Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stressz ellen 69

2018.08.18

Valódi alkímiára van szükséged. …Baba arra tanított, hogy ez az alkímia belülről fakad. Az emberek rengeteg időt töltenek azzal, hogy mindenféle megoldásokat keresnek. Elköltöznek, állást váltanak, és új barátokat szereznek, játékokkal, sporttal és filmekkel űzik el a gondjaikat. A szeretet azonban nem jut az eszükbe: elsiklanak az univerzum legfőbb ereje felett. Baba elsősorban azt akarta a tudomásomra hozni, hogy a szeretet felett soha többé nem szabad elsiklanom. (Deepak Chopra)

 

Még azt is meg kell gondolnunk, mivel tudunk örömet szerezni feleségünknek, társunknak, holott ha valóban szeretünk, már nem is kell fontolgatnunk.

Ha egyszerűen szeretetből cselekszünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden pillanatban azt tesszük, ami a legmegfelelőbb.

A gondolkodás gyakorta nem más, mint a hiányzó szeretet pótlása.

Gondolkodni nagyszerű dolog, és meg kell tanulnunk helyesen élni vele, ám soha ne feledjük, hogy a gondolkodás mindig csupán pótlék: a leglényegesebbet, a bölcsességet és a szeretetet helyettesíti. (Kurt Tepperwein: A szellemi törvények)

 

 

A mentálisan erős emberek ezt a 10 hibát nem követik el

Vannak olyan vezetők, akik néha már-már emberfeletti képességekkel rendelkeznek – minden feszültséget csillapítani tudnak, bármikor előállnak egy megoldási javaslattal, és nem törnek bele a saját kudarcaikba. Nem várnak bocsánatkérésre, és nem állnak más örömének az útjába. 

Persze ahhoz, hogy ezt a szintet valaki elérje, kell egy csomó tapasztalat.

1.     Nem őrlődnek a saját hibáikon

Nem jött be. Az élet megy tovább, ebből is tanultam valamit.

2.     Kerülik a negatív emberek társaságát

Kesergésből eddig nagyon kevés embernek sikerült bármit is összehoznia. A pozitívan gondolkodó ismerősök egy rosszabb időszak alatt sem engedik, hogy valaki magába roskadjon.

3.     Nem adják fel a magukba vetett hitet

Tisztában vannak azzal, hogy a változást és a sikert azt csak egyedül érhetik el, és nem lehet másra hárítani sem a feladatot, sem a felelősséget.

4.     Nem várnak a bocsánatkérésre ahhoz, hogy megbocsássanak

Megtanulták, hogy a harag elég hülye tanácsadó. Okos enged.

5.     Nem sajnálják magukat

Ha kell, maradnak tovább és dolgoznak többet. Nem kímélik magukat, mert az eredmény számít.

6.     Nem haragtartóak

Nincs idejük rá, és tudják, hogy nem vezet sehová, ha a személyes indulataik rabjaivá válnak.

7.     Nem hagyják, hogy mások akadályozzák őket a szórakozásban

Keményen hajtanak, és tudják, hogy megérdemlik. 

8.     Nem akadályoznak másokat a szórakozásban

Egy jó vezető törekszik arra, hogy a beosztottjai is jól érezzék magukat, egy mentálisan erős embert pedig nem különösebben zavar, hogy másnak mi okoz örömöt. 

9.     Nem lustulnak el.

Valószínűleg tudják, hogy mennyi erőfeszítés kell egy elégséges szinthez, de az nekik nem elég. 

10.       Nem lesznek negatívak

Ha akadállyal, nehézséggel találkoznak, kihívásként élik meg, és nem panaszkodnak fűnek-fának.

Forrás: https://forbes.hu/legyel-jobb/a-mentalisan-eros-emberek-ezt-a-10-hibat-nem-kovetik-el/ 

 

8 szokás, amit a mentálisan erős emberek gyakorolnak

A mentális erő nem valamiféle privilégium, avagy a szerencsés csillagzat alatt születettek kiváltsága, sokkal inkább döntés és fegyelem kérdése. Most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyeket érdemes eltanulni a mentálisan edzett emberekről. 

 • Tudják, hogy a sikerhez vezető úthoz nem elég az ész 

A mentálisan erős embereknek fejlett az úgynevezett érzelmi intelligenciájuk (EQ). Ez az érzelmi intelligencia az alapja annak, hogy szellemileg erősek tudnak maradni. Az IQ-val ellentétben az EQ nem egy fix, hanem egy alakítható képesség. Érdemes időt és energiát szánni a fejlesztésére: egy korábban végzett felmérés szerint a magasabb EQ-val rendelkezők átlagosan 28 ezer dollárral többet keresnek évente, mint az alacsonyabb EQ-jú társaik. 

 • Egészséges önbizalmuk van 

És itt most nem arról a fajta látszat-magabiztosságról beszélünk, amelyet sokan álarcként viselnek magukon, hanem arról a belülről fakadó önbizalomról, amellyel a mentálisan edzettek rendelkeznek. Ez bizalmat ébreszt másokban is, és segíti őket abban, hogy elérjék a céljukat. 

 • Ha szükség van rá, akkor nemet mondanak

Egy korábban végzett kutatás során megállapították: minél nehezebben mond valaki nemet, annál inkább fenyegeti őt a stressz, a depresszió vagy a kiégés veszélye. A mentálisan erősek tisztában vannak a lehetőségükkel és a jogukkal, hogy bármikor nemet mondhatnak, és van akkora önbecsülésük és előrelátásuk, ami alapján el tudják dönteni, mikor, milyen körülmények között teszik ezt meg. 

 • Tudják, hogyan kezeljék a nehezebb természetűeket

Vannak bizonyos kapcsolatok és emberek, amiket, illetve akiket a legszívesebben elkerülnénk. Frusztráló, kimerítő és nehéz velük együtt lenni vagy együtt dolgozni, valamilyen oknál fogva – például egy munkahelyi viszony miatt – mégis rákényszerülünk. A mentálisan erősek nem engedik, hogy érzelmeik, jelen esetben ellenszenvük átvegye az irányítást, és tisztában vannak azzal, hogy a harag és a frusztráció csak tovább táplálja a káoszt. A mentálisan erősek nem engedik, hogy érzelmeik átvegyék az irányítást

 • Folyamatosan alkalmazkodnak

A mentálisan edzettek tudják, hogy a változás lendíti előre a dolgokat, a félelem pedig megbénít, és egyben a sikerüket és boldogságukat fenyegeti. Minden új dolog egy-egy új lehetőséget jelent, és ha felismerik és megragadják, esélyük lehet valami másra és sokkal jobbra. 

 • Nem rágódnak a hibákon

Nincs olyan sikerhez vezető út, amelyet ne tarkítanának akadályok – ezzel a mentálisan erős emberek is tisztában vannak. Bár igyekeznek elkerülni a hibákat, tudják, hogy olykor elkerülhetetlen, hogy elkövessék őket. Ami megtörtént, az megtörtént: tanulnak belőle, majd el is engedik. 

 • Nem mérik magukat másokhoz 

A féltékenység, az irigység és a harag mind olyan érzések, amelyek teljesen feleslegesen szívják ki belőlünk az energiákat. A mentálisan erősek nem vesztegetik ilyesmire az idejüket és erejüket: velünk együtt örülnek a sikereinknek, hiszen tudják, hogy ebből ők is rengeteg pozitív energiát és érzést kaphatnak. 

A mentálisan erősek velünk együtt örülnek a sikereinknek

 • Igyekeznek mindent megadni a testüknek, amire szüksége van 

Ép testben ép lélek – tartja a mondás. A mentálisan erős emberek szeretik magukat annyira, hogy igyekeznek minden jót megadni a szervezetüknek: elegendő alvást, pihenést, edzést, egészséges táplálékokat, illetve orvoshoz és szűrővizsgálatokra is rendszeresen járnak

Forrás: http://www.life.hu/drlife/20170418-mentalisan-eros-emberek-szokasai.html

 

,,Gondolkozzunk hosszú távon! - Idő, energia, toll

A milliomos emberek nemcsak ülnek az aranyhegyen, hanem sok-sok órát dolgoznak azon szakértőik segítségével, hogy jól kezeljék pénzügyeiket, és megtervezzék a jövőbeni befektetéseiket. Thomas J. Stanley író és üzletember szerint ráadásul rendszeresen leírják gondolataikat, megfigyeléseiket, rögzítik ötleteiket, amiket később aztán fel tudnak használni. Kihasználnak minden lehetőséget, adót csökkentenek, lefaragnak a kiadásokból, egy- három- és ötéves terveket készítenek, stratégiákat gyártanak.”

