Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Stressz ellen 6

 

Bármely masszázstechnika, az úszás vagy a szauna is kiválóan oldja a stressz okozta tüneteket, és felszabadítja a test energiatartalékait, ráadásul elősegíti a méregtelenítő folyamatok működését.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=29234 -Regeneráló jóga

 

 

A napfonat simító masszázsa

Reggelente az ágyban vagy esete lefekvés előtt tegye jobb tenyerét a köldök fölé, bal tenyerét a köldök alá, a hasra. Jobb kezével végezzen kellemes simító, köröző masszázst az óramutató járásával ellenkező irányban tízszer a köldök és a szegycsont közötti területen. Majd gyengéden csúsztassa a köldök alól a bal kezét a jobb tenyere alá, és egy-két percig lazítson. Ezzel az emésztőszervek, a szív és a légzés „megnyugszik”.

 

 

Lazítás a jade-kapu masszírozásával

Nagyon feszültek az arcizmai és elmélyedtek a ráncai?

Tipp: tartson kis szünetet, és az egyik ujjával néhány másodpercig masszírozza körkörösen a tarkója mélyedésében található jade-kaput! Percek alatt ellazul, és a ráncok is simábbak lesznek.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=35052

 

 

La stone terápia - masszázs fajta

Nyugtató, feltöltő módszer, emésztés, reuma, stressz, immunrendszer, görcsös izmok, fejfájás.

US többek közt ősi indián gyógymódon alapszik, különböző nagyságú melegített láva és márványköveket helyeznek az emberre. Izomzat ellazul, élénkül a vérkeringés a szervezet felfrissül.

A test reflexzónáinak izgatása relaxációt, lazítást, megnyugvást, regenerálódást eredményez -kövek melege erősíti a hatást-a kövek gyógyító ősenergiája miatt.

Kínában a lávaköveket 70 fokosra melegítik- hasra, homlokra, térdhajlatra, kezekre, lábujjak közé-az így eredményezett relaxáció a test öngyógyító erőit aktivizálja. Forrás: Sárga RTV

 

 

A feszült ember vállizmai bekeményednek ezeket kell masszírozni. + Nyugalommal feszítse meg vállait, majd lazítsa el.

 

 

Hátmasszázs megszabadít a stressztől is.

 

 

A vibrációs fej masszírozó - Stimulálja a fejen levő idegvégződéseket‚ akupunktúrás pontokat. Terápiás és közérzetjavító céllal is használható. Serkenti vérkeringést, segíti a relaxációt, stresszoldó hatású.

 

Érzéki simogatás

Tapintásunk legalább olyan érzékszervünk, mint a többi, ne feledkezzünk meg róla! Hiszen nincs annál kényeztetőbb érzés, mint amikor egy illóolajos frissítő masszázs tetőtől talpig felüdít bennünket, vagy amikor egy fárasztó nap után a vízcseppek végig- peregnek rajtunk a fürdőben, majd egy illatos testápolóval kényeztetjük bőrünket.

Egy görgős kézi masszírozó pedig mindig lapuljon a fiókunkban, így akár az irodában is ellazíthatjuk görcsös izmainkat.

 

 

Fésülni karunkat újtól a vállig, válltól újig - Boldogságérzetet kelt.

 

 

Nyak

Ha reggelre elaludta a nyakát, rossz lehet a fekhely. Ha a nap folyamán alakul ki, lehet, hogy huzatban ült vagy munka közben oldalra tartja.

A nyakunkon sok-sok apró kis izom van, melyek rendkívülien érzékenyen reagálnak a stresszre.

A stressztől ezek a nap folyamán összerándulnak és bekeményednek. Erre segít a masszázs és a relaxációs technikák (jóga, meditáció, autogén tréning, agykontroll)

 

 

Feszültség esetén masszírozd a kezed, vagy

élvezd pár percig a napsütést.

 

 

Ujjnyomás lelki zavarokra

a következőkben bemutatjuk, hogy néhány lelki-idegi panasz esetén miként gyógyíthatjuk önmagunkat akupresszúra segítségével.

Idegesség - akupresszúrával többnyire hatékonyan kezelhetők.

A krónikus idegeskedés hosszabb időn át tartó, rendszeres kezelést igényel, mert az idegrendszer ilyenkor lassabban stabilizálódik. akut izgalom, nyugtalanság és ingerültség rövid időközönként végzett erőteljes akupresszúrával gyorsan csillapítható.

