Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 1

 

"Hiszem, hogy mindannyian okkal érkeztünk erre a világra, hogy minden életnek célja van. Nevetni születtünk, vagy hogy megcsókoljuk azt, akit igazán szívből szeretünk. Hogy kacagjunk, mosolyogjunk, sírjunk... túllépjünk és túléljünk - elfogadva a rosszat. Nem kell felejteni, de tovább kell lépni, menni előre, jobbra vagy balra, bármerre! Csak menni. A saját utad Te csinálod magadnak, és Te döntöd el, hogy miből építed. Én szeretetből akarom és bátorságból. Meg akarok élni minden pillanatot, amit az élet ad."

 

,,A legjobb tanács, amit adhatok Neked, csakennyi: szeress, nevess, láss, élj - és soha ne veszítsd el a reményt!"

 

"Nincs a világon se jó, se rossz: gondolkozás teszi azzá." (William Shakespeare: Hamlet)

 

“Soha nem lehetsz túl öreg egy újabb cél kitűzéséhez és egy újabb álom megálmodásához.” (Les Brown)

 

Kritikus pillanatokban szinte ösztönös mozdulattal átöleljük egymást. A fizikai érintés ilyenkor minden szónál jobban kifejezi a szeretetet. Válságos helyzetekben semmire sincs olyan nagy szükségünk, mint mások szeretetére. Az eseményeket nem mindig tudjuk megváltoztatni, de a szeretet segít a túlélésben. (Gary Chapman)

 

,,Szárnyalj és süssön arcodra a nap,

Örvendj, mert a szíved szeretetet kap,

S ha már mosolyogsz, oszd meg velem,

hogy mind kettőnknek szép napja legyen!"

 

Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat. A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket. (Andrew Matthews)

 

,,Ne sírj ha valaki nem szeret, mert a bánat megöli a szívedet. Szeresd azt aki megérdemli lehet, hogy titokban ő is ezt teszi. Ha az életben boldog akarsz lenni előbb tanulj meg tűrni és szenvedni.

Olyant szeress aki téged szeret, hogy ne érje bánat a szívedet.”

 

Egyetlen elfogadható válasz a mai világ haláltáncára, Jézus Krisztus válasza. Kétezer évvel ezelőtt közénk jött, és nem állt le vitázni, kiosztani senkit, hanem szülőföldjén Názáretben, megélte szeretteivel a maga csendes, becsületes munkáséletét. Fenntartható vágyakat állított elénk, egy olyan életformát, mely elérhető, s mely boldoggá is tesz. Szent Ferenc már nyolcszáz évvel ezelőtt az ördög ganajának nevezte a pénzt, egyszerű, vidám életútja ma is járható. Fenntartható, tiszta örömök után kell kinyújtsuk a kezünket. Olyan örömök után, melyet nem esz meg a rozsda, melyet nem rág szét a moly, melyek után másnap nem keserű a szájunk íze. Van kiút, van válasz recsegő, ropogó világunk kérdéseire. Jézus, ha ma közénk jönne, ugyanazt tenné, mint kétezer évvel ezelőtt, szépen megélné a csendes, egyszerű názáreti életét szeretteivel. Dolgozna, alkotna, mint ács vagy földműves, vagy tanár, vagy orvos becsületesen, szorgalmasan, ott a szép szülőföldjén, ahol született. (Böjte Csaba)

 

Nézzétek az ég madarait, a mezők virágait! Van megoldás, adjátok oda a császárnak ami a császáré, és ti keressetek olyan kincseket, mik megmaradnak az örök életre, mondja a mi Urunk! Ő maga is a názáreti csendes, egyszerű életével bizonyította, hogy szeretteink körében, szülőföldünkön, becsületes, egyszerű munkás életet élve, a szép természetben boldog lehet az ember. (Böjte Csaba)

 

Nem az a kérdés, hogy a múltban mit kellett volna tenni, hanem itt és most mit kell tennünk? (Böjte Csaba)

  

,,Gondolkozzon el mindenki, aki boldogságra vágyik, de még nem találta meg és reménytelennek érzi ezt: valakinek az ő pozitív és negatív tulajdonságai is tetszenek. Ez a valaki talán csak 10 év múlva, de lehet, hogy már a következő percben is szembe jöhet vele az élet országútján...."

