Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 11

 

,,AZ ÉLETBEN NINCSENEK MEGOLDÁSOK, CSAK MOZGÁSBAN LÉVŐ ERŐK.

 EZEKET KELL ELŐIDÉZNÜNK, S A MEGOLDÁSOK KÖVETNI FOGJÁK ŐKET." (Antoine De Saint-Exupéry)

 

 

"Az okos emberek maguk válogatják meg, milyen tapasztalatokra kívánnak szert tenni." (Aldous Huxley)

 

 

‎"Az iránta érzett szerelmed akkor is a tiéd. A saját tulajdonod. Hiába utasítja vissza, nem tehet ellene. Nem kér belőle és kész. Amit adsz, az örökre a tiéd. Amit megtartasz, az örökre elveszett!" (Eric-Emmanuel Schmitt)

 

 

‎"Senki nem határozhatja meg, kibe lesz szerelmes - és annak sem lehet az érzéseit megváltoztatni, aki nem viszonozza a tieidet." (J. R. Ward)

 

 

Hogyan kezeljük a stresszt:

 - Végy egy mély levegőt

 - Számolj el tízig

 - Egyél egy csokit. :))

 (Carole Matthews)

 

 

Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! (Vavyan Fable)

 

A megbocsájtás szertartása ~
"… Van egy történet a megbocsátásról, amely Afrikából származik.
Ha valaki igazságtalanul vagy meggondolatlanul cselekszik a dél-afrikai Babemba törzsben, azt kiállítják a falu közepére, de semmivel sem akadályozzák meg a menekülésben.
A falu minden lakója abbahagyja a munkát, és a megvádolt személy köré gyűlik.
Azután mindenki egyenként, életkortól függetlenül elkezdi sorolni a kör közepén álló személynek, hogy milyen jó cselekedeteket hajtott végre élete során. Nagyon részletesen felidéznek mindent, amire csak emlékeznek az illetővel kapcsolatban. A vádlott minden jó tulajdonsága, jó cselekedete, erőssége és kedvessége elhangzik. A kör minden tagja rendkívül alaposan végzi a feladatot. Az illető minden történetét a lehető legnagyobb őszinteséggel és szeretettel mesélik el. Senki sem túlozhatja el az eseményeket, és nem találhat ki történeteket. Senki sem beszél komolytalanul vagy gúnyosan.
Ez a szertartás addig folytatódik, amíg a falu minden egyes lakója el nem mondta, miért találja a vádlottat a közösség legtiszteletreméltóbb tagjának. Ez több napig is eltarthat. Végül a törzs szétnyitja a kört, és boldogan megünneplik, hogy az illetőt visszafogadták a közösségbe.
Ha szerető szemmel tekintünk a világra, amit ez a szertartás olyan csodálatosan mutat be, csak újraegyesülést és megbocsátást látunk.
A kör minden tagja – ahogyan a középen álló személy is – újra szembesül azzal, hogy a megbocsátás által megszabadulhatnak a múlttól, és a félelmekkel teli jövőtől.
A középen álló személyt nem nevezik rossz embernek, és nem zárják ki a közösségből. Ehelyett mindannyian újra eszükbe idézik, hogy a szeretet ott van bennünk és körülöttünk, mindenkiben és mindenben."
Gerald G. Jampolsky – Megbocsátás – Amit meg kell bocsátanunk másoknak, talán önmagunk elrejtett része c.

 

Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú

Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg.

 S ne keseredj el, ha nem találod helyed.

 A valós élet olyan, mint a csörgedező patak.

 Előfordul néha, hogy nehezebben halad.

 Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad.

 Idővel majd alakul, mi-e percben csak gondolat.

 Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs ki választ ad.

 Minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.

 Ha csalódott vagy s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,

 gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.

 Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd.

 Ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.

 Ha nem látod a fényt, a napot, nyisd ki jobban a szemed.

 Gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.

 Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:

 A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.

 

 

"Egyértelműen az angyalok jelenléte az is, amikor valamit csak úgy megteszel anélkül, hogy értenéd, miért. Ilyenkor mondod, hogy nem tudom, miért mondtam; nem tudom, miért jöttem ide; nem tudom, miért tettem, de ezt kellett mondanom, tennem, ide kellett jönnöm. Ezek az esetek mind a szeretet nevében történnek. Nem tudatosan, mert az ego nem ilyen nagylelkű." (Berente Ági)

 

Higgy benne, hogy imáid meghallgattatnak, s válasz érkezik rájuk.A hit fénye világítja meg utadat. Hit nélkül a jövő nagyon félelmetesnek tűnik.

 Ezért olyan lényeges, hogy minden szükséges lépést megtegyél annak érdekében, hogy elméd és szíved telve legyen hittel. Kérlek, ne add fel önmagadba és másokba vetett reményedet!

 Vigyázz, hogy a hit gyertyája mindig égjen lelkedben, hiszen már a remény sejtelme is megsemmisítheti a kétségbeesés sötétségét.

 Legyél a fény, amelyik megszünteti valaki más borús reménytelenségét is!

Hiszen ha másokat erősebbé teszel, az nem csak téged, de az egész világot is erősíti.

 

Aki az igaz felismeréshez akar jutni, a nehézségek hegyét egyedül kell annak megmásznia. (Helen Keller)

 

 

Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Nem kell megküzdened a helyért. Ha olykor megbánt téged, nem indokot keres a tettére, hanem a bocsánatodat. Ne erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismer el téged, és ne feledd, akinek fontos vagy nem csak akkor áll melletted, amikor a legjobb formádat hozod, hanem akkor is, amikor a legrosszabb passzban vagy.