 

Az isteni nyugalom pontja a térdkalácsunk mellett a külső oldalon, jól tapintható mélyedésben található. Naponta többször és közepes erősségű masszírozással kezeljük, majd – a kezelés folytatásaként – mutatóujjunkkal mintegy öt másodpercig nyomjuk erőteljesen a koponyatetőnk közepén található pontot! Ezután keressük meg a koponyaalapunk végződésénél, tarkónk közepén, nagyjából a hajunk tövénél levő pontot, és hét másodpercig, többször egymás után masszírozzuk meg! További nyomópontokat találhatunk fültövünk alatt, valamint a mellkasunkon, hónalji redőnk kezdeténél. Itt mutatóujjunkkal vagy hüvelykujjunkkal végezhetjük a közepes erősségű.

Fáradtság, idegi kimerültség

A gyakori vagy krónikus, testi-szellemi teljesítőképességünk gyengülésével járó és a munkánkkal nem magyarázható fáradtság is lelki-idegi zavarokra utalhat.

E nem testi eredetű fáradtság terápiája a meridiánjainkban áramló energiáink harmonizálása lehet.

Fő kezelési pontja a koponyaalapunk alsó szélén, tarkónk közepén található, jól kitapintható mélyedésben fekszik.

Ezt a pontot naponta többször, illetve legalább négyszer egymás után 5-7 másodpercig erőteljesen masszírozzuk meg a mutatóujjunkkal! Ezután keressük meg az ettől a ponttól jobbra és balra 3 centiméterrel elhelyezkedő mélyedést, ahol a fejbiccentő izom ered! Ezt a pontot fentről lefelé haladva masszírozzuk, háromszor egymás után! Ezt követően mutató- és középső ujjunk hegyét helyezzük állcsontunk alá, s tapintsuk ki a nyakunk két oldalán lüktető nyaki ütőerünket! Fogjuk közre ujjainkkal, majd az ér két oldalán lévő szövetet kezeljük fentről lefelé haladva, nem túl erőteljes nyomással! Végezetül hüvelykujjunkat húzzuk végig határozottan és egyenletesen a fülünktől kiindulva az állcsontunkon keresztül az ütőerünkig, először a jobb, majd a bal oldalon!

Félelmek, szorongások

Enyhítésükre két speciális akupresszúrás pont szolgál. a testünk középvonalában futó, hasunkon és mellkasunkon keresztül haladó, állcsontunkig húzódó meridiánon helyezkednek el. az egyik pont állcsúcsunkon, a másik a mellcsontunk alsó végén található.

Ezenkívül félelmeink és szorongásaink oldása érdekében az isteni nyugalom pontjait is akupresszúrázhatjuk, a térdkalácsunk külső oldalán.

LÉNYEGES! akupresszúrával csak a tüneteket kezelhetjük, enyhíthetjük. Szorongásunk okait fel kell dolgoznunk ahhoz, hogy megszabadulhassunk tőle.

Depresszió

Az akupresszúra jobbulást eredményezhet, és megkönnyíti a depresszív reakciók okainak feldolgozását. Elsősorban a hangulatot és a motivációt fokozza.

Tapintsuk ki a hasunk jobb felső területén a bordáink alatti, nyomásra érzékeny pontot, majd középső és mutatóujjunkkal közepes erősséggel masszírozzuk, naponta többször! Ezt követően először mutatóujjunk hegyével belülről kifelé, pontról pontra haladva kezeljük előbb a jobb, majd a bal könyékhajlatunkat! Végezetül először a jobb, majd a bal csuklónkon masszírozzuk erőteljesen mutatóujjunkkal az ütőerünk feletti zónát!

A depresszió akut formáján gyakran segít, ha az egyik hüvelykujjunk hegyével a másik kezünk középső ujjának külső körömszegletét masszírozzuk erőteljesen, körkörös nyomással.

Semmi esetre se használjuk az akupresszúrát komoly teljesítmények utáni, megérdemelt és szükséges pihenés pótlására! Átmenetileg ugyan segíthet, de nagyon gyorsan kimerültséghez vezet. a természetes fáradtság mindig megkívánja az elegendő, hosszabb ideig tartó pihenést!

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=56291  

 

 

 

Talp

Az emberi test 360 reflexpontjából több mint 60 itt található. Ha ezeket stimulálják, az serkenti a vérkeringést, megindul a salakanyagok távozása a szervezetből, a test energetizálódik, az idegekre pedig nyugtató hatással van. A talpmasszázshoz viszont időre és képzett szakemberre van szükség, s ez bizony nem mindig megoldható.

