Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stressz ellen 32

2018.03.15

 

Meditáció

A meditáció az a folyamat, melynek során irányítjuk és meghaladjuk az elme hullámait, s ezáltal szabad utat nyitunk a lélek ragyogásának.

A meditáció mindenkinek való.

A mindannyiunkban jelen lévő önérzékelési rendszert használja, az elmét és a testet.

A meditáció, kifinomult minták használata által, párbeszédet alakít ki közted és az elméd, valamint elméd és tested között.

A meditáció, melyben mantrát használunk, a felső szájpadláson is dolgozik, mely irányítja a zsigeri idegrendszert, az öreg agy impulzációját és a limbikus rendszert.

Miért jó a meditáció

 • Fejleszti a Semleges elmét.
 • Eljuttat minket a valóság véges érzékelésétől a végtelenig azáltal, hogy összeköt minket a lélek tisztaságával.
 • Elősegíti a jólét érzését, a belső békét, stabilitást és nyugalmat.
 • Fejleszti az intuíciót.
 • Megszünteti a tudattalan reakciókat és szokásokat, a tudatalatti félelmeket és blokkokat, ehelyett spontán és intuitív kapcsolatot épít ki magával a tudatossággal.
 • Segít tökéletesíteni azt az átalakulási folyamatot, melynek során az érzelemből odaadás lesz.
 • Javítja az energia fókuszálásának képességét, erősíti a hatékonyságot és eredményességet.
 • Fokozza az elme tisztaságát, a szellemi tudatosságot és a jelenlét képességét.
 • Megtisztít azoktól az alapvető mintáinktól, melyek stresszt okoznak létünkben.
 • Fejleszti az elülső homloklebenyt, mely személyiségünket alakítja.

Forrás: http://gurnam.blog.hu/2015/06/30/meditacio_437

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html

 

Meditációs gyakorlatok

 1. Ha szeretné látni a láthatatlant
 2. Szívből való kivetítés
 3. AntarNaad
 4. Awakening Inner Healer
 5. Basic Breath Series
 6. Beyond Stress & Duality
 7. Blue Gap Meditation
 8. Breath Awareness
 9. Breath Of Fire
 10. Caliber for Constant Self-Authority
 11. Caliber Of Life
 12. ClearCommunication
 13. Complete adi mantra

http://gurnam.blog.hu/2015/06/30/meditacio_437

http://gurnam.blog.hu/2015/06/14/programok_615

 

Meditáció az egyensúly elérésére - Segít az egyensúly kiépítésében.

Október hónap meditációjaként most egy igen sok mindenre jó, viszonylag könnyű, de annál inkább hatásos meditációt szeretnék megosztani veled.

Jógikus nyelven csak így nevezik: Drib Dhrishti Lochina Karma Kriya.

Amikor először hallottam, számomra nagyon misztikusnak hangzott. De ugye csak az misztikus, ami ismeretlen. A misztérium addig tart, míg nem válunk mesterévé a dolgoknak. Érdekes módon, másnap emlékeztem az elsőre kiejthetetlennek tűnt névre. Valamiért „megragadt”. Így néha gyakoroltam, néha tanítottam.

Később egy hat napos képzés keretén belül minden hajnalban gyakoroltuk, így még közelebb került hozzám. Múlt hónapban pedig „házi feladatként” kaptam a tanáromtól. Még jobban mosolyogtam, amikor azt olvastam róla,

hogy segít az egyensúly kiépítésében, így az aktuális Egyensúly órasorozatunkon is lesz még szerepe.

Tehát mindig is vonzott, hogy hosszabb ideig csináljam, hát most aztán itt az idő. Gyakorold velem te is e hónapban akár alkalomadtán, ha pedig tartós változást szeretnél elérni, minimum 40 napig!

Ez a meditáció segít a belső egyensúly és a semlegesség kiépítésében és megtartásában, miközben ráállít a sorsod útjára, hogy ki tudd teljesíteni önmagad. Ha rendszeresen gyakorlod, tudatossá válsz a gondolataidra és cselekedeteidre egyaránt. A szavaid az igazságot képviselik majd, mélyre hatolnak és ösztönözni fognak másokat.

Gyakorold velem te is e hónapban akár alkalomadtán, ha pedig tartós változást szeretnél elérni, minimum 40 napig!

Ez a meditáció segít a belső egyensúly és a semlegesség kiépítésében és megtartásában,
miközben ráállít a sorsod útjára, hogy ki tudd teljesíteni önmagad.
Ha rendszeresen gyakorlod, tudatossá válsz a gondolataidra és cselekedeteidre egyaránt.
A szavaid az igazságot képviselik majd, mélyre hatolnak és ösztönözni fognak másokat.

Mire jó a semlegesség:

 • Segít, hogy kevésbé azonosuljunk a dolgokkal, hogy ne reagáljunk
 • Segít, hogy tudatába kerüljünk eddig nem látott mintáinknak és hitrendszereinknek és hogy kitisztítsuk azokat
 • Segít a mentális tisztaság megtartásában, hogy jobban tudjuk tartani a fókuszt, és hogy szeretetet és elfogadást teremtsünk magunkban és körülöttünk
 • Segít, hogy a változások és kihívások idején is össze tudjunk hangolódni a Valódi Énünkkel
 • Ezáltal autentikussá és őszintévé váljunk
 • Segít, hogy bizalmat építsünk ki magunkban, meghalljuk a szívünk hangját, és kövessük azt

Ez egy kezdőknek is kifejezetten ajánlott meditáció és meglepően hatásos. Ha teljes odaadással gyakorlod, már néhány alkalom alatt elsajátíthatod.

Teliholdkor különösen erős hatással bír.

A meditáció

 • Póz: Könnyű ülés a földön, vagy ülj le egy székre egyenes gerinccel, és tedd a talpakat a földre. A felső és alsó fogsorod széleit érintsd össze (egy vonalban legyenek). Ehhez lehet, hogy az állad alsó részét előrébb kell mozdítanod. Nyelved hegye érintse a szájpadlást
 • Szemfókusz: orrhegy irányába laza szemfókusz, 1/10-re nyitott a szem
 • Légzés: hosszú, mély
 • Mudra: Kezeket tedd a térdedre tenyérrel felfele Gjan mudrába (hüvelyk és mutatóujj összeér), a többi ujjad egyenes legyen.
 • Időtartam: minimális ajánlott ideje e meditációnak a 15 perc, amit felfejleszthetsz 31 percig. Ha a mesterévé akarsz válni, akkor gyakorold 1 és ½ órán át.

Mantra:

Mentálisan projektáld a 3. szemeden át kifele a Sa-Ta-Na-Ma mantrát

 • Sa- születés
 • Ta- élet
 • Na – halál
 • Ma – újjászületés

(Ezt „L” alakban szoktuk a koronacsakrán át: a S,T,N,M-re belép a koronán keresztül az „a”-ra kilép a hang a 3. szemen át). Tartsd a fókuszt ezen a projekción.

 • Befejezés: Lazíts, árassz ki a szívedből áldást, békét.

♠ Magyarázat: “Dhrib Dhrishti Lochina Karma Kriya:

egy „cselekvés, hogy megszerezzük a jövőbe látás képességét” – ez egy erőteljes mégis könnyű meditáció, amit először egy teliholdas estén tanítottak.

Ilyenkor hatalmas a hatása, mivel a tudatalatti elme teliholdkor teljesen nyitottá válik a meditáció vibrációs hatására.

Habár a legtöbb meditációt és kriyát hosszabb időn át ajánlott gyakorolni, ennek a meditációnak már egy vagy néhány alkalommal is megvan a hatása.

Őszintén, ha gyakorlod ezt a meditációt, akkor a következő dolgok fognak történni:

a szemednek olyan ereje lesz, ami képes lesz bárkit gyógyítani; a szavaidnak mélyre ható erejük lesz;

megtanulsz inspiráló módon beszélni és a szavaid mindig az adott helyzet igazságát fogják tükrözni.

Képes leszel arra, hogy kivetítsd a személyiséged vagy a test érzékelésed bárhová,

és végül, mindig tudni fogod a következményét bármilyen folyamatba is kezdesz.

