Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 15

 
 
"Értsd meg szeretlek, és nem adom fel, én tartom magam ahhoz amit mondtam, és igértem neked. Boldognak szeretnélek látni, és meg akarom adni, mert nagyon szeretlek.
Tudom, hogy szükséged van rám, és hidd el mindig itt leszek neked!"

 

,,Nem kérek mást, csak Téged. Nem kérek mást, csak szeress. Nem adhatok mást, csak magamat. Nem adhatok mást, csak a szerelmemet.
Szeress, hogy szerethesselek. Mert igy vagyok boldog Veled, a szerelmeddel. És boldoggá teszlek a szerelmemmel. ♥"
 

 

...Ha megkérdeznéd, vajon mért is szeretlek,
Válaszolni nem tudnék neked...
Ha megkérdeznéd, vajon mért is jó veled,
azt mondanám, mert szeretlek...
Szeretem, ahogy vigyázol rám,
szeretem, mikor beszélsz hozzám,

szeretem, hogy itt vagy kedvesem....
Úgy szeretem, mikor megsimogatsz,
a haragod, és a mosolyokat,
Úgy szeretek mindent, mindent ami te vagy...

(Eszményi Viktória - Ha megkérdeznéd)

 

Hogy én mit szeretek? A szádat és a szemedet..
A csókodat , a bőrödet , az illatod , a kezedet..
Az egész lényedet , meg azt mikor úgy bújtál , hogy kirázott a hideg. (Vivi.)

 

Tudom, többször kéne átölelni téged,
és jobban kéne vigyáznom rád.
S neked többször kéne átölelni engem,
mert az mindig, mindig visszavisz hozzád! (Zámbó Jimmy)

 

,,Tudod...amikor a távolból szólok hozzád,
az annyit jelent,
mintha a közelben megfognám a kezedet,
és együtt néznénk a csendet,
amikor pedig hallgatok,
az azt jelenti,
valamiért nem tudok szólni,
nem azt, hogy elengedtem a kezed..."
,,Az őszinteség nagyon kényes dolog!
Jól gondold meg ezért, hogy kihez vagy őszinte!!
Ki az, aki erre érdemes, és meg is ért,
ha éppen erre lenne a legnagyobb szükséged!
Nem minden ember ért meg, és érdemli meg,
hogy megoszd vele boldogságodat, örömödet,
vagy ha éppen szomorú vagy a bánatodat!"
 

 

A könny forrása a lélek. A könny mindig az emberről beszél. Boldogságnak és boldogtalanságnak egyaránt vannak könnyei. Könnyezik szívünkben a fájdalom és könnyezik az öröm. A könnyben énünk jelenik meg. A könny vallomás. A szeretet, a szerelemkönnyekkel is beszélhet. Az irgalomnak, a jóságnak is vannak könnyei. A gyűlölet és harag szárazon hagyja a szemet. A könnyeket soha nem szabad szégyellni.

Minden könny nagyon emberi. Nagyon Te. Nagyon Ő. Csodálatosak a könnyben úszó szemek. A könnyeknek hatalma van. Meglágyítja a kemény szíveket. A durvát megszelídíti és a kegyetlenből irgalmat vált ki. Vannak könnyeid? Kincsek az arcodon. Könny és öröm ikertestvérek. Ízelgesd könnyeidet. Nem csupán sós, mindegyiknek öröm íze is van.http://xmagazin.hu/ShowCikk.php?CikkID=89f8e1323da7d4a7908a395e119fdf63

 

A szeretet a gondolattal kezdődik. Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre. A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat. (Adam J. Jackson)

 

 

,,Az emberek hazudnak, csalnak, hátbadöfnek...
Mindíg lesznek olyanok, akik kihasználnak téged, és nem szeretnek annak ellenére, hogy azt állítják igen.
De nem engedheted, hogy mindezek megakadályozzanak abban, hogy élj!
Mert vannak emberek, akik valóban szeretnek, és sosem bántanának. Meg kell találnod ezeket az embereket, vagy ha már megtaláltad, tartsd az életedben örökké! Mert még lehet nem tudod mekkora kincsre találtál! Ne hagyd elveszni! Öleld, szeresd őt...♥"

 

,,Új ciklus veszi kezdetét. Valami új dolog van születőben. Vége a régi viszálynak. Az újdonság felé vezető első tétova lépéseket azzal szilárdíthatod meg, ha elvállalsz valamit annak érdekében, hogy a régi (még fájó) sebek begyógyulhassanak."

