Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 13

 

A lelki szeretetben énünk kőkemény falai megrepedeznek, s mint az árvíz kilépünk magunkból, s a másik világát is elöntjük. Még akkor is, ha ez a világ tele van gátakkal, akadályokkal, szögesdrótokkal. S mindezek hiába bántanak, sértenek, karcolnak, vagy sebeznek. És bárki, aki hozzánk is belép szöges, tüskés, csapdákkal és akadályokkal teli országba jut. Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy túllép ezeken a bántó akadályokon, sérelmeit megbocsátja, hibáidat eltűri, s elfedi.
És jön tovább, és helyet csinál magának benned: mert szeret. (Müller Péter)

 

 

Akármi vagy is testben (...), akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. (Cassandra Clare)

 

 

Hoztam neked napot, hogy fényen lehessél.
Hoztam szellőt, hogy szárnyra kelhessél.

Hoztam neked vizet, hogy ne szomjazzál.
Hoztam lágy kenyeret, hogy azzal táplálkozzál.

Hoztam neked békét, néhány szóvirágot,
mely elűzi mellőled a szomorúságot.

A legvégére pedig önmagamat hoztam,
és szeretetem mely mindig veled van!

(Cserényi Zsuzsanna - Hoztam neked…)

 

 

Egy társ kell, egy barát, ki megvéd, ki átölel,
ki megért, és segít, ha vigasz vagy tréfa kell. (Michael Kunze)

 

 

"A nő legfőbb küldetése, hogy a férfit elvezesse a lelkéhez, azáltal, hogy összekapcsolja őt a Forrással. A legrosszabb, amit tehet, hogy elválasztja a férfit a lelkétől, és hagyja őt szeretetlenül bolyongani.
A férfi legfőbb küldetése, hogy megvédje a nőt, hogy szabadon, ártatlanul sétálhasson a Földön. A legrosszabb, amit egy férfi tehet egy nővel, hogy csapdába ejti, ráerőlteti a saját útját, és fenntartja ezt az egész élete során." (indián mondás).

 

 

Halál tusáját vívja szívem.
Egy őszi nap éjjelén,
Bár most velem lennél,
Annyira szeretném.
Csak egy a bűnöm,
Hinned kell nekem,
Teljes valódat, ahogy vagy,
Testestől, lelkestől szeretem.
Azt a szép mosolyt arcodon,
Vagy éppen kitörő haragod,
Szomorú nézésed néha,
Vagy fel törő kacajod.
A szép szavakat,
Mik elhagyják szádat.
Vagy épp a rosszakat,
Melyeket követi a bánat.
De bár mit is mondj,
Nem tévesztenek meg szavaid,
Hiába húztad magad köré,
Pajzsként óvó falaid.
Átlátok rajtad,
Egészen be a lelkedbe,
Mert igaz hittel szeretlek.
Így látok a szívedbe.
Ne szégyellj szeretni.
Nyílj meg te is felém.
Rombold le e falakat,
Legyél végre enyém!

(Csonka András Joe - Tudom, mit érzel)

 

 

Ne szégyelljük átölelni kit szeretünk. Ezzel nem csak nekik teszünk jót, hanem önmagunknak is.Nagyon sokan gondolnak arra, hogy mit gondol róluk a külvilág, hogy ha ölelkeznek. Nagyon fontos dolog, hogy mikor megölelünk valakit, akkor ne gondoljunk erre, mert így nem tudunk segíteni. Ha közben arra gondolsz hogy hányan néznek, akkor szinte stresszeled magad és elzárod a szeretet útját. Fontos hogy engedd el magad, csak kettőtökre figyeljél, csak ő létezzen számodra, senki más. Figyelj rá, csak rá gondolj, ne kalandozzanak el a gondolataid, mert csak akkor fogod átérezni hogy mire van szüksége. :)

 

"Szeressük egymást, azt mondom. Szeressük így, sejtve, érezve, félreértve, „átképzelve” és ismeretlenül. Így, vakon tapogatózva is szeressük egymást, és bocsássuk meg minden hibánkat és tévedéseinket." (Müller Péter (Varázskő)

 

