassan - nagyon lassan - elkezdenek szokássá változni. A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet-lelkedet arra, hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás. (Müller Péter)

 

Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak. (Morihei Ueshiba)

 

Csinálni, csinálni, csinálni – ez a siker, ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Amilyen a tested, lelked, szellemed, érzelmeid, gondolataid, tapasztalataid, és amilyen a lelki-, szellemi-, tudat szinted, az meghatározza, hogy milyen kérdéseid, milyen gondolataid lesznek az életben, s egyúttal meghatározzák, hogy milyen válaszokat kapsz, milyen, melyik ,,válaszokat” hallod meg. (Molnár József)

 

Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed. (Molnár József)

 

 

A testi, lelki, és szellemi táplálékod okán a vonzás és rezgés törvénye meghatározza, hogy mit veszel észre a világból, s hogy milyennek látod a világot! (Molnár József) 

 

Ahogy az ember a testét ,,eteti” mindennap, ugyanúgy a lelkét is táplálnia kell nap mint nap többször pozitív dolgokkal, sikerélményekkel, olyan dolgokkal melyek örömet, kellemes érzéseket okoznak, olyan helyzetekkel melyekben önmaga lehet. (Molnár József)

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Próbáljon kiegyensúlyozott étrenden élni. Egyen összetett szénhidrátokat (mint teljes kiőrlésű kenyér, friss tej), és ne finomított anyagokat (például az édes keksz). Ez valóban segíthet a hangulatváltozásokon.

Mire ajánlott?

- lehangoltság (sovány hús, zöldségek)

- enyhe depresszió (lazac és spárga)

- nyugtalanságot, szorongás (sült hal, zöldségek)

- nyugtalanság (szénhidrát és fehérje)

- hangulatingadozások (mandarin)

Források közt: http://www.shape.hu/egeszseg/3571_hetprobas_ellensegeink_-_a_helytelen_etrend_7_ismertetojele

 

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a napi ötszöri étkezés biztosítja a szervezet kiegyensúlyozott energiaforgalmát, és segít megszabadulni néhány felesleges kilótól.

Ideális esetben a napi étkezések:

50-60%-át szénhidrátok (gyümölcs, zöldségfélék, kenyér, rizs, burgonya, tészta),

15-20%-át fehérjék (halfélék és más tengeri állatok, tej, tejföl, joghurt, sajt),

20-30%-át pedig zsírok (vaj, olaj, majonéz, olajos magvak), teszik ki.

Ezzel az aránnyal könnyen elkerülhető a kínzó éhségérzés, a fáradtság és a hangulatingadozás is.

Forrás: http://www.shape.hu/dieta/3590_fitt_turmix.html

 

 

1 pohár tej - Kalcium, magnézium, kálium tartalma alacsonyan tartja a vérnyomást. Melegen fogyasztva sokakra feszültségoldó hatással van.

 

12 dkg lazac, fél szardínia - Az omega-3 zsírsavak a szerotoninszint emelésével hosszú távon csökkentik a depresszió és az ingerlékenység kialakulásának veszélyét.

 

Maréknyi pattogatott kukorica - serkenti az agyban a szerotonin (jó közérzetet biztosító vegyület) felszabadulását.

 

A keményítőben és szénhidrátban gazdag ételeknek nyugtató hatása van, enyhítik a depressziót is.

 

Egy tál krumplipüré, vagy alacsony zsírtartalmú pudingA keményítőben gazdag ételek növelik a szerotonin szintjét, tehát hangulatjavítók.

 

1 tál Gabonapehely - Reggeli fogyasztása egész napra energiát ad serkenti a gondolkodást, hatására csökken a stresszhormon kortizol szintje.

Forrás: Reader’s Digest

 

Tészta

A tésztában lévő szénhidrát gyorsan és hosszú időre telítettségérzést, és persze jókedvet biztosít. Ez azzal magyarázható, hogy szénhidráttartalma az agyban lévő ún. szerotonin, a “boldogsághormon" szintjét megemeli. Mindez természetesen a burgonyára, a rizsre és a kenyérre (sőt, még a csokira is!) egyformán igaz. Minél természetesebb, zsírszegényebb és értékes összetevőkből áll az adott szénhidrátot tartalmazó étel, annál erőteljesebb és tartósabb pozitív hatása.

Épp ezért válassza inkább a héjában főtt krumplit a sült krumpli helyett, a durumtésztát a tojással készült helyett, a barnarizst a hántolt rizs helyett, a teljes kiőrlésű kenyeret a fehérkenyér helyett!

Forrás: www.hirado.hu /stop.hu 

 

Sajt

A sajt érése közben a fehérjéből kedvcsináló aminok, dopamin és noradrenalin keletkezik. Az érett sajt ezeken kívül tartalmaz még A-vitamint, kalciumot és olyan anyagokat, melyek regenerálják és megnyugtatják idegeinket. A telítő sajt nemcsak a szervezetünkre hat jótékonyan, hanem ezzel összefüggésben a hangulatunkat is javítja.