Ehhez a meditációt minimum 31 percig kell gyakorolni. A legkevesebb (kompromisszumos) idő 15 perc, és ahhoz, hogy a mesterévé válj gyakorold másfél órán át.

Három óra gyakorlás megnyitja a pszichés kapacitását.”

© The Teachings of Yogi Bhajan

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/meditacio-az-egyensuly-eleresere/

Kapcsolódó bejegyzés: Megújulás videó meditáció

 

 

 

A Chi

A Chi jelentését nehezen lehetne egy szóval megfogalmazni; ha mégis megpróbáljuk összefoglalni, akkor az „energia” szó áll a megoldáshoz legközelebb.

A Chi az, ami életet ad az élőlényeknek. Indiában pránának nevezik; Japánban kinek.

Annyira fontos része az ázsiai filozófiának, hogy szinte lehetetlen a Tai Chi, Aikido, Judo, Chi Kung, Akupunktúra, Shiatsu, stb. elsajátítása anélkül, hogy az ember alaposan megértené az Chi eredetét, hasznát és természetét.

Ha egy páciensnek azt mondja az orvosa, hogy "mérges", a kínai doktor arra gondol, hogy a személynek stagnáló Chi-je van; ha nagyon le van gyengülve, akkor rossz (negatív) a Chi -je.

Amikor egy Tai Chi Sifu-val (az egyetemes igazság őrzője) találkozunk, Chi -jének szintjét arcbőre ragyogásáról állapíthatjuk meg. Az arc és a bőr aurát sugároz. Akkor jó, ha ez békés jellegű. Az Aikido Sensei ( a tanár) erejét úgy mérhetjük, hogy mennyire fürge, és milyen a légkör a dojo-ban (az edzőteremben). A jó tanár tökéletes nyugalmat teremt, akárhol is legyen, és hatást gyakorol másokra ezzel a békés jelenlétével.

A különböző kínai orvoslásokban úgy ábrázolják a Chi-t, mint ami a belső szerveken és végtagokon keresztül energiacsatornákon áramlik.

Egészség jelenléte esetén kiegyensúlyozottan áramlik a Chi; az emberi szervezetben kering, s egyik szervtől a másikig halas a test egészében, tetőtől talpig, majd fordítva. A Chi végtelen áramlása az évszakok körforgásához hasonlítható a legjobban. A testek apró univerzumok, melyeknek megvan a maguk vízmennyisége (a test kb 70%-a), tüzük (testhőmérséklet), levegő (lélegzés).

Ha valaki megbetegszik, a Chi a test valamely szervében alacsony vagy épp túl magas;

az orvos feladata és célja, hogy egyensúlyba hozza a Chi áramlását. Amikor lázzal küzdünk, túl sok a jang Chi a testünkben. Az orvos ekkor pihenés ír elő, és néhány nyugtató, jin típusú gyógynövényt adna, melyek együtt megnyugtatják a szellemet és a túl aktív/gyenge szervet.

A Chi elegáns mozgása

Amennyiben a Chi mozgását vizsgáljuk, azt figyelhetjük meg, hogy a Chi áramlás és gördülékenység tekintetében tökéletesen kiegyensúlyozott.

Az elme nyugodt, így a szellem is az marad; a Chi méltóságteljesen és könnyedén áramlik át a testen, a szerveken, az izmokon és inakon. Ha az egyén mozgása nem kiegyensúlyozott és egyenletes, a Chi nem összpontosul a test központjában.

A Shiatsu nyomáspontos masszázsban a gyógyító a saját központjában vizualizálja a Chi -t a meditáció során, a ki-gyógyításos foglalkozás előkészítéseként.

Az Aikidóban például a szabad áramlásos testtartások azt a célt szolgálják, hogy erőteljesebb Chi előtt nyissák meg a test központjának haráját (test központja: japánul hara a neve).

Amikor könnyen lélegzünk, nyugodt az elménk, testmozgásunk pedig harmonikus és kiegyensúlyozott. Az Aikido Sensei dinamikus áramlása, köröző, kecses mozgása azt tükrözi, hogy az oktató hosszú éveken át finomította a Chi-t, és összpontosította a harában (a hara köldök alatt található).

A világegyetem lélegzete

(nemcsak) A jógában különféle légzőgyakorlatokat használnak arra, hogy munkába állítsák a testben lévő pránát vagy Chi-t.

Ezek a gyakorlatok különféle helyekre áramoltatják a pránát (többek közt oda, ahol pang az energia),

segítenek a felhalmozódott energia szükséges felszabadításában, és lecsendesítik az elmét, miközben a gyakorlatok végzője a légzésére koncentrál. Kínában és Indiában - és Ázsia más területein is - légzőgyakorlatokat és gyógynövényeket ajánlanak különféle betegségek kezelésére, például fekély, asztma, krónikus álmatlanság, magas vérnyomás esetén.

A Chi hanggal is továbbítható; ezt kiai-nak nevezik japánul. A mesterek arra használják a különféle harcművészetekben, hogy anélkül győzzék le ellenfelüket, hogy hozzáérnének annak testéhez.

Indiában úgy hiszik, vélik, hogy a szent mantra képes a testben vagy elmében lévő blokkolt Chi felszabadítására és arra is, hogy a segítségével Chi -t juttassanak az univerzumból a testbe, hogy javítsák az egészséget, és növeljék a lélek nyugalmát.

Ma már nemcsak Ázsiában hangoztatják naponta ezeket a dogmákat a templomokban, hanem egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert sok nyugati körében is, akik például a buddhista út és különféle hindu csoportok követői. A Chi Kung gyakorlatokban a szervek alapos tisztítására bizonyos hangokat használnak a légzés ütemezésére, testmozgások kíséretében.

A Chi érdekes jelenség, és a kínaiak szerint a Chi-t tanulmányozni annyi, mint az életet tanulmányozni... addig tart, ameddig csak élünk. Végigkíséri egész életünket.

Forrás: http://www.taichiaustralia.com

Forrás: www.ezoterikus.hu/hir%3Fid%3D385&num=1&hl=hu&gl=hu&strip=1&vwsrc=0

 

 

A mantrák ereje - Mantrák a mindennapi életben

Olyan zenékről, monoton ismétlődő szövegekről vagy szókapcsolatokról van szó, amelyek minden élethelyzetben célzottan segíthetnek.

Noha a mantrák eredete szanszkrit hagyományokra vezethető vissza, a modern kori ember számára is ugyanolyan hatásosak, gyógyító rezgéseik pedig fantasztikusan megnyitják a szívet és ébresztgetik a tiszta tudatot.

,,Ne siess! Jelenben maradni, jelenben megerősödni.”

A mantrák egyik fontos hatása abban rejlik, hogy megtartanak a jelenben. Aki a jelenben él, és nem rest vizsgálni, kontroll alatt tartani magát őszinte, tiszta figyeléssel, képes meglátni önmagát valódi minőségében és valós szükségleteinek tükrében. https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/mantrak-amikbol-erot-merithetsz-nehez-idokben/123264

A mantra olyan hangrezgés, amely segít megszabadítani az elménket az anyagi világ befolyásától és aggodalmaitól.

A mantra segítség az elme koncentrálásához, megnyugtatásához, a béke és a harmónia hullámait küldi.

A szakrális mantrák tehát pozitív megerősítést nyújtanak. Rendszeres gyakorlásukkal az életünk változhat meg.


“A mantra az ember életének vezérfonalává lesz és minden nehézségen átsegíti.

Nem az ismétlés kedvéért kell ismételgetni, hanem azért, hogy az ember megtisztuljon, hogy könnyebben érje el a céljait.

Nem üres morzsolgatás. Minden ismétlésnek újabb és újabb értelme van, ugyanis minden egyes ismétléssel közelebb kerülünk Istenhez.” /Gandhi/

 

De mantrázni az anyanyelvünkön is lehet. 

