Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új idézetek 2

 

A feleségem a legdrágább, legtürelmesebb, legszebb nő a világon.
Fizetett politikai hirdetést hallottak. (Henry Youngman)

 

"Létezik másfajta szeretet is. Olyan amitől elég erőt kapsz, hogy több legyél, és ne kevesebb. Amitől úgy érzed semmi sem lehetetlen. Azt akarom, hogy tudd van ilyen, és várd ki, amíg rátalálsz. Ne érd be ennél kevesebbel."

 

Hiszem, hogy a boldog lányok a legszebbek. Hiszek abban, hogy erősnek kell maradni akkor is, ha minden összedőlni látszik. Hiszek a csókolózásban, és hiszem, hogy holnap új nap virrad. Hiszek a csodákban. (Audrey Hepburn)

 

"Az idő múlik. Mind felnövünk. Embereket ismerünk meg, akik megváltoztatják az életünket. Akikkel közös emlékeink lesznek. Embereket akikre örökké emlékezni akarunk, akiknek az emléke a múltból, mindig ott lesz velünk"

 

,,Vannak olyan pillanatok, mikor a nyulak oroszlánná változnak és a középszerű figurákból hősök lesznek. Az úgynevezett "kisembernek" mindig nyitva áll a lehetőség, hogy örökre fennmaradjon a neve, csak egy valami kell hozzá: bátorság és talán még valami! A megfelelő pillanat! Ha egy ember régóta tervez valamit, s eljön a megfelelő pillanat, akkor már nem mérlegel - ezzel túl sok idő menne el - hanem cselekszik." (Fonyódi Tibor)

 

Micimackó! Mi van ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap,amikor el kell válnunk?

- Ha együtt válhatunk e, akkor semmi kifogásom ellene.

- Na igen-igen úgy könnyű. De... ha nem lennénk együtt? Hogyha én máshol lennék?

- Jajj... de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon,amikor épp nem vagyok elég erős vagy elég bátor?

-Hát tulajdonképpen...

...- És kitől kérnék tanácsot amikor nem tudnám hogy merre tovább?

- Micimackó, mi van ha mégis?

- Mégsem, az nem fordulhat elő... Ha mégis eljön az idő amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos hogy megjegyezz valamit!

- Mi az a fontos megjegyeznivaló?

- Hogy bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb vagy, mint sejted és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek... veled leszek.

 

„Kövesd a boldogságod, és az univerzum ajtókat tár ki előtted ott is, ahol addig falak fogadtak." (Joseph Campbell)

 

"Hisz a csodákban, és mert hisz bennük, meg is történnek. Biztos benne, hogy a gondolkodása megváltoztathatja az életét, és mert biztos benne, meg is változik az élete. Bízik benne, hogy rátalál a szerelem, és mert bízik benne, rá is talál...Olykor kiábrándul, olykor megsérül... De a harcos tudja, hogy megéri hinni, és... minden vereségre két győzelem jut. Ezt mindenki tudja, aki hisz." (Paulo Coelho)

 

"Meg kell adni a lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Lehetőséget kell adni a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorsága az embernek odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győzni, ha nincs bátorsága harcolni. "

 

,,Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon. Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon." (Richard M. DeVos) 

 

Valahányszor megbotlasz, Kelj fel!

Azután mosolyogj,

És lassan, kitartóan és tévedhetetlenül haladj tovább a törekvés útján. (Sri Chinmoy)

 

Felfelé nézz, minél feljebb, annál jobb. Számíts a legcsodálatosabb dolgokra, nem csak a jövőben, hanem épp most is. Vedd észre, hogy nincs olyan, hogy túl jó. Ne hagyd, hogy bárki bármilyen módon megakadályozzon vagy visszatartson. (Eileen Caddy)

 

Menj tovább. Akkor is, ha már nem vagy biztos magadban, menj tovább: Isten szándékai kifürkészhetetlenek, és az út sokszor csak akkor rajzolódik ki előttünk, amikor elindulunk. (Paulo Coelho)

 

"Amikor megtaláljuk helyünket, rádöbbenünk, hogy rendíthetetlenek vagyunk." (Buddhista mondás)

 

Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked, hogy halálos beteg vagy; meg fogsz halni ugyanis. Néhány évvel több vagy kevesebb idő, mielőtt elmúlnál, nem sok különbséget jelent. Légy boldog most, ok nélkül - vagy soha nem leszel az. (Dan Millman)

 

Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását. (Oprah Winfrey)

 

A mesék végső soron olyan történetek, amelyek arról szólnak, hogy az ember élete során bármikor több lehet annál, mint amit az adott pillanatban éppen él. (Boldizsár Ildikó)

 

A sikeres munka alkotóelemei: képzés és tapasztalat az adott témában, jó általános intelligencia és képesség, képesség a magas szintű affinitásra, képesség a realitás elviselésére, valamint képesség arra, hogy kommunikáljunk és gondolatokat fogadjunk be. (Lafayette Ron Hubbard)

 

Részletek a Kontroll filmből:

,,Amikor már évek óta úgy kelsz föl, hogy minden áldott nap, minden csatát meg kell nyerni. Mindig be kell bizonyítani, hogy te vagy a legjobb. Elkezdtem félni, hogy mi van, ha nem én vagyok a legjobb. Nem akartam félni."

 

Kimaradt jelenet:

Ha agresszív emberek vesznek körül, mint a mi klienseink általában, akkor előbb-utóbb te is agresszív leszel.

Ezt nem értem.

Persze, hogy nem érted. Pedig egyszerű. Nézd meg! Ezek a majmok mind azt játsszák, hogy emberek. Élnek a saját kis bezárt világukban. Közben elfeledkeztek mindenféle alapszabályokról, amit a szüleiktől kellett volna hogy megtanuljanak. Mint az udvariasság, a másik ember tisztelete. Úgyhogy amikor az ember nyakig benne van a szarban, mint ahogy mi benne vagyunk, és naphosszat ezekkel a majmokkal kell kommunikálnod, akkor előbb-utóbb észre veszel bizonyos dolgokat. Egy: az átlag majom soha nem segít rajtad, hacsak nem lát üzletet vagy pénzt a dologban. Kettő: az átlag majom élete igen boldogtalan és tuti lehetsz benne, hogy mindent megtesz azért hogy lehúzzon a maga szintjére. Három: a majmok nem ismernek szabályokat, ezt fent verték beléjük. Úgyhogy nem szólal meg a fejükben semmilyen morális vagy etikai sziréna. Á nem, mikor átvágnak. Na, ezért életveszélyes a mi szakmánk. Mert ha nap, mint nap felkapod a vizet ezeken a dolgokon, akkor előbb vagy utóbb megőrülsz vagy agyvérzést kapsz. Viszont, ha nem kapod fel, úgy döntesz, hogy nem érdekel, úgyse tudsz mit tenni ellene, akkor abban a pillanatban te is majommá változol.

 

 

Az önálló gondolkodásra képes emberek ritkán fogadják el a csordaszellemet. (Donald Trump)

 

Ugyan mi értelme van a nagy tudásnak, ha megtartod magadnak? Donald Trump

 

Bármennyire becsülöm is a felsőoktatást, olykor úgy tűnik, hogy az átlagosnál több józan ésszel rendelkező emberek az élet iskolájából kerülnek ki. Donald Trump

 

A tudatlanságért nagyobb árat fizethetünk, mint az iskolázottságért, és ebbe természetesen a pénzügyi képzésed is beleértendő. Ne hagyd, hogy az ismeretlentől való félelem szárnyát szegje vágyaidnak és anyagi boldogulásodnak! Donald Trump

 

A kitartás jelentős tényezője a győztesek magatartásának. Donald Trump

 

A legfőbb hatástöbbszöröző a szürkeállomány. Donald Trump

 

A ránk leselkedő legnagyobb kockázat az, hogy nem lépünk előre a tanultak alapján. Donald Trump

 

Tudj meg minden lehetőt arról, amit csinálsz! Donald Trump

 

A pontosság, az ösztön és a tempó egyaránt nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kiemelkedő légy. Donald Trump

 

A látomás mindaddig látomás marad, amíg rá összpontosítva munkához nem látsz, és meg nem valósítod a gyakorlatban, hogy valami haszon származzon belőle. Donald Trump

