Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stressz ellen 20

2018.03.15

 

Goji bogyó

A goji bogyó segíti a gyógyulást és a megelőzést.

A hagyományos kínai gyógyászatban erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.

Magas tápanyag tartalmú, erős antioxidáns és sejtvédő hatású.

 

A goji bogyó egyedülálló a gyümölcsök között,

mivel tartalmazza az összes aminosavat és valamennyi gyümölcs közül benne található a legmagasabb koncentrációban fehérje.

Tele van C-vitaminnal.

Több karotinoid van benne, mint bármely más élelmiszerben.

Valamint 21 ásványi anyagot és kiemelkedő mennyiségű rostot is tartalmaz.

Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak.

Továbbá található benne kálcium, cink, szelén és számos egyéb fontos ásványi anyag,

Így kétségtelen, hogy a kis goji bogyó valódi tápanyagraktár.

 

Erősítse meg immunrendszerét és töltse fel szervezetét minden szükséges tápanyaggal a csodálatos Goji bogyó segítségével!

 

A goji bogyóról azt állítják, hogy “nagyon valószínű, hogy ez a tápanyagokban leggazdagabb élelmiszer a világon!”

 

A goji bogyót tápértéke miatt már több mint 2000 évvel ezelőtt is dicsőítették Kína, Tibet és Mongólia vidékein.

 

Ázsiában már évszázadok óta dicsőítik és használják az orvoslásban, mint elképesztő tulajdonságokkal rendelkező gyógynövényt.

Sokan teszik a goji bogyót mindennapjaik részévé, reggelire fogyasztják a gabonapehelyhez adva.

 

A goji megelőző és gyógyhatásait a himalájai, a mongol és a kínai gyógyítók már több mint 3000 éve ismerik.

A nyugati tudomány azonban csak a közelmúltban fedezte fel ezt a szuper egészséges bogyót.

 

Ma már tudjuk, hogy a legtöbb betegség és maga az elhalálozás mögött is,

minden esetben tápanyag hiány áll, azaz valamely tápanyagokból kevés van a szervezetben.

 

Ez a tény felértékeli azoknak a táplálékoknak a jelentőségét, amelyek nagy mennyiségű mikrotápanyagot - vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, enzimet, nyomelemet - tartalmaznak.

A goji bogyó is éppen ilyen nagyszerű táplálék.

 

A goji bogyó hatásai - Gyógyulás és megelőzés goji bogyóval

 

Kattintson ide és ismerje meg a goji bogyó jótékony hatásait.

Megelőzés és gyógyítás. http://goji-bogyo.biomax.hu/hatasai. Betegség Táblázat. Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket. http://www.biomax.hu/betegseg-tablazat

 

A Goji bogyó legfontosabb hatásai:

 

A goji előnyeit számos kutatás során vizsgálták embereken, hogy meghatározzák hatását.

Az alábbiakban a goji csodás hatásai közül néhány következik, melyeknek fényében nem is csoda, hogy ennyire népszerű egészségvédővé vált.

 

 • A hagyományos kínai gyógyászatban erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.
 • Ez a hihetetlen szupergyümölcs tartalmaz gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő összetevőket is.
 • Erős antioxidáns hatás - Továbbá erőteljes antioxidáns anyagokat, poliszacharidokat, melyek igen jól fel tudják pörgetni az immunrendszert. - (A goji bogyó gazdag antioxidánsokban, elsősorban karotinoidokban, mint a béta-karotin és a zeaxantin. A zeaxantin egyik legfőbb hatása, hogy védi a szem retináját a kék fény elnyelésével és antioxidáns hatásával. A zeaxantin tartalmú élelmiszerek fokozott bevitele csökkentheti az időskori látásromlás (AMD) esélyét, mely a 65 év felettiek esetében az elsődleges oka a látásvesztésnek és a vakságnak.)
 • Immunerősítő hatás
 • Sejtvédő, sejttápláló hatás
 • Érrendszer erősítő hatás
 • Szív egészség javító hatás
 • Tápanyagpotló hatás
 • Energetizáló hatás
 • Mentális felerősítő hatás
 • Memória növelő hatás
 • Stressztűrő képesség növelő
 • Vércukorszint stabilizáló hatás
 • Emésztés javító hatás
 • Szemerősítő, látásjavító hatás
 • Bőr és hajállpot javító
 • Éhségcsökkentő hatás
 • Számos kémcsöves vizsgálat során kimutatták, hogy a goji bogyó antioxidánsainak különleges összetétele által megelőzheti a rákos sejtek növekedését, (1994-ben a Chinese Journal of Oncology rákos betegeken végzett egy kísérletet, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport goji bogyót kapott a kezelés kiegészítéséhez, a másik viszont goji nélkül kapta a kezelést. A tanulmány eredményei szerint az a 79 beteg, akik kaptak goji bogyót, sokkal jobban reagáltak a kezelésre, mint azok, akik nem kaptak belőle.)
 • valamint csökkentheti a vércukorszintet és a koleszterinszintet is.
 • A goji fogyasztása előnyös lehet a belső és külső gyulladásokkal járó betegségeknél, mint a bőrbetegségek, a megfázások vagy a belső szervi gyulladások, mivel olyan szénhidrát molekulákat is tartalmaz, melyek védőréteget képeznek.
 • A goji bogyót az ókori gyógyászatban veseproblémák ellen, vértisztításhoz, magas koleszterinszint csökkentéséhez és a bőr állapotának javításához használták.

 

Van egy régi történet a goji bogyóról és egy kis távoli faluról, ahol az emberek sosem voltak betegek.

A kút vize állítólag tápanyagokban gazdag volt azoktól a goji bogyóktól, melyek a közeli fa ágairól pottyantak bele.

 

Rendelje meg most Bio Goji bogyó italunkat, és erősítse meg teljes

szervezetét a fogyasztásával, hogy elkerülhesse a betegségeket!

Termék Rendelés. Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne. http://www.biomax.hu/rendeles

 

Tudjon meg többet a Goji bogyóról Magyarország vezető goji bogyó oldalán http://www.gojibogyo.hu

 

Forrás: http://goji-bogyo.biomax.hu/

 

 

 

 

Szelén - Felvidít

Ezt az anyagot nem véletlenül nevezik boldogsághormonnak, mert belső nyugalomról, elégedettségről és kiegyensúlyozottságról gondoskodik.

A szelén hangulatfokozó hatásának magyarázata egyszerű. Egyrészt az antioxidatív, illetve nehézfémmegkötő hatása természetesen a központi idegrendszerben is észrevehető, másrészt a szelén fontos alkotóeleme a neurotranszmittereknek, mint amilyen pl. a szerotonin.

Az alacsony szelénszinttel rendelkezőket gyakran sújtja szorongás, önbizalomhiány és depresszív hangulat. Ez az anyag nagyon fontos ellenszere a depressziónak.

Túlterheltnek érzik magukat, nem tudnak koncentrálni, és nagyon gyorsan elfáradnak, ami érthető módon jelentősen korlátozza az érintettek életminőségét.

A célzott szelénszedés azonban komolyan változtathat a közérzeten – amit különböző tanulmányok egyértelműen alátámasztottak.

Szelént tartalmazó élelmiszerek: teljes kiőrlésű gabonák, barna rizs, szezámmag, dió, búzacsíra, napraforgómag.

Szelén alapvető fontossággal bír az emberi egészség biztosításában. Ma már számos kutató szerint az egyik leghatásosabb gyógyerejű ásványi anyagot tisztelhetjük benne, és jelenleg mint potenciálisan hatékony rákellenes szert vizsgálják.

http://gyogyszernelkul.com/szelen-rak-ellen-es-a-jokedvert/

http://www.gyornet.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=225

http://www.hirek.sk/mozaik/20110521201932/Jokedvre-derito-etelek.html

 

 

A szelén kulcsfontosságú a pajzsmirigy hormonjainak előállításához és metabolizmusához. 

Mivel a pajzsmirigy működéséhez nélkülözhetetlen, az enyhe mértékű szelénhiány akár ronthatja is a pajzsmirigyhormonok termelődését, és növelheti a pajzsmirigyproblémák, illetve a golyva rizikóját.

A szelénhiány tünetei éppen ezért a pajzsmirigy-alulműködés tüneteihez hasonlóak, ezek közé tartozik többek között például a fáradékonyság, a kognitív képességek és a memória romlása, a bőrszárazság, a székrekedés és a hidegre való érzékenység.

A fejlett országokban, az egészséges, kiegyensúlyozottan táplálkozó embereknél rendkívül ritka a valódi, betegségeket is okozó szelénhiány. A világ bizonyos részein, ahol a talaj szelénben szegény, az étrend pedig főként növényekből áll, jóval nagyobb a rizikója a hiánybetegség kialakulásának (a szelénhiány kockázata a legnagyobb Kína bizonyos részein). 

Az egészségesnél alacsonyabb szelénszint lehet jellemző a dialízissel kezelt vesebetegekre, a HIV-fertőzöttekre, illetve azokra, akik nagyon súlyos felszívódási zavarokkal küzdenek, vagy akiket intravénás táplálásra szorulnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a szelén megfelelő felszívódása, hasznosulása szorosan összefügg néhány más tápanyaggal, főként a rézzel, a cinkkel, a C- és az E-vitaminnal.