 

13 DOLOG, AMIT A MENTÁLISAN ERŐS EMBEREK NEM TESZNEK!

,,Rengeteg levelet kapok tőletek, sokat beszélgetek a vendégeimmel, a barátaimmal és néha azt kell gondolnom, hogy a legnagyobb probléma nem a fizikai erővel van, hanem a mentális hozzáállásban.

A Lifehack oldalán akadtam erre a cikkre és gondoltam lefordítom nektek, mert benne van minden, amit én gondolok arról, hogy mit is jelent mentálisan is edzettnek lenni. Bár az oldal a testről szól, de az elme nem választható el és az én véleményem szerint minden mindennel összefüggésben van. Ahogy a mentális hozzáállásunk befolyásolja az állapotunkat, úgy befolyásolja az edzettség az élethez való hozzáállásunkat is. Mentálisan is fontos edzeni magunkat, ezen is lehet változtatni tudatosan. Azonban a változáshoz fel kell ismerni, hogy bizonyos kérdésekben nem vagyunk a helyzet magaslatán.”

13 dolog, amit a fejben erős emberek soha nem csinálnak. Nézzük meg, milyen ösvény vezet a fejben erősnek levésig! Mert nem ám csak az számít, mit teszünk, de az is, hogy mit nem.

 

Persze, azt könnyű leírni, mit tesznek a mentálisan szilárd alapokon álló egyének: higgadtan és perspektivikusan gondolkodnak, képesek elvonatkoztatni, szembenéznek a félelmeikkel, és így tovább. De legalább ennyire fontos, hogy mi az, amit nem tesznek.

Mit nem tesznek a mentálisan erős emberek? Avagy mit ne tegyél, ha mentálisan erős szeretnél lenni.

1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK sajnáltassák.

A mentálisan erős emberek nem ücsörögnek magukba roskadva azon sajnálkozva, hogy milyen borzasztó az életük, a körülményeik. Ehelyett felelősséget vállalnak a szerepükért az életben és elfogadják, hogy az néha nem egyszerű.

Inkább fejezzük ki a hálánkat, ahelyett, hogy panaszkodunk, hiszen ezzel csak időt pazarolunk, és a negatív energiát vonzunk magunkhoz. A mentálisan erős emberek hálásak, és a pozitív dolgokra koncentrálnak.


2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT

Nem hagyják, hogy más kontrollálja őket vagy felülkerekedjen rajtuk. Nem mondanak olyat, hogy ,,a főnököm miatt érzem rosszul magam", mert tudják, hogy ők irányítják a dolgokat, az érzelmeiket és ők választják meg azt is, hogy hogyan reagálnak, milyen érzéseket táplálnak egy adott szituációval kapcsolatban.


Nem passzolják át az erejüket - Azt is írja, hogy az emberek akkor osztogatnak a saját erejükből-hatalmukból, amikor híján vannak fizikai vagy emocionális határoknak.

Márpedig ki kell állni magunkért, és meg kell húzni a vonalat, ha szükséges.


3. NEM FÉLNEK A VÁLTOZÁSTÓL

A mentálisan erős emberek nem próbálják meg elkerülni a változásokat. Ehelyett lelkesek és nyitottak a pozitív változásokra.

4. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI

Nem hallasz mentálisan erős embereket panaszkodni egy elveszett tárgy miatt vagy egy dugó miatt. Ehelyett arra fókuszálnak, amit befolyásolni tudnak. Felismerik, hogy vannak helyzetek, amikor az egyetlen dolog, amit kontrollálni lehet, az a hozzáállás.
 

5. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK

A mentálisan erős emberek felismerték, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelni. Nem félnek nemet mondani vagy kiállni önmagukért, ha a helyzet úgy kívánja. Törekednek a kedvességre, de nem keseríti el őket, ha nem mindenki boldog a viselkedésükkel. Nem zavarja őket, hogy mások mit gondolnak róluk

 

Nem lehet állandóan mindenkinek a kedvében járni, és azzal, hogy, ha minden percben megpróbálunk megfelelni, csak a energiáinkat pazaroljuk. Ahelyett, hogy folyton dühösek, és rossz kedvűek vagyunk, járjuk a magunk útját. Az ugyanis éppen a szellemi erő ellentéte, amikor folyamatosan azon kattogunk, hogy mit gondolnak rólunk mások.

6. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL


Nem vállalnak buta, céltalan rizikót, de nem félnek olyan kockázatos dolgoktól, amelyeknek bár bizonytalan a kimenetele, de van benne ráció. A mentálisan erős emberek nem sajnálják az időt arra, hogy számba vegyék a rizikó faktorokat, a pozitív hozadékot és ennek megfelelően hozzák meg a nagy döntést. Tisztában vannak az összes lehetséges hátránnyal is. Bátrak, és céltudatosak, éppen ezért nem ülnek tétlenül, hanem véghezviszik terveiket.


7. NEM BÁNKÓDNAK A MÚLTON - nem a múltban élnek.

Nem pazarolnak időt arra, hogy a múlton rágódjanak, és azt kívánják, bárcsak máshogy alakultak volna a dolgaik. Elfogadják a múltjukat és kijelentik, hogy rengeteget tanultak belőle. Nem a régi sérelmekkel foglalkoznak, nem vágyódnak vissza a régi szép időkbe. A jelenben élnek és a jövőt tervezik, a jövőre koncentrálnak!

Haladjunk egyenesen a kitűzött célunk felé.

Nem rugóznak a múlton - A múlt az a múlt. Ha azzal foglalkozunk, mi volt korábban, nem tudjuk megélni a jelent és tervezni a jövőt. Persze ez nem ugyanaz, mint amikor az ember épít a múltban megtapasztalt leckékre.


8. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL

A mentálisan erős emberek felelősséget vállalnak a tetteikért és tanulnak a hibáikból, így nem követik el ugyanazokat a hibákat, hanem próbálnak jobb és jobb döntéseket hozni minden alkalommal.

 

Ha van önreflexiónk, akkor ezt képesek vagyunk elkerülni, hiszen tudjuk hol mentek félre a dolgok, és a legközelebb erre figyelni.


9. KÉPESEK ELISMERNI MÁSOK SIKEREIT

Képesek elismerni és ünnepelni mások eredményeit. Nem irigykednek vagy érzik legyőzöttnek magukat csak azért, mert más sikeresebb, mint ők. Felismerik, hogy a siker mögött milyen kemény munka van és megpróbálnak ők is ugyanilyen keményen dolgozni, hogy eredményesek legyenek. Tanuljunk mások sikereiből.

10. NEM ADJÁK FEL AZ ELSŐ BUKÁS UTÁN

A mentálisan erős emberek nem úgy tekintenek a bukásra, mint egy ok a feladásra. Ehelyett a sikertelenséget egy lehetőségnek tekintik a fejlődésre. Addig próbálkoznak, amíg el nem érik a céljukat!

Az akadályok csak a fejlődésünket szolgálják. Morin itt példának a híres amerikai író Dr. Seusst hozza, akinek az első könyvét több mint húszszor dobták vissza a mindenféle kiadók.

 

11. NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI

A mentálisan erős emberek képesek egyedül lenni és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni és kihasználják ezeket a pillanatokat arra, hogy produktívak lehetnek. Értékelik, hiszen ezek igazán értékesek tudnak lenni. Ilyenkor van idő elmélkedni, alkotni, tervezgetni, megnyugodni."Időt szakítani arra, hogy egyedül maradj a gondolataiddal egy erőteljes élmény bír lenni, viszont nagyban hozzásegíthet a céljaid eléréséhez" - mondja az írónő. Élvezik a saját társaságukat és nincs szükségük emberekre körülöttük csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Egyedül is nagyon boldogak és feltalálják magukat!

12. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL

A mentálisan erős emberek nem érzik úgy, hogy bármi is járna nekik az élettől. Nem azzal a mentalitással születtek, hogy bárkinek is gondoskodnia kéne róluk vagy a világnak kell nekik adnia valamit. Ehelyett lehetőségeket keresnek és törekednek arra, hogy élni is tudjanak velük. Senki nem jogosult semmire. A dolgokat el kell érni. Koncentráljunk a saját erőfeszítéseinkre, hogy nekünk is jobb legyen!

13. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET

Dolgozzanak azon, hogy egészségesebbek legyenek vagy felépítsenek egy üzletet, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett megpróbálják kihozni önmagukból a maximumot a lehetőségeiknek megfelelően és elfogadják, hogy a változáshoz idő kell.


Reális gondolkodásuk van, éppen ezért tudják, hogy a siker nem egyik napról a másikra jön. Nem türelmetlenkednek, hanem nyugodtan várnak munkájuk gyümölcsére, míg beérik az.