 

Ne becsüld alá önmagad és a lehetőségeidet! Donald Trump

 

Az emberbaráti törekvések a legnagyobb jutalmak közé tartoznak, amelyekben egy szépen leélt életért részed lehet. Donald Trump

 

Az esetek többségében te magad vagy az egyetlen személy, akitől esélyt kaphatsz. Túlságosan sok ember akarja változatlanul megőrizni a fennálló állapotot, aminek te is része vagy. Neked azonban megvan a képességed a változtatásra. Donald Trump

 

Senkinek sem kell önszántából elfogadnia a legkisebb ellenállás útját, noha sok esetben ez bizonyul a könnyebbik útnak. A rendkívüli életutat bejáró emberek túllépnek a megszokáson. Donald Trump

 

Ha a valóságod az álmaidból sarjad ki, akkor az álmaid valósággá fognak válni. Donald Trump

 

Tanulj a pénzről, és állítsd a szolgálatodba! Ez a sikeres befektetés titka! Donald Trump

 

Hogy mit kezdesz az időddel, az nagyon fontos téma, hiszen az elvesztegetett idő nem pótolható. Egyszóval bánj körültekintően az időddel, és tanuld meg figyelmesen befektetni. Donald Trump

 

Bizonyos dolgok egyszerűen megmagyarázhatatlanok, a kreatív elme mégis képes megragadni, és kézzelfogható formába önteni őket. Donald Trump

 

A kreatív embereknek nincs szükségük arra, hogy mások motiválják őket, hiszen önmagukat motiválják. Odafigyelnek, és az agyuk mindkét felét kihasználják a teljesítő képességük határáig. Ők megtalálják az ösztönzést, nem másoktól várják el. És lehető legnagystílűbben használják a fejüket. Donald Trump

 

A gazdagok felismerik a lehetőségeket, míg a szegények a homokba dugják a fejüket, és úgy tesznek, mintha mi sem történne. Donald Trump

 

Apám természettől fogva éles eszű volt, ami a munkafegyelmével párosulva kifogyhatatlan energiát kölcsönzött számára. Donald Trump

 

Állnak előttünk bizonyos kihívások, és akkor járunk a legjobban, ha tudomást veszünk róluk. Ne vessük hát alá magunkat a csoportgondolkodás hatalmának, mellyel valójában nem teszünk mást, mint önmagunk alatt vágjuk a fát. Donald Trump

 

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy a világon rengeteg minden vár megismerésre, és ha nagy játékos akarsz lenni a világ küzdőterén, akkor figyelj oda, és teljesítsd túl az elvárásokat - minden áldott nap! Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön!

Szánj némi időt az érdeklődésed fókuszának megtalálására! Ha eddig még nem tetted meg, meg kell próbálnod tisztázni a törekvéseidet és a szenvedélyeidet! Donald Trump

 

Bármivel foglalkozol is, ne add fel! Mérd fel, és aknázd ki az erősségeidet! Mindnyájan tudunk nyújtani valamit, hiszen különböző egyéniségek vagyunk, és már korábban megmondtam: nem fogadok el kifogást! És amikor az életedről és a szeretteid jólétéről van szó, a kifogások keresését te sem engedheted meg magadnak! Donald Trump

 

Rá kell szánnunk az időt arra, hogy a saját fejünk szerint számítsuk ki magunknak a dolgokat, másként végül olyan emberek kényének - kedvének leszünk kiszolgáltatva, akik önkéntelenül vagy tudatosan nem a mi legfőbb érdekeinket tartják szem előtt. Donald Trump

 

Tekintsd át a képességeid leltárát, az érdeklődési területeidet, a pozíciódat, a hajlamaidat, és kötelezd el magad szellemileg a helyzeted megváltoztatására! Légy nyitott olyan ötletekre is, amelyek rendesen meg sem fordulnának a fejedben! Tudatosítsd magadban, hogy a lehetőség számos különbözőalakban érkezhet, és hogy a hullámvölgyeket gyakran hullámhegyek követik. Nem könnyű őket meglovagolni, de azért sikerülhet. Donald Trump

 