 

S ahogy a rosszra, a jóra is rá kell szokni.
Vérré, reflexszé, ösztönné, jellemmé és végső soron sorssá csak az lesz, amit sokszor ismételünk.
Ha valamiben nincs hosszú időn át tartó munka: sohasem lesz a miénk.
Ezért a valódi akarat nem csupán az, ami benső Vezérünktől eredően villámként átcikázik rajtunk, s bevilágítja lelkünk homályos tájait, hanem az, amit sokáig akarunk.
Hogy “Mit tegyek?”, azt már tudom.
De ez még kevés.
Az igazi akaratot onnan lehet felismerni, hogy az hétfőn, kedden, szerdán, októberben, novemberben, decemberben, jövőre és még húsz év múlva is akarom.” (Müller Péter: Titkos tanítások)

 

 

"If you are able to be happy when you’re alone, you learned the secret of being happy."

Ha tudsz boldog lenni, ha egyedül vagy, akkor megtanultad a titkát, ahogy boldog légy. " (Osho)

 

  

Tudd, hogy amikor készen állsz rá, elérkezik valaki, aki ugyanúgy Te vagy, csak egy másik formában! Ő is egyedi, és különleges. Neked teremtették, Hozzád, Érted született! Tudd, hogy Ő is elindult már a keresésedre! Halljátok egymást, érzitek egymás rezdüléseit! Már csak egy aprócska vékony fátyol talán, ami még elválaszt, hogy láthasd, és hogy végre egymás előtt megjelenjetek. Ez a fátyol, a "sejtelem", az "érzet". Ha "hiszed", és "tudod", mert Bízol szívedben, a fátyol Lehullik. A valóság, a pillanat töredéke alatt elérkezik szívedhez! Megvalósítja önmagát az érzelem, a vágy. De csak ha Tiszta! Ha tiszták az érzések, ha tiszták a gondolatok, és tiszták a szívek!

Az egymásra találás, és a felismerés Csoda! Egymás csodái vagytok! Boldogság, szárnyalás, izgatottság, de mégis felhőtlenség, nyugalom, és béke tölt el! Megérkeztél. Tudod, és biztos vagy benne! Szíved, még sosem tapasztalt érzéseket él át! Aki Neked való, szívében ugyanezt érzi! Együtt érzitek, együtt tudjátok, együtt dobbantok! Csodálatos boldogságként léteztek Együtt! Külön testben, és mégis Egyként! Tehát Tudd, és Érezd, hogy Ő az! Ő vagy Te, aki Más, és mégis Egy Veled!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=195760140549871&id=163271547117345

 

 

Az egoista ember legféltettebb kincse, a düh, az indulat, az önsajnálat és a túlagyalás.
A fénytudatú ember, nem fél és kincsei értékesebbek mindennél. Mert semmit sem akar, csak elfogad és az elfogadással szeret, tisztel, megbecsül, véd.
És azért mert ad, boldog és aki boldog, az világít azért, hogy te is adj és boldog legyél. (J. Konrád)

 

 

Semmi vagyok, része az univerzumnak, része a teremtésnek. Egy a lét igazi célja; Hogy TEREMTS! Békét, szeretetet, megértést, elfogadást.
Általad teremtődik és te vagy a jó sáfár, adj, hogy más is adhasson neked! (J. Konrád)

 

 

Az érzelmek ragályosak, mert öntudatlanul átvesszük mások hangulatát - jót-rosszat egyaránt. Ha időt szakítunk a bolondozásra, megfertőzzük egymást a jókedvünkkel, és azok, akik szeretnek bolondozni, sokkal esélyesebbek a boldogságra. (Gretchen Rubin)

 

 

A siker titka abban rejlik, hogy eggyel többször kell felállnod, mint ahányszor elesel. (Csontos Márta)

 

 

A férfinak meg kell tanulnia szeretni. A férfinak meg kell tanulnia, hogyan érheti el, hogy a szíve legyen az úr, miközben az elméje csak engedelmes szolga marad.
A férfinak sok dolgot meg kell tanulnia.
A nő ezeket a tulajdonságokat mind hozza magával, csak épp a társadalom ezeket mind a gyengeség jeleinek tekinti. (Osho)

 

 

A világ legerősebb félelmét mások véleménye ébreszti. Abban a pillanatban azonban, hogy nem félsz többé a tömegtől, nem leszel többé birka - oroszlánná változol. Hatalmas bömbölés tör fel a szívedből, a szabadság üvöltése. (Osho)
 

 

,,Szeretlek, mondhatnàm refrén helyett, de inkább letörlöm a könnyeid."