...lehetetlen, hogy akár a baj, akár a jó örökké tartson, s ebből az következik, hogy mivel a baj immár soká tart, a jónak közel kell lennie. (Cervantes)

 

Sokat és gyakran nevess! Szerezd meg az okos emberek elismerését, a gyerekek szeretetét, érdemeld ki azok dicséretét, akik őszintén mernek kritizálni téged! Viseld el, ha becsapnak a hazug barátok, értékeld a szépséget! A dolgokban mindig a legjobbat találd meg! Mindig azon igyekezz kicsit, hogy jobbítsd a világot, s ha egyetlen emberen segítettél, már elégedett lehetsz! (R.V.Emerson)

 

A legszebb díszdoboz a szíved, benne az ajándék a szeretet, amit az éjszaka csendjében szépen leteszel a küszöbre. Annak a küszöbére, akinek szánod. És vársz. És reménykedsz.
Reménykedsz, hogy kinyílik az ajtó, egy gyengéd kéz felemeli, kibontja, és magához öleli. Mert titokban erre vágyott. Mert megkapta a legszebb ajándékot, amiről valaha álmodott. A te szívedet, benne a te szeretetedet. És ha ez megtörténik, mindketten ajándékot kaptok. Egymást. (Csitáry-Hock Tamás)

 

"Az élet olykor szeretetlennek tűnhet, de valójában a befogadó személy, nem pedig a "kinti világ" foszt meg bárkit a szeretettől..

 

"Minden bánatba merült lélek a bánatából annyit veszít, amennyi az általa kiszorított könny súlya, amit másoknál letörölt." (Gyökössy Endre)

 

"Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni, nem halljátok soha, hogy hibáztatna, vagy gúnyolna másokat. Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások, és soha nem tartja többre magát embertársainál. Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.

 

Emlékszem megismerkedésünk napjára,
Emlékszem a percre és az órára,
Mikor mi ketten barátok lettünk,
Szerelemről akkor még nem beszéltünk.
De ahogy múltak a napok,a hetek,

Éreztem,hogy napról napra jobban kedvellek,
Pedig azt hittem,hogy barátság,mi köztünk van,
De mit szívem diktál,megállíthatatlan.
Próbáltam ezt egy darabig elrejteni szívemben,
Azonban rá kellett jönnöm,hogy ez lehetetlen,
Úgy éreztem,hogy ezt nem tudom magamban tartani,
Bár nagyon féltem attól,hogy mit fogsz mondani.
Így hát "Bátraké a szerencse" alapon,
Feltártam neked szívem titkát egy szép napon,
Ami választ kaptam az viszonylag meglepett,
De melegség járta át a testemet.
Az életem,mióta velem vagy sokkal szebb,
A világ számomra már nem is lehetne "kerekebb",
Te már egy nagyon fontos helyet kaptál szívemben,
Már nem akarlak elveszíteni ebben az életben.

http://www.hotdog.hu/blog/fairy74_blogja/emlekszem

 

 „Megkérdezem, mi a küldetésem, és a hang azt feleli, hogy az, ami minden embernek: átitatni a világot az igaz szeretet energiájával.” (Paulo Coelho)

 

A fő, hogy megtaláld a társad, ez az élet egyik nagy rejtélye.

Ha megtalálod azt az embert, tudni fogod, és mindenki más, akit addig ismertél,
elhalványul mellette, nem számít majd, hogy ki mit gondol vagy mit mond, mert boldog leszel.:) (Az edző film)

 

A szerelem elfogadásához ugyanúgy tehetség kell, mint ahhoz, hogy szeressünk. (...) Ugyanúgy bátorságot és kemény munkát igényel, és vannak emberek, akik valami okból soha nem jönnek rá a nyitjára. (Tana French)

 

"A szíved ott van, ahol a kincsed. És meg kell találnod a kincsedet, hogy minden, amit az utadon fölfedeztél, értelmet kaphasson."(Paulo Coelho)

 

"A szeretet a legnagyobb boldogság, amit az ember elérhet, mert csak a szeretet által tudhatja meg azt, hogy több önmagánál, és hogy egy a mindenséggel." (Rabindranath Tagore)

 

Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog. Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség. És mindezt lehet látni. A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra, miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét. (Csernus Imre)

 