 

A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz: egyszerűen csak harmónia dolga. (Lao Ce)

 

Kommunikáció csak akkor lehetséges, ha feltört lényedben egy dallam, amikor megjelent benned az öröm, amikor megtapasztaltad az igazi boldogságot - akkor van mit megosztanod. Akkor nem csak kommunikáció, nem csak verbális, szavak általi kommunikáció lehetséges, hanem elindul valami más is, egy sokkal magasabb síkon. Megjelenik egy mély, belső kapcsolat - lényetek szintjén találkoztok, és ez az igazi kommunikáció. (Osho)

 

"Nagy baj, ha összekeverjük a meghitt, szoros kapcsolatot a börtönnel és a bilincsbe veréssel. Meg kell érteni, hogy a társam nem a tulajdonom, hanem egy másik szuverén emberi lény. Fiatalkoromban, amikor már rendesen meg voltam fertőzve pszichoanalízissel, nagyon odafigyeltem a szótévesztésekre. Egyszer tetszett nekem egy lány, aki viszonozta is a közeledésemet, de egy alkalommal véletlenül azt mondta: 'Alig várom, hogy ölelő karmaimba zárjalak!' Úgy spricceltem el, mint a sicc! Mert ebben már benne volt a rabság fenyegetése, abból pedig én nem kérek." (Popper Péter: Lélekrágcsálók)

 

Mindenkinek olyan a sorsa, amilyen a gondolata. Gondolkozásunk által a diszharmóniából harmóniát, a betegségből egészséget, a sötétségből világosságot, a gyűlöletből szeretet, a szegénységből gazdagságot teremthetünk. Gondolataink helyes irányítása által olyanná formálhatjuk sorsunkat, amilyenné akarjuk, ha mindig a magunk elé tűzött célra gondolunk. Ha egyéni gondolkodásmódunk fölött uralkodni tudunk és szellemünket az isteni erők beáramlásának nyitva tudjuk tartani, akkor megtanultuk a boldogulás titkát. (Alexy Elza)

 

Talán a legszebb tulajdonsága a gyerekkornak, hogy a gyermek a legnagyobb nyomorúságban is megtalálja, ami szép, vagy amit később szerethet. (Sz. Koncz István)

 

Amíg az ember gyerek, addig köszönettel elfogadja, amit kap, és igyekszik érte hálás lenni. (Szabó Magda)

 

Ez a létezés egy zenekar, és nekünk összhangban kell lennünk vele. Ezért olyan varázslatos a zene az emberi elme, az emberi szív számára - mert csodálatos zenét hallgatva olykor belecsúszhatsz az univerzális harmóniába. Beethovent, Mozartot vagy klasszikus keleti zenét hallgatva egy másik világba lépsz; egy teljesen más Gestalt születik. Nem vagy többé a gondolataidban, megváltozik a hullámhosszod. A nagyszerű zene körülölel, játszani kezd a szíveden, megteremti azt a ritmust, amelyet elveszítettél. Hatalmas béke ereszkedik rád, és hatalmas öröm van a szívedben. (OSHO)

 

Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy. (Müller Péter)

 

Ne csukd be a lelked ajtaját! (...) Az öröm is vendég. Ha elreteszelve találja az ajtót, szaladhatsz utána. (Alkyoni Papadaki)

 

Az optimizmus az egyetlen olyan dolog, ami segít elviselni a rossz dolgokat.

 

Elgondolkodom, hogy angyal legyek-e vagy ördög. S mindig az angyal győz bennem.

 

 

Önmagát az ember nem tartja csodának, inkább esendőnek. De akit szeret, abban meglátja a soha nem ismétlődő csodát, az egyetlent és egyszerit. Ezért elviselhetetlen elveszíteni azt, akit szeretünk. Ezért nem lehet betölteni utána az űrt. (Kun Erzsébet)

 

Angyali vers

 "Hinnem kell hogy az álmok valóra válnak,

 Hogy minden lélek mellett angyalok állnak,

 Figyelő tekintetük reánk függesztik,

 

 Munkájukat nesztelen, és értünk végzik,

 Velünk kelnek hajnalok hajnalán,

 Minket őriznek a mindennapok során,

 Magányos így soha senki nem lehet,

 Hiszen mindenkit egy igaz angyal szeret."

 

 

Keresd és találd meg lelked mélyén a tökéletes, mindenen felülemelkedő békét, és ha megtaláltad, őrizd is meg, történjék bármi a külső világban. (Eileen Caddy)

 

Érdekes (...), mennyivel könnyebben viseli az elválást egy nő, mint egy férfi. A nő egy-két hét, legfeljebb egy-két hónap alatt megvigasztalódik. Igaz, hogy rendszerint megy valakihez, így könnyebb. A férfi egészen más. Ő legbelül egyedül marad, s elhordja magában a fájdalmat néha esztendőkig is. Nem mutatja, végzi a maga munkáját, de benne van. Egyedül él vele, s csak soká kopik ki belőle. Ha egyáltalában kikopik. (Dallos Sándor)

 

Nekünk a sors azért engedte meg, hogy újra találkozhassunk, hogy rettentő erősen fogjuk egymás kezét, úgy menjünk az úton, ami még hátra van, s a két szemed világítson előre nekem, hogy én még egyszer el ne tévedhessek. (Dallos Sándor)

 

Egy férfi bírja ki a magányt! Az a legszebb a világon, egy magányos, kemény férfi, aki úgy él, mint a szálfa. Azért lehet megveszni. (Dallos Sándor)

 

Gondoltam: nem szabad addig nővel lennem, míg meg nem találtam az igazit. Addig csak mindig keresni. Csak próbálni. Nem olyan egyszerű, gondoltam, csak megkapni a nőt, hálni vele és megvan. Nem ilyen egyszerű az élet. Mert itt bent (...), itt bent is kell valami. Valami szó. Itt is maradni kell valaminek. Nyomának. Nem csak az kell, hogy az ember nemileg kielégüljön, hanem belül, a lelkének is kell valami. Az ember nem taposhatja a jobbik felét örökösen a sárba. (Dallos Sándor)

 

Mi a szerelem? Gyöngédség. Hát nem leszünk gyengék ezentúl. A magunk útját követjük, amit született valónk parancsol, s nem alázkodunk le egy nőhöz! Mert minden nőnél többek vagyunk, még a kisujjunkkal is, és azt tesszük, amit akarunk! Nem adjuk magunkat szeszélyek parancsa alá még az Úristennek sem! (Dallos Sándor)

 

Te mondtad: a szerelem mindig változtat az emberen. És én keresztülmentem a változáson, bár látszatra ugyanaz vagyok. De jobb és tisztább. Más, mint amikor beléptem ide. (Dallos Sándor)

 

"Az ilyen magamfajta ember, ha megszeret valakit, abba az egész lelkét beleadja, beleépíti. Hisz neki. S ha a szeretett valaki ezzel a hittel akárcsak tréfából is játszani kezd, inkább elmegy." (Dallos Sándor)

 

 