 

 

A fény harcosa tudja, mi az, amiért érdemes harcolni. Megérzései és hite alapján cselekszik. De vannak emberek, akik olyan harcba hívják, ami nem az övé, olyan harcmezőre, amit nem ismer vagy ami egyszerűen nem érdekli. Az ilyen emberek olyan küzdelmekbe akarják bevonni a harcost, melyek nekik nagyon fontosak, de neki nem jelentenek semmit.

Ezek gyakran hozzá nagyon is közel álló emberek, akik szeretik őt, bíznak az erejében, és mindenáron meg akarják szerezni a segítségét. Ilyenkor mosolyog, és biztosítja őket a szeretetéről, de nem fogadja el a kihívást. Az igazi harcos egyedül választja ki magának a harcmezőt. (Paulo Coelho)

 

Attól még nem fulladsz meg, ha egyszerűen vízbe ugrasz; csak akkor fulladsz meg, ha nem jössz a felszínre. harcolj hát...;) (Paulo Coelho)

 

 
 

A Vonzás törvénye ragadós. Ha örülsz valaki más szerencséjének, az rád is átragad! Ha szeretsz vagy értékelsz valamit egy másik emberben, magadra ragasztod az adott tulajdonságokat. De ha negatív gondolatokat vagy szavakat fogalmazol meg valakivel kapcsolatban, akkor ezeket a negatív dolgokat ragasztod magadra, és átviszed őket a saját életedbe. A Vonzás törvénye a te érzéseidre reagál. Bármit adsz te is azt kapod, úgyhogy ha bélyeget ragasztasz egy emberre, körülményre, eseményre az életedben, valójában saját magad bélyegzed meg, és ez lesz amit kapni fogsz. Ez csodás hír, hiszen eszerint bármit magadra ragaszthatsz, amit szeretsz, vagy akarsz, ha keresed másokban ezeket a dolgokat, és teljes szíveddel igent mondasz rájuk. A világ egy óriási katalógus, és ha megértetted hogyan működik a szeretet ereje, csak keresned kell másokban, amit szeretsz. Ez a legkönnyebb és legjobb módja annak, hogy megváltoztasd az életed.Ez az ami véget vet a küzdelemnek, és a szenvedésnek. Nem kell mást tenned, mint észrevenni másokban azt, amit szeretsz, és elfordulni attól, amit nem szeretsz, hogy ne táplálj iránta semmiféle érzést. (Rhonda Byrne:Az Erő.)

 

,,Ismerd meg a kimondott szavakban rejlő erőt! Ez az erő benne van a neved rezgésében. Ahogy hangosan kimondod a saját neved és ahogy visszahallod a hangok rezgését, szinte érezheted hogyan vibrál körülötted a levegő. Ez az energia önbizalommal és erővel tölt el téged."

 

A bölcsesség nem mások, hanem Önmagunk uralása. A nemesség nem név vagy hatalom, hanem önmegismerés kérdése: ismerd meg Önmagad, s magadban az egész világot megleled. A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz, egyszerűen csak harmónia dolga. (Lao-ce)

 


"Mindenhol találhatsz valami szépséget, ha keresed. Figyelj a szépségre, és ne törődj az ellenkezőjével. Ez a pozitív, szeretetteljes hozzáállás az élethez és az embertársaidhoz. része annak az isteni mágiának, amelyre megkíséreljük ráirányítani szemedet és a lelkedet. Ez segíteni fog abban, hogy mindig érezd Isten jelenvalóságát, és hogy magad is tudj élni és hatni az Isteni mágiával, amelynek csodatévő, gyógyító, megvilágosító hatása van az emberi lelkekre." (Osho)

 

"A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele - csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol. Ekkor kezdenek el megtörténni a dolgok." (Osho)

 

,,Időnként a szívednek kell vezetnie még akkor is ha oda visz ahová nem lenne szabad..."