Sőt: tudatunk tele van tudatosan felismert, illetve tudatszintünk alatt “zümmögő” mantrákkal. Szerencsések vagyunk,

ha saját öntudatlan mantráink pozitív megerősítést sugallnak. Sajnos viszont a gyakran hangoztatott mantráink a következők is lehetnek: “Jaj de fáradt vagyok!”, “Nekem ez nem megy!”, “Nem bírom tovább!”, “Nincs elég időm!”, “Nincs elég pénzem!”, stb. stb. A Lája jóga, vagyis

a mantrázás védikus tudománya arra a felismerésre épül,

hogy minden gondolatunk, érzésünk, ha sokat hangoztatjuk megvalósul. Vigyázzunk tehát, mi is az, amivel elménket nap mint nap eltelítjük.

Az anyanyelvünktől eltérő szavak zengetésének elméleti háttere pedig az, hogy minden szó kiejtésekor nyelvünkkel a szájpadlás több ezer idegvégződését is stimuláljuk, egyfajta szájon belüli reflexológiaként.

https://miadlen.wordpress.com/2013/02/04/sarvesham-svastir-bhavatu/

 

Aki tudatosan figyel gondolataira, beszédére, az könnyen elérheti céljait ezzel az egyszerű módszerrel.

Bár nem tudatosan, a beszéd, a hétköznapi kommunikáció során mindenki folyamatosan alkalmaz mantrákat, vagyis ismételgetett hangsorokat.

Mivel a mantra tulajdon képen egy folyamatosan ismételt szó, vagy mondat, ezeket mindenki folyamatosan használja, alkalmazza, csak nem tudatosan.

A saját kommunikációnkban nehezebben vesszük észre ezeket az öntudatlan berögződéseket. A velünk beszélőknél könnyen észrevesszük, jóval szembetűnőbb, hogy melyek azok a szavak és kifejezések, amelyeket az illető gyakran ismétel - milyen szavakat használ folyamatosan, többször ismételve szinte saját magát. Önmagunknál, néha egy kissé nehezebben vesszük észre, pedig igen erős visszahúzó erő lehet benne.

A gyakori szóismétlések tehát mantraként működnek.

Amilyen erősen lehet „pozitív programozásra használni” ugyan olyan erősen hatnak a negatív gondolatot, beszédet ismétlő szavak, mondatok.

Épen ezért fontos oda figyelni erre. Tehát fontos odafigyelnünk a beszédünkre: olyan ez, mintha automatikus programozást végeznénk magunkon.

Bármilyen dicsérő szó vagy mondat alkalmazható „pozitív programozásra”, de megfordítva is igaz, hogy amikor sokszor szinte töltelékszóként mondunk negatív ítéleteket, azzal elsősorban magunkra leszünk negatív hatással.

Aki elkezd tudatosan odafigyelni gondolataira és szavaira, beszédére, az látni fogja, hogy már csupán a megfelelő kifejezés vagy mondat ismételgetése is milyen sokat segíthet céljai elérésében. A megfelelő pozitív töltetű szó, vagy mondat ismételgetése, sokat segíthet. Az összpontosítás és a meditáció pedig még tovább fokozhatja ennek az egyszerű technikának a hatását.

Vagyis, aki ezt össze tudja kötni, meditációval, vagy legalább összpontosítani tudja erre a figyelmét, az fokozhatja a hatást.

 

Mi a valódi célja a meditáció közben végzett zengetésnek?
A legmagasabb szintű elérhető elmeállapotot anahatnak hívjuk, mely a Végtelen meg nem szólaltatott hangja vagy rezgése.

Intuíciót, belső erőt és a teljes nyitottság képességét hozza el, hogy azt tegyük, amit kell, a Létezés teljességének egyedi részeként.

Ebben az állapotban örömteliek, igazak, könyörületesek és ellazultak vagyunk.

Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát vagy shabdot, olyan vagy mint egy zeneművész, aki a hangszeréből magából képes előhívni az ilyen emelkedett állapotokat. http://gurnam.blog.hu/2015/06/11/mantrak_376
 

A hétköznapok mantrái

Párkapcsolati probléma esetén:

Megtalálom életem párját.

A partnerem szeret, és én is szeretem őt.

Egészségügyi probléma esetén:

A fizikai fájdalom megszűnik. Megtalálom azt a módszert, amely elősegíti a gyógyulásomat.

Bármilyen pozitív töltetű hangsort lehet mantraként használni, nem kell a példában megadott mondatokhoz ragaszkodnunk.

Naponta többször ismételgessük ezeket, nagyjából ahhoz hasonlóan, mintha imádkoznánk.

A tudatalattinkra gyakorolt hatás nem marad el, és meglátjuk, hamarosan beindul a pozitív változás! http://hu.ezo.tv/spiritualitas/mantrak-ereje-a-hetkoznapi-eletben.html

 

Lehetőleg egyszerre egy szót, vagy mondatot ismételjünk. És, ha már érzékeljük magunkban a mondat jótékony rezgését, csak utána keressünk másik szót vagy mondatot. http://ezoterikustanacsok.shp.hu/hpc/web.php?a=ezoterikustanacsok&o=0MdPVn2Osn

 

Elköteleződöm a saját ragyogásom mellett.

 

Szerény, kedves, tapintatos és együttérző vagyok magammal és másokkal.

 

Szívemet és kedvességemet árasztom.

 

Megőrzőm a belső békémet, belső erőmet, a belső stabilitásomat. Stabilitás megőrzése, a stabil állapot megőrzése.

 

Stabil, békés, és erős maradok.

 

Ne kételkedj magadban. Szép vagy. Erős vagy. Bármire képes vagy!

 

 

 

A Chi - A Chi jelentését nehezen lehetne egy szóval megfogalmazni; ha mégis megpróbáljuk összefoglalni, akkor az „energia” szó áll a megoldáshoz legközelebb.

A Chi az, ami életet ad az élőlényeknek. Indiában pránának nevezik; Japánban kinek.

Annyira fontos része az ázsiai filozófiának, hogy szinte lehetetlen a Tai Chi, Aikido, Judo, Chi Kung, Akupunktúra, Shiatsu, stb. elsajátítása anélkül, hogy az ember alaposan megértené az Chi eredetét, hasznát és természetét.

Ha egy páciensnek azt mondja az orvosa, hogy "mérges", a kínai doktor arra gondol, hogy a személynek stagnáló Chi-je van; ha nagyon le van gyengülve, akkor rossz (negatív) a Chi -je.

A különböző kínai orvoslásokban úgy ábrázolják a Chi-t, mint ami a belső szerveken és végtagokon keresztül energiacsatornákon áramlik.

Egészség jelenléte esetén kiegyensúlyozottan áramlik a Chi; az emberi szervezetben kering, s egyik szervtől a másikig halas a test egészében, tetőtől talpig, majd fordítva.

Ha valaki megbetegszik, a Chi a test valamely szervében alacsony vagy épp túl magas; az orvos feladata és célja, hogy egyensúlyba hozza a Chi áramlását.

Az elme nyugodt, így a szellem is az marad; a Chi méltóságteljesen és könnyedén áramlik át a testen, a szerveken, az izmokon és inakon. Ha az egyén mozgása nem kiegyensúlyozott és egyenletes, a Chi nem összpontosul a test központjában. Amikor könnyen lélegzünk, nyugodt az elménk, testmozgásunk pedig harmonikus és kiegyensúlyozott.

A Chi hanggal is továbbítható; ezt kiai-nak nevezik japánul.

Indiában úgy hiszik, vélik, hogy a szent mantra képes a testben vagy elmében lévő blokkolt Chi felszabadítására

és arra is, hogy a segítségével Chi -t juttassanak az univerzumból a testbe, hogy javítsák az egészséget, és növeljék a lélek nyugalmát. Ma már nemcsak Ázsiában hangoztatják naponta ezeket a dogmákat a templomokban, hanem egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert sok nyugati körében is. Forrás: http://www.taichiaustralia.com www.ezoterikus.hu/hir%3Fid%3D385&num=1&hl=hu&gl=hu&strip=1&vwsrc=0

 

 

Mantrák, amikből erőt meríthetsz nehéz időkben

Esztergály Lilla,

Lehet az ember bármilyen határozott és magabiztos, mindenkinek az életében eljön az az időszak, ami megtorpanásra készteti, és amivel

előbb-utóbb megérkezik a „Most mi is van velem, bennem, körülöttem?” kérdése is.