Légy közel azokhoz akiket szeretsz.Ismételd nekik, mennyire van szükséged rájuk!Szeresd őket, és viselkedj velük szemben szépen!Szakíts időt arra, hogy mondhassad nekik: sajnálom, bocsáss meg, köszönöm, kérlek és a szeretetnek minden szavát amiket ismersz!" (Gabriel Marquez)

 

 

Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk. (Sarah Garden)

 

 

,,Van olyan nap, amikor azt érzed, kárpótlást kaptál minden rosszért. Amikor elérkezik egy pillanat, amelyet szeretnél megállítani, megfogni és soha el nem engedni. Soha... De el kell engedned. Ám ez a pillanat, ezek a pillanatok újra erőt adnak a következő rossz napokhoz. És így állnak össze hetek, hónapok, évek... És elérkezik a pillanat. Amit többé már nem kell elengedned.” (Csitáry-Hock Tamás)

 

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erőfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék

a szerelmedet. Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nem része az életednek. Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Felejtsd el azt, aki voltál, és legyél az, aki vagy." (Paulo Coelho)

 

 

Erő...

Gyengéd csak az lehet, aki nagyon erős. Egy gyenge ember nem lehet gyengéd - csak gyenge.

Manapság azt hisszük, hogy az erős ember agresszív, erőszakos, fenyegető, izmaival és intellektusával kérkedő. Azt hisszük, erős az, aki szüntelen tett-éhségben él, törtet és mindenkit megelőz. Éppen a fordítottja az igaz.

 Az igazi erő - lelki erőre gondolok - nemigen látható. Vitában az erős a csendesebb. Nem akar mindenáron győzni. Vitákban sem. Azt mondja, mint Jézus: "Te mondtad."

A hívők azt mondják, hogy az igazi erő: erőtlen. Mint a víz. Mindent legyőz, felold, elsodor, lágy és szeretsz benne úszni, mert simogatja a testedet.

Az erős emberek teli vannak gyengédséggel. Van miből gyengédnek lenni. Ahogy az igazi férfi nem a macsó, hanem akiben sok lágy, megértő, szelíd, sőt, néha még kifejezetten feminin vonás is van. A gyengédség hiánya az éretlenség jele. A nem igazi, nyers, szelídítetlen erő jele, mely még nem valódi.

Egy érintésből meg lehet érezni, hogy az vajon egy erős ember érintése-e, vagy csak egy gyenge emberé. Nagyon nehéz egy olyan emberrel élni, akiből hiányzik a gyengédség. Légy erős. Ne azért, hogy győzni, hanem hogy simogatni tudj! (Müller Pétet)

 

 

 

Soha ne felejtsd el,hogy mindenkinek, akivel az életed során így vagy úgy, de kapcsolatba kerülsz, mindig van számodra értékes tanítása,még akkor is ha tanulni olykor fájdalmas élmény.

 Ezért figyelj mindig és mindenhol,minden körülmények között minden egyes emberre, aki mellett az életed napjainak során haladsz, elhaladsz.

 Az ember olyan csodálatos lény ,aki képes magában hordozni azt a képességet, lehetőséget, hogy érző szívével egy kicsivel több könyörületet adjon a szenvedőnek,őszintén mutasson jó szándékot a gonosznak,meglássa a romlott lélekben a szépet,a nyomorban a gazdagságot. (Takács Scharlotte Tünde)

 

 

 

"Milyen kivételes ajándék a mosoly! Hiszen nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad a csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, nézz rá derűsen, mert senkinek sincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint annak, aki már nem tud mosolyogni." (Dale Carnegie)

 

A belülről áramló öröm mindig veled lesz, függetlenül attól, hogy mi történik a világban. A belső boldogság csak választás kérdése. Ennek a választásnak a központi kérdése, hogyan határoztad meg magad a nehézségen, küzdelmen és megpróbáltatáson keresztül. (Story Waters - Én vagyok Te, Te Isten vagy)

 

Csak annak tárul fel az út, akiben megvan a bátorság, hogy rálépjen. (Paulo Coelho)

 

 

Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el. (Konfuciusz)

 

 

A t e s t : az állatod - a lovad, amelyen lovagolsz. Ezért jól kell bánnod vele s gondját kell viselned nem szabad kelleténél többet dolgoztatnod, kellőképpen kell táplálnod, csakis tiszta étellel és itallal, s mindig tisztán kell tartanod,

 óvva még a legparányibb szennyfolttól is. Mert teljesen tiszta és egészséges test nélkül nem végezheted el az előkészület fáradságos munkáját, nem bírod a szüntelen feszültséget. De mindig te uralkodj a testen, ne a test terajtad. (Krishnamurti)

 

 

 

"...ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek..." (Wass Albert)

 

Rövidke életetek egyetlen percét se fecséreljétek arra, hogy sorsotok ellen lázadjatok vagy a történtek miatt szomorkodjatok, még akkor sem, ha minden másképpen történik, mint ahogyan szeretnétek. (Heike Hoyer)

 

Nincs szebb dolog, mint életünket áldozni azért, akit szeretünk. Ez az odaadás legmagasabb foka. (Heike Hoyer)

 

Azért éltek, hogy az életet dicsőítsétek. Egyetlen feladatotok az, hogy azzá váljatok, akik vagytok, és ezzel kifejezzétek azt, amit a lét általatok akar megvalósítani. (Heike Hoyer)

 

Az álom csupán a valóság másik arca. (Heike Hoyer)

 

,,Ha mindenkit ellökök magamtól, aki nem felel meg az igényeimnek - és a legtöbb ember nem felel meg -, akkor ugyancsak egyedül maradok. Lehet persze így élni, de minek? A szeretett adakozó és meg bocsájtó."

 

,,Lehet, hogy hosszú az út a végső célig,
De minden apró lépéssel közelebb kerülsz hozzá.
És minden lépés, amit megteszel,
Attól Te magad is több leszel...
"

 

,,Vegyél vissza egy lépést, és vess egy pillantást magadra. Ember vagy... méghozzá gyönyörű!!! Bármire képes vagy. Ne utálkozz, mert valaki összetörte a szíved, vagy amiért egy barátban szerelemben csalódás ért...ne törődj azokkal a dolgokkal, amiket nem tudsz irányítani. Hagyd hogy megtörténjenek, sírj, ha attól könnyebb, majd amikor eljön az ideje, engedd el a fájdalmat. Felejtsd el azokat a dolgokat, amire nem érdemes emlékezni, helyette azokra a pillanatokra koncentrálj, amelyeket sohasem felejtesz majd el. Hagyd, hogy szerelembe ess, mondd el az embereknek, mit jelentenek neked. Találkozz új emberekkel, ne félj őket boldoggá tenni és Te se ijedj meg, ha újra boldog leszel. Attól, mert valaki akit szerettél, bántott téged, nem biztos hogy más is ezt fogja tenni. Mindig kövesd az álmaid, és éld meg az életed minden percét, hogy egy nap, mikor visszagondolsz az életedre, ne bánj meg semmit.