 

 

"A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi sem segített." (Dale Carnegie)

 

 

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

 

 

"A meditáció egyfajta gyógyszer: csak egy bizonyos ideig van rá szükség. Amint megérezted az ízét, többé nincs szükséged semmilyen speciális technikára - akkor a meditáció kitölti egész életedet.
A séta: zen, az ülés: zen.
...Mi ez az íz, mi ez a minőség? - éberen, figyelmesen, örömmel, célok nélkül, nyugalomban, szeretetben, könnyedén sétálsz. Ez nem is séta, ez lődörgés. És amikor ülsz: szeretettel, figyelemben, éberen ülsz, mindenféle indok nélkül. Nem valami cél érdekében ülsz, hanem pusztán az ülés öröméért, nem csinálsz semmit, csak élvezed a nyugalmat, a pihenést... Egy hosszú séta után leülsz egy fa alá, és a hűvös szellő megérinti arcodat. Minden pillanatban nyugalomban vagy, elégedettségben önmagaddal: nem kell jobbnak lenned, semmit nem kell begyakorolnod, nem kell képességeket gyűjtened.
A séta: zen, az ülés: zen,
Beszéd vagy csönd, mozgás vagy mozdulatlanság,
A lényeg a könnyedség.
A könnyedség a kulcsszó. A lényeg a könnyedség: ez a kulcsmondat. Bármit is csinálsz, legbenső lényedben maradj mindig könnyed, csöndes, nyugodt, kiegyensúlyozott." (Osho)

 

"Ha boldog akarsz lenni, ne gondolkozz azon, ami jönni fog, vagy ami fölött nincs hatalmad; a jelennel foglalkozz, és azokkal a dolgokkal, amelyeken változtathatsz." (Christopher Paolini)

 

 
A legrosszabb már mögötted van és új, pozitív dolgok vannak készülőben. Kitartottál a háborgó tengerek viharában, az út most már sima és egyenes. Mostantól a legjobban várhatod. Tisztítsd ki tudatalattidból és múltad emlékeiből a negativitást, csak a pozitív tapasztalatok és a szeretet maradjanak meg. Ne ragaszkodj semmihez, ami lefelé húzna, mint a rosszallás vagy keserűség. Engedd el őket!
 
Arra vágyunk, hogy az emberek megértsenek, és azért szeressenek, mert megértenek. Ez pedig nem lehetséges addig, amíg csupán a testet látják belőlünk. Önmagunkban és másokban is a mélyről jövő, aranyszínű ragyogást akarjuk tudatosítani, nem csupán a csillogó felszínt, a látszatot. E törekvésünk kimenetele pedig egyedül attól függ, hogy mi magunk mivel azonosulunk. Hogy mentálisan és érzelmileg mit helyezünk előtérbe, mert a többiek ahhoz fognak viszonyulni. Vagy gyengédséget, örömöt, kedvességet, nyíltságot és békét árasztunk magunkból, vagy elrejtőzünk egy pusztán anyagi azonosító mögé. A kettő együtt nem megy, hiszen az egyik a szeretet, a másik a félelem. (Gerald G. Jampolsky)
 
 

A valódi önbizalom sérthetetlen.
Ott, ahol erősek vagyunk, nem marad bennünk a megbántottság traumája. Tehát nincs mit megbocsátani. Ha tudsz, odacsapsz, ha nem, nem, de nem foglalkozol a megbocsátás gondolatával, mert hamar felejtesz - érzelmileg is. Vagyis erősnek kell lenned, és nem megbocsátónak, és akkor nem érhet bántás.
Nevetsz rajta. Föl sem veszed. Sajnálod azt, aki bántani akart. Ha megbántódsz, nem az a kérdésed, hogyan kell megbocsátanod, hanem az, hogy "Hol voltam gyenge, hogy megbánthattak?" Ezen a ponton dolgozni kell magadon. "Jó, hogy bántottak, legalább tudom, hol vagyok gyenge még!"
A megbocsátás a Biblia nyelvén elengedést jelent, de amíg gyenge vagy, nem tudsz elengedni semmit, mert gyógyulatlan seb van a sérelmed helyén, és fáj. Addig nem felejted el, amíg meg nem erősödsz.
(Müller Péter)

 