 

Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe.
Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen.
Egyszerűen csak szereted.
És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang.
Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből.
Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére.
És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére. (
Laurell Kaye Hamilton)

 

 

"Az igazi törvényeket nem írták könyvekbe és nem őrködnek fölöttük fizetett tisztviselők. (...) Veled, benned és körülötted élnek, és a világ teremtésétől a világ végezetéig változatlanok." (Wass Albert)

 

 

"Az igazság egészen egyszerű. Sem nem jó, sem nem rossz, egyszerűen csak van! Minden úgy van, ahogy van, függetlenül attól, hogy kellemes-e számodra vagy sem, elfogadod-e vagy tiltakozol. Ha nem fogadod el, szenvedsz. Ám ha feltétel nélkül igent mondasz, felfedezed a boldogság titkát." (Kurt Tepperwein)

 

 

"Csak az vagy, amivé válsz - mély igazság ez; de csak azzá válsz, ami vagy - ez még mélyebb igazság."

 

A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban. (Kulik Andrea)

 

 

Ha több a negatív dolog az életedben, mint a pozitív, akkor valami nagyon nincs rendben, te pedig tisztában vagy ezzel. Látod magad körül a boldog és elégedett embereket, és valami azt súgja, hogy mindezt te is megérdemelnéd. És igazad van: valóban olyan életet érdemelsz, ami túlcsordul a jótól. (Rhonda Byrne)

 

Merülj magadba és légy tudatos - másra nincs szükség. Emlékezz mindig önmagadra, úgy kísérjen ez az emlékezés, mint a lélegzés. Elég, ha mindig észben tartod, hogy a múlt értéktelen, eldobnivaló - akkor a jövő is megy vele. A kapu: az itt-most. Az itt-most-on keresztül átléphetsz a világból Isten országába; a külsőből a belsőbe. És akkor hirtelen, akár a piactér kellős közepén, alászáll a kegy temploma: a menny megnyílik, és te feltöltődsz Isten áldásával. Ez bárhol megtörténhet veled. Minden hely szent, minden hely áldott, ha felnyílt a szemed, ha éber vagy, ha éretté váltál. (Osho)

 

,,Hiszek abban, hogy az élet által hozott nehéz helyzetek azért vannak, hogy abból megtanuljunk valamit, vagy hogy egy más, számunkra boldogabb útra tereljenek minket (még ha az út eleje ismeretlen és göröngyös is). Abban is hiszek - tapasztaltam-, hogy minden nehéz helyzethez és kihíváshoz megvan bennünk a szükséges erő és energia hogy megoldjuk, megugorjuk azokat. Ahogy minden betegséghez is bennünk van a gyógyulás képessége is. Ha nagyon nagy a baj, akkor még annál is eggyel nagyobb erőt kapunk hozzá, hogy fel tudjunk állni."

https://www.facebook.com/182456441781998/photos/a.192799760747666.52198.182456441781998/649513118409659/

 

Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal, hogy folyton a következményeken aggódsz. Teljes, intenzív és boldog életet kell élned, akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni. (Osho)

 

 

Válasszuk azt az utat, hogy megbocsátunk a világnak, megbocsátunk a testünknek, mindennek és mindenkinek, aki csak a szemünk elé kerül. Határozzuk el: Isten szeretetének igazi világában fogunk élni, hogy belső fényünk dicsőségesen beragyogjon mindent. Tapasztaljuk meg, milyen örömmel jár, ha elengedjük a félelmet, a bűntudatot, a félszeg zavarodottságot, a keserű haragot, a balsejtelmeket. Csak egy percnyi csöndet teremtsünk, és megérezzük Isten közelségét.(Gerald G. Jampolsky)

 

 

Az igazi megbocsátás a valóságon alapul. Eltekint az egyetlen ego által összegyűjtött benyomások tanúságán, és az egyetemes igazság felé fordul. Valóságunknak alapigazsága, hogy mindannyian ártatlanok vagyunk, és Isten mindenkit maradéktalanul szeret. Nem mintha nem követtünk volna el számtalan hibát, és valószínűleg egy ideig még fogunk is. De az igazi megbocsátás különbséget tesz a szív legmélyebb vágyai és az ego felszínes késztetései között. Minden hiba az egótól ered, és része a tanulási folyamatnak, amelyen mindenkinek át kell mennie. A megbocsátás az érzékelés szelíd formája, amely látja az érettséget, a szív jóságát, a jellem teljességét, amelyet idővel mindenki el fog érni. A megbocsátás felismeri, mennyire helytelen elítélni valakit ebben a fejlődési folyamatban. (Gerald G. Jampolsky)

 

 

'Felnőtt nem akkor leszel, ha kardot húzol, és vakmerően harcolsz a vélt igazadért. Nem akkor, ha nem félsz mások arcába vágni a legpimaszabb igazságaidat is. Nem akkor, ha bárkit elítélsz. Esetleg megvered, legyőzöd, eltaposod, vitában megszégyeníted vagy elzavarod. Nem akkor, ha a "nekem van igazam" nevében foggal-körömmel védelmezed az elveidet. Ezeket egy gyerek is megteszi a homokozóban.