Ne agyalj túl sokat a dolgokon! Ne gondolj túl sokat a múltra, ne tervezd agyon a jövőt. Érezd, amit akarsz, és csináld akkor, mikor itt az ideje.

És azt is csak érzésből! ♥ ♥ ♥"

 

 

 "Hülyeség, hogy harcolj valakiért!! Miért kellene harcolni??? A szerelem nem arról szól, hogy harcolj, és ne add fel, és tarts ki, és szerezd meg őt mindenáron... Nem!!! A szerelem az, amikor találkozik két ember, és ők mind a ketten úgy döntenek, hogy együtt akarnak lenni. Harcolni valakiért ? Annak mi értelme? És ha megnyered a harcot? Akkor elég lesz neked az, hogy veled van? El tudod fogadni, hogy csak azért van veled mert te kiharcoltad? Ez nem szerelem, ez önzés, kisajátítás!

 Az igazi szerelmeseket nem akadályozhatja, sem távolság, sem család, sem vallás, sem semmilyen külső tényező abban, hogy együtt legyenek. Mert akkor a másik a legfontosabb a világon, fontosabb annál, hogy mit mond róla a családod, a barátaid, a hited, így nincs is semmi, ami akadály lehet. Ha mégis, akkor az csak kifogás. A szerelembe mindenkinek szabad akaratából kell lépni, csak akkor az igazi!!!!"

 

 

A bölcsesség eleven folyam, nem lehet egyszer s mindenkorra rögzíteni, műtárgyként tárolni. Csak akkor folyhat tovább a jövő nemzedékek számára, ha a tanítvány felfedezi a bölcsesség forrását a saját életében. A tudás tüzének táplálása mindannyiunk közös feladata, mindannyiunké, akik megpróbálunk ösvényt vágni a sűrű rengetegben. (Tich Nhat Hanh)

 

 

“Nem a betegségekkel kell foglalkoznunk, hanem az életmódunkban lévő hibákkal. Szüntesd meg ezeket a hibákat, és a betegségek maguktól eltűnnek." (Are Wearland)

 

 

„Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

 

 

"Sok ember csak arra vár, hogy Martin Luther King vagy Mahatma Gandhi visszajöjjön.

- De ők már eltávoztak. Csak mi vagyunk. Rajtunk múlik. Rajtad Múlik."  (Marian Wright Edelman)

 

 

A papok azt próbálják elhitetni az emberrel, hogy a pokol meg a mennyország az valahol a túlvilágon van, valami ismeretlen helyen, (...) pedig bolondság ez, bolondság bizony. A pokol is, meg a mennyország is itt van bennünk, életünk minden

napjában. Ha az elfogultság útját járva gonoszat cselekszünk, az ördög belénk költözik és a lelkünket szorongatja. Ha a megértés útját választjuk s azt csináljuk, ami helyes és jó, akkor a mennyország békessége van bennünk, s mindegy, hogy mi történik, ezt a belső békességet nem veheti el tőlünk senki. (Wass Albert)

 

 

"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem." (Wass Albert)

 

 

Az élet semmit nem kínál tálcán! Mindenért meg kell küzdened! Így van ez a szerelemmel és a barátságokkal is! A sors, minden kapcsolatot próbára tesz, vajon megállja e helyét az igazi szeretet, s vajon eleget tanultál e az elmúlt hazugságokból? Ha igazi bölcs vagy, minden döntés előtt meghallgatod benső hangod és megkérdezed "mi az igazság?". Az igazi bölcs kizár minden külső információt és szíve legnemesebb érzései szerint cselekszik, s nem téveszti meg a felszínen való csillogás minek belsejéből megfeketedett tévútra térő csaló rántja mélybe életét. Ha minden kapcsolatot sértődés miatt zársz le, s nem keresed fel magadban az igazság lehetőségét, akkor vesztettél a legtöbbet!

 

 

,,Megérteni egymást örömben, szenvedésben

 Segíteni, ha csak egy szóval, egy gondolattal is,

 Nagyobb művészet, mint végigbarangolni a Világot.

 Gazdagnak lenni és szórni a pénzt.

 Mert lelkeink kincse talán a legnagyobb ajándék

 És legszebb öröm, amit egymásnak adhatunk

 S amiért nem tudjuk elégszer mondani, hogy: KÖSZÖNÖM”

 

 

    Indulj – de ne válj indulatossá! Törj a célod felé, de ne fejetlenül! Ha bármihez hozzájuttat most a sorsod, tudd, hogy “tehetős” lettél! A kínai is pontosan úgy gondolja, mint a magyar: most tehetsz másokért, mindenkiért! Aki zsebre teszi a szerencsét, vétket követ el: elsősorban önmaga ellen. Az akinek adatik, s nem ad: “a tehetős, aki nem tesz”, hanem az áldást, ahogy manapság mondják: “lenyúlja”, a saját bukását készíti elő. (Müller Péter: Ji King Jóskönyv, 154. old.))

 

    Vigyázz, mert hatással vagy mindenkire, és ha ez nem tudatosul benned, nem fogod fölismerni, hogy amit tapasztalsz, azt te váltod ki az emberekből. (Müller Péter: Ji King Jóskönyv, 235. old.)

 

    Aki nem tudja, hogy minden gondolatával teremt, és azzal áltatja magát, hogy gyenge és kiszolgáltatott, önmaga ellen is vétkezik, mert elfelejti isteni eredetét. (Müller Péter: Ji King Jóskönyv, 235. old.)

