Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 14

 

Ne feledjük: a türelem a bölcsesség tartópillére! (Frédéric Mistral)

 

"Hogyan működünk hát?
A titkot a Védák fejtik meg. A Lélek világában - így tanítják - avidja van. Átvarázslás. Nem-látás. Másképp látás. Elménk az életet nem tárgyilagosan tapasztalja, „olyannak, amilyen”, hanem átteremti magában a saját „képére és hasonlóságára”.
A huszadik században a fizika tudománya is rádöbbent, hogy az érzékszervi tapasztalatok nem a Valóságot közvetítik számunkra. A világ m

egismerésének legobjektívebb tudománya felismerte, hogy a szubjektívtől függ: nem azt látjuk, „ami van” - hanem, amit látni akarunk.
Az ember a szemével csak érzékel, de a képzeletével lát. Azt és úgy, ahogy benső világa akarja.
Ezért mondja Jézus, hogy „a test lámpása a szem” - mert nemcsak a külső fényt látjuk vele, de önfényünkkel világítunk is. És akinek „piszkos a lámpása”, piszkosan látja még a tisztát is.
Nagy misztérium ez!
Ezért is mondja az írás, hogy „Ne ítélkezzetek!” Mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy az embereket megítéljük! Nem látunk ki a saját fejünkből, hogy megpillantsuk azt, ami másokban tényleg van." (Müller Péter (Varázskő)

 

 

Buddha definíciója szerint az együtt-érzés az szerelem plusz meditáció. Amikor a szerelmed nem csupán egy vágy a másik iránt, nem csak egy szükség; amikor szereteted adáson alapul, és nem egy koldus, hanem egy császár szerelme; amikor szerelmed nem követel cserébe semmit, és kész arra, hogy pusztán az adás öröméért adjon - akkor add még hozzá ehhez a meditációt, és a tiszta, valódi illat megjelenik. " (Osho)

 

Az elfogadás bölcsessége - Ha nem tudsz kilábalni egy helyzetből, és tehetetlennek érzed magad, akkor engedd, hogy ez a helyzet elmélyítse benned elfogadásodat, a Most és a Létezés tudatosságát. (E.TOLLE)

 

" Az igazi erő bennünk van. Aki a világot a szeretet belülről jövő fényében látja, az félelem nélkül, megingathatatlan békében él.
A szeretet sok titka kívül marad az emberek figyelmén, Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára"

 

"A legtöbb ember fél komoly döntést hozni és fél megvalósítani az álmát. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni. Pedig a lehetőséget a változtatásra, az előrelépésre mindenki megkapja az élettől. A nagy lehetőség általában észrevétlenül jön, de mindig megérkezik." (Szalai Vivien)

 

"Én azt mondom neked, hogy tökéletesen szabad vagy, feltétel nélküli szabadság a tiéd. Ne bújj ki a felelősség alól; a menekülés nem segít. Minél hamarabb elfogadod, annál jobb, mert abban a pillanatban hozzáláthatsz önmagad megteremtéséhez

És amikor megteremted önmagad, hatalmas örömben lesz részed, miután befejezted magad - úgy, ahogy te szeretted volna - végtelenül mély elégedettség tölt el, épp, mint a festőt, akinek a szívében földöntúli elégedettség árad szét az utolsó ecsetvonással. A jól végzett munka mélységes béke forrása. Az ember úgy érzi, kivette a részét a teljességből." Osho (Szerelem, szabadság, egyedüllét)

 

 

Azt mondod "csak egy zene"?
Ez nem "csak egy zene", amit hallgatok, hanem érzés, emlék, gondolat. Minden ami én vagyok, amire gondolok, amit el akarok felejteni, amilyenné válni szeretnék. Sok-sok ritmus, dallam, szókapcsolat ami belém bújik. Nyomot hagy és nem felejtem addig amíg fontos. Mélyíti a sebeket vagy éppen eltörli minden gondomat, jó kedvet és harmóniát önt belém. Csak néhány perc, másodperc és máris jobbá válik miden. (Vivi)

 

 

A legfontosabb, amiért éltek, nem másokban, hanem bennetek van! Méltóságnak hívják. (Müller Péter)

 

 

A buddhizmus szerint nem lehet tartós boldogságot teremteni addig, amíg a nem-tudásból eredendően minden tevékenységünk egy hibásan elképzelt rendszerbe illeszkedik, amíg minden a nem-tudás hatása, sőt irányítása alatt áll. Ahogy a nem-tudást megszüntetjük, elérjük a megvilágosodást. (Őszentsége a Dalai Láma)

 

 

,,Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség. " (Albert Einstein)

 

 

Te vagy a világod, ezért, ha változtatsz a hozzáállásodon, megváltoztatod azt a világot is, amelyben létezel. A világot nem változtathatjuk meg - ezzel próbálkoztak a politikusok minden korban, és teljes kudarcot vallottak.

A világ megváltoztatásának egyetlen módja, ha megváltoztatod a látásmódodat, mert akkor hirtelen egy másik világban élsz majd. (Osho)

 

 

Nem könnyű boldogságra találnunk önmagunkban,

csakhogy sehol másutt nem lelünk rá. (Agnes Repplier)

 

 

,,Az élet minősége attól függ,

hányan mosolyognak körülötted."

 

 

,,A boldog emberek bíznak képességeikben,

büszkék sikereikre,

és kihasználják a kínálkozó lehetőségeket."