Forrás: www.shape.hu - Talpalatnyi egészség

 

 

Szerezzünk be magunknak egy masszírozógurigát, s ezen görgessük előre-hátra talpainkat!

Az első öt perc gyakran jár csiklandós vagy kissé kényelmetlen érzéssel, de fő a kitartás, mert utána garantáltan élvezhetjük, ahogy talpunk, lábfejünk, bokánk megnyugszik, ellazul. Gurigánkat egyébként az irodánkban is elrejthetjük, az asztal alatt. Forrás:

http://www.informed.hu/?tPath=/print/eletmod/wellness&article_print=yes&article_id=68406

 

 

 

Relaxáció

Van, akit a napi stressz, a szorongás és a félelem még jobban megizzaszt. Számukra a napi relaxáció, a rendszeres - feszültséglevezetésre is alkalmas - mozgás, torna és a légzőgyakorlatok elengedhetetlenek.

10 perces relaxáció megközelítőleg két óra alvásnak megfelelő pihenést nyújt.

Ennek oka, hogy fizikailag teljesen passzívak vagyunk, tudati passzivitásunk viszont némi aktivitást tartalmaz, ami azt jelenti, hogy figyelmünk folyamatosan vándorol a testen, és ellenőrzi annak lazaságát. Ahol feszültség keletkezett, azt a relaxációval oldani lehet. Ha valaki relaxált állapotban elkezd gondolkodni, akkor fokozódik az izmok tónusa, tehát a pihenés nem lesz tökéletes.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

A relaxálást is bárki megtanulhatja, és viszonylag rövid idő alatt ellazíthatja, kipihenheti, regenerálhatja magát.

 

Vizsgakor relaxáljon, autogén tréning, vagy rágógumi oldhatja a szorongást és javíthatja az eredményt.

 

 

 

Stresszesek vagyunk-e?

- Le tudjuk engedni a vállunkat? Ha igen a kelleténél jobban felhúztuk a vállainkat.

- El tudjuk lazítani alkarunkat? Ha igen szükségtelenül megfeszítettük.

Ugyanígy a homlok és a comboknál.

 

 

A lazítás feltételei

1 órával étkezés után kellemes hőmérsékletű sötét szobában, kényelmes ágyra vagy padlóra lefeküdve. Körülöttünk mindent kikapcsolni. Először 5 percig nem gondolni semmire, minél többször gyakoroljuk annál könnyebben és annál hosszabb ideig megy.

A lábujjunktól a fejbúbunkig ellazítani.

 

Lazítás

Dr. Herbert Benson - Relaxációs válasz című könyvében elmagyarázza, hogyan lehet kioldani a feszültséget az izmokból, illetve lassítani a légzés és pulzus ütemét.

Figyelje a hangokat, és hagyja őket elhalkulni, aztán összpontosítson a könnyű, természetes légzésre.

Visszaszámlálás - Emelje fel a nyakát és nyissa ki a szemét. Összpontosítsa figyelmét egyetlen pontra. A légzés ütemében számoljon öttől elkezdve visszafelé. Minden egyes lélegzetvételnél fokozatosan egy kicsit jobban hunyja be a szemét, majd, amikor a számolásban az egyhez ér, csukja be egészen.

Rázza le - Emelje fel a vállát a füléig. Tartsa így, amíg négyig nem számol, aztán engedje vissza. Ismételje néhányszor vállkörzéseket beiktatva.

Könnyű mint a felhő - Összpontosítson a légzésére, és érezze, hogy az elméje megnyílik. Amikor légzése már nyugodt és egyenletes, képzelje el, hogy egy felhő bekerül a testébe, teljesen kitölti, majd távozik belőle.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

 

LÉGZÉS

Legfontosabb a légzés

Mindennek az alapja a helyes légzés, mely túlnyomórészt hasi légzést jelent. A has ilyenkor elődomborodik, a rekesz süllyed, a bordaközi izmok kitérnek, a tüdő képes teljesen megtelni levegővel, és ettől a beszéd egyenletessé válik.

 

A teljes légzés rendkívül megnyugtató, oldja a szorongást, a stressz okozta izomfeszülést. ezért mindenkinek ajánlható, ha egy fontos tárgyalás vagy fellépés előtt szeretne fesztelenebbé, határozottabbá és meggyőzőbbé válni.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/comm?article_hid=21834

 

 

 

Vegyen mély lélegzetet!