 

 

A Piedra folyó partján ültem és sírtam A legenda szerint minden, ami ebbe a vízbe hullik – a falevelek, a bogarak, a madártollak –, a folyó fenekén kaviccsá változik. Ó, ha kitéphetném a szívemet a keblemből, és belehajíthatnám az áradatba! Nem volna többé fájdalom, sem szenvedés, sem emlékek. (Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem, és sírtam)

 

Kockáztatnunk kell – mondta. Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját, ha hagyjuk, hogy a váratlan megtörténjen.
Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól. De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek. (Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem, és sírtam)

 

 

o        A szerelemhez nincs fogható. Erőt ad olyan dolgokhoz, amikhez különben nem lenne bátorságunk. Sebezhetővé tesz, és arra buzdít, hogy tárd ki a szíved, hogy többet adj, mint valaha, hogy szerelmes versekbe illő, szívből jövő érzelgősségeket mondj. A szerelem minden mást feledtet, kivéve a szerelmet, azt az egyetlen dolgot, amiért érdemes élni, szerelmed tárgyát. A szerelemtől ihletve hegyeket mozgatunk meg, nagyszerű dolgokat teszünk, de el is vakíthat minket, hogy elfelejtünk mindent és mindenkit, még önmagunkat is. ( Everwood films.)

 

 

,,Vannak pillanatok, amikor már olyan közel jársz ahhoz, hogy végleg feladd. Aztán visszatekintesz és látod, hogy milyen sokat megtettél csak azért, hogy elérd a célod. Látod azt a rögökkel és akadályokkal teli utat, amelyen eljutottál egészen idáig. Felsóhajtasz és erőt merítesz mindabból, amit eddig elértél. Rájössz, hogy akármilyen messze is van az út vége, sosem szabad megállni. Küzdeni kell, ameddig bírod, hisz lehet, hogy fájdalmas, amin keresztül mész majd ezután, de a végállomás annál csodálatosabb lesz.

Sosem szabad feladni!

Mindig menj tovább és meg fogod találni mindazt, amiért egész életedben küzdöttél."

 

 

,,Lassanként fénnyel és értelemmel telik meg minden. A bizonytalanság szertefoszlik, a szavak maguktól törtek elő, és már nem is ügyelsz olyan nagyon, arra, amit mondasz. Hallgatod a saját hangod, de mintha már nem is te lettél, mintha másvalaki beszélne, az a bizonyos valaki, akivé válni szeretnél...és akivé már váltál is..!

A szavak ugyan fedik a valóságot, de eltolódtak, átsiklottak más, színesebb területekre - nem azokra amin az élet " apró " eseményei zajlanak ...de ez így  van jól!!.."

 

 

A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta "hatalmuk", egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból... Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...

 Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. (Osho)

 

 

,,Itt az ideje, hogy felfedezd saját világod, …szólítsd meg saját lelked, hallgasd, ahogy szól hozzád, ahogy bemutatkozik, és elmeséli, hogy ki vagy Te valójában!"

 

 

"Azok az emberek, akik reménységből élnek, messzebbre látnak...
Azok az emberek, akik szeretetből élnek, mélyebbre látnak...
Azok az emberek, akik hitből élnek, mindent más megvilágításban látnak…"
(Paolo Coelho)

 

 

"A bizalom egy olyan kapcsolat gyümölcse, amelyben tudod, hogy szeretnek téged." ((William P. Young - A Viskó)

 

 

,,Állítsa be a szíved a jó tettekre.

Tedd újra és újra,

és akkor tele lesz örömmel.!!!"

 

 

"Ha egyszer majd magányosnak érzed magad, és szomorú leszel, nézz fel a csillagokra. Ha egyszer zűrzavar támad körülötted és semmit nem értesz, ülj le egy csendes sarokba, hunyd be a szemed, és keresd meg magadban a csillagokat." (indián mondás)

 

 

"A férfiasság eredeti, ősi értelmében áldozatra való képességet jelent.

Odaadást.

Hűséget.

Megbízhatóságot.

Szilárd alapot, amelyre építeni lehet.

A család és közösség számára védelmet. Olyan erőt, mely az önfeladásban, az áldozatban nyilvánul meg. Az igazi férfi önakaratáról lemond, s erejét egy magasabb Akarat, egy eszmény szolgálatába állítja. Az ilyen férfiakat nevezték valaha hősöknek.

Az igazi férfi nem agresszív.

Sőt, éppen ő az, aki önmagában és a világban az agressziót legyőzi. A lovagi erény sohasem a támadás, hanem a védelem volt. Ezen alapszik a keleti harcművészet és az ősi szamuráj hagyomány. A harcost nem támadásra, hanem bölcs védekezésre nevelték, s feladata nem az volt, hogy önmagát, hanem hogy az igazságot, a becsületet és az igazi értékeket védje meg, akár az élete árán is. „Erős az, aki önmagát legyőzte” – mondja Konfucius.

Az agresszív, hódító, mindenkit legázoló, győzelemre törő, könyörtelen és önző férfi, aki nem az igazságot védi, hanem bosszút áll és rabol, aki a saját érdekein túl senkire sincs tekintettel, nem az igazi Férfi arca! Ez a torzképe. Igen, ezek lettünk, uraim: durvák, kemények, karrieristák, nemes eszmények nélkül élők. Elfelejtettük, hogy a legnagyobb férfierény a szelídség, a hűség, és az, hogy a magasabbért fel tudjuk áldozni magunkat. Pörgünk magunk körül, mániásan rohanunk nem létező célok felé – de megbízni bennünk, főleg egy életen át, nem lehet.

A férfi szépségének lényege a nemesség. A nemesség egy benső tartásnak, egy önmagunkkal vívott győztes küzdelemnek tükröződése. Olyan férfi arcán jelenik meg, aki önmaga ura. Erőszak nincs rajta, mohóság sem tükröződik a vonásain. Alkatilag lehet kövér vagy sovány, nem ez a lényeg, hanem egy olyan lelkület, ami belülről szépíti meg a férfit. Akkor is, ha nem szépnek született.

A nemesség nem az agresszív egónak, hanem a fensőbb rendű Énnek a jele a férfi arcán. Ereje nem durva, hanem finom. Erélyes, de nem erőszakos. Szemében az értelem és érzelem egysége tükröződik. Ilyen arcra mondjuk, hogy korszerűtlen. Nem divat manapság.