 

 

,,A boldog emberek, nagy álmodozók."

 

 

,,Merészséged a bátorságodat,

tétovázásod a félelmedet növeli."

 

 

,,Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam."

 

 

„Kövesd a boldogságod,

és az univerzum ajtókat tár ki előtted ott is,

ahol eddig falak álltak.”

 

 

,,Légy boldog MOST.

Érezd jól magad MOST.

Minden ami örömmel tölt el,

újabb jó dolgokat vonz az életedbe.

A boldogság benned van."

 

 

„ A hegycsúcsra csak úgy lehet feljutni, ha megmásszuk a hegyet.”

 

 

A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak, mint amennyit a félelmeidnek szoktál. (Richard Wilkins)

 

 

Érdemes boldognak lenni! TANULSÁGOS!!!

,,Egy pszichológia professzor az egyik konferenciáján a hallgatók előtt elmondott egy viccet, és mindenki nevetett.

Egy kis idő múlva ismét elmondta ugyanazt a viccet, és már alig nevettek.

Addig mesélte ugyanazt a viccet, amíg már senki nem nevetett..

Akkor az alábbi kérdést tette fel:

- Ha nem tudnak nevetni többször egy dolgon, miért képesek az emberek sírni, és megemlékezni egy dologról több alkalommal?

Szeretném azt mondani – folytatta – hogy nem érdemes ragaszkodni ahhoz, ami szenvedést okoz, vagy ahhoz, amit nem lehet megoldani.

És tudják miért? Nincs visszaút!!!! Az élet megy tovább, csak szeress, bocsáss meg, értékelj át dolgokat, és szeress újra!!!

Érdemes boldognak lenni!"

 

 

Uram!

Engedd, hogy bizalmam megnyugvást találjon akaratodban, hogy tetteim összhangban legyenek parancsaiddal.
Engedd, hogy szolgálatom megfeleljen, s hogy minden tettem a Te tetszésed szerint legyen! Engedd, hogy tőled mindig segítséget kapjak, amely Szent és Határtalan.
Nevedre kérlek, amelynek fénye beragyogja az eget és a földet, tégy engem arra képessé, hogy alávessem akaratomat annak, amit Te rendeltél nekem.

Uram, segíts, hogy IGAZ ember lehessek.
Adj nekem lelki szemet, hogy életem körforgásában MINDIG meglássam és megértsem a te Egységedet.
Kérlek téged, Uram, hogy erőddel és hatalmaddal, amely átfog mindent, ami az égen és a földön van, mutasd meg szolgáidnak az egyenes utat, ismerjék fel egységedet és egyetlen voltodat.

....

Áldd meg kezem, simogasson,
Áldd meg szám, hogy vigasztaljon,
Áldd meg szívem úgy szeressen,
Viszonzást már ne keressen.
Áldd meg minden gondolatom,
Benne Fényként az ragyogjon,
Isten az, ki Él mindenben s ki elhiszi
ÉLHET BENNE!

http://kerj-egy-imat.blogspot.hu/2013/10/uram-engedd-hogybizalmam-megnyugvast.html

http://jezusafeny.hu/content/blogsection/7/56/5/5/

 

Ne üss sebet embertársaid lelkén! Ha a Tiedet gondtalanul megkarcolja valaki, ne csinálj belőle nagy ügyet. Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb. Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait: vedd elő az akarat kését, izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt. Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal, bármennyire is csíp és éget. Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között, mint akivel semmi sem történt. (Wass Albert)

 

"Az élet azokat szereti, akik az utcasarkon virággal a kezükben várnak rá. Lehet, hogy térdre kényszerít, hogy meghurcol, hogy összevérez. Ám legyen! Attól még nem dől össze a világ. Az embernek ez a sorsa. Mindig eljön a te időd, amikor talpra állhatsz. Csak a szobrok nem hajolnak." (Alkyoni Papadaki)

 

Ha úgy határozunk, hogy magunkat tehetetlen áldozatnak, helyzetünket kilátástalannak tekintjük, a Világegyetem támogatni fog bennünket ebben az elképzelésünkben, és már el is vesztünk. (Louise L. Hay)

 

“Egy bolond akkor “boldog”, ha sóvárgásai kielégülnek. A harcos ok nélkül boldog.

Cselekedj boldogan, érezd magad boldognak a világban felfedezhető mindenféle ok nélkül. Akkor képes leszel szeretni, és azt teheted, amit akarsz.” (Dan Millman – A békés harcos útja)

 

,,Akkor hívlak baromnak, ha barommódra viselkedsz, mint most is, amikor hagyod, hogy az érzelmeid irányítsanak.” (A békés harcos útja)

 

Olyan könnyű néha azt érezni, hogy egyedül minket kínoz ez az élet, hogy csak mi vagyunk elégedetlenek, csalódottak, hogy éppen csak megúsztuk. De ez az érzés hazugság, csak ki kell tartanunk, csak meg kell keresnünk a bátorságot, hogy szembenézzünk a gondjainkkal, hogy egy napon valaki vagy valami átsegíthessen minket a nehézségeken. (Tuti gimi c. film)

 

Ha egyszer fontos neked valami, azt meg kell védened. Ha olyan mázlista vagy, hogy találtál magadnak egy életmódot, amit szeretsz, akkor a bátorságot is meg kell találnod, hogy azt az életet éljed. (John Irving)