A mentálisan gyenge emberek gyakran türelmetlenek, túlértékelik képességeiket és alulértékelik, hogy mennyi időt vesz igénybe egy fordulat beállta.
A jó mindig elnyeri méltó jutalmát, és ezzel tisztában vannak a mentálisan erős emberek. Nem kell aggódni, kapkodni, hanem türelmesen kell haladni minden nap előre. A nyugodtság, és határozottság a legfontosabb.

 

13 dolog, amit a mentálisan erős emberek ki tudnak zárni az életükből

A mentális erő nem feltétlenül azoktól a dolgoktól függ, amit megteszünk, hanem inkább azoktól, amit nem teszünk meg. Amy Morin pszichoterapeuta szerint 13 olyan dolog van, amit a mentálisan erős emberek mindenképp elkerülnek.

 

Amy Morin - 13 DOLOG, AMIT A MENTÁLISAN ERŐS EMBEREK ELKERÜLNEK

Szerezzük vissza a hatalmunkat, nézzünk szembe a félelmeinkkel és neveljük elménket boldogságra!

Ebben a magával ragadó könyvben bemutatja, mi az a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek. Tanácsai, gyakorlatai segítségével nemcsak mentális izmainkat edzhetjük, hanem életminőségünket is jelentősen javíthatjuk. 

 

,,Szorgalmasan igyekszünk teljesíteni azokban a dolgokban, amelyekről úgy gondoljuk, jobbá tesznek bennünket, ám közben megfeledkezünk mindazokról, amelyek alááshatják az erőfeszítéseinket.

Nem csak a gyász elviselésében segít, ha elkerüljük az itt következő 13 rossz szokást.

Ha sikerül megszabadulnunk tőlük, azzal mentálisan megerősödünk, ez pedig elengedhetetlen az élet kisebb-nagyobb problémáival való megküzdéshez.

Bármilyen céljaink legyenek is, ha mentálisan erősnek érezzük magunkat, könynyebben kibontakoztathatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket

 

A jó szokások nagyon fontosak, de gyakran rossz szokásaink állnak a bennünk rejlő lehetőségek kibontakoztatásának útjában. Hiába van számtalan jó szokásunk; ha mellettük a rosszakat is folyamatosan fenntartjuk, jelentősen megnehezítve céljaink megvalósítását. Fogjuk fel a következőképpen: mindenki csak olyan jó, mint a legrosszabb szokásai.

Rossz szokásaink olyanok, mint a nehéz súlyok, amelyeket folyamatosan magunkkal vonszolunk.

Lelassítanak, kifárasztanak és akadályoznak bennünket.

 

Hiába a kemény munka és a tehetség,

ha bizonyos gondolatok, viselkedésformák és érzések vissza húznak bennünket, csak nagyon nehezen teljesíthetjük ki a bennünk rejlő lehetőségeket.”

 

A 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek nem tesznek a Forbes hasábjain keresztül 10 millió embert ért el, és több mint 740 ezer megosztás útján vált nemzetközi jelenséggé Amy Morin 13 pontja, melyben felsorolja, hogy mit nem tesznek a mentálisan erős emberek. 

 

Források: http://twice.hu/bulvar/13-dolog-amit-a-mentalisan-eros-emberek-ki-tudnak-zarni-az-eletukbol https://www.facebook.com/fitnessjunkiehu/photos/a.118578134929985.19989.113025085485290/465925256861936/ http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/13_dolog_amit_a_fejben_eros_emberek_nem_csinalnak

https://www.hvgkonyvek.hu/image/data/beleolvasok/Pages%20from%2013_DOLOG_PRINT2.pdf

 

8 dolog, amire a sikeres emberek nem pazarolják az idejüket

Mentorként az emberek akkor szoktak felkeresni, amikor elfáradnak, stresszesek és úgy érzik, hogy nem tudják megvalósítani azokat a céljaikat, amiket a legjobban szeretnének az életben. Úgy érzik, hogy megragadtak egy ponton. Nem tudják, hogy mit tegyenek.

Először is fel kell deríteni, hogy mivel pazarolják az idejüket. Melyek azok a dolgok, amelyek a sikereik útjában állnak és visszatartják őket az előre lépéstől.

Időről időre mindannyian belefutunk olyan tevékenységekbe, amelyek nem segítenek minket a siker vagy a boldogság elérésében. Én is jártam így, de megtettem a szükséges változtatásokat, vállalkozó lettem és megtanultam, hogy a napom minden másodperce értékes volt és nem szabad időt pocsékolni olyan dolgokra, amik nem segítenek a személyes vagy üzleti fejlődésemben.

Mindannyian sikeres életet akarunk, de néha olyan dolgokra pocsékoljuk az időnket, melyek hátráltatnak abban, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. Előfordul, hogy észre sem vesszük ezeket,  amíg valaki meg nem mutatja nekünk.

Fontos kielemezni, hogy mivel töltjük a napunkat, óráról órára és folyamatosan gondolkodjunk olyan megoldásokon, amelyekkel kikapcsolhatjuk az időnket vesztegető dolgokat és a megmaradt perceket produktívan tudjuk felhasználni. Kezdetnek itt van nyolc dolog, amire a sikeres, produktív emberek soha nem pocsékolják az idejüket (és neked sem kellene):

A produktív, sikeres embereket nem szippantja be a közösségi média

A közösségi oldalakon lógni – értesítéseket nézegetni Facebookon, tekergetni az Instagram hírfolyamot, új tweeteket olvasgatni vagy bármi hasonló – a mindennapi életünk része. De ha nem tartod ellenőrzést alatt a böngészést, akkor az idő könnyen elrepül és te még mindig nem haladtál előre a napi teendőkkel.

A produktív, sikeres emberek nem vágnak neki tervek nélkül a napnak

A sikeres embereknek minden napra van egy pontos tervük azokról a dolgokról, amelyek az adott napon meg akarnak tenni. Én abban hiszek, hogy írjuk le a legfontosabb 2-3 teendőnket, amit az adott napon el kell végeznünk, nincs szükség hosszú listára.

A produktív, sikeres emberek nem végeznek érzelmileg kimerítő tevékenységeket

Ha sikeres akarsz lenni, akkor azokra a dolgokra kell összpontosítanod az életedben, amelyek pozitív energiával töltenek fel. A sikeres emberek nem pazarolják az idejüket olyan dolgokra, amelyek elszívják az energiájukat.

Mielőtt egy tevékenységet beleírsz a naptáradba, legyél biztos benne, hogy az aktivitás pozitív hatással bír az életedre. Ha nincs így, akkor gondolkodj el rajta, hogy nemet mondasz.

Ne érezd úgy, hogy neked igent kell mondanod valamire, amire megkértek.

Gondold át a döntésedet és ne érezd rosszul magad, ha nemet mondasz.

A produktív, sikeres emberek nem lógnak negatív emberekkel

Azt szokták mondani, hogy te annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd. Ha a legjobb akarsz lenni, vedd körül magad a legjobb emberekkel.

Légy biztos benne, hogy kizárod a negatív embereket és a mérgező gondolatokat az életedből. Ha szeretnéd, hogy az életed minél magasabbra szárnyaljon, minél több felesleges súlyt kell ledobnod magadról.

A produktív, sikeres emberek nem aggódnak

A sikeres emberek tudják, hogy az aggódás nem vezet sehová.

Szóval irányítsd át a gondolataidat cselekvés központú tevékenységekre. Fókuszálj azokra a dolgokra, amiket irányíthatsz.

A produktív, sikeres emberek nem ragadnak meg a múltbéli hibáiknál

A sikeres emberek hibáznak. Mindenki hibázik. A kulcs, hogy sikeres legyél az életben az, hogy nem követed el ugyanazt a hibát kétszer. Tanulsz és fejlődsz a hibákból és emiatt egy jobb ember leszel.

Úgyhogy amikor elkövetsz egy hibát, gondolj rá úgy, hogy már úgyis megtörtént és nem tudod visszacsinálni. Figyeld meg, hogy mit tanulhatsz a hibádból és alakíts ki egy stratégiát arra, hogy pozitív irányba gyere ki a helyzetből.

A produktív, sikeres emberek nem figyelnek arra, hogy mások mit csinálnak

Nagyon jó, hogy inspirál téged a többi sikeres ember, de amikor állandóan összehasonlítod magad másokkal, akkor itt az ideje, hogy változtassa  hozzáállásodon.

Inspiráljanak mások, de irányítsd a figyelmed arra, hogy csak a legfontosabb emberrel mérd össze magad: Saját magaddal.