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/pajzsmirigy-betegek-etrend-kiegeszitoje-a-szelen

 

Fontos a személyre szabott dózis
Hazánk a mérsékelten szelénhiányos államok közé tartozik Európában, azért kiegészítő pótlásáról fontos gondoskodnunk. Ugyanakkor fontos, hogy ne essünk túlzásokba, azaz ne vigyünk be a szükségesnél nagyobb mennyiséget.

 

 

,,A Gayatri Mantra a Védákban, az ősi szent iratában őrzött Egyetemes Ima, amit az ember spirituális és fizikai jóléte érdekében odaadással ismételhet bármelyik korban, a világ bármely részén társadalmi, vagy vallási hovatartozástól függetlenül. Azt tartják, hogy aki rendszeresen és hittel énekli a Gayatri Mantrát, azt a mantra megszabadítja a betegségektől, minden bajt elhárít és minden vágyat kielégít.”

Gayatri mantra szövege: Om, bhur bhuva svaha tat, savitur varenyam, bhargo devasya dhimahi, dhiyo yo nah prachodayat

 

,,A Három Világot beragyogó

Legfelsőbb Fény

Világítsa meg tudatunkat

és irányítsa értelmünket

az erényesség útjára!”

 

 

Tudatkulcs

TUDATOSSÁG ÉS BOLDOGSÁGTERÁPIA

Az önismeret és a tudatosság egy olyan izgalmas út, mely tele van felismerésekkel, izgalommal és sokszor kihívással. Még a tapasztalt utazó is úgy érezheti olykor, hogy megrekedt és ilyenkor jól jön egy külső segítség, valaki, aki segít felismerni és feloldani a blokkokat, illetve motivál a változásra, új irányokat és lehetőségeket mutat.

Itt Te vagy a fókuszban!

A Tudatkulcs boldogság terápia különlegessége, hogy egy szeretetteljes térben minden alkalommal azt a módszert fogom alkalmazni, ami Számodra a legtöbbet segít és úgy haladunk, ahogy Neked a legmegfelelőbb. Minden tudatosság és boldogságterápia alkalom más és más, mégis önmagában teljes.

Bármilyen témával érkezel, legyen az önismereti, kapcsolati, munkahelyi, anyagi, érzelmi elakadás, aktív figyelemmel, szeretetteljes elfogadással találkozol és gyakorlati segítséget nyújt, valamint új szemléletmódot ad Számodra a konzultációnk.

Tudatosság és hitelesség

Life és business coach, életviteli tanácsadó, tudatosság és boldogság terapeuta, lelki-szellemi életvezetési tanácsadó, női kör vezető, tranzakcióanalízis és rajzelemzés specializációkkal,

Points of You Practitioner, OH kártya instruktor (stresszkezelés ráépülő képzéssel), diplomás asztrológus, okleveles karma asztrológus, Tarot kártyavető-sorselemző, numerológus, tisztánlátó, nemzetközi okleveles Theta Healer, okleveles kristálygyógyász és kristályprogramozó, programozott kristályékszer tervező-készítő, svéd,- shiatsu,- lomi lomi masszőr, webszövegíró és dalszövegíró

Hiszem, hogy minden ember számára elérhető a boldogság.

Azt gondolom, hogy nem elég csupán kész válaszokat a tanácsadást kérő elé tárni, hanem hozzá kell segíteni őt a felismerésekhez és kérdésekkel, útmutatással, megerősítésekkel, tanácsokkal támogatni abban, hogy kiteljesedjen a saját útján.

Célom tehát a gyakorlati segítségnyújtás az életvezetésben, a változás elősegítése és támogatása. Speciális tanácsadások, tréningek és tanfolyamok közül választhatnak a hozzám fordulók.  Tanácsadói és segítői munkámban integráltam a hagyományos és alternatív módszereket.

Speciális szakterületeim a tranzakcióanalízis, a rajzelemzés, a fotóterápiás Points of You™ kártyák, valamint az asszociációs OH kártyák.

Folyamatosan képzem magam és számtalan módszert tanultam kiváló és hiteles tanároktól, melyeket a mindennapi életemben is használok.

Szakterületeim keretein belül számos saját gyakorlati eszközt fejlesztettem ki, például a Szó-Kép játékot, a Sikerszokások Tréninget, a Tudatkulcs Asztro Tréninget, a Fókusz Tréninget, a Léleképítő Hold Tréninget és saját kártyákat, kivetéseket is készítettem.

Tanácsadóként integrálom a klasszikus és alternatív módszereket. Csak azokat a gyakorlatias és támogató eszközöket, módszereket alkalmazom, adom át, melyeket én magam is hasznosnak találtam:

 • a coachingot, mely segít abban, hogy a saját válaszaid és céljaid megtaláld, ezután pedig el is indulj az új úton;
 • a változást és fejlődést előmozdító tranzakcióanalízist;
 • az új nézőpontokat adó, szemléletváltást és pozitív változást előidéző Points of You™ kártyát;
 • az önismeret mélyítéséhez felbecsülhetetlen kincsként szolgáló asztrológiát, rajzelemzést és az OH kártyákat;
 • az elakadások feltréképezésében nagy segítséget adó és a sorsalakítást segítő kártyákat – Tarot, Symbolon, Coaching kártyák;
 • a gyors és hatékony blokkoldást nyújtó Theta Healinget,
 • valamint a harmonizáló és segítő kristályokat 
 • és a csodálatos pozitív megerősítéseket, melyek napi útitársaim.

Pozitív megerősítéseimmel számos formában találkozhatsz az oldalon: Mágikus Mondókák, Reggeli Útravalók, Megerősítés Kártyák és az új, 108 napos Siker program keretében segítem Olvasóimat abban, hogy rendszeresen feltöltekezzenek pozitív gondolatokkal. Arra törekszem, hogy látogatóimat minden nap motiváljam.

Kedves Útitársam! Saját kulcskészletet adok a kezedbe! Ezekkel a kulcsokkal megnyithatod azokat az ajtókat, amelyek létezéséről eddig talán nem is tudtál!

 “Timinek teljesen más a módszere, olyan, mint egy asztrológus testbe zárt pszichológus. Ritkán melengeti meg első találkozás az ember szívét, de most ez történt és ennek nagyon örülök! Máig le vagyok nyűgözve, hogy mennyi újat tudtál mondani és egy megrekedt helyzetben lelkesíteni tudtál és új út lehetőségét mutattad meg.”   Fehér Diána 

Még több visszajelzést olvashatsz ügyfeleimtől és olvasóimtól ide kattintva!

Hiszem, hogy hatalmunkban áll az életünket jobbá tenni és vállalva az ezzel járó felelősséget, életünk minőségét egy olyan szintre emelhetjük, ahova mindig is szerettünk volna eljutni.

Ehhez a legfőbb kulcs önmagunk megismerése …

Nem halat adok a kezedbe!

Megtanítalak halászni.

Ha már egy ideje Olvasóm vagy, ismered napi sorozataimat, ingyenes tréningjeimet, melyek a visszajelzések alapján sok ezer ember számára nyújtanak ösztönzést és motivációt nap mint nap. A találkozónk folyamán ezt a szeretetteljes törődést és figyelmet kapod tőlem egy harmonikus, nyugodt környezetben, Budapest belvárosában. Dobos Tímea – Timke.

Források: http://tudatkulcs.hu/tudatossag-es-boldogsagterapia/

http://tudatkulcs.hu/magamrol/

 

 

 

 

Testünkön kívül az auránk tisztasága és védelme is létfontosságú és naponta megvalósítandó feladatunk!

Ha megtisztulva, energikusan, jó hangulatban, tökéletes védelemben indítjuk minden napunkat, akkor nyugodtabbak, boldogabbak, sikeresebbek leszünk! Ha ezzel a gyakorlattal valósítjuk ezt meg, akkor nem vesz el hosszú perceket reggeleinkből  a lelki megtisztulás és védelem felépítése. http://ontudatfejlesztes.hu/webgalamb/page.php?f=77ak4189a3  

LELKI, energetikai, mentális megtisztulásért, védelemért.

Ha Te is azt gondolod, hogy:
"Számomra is fontos a Testem tisztán tartásán és felöltöztetésén kívül, hogy a Lelkemet, -aurámat- is naponta megtisztítsam és "felöltöztessem"."

Forrás: http://ontudatfejlesztes.hu/webgalamb/page.php?f=77ak4189a3  

 

 

,,Boldog akar lenni az ember, - és a legtöbb ember nem tud boldog lenni, mert nem ismeri a testének, az elméjének, a tudatának, és a lelkének a működését, és hogy kell ezt harmóniába hozni, ezt a 4 dolgot, hogy ez harmonikusan működjön. Tehát azért nyújtjuk ezt a tudást, hogy ténylegesen eljuttassuk az emberiség számára elérhető módon azokat az információkat, azt a tudást, és azokat a képességeket, ami ahhoz kell, hogy az életük minden területén az emberek képesek legyenek boldogulni.”

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=ux42N0VnD2Y Az ember BOLDOG akar lenni! Biztosítjuk a tudást, hogy az emberek boldogulni tudjanak! Tiltott gyümölcs - életjobbító tanítások

 

 

 

http://tiltottgyumolcs.hu/coach-kepzes Coachingok, Szedlacsik Miklós coach képzése Veszelka Magdolna ajánlásával

Életjobbító Coach képzés Egészségesebb + Boldogabb + Sikeresebb családodért,

az Erkölcs + Tisztesség + Becsület jegyében!