"Minél több haragot cipelsz a szívedben a múlttal kapcsolatban, annál kevesebb hely marad a jelen szeretete számára." (Barbara De Angelis)

 

A Lényeg! ♥

A 21.században a Tibeti bölcsesség azt tanítja, hogy az új tudásanyag alapjai a női és nőies tudatosság hangsúlyozottságában manifesztálódnak, és befolyásolják a világnézetet és az egyéni fejlődést. Ez a nőies tudatosság új gondolkodásmódot hoz létre, új látásmóddal egészíti ki az emberi természetet, és nem lesz következő lépés az evolúciós ösvényen, mely közelebb viszi az emberiséget ahhoz, hogy jobban megértse spirituális erejét.

Ez a jelenség új erőt ad minden férfinak, mi

nd a nőknek, új alapokra helyezi az egyén felelősségét, és felülvizsgálja életmódunk prioritásait. Az egyéni és a társadalmi spiritualitás lesz az egyetlen emberi erőforrás, mely hozzásegít minket ahhoz, megértsük önmagunkat és bolygónkat. Valahol mélyen önmagunkban az emberek az egész világon kezdik megérteni, nem jön el az úgynevezett "új világ", bár a tudomány, a technika és a racionális filozófiák hozzájárulnak az anyagi és szellemi jóléthez, spirituális szükségleteink nem találkoznak össze. Bölcsességünk és magasabb tudati állapotunk lehet az egyéni szellemi boldogság egyetlen szigete. A magasabb szintű emberiség kifejlődése, mely fajunk minden egyedét összeköti. De még nem jutottunk el odáig. Ezekben a zűrös időkben a múlt, a jelen és a jövő gondos elemzése és megértése hozhatja el számunkra az éleslátást.

Sokan megértik közülünk, hogy földünk egyszerűen csak egy állomás a magasabb szint felé. De gyakran pont azon észleléseink elől zárkózunk el, amelyek felfednék nekünk belső világosságunkat; ragaszkodunk e világhoz és annak kisugárzásaihoz. Ezzel azt kockáztatjuk, ha nem nyújtjuk ki kezünket - nevezzük bárhogy - a mennyek vagy egy magasabb tudati állapot felé, akkor tudatunkat lassan a pokolba taszítjuk.

Földünk fájdalmas kamaszkorát éli. Nem csak az emberi faj fiatal, hanem a hely is ahol élünk. Egyfajta globális pubertáson esünk túl. A régi és az új közé préselődve megfeledkezünk az állandóról, mely mindig létezik, tekintet nélkül a történelemre, naptárakra vagy a politikára: mind egyéni képességeink, mind az egész emberiség összeköt minket egymással és a természet ajándékaival. Ezért kell hagynunk, hogy felülemelkedjen bennünk az alázat. Az alázat a nemeslelkűség alapját képezi.

Erre az alázatra akkor találunk rá, ha arra serkentjük magunkat, hogy egyszerűen gondolkozzunk és őszintén cselekedjünk. Tiszteld a társadalmat, amelyben élsz, és próbáld megérteni milyen nagy értéket képvisel az, amid van, és amilyen vagy. Éveken át tartó gyakorlás nélkül is képesek vagyunk arra, hogy megértsük és megtapasztaljuk, mekkora spirituális erő lakozik bennünk. Csak őszinte szív és szellemi összpontosítás kell hozzá. A célunk az, hogy felfogjuk a dolgok spirituális természetét, hiszen abból fejlődik ki a szabadság, a béke, a boldogság és a tudatosság megjelenési módjai.

http://b13zona.blogspot.hu/2011_09_01_archive.html

 

" Napi mantra:Ma megpróbálom a lehető legpozitívabban szemlélni az életet. Kitárom a szívem, hogy befogadhassam a jelenlét felém áradó energiáit. Mosolygok mindenkire és mosolyog a lelkem is."

 

KÖZ-ÉP pont. Mostani létformánk 3-as természetéből fakadóan, miszerint Test, Lélek, Szellem vagyunk, 3 Központ van amiről érdemes tudnunk.