Ez a baj. Nem a férfiuralom. Igazi Férfi uralma alatt jó lenne élni. "

(Müller Péter: Az igazi férfi)

A Nőies mintákról pedig itt egy írás: http://www.mosolystudio.blogspot.co.at/2012/05/no-negy-arca.html

 

 

A nőnek épp az az értéke, hogy a gondolkodása női, a szíve meg angyali. (Gárdonyi Géza)

 

,,Az igazi NŐ, akinek a család a fontos, aki összetartja azt. Aki szeret és tud szeretni és gondoskodni. Aki tud mindig újat mutatni, akiben bízhat a partnere. Aki bármilyen közhelyesnek hangzik, de megállja a helyét a konyhában, aki a lakásukat-házukat otthonná varázsolja. Tesz azért, hogy a párját elkápráztassa újra és újra. Csinos és ápolt. Egyéniség. A partnernek legyen barátja; párja; szeretője és szerelme. Intelligens, de ha valamit mégsem tudna, azt felvállalja. Megújuló, akinek a szemébe az izgalmat és a megnyugvást is megtalálod. Az igazi nő ösztönösen tudja, hogyan kell szeretnie, aki örömet lel abban, hogy ő nőnek született."

 

"Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat - de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít - vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi." (Csitáry-Hock Tamás)

 

,,Egyszer eljön a napja, észre sem veszed. Nem tudod mitől van, egyszer csak énekelsz és nevetsz, mert a dal arról szól, hogy szeretsz. ♥ :)"

 

,,Egyszerűen Megérintettél. Nagyon lassan szeress – hogy sokáig tartson..."

 

,,Azt a percet feledni nem tudom, mikor édes csókod égett az ajkamon, éreztem, hogy szeretsz és én is szeretlek téged. Húúú nagyszerű érzés, felpezsdítő szerelmes érzés!!!!"


,,Te is tudod, hogy amikor a lelkünk legmélyéből szeretünk valakit, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és derűs nyugalom száll meg minket. Ohhh igen, ez a szárnyaló érzés! Erő és mégis nyugalom!!! Hmmm."

 

,,Azzal sose törődj, mit mondanak mások. Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,

Minden embernek lehetnek gyengébb napjai, de életed csak tiéd, és neked kell hallani a Kedvesed szavát, mely jó érzéssel tölt el, s lelkedet hatja át. Értőn nézz a világra, mennyi apró csoda! S hova nem jutsz el lábon, lélekben menj oda! Relax, s a szívedben megjelenik a csoda!!!!

Kedvesem ugye mennyi gyengédség, meghittség, intimitás, mennyi szeretet lakozik ebben a bájos szóban. És mennyi érzés. Mert ezt a szót csak egy embernek mondhatjuk. A Kedvesemnek. Annak, aki szívünk számára a legkedvesebb!!!"

 

,,Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor egy másik embernek felcsillan a szeme és rád mosolyog, mert boldog, hogy láthat téged... :) Én ezt éreztem, s jól esett tőled, s ez volt a szívemben az irányodba! Kellemes érzés, ha rá gondolok!!! …ha rád gondolok!!!"

 

,,Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni a Kedvesedért, akkor szerelmes vagy."

 

,,Te vagy nekem az élet, a fény,
Fogom kezed, hogy már sose félj,
Ez a nap a te ünneped már,
S egy ajándék, ami vele jár.
Boldogság,
Tőled bármit kapni, boldogság,
Elég egy apró tárgy, egy szó, imádlak édesem."

 Add hát, ne várj!

Majd szeretni foglak…

Amint lehet. Ha majd megoldódnak a gondok. Ha megteremtettem a feltételeket. Ha megteremtetted a feltételeket. Ha rendeződnek a körülmények. Ha nem lesz közöttünk fal. Ha… De te ne akkor szeress. Ne akkor, ha… Hanem amikor érzed. Akkor és ott szeress, amikor és ahol érzed. Mert a feltételek, a körülmények mindig változnak. Akadályok jönnek-mennek, mindig lehetnek. Ha ezektől teszed függővé, sosem fogsz szeretni. Két ember kapcsolatában sosem az akadályok számítanak. Hanem a szeretet. Ami az akadályokat is lebonthatja. Ha megélik. Mert az akadályok csak részei az életnek, amik folyamatosan alakulnak, és akár már holnap eltűnhetnek. A szeretet viszont örök. Ne majd szeress...

…hanem most. (Csitáry-Hock Tamás- Mosolyhíd)

 ·        

 

Ahogy megnyitod a szíved mások felé, azt veszed észre, hogy egyre több embert értesz meg - igazán. Látni fogod az érzéseiket, a gondolataikat, a szándékukat, és a keresztjüket, aminek súlya alatt rogyadoznak. Látni fogod saját maguk által megalkotott börtönüket, ezért már nem tudsz majd rájuk haragudni, akármit is tegyenek.

Mindezt megélve mély szeretet járja át a szíved, és ez a szeretet lesz képes arra, hogy megérintse a rabságban élők lelkét is. Olyan érzés ez nekik, mint ha besütne a napfény a börtönük ablakán, és arra bíztatná őket, hogy bontsák le a maguk köré épített zord falakat. Aki elég bátor, abban a szabadság nem csak beteljesületlen vágy marad: aki elég bátor, az a szabadság iránti szeretettől vezérelve megszabadul saját börtönéből. (FM)

 

,,...akiket szeretsz, azokat tiszta szíveddel szeresd, a többieket pedig elég csak elfogadni.... elfogadni, hogy másképpen látják a világot, mint, ahogy Te látod. Máris békében élhetsz.... Gondolj bele, Neked sem tetszene, ha mások elvárásai szerint kellene szemlélned az életet.... Mindenki így van ezzel. Mindenkinek meg kell hagyni a szabadságát, hogy az legyen, aki lenni akar. :) ♥"

 

"Vannak igaz gondolatok, és vannak tévesek. A szeretet gondolata például fénysugár, amely szétszórja tudatunkból a magányosságról, betegségről, fajdalomról, csüggedésről szóló gondolatokat. A bűntudat és a félelem gondolatai igen sok fájdalmat okozhatnak, lényünk békés legmélyéig azonban nem hatolhatnak le, hiszen az maga a szeretet." ~ Gerald G. Jampolsky (A szeretet tanítása)

 

Amikor megtanulunk nyíltan és becsületesen kommunikálni, az élet megváltozik. Szeretni valakit, ez azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat. Adjuk tudtára az embereknek, akiket

szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket. Sohase féljünk kimondani a varázsszót: Szeretlek. Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdicsérhetünk. Mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk. (Adam Jackson: Az igaz szeretet titka - című könyvéből)