Riadalom helyett inkább állj meg, csendesítsd el az elméd, és hívd segítségül a mantrák csodálatos erejét!

Éld meg jól a bizonytalanságot: figyelj és láss!

Az elbizonytalanodás, ha nem kimondottan önbizalomhiány szüli, életed egy olyan szakaszára világíthat rá, amikor zsákutca felé tartasz: nincs tovább, változtatni kell valamin. Talán kaptál egy olyan pofont, csalódást, érzést az élettől, ami eltérített az addig oly' biztos ösvényedről? Újra és újra kapni fogsz, méghozzá egyre nagyobb súllyal, egyre szembetűnőbben, amíg meg nem állsz és el nem kezdesz foglalkozni azzal, amire fel akarja hívni a figyelmedet. Ezek a jelek pontosan azért érkeznek, hogy elbizonytalanítsanak, hogy felnyissák a szemedet arra, hogy valami nagyon nem stimmel, és szembenézés,

megoldás, munkálkodás szükséges életed valamily frontján. Hagyd magad elbizonytalanítani, ne félj tőle! Ez egyúttal egy döntéshozó helyzet, válaszút is, és ilyenkor fokozott önismeret, befelé fordulás szükséges.

Lélekemelő segítség a mantrák ősi erejével

Sokféle segítség létezik instabil élethelyzetben:

 • nagy lendületet adhat egy kiadós baráti beszélgetés,
 • pszichológus vagy egyéb alternatív terapeuták felkeresése,
 • de jógával,
 • meditációval,
 • bármiféle önismereti  módszerrel is kikecmereghetsz a homályból. 

Utóbbiak táborát színesítik a mantrák – ezeket mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Olyan zenékről, monoton ismétlődő szövegekről vagy szókapcsolatokról van szó, amelyek minden élethelyzetben célzottan segíthetnek.

Noha a mantrák eredete szanszkrit hagyományokra vezethető vissza, a modern kori ember számára is ugyanolyan hatásosak, gyógyító rezgéseik pedig fantasztikusan megnyitják a szívet és ébresztgetik a tiszta tudatot.

Ne siess! Jelenben maradni, jelenben megerősödni

A mantrák egyik fontos hatása abban rejlik, hogy megtartanak a jelenben. Aki a jelenben él, és nem rest vizsgálni, kontroll alatt tartani magát őszinte, tiszta figyeléssel, képes meglátni önmagát valódi minőségében és valós szükségleteinek tükrében. 

Ezek a mantrák segítik a kilábalást egy olyan helyzetből, amikor elveszettnek érezzük magunkat, segítenek átgördülni egy olyan szakaszon, amikor döcögős az út, és megerősítésre, lelki erőre van szükségünk.

2 erőteljes mantra bizonytalan időkre

Om shanti om

Két szent szó: om, amely erős energiát kibocsátó, univerzumot átfogó, maszkulin és feminin energiákat magában foglaló hang, és shanti, vagyis béke.

Légy akár kihívások közepette vagy egy új élethelyzet kapujában, 

ha harmóniára van szükséged, hallgasd meg ezt az egyetemes békét árasztó mantrát,

hogy benned is helyreálljon az egyensúly.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=MOlZlXn0KT8

Om Namo Bhagavate Vasudevaya

A szabadság mantrája ez,

hiszen felszabadítja az elmét a korlátok alól.

Rendszeres hallgatása, mantrázása

olyan spirituális magasságokba emel, ahol megpillanthatjuk önmagunk isteni minőségét.

Növeli az önszeretetet, elfogadást,

nagy belső erőt ad.

Itt meghallgatható. https://www.youtube.com/watch?v=aifSjuyeE5M

Ha egy különleges, modern zenei válogatásra vágysz, amely magában foglalja mindkét ősi mantrát, ismerkedj meg a legnépszerűbb nyugati mantraénekesek között számon tartott Deva Premal & Miten duójával. 2010-ben jelent meg Mantras for Precarious Times című lemezük – bizonytalanságban hánykolódók megnyugvását hozza el ez a modern, szélesebb kör által is fogyasztható mantragyűjtemény.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/mantrak-amikbol-erot-merithetsz-nehez-idokben/123264

 

 

 

Vízöntő Sadhana mantrák

Amit a sadhana gyakorlása nyújthat az a tudatosság a félelem mentesség, az együttérzés, kedvesség és az egymás iránti szolgálatkészség szelleme. Megtanít boldogulni bármilyen változást is hoz elénk az élet!

http://gurnam.blog.hu/2017/02/07/vizonto_sadhana_mantrak

 

 

 

 

Sa Ta Na Ma

Ez a Mantra egy nagy változás katalizátora.

A Mantra használata összehangolja a két agyfélteke működését, és növeli az intuíciót.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=1ZEnSzBs7QQ 2. szám

 

Forrás: https://blog.poet.hu/Mantra/sa-ta-na-ma-mantra

 

 

Waah Yantee, Kar Yantee, Jag Dut Patee, Aadak It Waahaa, Brahmaadeh Tresha Guru, It Wahe Guru

Ezzel közvetlenül a kozmikus, a gúnák és a teremtés feletti Makro-Ént idézi meg.

(

Gúna: az anyag három állapota: szattva  – tiszta esszencia (szentségesség), radzsasz - aktív, kreatív vagy kezdeményező  energia (fenséges), és tamasz  – tehetetlenség vagy romlás.)

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=jK4fxgDM3Oc

Forrás. http://gurnam.blog.hu/2017/02/07/vizonto_sadhana_mantrak

 


Har Hare Hari Wahe Guru

A jó szerencse mantrája

A következő időszakban van egy külön varázsa most annak, ahogy a jó szerencse keresztezi utadat.

Ha részesülni szeretnénk a jószerencse áldásában, akkor érdemes naponta 11 percig a Har Haray Hari Wahe Guru mantrát zengetnünk.

Mire való Har Haray Hari Wahe Guru mantra?

Ez a mantra a jó szerencse és a kreativitás mantrája. 

Sőt, még a bőségben is nagy szerepet játszik, hiszen a bőség valójában a kreatív teremtés hozadéka.

Ez a mantra így abban tud segíteni, hogy 

beindítsa a kreatív folyamatok áramlását bennünk.

A mantra így hangzik:

Har Haray Hari Wahe Guru

Jelentése: A teremtő minden aspektusa a boldogság maga.

HAR jelentése: Teremtő Végtelenség, a teremtő bölcsesség és akarat egyik neve
HARE ugyanaz kissé másképp.
HARI a Teremtés aktív formája
Wahe Guru az eksztázis mely a Legfelsőbb Bölcsességből ered.

Sokan jártasak a Vonzás Törvényének tanításaiban, ez a mantra most meghozhatja számodra a szerencsét:

Kreatív energiákban és jó szerencsében bővelkedő napokat kívánok!

Sat Nam! Szeretettel, Mia – satnamjoga.hu

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=YQk26jVoyVM

Forrás: http://satnamjoga.hu/

 

Wahe Guru

A ‘Wahe’ a tisztelet és az eksztázis kinyilatkoztatása. ‘Guru’ az aki a sötétségből a fénybe vezet minket. A ‘Wahe Guru’ a teljes eksztatikus tisztelet kifejezése az Isteninek. Ez a Gurmantra, amely elíndit a sorosd útján. Minden Wahe Guru meditáció erősíti a fényív és az agyalapi mirigy kapcsolatát. Ezzel a teremtés természetes lesz és felszabadító. Minden pillanatban megtalálhatod a biztonságot és az elveszettnek hitt erődet!

http://gurnam.blog.hu/2017/02/07/vizonto_sadhana_mantrak

 

 

 

Hare Krishna mantra

Hare- Ó energia az Úr

Krishna – a Leg vonzóbb

Rama – Ó legfelsőbb

Úr Krishna és Rama – A mindent vonzó és a legfőbb élvezet ura

A mantra kántálása segít, hogy Krishna és Rama segítségével, transzcendens  szerető szolgálatukkal elérjük a lelki boldogságot. A kántálás egy idő múlva vágyat ébreszt a táncolásra.

http://reikigyogyitas.gportal.hu/gindex.php?pg=32981589&nid=5630768

https://www.youtube.com/watch?v=7WpdSh8VYd4

https://www.youtube.com/watch?v=IBfd1z214V8

 

 

 

A mantrákról.