 

 

Aki levegővel táplálkozik, világít, mint egy isten és sokáig él. (Konfuciusz)

 

 

Képzeld el a benned élő Buddhát, Jézust vagy éppen egy sármos, erős, mosolygós, magabiztos, sikeres, vonzó férfit, hozd elő, s a tudatod képernyőjére is vidd, lásd sokszor. (mj)

 

 

Kálazi Ági

Tradicionális reiki mester, Tanár, Életvezetési tanácsadó, Kirándulásokat, táborokat, elvonulásokat vezet, Önismereti, meditációs tanfolyamokat és előadásokat tart szellemi központokban, klubokban, Ezoterikus rendezvényeket szervez és vezet, A Varázs Veszprém, Veszprém Varázs egész éves programsorozat egyik szervezője, Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület társelnöke, Életerő Egyesület elnöke

Mielőtt rátértem volna az önismeret útjára, általános iskolában tanítottam. Imádtam a gyerekeket és a tanítást is, mégis valami hiányzott… Nem tudtam akkor még, hogy mi. Második gyermekemmel voltam gyesen, amikor megismerkedtem a reikivel. Mint a villám, úgy hasított belém a felismerés, hogy ez az!!! Meg van! Nem az iskolában kell tanítanom, hanem a reikit! De addig még hosszú volt az út… Az Út, amely bennem van…

Hogy éltem és élem a reikit?

Talán az fejezi ki a legtisztábban, hogy benne élek. Az avatásom óta eltelt már 23 év. Nincs napom a reiki nélkül. Minden nap vagy magamat reikizem, vagy másokat, avatok, tanítok, vagy csak hallgatom azt a sok apró csodát, amit mesélnek a reikisek. Boldog vagyok és hálás, hogy részese lehetek annak, amikor emberek először találkoznak a reikivel, amikor először érintődnek meg vele, általa vagy tőle. Legyen az kezelés, vagy az avatás csodája, békéje, felemelő csendje, misztériuma. Mi történik olyankor? El tudjuk mondani, de ami igazán fontos, ami a lényeg, az szavakkal vissza nem adható. A beavatás sohasem külső történés. Az belül zajlik, valahol mélyen… Együtt sírunk, nevetünk, örülünk ilyenkor, hogy IGEN, EZ AZ …Ez hiányzott! Meg van! Rátalálunk valamire, magunkban és elindulunk egy olyan úton, ami befelé vezet… Megnyílik egy olyan kapu, ami belülről nyílik…

Ezt az utat járom.

Ismerkedem magammal, a világgal, a belső világommal.

A tapasztalások, a megértések, a felismerések visznek tovább és törekszem ezek által a hozzám fordulóknak segíteni, támogatást adni, irányt mutatni.

Kezelések, beszélgetések, klubok, összejövetelek, tanfolyamok, táborok, szellemi iskola, gyógyító utak, kirándulások, amelyeket vezetek, mind olyan lehetőségek, ahol útjaink néhány órára, napra, hétre vagy évre összefuthatnak. Pillanatok, hogy találkozzunk egymással, érezzük, szeressük egymást és részesüljünk egymásból.

Mikor ezek a pillanatok tisztaszívűségben, szeretetben telnek, akkor örömet és gazdagságot teremtünk egymás számára.

Ezek a pillanatok mindent megérnek…

Tevékenységeim:

Reiki mesteri tevékenységemet a MaTURE (Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület) keretein belül végzem. Egyesületünk célja, hogy a reiki hiteles oktatókon keresztül, működőképes módon jusson el mindenkihez, akinek szükséges van rá. www.reiki.org.hu

Forrás: http://kalaziagi-reiki.hu/rolam/

 

ÉLETERŐ EGYESÜLET

Egészséges Életmódot Segítő Egyesület

 

Az egyesület célja:

 

 • az egészséges életmóddal kapcsolatos szemléletformálás
 • az általános egészségmegvédés alapjainak és az egészséges táplálkozás tanítása
 • az egészségmegőrzés területén alternatív segítő módszerek terjesztése
 • ősi kínai bölcsességek tanítása, az ősi kínai gyógymódok megismertetése

 

 • a gyógynövények hatásainak megismertetése
 • óvodai, iskolai egészségmegőrző program kidolgozása és terjesztése
 • krónikus betegek testi, lelki és szellemi ápolása
 • rehabilitációs tevékenység
 • pszichés támaszadás
 • oktatás, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások szervezése, kiadványok, hang- és képfeltételek készítése és terjesztése
 • táborok szervezése, ezoterikus kegyhelyek felkeresése, zarándok utak szervezése
 • sorsátalakítás lehetősége, az ezoterikus asztrológia és asztropszichológia megismertetése.

 

,,Saját magunkon dolgozni, tisztulni, töltődni.”

 

http://kalaziagi-reiki.hu/eletero-egyesulet

 

 

 

Varázslat kezdődik Veszprémben

Új, egész éves programsorozat indul a megyeszékhelyen Varázs Veszprém, Veszprém Varázs címmel. Ennek köszönhetően új civil ötletek és terek is megjelennek a kulturális életben.

 

Veszprém páratlan természeti környezete önmagában is kiváló műalkotás, ezeken a helyszíneken rendezvények, programok, a veszprémiek ötletessége, kreativitása együttesen alkotják a “Varázs Veszprém, Veszprém Varázs” programot, melynek létrehozói, elindítói a Veszprémi Kulturális Civil Kerekasztal alapító szervezetei - hangzott el a rendezvénysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön délután a Fricskában.

,,Olyan programok valósuljanak meg, ami érdekli az embereket, közösségeket épít, nem üzleti, hanem értékrend felől megközelítve - emelte ki.”

http://www.vehir.hu/cikk/26135-varazslat-kezdodik-veszpremben

 

 

 

,,Ahelyett, hogy engednénk, hogy érzelmeink magukkal ragadjanak és kelepcébe csaljanak, hagyjuk, hadd tűnjenek el, mint az ujjunkkal vízbe írt betűk.” - Dilgo Khyentsé Rinpoché

 

 

,,A belső csend fogja megmenteni és átalakítani a világot.” (Eckhart Tolle)

 

 

."...a csöndben ülés varázslat. Ez az, amikor dolgok, csodálatos dolgok kezdenek történni. Béke jön hozzád. Boldogság jön hozzád, teljesen magától. Öröm jön hozzád. Amikor a csöndben ülsz, emlékszel rá, hogy ki vagy.”(Robert Adams)

 

 

Ne robotpilóta irányítsa az életedet!

Sokszor úgy viselkedünk, mint egy robotpilóta vezette repülőgép. Nem vagyunk jelen, nem érzékeljük, hogy mi történik. Valahányszor felmerül bennünk egy gondolat, egy érzés, egy érzet, gyakorolnunk kellene térben és időben jelenlévőnek maradni, igazán élőnek lenni. Tudni, hogy éppen ez a gondolat, érzés vagy érzet támadt bennünk, de ennél mi mérhetetlenül többek vagyunk.

Miénk a megértés, az együttérzés, a szeretet és a bölcsesség kincse, és szeretnénk, ha mindez a miénk is maradna, hogy mi is a helyes úton tudjunk maradni.

Te szakítasz időt magadnak a be- és a kilégzésre. Nem sürgős reagálnod. Ha nem engeded, hogy elragadjanak a gondolataid és az érzelmeid, más szemszögből, világosabban is láthatod a dolgokat. (Thich Nhat Hanh: Vegyen körül a szeretet)

 

 

A fáknak gyógyító erejük van - Fajták és hatások.

Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá.

A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

Ölelj meg egy fát, vagy legalább dőlj a törzsének teljes testeddel.

A klasszikus fa-terápia esetén válasszunk ki egy jól megtermett, egészséges fát, amihez lehetőleg mindennap, de legalább hetente háromszor eljárunk, s 15-20 percig töltődünk a fa energiájával!

A fa terápia a legjobb megoldás testi illetve lelki eredetű gondokra. Ha megtaláltad, vagy már van kedvenc fád, akkor jól teszed, ha minél gyakrabban felkeresed.

Beszélgethetsz a fáddal – akár gondolatban is – kiöntheted neki a szívedet (hidd el, nem kotyogja ki a titkaidat), kérdezhetsz tőle, és talán választ vagy megoldást is kapsz a kérdésedre. (Ne feledd, Buddha is egy fa, a Bódhifa alatt ülve világosodott meg…)

Azon betegek, akik zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépülnek, ez az oka annak is, hogy a wellnesscentrumok fás zöldterületeket választanak környezetül.

A fa-terápia civilizált világunkban sajnos feledésbe merült, pedig ősidők óta ismert volt.

(Így például az első sápadt arcúak igencsak nagy szemeket meresztettek a fákat ölelgető indiánok láttán, akik néhány perc múlva újult erővel mennek tovább…)

Egy tartalmas ölelés a fának és visszaölelés a fától!

Ha szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal, menjen ki a természetbe!

A jótékony hatás elérése érdekében nem kel mást tennünk, mint felhasználnunk a fa „gyógyító” erejét!

A fa-ölelés többfél módon is történhet, a lényeg, hogy tested valamelyik része érintkezzen a fával.

A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és hasadat nekitámasztod a fa törzsének, és két karoddal átöleled azt (bal kéz van felül). Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Lazíts. Figyeld meg, hogy mit érzel a tenyeredben: meleget? csiklandozást? bizsergést? csipkedést? Majd fordulj meg, hogy a nyakad, a gerinced, a hátad és a lábad érintkezzen a törzzsel.– Csukott szemmel nyugodt légzés, a rossz gondolatokat kiengedni, a fáét be.