Amikor csak teheti, lélegezzen fel! Napközben minél többször emelje fel a karját a füle mellé egyenesen, közben az orrán keresztül szívja be mélyen a levegőt, majd lassan, a száján keresztül fújja ki! Ha feltörne egy sóhaj, ne nyomja el!

Frissíti a testet, a lelket, és újra életerővel tölti meg.

Ha van kedve, énekelhet is egy-egy O vagy U betűt, mert ezek megnyugtatnak. A hangot kieresztve harmonizáló hatást érhet el, míg az E és I aktivál. Ezt Ön is megtapasztalhatja!

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=59096

 

 

A légzést destressznek is lehetne nevezni, kompenzálja az egész napos stresszt.

Elnyújtott kilégzés: néhány mély lélegzetvétel, hosszan elnyújtott kilégzés nagyon jól oldja a kezdődő fáradtságot, feszültséget.

FONTOS! Ügyeljünk rá, hogy a légzés ne legyen erőltetett, mert ilyen esetben a szervezetbe jutó túl sok oxigén kellemetlen tüneteket okozhat. A gyakorlat bármilyen kényelmes testhelyzetben elvégezhető, ahol a törzs szabad. Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

 

Sziszegő légzés: hirtelen támadt harag esetén javasolt ez a gyakorlat, mely azonnal oldja a stresszt. Veszünk egy nagy levegőt, és lassan engedjük ki úgy, hogy közben hosszasan "sssszzzzzz" hangot hallatunk. Háromszor megismételve a gyakorlatot, kiengedjük a "gőzt", és oldódik a harag…, újra tisztán tudunk gondolkozni.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

 

 

Akut stresszhelyzetekben, ha valaki hajlamos a pánikba esésre, és fizikai tünetek. p1. szívdobogás, remegés, szédülés „produkálásra”, a légzés lassítása, szabályossá tétele segíthet. Mindenki ismeri a nyugodtan alvó, ellazult ember mély, egyenletes légzését: amikor a feszültségtől kapkodóvá, felületessé válik a légzésünk, akarattal lelassíthatjuk, és ez visszahat a pszichés állapotunkra. Pl. a 4-2-8-os ütemű légzéssel: négy ütemre mélyen beszívjuk a levegőt, két ütemig benntartjuk, majd nyolcra lassan kifújjuk.

Forrás: Sárga RTV

 

 

 

Krónikus stressz során az ember hajlamos felületesen lélegezni, és öntudatlanul benntartani a levegőt, melyet Anderson gátló légzésnek nevez. A légzés visszatartása még több vért juttat az agyba, hogy növelje az éberséget, de ez egyben felborítja a vér kémiai egyensúlyát.

Forrás: hirado.hu/MSNBC

 

 

 

Hasi légzés - Hőhullám, stressz, depresszió ellen nagyon hatásos

Ezt csinálják a csecsemők, sportolók, zenészek.

Hanyatt feküdni hasra könyvet tenni és a has emelkedjen kifújáskor süllyedni-e kell. Vagy felülni egyik kéz a hason a másik a mellkason, a mellkas nem mozog. 5 másodperc ki-be napi többször és stressz közben

 

 

 

hasi-legzes-nyugtato.jpg

 

tudatos-legzes.jpg

 

 

dhnvakpn1gf.jpg

 

 

 

Tanulj meg helyesen lélegezni!

A modern kutatások is igazolják a légzés gyógyító hatását.  Tény, ha légzésedet naponta legalább 15 percen keresztül lelassítod annyira, hogy a belégzés és kilégzés körülbelül 3-3 másodperc legyen, csökken a vérnyomásod, ellazulsz és megnyugszol. A légzés közvetlenül hat az idegrendszerre is: figyeld csak meg, hogy a lelkiállapotoddal hogyan változik a légzésed.

 

 

 

Lélegezzen!
Űzze el a pánikérzést mini relaxációval! Számoljon el négyig és közben lélegezzen nagyot, majd ismét négyig számolva tartsa bent a lélegzetét, végül megint négyet számolva lélegezze ki a levegőt. Ismételje meg egymás után többször. Forrás: www.shape.hu - Kell egy kis áramszünet.

 

 

 

 

legzeshez.jpg

 

 

 

 

Az ásítás jó hangulatot kelt: és szépít! Külön oxigénadagot juttat a szervezetébe.