TEST középpontja a köldök területén a gerinc előtt pár centivel található. Itt fut össze az összes e

nergiavezetékünk(meridián) és itt tárolódik a leszületésünkkor hozott energia. Ez Testtudatunk központja ahol az összes inger és fizikai világban jelenlevő hatás mint intuíció megszületik. Ha itt tartjuk tudatunk egy részét, állandó jelenlevővé válunk, béke, nyugalom, alapvető biztonságérzet, és erős intuíció lesz az ajándék. A keleti harcművészek és mesterek ereje valamint a Japán rezzenéstelen mosoly mögött e központ megfigyelése rejlik.

A szamurájok így képesek ráhangolódni ellenfelük minden rezdülésére, és így lehetséges kifürkészni valakinek a valódi szándékait mondjuk egy tárgyalás során. A gyógyítók is ezen központ segítségével hangolódnak rá a partnerükre. Valójában ez a tudatosság a FÖLD tudatosságával egyezik meg melyet más néven tudatalattinak is szokás nevezni. Személyes tapasztalataim szerint is a shiatsu kezelések alkalmával csodálatos vezetésben részesülök a tudatalatti összekapcsolódása által. Így valójában a partner gyógyítja saját magát, a rendelkezésemre álló tudás által. Ennek a központnak a BEKAPCSOLásával megszüntethetők az alacsony rezgésű érzelmek mint az aggodalom, szorongás, harag, félelem, és erősíthetők az önbizalom, önszeretet, biztonságérzet, bőségérzet, rugalmasság, bátorság, elfogadás. Természetesen a legjobb eredményt a 3 KÖZ-pont összehangolása jelenti amit egy meridián végez el, melyet pár egyszerű Do-in gyakorlattal, vagy shiatsu masszázzsal könnyen meg lehet oldani.

 

 

A sikerélmények nyomában

A spirituális és a titkos tudás nem csak a mágiáról, nem csak a gyógyításról, nem csak a különleges ismeretek elsajátításáról szól, hanem segít felülemelkedni a mindennapok problémáin és gondjain, hiszen az Univerzum tudása erre is vonatkozik.

Ez rengeteg információ, melyet ha valaki alkalmazni kezd a mindennapokban, rájöhet, mennyit is ér, mert ennek segítségével változtathat a viselkedésén, s ami korábban szerencsétlen volt, az pozitívvá válhat az életében.

Döntő jelentőségű, hogy mindenki megértse, hogy a negatív érzelmek nem hagyják, hogy a legjobban dönthessen, nem hagyják, hogy a napjaink jól telhessenek. Akadályokat állítunk a saját életünk és a saját fejlődésünk útjába.

Az nem elégséges, ha az ember meditál, önfejlesztő gyakorlatokat végez és mellette dolgozik, családi életet él, van hobbija stb. Fontos, hogy elégedettséggel és boldogan álljon neki az összes feladatának, s úgy érezze, hogy élvezi, amit csinál és nem muszájból, kötelességből, felelősségből, nyomás hatására, kényszeredetten viszi véghez életének lépéseit, hanem úgy, hogy közben élvezi is.

Nyilvánvalóan vannak hiányállapotok a mindennapi életünkben. Van, akinek egy párkapcsolat hiányzik, van, akinek a sikeresség, van, akinek az önbizalom, de ez a mi döntésünk eredménye. Ezt legtöbbször nem a Sorsírók írják bele az életünkbe vagy írják ki onnan. Csak mi szeretünk hivatkozni arra, hogy valaki odafönt ezt így akarta, s mi nem tehettünk ellene semmit.

A valóság ezzel szemben az, hogy az események azt tükrözik vissza, ahogyan mi élünk. Ez a saját magunk által keltett élet reakciója, ami vagy romba dől, vagy olyan, amilyen. Tedd fel magadnak a kérdést: egész életedben így akarsz élni? Bele akarsz feledkezni a másokkal való együttélés gondjaiba, vagy szeretnéd megérteni az életed mozgatórugóit, s beprogramozni a sorsodat úgy, hogy valóban egy sikeres élet legyen, amit élsz, hogy a mindennapjaidba is legyenek sikerélmények?

Ha elfogadod a jelenlegi helyzetet, a gátlásokat, a hiányokat, a vágyakat, akkor te tényleg az adott pillanat markában élve boldogtalan leszel. De ha rájössz, hogy mi az igazi valóság, akkor azt mondod, hogy nem számít, ki hogyan ítél meg téged, te az ösztönösséget választod és szabad leszel.