 Felnőtt akkor leszel, ha a hibákat önmagadban keresed. Ha sorsodért nem a körülményeidet okolod, hanem önmagadat. Felnőtt akkor leszel, ha életedért - és mások életéért is - a felelősséget magadra veszed. Ha nem ítélkezel senki felett, még önmagad felett sem, mert nem vagy még alkalmas rá. Nem látsz tisztán - és ezt tudod.

 Felnőtt akkor leszel, ha a háborút a saját önző, vak és hazug éned ellen viseled.

 Felnőtt akkor leszel, ha tudod, hogy a Nap benned süt, és ha kívül sötétség van, te is hibás vagy, mert nem világítasz.

 Egy felnőtt ember, ha meghallja ezt a szót, hogy "vétek", tudja, hogy nem másokról, hanem róla van szó.

 Mindent önmagában keres.

 S ott is találja meg. (Müller Péter)

 

 

A kedvesen szóló nyelv az emberi szív mágnese. Ez a lélek kenyere, ez ruházza fel a szavakat jelentéssel, ez a bölcsesség és megértés fényének forrása. (Baháolláh)

 

 

"Ha Nővé akarsz válni, felejts el mindent, amit gondolsz, érzel vagy tapasztaltál a nőiességről. Egyszerűen csak kezdj el élni, úgy, mint egy gyermek. Tiszta lappal, vélemény, ítélkezés és agyalás nélkül csodálkozz rá és tapasztald meg a világot. Hagyd, hogy a tested élvezze az ízeket, a mozdulatokat, a táncot, a szeretkezést, a szabadságot, mindent! Felejtsd el a szégyent és a lelkiismeret-furdalást, egyszerűen élj meg mindent, amit megkívánsz. Ha pedig nem sikerül, akkor haladj tovább, és éld meg örömmel a következő pillanatot. Ahogy örömöt fogsz végre jelenteni saját magadnak, ahogy befejezed a kudarcélmények megteremtését -mert hát kudarc nincs-, meg fogod tapasztalni saját magadat." (A. J. Christian)

 

 

"Amikor megnyílik a szíved...sírni fogsz." "Amikor megnyílik a Szíved, nem is tudod igazán, mi történik veled...

egyszerűen csak egy szavakkal kifejezhetetlen LÉT-állapotba kerülsz...

Valami meghatottságféle érzés jár át, könnyek gördülnek ki a szemedből, melegség önt el és szeretnél megölelni mindenkit.

S ugyanakkor, érdekes módon, a hétköznapi problémáid hirtelen eltűnnek.Pedig továbbra is léteznek ott, ahol eddig is voltak,

TE vagy az, aki feléjük emelkedtél. TE mozdultál el, egy másik minőségű létbe,

korlátaidat magad mögött hagyva percekre, pillanatokra...Te tágultál ki, és fogadtad be hirtelen a világot..."

 

,,Senki nem ismeri az utat, amely előtted áll. Még soha senki nem járt ezen az úton, és nem is fog más járni rajta, mert ez a te utad. Olyan egyedülálló, mint amilyen egyedülálló te vagy. Igen, egyedülálló vagy, és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az élethez: ez a te igazi rendeltetésed.
Menj hát az utadon, menj azon az egyedülálló módon, amely csak a tiéd, de ne próbálj mielőbb célba érni. Mert nincsen cél. Maga az út a cél, a cél csak az út vége és egy új út kezdete.
(Kurt Tepperwein: A szellemi törvények)

Élvezd hát utadat, a te egyedülálló, csodálatos életutad. Engedd, hogy az élet minden nap megajándékozzon, és ha készen állsz, engedd, hogy „belső mestered” vezessen. Életed egyedülálló melódiáját eképpen fogod egyre tisztábban hallani magadban."

http://www.enportal.hu/pozitiv-gondolkodas-lenyege.html

 

 

Ha szeretsz valakit, aki nem szeret: felejtsd el. Még akkor is, ha az a valaki a férjed, vagy a feleséged

. Bocsáss meg neki, de felejtsd el, szegényt. Tudom, hogy fáj - néha egy életen át -, de menj tovább!