A produktív, sikeres emberek nem teszik magukat az utolsó helyre a fontossági listán

Mindannyian keresztül megyünk olyan időkön, amikor nem tudunk eleget aludni vagy edzeni, mert egy nagy projekten dolgozunk. De a hosszútávú sikerért és boldogságért saját magad kell az első helyre tedd a fontossági listán.

Egy jó módszer arra, hogy kezd a napot valami olyan aktivitással, amit szeretsz – ez lehet egy edzés, meditáció, írás vagy a kedvenc könyved olvasása. Csináld, ami neked bejön. Pusztán azért, mert olyan dologgal indítod a napot, amit szeretsz, jobban fogod magad érezni és erősebben tudsz koncentrálni a nap folyamán.

Forrás: www.success.com

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CMfQ5LKyYHsJ:it-blog.hu/uncategorized/8-dolog-amire-a-sikeres-emberek-nem-pocsekoljak-az-idejuket/+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu


Ha ezek igazak rád, akkor egy mentálisan erős személyiség vagy

Elméletileg minden tapasztalatunk és élményünk jobbá és erősebbé tesz minket, ám az optimista szemlélet és az önsajnáltatás mellőzése mellett még egy csomó olyan dolog van, amin dolgoznunk kellene.

1. Produktívan töltöd az idődet. Egy csomó kifogást ki lehet találni, hogy éppen miért nem végezzük a dolgunkat, ám a mentálisan erős emberek fókuszálni tudnak a fontos dolgokra és nem pazarolják az idejüket.

2. Bízol az alkalmazkodási képességeidben. Az élet tele van változásokkal, mindig valami újat hoz. A gyengék próbálnak ellenállni a változásnak (amibe aztán belefáradnak és megtörnek), míg az erősek gyorsan megtanulnak együtt élni vele és alkalmazkodnak hozzá.

3. Szembenézel a félelmeiddel, amik visszafognak. A legtöbben kerülik a dolgokat, amiktől tartanak, vagy csak mások felé akarnak bizonyítani. Az erőseknek nincs mit bizonygatni, szembe néznek azokkal, amik meggátolhatnák őket abban, hogy önmaguk még fejlettebbek verziói lehessenek.

4. Tanulsz a hibáidból. A mentálisan erős emberek nem akarják igazolni minden tettüket és elrejteni a hibáikat. Sokkal inkább tanulnak belőlük és ezáltal jobbá válnak.

5. Megtalálod az egyensúlyt aközött, aki vagy és aki lennél. El kell tudnod fogadni azt, aki jelenleg vagy, ám folyamatosan dolgozni kell azért, hogy még jobb legyél.

6. Megünnepled mások sikerét is. A mentálisan gyengék csak féltékennyé válnak mások sikere láttán, míg az erősebbek tudnak együtt örülni és ünnepelni a többiekkel.

7. A saját értékrended szerint élsz. És szintén annak megfelelően hozol döntéseket. Ha tisztában vagy a saját prioritásaiddal, akkor könnyebben tudsz döntéseket hozni. A magabiztos döntéshozatal pedig az erősek sajátja!

8. Fejleszteni akarod a képességeidet, nem felvágni velük. A többség mások elismerésére vágyik. A mentálisan erősek viszont magukért akarnak fejlődni.

9. Tudod, hogy a sikerre érdemes várni. Ha fejben a topon vagy, akkor te is tudod, hogy a munka gyümölcsére néha várni kell. A türelmetlenség úgyis csak meggyöngítene.

10. A nehézségekben megtalálod a lehetőséget. Minden előtted álló probléma csupán egy újabb lehetőség, hogy fejlődj. A mentálisan erősek elfogadják a kihívást és megoldják a gondokat.

11. Hálás vagy. Ahelyett, hogy még többre vágynál, tudod értékelni azt, amid van. Hiszen tudod, hogy alapból is rengeteg dolog van az életben, amit értékelni kell.

12. Arra fókuszálsz, amiben a legjobb vagy. A mentálisan erősek azért sikeresek, mert tudják, hogy mihez értenek a legjobban és arra összpontosítanak.

13. Felkelsz, miután elbuktál. Ez az egyik legfontosabb ismérv, hiszen a fejben erős egyéniségek számára egy bukás nem az út végét, hanem az elejét jelenti mert tudják, hogy jó felé haladnak és sikerre viszik.

14. Realista optimista vagy. A mentálisan erős emberek mindig a legjobbat remélik, de közben két lábbal állnak a földön.

15. Dolgozol a gyengeségeiden. Sokan rejtegetik és titkolják a gyenge pontjaikat, pedig sokkal inkább fejleszteni kellene őket.

16. Mindig készen állsz a tanulásra. Minden új nap vagy egy új élmény, esetleg egy új találkozás alkalmat szolgáltat a tanulásra. Nem számít mit hoz az élet, a mentálisan erős egyéniségek mindig tanulni akarnak belőle. Hiszen ez a sikerül titka és záloga egyben.

Forrás. http://player.hu/eletmod/mentalisan-eros-szemelyiseg/ 

 

 

Tehetség vagy mentális állóképesség?

Ahogy telik az idő és az élet – tavaly szakítottam át a fél évszázados szalagot -, egyre többet gondolkodom azon, hogy mi kell a sikerhez. És egyre kevésbé hiszek a tehetségben.

Ma már azt gondolom, hogy az életben a siker egyik kulcsa a mentális állóképesség. Természetesen az sem hátrány, ha valaki tehetséges, de önmagában ez nem elég.

Mi a titok tehát? Mire van szükség ahhoz, hogy valaki híres, elismert, sikeres és – esetleg – gazdag is legyen a választott területén? Mi fontosabb még a tehetségnél is?

A titok: Mentális Állóképesség

A mentális állóképesség az, ami a jókat a kiválóktól megkülönbözteti.

Enélkül lehet valaki bármilyen tehetséges, kevesebbet ér el, mint az, aki csupán átlagos képességekkel rendelkezik, de a mentális állóképessége kimagaslóan jó.

A mentális állóképesség kifejlesztéséhez öt területre kell koncentrálni:

 • önmotiváció,
 • erősségeid kihasználása,
 • érzelmi önkontroll,
 • nyomás alatti célra tartás, és
 • cselekvés-orientáltság.

A lényeg a következetesség.

Ezt az öt dolgot kell következetesen alkalmaznod, ha esik, ha fúj, és a siker garantált. Nézzük meg most mindegyiket, mit is jelent a gyakorlatban.

 

- Az Önmotiváció képessége

Igaz ugyan, hogy a kapcsolatépítés és az együttműködés másokkal rendkívül fontos az előre jutáshoz, de ha arra van szükségünk folyamatosan, hogy a külvilág tartson mozgásban, akkor nagy bajban vagyunk. A motivációnak belülről kell jönnie. A nagy kérdés az, hogy TE mennyire akarod elérni a céljaidat. És persze mindenekelőtt az, hogy vannak-e egyáltalán céljaid. Gondolj a kudarcaidra – azért ne túl sokat -, hogy tudd, mi az, amit gyakorlással elkerülhetsz.

Gondolj sokat a győztes pillanataidra, mert ez ébren tartja a vágyat, hogy miért is küzdesz.

 

- Az erősségeid csúcsra járatása

Nem lehetünk mindenben kimagaslóan jók. Puskásnak félelmetes bal lába volt, szenzációsan cselezett és elképesztő volt a kezdő gyorsulása. Jobb láb és fejjáték szinte semmi. Fókuszálj arra, amiben genetikailag jó vagy, és azt fejleszd kilencesre-tízesre. Ha ezt teszed, akkor azokon a területeken kevés legyőzőre fogsz találni. Minden mást delegálj, vagy találj valakit a csapatodba, aki azokon a területeken kiemelkedő.

 

- Érzelmi Önkontroll

Azok az emberek, akik hajlamosak folyamatosan érzelmi hullámvasúton élni, kibuknak azon, ha valami nem a terveik szerint történik. Ez kicsinyes, gyerekes viselkedéshez vezet, amivel elidegenítik maguktól a párjukat, családjukat és a munkatársaikat.

A magas mentális állóképességű emberek ezzel szemben nem hagyják, hogy a körülmények rángassák őket. Tudják, hogy egy meccsen, egy projektben, vagy az életben általában gyakran történik olyasmi, amit nem tudunk kontroll alatt tartani.

Ilyenkor az a lényeg, hogy a külső körülmények HELYETT az érzelmeinket kell kontrollálni, és folytatni megállás nélkül, amit elkezdtünk.

- Nyomás alatt is fókuszban maradni

Ha nagyok a céljaid, garantált, hogy lesznek meleg helyzetek az úton.