 

Mi minden áll a tudatosság útjában? A felvett szokások, a viselkedésminták például azok, amiken már ma is lehetne változtatni. Ne hagyd, hogy legyűrjön téged a magad által teremtett élet, a bonyodalmak, az elmúlás és a hiábavaló vágyódás! Életed az elméd műve.

Tipikus emberi reakciók: vagy nem vagyunk elég ösztönösek, vagy nem vagyunk elég tudatosak, sokszor pedig túlságosan hiszünk valamiben, s ilyenkor egyszerűbb azt mondani, hogy rossz a sorsunk, mint változtatni a hozzáállásunkon.

Aki nem hajlandó változtatni a sorsán és csak bukdácsol annak dacára, hogy amúgy tudja hogyan kéne, az feleslegesen panaszkodik felfelé. Van az emberben egy spirituális ösztön, amely megmutatja, hogy nincs szükségünk szenvedésre, panaszkodásra, hiszen nem ismeretlen terep az élet, főleg, hogy az események mozgatásának kulcsát már több ízben megkapta az emberiség.

Jó tanácsként annyit, hogy figyeld az élet ingereit és ne nevezd át magadban, egyszerűen csak éld meg olyannak, amilyen. Válj részévé az életnek, az életednek és legyél boldog. Akkor biztosan átéled a sikert!

/Száraz György http://www.boldognapot.hu/cikkek/464/a-sikerelmenyek-nyomaban/

 

 

"Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha." (Goethe)

 

 

Utolsó pillanatig erősebbnek lenni, mint a helyzet, amelyet külső erők teremtenek meg körülöttünk. Lélekben nem adni fel semmit, nem engedni; ez a titok. (Márai Sándor)

 

 

"Jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani."

 

 

,,Harcolni fogok érte! Nem fogom feladni! Elfogom érni a célom! Abszolute semmi sem fog megállítani!"

 

 

Ha arra kérlek, hogy hallgass meg, és te tanácsot adsz, nem teljesíted a kérésemet.

Ha arra kérlek, hogy hallgasd meg az érzéseimet, és te elmagyarázod miért rossz, hogy így érzek, akkor rám tiportál.

Ha arra kérlek, hogy hallgass meg, és te úgy érzed, hogy valamit tenned kell, hogy a probléma megoldódjon,

bocsáss meg, de én úgy érzem, hogy te süket vagy.

Nem kértem mást, csak, hogy figyelj rám és hallgass meg.

Nem kértem, hogy tanácsolj, sem, hogy tegyél,

nem kértem mást, csak, hogy hallgass meg.

 

Nem vagyok tehetetlen, csak gyönge és elesett.

Amikor teszel valamit helyettem,

amit nekem kell megtennem,

csak megerősíted félelmemet és gyöngeségemet.

 

De ha elfogadod, hogy úgy érzek, ahogy érzek,

mégha ez az érzés számodra érthetetlen is,

lehetővé teszed, hogy megvizsgáljam

és értelmet adjak az értelmetlennek.

 

Ha ez megtörténik, a válasz világossá válik

és tanácsra nincs szükség.

 

Talán azért használ sok embernek az imádság,

mert Isten nem ad tanácsot, sem megoldást,

figyel és meghallgat, a többit ránk bízza.

 

Tehát, te is kérlek figyelj rám és hallgass meg...

 

Ha szólni akarsz, várj egy ideig...

és akkor már én is tudok rád figyelni.