A faterápia lényege a testi-lelki feltöltődés. Ne válasszunk olyan pózt, amely kényelmetlen számunkra, hiszen akkor testünk az ellazulás helyett inkább görcsbe rándul. Ha nem tudjuk, hogyan helyezkedjünk, az is elegendő, ha egyszerűen átöleljük a fát.

Szintén nem érdemes a perceket számolni. Annyi időt töltsünk a fánál, amennyi kellemes számunkra.

A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az energia lesüllyed a gyökerekbe!

Kevesen tudják, hogy a faölelést a kora reggeli, vagy a délelőtti órákban kell végezni. Ebben az időszakban adja le az energiáit. Melyik fa mire jó?

Találjuk meg az igazit! Minden fafajta más-más területekre hat, így a fa típusát is érdemes figyelembe venni a választásnál.

Tölgyfa

Energiát és erőt adó.

Rendezi a gondolatokat, segít dönteni, és élesíti az elmét.

Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél.

Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét. Javítja a vérkeringést és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert. Hamarabb és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul.

Egyes, faterápiával foglalkozó kutatók és amatőrök arra jutottak, hogy a tölgy még a jellem pozitív tulajdonságait is erősíti. Segít a helyes döntések meghozatalában. Méregtelenít.

Bükk

Az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa.

Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább tíz percre. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, akkor a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során. Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, és segíti a pozitív gondolatok áramlását! A sok munka után érdemes hétvégén megölelni egy bükkfát, oldja a stresszt és feltölt energiával. A bükk sugárzása fejfájás és migrén esetén hasznos, illetve

támogatja a szellemi munkát. Serkenti a koncentrációt és a szellemi munkát, kiegyensúlyozza az érzelmeket, lendületbe hozza az életerőt.

Fenyő

A felső légutakat tisztítja, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, illetve kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.

Fűzfa

A depresszió ellen jó és lázcsökkentő hatású, különösen a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, befolyásolja pozitívan, sőt, állítólag az agresszív állatokat is megfékezi.

Ideges vagy? Kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa. Sok benned az indulat? Bármilyen furcsa is, ezen egy fűzfa tud segíteni,

elhessegeti a negatív gondolatokat és csak pozitív energiával tölt fel. Itt is a jó nagy, minimum ötméteres fát érdemes megölelni.

Nyírfa

Jó kedvet és kreatívitást adó.

A tavasz és a fiatalság mágikus fája.

Elűzi a szorongást, a melankóliát és a kedvtelenséget.

Megnyugszik a lelked, ha ezt fát öleled a kebledre.

Erősíti a belső látás képességét.

Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk.

Erősíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek.

Segít leküzdeni a szorongást, félelmet, és a pánikot. Depresszió, szorongás, kedvetlenség ellen öleld át.

Jókedvre derít. A fűz hatását egészíti ki, és a vese, illetve a hólyag munkájának erősítésében és bőrbetegségek esetén is segít.  

Diófa

A diófa fejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal támogatja a hatékony problémamegoldást. Erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz.

Gesztenyefa

Ha kavarognak benned az érzelmek, ha szorongsz, akkor neked a gesztenyefa tövében kell egy kis segítséget kérned a feltöltődésre.

Különösen annak 30-50 méteres példánya a vérkeringést erősíti és reuma ellen hat.

Japánban különleges gyógymellényt árusítanak, belevarrt gesztenyével, amit éjszaka kell viselni. A tüdőgyulladás gyógyulását is gyorsítja. Enyhíti a reumát, tüdőgyulladást. Stimulálja a vérkeringést.

A szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője.

A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el.

Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. Alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj.

Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombjai alatt keress menedéket.

A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

Hársfa

Pótolja az elvesztett testi és lelki erőt.Egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb „orvosa”, de lázcsillapító hatása is van.

A szerelem klasszikus fája. A germánoknál a hárs szent fa volt, a szerelmesek fája: az a fa, amely termékenységet és jómódot ad. A fa-terápia során éppen ezért a szerelem képességét erősíti.  Szerelmet gerjeszt.

Támogatja a test mozgékonyságát, meghosszabbítja az életet, és megfiatalít. A hársfa amellett, hogy hosszú életű, akár 500 évig sem korhad el.

Ha szerelmi csalódáson vagy túl, ha boldogtalannak érzed magad, akkor neked a hársfára van szükséged. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid.

Fekete bodza

Felfrissíti a szervezetet, meggyorsítja a sebek gyógyulását és vizelethajtó hatása is van. Legalább 8-10 méter magas fát érdemes átölelni, hogy a hatás meglegyen.

Cseresznyefa

Egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája.

Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.

Gátlásos vagy szexuális téren? Akkor a gyönyörűséges cseresznyefa vár téged. Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük.

Kőrisfa

Segít erősebbé tenni.

Aktiválja a tudatalattit, és erősíti az akaraterőt.

Égerfa

Spirituális fa, a misztikusok, mágusok és boszorkányok fája. Akik nem nyitottak a spiritualitásra, kerüljék el, mert összezavar és nyugtalanságot okoz!

Fügefa

Megtisztítja az ember auráját és elméjét, erősíti a szívet és az idegeket, segít reumatikus fájdalmak esetén.

Tiszafa

Köszvény, reuma és májbetegségek esetén segít, érintése után azonban mossunk kezet, mert a fa és a tűlevelek mérgezőek!

Tuja

A tuja támogatja a saját értékeink felismerését, ezáltal megkönnyíti a függőségektől való elszakadást.

Eukaliptuszfa

Színes, kámforillatú, szalagosan hámló kérge kimerültség ellen használt népi gyógyszer.

Almafa

Az édes illat vonzza az embert, és javítja a hangulatát. Alkalmazás: A lehangolt és szomorú embernek hasznos az almafa derűs kisugárzása.

Indiai vasfa

A buddhisták szent fája. Aromás kérge összehúzó, izzasztó hatású.

Juharfa

Ha elönt a belső nyugtalanság, tartózkodj egy kis időt juharfa közelében.

Forrás és a teljes cikk: https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/111-dolog--mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/111-dolog-mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-2.html

http://egeszsegeselet.tippek.net/a-faknak-gyogyito-erejuk-van-fajtak-es-hatasok/

Források: http://www.ideal.hu/sectionszepseg/89-wellness/104801-fa-terapia-oeleld-a-fakat.html

http://szivarvany-auracentrum.hu/e107/page.php?190

http://www.testunklelkunk.hu/Olelj-meg-egy-fat--cikk

http://www.astronet.hu/test-es-lelek/alternativ-kezelesek/oleld-meg-a-fat-101839

http://www.azirastukreben.hu/olelj-meg-egy-fat

http://www.ideal.hu/sectionszepseg/89-wellness/104801-fa-terapia-oeleld-a-fakat.html

http://www.azirastukreben.hu/olelj-meg-egy-fat A fáknak gyógyító erejük van

http://www.fenyportal.hu/cikk.731.hogyan_gyogyitanak_a_fak.html

http://www.gyongyharmatoscsudafa.info/a-fak-gyogyito-energiaja-oleld-meg-a-fat/
http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3524-hogyan-gyogyitanak-a-fak 

 

 

http://spiritualis.tippek.net/minden-rendbe-jon-az-eletedben-csak-kepzeldel-ezeket-a-szamokat/

Minden rendbe jön az életedben, csak képzeld el ezeket a számokat!

Grigorij Petrovics Grabovoj tanítása középpontjában az egyetemes, örök fejlődés szerepel. A matematika, fizika, alkalmazott mechanika és az orvostudomány doktora és akadémikus.

Nevéhez olyan új tudati technológiák, alternatív gyógymódok fűződnek, amely minden egyén tudatának a fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Munkája elsődlegesen a globális katasztrófák megelőzésére irányul. Tisztalátása már kora gyermekkorában megnyilvánult, a csernobili katasztrófát is előre jelezte.

Kivételes adottságokkal született, már kora kisgyermekkorában 100 %-os pontossággal előre megmondta az eseményeket.

Az egyetemi tanulmányai után a taskenti Állami Repülőgép Társaságnál az elnöki és állami repülőgépeket ellenőrizte műszakilag, állapotukat pusztán tisztánlátásával leírta, (ezt több mint 400 jegyzőkönyv őrzi).

Ezek után az Orosz Föderáció Űrrepülőgép Irányító Központja felkérte, hogy a MIR űrállomáson felmerülő műszaki hibákat a Földről, tisztánlátásával megállapítsa. Hangsúlyozom, jegyzőkönyvek sokasága őrzi azt, hogy mindig 100 %-os pontossággal megállapította az űrsiklók, a repülőgépek és atomreaktorok műszaki hibáit.

Tagja a moszkvai, az olasz és a new york-i Tudományos Akadémiának.

Számos szabadalom fűződik a nevéhez, mint pl. A távoli irányítás számítógépes technológiája, Archiváció a tér-idő bármely pontjában, Az ortodox matematika segítségével a tárgyak diagnosztikája, Az idő, mint a tér egyik formája.

100 %-os eredményességgel elősegíti a legsúlyosabb, halálos betegek gyógyulását. A Bioenergiainformáció és előrejelzés irányítás alapján a legjobb gyógyító címet kapta. Életesemények irányítása, sejt-, és szervregenerációval kapcsolatosan rengeteg könyvet írt ezen módszerekről, melynek egyik alapkövét képezik a számsorok kódjainak a használata, illetve a geometriai formákkal végzett munka jelenti.