 

 

Úgy élj, hogy visszanézhess. Ne haraggal, hanem örömmel forgathasd át emlékeidet, visszafelé. Nehogy sajnálkoznod kelljen... Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében, hanem szellemeikben. Ahogy a vonuló vadak hagynak nyomot maguk után, úgy hagyj te is. Hogy rád találjanak, ha keresnek. Hogy rád találhasson, aki keres. Hogy ne felejtsék el a vonulásodat. Jeleket hagyj a világban, téged jelzőket. Gondolatokat, amelyek rád mutatnak. Emlékeket, bármilyen, csak markáns legyen... akkor jól éltél. Akkor éltél helyesen. Úgy élj, olyan megfontoltan, okosan és szépen, hogy még az elmúlás fájdalmát is eltakarja a jóleső emlékek felizzó melege. Úgy élj! (Hankiss János)

 

 

"A szenvedély kortalan érzés, amely erővel tölt meg, és át is alakít minket. Ha valamit szenvedélyesen csinálunk, akkor tökéletesen a jelen pillanatnak élünk." (Stephanie Dowrick)

 

 

"Vannak igaz gondolatok, és vannak tévesek. A szeretet gondolata például fénysugár, amely szétszórja tudatunkból a magányosságról, betegségről, fajdalomról, csüggedésről szóló gondolatokat. A bűntudat és a félelem gondolatai igen sok fájdalmat okozhatnak, lényünk békés legmélyéig azonban nem hatolhatnak le, hiszen az maga a szeretet." ~ Gerald G. Jampolsky (A szeretet tanítása)

 

 

„Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, hogy betölthesse azt a feladatot, ...amire született. Aki kapni akar, annak először adni kell. A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat. Holott a földi lét a tapasztalásról kell, hogy szóljon mindannyiunk számára. Véletlen történések nincsenek. Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell, hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek. És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek. Ébredni kell ahhoz, hogy önmagunkra találjunk, hogy fényt jelenthessünk a világnak, hogy segíthessünk a Földön.” (Szepes Mária)

 

 

"Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt." (Wass Albert)

 

 

"Higgy abban, hogy van egy erő a háttérben, ami azon dolgozik, hogy minden jóra forduljon, te csak tedd a dolgod és sose foglalkozz mással." (Beatrix Potter)

 

 

,,Szép jó reggelt♥

Szárnyakat kitárni, fejeket használni, szívvel érezni, és tenni, adni, élni, áramolni..."

 

 

"A boldogság, kedvesem, mindenkor a talpunk és fejünk búbja közt lakozik, és akár egymillióba kerül évente, akár száz aranyba, lelki életünkre gyakorolt hatása ugyanaz." :) (Honoré de Balzac)

 

 

"Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal. Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni. A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle. A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz - épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket. Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik. Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj." (Paulo Coelho)

 

 

Az emberi élet leggyötrőbb vágya: minél többet összegyűjteni azokból a mámoros pillanatokból, amelyekért érdemes élni. A boldogság keresése kielégíthetetlen vágyunk, beteljesülésével véget ér életünk. (Tar Károly)

 

 

"Nem sokat számít, valaki hívő-e vagy sem: sokkal fontosabb, hogy jó ember legyen." (Tendzin Gjaco)

 

 

"A szenvedés addig szükséges, amíg rá nem jössz, hogy szükségtelen." (E.Tolle)

 

 

,,Légy Boldog pusztán csak azért mert Önmagadra ébredtél... ;-)
A többi már csak figyelem és gyakorlás kérdése(:"

 

 

„A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen. A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát.” (Kornis Mihály)

 

 

Tegnap is szeptember volt és ma is az van.

És mégis egész más a két nap.

Az időjárás a maga módján megmutatja számunkra,

hogy nem érdemes általánosítani.

Sem a hónapokat, sem az eseményeket, sem az embereket illetően.

A helyzet/önmagunk/másik ember megismerésére irányuló kíváncsiság segít

az adott pillanatban élnünk és összekapcsolódni saját középpontunkkal.

Hallgassunk a természet bölcsességére.

(Tara)

 

 

De ő már csak ilyen volt, és egyre gyengébbnek érezte magát, egyre inkább képtelennek arra, hogy megváltozzon. Néhány éve még zavarta a hozzáállása, még képes volt hőstettekre, de mostanra megszokta a hibáit. Ismert ilyen embereket, akik annyira megszokták a hibáikat, hogy erénynek tartották őket. Akkor pedig már túl késő volt, hogy megváltoztassák az életüket. (Paulo Coelho)

 

 

"Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy rettegve vagy reménykedve folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre, s így nem tudja élvezni a jelent." (Robert Merle)

 

 

"Jókedvet adj és semmi mást, Uram!

A többivel megbirkózom magam.

Akkor a többi nem is érdekel,

szerencse, balsors, kudarc, vagy siker.

Hadd mosolyogjak gondon és bajon,

nem kell más, csak ez az egy oltalom,

még magányom kiváltsága se kell,

sorsot cserélek bárhol, bárkivel,

ha jókedvemből, önként tehetem;

s fölszabadít újra a fegyelem,

ha értelmét tudom és vállalom,

s nem páncélzat, de szárny a vállamon.

S hogy a holnap se legyen csupa gond,

de kezdődő s folytatódó bolond

kaland, mi egyszer véget ér ugyan -

ahhoz is csak jó kedvet adj, Uram."

(Garai Gábor: Jókedvet adj)

 

 

Ahogy az üveggömb más színt kap, ha másfelől éri a fény, úgy a kapcsolatunk is.

Ahhoz, hogy valóban jól működjön, ne csak működjön - rá kell csodálkoznunk nap, mint nap a fényes, színes oldalára. :) (Kerner Mariann)

 

 

Higgy benne, hogy imáid meghallgattatnak, s válasz érkezik rájuk. A hit fénye világítja meg utadat. Hit nélkül a jövő nagyon félelmetesnek tűnik.

 Ezért olyan lényeges, hogy minden szükséges lépést megtegyél annak érdekében, hogy elméd és szíved telve legyen hittel. Kérlek, ne add fel önmagadba és másokba vetett reményedet!

 Vigyázz, hogy a hit gyertyája mindig égjen lelkedben, hiszen már a remény sejtelme is megsemmisítheti a kétségbeesés sötétségét.