Forrás: http://www.informed.hu/?article_id=71966&article_print=yes&tPath=/print/eletmod/ideal

 

Csokoládé - kedvjavító

A csokoládéból elég egy-két kocka, hogy felfrissüljünk és jobban érezzük magunkat.

Cukortartalma emeli agyunkban a szerotoninszintet, tehát jó közérzetet biztosít,

magnéziumtartalma hangulatunkat tovább javítja.

A benne levő anandomin vegyület hangulatjavító.

A benne fellelhető zsír endorfint szabadít fel, mely agysejtjeinknek információt közvetít az energiáról. A csokoládéból elég egy-két kocka, hogy felfrissüljünk és jobban érezzük magunkat.

A benne lévő polifenolok csökkentik a vérnyomást és hozzájárulnak a stresszoldáshoz is.

Ebből a hasznos anyagból a tejcsokoládé kevesebbet, az étcsoki többet tartalmaz. Jó tudnod: Ne keress polifenolokat a fehér csokoládéban - ebben a típusban nincs belőlük egy sem.

A benne levő cukor hatására emelkedik az endorfin szint.

Forrás: http://www.vital.hu/themes/health/csokolade1.htm

 

A tőzegáfonya

Festék- és más hatóanyagai jelentősen támogatják a sejtek regenerálódását, fokozzák a keringést, és erősítik az immunrendszert.

Ennek köszönhetően hatására gyorsan javul az általános közérzet.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=35052

 

MACSKAGYÖKÉR-TINKTÚRA

A középkori füveskönyvek szerzői is nagyra becsülték ezt az inkább jelentéktelennek tűnő növényt, mint a mindennapi betegségek univerzális ellenszerét. Ebből a széles spektrumból ma csak alvást elősegítő és idegrendszeri harmonizáló hatását használjuk ki.

Farmakológiai kutatások igazolták a macskagyökér által tartalmazott valeronsavak és illóolajok nyugtató, görcsoldó hatását, amelyek (szemben a szokásos orvosságokkal) mentesek a mellékhatásoktól. Aki tehát napi rendszerességgel alvási zavaroktól, ideges nyugtalanságtól, félelemtől és izgalmi állapotoktól, illetve lámpaláztól szenved, annak a macskagyökér bármilyen formában igen hasznos háziszerként áll rendelkezésére.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/ongyogyitas?article_hid=22160

 

Avokádó - A kiegyensúlyozó

Aligha van még egy gyümölcs, mely olyan gazdag lenne vitaminokban és ásványi anyagokban, mint az avokádó. B-vitaminjai és a lecitin segítik az idegsejtek anyagcseréjét és fontosak a lelki kiegyensúlyozottsághoz. Az avokádó a kismamák számára különösen fontos folsavat is tartalmazza. A magnézium és a lecitin jelentősen hozzájárulnak idegeink és izmaink ellazulásához, emellett mindkét anyag pozitívan hat koncentrálóképességünkre, s így növelik gondolkodásunk hatékonyságát.

 

Banán - A stresszölő

Bőséges ásványianyag-tartalma miatt igazi stresszölő. Száműzi a fáradtságot, jókedvre derít, "megsimogatja" idegeinket, fizikai megterhelés után lazítja izmainkat, és nem utolsósorban könnyen emészthető.

Az érett gyümölcs különösen magas szőlő- és gyümölcscukor-tartalma villámgyorsan ellátja szervezetünket energiával, így segít koncentrálnunk.
Magas kalciumtartalma miatt víztelenítő. Gazdag ballasztanyagokban és idegeket karbantartó magnéziumban, illetve B-vitaminban.

A benne található sok kálium és magnézium is jó hatással van idegeinkre, emellett fontosak folyadékháztartásunk számára.

A banán tehát azon táplálékok közé tartozik, melyek nemcsak egészségesek, hanem jóízűek és jókedvre is derítenek.

Burgonya - Bőségesen tartalmaz B-vitaminokat, káliumot és magnéziumot, ezek pedig felpörgetik a szerotonintermelést, és a jókedv mellé még erőt is adnak.

Datolya - Vasban, kalciumban, káliumban és a ritkább B-vitamin-fajtákban gazdag. A nagy idegi feszültségben élőknek tehát ez a lehető legjobb nassolnivaló. Hasonlóan jók a mogyorófélék és a mazsola is.

Dió - Erősíti, megnyugtatja az idegeket, és segíti a szerotoninhormon képződését. Nyugodt alvást biztosít, miközben erősíti a körmöket is.

Dióolaj - A benne levő B.-vitamin és lecitin miatt, az agy és idegrendszer tápláléka. Segít az összpontosításban.

Jótékony hatás mogyoróhéjban - A mogyoró olajtartalma magas, 100 grammonként kb. 560 kalóriát tartalmaz. Mielőtt azonban e hír hallatán megszabadulnánk mogyorókészleteinktől jobb, ha tudjuk, hogy telítetlen zsírvasakról van szó, amelyek valójában egészségesek. A telítetlen zsírsavak a szervezetbe jutva hormonokat termelnek, fokozzák a zsíranyagcserét és támogatják az idegműködést.