A gyógyító számokról, számsorokról, a módszerről:

“A lényeg az, hogy vizualizálni kell, magyarul elképzelünk egy arany színű gömböt, majd azt a számsort fénylő, ezüstfehér számokból, amelyet használni szeretnénk.

Az elképzelt gömbbe belehelyezzük képzeletben a számsort, majd így a számsort a gömbbel együtt a testbe vezetjük – képzeletben természetesen. (A számok bizonyos információkat jelentenek.)
Lehet úgy is, hogy az ember felírja egy papírra a számsorokat és a zsebébe teszi (ezt már nem képzeletben, tollal ráírja a bőrére vagy a fekhelyére helyezi, esetleg sokat nézi a kódokat.

Minden számsornak megvan a maga jelentése.
Az ember lazít, biztosan jó, ha mély meditatív állapotba tud kerülni, majd ekkor elvégzi a megadott lépéseket.”


“A számok, számsorok mögött belső rezgési forma van, ezért magát a gyógyulási folyamatot is ennek megfelelően lehet leírni.

A helyesen kiválasztott számsor visszaállítja a szervezet normális állapotát. Ennek oka, hogy a számsor (figyelembe véve a mögötte létező szellemi, energetikai és rezgési formát) önmagában is maga a „szabályosság”.
A számsor képviseli a szükséges és a helyes hangzást.

A számsorokra való összpontosítás, ráhangolódás ugyanazt jelenti, mint a hangszerek hangjának a hangvilla segítségével történő hangolása. Némi gyakorlattal fel lehet idézni a számokat és ki lehet vetíteni fehér fényben a homlok belső felületére.”

Számsorok:
1001105010 – belső egyensúly, nyugalom

1888948 – átváltozás negatívból pozitívvá
191317481901 – önmegvalósító személyiség

198 – konkrét tudás átadása

212585212 – siker a tanulásban
31906198818 – memória, emlékezőtehetség

319612719849 – önmegvalósítás

35986 – erősebb intuíció fejlesztése

419814 – saját munkája optimalizálása – mire kell figyelni, és mire nem!

41981971981 – a kisvállalkozás fejlesztése közép- és nagyvállalkozássá az örök élet és fejlődés módszerének alkalmazásával

 

4812412 – ideális testsúly
48971281948 – félelem kezelése
489714318591 – irigység kezelése
498714 – motiváció
508161210981 – megvilágosodás
514918919 – az örök üzleti tevékenység irányításához szükséges ismeretek és szokások elsajátítása
518491617 – független pénzügyi forrás az örök fejlesztés technológiájához
548917818 – tudat

589317318614 – bevétel
58961749871 – konfliktus kezelése

14111963 – megmentő
1489999 – örök fiatalság, bármilyen betegségre jó

1891014 – látás helyreállítása

19751 – kritikus helyzetekre sürgős megoldás
194198514716 – üzlet


61931851971 – profit

719419811 – üzletfejlesztés más országokban
71964851978 – pénzügyi erőforrások
73918531791 – ellazulás nyomás alatt vagy fáradtság esetén
69831421947 – tőke

811120218 – növények
813791 – ideális jövő

 

814418719 – emberi kapcsolatok összehangolása, összehangolt kapcsolatok építése a család minden tagjával és barátokkal
81441881 – időbeosztás, hasznos felhasználás
 818918888841498 – energia
819048714391 – üzletfejlesztésben siker és tőkegyarapodás
819419714 – kisvállalkozások függetlensége
81949821931 – kétség kezelése
88148194 – folyamatos fejlődés megvalósítása
881881881 – tisztánlátás fejlesztése
88888588888 – minden ember gyógyulása
888912818848 – örök szerelem
890167891481 – barátság
8947197848 – mindig elérheti másoknak vagy saját magának kitűzött célokat
89888418704319 – gondolkodás
91441981 – kód ahhoz, hogy az idő ne az esemény tényezője legyen. Cserélje az eseményt és az időt. Az esemény elsőrendű az idővel szemben.
91448919871 – fizetés
91481987 – gyors segítségnyújtás embereknek a Tudat Új Technológiáinak elsajátításához saját üzleti tevékenysége által
97317819 – boldog jövő mindenkinek

 

 

11981 – Teremtőhöz fordulás
1231115025 – Teremtő jelenléte mindenben, és mindenki jól-létéért végzett munka
12370744 – kapcsolat a Teremtővel
17981 – G. Grabavoj Tanításának hatékonyabb elsajátítása
212309909 – üzleti stabilitás
2145432 – feltámadás, örök élet
2145432 és 2213445 fiatalítás – egy fényképre felírni
219471 – nyugdíj
219948938471 – gazdasági társaság, vállalat
25122004 – döntés
28914801890498 – a múltban megtörtént üzlettel kapcsolatos események javítása… majd koncentráljon a 91431289 számra – a kijavított múltbeli esemény jelenben és jövőben
3175196148569419 – bűntudat kezelése
318514517618 – munkanélküliség kezelése
318612518714 – pénzforgás
31981471978 – hazugság kezelése
319817318 – makro megmentés
3582295 – Telepatikus kapcsolat G. Grabavojjal
398 – sok feladat egyszeri megoldása
4148188 – az idő átváltozása pénzzé
419818719849 – az előrelátó irányítás képességének fejlesztése személyes önszerveződésben
419818719914481 – Jó hírnév a közvéleményben az örök élet és fejlődés irányában végzett munkájára nézve
419875 – szervezett ember, aki foglalkozik az örök fejlesztés technológiáival
518617319478 – reklám
51949871941 – Az üzleti technológiák fejlesztése a gyártásban és kereskedelemben a gyógyító örök fejlődés elvei alapján.
519514319891 – depresszió kezelésére
5197148 – minden lehetséges! Nincs semmi, ami lehetetlen ebben a világban.
519716718498514 – szerződés
5321482 – emésztőrendszeri betegségekre

11179 – közlekedési baleset megakadályozása
555142198110 – állatok
558477018917 – üzleti konkurencia
5713196194 – norma
61481721954 – emberi erőforrások
71427321893+cél – pénzügyek normalizálása
714482519648 – hiány, kár kezelése
716518319478 – könyvelés
7193185143218 – ökológiai biztonság

Forrás: http://spiritualis.tippek.net/minden-rendbe-jon-az-eletedben-csak-kepzeldel-ezeket-a-szamokat/

 

 

„Mi lenne, ha a SZERETET szót egyszerűen mindenre használnánk, ami éppen itt van…?” – (Scott Kiloby)

 

,,Soha nem leszel elégedett addig, amíg fel nem ismered, ki vagy te valójában!”

 

"Csak el kell kezdeni táncolni, és a zene majd megjön valahogy." 

 

A cél: ,,Az általad megfogalmazott célok érdekében, az általad elvárt eredményeket tudd megvalósítani. Ami ezt hátráltatja, azt tudd elhagyni, ami ezt erősíti, azt hozd elő magadból. Képes legyél olyan eredményeket elérni, melyekhez a jelenlegi gondolkodásoddal, szokásaiddal, ismereteiddel nem tudsz eljutni.”

 

,,…Megmutatom azokat a módszereket, életfelfogást és érékeket, ami engem is átsegít a nehézségeken, és amelynek gyakorlása által folyamatosan képes vagyok fejlődni és egyre inkább kiteljesedni.” http://www.eletvital.hu/zilahy_tunde

 

,,Állj félre a saját utadból, és hozd ki az életedből mindazt, ami benne van!”

 

 

http://eletvital.hu/rolunk

Csapatunk elkötelezett az emberek iránt, a társadalom iránt.

Szolgáltatásainkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen váljunk felelősségteljes, nyitott érett emberré, azért hogy magunknak és hozzátartozóinknak jobb életet tudjunk biztosítani.

Örömmel tölt el minket, ha láthatjuk, hogy programjaink résztvevői nem csak jól érzik magukat a képzéseken, de hosszútávon hasznosítani képesek a tanultakat és együtt örülünk sikereiknek.

 

Várfalvi Balázs coach - ,,Amikor együtt dolgozunk, te vagy a középpontban."

8 éve foglalkozom személyes és szervezeti hatékonyság fejlesztésével. Ebben vállalati fejlesztő programok (tréningek, coachingok, vezetési tanácsadás), személyes életviteli tanácsadás, spirituális gyógyítás kapott és kap helyet.

,,Bármilyen formában dolgozunk is együtt, a célom, hogy a nehézséget okozó életterületeden az általad megfogalmazott célok érdekében, az általad elvárt eredményeket tudd megvalósítani. Ami ezt hátráltatja, azt tudd elhagyni, ami ezt erősíti, azt hozd elő magadból. Képes legyél olyan eredményeket elérni, melyekhez a jelenlegi gondolkodásoddal, szokásaiddal, ismereteiddel nem tudsz eljutni. Ehhez tudást, önismeretet, inspirációt szerezhetsz az általam vezetett programokon.– (Várfalvi Balázs coach) http://www.eletvital.hu/varfalvi_balazs

 

,,Meggyőződésem, hogy az elmélet önmagában nem sokat ér, ahhoz hogy fejlődjünk és jobbá tegyünk az életet saját magunk és a körülöttünk élők számára nem kerülhetjük el a gyakorlati cselekvéseket. A munkát helyetted nem végzem el, de megmutatom azokat a módszereket, életfelfogást és érékeket, ami engem is átsegít a nehézségeken, és amelynek gyakorlása által folyamatosan képes vagyok fejlődni és egyre inkább kiteljesedni.” (Zilahy Tünde kommunikációs menedzser) http://www.eletvital.hu/zilahy_tunde

 

"Csak el kell kezdeni táncolni, és a zene majd megjön valahogy." – Zorba

 

A Gokai – Az öt életszabály

 

A "Go" szó jelentése öt, a "Kai" útmutatást, útmutatót, életszabályt jelent.