A lényeg, hogy maradj nyugodt, és ne vedd le a szemed a célodról. A mentális állóképesség nem olyasmi, ami egyszer csak megvan. Mint a bokszolóknál vagy a versenylovaknál, ahol fokozatosan egyre jobb és jobb ellenféllel hozzák össze a versenyzőt, nekünk is egyre magasabb hőfokú helyzetekben kell helyt állnunk, hogy kialakuljon ez a képességünk. A lényeg a fokozatos, ugyanakkor folyamatos fejlődés.

- Cselekvés-orientáltság

A mentálisan erős emberek nem futnak el a küzdelem elől, és nemcsak akkor hajlandók játszani, ha optimálisak a körülmények. Előbb-utóbb mindenki rájön arra, hogy a körülmények szinte soha nem ideálisak. Ahogy Clausewitz, a modern hadviselés elméleti atyja mondta: a haditervet az első puskalövés után dobhatod a szemétbe. Készülj fel, amennyire csak tudsz, és aztán cselekedj! Túl sok ember van, aki csak olvas, tréningre jár és álmodozik, ahelyett, hogy lépne végre. Ne tartozz közéjük!

- Mindenki képes az elsajátítására

A legnagyszerűbb dolog a mentális állóképességgel kapcsolatban, hogy bár ez nem veleszületett képesség, mindenki képes megtanulni.

Egyszerűen arról van szó, hogy hozunk egy döntést: ezt az öt dolgot következetesen fogjuk alkalmazni.

Ha ezt teszed, olyan sikereket érhetsz el, amik az „átlagember” számára elérhetetlenek. Ha tehetséges valaki, az önmagában még nem emeli ki az átlagemberek szürke tömegéből. Lehetőségeinket csak a mentális állóképességünk kifejlesztésével tudjuk maximálisan kiteljesíteni.

Forrás: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/tehetseg-vagy-mentalis-allokepesseg/

 

 

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy felfedjük, mi áll az utunkban.

Ki kell pakolni azt a képzeletbeli hátizsákot.

Egészen odáig, amíg nem tudjuk, hogy mi az,

ami minket visszatart, addig nem tudunk vele mit kezdeni. És mindenkinek megvan a maga traumája.

Ha hajlandóak vagyunk kicsit elcsendesedni, befele fordulni, odafigyelni arra, hogy mi indítja el bennünk ezt a belső monológot, ami visszatart bennünket, akkor megtaláljuk az egésznek a gyökerét. Nagyon sok technika

van rá. Van, aki hipnoterápiában hisz, más blokkoldási technikát alkalmaz, vagy meditál, van, aki vizualizál, vagy megerősítéseket használ. Kell, hogy legyen valami, amit kitalálsz magadnak, amivel ezt felül tudod írni. És abban a pillanatban, ahogy egy ilyen hitet felülírtál, már sokkal könnyebbé válik az életed.

Nem ígérem senkinek, hogy összesen egy ilyen dolog lesz.

Mindannyiunkban sok negatív hit, önkorlátozó hiedelem halmozódott fel, de szépen, egyszerre csak eggyel foglalkozva lehet változtatni. (Szalay Ádám)

Forrás: http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/09/29/szalay-adam-ha-elhiszed-hogy-az-eletben-minden-csodalatos-ezt-is-fogod-megtapasztalni

 

Így működik a stratégia-alkotás:

nem (csak) arról szól, hogy a dolgokhoz még adunk valamit, aztán megint még adunk valamit,

hanem arról, hogy elvesszük, ami nem kell.

Mire fogsz ezentúl nemet mondani? Milyen költésekre? Milyen kapcsolatokra? Milyen szokásokra? Milyen időtöltésekre?

Nem akkor válsz sikeresebbé, ha egyre több dolgot akarsz a napodba zsúfolni,

hanem akkor,

ha elhagyod azokat a dolgokat,

amelyek a sikered útjába állnak! Ez a legfontosabb lecke, amit a hatékonysággal kapcsolatban valaha megtanulhatsz. Ha így cselekszel, te is gyorsabban éred el a céljaidat, könnyebben manőverezel az élet kihívásai közepette és nagyobb eséllyel nyered meg a fontos csatákat. Tanulj a Szúnyog történetéből. És vállald, hogy megteszel egy fontos lépést már ma.

Forrás és a teljes cikk: http://sikerkod.hu/legjobb-tanacs-hogy-szuperhatekonnya-valj/

 

Kilenc plusz egy dolog, ami arra utal, hogy sikeres vagy

Közzétéve

 Szalay Ádám

Hát nem szeretnénk mindannyian sikeresebbek lenni? Hogy ne kelljen többé aggódni a pénzügyek miatt és végre álmaink életét élhessük.

Számomra például a siker azt jelenti, hogy boldog vagyok, bőségben élek és másokat is hozzásegíthetek mindehhez.

Ha ebben a percben még nem tartasz ott, ahol tartani szeretnél, de hiszel abban, hogy vár rád a siker, akkor a legjobb úton haladsz és el fogod érni az álmaidat.

Most jöjjön 9+1 dolog, ami arra utal, hogy máris sikeres vagy, netán hamarosan sikeressé válsz! Olvasd el a listát: mi utal a személyes sikeredre?

 1. Úgy intézed a pénzügyeidet, mint egy igazi cégtulajdonos.

Tudod, hogy szükséged van egy személyes (családi) költségvetésre, ahhoz, hogy jó döntést tudj hozni a felmerülő kiadásokról.

Hogy mi az, amire nemet kell mondanod, mi az, ami előnyödre válik. Nem mész bele felesleges hitelekbe – képes vagy távlatokban gondolkodni.

 1. Tisztában vagy a kemény munka értékével. Képes vagy akkor is szorgalmasan dolgozni, amikor halogathatnád a munkát – így nemcsak eléred a sikert, hanem meg is tudod tartani azt, amikor már a tiéd.
 2. Szeretsz tanulni. A sikeres emberek hisznek az élethosszig tartó tanulás és fejlődés fontosságában.
 3. Tudod, hogy elsőként mindig önmagadat kell választanod.

Ez nem az önzésről szól, hanem például arról, hogy akkor tudsz másoknak szeretetet adni, ha azt először magadnak is megadtad. Aki önmagát elutasítja, az másokat sem tud elfogadni és így nem válhat sikeressé.

 1. Inspirálod az embereket.

A legnagyobbak sikere mindig a szolgálatról szól. Olyan ötletekkel állnak elő, amelyekkel megoldják mások problémáját, vagy segítenek enyhíteni a panaszaikon. Így aztán a vagyonuk abból származik, hogy pozitív változást hoztak létre az emberek életében.

 1. Hatalmas, szinte őrülten nagy életcéljaid vannak. Akik nagy sikert érnek el, azt annak is köszönhetik, hogy magasra tették a lécet. A kicsi álmok is megvalósulnak, de lehet, hogy észre sem vesszük az eredményt.
 2. Eredményesen osztod be az idődet.

A csúcsra vezető úton elengedhetetlen, hogy megtervezd a napjaidat és a legtöbbet hozd ki a munkára szánt időből.

 1. Elfogadod, hogy a visszautasítások részei az élet nagy játékának.

A középszerű embert megállítja a kudarc. A sikeres irányt vált és újratervezi a célhoz vezető utat.

 1. Szenvedélyesen szereted azt, amivel foglalkozol.

Nemcsak azért dolgozol, hogy a hónap elején megérkezzen a várva-várt banki sms a fizetésed átutalásáról.

Hanem azért is, mert őszinte örömöd leled a munkában.

+1 …és természetesen megingathatatlan a hited abban,

hogy jár neked a siker!  

Forrás: http://sikerkod.hu/kilenc-plusz-egy-dolog-ami-arra-utal-hogy-sikeres-vagy

 

Képzeld el öregként őt.

A baj megint az akarás – nem akarás. Kell a jó tulajdonságai, fiatalsága, szépsége - de nem kell a rossz tulajdonsága, - Akarod, de nem úgy, nem azt, ,,megakad az energia”-fal, csalódás, kudarc, a változáshoz, a továbbhaladáshoz energia kell, de most még nincs - s ez diszharmónia, disszonancia.

 

Kapuőr – Zárd le magad.

https://www.youtube.com/watch?v=OOE2w3ec7jM&index=18&list=PLD4970748C58F6B7D

 

Aki fölfelé él, azt a bajok, nehézségek, küzdelmek erősítik. Aki lefelé él, azt ugyanezek gyengítik, és előbb-utóbb szétmorzsolják. (Müller Péter)

 

Ha fáradt vagy, megszaporodnak benned a rossz gondolatok,

ha kipihent vagy, megszaporodnak benned a jó gondolatok.