(Agnes Begnin: Figyelj és hallgass meg)

 

 

Ahogy kimutatjuk szeretetünket mások iránt, ugyanúgy ki kell mutatnunk szeretetre való igényünket is. Nem várhatjuk el, hogy a többiek - akár a hozzánk legközelebb állók is - mindig tudják és értsék ki nem fejezett érzéseinket. Ha azt akarjuk, hogy megismerjenek bennünket, felelősségteljesen meg kell mutatnunk magunkat. (Leo Buscaglia)

 

 

„Milyen tulajdonságokra van szükségünk, ha az önfegyelmet akarjuk gyakorolni?
Az önfegyelemhez egyszerűségre, őszinteségre és alázatosságra van szükségünk. Egyszerűségnek kell táplálnia az önfegyelmet. Őszinteségnek kell táplálnia az önfegyelmet. Alázatosságnak kell táplálnia az önfegyelmet. Sajnos olyan korban élünk, ahol az önfegyelmet nem értékelik. Nevetség tárgyává vált. Az ember keményen próbálja megfegyelmezni magát, és barátai, szomszédai, rokonai és ismerősei gúnyolódnak rajta. Őszinte próbálkozásában, hogy életének ura legyen, nem találnak semmiféle valóságot. Úgy gondolják, az a normális, ahogyan ők élik az életüket. Szerintük bolond az, aki fegyelmezni próbálja az életét. De ki a bolond? Az, aki le akarja győzni önmagát, vagy az, aki állandó áldozata a félelemnek, kétségnek, aggodalomnak és szorongásnak? Mondanom sem kell, hogy aki le akarja győzni önmagát, nemcsak, hogy a legbölcsebb ember, de a legnagyobb isteni hős is. Hagyd, a világ hadd kritizáljon. Hagyd, hadd nevessenek csak. Az őszinteséged a védelmed. A spirituális fegyelmed elvezet majd kitűzött célodhoz. Mindenkinek megvan a képessége és lehetősége, hogy királlyá váljon, ha akar. Ki a király? Nem az, aki egy országot irányít, hanem az, aki önmaga felett uralkodik.” Sri Chinmoy (Fegyelem)

 

A tudatos ember mindig a jelen pillanatra felel, mert felelősségteljes, szó szerint felelős azért, amit tesz - nem gépiesen reagál. Az ő cselekvése éber tudatosságából fakad, nem pedig külső manipuláció hatására. A figyelés a spontaneitás kezdete, a spontaneitás pedig a figyelés beteljesedése.  (OSHO)

 

"Csak figyeld az életet, és ne légy a gondolataid rabja. Így problémáid kilencven százaléka egyszerűen akadálytalanul eltűnik. Problémáid tíz százaléka megmarad - azok a valós problémák. És azokra szükséged is van, mert azokon keresztül fejlődsz. Ha azokat elkerülöd, akkor nem fejlődsz. Szükséged van a konfliktusra... Szükséged van a fájdalomra. . . Szükséged van a szenvedésre. Mert csak ez által fogsz letisztulni, ez által leszel éberebb. És ha túl tudsz jutni rajta, akkor tiéd a jól megérdemelt boldogság, az üdv... ami akkor jön, ha valaki túljut egy problémán. Ez épp olyan, mint a hegymászás. Csak mászol, csak mászol felfelé; fáradt vagy, folyik rólad a víz, alig kapsz levegőt, úgy tűnik sosem éred el a csúcsot. ... Aztán egyszer csak mégis felérsz, és lefekszel a földre... megpihensz, ellazulsz és boldog vagy, hogy elhatároztad, hogy felmászol. De csak akkor, ha nehéz volt a mászás. Mert odamehettél volna egy helikopterrel is, de akkor elmaradt volna az eksztázis. Az az ember, aki helikopterrel ér oda, nem ugyanarra a csúcsra ér, mint az, aki gyalog mászik fel. Nem érhet ugyanoda. Aki helikopterrel érkezik, az egy kicsit jól érzi magát, megjegyzi, hogy „igen, nem is olyan rossz", de az igazi élményről lemarad. Ez olyan, mint amikor már dudára etted magad a vasárnapi ebéddel, és valaki beállít hozzád egy pazar süteményes tállal. Méltányolod, megszagolgatod, de hiányzik az étvágy, nem élvezed a süteményt. De ott áll melletted valaki, aki farkaséhes; neki ugyanaz a süti a mennyországot jelenti. Ahhoz, hogy felérj a csúcsra, étvágyra is szükséged van; és mialatt mászol, az étvágy csak nő. Egyre éhesebb leszel, egyre fáradtabb leszel, egyre inkább készen állsz... és amikor eléred a csúcsot, akkor megpihensz. Megdolgoztál érte. Semmit sem kapsz az életben anélkül, hogy megdolgoztál volna érte. És ha megpróbálod az életet kijátszani, akkor nagyon sok lehetőséget elmulasztasz." (Osho)