 A fájdalom nem olyan lélekromboló, mint a közöny és a gyűlölet légkörében élni.

Keress mást, vagy élj inkább egyedül, és várj. Lehet, hogy sokáig kell várni.

Ilyenkor, ha nem jön élő ember, a láthatatlan világtól kapsz sok szeretetet. (Müller Péter)

 

 

Aki a csendet hallgatja, boldog lesz, elégedett, és békesség tölti el, mert a csend hangjai a lélek hangjai!

A csendbe burkolózom, mely megvéd mindentől,

miközben átölel, s egy dalt dudol szívemből.

 Mert ami odabenn lakozik szivem templomában,

 szavak nem irják le, a lényeg elvész a homályban.

 Csak a csend képes dallamát eldúdolni,

 ezernél is több szinárnyalattal az érzésről mesélni.

 Mert a csend a világon az egyetlen nyelv,

 melyet minden ember könnyedén megérthet.

 Csak figyelni kell, mikor lágyan szol hozánk,

 s elfogadni őszinte, hullámzo dallamát.

 A csend mindig támad: jokedvben, magányban,

 tudja mire van szükséged, hallgass a szavára.

 Megnyugtat vigasztal, bátorít, erőt ad,

a legjobb barát, ki álmodban is mindig veled van!

 

 

"A szelídség mögött valódi erő rejlik, alapja pedig, hogy éltető szavakkal, gondolatokkal, tettekkel, szándékokkal és étellel tápláld magad. Tartsd távol magad a durvaságtól, irányítsd figyelmedet a kedves és szelíd életfeladatok és kapcsolatok vonzására. Változtasd a durvaságot szelídséggé azáltal, hogy semmi mást nem veszel észre az életből, mint a minden emberben és helyzetben benne ragyogó fényt. Mindez persze saját magaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Légy kedves magaddal minden úton-módon. Legyél boldog, kedves, aranyos, de mindenekelőtt igaz önmagaddal szemben." (Kuan-Jin üzenete)

 

 

Ha szeretlek, beléd bújok, körülnézek benned. Először, mintha egy idegen országba érkeznék, aztán, amikor befogadsz, egyre ismerősebb leszel. Megértem, milyen neked, egy másik Én-nek lenni, sőt, egy kissé én is Te leszek. Már látom mi fáj neked, keserves és boldog emlékeid mintha az enyémek lennének. Ki tudok nézni a szemeden, onnan látom most magamat - és megismerem a múltadat, sorsodat, örömeidet és rögeszméidet. Ráhangolódok gondolataid hullámhosszára, s veszem a szíved kódolt adásait. Ha a szíved gyorsabban ver, az én szívem is hevesebben fog dobogni. És ha valamitől félsz, én is szorongani kezdek, és lehet, hogy megértjük, mitől félünk mindketten. (Müller Péter)

 

 

,,Mindenki harcos! Igen! Mindenki Önmagáért harcol, önmagával szemben! Aki tisztában van saját értékeivel, saját Önvalójával, és ismeri önmagát, az már nem harcol. Elfogadja a valóságának tökéletességét. Ez a belső béke állapota. Ez a középpont nyugalma. Aki nyugalomban, békében él, nem harcol többé, csak szeret!"

 

 

,,Ha felhagysz végre azzal, hogy mindenben és mindenkiben mást láss, akkor fogsz rájönni, hogy mit is jelent az Egység! Nem Én, nem Te, és nem is Ő. Ezek között, is különbség van. Mint amikor azt hiszed, hogy Mi, Ti, vagy Ők is mások. Különbségeket alkotsz magad és mások között. Pedig csak nézőpont kérdése. Nézőpont, hogy kit tekintesz másnak, mint magad. De lehetsz Te az "Én", vagy lehetsz akár Ő is! Hiszen mindenki egy "Én". Egyén! Ez az egység, ami "Egy"-ekből áll... és csak a nézőpont illúziója pozicionál el az egység valóságától!"

 

 

,,Nem akkor nem lesz rád hatással valami, ha elmenekülsz előle, vagy hátat fordítasz neki, és nem veszel róla tudomást! Hanem akkor, amikor a hatás érkezésekor is nyugodt, és higgadt tudsz maradni! Ehhez hatalmas erő, és rengeteg önismereti munka kell! Ha ezt eléred, hogy bizonyos hatás ne legyen rád hatással, akkor leszel készen a valódi Önfegyelemre! Ajándékul megkapod, a belső békéd jutalmát! Lelked egyensúlyba kerül Önvalóddal!"