Usui mester felfedezte ugyanis, hogy nem elég a testet meggyógyítani, elménk működését is meg kell változtatnunk, hogy ne alakuljon ki újra a betegség, képesek legyünk megőrizni a harmóniát.

A Gokai a Reiki legfontosabb tanításai közé tartozik. Noha egyszerűnek tűnnek ezek az útmutatások, a Gokai kántálásában hatalmas erő van, mely képes lecsendesíteni az elmét, segít fókuszálni az elmét, hosszú távon gyakorolva ezen útmutatások pozitív hatásai átvihetőek a hétköznapokba is.

A szavak erőteljes hatásáról Dr. Masaru Emoto publikálta azon felfedezését, hogy változik a vízcsepp kristály szerkezete, aszerint milyen szavakat használunk. Japánban használnak egy kifejezést a szavakban rejlő erő, energia kifejezésére, ez a Kototama.

Mivel a Gokai -t nagyon sok ember gyakorolja nap mint nap szerte a világon, ezért hatalmas erő rejlik használatában, melyet Te is gyakorolhatsz otthon.

Csak ülj le kényelmesen emeld a kezeidet Gassho tartásban a szíved elé és figyeld a hasi légzésed néhány percig, majd kántáld a Gokai -t akár japánul, akár magyarul.

A Gokai mélyebb jelentéséről a teljes Hatsurei Ho meditcáióról a Jikiden Reiki tanfolyamon még bővebb információt kaphatsz. Forrás: http://jikiden-reiki-tanfolyam.hu/gokai.html

 

A gokai az egyik legfontosabb eleme a reiki szellemiségének.

A gokait, ha mindennap szívből ismételjük észre fogjuk venni pozitív hatását az életünkben, lecsendesíti a gondolatokat, segít összpontosítani reikizés előtt. A gokai-jal bővebben a reiki tanfolyamon találkozhatsz, ahol segítséget kapsz ezen útmutatások mélyebb megértéséhez.

Sokan ismerik és alkalmazzák nap mint nap a reiki módszerének csodálatos gyógyító erejét, azonban kevesebb szó esik a reiki szellemi részéről.

Mikao Usui nemcsak egy gyógymódot hagyott hátra tanítványainak,

hanem kijelölt egy olyan dogmáktól mentes szellemi utat is,

melyet követve teljesebb és boldogabb életet valósíthatunk meg.

A gyakorlónak nap mint nap erőfeszítést kell tennie, hogy jobb emberré váljon a módszer gyakorlása által és végül akár elérje a megvilágosodás állapotát is.

A tudat megtisztítása mindig is fontos szerepet töltött be a reikiben. A reiki mesteri szint követelménye volt és ma is a tudat és az érzelmek megtisztítása a reikivel.

Az Usui Shiki Ryoho rendszere – amit nyugati reikiként ismerünk – a második fokozatának anyaga azok a speciális tudat tisztító technikák, mellyel a gyakorló képes dolgozni önmagán, feltárni a múlt sérüléseit és azokon felülemelkedni. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, több év is lehet míg a reiki gyakorló feldolgozza a múltját és megtisztul az érzelme és a tudata.

A reiki kezelés is hat természetesen a finom energetikai szinten. Ha nagyon sokat reikizünk – azaz reikit adunk másnak – ezzel is tisztíthatjuk saját magunk. Mivel a reiki a másokon segítés útja, ha ezt tiszta szívvel és önzetlen szolgálattal végezzük, így is csiszolódik a jellemünk, egyre jobb emberekké válhatunk. A folyamat végén az egó teljesen elbomlik, ez lényegében a végső cél.

A Hatsurei-Ho gyakorlata, mely nem más mint a reiki meditáció, ugyanezt célozza meg. Az elme lecsendesítése a légzés a tandenre fókuszálásának gyakorlatával történik meg, mely hasonló a zazen gyakorlatához. Rendszeres gyakorlásával ugyancsak megtisztítható a tudat, segít, hogy jobb csatornái legyünk a reikinek. A japán reiki iskolák tanításaiknak része ez a gyakorlat, hisz keleten nagy hangsúlyt helyeznek a meditáció gyakorlatára. Forrás és a teljes cikk: https://reiki-fehervar.hu/reiki-spiritualitas/

 

A reiki alap tanításai közé tartozik a Gokai (Go = öt / Kai = életszabály/útmutatás), mely igen hangsúlyos a tradicionális iskolák tanításában. Ez éppen annyira lényeges, mint a különböző technikák vagy például a szimbólum alkalmazása a mindennapos gyakorlatban. A Gokai ugyanis sokkal több, mint egy hat soros versike.

Mikao Usui mester tanításait mindennap alkalmazva, átültetve a mindennapokba, megteremthető a belső harmónia és képes vagy elengedni azokat a negatív gondalt mintákat, melyek megkeserítik a mindennapokat.

Usui mester ugyanis már 90 éve rájött, hogy az elme harmonizálása igen lényeges és e nélkül a fizikai gyógyulás sem lesz teljes vagy be sem következik. A Kokai Denju szövegében így fogalmaz a reiki megalapítója:

“Először mentálisan kell meggyógyítani önmagunkat és csak azután fizikailag. Amikor egy ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be“

Természetesen a Gokai gyakorlása nem egyik napról a másikra fogja megváltoztatni az életed, apró lépcsőkön keresztül fogod elengedni azokat a negatív szokásokat és gondolat mintákat, melyek megakadályozzák, hogy megéld a belső békét.

 

A Gokai-t mindennap gyakorolhatod:

    Kántálhatod a meditáció előtt és után, megtapasztalva annak erős vibrációját.

    Tudatosíthatod mély jelentéstartamát a mindennapokban.

Akkor sem kell elkeseredned, ha nem megy ez elsőre tökéletesen és például, erőt vesz magadon a harag vagy elborít az aggódás, netán nehéz kifejezni a hálát, legyőz a lustaság, vagy nem tudsz kedves lenni bizonyos emberekkel… A Gokai tanítása ugyanis így kezdődik: Csak ma… Tehát minden nap új lehetőséget kapsz, egészen, amíg tökéletesen megvalósítod a tanítást, mely így hangzik:

A boldogság meghívásának titkos módszere, csodálatos gyógyír minden betegségre.

Csak ma:

 1. Ne légy dühös! Ne mérgelődj!
 2. Ne aggodalmaskodjál!
 3. Légy hálás!
 4. Teljesítsd a kötelességed! Tisztességesen végezd a munkád!
 5. Légy kedves az emberekhez!

Minden reggel és este kezeidet összetéve (Gassho pozíció) a meditáció során imádkozd e szavakat szívedből, fókuszálj erre az elmédben, és kántáld e sorokat.
A lelkeddel érezd [mindezt]
A száddal pedig mondd ki.

 

Japánul így hangzik az öt életszabály:

Kyo Dake Wa - Kjó dakeva - Csak Ma.
Ikaruna – Ikaruna - Nem vagyok dühös
Shin Pai Suna – Sinpajszuna - Nem aggódom
Kan Sha Shite - Kansa site - Hálás vagyok
Gyo o Hagame - Gjó o hageme - Teljesítem a kötelességem
Hito ni Shinsetsu ni - Hitonyi sinszecunyi - Kedves vagyok az emberekhez

 

Az egyes sorok magyarázata a következő:

 

Csak ma

Az élet napok az összessége, így minden nap ugyanolyan fontos. Talán bizonytalan vagy a jövődet illetően, de ha követed a Gokait, akkor csak a jelen pillanatra kell koncentrálnod. Ez egy fontos tanítás.

Ugyanis, ha képes vagy fókuszálni a jelenre, elkerülöd azt a csapdát, hogy múltban ragadj vagy feleslegesen a jövődön aggódjál.

A jelen pillanat ugyanis a legértékesebb, hisz csak a jelen helyzet az, amikor tudsz tenni valamit. A múlt már elmúlt, a jövő még nincs itt. Ha aggódsz a jövő miatt, légy aktív a jelenben, kövesd Mikao Usui reiki tanítását!

 

Ne légy dühös!

A harag nemcsak másoknak okoz fájdalmat, hanem rád nézve is káros.

Nem véletlen, hogy van olyan közmondás, mely ezt mondja “a harag megmérgez”.

Amikor ilyen állapotban vagy és düh érzése uralja az elméd, semmi sem lesz kerek. Haragosan nem tudsz boldog lenni.

Neheztelni valakire / akár önmagadra megterhelő, elvonja az energiád. Miért fektetnél energiát egy negatív érzés folyamatos fenntartásába, ahelyett, hogy pozitív célra irányítanád?

A reiki energia alkalmazásával a legerősebb harag is feloldható.


"A harag, a düh valójában teljesen felesleges érzelem.

A düh is, mint a legtöbb nem megfelelő reakcióként jelentkező érzelem, abból a bűntudatból ered, melyet azért érzünk, mert elválasztottuk magunkat az Egyetemes tudatállapottól.