 

Megfigyelhető, hogy a nagy emberek, mindig jól bánnak a kisebbekkel. (Thomas Carlyne)

 

A meditáció:

·        Csökkenti a stresszt és a szorongást.

·        Erősíti az egészséget.

·        Általa nagyobb önfegyelemre teszünk szert és

·        energikusabbá válunk.

·        Fejleszti az önbecsülésünket.

·        Fejleszti kapcsolatainkat.

·        Segít megismerni saját magunkat.

·        Új dimenziót nyit bennünk, amit

              önmegvalósulásnak nevezünk.

·        Dinamikusabbá válunk személyes céljaink

              megvalósításában.

·        Tudatosabbá válunk lehetőségeink és értékeink

              tekintetében.

·        Segíti a tanulást, a memória javulásának

              köszönhetően.

·        Látens művészi képességek könnyen kifejlődnek.

·        Kedvező hatással van családi életünkre és a

         társadalommal való
    harmonikus kapcsolatunkra.

http://www.sahajajoga.hu

 

 

,,Amikor valaki meditál, úgy veszi észre, hogy több lett az energiája, tisztább az elméje."

 

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  

Talán úgy véled, a meditáció valami egzotikus dolog, amely a keletről érkező vallásokhoz kapcsolható. Lehet, arra gondolsz, hogy valami olyasmi, amihez egy bizonyos módon kell ülni. Előfordulhat, hogy azt hiszed, ilyen gyakorlatot csak a „szent emberek” végeznek. Ám ezen feltételezések egyike sem igaz. Amikor meditálsz, mindössze annyit teszel, hogy az elmédet egy bizonyos dologra összpontosítod. Valójában egy könyv olvasása vagy egy film nézése ugyanúgy egyfajta meditáció.

A meditáció se nem misztikus, se nem másvilági, se nem nehezen elsajátítható. Nem csak egy bizonyos „elit” élhet vele, és nem csak azoknak való, akik szerteágazó tudásra tettek szert a keleti vagy egyéb vallásokban. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer. Ha semmilyen spirituális gyakorlatot nem folytatsz, és nem hiszel semmiféle istenben vagy felsőbb hatalomban, a meditáció gyakorlatával akkor is boldogabb életet teremthetsz magadnak.

A meditációt évezredek óta, több kultúrában alkalmazzák, mivel számtalan előnye van.

Mind a testünkre, mind az elménkre, mind az érzelmeinkre hatást gyakorol.

A rendszeres meditáció eredményeképpen:

 • egészségesebb leszel, mert amikor a légzésedre figyelsz, csökken a vérnyomásod, lelassul a szívverésed, nyugodtabbá válsz;
 • élesedik az elméd, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációdat mind a munkahelyeden, mind a szerelmed, a barátaid, a családod körében;
 • könnyebben tudsz koncentrálni, ezért kevésbé leterheltnek érzed magad;
 • tudatosítod az érzelmeidet, ezért ritkábban fordul elő, hogy túlreagálod a dolgokat;
 • hamarabb megtalálod a megoldást életed azon területein, ahol úgy érzed, elakadtál;
 • közelebb kerülsz önmagad, a körülötted lévő emberek, az életed, az életfeladatod megértéséhez.

A meditációhoz teremts nyugodt környezetet magadnak: kapcsold ki a telefonodat, és kérd meg a körülötted lévőket, hogy ne zavarjanak. Ha úgy érzed, gyújts meg egy gyertyát, és közben fogalmazd meg, milyen szándékkal ülsz most le meditálni.

Forrás: http://igazabolszerelem.hu/vasarlas/reszletek/13_szeretem_magam-meditacios_cd/

 

A meditációk elvégzésével nyugalmat, békét találok.

Amikor az elengedettség állapotába kerülök, meglepő természetességgel rendeződnek el körülöttem a dolgok, Vagy ténylegesen, szinte észrevétlenül megoldódik a helyzet, és úgy kell magam figyelmeztetni arra, hogy hé, ez nemrég még nagy gondot okozott, most pedig simán megoldottad! Persze gyakran kibillenek ebből az ideális állapotból, de akkor sem esem kétségbe, hiszen ismerem a visszavezető utat: meditálni újra és újra.

Minden gondolatunk vagy a szeretet, vagy a félelem rezgését hordozza, és ezek megfelelőit teremti meg az életünkben.

Amikor rendszeresen meditálunk, egyre inkább megtisztítjuk a teret önmagunkban ahhoz, hogy a szeretet rezgésével olyan életet teremtsünk magunknak, amely legmerészebb álmainkat is felülmúlja.

http://igazabolszerelem.hu/vasarlas/reszletek/7_megbocsatas-meditacios_cd/

 

A meditáció az a folyamat, melynek során irányítjuk és meghaladjuk az elme hullámait, s ezáltal szabad utat nyitunk a lélek ragyogásának.

A meditáció mindenkinek való.

A mindannyiunkban jelen lévő önérzékelési rendszert használja, az elmét és a testet.

A meditáció, kifinomult minták használata által, párbeszédet alakít ki közted és az elméd, valamint elméd és tested között.

A meditáció, melyben mantrát használunk, a felső szájpadláson is dolgozik, mely irányítja a zsigeri idegrendszert, az öreg agy impulzációját és a limbikus rendszert.

Miért jó a meditáció

 • Fejleszti a Semleges elmét.
 • Eljuttat minket a valóság véges érzékelésétől a végtelenig azáltal, hogy összeköt minket a lélek tisztaságával.
 • Elősegíti a jólét érzését, a belső békét, stabilitást és nyugalmat.
 • Fejleszti az intuíciót.
 • Megszünteti a tudattalan reakciókat és szokásokat, a tudatalatti félelmeket és blokkokat, ehelyett spontán és intuitív kapcsolatot épít ki magával a tudatossággal.
 • Segít tökéletesíteni azt az átalakulási folyamatot, melynek során az érzelemből odaadás lesz.
 • Javítja az energia fókuszálásának képességét, erősíti a hatékonyságot és eredményességet.
 • Fokozza az elme tisztaságát, a szellemi tudatosságot és a jelenlét képességét.
 • Megtisztít azoktól az alapvető mintáinktól, melyek stresszt okoznak létünkben.
 • Fejleszti az elülső homloklebenyt, mely személyiségünket alakítja.

Forrás: http://gurnam.blog.hu/2015/06/30/meditacio_437

 

,,Meditációval csökkenthető a stressz.

Az agy egy része, az amygdala felelős az érzelmi mélypontok kialakulásáért, ennek hibás működése okozhatja például a szorongást, a stresszt.

MRI-felvételek azonban bizonyítják, hogy meditációval ennek az agyterületnek a minősége is változik, a rendszeres meditálók érzelmi egyensúlya pedig helyreáll.”

 

 

A meditáció egyértelműen pozitívan befolyásolja általános hangulatunkat.

Kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, és derűs elégedettség alakul ki bennünk. Könnyebben felismerjük indulatainkat, és sikeresebben kezeljük őket.

Rendszeres meditálás révén kialakul egy ellazult, nyugodt, békés alapérzés. Aki meditál, az nem érzi magát annyira zaklatottnak és űzöttnek. A környezeti ingerek kevésbé terhelik meg, és ritkán mutat stresszreakciókat. A nagyobb belső nyugalom miatt növekszik a reakció- és a koncentrációs képesség.

A rendszeresen meditáló személyek vérében magasabb az 5-hydroxy-indol-ecetsav koncentrációja. Ez a vegyület a szerotoninnak nevezett agyi kémiai hírvivő lebontási terméke, amely a jó hangulat kifejlődéséért felelös. Szintje depressziós betegekben a normálisnál alacsonyabb. Míg az évek óta meditáló személyek vérében az átlagosnál alacsonyabb a mellékvese által termelt stressz-hormon, a kortizol szintje.

A meditáció segítségével jobban el tudjuk fogadni önmagunkat, jobban bízunk magunkban, és jobban meg tudjuk valósítani magunkat. Ennek eredménye a nagyobb függetlenség, önállóság, kockázatvállalás és tolerancia másokkal szemben.

 

http://www.buddhistaegyhaz.hu/hirek http://kny.hu/knyfjoga.tradiciorol

 

,,Ahonnan érdemes lehet példát venni: az egyik baltimore-i általános iskolában meditációs technikákat tanítanak a gyerekeknek. Mondani sem kell, hogy mennyivel jobb a hangulat az iskolában, mint előtte. Nincs többé kiabálás és fenyítés: megtalálták a fegyelmezés tökéletes eszközét."