A mantrák fantasztikusan jó, pozitív, felemelő, segítő, bőségteremtő és egyéb hasznos hatásai.

Az OM mantra.

Haré Krisna mantra,

Om Mani Padma Hum mantra,

és Szerelmi mantrák.

Itt https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-1.html

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OTFWfD7L5QA&list=PLeZBke-YtlqMymeXHf1ovv1w-0vyX_5Gm

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-3.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-2.html

Energetizáló,

gazdagító, bőség,

védelmi, gyógyító,

feloldó, blokkoldó,

felemelő, stresszoldó,

leszokást segítő,

tisztító, békítő,

megerősítések,

pozitív mantrák.

 

 

 

 

Namaste: szanszkrit, 'üdvözlöm a benned lakozó Isten(i)t' )

 

 

 

Transformáld át!

gurnam

Amikor látod a sötét felhőket tudod, hogy veszélyt rejt, lehet benne zápor vagy villám ami lesúlythat rád!

Ez a meditáció törli a sötét felhőket a szívedbe, és segít elkerülni a veszélyt.

Ez segít átalakítni a felfogást amit az ösztönöd súg, és megakadályozza a hibás döntésekeket. 

Ülj könnyű ülésbe, és érintsd össze a jobb és a bal hüvelyujjad és a mutató ujjad és a középső ujjad első ujjpercét, a többi ujjad hajlítsd be. (lásd a képen) http://m.blog.hu/gu/gurnam/image/mudra/kepernyofoto_2017-10-16_11_40_36.png http://m.blog.hu/gu/gurnam/image/mudra/kepernyofoto_2017-10-16_11_40_45.png

Hosszú belégzés és 40x zengesd a Wahe Guru mantrát, utána megint belégzés és ismételd! (11-31 perc)! Ha nem megy a 40 akkor 16 vagy 24x zegesd! Az alábbi video https://www.youtube.com/watch?v=rfqGIdEAJvw segít a zengetésben! Jó gyakorlást!
Sat Nam!

http://gurnam.blog.hu/2017/10/16/transformald_at

 

Tudd, hogy mit kell tenned

gurnam

Ha nem tudod mit kell tenned akkor tedd ezt!

Ülj könnyű ülésbe, kulcsold össze a ujjaid és tedd a tarkódra. A könyökök legyenek egyvonalba a testeddel, nyisd a mellkasod. Kezd el halgatni a Har Har Mukanday mantrát. Minden HAR szóra húzd be a köldököd (ha kedved tartja recitálhatod a mantrát). Most hallgasd mind a két füllel, ne csak az egyikkel, amit hallsz mindig két füllel hallgasd! https://www.youtube.com/watch?v=DehB3zFVm-0

http://gurnam.blog.hu/2017/07/20/tudd_hogy_mit_kell_tenned

 

 

Imádok kapni

Ha megtanulod, hogyan fogadj el másoktól ajándékokat, dicséretet,

az sokat fog lendíteni az önbizalmadon is. Észrevetted már, néhányunknak milyen nehéz elfogadni a dicséretet? Lehet, hogy Neked is?

Pedig sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatsz tőle. És a kritikus belső hangjaid is könnyebb elcsendesíteni, amelyek gyakran válnak a belső feszültség forrásaivá.

Fogadd el, hogy Te is elég jó és értékes vagy, hogy megérdemled az ajándékokat, és dicséretet.

Imádok másoknak adni

Másoknak adni: hasznos, és fontos része az energia áramlásnak.

Ha másoknak adunk (vagy visszaadunk abból az energiából, amit tőlük kaptunk), sokkal nyugodtabbnak, és kiegyensúlyozottabbnak fogjuk magunkat érezni.

Jó érzéssel fog eltölteni, hogy tehettünk másokért valamit.

Ha meg tudod osztani másokkal mindazt, amid van, akkor sokkal kevésbé fogod érezni, hogy a saját határaid, a saját energiáid ténylegesen behatárolnának.

Mindaz, amit másoknak adsz: többszörösen fog visszatérni hozzád.

 

Keress olyan megoldásokat ebben az évben, amellyel saját magadba fektethetsz be, és ezt a befektetésed tovább adhatod másoknak is.

Keress olyan megoldásokat ebben az évben,

amellyel saját magadba fektethetsz be, és ezt a befektetésed tovább adhatod másoknak is.  

Ez a legnagyobb áldások egyike.

Forrás és a teljes cuikk. https://anyamento.hu/eletcel/6_mantra_hogy_kiegyensulyozott_es_stressz_mentes_legyel/

 

 

Csaraka hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Arra, hogy a betegségek kezelése során felállított kezelési tervnél sokkal fontosabb az egészség állapotának konzerválása egy egészséges emberi szervezetben.

Csaraka volt az első, aki leírta, hogy az emberi szervezet működését 3 hatóerő, 3 dosha hatja át (a Vata, mint mozgató – a Pitta, mint átalakító – a Kapha, mint a kenő, stabilizáló erő). Ezen 3 hatóerő felborulása (túl- vagy alulműködése) minden betegség forrása.Csaraka nevéhez fűződik a Csaraka Szamhita nevű tudásgyűjtemény, mely lefektette az Ayurvéda alapjait. A Csaraka szamhita jelentése: Csaraka: a mű írójának neve,  Szamhita: enciklopédia, szöveg.

A Csaraka Szamhitában szó van az emberi életet érintő legfontosabb kérdésekről: életmódról, táplálkozásról, az emberi kapcsolatok szabályairól (pl. erkölcs), napi és szezonális egészségmegőrzésről, a betegségeket gyógyító kezelésekről.

Csaraka idejében az emberek nem pénzért akartak gyógyítók lenni,

hanem attól a nemes céltudattal átitatódva akarták szolgálni az emberek egészségét, mely önzetlen és nem kér viszonzást.

Csaraka személyéről nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy fia volt egy bölcs gyógyítónak, aki maga is az emberek közt járva gyógyította a nép szenvedéseit. 

Forrás és teljes cikk: yurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=792%3Acsaraka-az-ayurveda-satyja&catid=49%3Aayurveda-altalaban&Itemid=166&lang=hu

 

 

A félelem dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy gonosz tanácsadódra, a félelemre hallgatsz-e, aki eddig soha semmiben nem segített,

vagy igaz prófétákra, akik már legyőzték őt, és hitre és bizalomra tanítanak.

http://ayurvedika.hu/

 

 

 

 

5 dolog, amit az ébredés utáni első órában meg kell tenned, ha egészségesebb szeretnél lenni

Írta: Zabolai Margit, 2009 óta dolgozik újságíróként, különösen a társadalmi témák és a populáris kultúra érdeklik, de a spenótfőzelék receptjének megfogalmazása is képes örömet okozni neki. Jelenleg nyelvészeti tanulmányokat folytat, szabadidejében pedig amatőr stand uposként adja elő történeteit, amihez imádott, de nem problémamentes macskája szolgáltat állandó alapokat.

Frissen és fitten pattansz ki az ágyból, vagy úgy kell rólad lehúzni a takarót?

Ezekkel a szokásokkal nem csak a reggeled lesz jobb, de az egész napod is, ráadásul hosszú távon az egészségednek is jót tehetsz az apró változtatásokkal.

1/5 Igyál egy pohár vizet!

Egy felnőtt ember teste optimális esetben körülbelül 55-60%-ban vízből áll.

Könnyen belátható, hogy a szervezet minden működési folyamatához szükség van vízre, márpedig, miután az éjszaka során órákon keresztül nem pótoltuk a folyadékot, reggelre a testünk alaposan kiszáradhat.