Dühöngeni annyit tesz, mint irányításra vágyni, és éppen abból ered, hogy úgy érezzük, kicsúsztak kezünkből a dolgok, vagyis hogy nem vagyunk szinkronban isteni vagy egyetemes életcélunkkal."- írja Paula Horan


Amikor elvárásaink fölénk kerekednek és dühösek leszünk, mert valaki nem felelt meg szükségleteinknek vagy elvárásainknak, akkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy azok, akiket környezetünkbe vonzunk, tükörképeink csupán.
Minden általunk gondolt gondolat okká válik, és okozata bármikor visszaüthet ránk, esetleg épp, amikor legkevésbé számítunk rá. Igazából minden helyzet tükör, ok és okozat olyan közvetlen tükröződése, melyet épp te hoztál létre. Azok, akik úgy tűnik, "kiborítanak", vagy gyenge pontjaidra tapintanak, valójában nem igazi okozói haragodnak. Nekik is tanulniuk kell mindebből. Éppen azért vonzzátok egymást, mert egyformán szükségetek van bizonyos dolgok megtanulására.

Ha megfigyeljük, hogyan reagálunk másokra, akkor megtalálhatjuk, milyen régi beidegződések működnek még mindig pszichénkben, és hozzákezdhetünk e negatív minták megváltoztatásához.
A harag miatt nem szabad bűntudatot érezned.

Oly sok generáción át volt belénk programozva ez, hogy ugyancsak nehéz nem "bepörögni", ha a többiek dühe ránk támad. Ráadásul régóta engedtük, hogy elvárásaink irányítsanak bennünket, és hogy személyes sértésnek vegyük, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnénk. Az ebből következő sértettség okozza aztán, hogy dühösen kirobbanjunk.

Miközben megkíséreljük "újraprogramozni régi dühös viselkedésmintáinkat", meg kell engednünk magunknak, hogy érzelmeink kiszabaduljanak, nem szabad visszafojtani dühünket.

Inkább azzal próbálkozzunk, hogy lecsendesítsük reakciónkat, és elmondjuk, milyen érzést kelt bennünk a másik ember negatív kijelentése.

Ha a másik továbbra is ordít, bölcs dolog otthagyni és azáltal visszanyerni önuralmunkat, hogy nem reagálunk már erre.

Bármely hasonló epizód elején, a legjobb nem reagálni, hanem szeretetet sugározni magunkból. Nehéz dühöngeni, ha az ember mosolyog közben. Mosolyodat lehet, hogy viszonozza majd a másik.”

 

Ne aggodalmaskodjál!

Ha egyszer képes vagy bízni az Univerzumban és rábízni a sorsod, úgy élni az életed, hogy Te mindent megtettél az elvárt helyzet érdekében, ekkor elengedhetsz minden aggódást és megtalálhatod a belső békét. Noha természetesen igen nehéz teljesen kizárni ezt a belső ösztönt.

Ha már annyit teszel, hogy nem aggódsz az aggódás miatt, jelentős lépést tettél Önmagadért.

Ha zavar valami,

engedd el a vele járó stresszt, közelebb fogsz kerülni a valódi megoldáshoz!

,,Az aggódás azt jelenti, hogy elfelejtkezel arról, hogy mindennek isteni vagy egyetemes célja van. Ha igazán összhangban vagyunk Magasabb Énünk irányításával, és mindennap legjobb képességünk szerint élünk, akkor tudhatjuk, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt, s a többi már az Egyetemes Életerőtől függ.

Az aggódás olyan gondolkodási minta, amely abból ered, hogy az "Én vagyok" tudatállapottól (vagy Egyetemes Teljességtől) elkülönítve érzed magad.

Teljességgel hasztalan a múlt miatt aggódni - hiszen tudnunk kell azt, hogy mindenki (minket is beleértve) minden élethelyzetben a tőle telhető legjobb módon cselekszik, az abban az adott pillanatban rendelkezésére álló tudásának, vagy bölcsességének megfelelően.

Mindannyian egy bizonyos programozottság termékei vagyunk, és hajlunk arra, hogy ennek megfelelően cselekedjünk.

Ha sajnálod, hogy a múltban valamit éppen úgy tettél, jusson eszedbe, hogy akkor képességeidnek megfelelően cselekedtél; ezután mondj köszönetet az ebből tanultakért és haladj tovább.

Ugyanakkor vésd eszedbe azt, hogy minden igazságtalanság,

melyet ellened mások elkövettek, az ő adott programozásuk eredménye volt.

Csak jót kívánhatunk nekik és remélhetjük, hogy tanultak akkor cselekedeteikből.
A jövő miatt aggódni szintén hasztalan. "A legjobbat várd el az élettől, és ha valami olyat kapsz, amire nem számítottál, akkor tudjad (bízz abban), hogy jelenlegi helyzetedben ez a legjobb számodra." Még ha a történtek nagyon negatívnak is tűnnek, akkor éppen, csak olyan helyzet ez is, melyből tanulnod kell. Valamilyen módon segítettél létrehozni ezt a helyzetet, ha tudat alatt is, de azért, hogy tanulj belőle.

Így érezz hálát, hogy véget ért, és megint szabad vagy; aztán menj tovább. Vesd alá magad Magasabb Éned irányításának, és próbálj meg nem beavatkozni életed Egyetemes időbeosztásába. Tudd, hogy ha tökéletesen az áramlatokkal haladsz, akkor az események is ezzel egyidejűek.”

 

Légy hálás!

Az Univerzumtól származik az élet ajándéka épp úgy mint az oxigén, mely mindennap életben tart minket. Ezen felül az élet számos apró ajándékot ad nap mint nap, ami elkerüli a figyelmed. Ha képes vagy elkapni ezeket a pillanatokat és megköszönni, amit kapsz, ez hozzásegít, hogy elkezd megtapasztalni a hálát.

Ugyanis minél hálásabb vagy, az Univerzum annál több ad.

 

A hála hozzásegít, hogy elégedettebb légy, így boldog és teljes életet élhess. Egyszerűen csak lásd meg a mai napon is mennyi jó dolog történt veled, csak rajtad múlik, hogy ennek tudatában vagy-e.

 

,,Hálával eltelve élni bőségben való életet jelent. Ha folyamatosan a hála érzésével eltöltve élünk, nem csak azért érezve köszönetet, amit már megkaptunk, hanem azért is, amit tudunk, és bízunk benne, hogy mindezzel el leszünk látva a jövőben is, akkor egyszer csak mágnesként kezdjük magunkhoz vonzani a bőséget.

A bőség természetes létállapotunk.

Csak hiányra programozott faji tudatunkkal (vagy a kollektív tudattalannal való kapcsolatunk és saját személyes programjaink tartanak vissza mindazon dolgok elfogadásától, amelyek járnak nekünk.

Az ősi időkben a fő filozófiai és vallási rendszerek egyik alapeszméje éppen az volt, hogy jut mindenből mindenkinek. Tanításaik szerint: ha az ember megértette önmagát, akkor megértette Istent, s azáltal, hogy az ember önmagában egyre mélyebbre hatolt, képessé vált a félelmet szeretetté, a tudatlanságot bölcsességgé, a hiányt pedig bőséggé változtatni.

"Amit látsz, azzá fogsz válni magad is."

- Másképp fogalmazva: ha figyelmed középpontjában az áll, ami éppen hiányzik neked, akkor továbbra is a hiánytól fogsz szenvedni.

Ám akkor, ha folyamatosan észleled a téged körülvevő bőséget, és állandóan eltölt emiatt a hála érzete, bőség lesz az osztályrészed, s ez folyton növekedni fog. Semmiből nem szenvedünk hiányt ezen a planétán, elosztási rendszerünk alakult fonákul, éppen a hiányról táplált illúzióink következtében, s természetesen az ember mohósága miatt, ami megint csak a hiánytól való félelem következménye, s mindez fenntartja számunkra a hiány folyamatos állapotát.

Hálával eltelve élni annyit is jelent, hogy tudjuk, létünk mélyén mind egyek vagyunk, a külön-lét csak illúzió.

Fontos az is, hogy képesek legyünk a minket jogosan megillető bőség elfogadására. Ha tudat alatt "érdemtelennek" tartod magad a Univerzum javainak és gazdagságának elfogadására, akkor folyamatosan gátolod a bőség feléd tartó áradását.”

 

Teljesítsd a kötelességed!

A kötelesség nem csak a mindennapos munkádat jelenti, de azokat a kötelességeket és életeddel járó felelősségeket, amiért felelsz. Ha nem térsz ki ezen kihívások elől, ez spirituálisan is segíti a fejlődésed (a japán gondolkodás szerint). Talán úgy érezheted, hogy valaminek a végrehajtása nagy nehézséget igényel, melyet nem egyszerű végigcsinálni. Ugyanakkor a legtöbb ember tapasztalata az, hogy mindig tanultak valami értékeset, amikor nehéz élethelyzetben voltak. Így ez a sor azt tanítja neked, hogy tedd meg, amit meg kell tenned legjobb tudásod szerint.