,,Gyakorlatilag az összes latin-amerikai ország is bevezeti a Meditációt az oktatási rendszerébe.”

A meditálók boldogabbak.

A gyakor­ló meditálok beszámolóiban gyakori valamiféle észlelésélmények nélküli „boldog" élmény, jó közérzet és tudatállapot.

Tudta-e, hogy azok az emberek,

akik mindennap meditálnak

sokkal boldogabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak,

egészségesebbek, tovább élnek és a közérzetük is jelentősen jobb?

,,A meditáció megváltoztatja az agyműködést, és segít abban, hogy az emberek megtalálják boldogságukat. Meggyőződése, hogy minél többet meditálunk, annál boldogabbnak érezzük magunkat.
A meditáció művészete megmutatja, hogy ha naponta meditálunk, változtathatunk a saját magunkról és a világról alkotott elképzelésünkön.”

 

A meditáció az elfogadott információt tapasztalattá változtatja át. Az első szinten az a célja, hogy a tudatot lenyugtassa, és egy helyben tartsa. Teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, megadva a lehetőséget a bölcsek számára, hogy az élet komédiáiban választhassanak szerepeket, és elkerülhessék a tragédiákat.                             

Ezt a védelmező távolságot meditációban leggyakrabban a légzésünkre való koncentráláson keresztül érhetjük el, melyet szanszkritül Szamathának, tibetiül pedig Shinének neveznek.

Mindenki, aki képes ezt a tudatállapotot a meditáció laboratóriumi állapotában megtartani, fokozatosan a hétköznapi életben is meg fogja ezt valósítani. (Ole Nydahl)

 

 

A meditáció jótékony hatásai

 

Tudtad, hogy azok az emberek, akik minden nap meditálnak egy kicsit, sokkal boldogabbak, mint azok, akik nem?

 

A meditálók sokkal egészségesebbek és nagyobb az élettartamuk is. Az egészségük annyival jobb, hogy néhány biztosító társaságnál hátrány, ha valaki meditál, és kevesebb prémium pontot kapnak.

 

Tudtad, hogy a gyakorlott meditálóknak sok olyan rejtett képessége jött felszínre, amiről nem is tudtak, hogy van nekik olyan? Ezek olyan képességek, amivel minden ember rendelkezik. Ráadásul sokkal közelebb kerülnek ahhoz, hogy válaszolni tudjanak az élet titokzatos kérdéseire.

 

Sokkal okosabbak is. Tényleg, bebizonyították, hogy a meditálók agya magasabb szinten működik minden egyes tesztnél, mérésnél, felmérésnél, amit a tudományos társadalom elvégzett. Ez az egyik oka annak, hogy miért meditálnak a felső vezetők és különféle igazgatók. 
 
Tudtad, hogy a meditálók agya jóval több örömöt okozó kémiai anyagot termel? Ezek a kémiai anyagok áramolnak keresztül az egész testen azokon a napokon, amikor nagyon jól érezzük magukat és ezek az örömöt okozó agyi kémiai anyagok folyamatosan termelődnek.

Tudtad, hogy a meditálók kevesebbet alszanak? Valóban, kevesebb alvásra van szükségük éjjelente, mert az elméjük és a testük minden meditáció alkalmával felfrissül és fiatalodik. A meditáció sokkal hatékonyabb, mint az alvás.


A meditálóknak sokkal jobb a mentális és érzelmi egészségük is. Kevésbé aggodalmasak, depressziósak, haragosak, kevesebb félelmük van, több a barátjuk, egészségesebbek a kapcsolataik és sokkal elégedettebbek az életükkel.

 

 

A meditáció fiziológiai jótékony hatásai:

1.Növeli a teherbírást.

2.Csökkenti az aggódást, nyugtalanságot azáltal, hogy csökkenti a vérsavó szintet.

3.Serkenti az energiát, növeli az erőt és életerőt.

4.Fokozza a teljesítményt sporteseményeken.

5.Beállítja az ideális súlyt.

6.Csökkenti a menstruációt megelőző tüneteket.

7.Harmonizálja az endokrin rendszert (belső elválasztású mirigyek működését)

8.Erősíti az immunrendszert.

9.Csökkenti a vírusok hatékonyságát és az érzelmi stresszt.

10.Segíti a súlyleadást.

11.Növeli a bőr ellenállását.

12.Csökkenti a koleszterin szintet, így kisebb lesz a szív- és érrendszeri megbetegedés veszélye.

13.Segíti a levegő áramlását a tüdőbe, amitől könnyebb lesz a légzés.

14.Lassítja az öregedés folyamatát.

15.Kevesebbet izzadunk.

16.Elmulasztja a fejfájást és migrént.

17.Összehangoltabbá teszi az agyi működést.

18.Alacsonyabb az oxigén igény. Csökkenti a légzések számát.

19.Fokozza a véráramlatot és csökkenti a szívverések számát.

20.Kevesebb energiát pocsékolunk el.

21.Növeli a kedvet a sportokhoz, mozgáshoz.

22.Jelentős megkönnyebbülést hoz asztma esetén.

23.Nyugtatja az idegrendszerünket.

24.Segít krónikus betegségeknél, mint pl. allergiánál, izületi gyulladásnál stb.

 1. Gyógyítja a terméketlenséget (a terméketlenséget okozó stressz megakadályozhatja a peteérést szabályzó hormonok termelődését).

 

 

A meditáció pszichés jótékony hatásai:


1.  Kiépíti az önbizalmat.
2.  Növeli a szerotonin szintet, mely hatással van a kedélyállapotra és viselkedésre.
3.  Elmulasztja a fóbiákat és félelmeket
4.  Segíti kontrollálni a saját gondolatainkat.
5.  Segíti az összpontosítást és koncentrációt.
6.  Növeli a kreativitást.
7.  Növeli az agyi hullámok koherenciáját.
8.  Fejleszti a tanulási képességet és a memóriát.
9.  Növeli a vitalitás és fiatalodás érzetét.
10.  Segíti az érzelmi stabilitást.
11.  Javítja a kapcsolatrendszereket
12.  Lassítja az idősödéssel járó szellemi leépülést.
13.  Könnyebbé teszi a rossz szokásoktól való megszabadulást.
14.  Fejleszti az intuíciót.
15.  Növeli a teljesítményt/termelőképességet.
16.  Javítja az otthoni és munkahelyi kapcsolatokat.
17.  Képessé tesz egy adott szituációban a nagyobb képet meglátni.
18.  Segít figyelmen kívül hagyni a jelentéktelen dolgokat.
19.  Növeli az összetett problémákra megoldására való képességet.
20. Tisztítja a jellemet.
21.  Fejleszti az akaraterőt.
22.  Segíti a kommunikációt az agy két félteke között.
23.  Gyorsabb és hatékonyabb reagálást eredményez stresszes helyzetekben.
24.  Növeli az egyén megfigyelőképességét és a motorikus teljesítményt
25.  Magasabb intelligencia növekedést eredményez.
26.  Növeli a munkahelyi elégedettséget.
27.  Növeli a szerelmesek közötti, intim kapcsolatteremtésre való képességet.
28.  Javulást eredményez a mentális betegségeknél.
29.  Jobb, beilleszkedőbb viselkedést eredményez.
30.  Csökkenti az agresszivitást.
31.  Segít leszokni a dohányzásról és kilépni az alkoholfüggőségből.
32.  Csökkenti a drogok, tabletták, gyógyszerek igényét, az azoktól való függést.

33.  Kevesebb az alvás igény kialvatlanság helyreállítására.
34.  Segít gyorsabban elaludni, gyógyítja az álmatlanságot .

35.  Növeli a felelősségtudatot.
36.  Csökkenti az agresszív (autó)vezetői reakciókat.
37.  Csökkenti az állandó gondolkodást.
38.  Csökkenti az aggódásra való hajlamot.
39.  Növeli az egymás meghallgatására való hajlamot és az empátiát.
40.  Segíti a helyes/helytálló vélemény kialakítását.
41.  Nagyobb toleranciát eredményez.
42.  Nyugalmat biztosít, így megfontolt és konstruktív módon cselekszünk.
43.  Stabil, tartósabb egyensúlyban lévő személyiséget segít kialakítani.
44.  Fejleszti az érzelmi érettséget.


A meditáció spirituális jótékony hatásai:
1
.  Segít, hogy a dolgokat megfelelő megvilágításban lássuk.
2. 
Megteremti az elme békességét és a boldogságot.

3.  Segít felfedezni mi a célunk.
4.  Segíti az önmegvalósítást.
5.  Növeli az együttérzést.
6.  Növeli a bölcsességet.
7.  Önmagunk és mások mélyebb megértéséhez vezet.
8.  Harmóniába hozza a testet-elmét és lelket.
9.  Mélyebb szintű spirituális relaxációt érünk el vele.
10.  Növeli az önelfogadásunkat.