 

Bazsalikom - Jót tesz az idegeknek is. Természetes nyugtató és frissítőszer. Illóolaja is hangulatjavító hatású.

A Koriander karakteres ízű fűszernövény. Szétnyomott, teának megfőzött magjai könnyű nyugtatóként is alkalmazhatók.

A majoránna a kedvelt fűszer, nyugtatja a fáradt idegeket és nyugtató hatású.

 

A komló virága a sörgyártás ismert alkotóeleme. Ám szárított virágjából kellemes, lazító fürdőt is készíthet. A teája is nyugtató, altató hatású.

Ginko Biloba - Elégtelen agyi vérellátás tüneteinek kezelésére és megelőzésére: hangulati labilitás.

Ginszeng (Panax ginseng) - Adaptogén: javítja a stressztűrő képességet, és fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet, segít a testi-lelki levertség leküzdésében. Hangulatjavító: a „boldogsághormon” termelését is fokozza. A ginszeng gyökér harmóniát teremt, kioltja a félelmet, felderíti a kedélyt.
Fontos! Koffeintartalmú élelmiszerrel való együttes fogyasztása csökkentheti hatását, illetve mellékhatásokat idézhet elő.

Rózsagyökér - Idegrendszerre, fizikai és szellemi fáradtságra. Véd a stressz és a depresszió ellen.

Maca - Szorongás, depresszió leküzdésére.

 

Narancs - Élénkít, jókedvre derít, depresszió ellen.

A grépfrútból, elsősorban a héjából illóolajat is nyernek. Hatása fertőtlenítő, nyugtató, párologtatva jót tesz a meghűlésnek, és oldja a szorongást.

Papaya - Vitamin, karotin, magnézium, papain (gyorsítja a bőr sejtek megújulását). Energiabomba és stresszblokkoló, az egészséges testre regeneráló hatása van.

Sárgabarack - C-vitamin, karotin, vas, kalcium, kálium, rostok. Jókedvre derít, serkenti az anyagcserét és az oxigénfelvételt.

 

Q10 - Közérzetjavító

Q1 - vitamin (NADH) - Elősegíti a Q10-enzim aktiválását is. Ezenkívül a központi idegrendszer sejtjeiben történő dopamin- és adrenalintermelést fokozza. E két hormonszerű információvivő anyag felelős a megfelelően összehangolt idegi szabályozásért. Csökkent termelődésük nagyfokú fáradékonyságot, levertséget, memóriaromlást és mozgáskoordinációs zavart idéz elő. Javasolt adagja: 2x-3x 1 kapszula 3-4 hónapig kúraszerűen.

 

Söréleszlő - Az idegek szupertápláléka. Gyógyszertárakban, gyógynövény-boltokban kapható. Nemcsak többféle B-vitamint tartalmaz, de ásványi anyagokat, nyomelemeket is. Ha gyakran ideges, vagy gyakran érez izom- fájdalmat, érdemes egy-egy sörélesztő-kúrát tartani.

Zab - Új energiával tölt fel, jókedvűvé tesz. Zabkorpában sok a B-vitamin mely az idegsejtek legfőbb támasza, de rengeteg magnéziumot, vasat, cinket tartalmaz melyek életerőssé tesznek, serkentik a sejtmegújulást. Rendszeres fogyasztása serkenti szervezetben a szerotonin (boldogsághormon) termelődést.

Források közt: Reader’s Digest, Kiskegyed, Természetgyógyászat magazin,

Earl Maindell – Viztamin Biblia

http://www.vital.hu/themes/health/mogyoro1.htm?page=0%2C0

http://www.informed.hu/?article_id=71966&article_print=yes&tPath=/print/eletmod/ideal

http://drinfo.hu/eletmod/alternativ-fuben-faban.../a-bananhej-kedvezo-hatasai

http://www.informed.hu/eletmod/wellness/beauty/?article_id=37930

 

Búzacsíra – A kutatók megállapítása szerint jótékony hatással van az álmatlanságra, az idegességre.

Cékla – A néphit szerint megerősíti a gyengét, bátorítja a félénket és boldoggá teszi a bánatost.

Cseresznye – Idegnyugtató.

Joghurt – Javítja a közérzetet.

Narancs – Idegnyugtató. Fogyasztása örömöt okoz, növeli az elégedettséget, és segít a helyes énkép kialakításában.

Méz – Idegfeszültség ellen.

Szőlő – Szőlőkúra jó, a gyenge idegzetűeknek.

Petrezselyem – Apioltartalma izgatóan hat a paraszimpatikus idegrendszere, így jelentős értágulatot okoz.

Virágpor – Javítja a közérzetet. Már egy-két hetes fogyasztás után csökken az ideges feszültség, javul a kedélyállapot, elmúlik a levertség, borúlátás. Megkönnyíti a szellemi munkát. A virágpor ugyan lassabban frissít fel, mint a kávé vagy a cigaretta, de a hatása tartósabb, és nincsenek káros következményei.

Forrás: Fási Katalin - Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

 

A gyümölcsök hűsítő hatásúak, nyugtatóan hatnak az idegrendszerre, hozzájárulhatnak a stressz csökkentéséhez is.