 

,,Életünk harmonikus áramlásának létrehozásához különösen fontos, hogy őszinték legyünk önmagunkhoz. A magammal szembeni őszinteség azt is jelenti, hogy a dolgokat olyanoknak látom, amilyenek azok a valóságban. Sokan élünk a fantázia világában, amikor a valósággal kellene szembenézni. Ha tagadjuk, milyen a valóság igazi arca, s aztán mégis arra kényszerülünk, hogy szembenézzünk vele, komoly lelki törést is szenvedhetünk. Mai világunkban néha nehéz az igazsággal szembesülni, de ha a dolgok mélyére tekintünk és megvizsgáljuk saját viselkedésünket és az életünkben szerepet játszó emberek és helyzetek miértjét, végül együttérzés alakul majd ki bennünk mindenkivel szemben.
Igaz módon élni annyit jelent, mint összhangban élni Magasabb Éned céljaival. Igazul élni ugyanakkor a lehető legegyszerűbb dolog a világon. Az igazság világosságot gyújt bennünk.

Ha őszintén szembesülünk életünkkel, világosabban fogjuk látni, mit kell meg tanulnunk ebben az életünkben és kevésbé fog nehezünkre esni véghez is vinni ezt. Illúziók között élni ennél sokkal komplikáltabb dolog. A tagadás központi szerephez jut ilyenkor, és a hamisságok hálója hamarosan olyan szorosan körülfon minket, hogy "megvédjen" az igazságtól, hogy egyre nehezebbé válik megtalálnunk a kiutat ebből az útvesztőből.
Ha saját magadhoz őszinte vagy, akkor ezt az őszinteséget kivetíted a többiek felé is. Így már könnyebbé válik "úgy tenned másokkal, ahogy szeretnéd, hogy ők bánjanak veled". Ha becsülettel végzed dolgodat, akkor Magasabb Énedhez is őszinte vagy.

Az önmagad és mások iránt érzett szereteted tovább erősíti ezt az őszinteséget, mely aztán hozzásegít ahhoz, hogy harmóniát teremthess életedben.

Tehát élj igaz módon, a szeretettel megerősítve, és csak MA végezd a dolgod becsülettel.”

 

 

Légy kedves az emberekhez!

Amikor valaki kedves másokkal, ez arra ösztönöz, hogy ez a jó szándék továbbadódjon. A szívből jövő segítség és kedvesség egyszer visszajut hozzád talán egy olyan embertől, akitől nem is várnád.

Kedvesnek lenni segít a Világot jobbá tenni, a reiki adásával, egy jó szóval nem csak másoknak okozol örömet, Te magad boldog leszel.

 

,,Valójában mi, mindannyian, ugyanonnan jövünk. Az is világos, hogy az élet minden megjelenési formája kölcsönös függőségben áll egymással. Erre a tényre felhívták figyelmünket azok a pusztító változások, melyek az utóbbi időkben zajlottak le bolygónkon (s melyeket az Ember környezetének finom ökológiai egyensúlyával szembeni érzéketlensége okozott). Túlélésünk érdekében kezdünk rájönni, hogy le kell mondanunk én központúságunkról s arról, hogy le akarjuk igázni a természetet, és

meg kell tanulnunk szeretni és tisztelni az élet minden megjelenési formáját.

A fizikai kutatások eredményeképpen ma már tudjuk, hogy mindannyian ugyanabból a forrásból származó energia együttesek vagyunk.

Valójában teljesen tömör anyag nem létezik, csak különféle sűrűségű rezgések vannak.   
Az anyag minden formája más és más szinten rezeg, és mégis mindegyik összeköttetésben áll az összes többi anyaggal, hiszen nincsen közöttük semmiféle szilárd elválasztó korlát.

Így tehát, ha elfogadjuk önmagunk sokféleségét, ez hatást gyakorol a többiekre is. S ugyanígy, amikor elfogadjuk a többieket, ezen elfogadás tükröződését érezzük saját magunkban is.

E folyamat eredményeképpen bármely pozitív energia, irányuljon az akár másokra, akár saját magunkra, segít az egész planéta gyógyításában. A teljességnek minden személy, állat, növény és ásvány is része.
Ha szeretünk és tisztelünk mindent és mindenkit, az azt is jelenti, hogy tiszteljük magunkat is és közös Föld-anyánkat.”

Források: Szabó Gábor Jikiden Reiki Mester-Tanár cikke a GOKAI-ról, azaz a Reki 5 alapelvéről http://havasikatalin.hu/egyeb/vendegbejegyzesek/ és http://oriah-morzsai.blogspot.hu/2011/11/reiki-ot-alapelve.html

 

Van, amikor a szavaknak nincs helye. Amikor hiába mondanál bármit, nincs értelme. Van, amikor csak egy érintés segíthet. Vagy egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek. S van, hogy elég egy tekintet, ami sokkal többet mond el minden szónál. Két olyan szempár, ami ha egymásra néz, az egész testük vibrál. Olyankor beszélnek igazán. Nem szavakkal, hanem más nyelven. Azon a nyelven, amit a legjobban értenek. Ketten, együtt, szeretetben. Ha meghallod, hogy mit mondok most neked, akkor a szavak eltörpülnek és megérted a nyelvemet. Azt a nyelvet, ami a lelkekhez elvezet.

http://adwyw.blog.hu/2017/01/24/ha_meghallod_hogy_mit_mondok_most_neked

 

 

 

Teal Swan - A teljessé válás folyamata - Hogyan rakd újra össze magad? - Gyakorlati útmutató

Van, akinél látható, testi sérülésként is megmutatkoznak a sebek, másoknál szorongás, depresszió vagy PTSD formájában jelentkeznek. És olyan is van, akit valamilyen általa érthetetlen dolog kínoz.
A jó hír az, hogy te magad is begyógyíthatod a sebeidet.

A teljessé válás folyamata sorsfordító utazásra hív, amelyen megismered önmagadat és újra megleled elveszett részeidet annak érdekében, hogy visszatérhess egy örömteli jelenbe, ahol többé nem nyomorít meg a múlt és nem rémít meg a jövő.
Különleges, a hétköznapi érzékelésen messze túlmutató képességeire támaszkodva

Teal egy forradalmian új, tizennyolc lépéses folyamatot kínál a múlt sebeinek begyógyítására és a jelen problémáinak megoldására.

A könyvből megtanulhatod, hogyan
- hozhatsz létre egy menedékhelyet az elmédben, amelyben biztonságosan újraélhetsz nehezen feldolgozható emlékeket;
- adhatsz hangot fájdalmas érzelmeidnek;
- mozdíthatod az érzéseidet a megkönnyebbülés irányába;
- zárhatod le egy trauma emlékét, és kezdhetsz "új életet".

Mindez nem csupán gyógyítómunka, hanem egyben a megvilágosodás felé vezető út is.

Értékesebbnek fogod érezni magadat tőle, és reményekkel telve újra bízhatsz az élet szépségében.

Forrás: https://alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=None&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=teljes&SrcField=sf&SrcCategory=&CategoryID=ALC&BookID=752106

 

Az élete első éveiben már láthatók voltak emberfeletti adottságai, mint a tisztánlátás, a tisztánérzés és a tisztánhallás. Már fiatalon manipulálta gondolataival az elektromágneses erőtereket és telepatikusan kommunikált. Idő elteltével ezen adottságait nem veszítette el, mint más földi gyermekek.spirituális vezetőként tevékenykedik. Segít más embereknek emlékezni az Univerzum energetikai összekapcsolódásának egységére, s megtalálni a boldogságot szélsőséges körülmények között. Teal Swan egy Arktúruszi, aki emlékszik származására, s most is közös tudatban él a többi Arktúruszival a Földön és segítik az emberiség spirituális fejlődését.

http://www.fenyorveny.hu/2014/07/teal-swan-az-arkturuszi-interjuja.html

 

Teal Swan egy nemzetközileg elismert spirituális tanító. Ma az interneten és élő előadásokon keresztül már embermilliókkal osztja meg mindazt, amit megtanult: megbocsátásra, boldogságra, szabadságra és önszeretetre tanítja őket.

 

 

Robert Greene - A kiválóság hatalma - Mindenkiben ott a lehetőség

Mit tanulhatunk Darwintól, Mozarttól vagy épp a neorobotika feltalálójától életünk feladatának megtalálásáról?

Hogyan használhatjuk jól mentorunk tudását, és milyen stratégiákkal fejlesszük társas intelligenciánkat?

A kiválóság elérésének lehetősége nem a született zsenik kiváltsága, és nem is a szerencsén múlik.

Robert Greene közel ötven, a maga nemében páratlan történelmi alak és kortárs kiválóság élettörténetén keresztül mutatja be kiemelkedően sikeres emberekre jellemző tulajdonságokat és szemléletmódot. Inspiráló olvasmány mindenkinek, aki elszánta magát, hogy a kiválóságra tör, de még nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Robert Greene nemzetközileg elismert tanácsadó és előadó. A Berkleyn és a Wisconsini Egyetemen szerzett diplomát klasszika filológiából.

Ha mindannyian lényegében ugyanolyan aggyal, többé-kevésbé hasonló adottságokkal és a kiválóságra való potenciális képességgel születünk, akkor mi az oka, hogy a történelem során csak kevés ember tudott kitűnni és kiaknázni ezeket a lehetőségeket?

A könyvben említett kiválóságok: Charles Darwin, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Marie Curie, Ingmar Bergman, Martha Graham, Daniel Everett, John Coltrane, V.S. Ramachandran, Yoki Matsuoka

Forrás: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Robert_Greene_A_kivalosag_hatalma_Min&trackingCode=j8uojz3g-ea5uypqkjhx-S.ITEM_PAGE.C.c1_a11-17n8d32&id=286774&type=22