Ha rögtön ébredés után elkortyolsz egy pohár vizet, még a kávé vagy a reggeli előtt, sőt akár az előtt, hogy kikelnél az ágyból, a tested sokkal „olajozottabban” indítja a napot, könnyebben indul el az emésztés, frissebbnek, éberebbnek érzed magadat.

A dietetikusok szerint a legjobb, ha még este az ágyad mellé készíted a vizet, és a szobahőmérsékletű folyadékot rögtön ébredés után meg is iszod, mielőtt bármi máshoz fognál.

2/5 Mozogj!

Nem mindenkinek van túl sok szabadideje reggelente, az ébredés utáni órája pedig mindenkinek csak 60 percből áll, szóval nem biztos, hogy ez az ideális alkalom arra, hogy letudd a heti edzésedet, de egy kevés testmozgás, ha belefér, nagyon sokat tesz az egészségedért.

Nem kell feltétlenül rögtön edzőcipőt húznod, 10-15 percnyi napindító jóga akár még pizsamában tökéletes módja annak, hogy egészségesebben kezdd a napodat.

A könnyed ászanák segítenek kinyújtani, bemelegíteni az alvás közben elgémberedett izmaidat, így elkerülhetőek a görcsök, húzódások, bemerevedések, miközben a könnyed mozgás a keringésednek is jót tesz, így csökkenthető vele a szív- és vérnyomásbetegségek kialakulásának kockázata.

3/5 Meditálj!

Ha a testmozgást befejezted, szánj néhány percet a befelé figyelésre is.

A legtöbben kapkodva, sietve, feszülten indítjuk a reggeleinket, pedig a meditáció csak néhány percet vesz igénybe, ennyi tényleg belefér, és cserébe sokkal kiegyensúlyozottabb leszel egész nap.

Vannak, akiket a reggeli meditálás annyira „összerak”, hogy a kávéról is le tudtak szokni, mert nem volt már rá szükségük, míg más tanulmányok a reggeli jóga férfiak libidójára kifejtett jótékony hatását igazolta.

A napindító meditáció emellett segít csökkenteni a fejfájást, javítja a keringést és jót tesz a szív működésének is.

4/5 Reggelizz!

Ha a tested egy motor, ami reggel az ébredés után beindul, akkor élelem nélkül üzemeltetni olyan, mintha benzin vagy kenőanyag nélkül járatnád a motort. Semmiképpen sem tesz jót.

A kihagyott vagy túlságosan elodázott reggeli szerepet játszhat az elhízásban, a cukorbetegség kialakulásában, de az általános gyengeségben, gyakori fejfájás megjelenésében is.

A legideálisabb, ha összetett szénhidrátokban és rostban gazdag, de könnyen emészthető fogásokat választasz.

A teljes kiőrlésű zabpehely, a tejtermékek és a friss zöldségek és gyümölcsök is egészséges reggelik lehetnek. Ha szűk a gyomrod, és nem tudsz ilyenkor sokat enni, egyél egy kis poharas joghurtot, amibe egy kanál teljes kiőrlésű zab- vagy búzakorpát keversz.

Szinte észre sem veszed, hogy ott van, mégis sokáig erőt és energiát ad.

5/5 Moss fogat!

A reggeli fogmosással bizony nem csak a kellemetlen lehelet előzhető (vagy szüntethető) meg, de a szájhigiénia fenntartása szempontjából is nagyon fontos szerepe van ennek a lépésnek. A fogak és a szájüreg épsége pedig nagyon is hozzátartozik az egészséged megőrzéséhez, hiszen a szájban kialakult gyulladások önmagukban is kellemetlenek, de akár súlyosabb szövődményekhez is vezethetnek.

Míg vannak, akik közvetlenül az ébredés utáni fogmosásban hisznek, a dentálhigiénikusok inkább azt javasolják, hogy a reggeli étkezést követő 30 percen belül mosd meg a fogadat, így elkerülheted, hogy a reggeliből származó lepedék egész nap a fogaid zománcát roncsolja.

Természetesen, ha zavar a reggeli szájízed, akkor moshatsz rögtön ekkor is fogat, és moshatsz fogat az étkezés után is – a finoman, de alaposan kivitelezett kétszeri reggeli fogmosásnak semmiféle hátránya nincs.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/testi-egeszseg/5-dolog-amit-az-ebredes-utani-elso-oraban-meg-kell-tenned-ha-egeszsegesebb-szeretnel-lenni/128255

 

 

 

Ez már a tavasz első hónapja: a fák rügyezni kezdenek, a tavaszi virágok sorra kibújnak a földből, és a madárdal is egyre intenzívebbé válik reggelenként.

Mindez minket is arra hív, hogy fokozatosan bújjunk elő meleg kuckóinkból, és újjászületőben lévő énünket mutassuk meg a világnak.


A sok belső munka után most ténylegesen olyan vagy, mint egy újszülött:

fontos, hogy finoman, gyengéden bánj magaddal, és mások is ezt tegyék.

Ezért először csak olyanokkal találkozz, és olyanoknak mesélj belső élményeidről,

akik valóban közel állnak hozzád, ítéletek nélkül fogadnak,

és minden álmod megvalósításában támogatnak.

Márciusban fokozatosan elkezdődik az új élet, amit januárban megálmodtál magadnak, így légy kíváncsi és nyitott mindarra, ami átalakulni és kialakulni kíván az életedben.

Ez az a hónap, amikor már valóban érdemes új szokásokat beépítened az életedbe (január 1. sokkal kevésbé alkalmas erre).

Amit most elkezdesz, az tartós is lesz.

Vedd hát elő, amit januárban leírtál az álmaidról, és olvasd el újra.

Majd tedd fel magadnak a kérdést:
 

Milyen új szokás(ok) kialakítása támogathatna abban,

hogy ezeket az érzéseket már most megtapasztaljam?
 
Gondold végig, hogy mi az, amit minden nap, minden héten és minden hónapban
meg szeretnél tenni annak érdekében,

hogy mindaz, amit megálmodtál, megvalósuljon.

Mutatok neked egy példát:

Lehet, hogy szeretnél a pároddal sokat utazni, ami most még azért nem történik, mert

 • nincs melletted a párod, vagy
 • melletted van, de nincs rá pénzetek, vagy
 • túlságosan elfoglaltak vagytok, és nem szánjátok rá az időt.

Ahhoz, hogy az utazás megjelenjen az életedben,

először olyan szokásokra kell szert tenned,

amelyek már most felidézik benned azt az örömet, amit maga az utazás is jelent.

Tehát nem azzal kell törődnöd, hogy

 • megérkezzen a párod, vagy
 • meglegyen az utazásra a pénz, vagy
 • több időt teremts valahonnan,

hanem azzal, hogy átéld az örömöt, amit az együtt utazás jelent.

A hozzávalók pedig majd megérkeznek maguktól.

Hogyan teheted ezt?

 • Nézz utazásról szóló filmeket, és olvass ilyen témájú könyveket.
 • Szerezd be az útikönyveket, amik oda szólnak, ahová menni szeretnél, és lapozd fel őket gyakran, akár tervezd meg majdani utadat.
 • Utazz országon belül, és fedezd fel azokat a vidékeket, ahol még sohasem jártál.

 

Márciusi mantrád legyen ez:

Örömteli szokásaimmal boldog, izgalmas, szerelmes életet teremtek magamnak.


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta,
a Szerelmeskönyv írója

 


PROGRAMAJÁNLÓ

Szerelmes Zarándoklat: május 24-27 >>>

A Szerelmes Zarándoklat neked szól, ha

 • örömmel eltöltesz négy napot a természetben; 
 • szívesen kipróbálod magad e 110 km gyalogos végigjárásában;
 • szeretnél mélyen megmerítkezni a Szerelmes útravalók tanításaiban
 • szívesen vagy olyan emberek között, akik szinte csak a szerelemről és a párkapcsolati boldogságról beszélgetnek
 • valódi kikapcsolódásra vágysz;
 • szeretnél néhány aktuális kérdésedre belső bölcsességedtől választ kapni.