Egy kiadós nyújtózkodás, a hát és a végtagok megmozgatása oldja a feszültséget és felüdít.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/wellness/beauty/?article_id=34384

 

 

 

A stressz és a dohányzás is korlátozzák az oxigénbevitelt.

 

 

Egyéb

Csigavér...

Hosszútávú higgadtság? Íme a pszichológus néhány jó tanácsa:

* Legyen lakása a nyugalom szigete! Kerülje a vakító fény- és szükségtelen zajforrásokat. Ha teheti, jó minőségű, halk berendezéseket, készülékeket vásároljon.

* Sportoljon! Próbálja megtalálni az önhöz legjobban illő mozgásfajtát. Olyan sportágat válasszon, ahol azonos, már-már monoton mozdulatok követik egymást (például úszás, kocogás).

* Rendszeresen iktasson be napirendjébe hosszabb-rövidebb szüneteket, amikor nyugodtan átadhatja magát gondolatainak.

* Sajátítson el különféle relaxációs technikákat (meditáció, jóga, autogén tréning), és gyakorolja azokat minden nap. Forrás:

http://www.shape.hu/rovat/egeszseg/182_a_diagnozis_tulerzekenyseg.html

 

Segítség, nem bírom tovább! Még mielőtt eluralkodik önön ez az érzés, ismerjen meg néhány gyors, de hatásos trükköt:

* Mindig vigyen magával walkman-t vagy discman-t és néhányat kedvenc zenéi közül, így bármikor könnyen kikapcsolhat.

* Ha feszült, nézzen ki az ablakon, keressen szemeivel zöld felületet és pihentesse azon tekintetét. Egy szép fa látványa nyugtatóan hat az idegekre és segít a koncentrálásban.

* Idézze fel lelki szemei előtt azt a helyet, ahol mindig jól érzi magát és próbálja részletesen leírni a tájat. Gondoljon rá hosszasan!

Forrás: http://www.shape.hu/rovat/egeszseg/182_a_diagnozis_tulerzekenyseg.html

 

 

Tanuljunk meg lazítani, oldani feszültségeinket az izmok, a légzés, az érzelmek és a gondolatok szintjén.

Tanuljunk meg feltöltődni, végezzünk néhány vizualizációs gyakorlatot, például amikor ellazulva nyugodtan fekszünk vagy ülünk, és magunk elé képzelünk egy szép tájat vagy növényt.

Képzeljük el, hogy ott vagyunk, és a gyógyító energiaforrásból feltankolunk. Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/partnerkapcsolat__szex?article_hid=22067

 

 

Képzeljük el azt a helyszínt és szituációt, amelyben a legkevésbé szoronganánk a kudarctól való félelemtől.

Azután lépjünk át a következő helyszínre és szituációba, mindaddig folytatva az átlépéseket, amíg szorongani nem kezdünk.

Ekkor lépjünk ki a szituációból, újra relaxáljunk, majd ismét térjünk vissza az elhagyott szituációba, mely korábban erőteljesebb szorongást, félelmet váltott ki belőlünk. Ezzel az egyre fenyegetőbb pszichés hatásokkal való szembenézéssel és azokon szorongás nélkül történő túllépéssel megtanulható, a korábban az életben szorongást, stresszállapotot kiváltó szituációktól való végleges megszabadulás.

Forrás: http://www.teafilter.hu/teazo/stressz.html

 

 

Tai-chi

Gyakorlása során nemcsak a test, hanem a lélek is gyógyul: a gyakorlatok olyan fokú koncentrációt igényelnek, ami szinte elmossa a napi stresszt, a fejfájást, sőt oldja a régebbi fóbiákat, szorongásokat, görcsöket is. Úgy tartják, hogy hatására a résztvevő közvetlenebb, derűsebb, toleránsabb, szabadabb lesz. Ezt el lehet érni néhány hét és több év alatt is, a gyakorlás sűrűségétől függően.

Szellemi fejlődést tapasztalhatunk a szükséges koncentráció és a mozgássor megtanulása révén.

A lélek a gyakorlás során megszabadul a stressztől, lenyugszik.

Javítja a kedélyállapotot és segít a depresszió feloldásában. Depressziósoknak is sokat segíthet, hiszen ha valaki élő kapcsolatba kerül önmagával, visszatalál saját erejéhez, egyensúlyához, az már jó úton van a gyógyulás felé. A többi tai chi-t gyakorló emberrel való kapcsolat, akik egymást is segítik, elősegíti a belső nyugalom és békesség kialakulását.  