11. Segít megtanítani a megbocsátást.
12. Megváltoztatja az élethez való viszonyulásunkat.
13. Mélyebb kapcsolatot épít ki az Istenünkkel.
14. Segít elérni a megvilágosodást.
15. Erősebb belső vezetettséget eredményez.
16. Segít a jelen pillanatban élni.
17. Táguló, mélyülő szeretetre való képességet teremt.
18. Segít felfedezni az egón túlmutató erőt és tudatosságot.
19. Segít megtapasztalni a „Bizonyosság vagy Tudás” egyfajta belső érzetét.
20. Segít megélni az „Egység” érzetet.
21. Erősíti az életünkben a szinkronizmust, egyidejűséget.

 

Forrás: http://willina.gportal.hu/gindex.php?pg=4772597&.nid=5850525

Forrás: http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/05/100-benefits-of-meditation/

 

A meditáció és a fergeteges szexuális élet összefüggései

Szerelem, párkapcsolat, Szextippek /szerző: Pirner Alma

Első hallásra lehet, hogy semmi köze a meditációnak a szexhez, de hidd el, a tudatosság, könnyedség és összpontosítás sokkal többet segít a szexben, mint bármilyen  Viagra.

Én a rendszeresen meditálók táborát erősítem,

és kijelenthetem, sokkal jobb, mélyebb, és “agyeldobósabb” a szexuális életem, mint azelőtt.

Sok ember azt gondolná, a szexualitásunkat, szexkultúránkat nem kell fejleszteni. Jól vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Ez szerintem hatalmas tévedés. A magyarok szexkultúrája nincs éppen a helyzet magaslatán. Soha nem vesztette el még a szüzességét ennyi 14 év alatti, mint napjainkban, nem beszélve arról, hogy soha nem volt még ennyi szűz 30 fölötti. A végleteket éljük manapság.

Na de hogy visszatérjünk a meditáció és a fergeteges szex kapcsolatára, nézzük csak, miért éri meg meditálni, és hogyan hat ez a szexuális életünkre!

Abban azt hiszem egyet érthetünk, hogy a stressz és rohanó világunk borzalmas hatással van életünk minden területére, sajnos a szexualitásunkra is. Sok 30 év körüli férfi küzd potenciazavarral, pedig semmilyen szervi problémájuk nincsen.

A meditáció remek stresszoldó, így ha másért nem, már ezért megéri!

A meditáció egy mély pihenés állapota, ami azt jelenti, hogy több energiád marad a szexre

“Ne ma este, Édes, nagyon fáradt vagyok!” Hányszor halljuk ezt, vagy mondjuk a párunknak, nem igaz?
Nem vagy egyedül…a fáradtság az egyik legtöbbet emlegetett ok, ami miatt a párok kevesebbet szexelnek, mint szeretnének.
A meditáció sokkal mélyebb állapotba juttat, és gyakran jobban ki is tudod pihenni magad, mint alvás alatt. Az itt felszabadult energiát talán pont arra tudod használni, hogy kicsit játszatok még a párotokkal lefekvés előtt!

A meditáció csökkenti a stresszt, ezáltal jobb és mélyebb orgazmust élhetünk át

Egyszerű.

Stressz közben legkevésbé jut eszünkbe a szex, ez nem kérdés.

Emiatt szoktunk olyan dolgokat bevetni, mint egy kellemes vacsora, beszélgetés, borozgatás, egy gyertyafényes fürdő, mely segít ellazulni, ezáltal ráhangolódni az együttlétre.

A meditáció segít csökkenteni a stresszt,

pár hét meditálás után az adrenalin és kortizol szintünk csökken,

az agy pedig elkezd több dopamint és szerotonint termelni, melyek jótékony hatással vannak ránk.

Ezáltal az agyban végbemenő kémiai folyamatok növelik a libidót, és segítenek az orgazmus elérésben.

A meditáció segít jobban a jelenben lenned

A legtöbb embernek a bal agyféltekéje működik túl,

mely a múltba való visszatekintésért és a jövő próbatételeiért felelős, ami a gondolatainkat illeti.

Emiatt gyakran beleszorulhatunk a múlt-jövő körforgásba, ami megakadályozza azt, hogy a jelenben legyünk, ahol az orgazmus történik.

A jobb agyféltekénk az, ami a jelen tudatosságáért felelős,

a meditáció pedig segít összehangolni a 2 agyféltekét.

A tudatosság, figyelem és jelenben létezés sokat segít teljesítőképességünk fokozásában is az ágyban, nem beszélve arról, hogy ki szeretne egy olyan partnerrel szexelni, aki vagy a múlton rágódik, vagy a jövőn agyal az együttlét közben…

A meditáció segít abban, hogy a teljességet ne a párodtól várd

Semmi nem tud teljessé tenni Téged. Semmilyen partner, állás, gazdagság, siker vagy pozíció. A teljességet csak magadban találhatod meg!
A meditáció segít a teljesség elérésében egyedül.
Ha a partneredtől várod el, hogy általa tapasztald meg a teljesség érzését, soha nem leszel igazán boldog, és szabad. Ő viszont folyamatos nyomás alatt lesz.
Senki nem tud minket azzá tenni, csak mi saját magunkat. Ne mástól várd ezt. A boldogság a Te belső munkád Önmagaddal.

A meditáció segít a testi “tökéletlenségek” elfogadásában

A gyakran meditálók megtapasztalhatták már, hogy az ember nem csak egy test.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kell kihozni magadból a maximumot, de nem kell az alapján megítélni a partneredet, mik a külső adottságai.

Ha tiszteled és szereted a testedet, elfogadod azt, a maga tökéletes tökéletlenségében, és párodon sem a hibákat keresed, hanem a szépséget, akkor magaddal is sokkal előbb kerülsz harmóniába.

Ez nagyon pozitív hatással lesz a kisugárzásodra, szexualitásodra, nem beszélve az orgazmus iránti képességedről.

Ha hagyod minden porcikádat kényeztetni, és Te is felfedezed párod testének minden szegletét és zegzugát előítéletektől és gátlásoktól mentesen, biztos vagyok benne, hogy a szexuális életed soha nem lesz unalmas, és színesebb lesz, mint valaha!

Remélem most már érted az összefüggéseket.:-)

Márpedig ha lehet a szexuális életed 5 csillagos, tele fantáziával és lehetőséggel, miért érnéd be kevesebbel?

Forrás: https://absolutelywoman.hu/szerelem-parkapcsolat/a-meditacio-es-a-fergeteges-szexualis-elet-osszefuggesei

 

Amikor valaki meditál, úgy veszi észre, hogy több lett az energiája, tisztább az elméje, de nem érzékeli a tulajdonképpeni folyamatot, amelynek során a Lét átitatja az elme természetét. Az egész folyamat csendes, a tiszta Lét szintjén megy végbe. Bármilyen tapasztalatokat is él át az elme a meditáció folyamán, azok mind csupán a meditáció közegének relatív állapotai. Ezek az állapotok egyre finomodnak, míg végül már semmi sem marad a közegből, és az elme teljesen önmagára marad a tiszta tudat állapotában. (Maharishi Mahesh)

 

,,…önkéntelenül belecsúszol ebbe a nagyon kellemes üres, harmonikus állapotba. Úgy képzeld ezt el, hogy nincs belső fecsegés, csak a belső béke.

Ha megtapasztalod, vágyakozni fogsz arra, hogy minél többet ebben az állapotban maradj.

Az elméd mennél inkább felszabadul az érzelmi feszültségek, a folyamatos belső fecsegés, annál jobban képes leszel a belső harmóniát megtapasztalni. Egyszer azt veszed észre, hogy hétköznap is ebben a nyugodt tudatállapotban vagy.” http://jikidenreiki.hu/gondolat-ereje/

 

,,A meditáció segítségével, a belső valóság objektív szemlélésének útján haladva, fokozatosan megszabadulhatunk belső feszültségeinktől, félelmeinktől, így egyre boldogabb és békésebb életet élhetünk.”

 

,,Az emberek csak az orgazmusban (és mély meditációban) "azonosak" önmagukkal, "azonosak" a partnerükkel, "azonosak" az egész Teremtéssel és "azonosak" Istennel, minden élet univerzális energiájával. Nincs múlt és nincs jövő, csakis a jelen létezik; "az örök itt és most". Szelleme teljesen üressé és ernyedtté válik, és ebből az ürességből keletkezik az új és igaz szeretet, az isteni béke és a megvilágosodott boldogság."