Neked szól, ha már régóta foglalkoztat a párkapcsolati boldogság témája, és neked szól akkor is, ha még csak most kezdtek az első kérdések felmerülni benned.

Kattints ide a részletekért: Szerelmes Zarándoklat: május 24-27 >>>


HA KÉRDÉSED VAN ... Sarkadi Kriszta ugyfelszolgalat@igazabolszerelem.hu

www.igazabolszerelem.hu

 

 

 

 

Azt csináld, amit lázba hoz sztori


George Vlagos nevezetű úriember, az Oak Street Bootmakers tulajdonosa, egy görög származású bevándorló családban született. Apja cipész volt és el akarta bátortalanítani fiát a szakmától, mert nem akarta, hogy kétkezével keresse kenyerét. Azt akarta, hogy az eszével keressen pénzt. Éppenezért minden szombaton dolgoztatta fiát a cipészetben. Ez mégis visszafelé sült el. George rájött, hogy nagyon nehéz minőségi cipőt találni, ezért visszatért apjához és tervezett egyet. Mára már 6 hetes várakozási lista egy új pár, pompás cipőre és George nemcsak anyagi jólétben él, hanem vállalkozása sikeres, mert azt csinálja, amit igazán szeret.

Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tetszett. Jöjjön a heti újdonság:

HETI ÚJ UPDATE!

VADONATÚJ RÉSZEKÉRT klikk: Podcast - Videó - Blog

 

 

031 – SIKER GONDOLKODÁSMÓDBELI KÜLÖNBSÉGEK

 

Tovább a PODCASTRA

 


Vállalkozó Képző Mini Tanfolyam - NEKEM VALÓ A VÁLLALKOZÁS? - 5/5 FEJEZET
 

Az 5 fejezetből álló vállalkozóképző minikurzus UTOLSÓ fejezete - remélem tetszett az ingyenes online kurzus :)


Tovább a VIDEÓHOZ


 

ÖNBIZALOM NÖVELŐ TIPPEK - BLOGBEJEGYZÉS
 

Bizony ebből a témából sose lehet elég nekem. Te hogy vagy ezzel?

Tovább a BLOGHOZ

Szépséges vasárnapot és sikerekben gazdag, forgalmas hetet kívánok!


Andrade G. Anita

Önfejlesztő tréner és online üzlet mentor

https://siker.guru

 

,,Engedjük, sőt segítsük egymást ragyogni, felszabadultnak, boldognak lenni. A hűség nem azon múlik, hogy mások hogyan reagálnak a ragyogásunkra, hanem egy belső, lélekszintű döntésen.”

 

KAPCSOLATI HATÁROK * kundalini jóga workshop

Már érezhetővé is vált. Itt vannak 2018. első érzelmi próbatételei.

Lehet, hogy magaddal harcolsz,

mert nem tudod magadnak megbocsátani, hogy nem jelölted ki egyértelműen a határaidat.

Lehet, hogy emberi konfliktusok találnak meg, ahol veszélyben érzed a határaidat. Lehet, hogy mindkettő egyszerre.

 

Saját érdekünkben, hogy megelőzzük a csalódásokat, fájdalmakat,

érdemes kijelölni a határainkat, és azt őszintén kommunikálni.

Érdemes folyamatosan ébernek lenni arra, hogy mások mennyire veszik komolyan a határainkat, és ha nem, akkor miért nem.

Érdemes folyamatosan ébernek lenni önmagunkra,

hogy ami most körülvesz, abban mennyire érezzük jól magunkat, hogy nem veszítjük-e el mi magunk a határainkat a történések közepette.

 

Határokra szükség van, hogy a lehető legönazonosabb életet élhessük.

És mivel az ember társas lény, ezekről a határokról időről időre egyeztetnünk kell,

hiszen társainkkal együtt megyünk az úton, másokra is odafigyelünk, és másokat is boldognak szeretnénk látni.

A workshop során:

 • Megbeszéljük, hogy milyen kihívások jelentenek nehézséget.
 • Tanulunk arról, hogy hogyan jelölhetjük ki,

                kommunikálhatjuk, és tarthatjuk meg a határainkat.

 • Kundalini jóga gyakorlatokat és meditációkat végzünk,

               melyek segítségével megszabadulunk a félelmeinktől, megerősítjük a középpontunkat, és rugalmasabbakká, mégis erősebekké válhatunk.

              Jobban szerethetjük magunkat, és tisztelhetjük az életünket.

              Eredményesebben kommunikálhatunk, ha a humanológiai tanításokból megértjük, hogy határkijelölés kérdéseit milyen pszichológiai tényezők befolyásolják.

 • Önbizalmat és tudást gyűjtünk,

              amelyek segítenek a határaink őszinte és tiszta kijelölésében, és megtartásában.

A workshop helyszíne: Életfa Spirituális Központ

A workshopról itt olvashatsz bővebben. Ha hív a program, jelentkezz most! http://www.simratyogaworld.com/workshopok/kapcsolati-hatarok-kundalini-joga-workshop/

Szeretettel,

Arató Mónika/ Simrat Kaur

http://www.simratyogaworld.com/blog/nikab-vagy-ragyogas/

 

 

„Ó én Önvalóm, ó én Létezésem, ó én Fényem, ó én Isteniségem! Add meg nekem az egységet mindazzal a tettel és reakcióval, amin keresztül megyek.
Add meg nekem a ma bánatától felszabadult holnapot.
Add meg a tudatosságot, amely vezet az életem ösvényén a Te céljaid beteljesítéséért.
Hadd kapjam meg az életet úgy, mint egy isteni ajándékot.
Hadd legyen meg a tudatosságom, hogy az ajándékot vissza tudjam adni a Teremtő minden teremtménye felé, minden teremtő cél érdekében.
Hadd uralkodjon az elmémen béke. Hadd tapasztaljuk, ahogyan a Fölbolygó kedvét leli a békében.
Az emberiség hadd éljen szeretetben a jövőben, mindörökké.
Hadd emelkedjünk a szeretetünkben, és az odaadásunkban, hogy megtaláljuk a szépséget, a nagylelkűséget és a boldogságot a saját kegyelmünkben.
Sat Nam.” 
Yogi Bhajan 1992. június 22.

 

A jóga egységet, egyesülést jelent.

Ez a végtelen megtapasztalása a véges formánkban.

A kundalini jóga egy tudomány, amely segítségével a valónk megtapasztalhatja az Önvalót.

Ez egy ösvény, amely befelé vezet, hogy megtaláljuk azt az áldást, a saját életünk megtapasztalásán keresztül, amely az emberi létezés lényege.

A lélek vágyódik a teremtés tapasztalására az emberi életen keresztül, és az ember vágyik arra, hogy eggyé váljon a Végtelennel.

Ez a való és az Önvaló egyesülése, amelyet keresünk, és érdekes módon ez tesz minket valóban emberré.

http://www.simratyogaworld.com/aktualis-programok/aldas-majusi-kundalini-joga-elvonulas-a-szent-andras-kastelyban/

 

Minden kérdésedre megvan a válasz! - Ingyenes, interaktív nyílt nap

Valósítsd meg a benned rejlő magasabb képességeket!

 „Mi lenne, ha lenne egy átfogó térképünk önmagunkról és erről a szép új világról,
amelyben találjuk magunkat?”- Ken Wilber

Kezdenek elcsendesedni benned a gondolatok és vágysz a lélektől lélekig való igaz kapcsolódásokra?

Más szemmel nézed a világot és olyan társakat keresel, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak?

Szeretnéd, ha végre válaszokat kapnál az önmagaddal és a világgal kapcsolatos nyugtalanító kérdésekre?

Mi azon dolgozunk, hogy a hozzád hasonló, a racionálitásból éppen az érző szívbe lépő keresőknek segítsünk megtalálni a saját útjukat, ahol kibontakozhatnak és megvalósíthatják önmagukat.