 Legyél a fény, amelyik megszünteti valaki más borús reménytelenségét is!

Hiszen ha másokat erősebbé teszel, az nem csak téged, de az egész világot is erősíti. (Doreen Virtue)

 

 

 

"Ha van valami olyan az életedben, amit nem akarsz, akkor ne aggódj tovább miatta, és ne is beszélj róla!

 Az energia, amit belefektetsz, életben tartja.

 Ne fektess bele több energiát és el fog tűnni!" (Andrew Matthews)

 

 

,,Ha boldog vagy
játék az élet
játék a fájdalom
játszva bolyongunk
élet-utakon
ami fontos
csupán az öröm
ha boldog vagy
megköszönöm
."

 

 

Az ajándék valódi értékét nem ez határozza meg. Bármi válhat ajándékká. Egy mosoly, egy simogatás, egy ölelés is. De lehet az egy könyv, amiről tudod, hogy a másiknak fontos, és egy könyvjelző, amiről ő is tudja, hogy számodra mennyit jelent. A lényeg, hogy szíved minden melegével adod neki. Így a könyv minden oldala rólad fog szólni, a könyvjelző pedig nem csupán a lapok múlását jelzi, hanem téged idéz. Hiszen valójában nem könyvet, nem könyvjelzőt adsz, hanem a szívedet. És ennél többet nem adhatsz. Mert a szíved te magad vagy. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket, ahogy elképzeltük. (Paulo Coelho)

 

 

Ha van egy célod az életedben, egy igazi cél, nem számít, hogy szegény vagy gazdag származású vagy, ha keményen dolgozol és hiszel Istenben, elérheted a sikert az életedben. (Ayrton Senna)

 

 

Dalai Láma - Boldogság

 

A boldogság kulcsa a belső béke. A belső béke legnagyobb ellensége a harag, a kötődés, a félelem és a gyanakvás, legjobb barátja a szeretet, az együttérzés, és az egyetemes felelősségtudat.

 

A pozitív és negatív gondolatok és érzések mindegyike állandótlan, egyik sem önvalójából fakadóan létezik, mégis előnyben részesítjük a pozitív jellegűeket. Ennek oka az, hogy a negatív jellegű gondolatok és érzések szenvedéshez, fájdalmas tapasztalatokhoz vezetnek, míg a pozitív jellegűek boldogságot eredményeznek.

 

Mindannyian arra vágyunk, ami jó, ami kellemes, és mindannyian el akarjuk kerülni azt, ami rossz, ami kellemetlen. Mindenkinek ugyanolyan joga van ehhez. Erre a gondolkodásmódra alapozva lehetőség van arra, hogy az egész világ egyetlen családdá váljon.

 

Nem számít, hogy köznapi értelemben mennyire fontos, vagy éppen nem fontos egy-egy személy, amikor a boldogság eléréséről, és a szenvedés megszüntetéséről van szó, mindenki teljes mértékben egyforma.

 

A boldogság egyik kulcsa: az egyszerűség. Aki kevéssel beéri, az hamar elégedetté válik.

 

A boldogság nem valami kész dolog, a tetteink hozzák létre.

 

A boldogság, akár időleges, akár végleges, közvetett vagy közvetlen módon abból fakad, hogy őszintén jólétet kívánunk másoknak. Közvetett vagy közvetlen módon a szenvedés forrása az az önzés, amikor az ember csakis a saját kényelmére és jólétére gondol.

 

A boldogsághoz vezető külső tényezők hiánya ellenére az ember képes boldog lenni, képes megőrizni békéjét. Ez azt mutatja, hogy nem egyedül a külső tényezők felelősek az ember boldogságának létrejöttéért.

 

A megelégedettség érzete a boldogság elérésének kulcsfontosságú tényezője. A testi egészség, az anyagi jólét, a társak és barátok megléte a boldogság három tényezője. A megelégedettség az a kulcs, amely meg fogja határozni, hogy az ember milyen kapcsolatban van ezzel a három tényezővel.

 

A mosoly az emberi arc nagyon fontos kelléke… Az őszinte, belülről fakadó mosoly nagyon fontos mindennapi életünkben.

 

A boldogság nem önmagától jön létre; a saját tetteinkből fakad. A boldogság nem valami kész, megszerezhető dolog; a boldogság tetteink gyümölcse.

 

A boldogság, a megelégedettség egyértelműen belülről fakad.

 

Az ember életének különböző részei, a vágyott dolgok, mint a hosszú élet, a jó egészség, a siker, a boldogság és a többi, mind-mind a jó szív és a szeretet függvényei.

 

Mi a valódi boldogság? A béke és az elégedettség. E két célt csakis a szeretet és az együttérzés útján haladva lehet elérni, csakis úgy, hogy megszüntetjük a tudatlanságot, az önzést, a mohóságot.

 

Szilárdan hiszem, hogy életünk célja a boldogság meglelése. Ha más nem is, de ez mindenképpen világos.

 

Nincs szükségünk több pénzre, nagyobb sikerre vagy hírnévre; nincs szükségünk tökéletes testre, de még tökéletes társra sem. Ebben a pillanatban is rendelkezésünkre áll az, ami a teljes boldogság eléréséhez kell: a tudatunk.

 

A boldogság belülről fakad. Balgaság azt feltételezni, hogy ezt a boldogságot a pénztől, a tárgyaktól, a komputerektől is megkaphatjuk.

 

Ha meg akarod tapasztalni, mi a béke, mi a boldogság, akkor biztosítsd mások békéjét, boldogságát. (XIV. Dalai Láma- Bölcsesség óceánja)

 

 

Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. (Szepes Mária)

 

Van szíved. A lényeges dolgokhoz, van szíved. (Tűzszekerek)

 

Én a tökéletesség ostromlásában hiszek, és a jövő mindenképp az enyém. (Tűzszekerek)

 

„Az egyik leghatékonyabb dolog, amit tehetünk, hogy hallgatunk gyermekeinkre és megtaláljuk az utat egyedi képességeik támogatására. Ha megadjuk gyermekeinknek a magabiztosságot szenvedélyeik kiélésére, azzal segíthetünk nekik sokkal teljesebb életet élni, és lehetővé tesszük, hogy gazdagabbá tegyék maguk körül a világot.” (Mallika Chopra: 100 igéret gyermekemnek)