A jelenlegi képzettségedből és helyzetedből is kihozhatod a lehető legtöbbet. Csak állíts magad elé magasabb mércét. Alkalmasint az határozza meg, hogy meddig fogsz eljutni, hogy mit vagy hajlandó megtenni érte. Donald Trump

 

Ha ki akarsz tűnni, fontos többet teljesítened, mint amennyit elvárnak tőled. Én a szabadidőmben is tanultam, és ma is pontosan ugyanezt tenném, ha újra főiskolás lennék. Nem az számít, mit tanulsz; bármi legyen is az, mélyedj el benne még jobban! Minden áldott nap olvass és tanulj annyit, amennyit csak tudsz! Donald Trump

 

Szánj némi időt az érdeklődésed fókuszának megtalálására! Ha eddig még nem tetted meg, meg kell próbálnod tisztázni a törekvéseidet és a szenvedélyeidet! Hasznos, ha felteszed magadnak a kérdést: "Mivel foglalkoznék, ha nem volna szükségem pénzre?" Donald Trump

 

Ha nem lenne egy fillérem sem, de egészséges lennék, tudom, hogy szorgalommal és türelemmel képes volnék mindent újrakezdeni. A kellő szorgalom azt jelenti, hogy napról napra növeld a pénzügyi intelligenciahányadosodat azáltal, hogy lépést tartasz a világ eseményeivel, és pénzügyi kiadványokat olvasol. A türelem pedig annak felismerése, hogy mindenhez időre, erőfeszítésre és gondolkodásra van szükség. Donald Trump

 

A kellő szorgalom egyet jelent azzal, hogy napról napra növeld a pénzügyi intelligenciahányadosodat. Valószínű, hogy keményebben és tovább kell dolgoznod, ám ez többet ér, mintha kifogásokat keresnél és veszni hagynád a céljaidat. Donald Trump

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat.

A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! De a legfontosabb, hogy ne a helyzeted negatív vonatkozásaira fókuszálj, hanem a megoldásra! Donald Trump

 

Az öröklés és a környezet két fontos tényező, melyek befolyásolják, hogy kik vagyunk, mivé válunk, és mivé nem válhatunk. Ám nem ezek a kizárólagos tényezők: a felelősségtudatod és a választásod éppily fontosak. Ez önmagában is erőt adó gondolat.

Mindnyájan ismerjük a "környezetbarát" kifejezést, és ez a mi esetünkben is alkalmazható. Viszonyulj "barátságosan" az élethelyzeteidhez, tanulj belőlük, de azért folyamatosan haladj előre! Donald Trump

 

Nekem mindig erősségem volt az összpontosítás, mert ez az egyik talpköve az eredményes problémamegoldásnak, éppúgy, ahogyan a probléma tudatosítása az első lépcsőfok a megoldáshoz. Hogyan oldhatnál meg egy problémát, ha eleve nem is látod? Mi a problémák azonosítására összpontosítottunk, hogy világosabban megláthasd, milyen megoldások lehetségesek egyéni és társadalmi szinten. Donald Trump

 

Mindig többet teljesítettem, mint amennyi kötelező volt. Azt hiszem, ez a siker egyik titka. Nem csupán a pénzügyek terén, hanem mindenben. Ha éppen csak a legszükségesebbet teszed meg az előrejutásért, akkor is előre fogsz ugyan jutni, ám a végeredményben nem lesz semmi kiemelkedő vagy kivételes. Ha előnyhöz akarsz jutni, meg kell tenned azt, amire mások nem hajlandóak. Donald Trump

 

Lelkesedés nélkül nem lehetsz energikus; energia nélkül pedig, semmire sem viszed. Donald Trump

 

Jó néhány figyelemreméltó példát láttunk már, a sikerre, és ezt a sikert mindig szorgalommal, lelkesedéssel, valamint megfelelő termék és időzítés kombinációjával vívták ki. Donald Trump

 

A siker nem a szerencsétől függ, hanem a jó időben hozott jó döntéseidtől. Donald Trump

 

A gazdagok felismerik a lehetőségeket, míg a szegények a homokba dugják a fejüket, és úgy tesznek, mintha mi sem történne. Donald Trump