Az önfejlesztő módszerek átláthatatlan, kaotikus özöne kínálja magát nekünk folyamatosan. Bármely nyüzsgő hétköznapon elmehetünk jógázni vagy meditálni, kérhetünk shiatzu masszázst vagy reiki kezelést, önsegítő és önfejlesztő csoportokban próbálhatjuk meg elérni az áhított belső békét és harmóniát. Minden egyes módszernek meg van a maga helye és ideje az ember életében, ezért ha nem ennek megfelelően alkalmazzuk őket, még jobban elmélyíthetik a bennünk levő zűrzavart.

Az integrál személet rendet teremt ebben a – jellemzően pszicho-spirituális – káoszban.

Amikor a tudatosság hulláma eléri a szívünket és elkezdenek nyílni bennünk az érzelmek, hajlamosak vagyunk sutba vágni az addigra már agyonhasznált racionalitást és egy időre csak a módosult tudatállapotoknak, sajátélményeknek és spirituális megtapasztalásoknak szavazunk létjogosultságot.

Az integrál oly módon teremt ekkor rendet benned, hogy az elméleti tudást és a saját élményként átélt belső lelki élményt összehangolja.

A racionális bal agyféltekéd és a spirituális, érző jobb agyféltekéd ekkor szinkronba kerül egymással.

Az objektív tudomány és a szubjektív sajátélmény integrálódik, majd mindkettő elfoglalja benned központi helyét.

Ettől kezdve racionális és érző részed nem egymással szemben álló idegenek többé, hanem együttműködő jó barátok, akik nem elnyomják, hanem támogatják egymás szabad kibontakozását.

Ekkor érkezel meg az igazi önmegvalósítás küszöbéhez és eddig tud elkísérni téged az Integrál Akadémia.

Benned úgy, mint bárki másban ott a potenciál, hogy a létezés magasabb síkjaira emelkedhess és megvalósíthasd az emberben rejlő magasabb képességeket. Tudj meg erről többet végzett és jelenlegi hallgatóinktól, valamint Gánti Bencétől, az iskola alapítójától márciusi nyílt napunkon!

A spirituális bölcseletek legjavát és a modern tudományos lélektan kincseit az integrál pszichológia ötvözi.

Ez a képzés megsegíti ezt az átalakulást és kiképez az új tudatosság látására, értésére és másokban való támogatására.

Tanuld meg nálunk ezeket az ismereteket, légy tudatában mi zajlik benned és más emberekben – akár mint útkereső, önfejlesztő, kibontakozó, ébredő személy, akár mint lelki szakember, segítő, terapeuta!

 
 

Mi történik az Integrál Pszichológia képzésen?

A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. Ehhez egy két éves, beszélgetési technikákat és módszereket tanító, gyakorlati tréninget építettünk be a képzésbe. A képzés része továbbá a sajátélményű terápiás folyamat és a spirituális gyakorlás megtapasztalása is, amely egy tetszőlegesen választható meditációs elvonulást jelent a három év alatt.

A hagyományos főiskolákhoz és egyetemekhez képest itt az évfolyam egyben egy különleges közösséggé is válik a személyiségfejlesztő, terápiás, szép és bemélyült együttléteknek köszönhetően, amely az integrált személyiséggé válásnak az egyik kulcsa. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az előadók és csoportvezetők terápiás és gyakorlati alkalmakkor visszautaljanak az elméletre és viszont. Egy integrál tanácsadó akkor hiteles, ha bizonyos személyiségfejlődésen is keresztülmegy, és a személyisége és képességei sugározzák azt, amit az elméletben vall.

Forrás: http://www.integralakademia.hu/aktualis/aktualis-programok-az-integral-akademian/599-minden-kerdesedre-megvan-a-valasz-ingyenes-interaktiv-nyilt-nap-2018-marcius-23-an

 

 

Kircsi Kata (Micsoda Nő klub), http://lelekmentor.hu

https://www.facebook.com/pg/MicsodaNoKlub/about/?ref=page_internal Ez az oldal a Micsoda Nő Klub folytatása. A Lélekmentor oldalt azért hoztam létre, hogy segítsek helyreállítani a nők önbecsülését. Az a célom, hogy ezt a tudást minden magyar nőhöz eljuttassam, akinek szüksége van rá!

Nagyon örülök, hogy csatlakoztál hozzám,

és őszintén remélem, hogy ezzel a három részes videóval hozzájárulhatok ahhoz,

hogy újra boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élj,

és megkapd azt a figyelmet és szeretet a párodtól, amit megérdemelsz.

Ha azonnal látni szeretnéd az első videót, - ami a kommunikációról szól, -  ide kattintva elérheted,

Folyamatos önfeltárás, önmegismerés és tanulás során

felfedeztem a bennem lévő hitet, erőt és nyitottságot arra, hogy mindig lehet változtatni, újra kezdeni.

Néhány évvel később már rá sem ismertem önmagamra,

helyre billent az önbizalmam és az önbecsülésem, egy teljesen új életet sikerült megteremteni magamnak,

sugárzott belőlem a boldogság és a harmónia, amire mások is felfigyeltek.

Egyre többen érdekelődtek, hogy mi történt velem, hogy csináltam és én csak meséltem, meséltem…így alakult meg a Micsoda Nő Klub, ahol ma már nők százait inspirálom a történetemmel.
Lélek mentorként és Life coachként ötvözni tudom a tanult módszereket és a saját tapasztalatomat, hogy Te is változást tudj elérni  az életedben, és a kapcsolatodban.

Erről szól ez a három részes ingyenes videó sorozat, aminek az első része azt feszegeti, miért és hogyan beszélünk el egymás mellett. Első videó: Sokszor miért nem értitek meg egymást a pároddal.

 

Kattints ide az első videó megtekintéséhez
(1. rész: Hol siklik el a kommunikáció?)
https://micsodanoklub.wistia.com/medias/mxegpnfgcc

 

Szép napot, 
Kata


https://www.youtube.com/watch?v=lST_sfY9dvs Micsoda Nő Klub bemutatkozás

Egy olyan közösség létrehozása, ahol olyan NŐk találkoznak, akik már többször felálltak és megfogalmazódott bennük az igény az önmagukra találásra.

Ötletekkel, saját megélésekkel, tapasztalatokkal, az általunk kipróbált működő módszerek bemutatásával segítjük és bátorítjuk egymást.

- Önbizalom, önbecsülés
- Párválasztás, párkapcsolat
- Smink és öltözködési tippek
- Mire vágyunk valójában mi nők?
- Mi mozgatja a férfiakat?
- Félelem, szorongás témákban.

Az interaktív találkozókon túl kirándulunk, meditálunk és vendég előadókkal színesítjük a programokat hétről hétre.

Célunk a női öntudatra ébredés támogatása, az önbizalom, önbecsülés erősítése. Ahol módszereket, ötleteket és szakmai segítséget kaphatsz.

Forrás: https://www.facebook.com/pg/MicsodaNoKlub/about/?ref=page_internal

 

 

"...Egy kapcsolatban két ember van.

Két emberen múlik, ha szép és virágzó, ha könnyed és mosolygós és két ember teszi azt reménytelenné, pengeszájúvá, búskomorrá, veszekedőssé.
Én hibám és Te hibád nincs, MI hibánk van.

Sokszor teszünk vesszőt oda, ahová pontot kellene.
Mert a pont nehéz.
A pont elfogadás, belenyugvás, a pont veszteség…
A pont kicsit a hiábavalóság érzése.
A hiábavaló küzdéseké, az eddigi melóé, az éveké, amiket belefektettél valamibe, ami most elsétál. ...
...
A pont félelmetes ennek ellenére néha a legjobb, ami történhet Veled.
Tedd ki, és nézz a tükörbe.

Gyönyörű vagy és bátor.

Megtalálod majd, aki nem ismer Veled pontot, csak ezer vesszőt, mert egy pillanatig sem leszel neki sok, vagy kevés. Csak Te leszel, és ez PONT elég lesz hozzá."

Forrás és a teljes cikk: http://madartelevizio.hu/kozma-zsofia-az-elkurt-kapcsolatok-margojara-avagy-a-pont-ereje/