 

 

Ha a sors elrekeszt előtted egy utat, ne keseregj.
Ha egy kapu nem nyílik meg a kopogtatásodra, ne lázadozz. A tilos úton, a bezárt kapun túl olyan dolgok várakoznak, amelyek veszélyeztetnék fejlődésed egyetlen, igazi célját.
A látszólagos akadályok védelmedet szolgálják. Magasabb Éned állította őket esendő, anyagi tested elé, nehogy irányt tévessz. Mert amint eléred e próbákra érett stádiumot, mindazt megkapod, amit valaha elképzeltél, s amire annyira vágyakoztál. Feltéve persze, hogy még mindig törekszel rá. (Szepes Mária )

 

 

"Az élet egyszerű. Minden érted történik, nem pedig veled. Minden pontosan a megfelelő pillanatban történik, sem túl korán, sem túl későn. Nem kell, hogy ezt szeresd, csak épp sokkal könnyebb, ha így teszel." (Byron Katie)

 

 

“Rendkívül érdekes módon sok ember elfogadja, hogy az egész világegyetemet törvények irányítják, de amikor a saját életükről, sikereikről és bukásaikról van szó, akkor sorsról, szerencséről, “szerencsés véletlenekről” beszélnek. Pedig te is a világegyetem része vagy, és a te életed is teljesen azoknak a törvényeknek engedelmeskedik, amelyeknek a Hold, a csillagok és a kertedben növő gaz. És te vagy annak az oka, ami az életedben történik. Te okozod a gondolataiddal.” (Andrew Matthews)

 

 

Tapasztalatom szerint az igazi boldogság legfőbb jellemzője a béke: a belső béke. Ez nem valamiféle "elszállt" érzés. Nem is az érzelem hiánya. Ellenkezőleg, a béke, amiről beszélek, a másokkal való törődésben gyökerezik, és nagyfokú érzékenységet és érzelmet foglal magába. (...) A boldogság legfőbb jellemzője tehát a belső béke. Ez megmagyarázza azt a paradoxont, hogy míg vannak emberek, akik minden anyagi jólét ellenére elégedetlenek, addig mások a legnehezebb körülmények között is boldogok maradnak. (Tendzin Gjaco)

 

 

Szeress, és légy boldog... itt az ideje, hogy eljuss idáig! Felejtsd el, ami a múltban történt! Az az ember, aki ma vagy, nem ugyanaz, mint aki tegnap voltál. Ezt jól vésd az emlékezetedbe! Sose gyászold a múltat! Sose tekintsd tragédiának! Mondd, hogy tapasztalatot szereztél! Mert ennek révén vagyok az, aki ma vagyok, és jobb lettem, mert átestem a tűzkeresztségen. Élj Békében, Szeretetben, Alázatosan! (Gárgyán Attila)

 

 

"Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak." (Wass Albert: Tavak és Erdők könyve (részlet)

 

 

A fejben a tudás és a cselekvés két különböző dolog. A szívben a tudás: cselekvés. Szókratész azt mondja, hogy a tudás erény; de évszázadokon át senki sem értette, hogy mit akar ezzel mondani. Még a tanítványai - Platón és Arisztotelész - sem helyesen értelmezték ezt az állítását. Amikor Szókratész azt mondja, hogy a tudás erény, akkor ő ezt úgy érti, hogy olyan módon hallasz és értesz meg valamit, hogy a megértés pillanatától kezdve egyszerűen nem is tudsz másképp cselekedni. (Osho)

 

 

"Azt választottad, hogy idejössz és azzal dolgozol, amit itt találsz. Bármennyire is nem szereted bizonyos elemeit ennek a világnak, úgy döntöttél, hogy egy olyan időben inkarnálódsz, ami nem teljesen harmonikus és békés - tehát fogadd el ezt.
Annyit mondhatok, hogy ebben a világban, ami most alakul, több harmónia és béke van, mint korábban bármikor. Ez azonban egy nagy világ, ezért a konfliktus elemei továbbra is jelen vannak."
(Ziadora, Lee Harris közvetítésével)