Spirituális megközelítésből a Tai Chi „mozgásban lévő meditáció”, a test, az elme és a lélek egyensúlyának megteremtése. Jellemzői az elegáns, harmonikus, áramló és folytonos mozdulatok, melyek a vízfolyás vagy egy kecses tánc érzetit keltik az emberben, de ugyanakkor erőt sugároznak magukból.

A hagyományos kínai orvostudomány szerint a tai chi lassú nyújtó és forduló mozgásai ellazítják az izületeket, a gerincet és a test feszültséggócait, helyreállítva a szabad mozgás belső energiáját, azaz a chi-t, melynek megfelelő keringése nélkülözhetetlen az egészségben.

A kínai orvostudomány szerint a szellem, a tudat és a test összhatása a jólét nélkülözhetetlen feltétele. Ezzel egyet is érthetünk, főleg azok, akik megtapasztalták már a pszichés betegségeket. Mindannyian, akik átmentünk valamely pszichés nyavalyán, rájöttünk milyen fontos a mentális egészség, a szellemi frissesség és milyen nagy érték számunkra. A tai chit rengeteg tudományos és empirikus kutatásnak vetették és vetik ma is alá.

1988-ban a Világ Egészségügyi Szervezete az egészség megőrzésére legjobb ismert terápiás gyakorlatnakismerte el. Ez azért már valami!

Bebizonyosodott, hogy a rendszeres tai chi gyakorlás jótékony hatással van az egészségre, lazítja az izmokat, növeli a rugalmasságot, javítja a koordinációt, oldja a feszültséget, a hétköznapi stresszt.

Jótékony hatással van az asztmásokra, a magas vérnyomásban szenvedőkre, valamint a keringési és emésztési rendellenességekkel küszködőkre is. Ugyanakkor alkalmas a rák kiegészítő kezelésére, az immunrendszer erősítésére, a szervezet egyensúlyának javítására, az érzelmi élet helyreállítására és az öregedés késleltetésére.

Energetikai szempontból a Tai Chi gyakorlása elősegíti a Qi (chi) áramlását a meridiánok mentén, és ez által az energia egyenletes eloszlását az egész testben.

Bárki elkezdheti nemre, korra, egészségi állapotra való tekintet nélkül.

A tai chi is egy relaxációs rendszer. Ezen felül meditációs mozgás és
harci művészet. Európában viszonylag újnak számít, Kínában évszázadok
óta művelik, s feltehetően egy taoista remete dolgozta ki a XII.
században, aki a taoista meditáció elveit vitte be a mozdulatokba.

A tai chi 108 lassú, könnyed és kecses mozdulatból áll, ezek együttesen
adják ki a “tai chi sorozatot”.

Több tai chi iskola és stílus létezik, a tai chi taoista változata *az
egészség helyreállítására helyezi a hangsúlyt.*

Forrás: Dobrai Erzsébet http://panikbetegseg.eu/cikkek/az-ellazulas-muveszete-2-resz-a-tai-chi/

 

 

Candida

Depresszió, melankólia, kedvetlenség. A természetgyógyász szerint nem a pozitív gondolkodás hiánya vezet a kedélybetegséghez, hanem a rossz testi állapot, mivel ez az élősködő az idegrendszert is megtámadhatja.

Forrás: http://www.shape.hu/egeszseg/3566_civilizalt_nyavalyak.html

 

 

 

A sápadt, depresszióra hajlamos embereknek tűz elem hiánya van: ilyenkor azt ajánlják, viseljen pirosas árnyalatú ruhákat, égessen gyertyát, üldögéljen kandalló mellet, menjen szaunába, szoláriumozni vagy próbálja aktív fizikai kihívást jelentő sportokban felszabadítani és aztán helyes irányban levezetni energiáit.

Forrás: http://www.shape.hu/egeszseg/3648_szinre_szint.html

 

 

 

 

STRESSZOLDÁS MÁSODPERCEK ALATT

A stresszhelyzetek gyakran váratlanul jelentkeznek, és vele együtt az adrenalin és a noradrenalin stresszhormonok szintje is nő. A feszültséget a szív is megszenvedi.

Megoldás: néhány másodpercre szorítsuk ökölbe a kezünket, olyan erősen, amennyire csak tudjuk, majd hirtelen engedjük ki! Azonnal megnyugszunk tőle.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=33571

 

 

 

gondolatokrol.jpg

 

 

pozitiv--inspiralo--jo--hasznos-idezetek.jpg