,,Nincs mitől tartani
Ha eloszlatjuk a félelmeket, akkor minden lehetségessé válik. Gondolkodj csak el,.... és fontold meg, hogy egyetértesz-e: ha erős, és világos vágyat éreznél, és félelem vagy kétely nem gyötörne ,semmi sem állna az utadba. Emeltfővel, erősen,.. és határozottan haladnál célod beteljesítése, és elérése felé!!.......és mindemellett sokkal energikusabb lennél, mert a félelem vámpírként szívja el az emberektől a lelkesedést,.. és az energiát. Félelmeink rabsága miatt olyan helyzetekbe ragadunk,.. melyek szétmállasztják a rendelkezésünkre szánt időt, és energiát!! Ha nem félnél a kudarctól akkor miről álmodnál? Amikor igazán akarunk valamit, mindig megteremtjük rá az időt, hogy biztosítsuk bekövetkezését. Egyszerűen megtesszük! Igaz ugyanez valamelyik jelenlegi célodra. Ha egyszer azonosítottuk és eloszlattuk félelmeinket,...találunk, és teremtünk időt arra, hogy elérjük, bármi legyen is az, amit akarunk! Egyszerűen nem engedjük, hogy bárki vagy bármi az utunkba álljon!!"

 

"Az ember csak akkor számíthat mások becsülésére, ha van önbecsülése, és csak akkor hisznek benne, ha ő is hisz magában." (Oriana Fallaci)

·        

        Ha el tudod képzelni, meg tudod valósítani. Ha meg tudod álmodni, képes vagy valóra váltani. (William Arthur Ward)

 

 
‎"Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez." (Will Rogers)

 

"Az aggodalom nem képes megóvni bennünket a holnapi szomorúságtól, de meg tud fosztani minket a mai nap élvezetétől." (James Kurtz)

 

"Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon
csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének
benne, akik a legjobban tudnak énekelni." (Henry van Dyke)

 

"Kis dolgok, melyeket megtettél, többet érnek, mint a nagy tettek, melyeket csak tervezel." (Peter Marshall)

 

"Az élet egyszerű. Minden érted történik, nem pedig veled. Minden pontosan a megfelelő pillanatban történik, sem túl korán, sem túl későn. Nem kell, hogy ezt szeresd, csak épp sokkal könnyebb, ha így teszel." (Byron Katie)

 

"A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása."

 

"Az indiánok úgy hiszik, a szeretet körbejár. Előbb-utóbb visszakapod. Valaki mástól… A szeretet ellentéte is körbejár. Visszakapod..."

 

"Nem a probléma a lényeges, hanem az, hogy hogyan kezeled."

 

"Élő mágnes vagy. Amit az életedbe vonzol, az harmóniában van az uralkodó gondolataiddal." (Brian Tracy)

 

"Mikor arra vágysz, hogy észrevegyenek, megértsenek és szeressenek, tudd, hogy a többiek is erre vágynak." (Hioszi Tatiosz)

 

Természetesen mindig egyedül kell sétálni, legalább egy, de inkább másfél, s ha lehet, két órán át napjában. A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha célzattal és úti céllal ered útnak, már nem sétál, csak közlekedik. A sétáló útközben, minden pillanatban, megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal. Egy ember, aki lassan elvegyül a tájjal, része lesz egy erdőnek vagy mezőnek, ütemesen átadja magát a természet nagy díszletei között az örök valóságnak, az időtlen világi térnek, minden pillanatban úgy érzi, hazatért séta közben. A séta a teljes magány. Egy szobában könyvek és tárgyak vannak körülötted, melyek életed feladataira és kötelességeire figyelmeztetnek, a munkára vagy a hivatásra. Aki sétál, megszabadult munkájától, egyedül van a világgal, lelkét és testét átadja az ősi elemeknek. Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhatsz. Nagyszerű dolog ez. (Márai Sándor)

 

"A bölcs nem vitatkozik. Hallgat, és csendben halad az útján." (White Eagle)

 

 

Miért kellene másoknak igazolniuk téged? Ha te magad tudod, ha megtapasztaltad saját lényedet annak minden szépségével, minden örömével, minden pompájával és minden dicsőségével együtt, akkor ugyan miért foglalkoznál mások véleményével? (Osho)

 

 

Az igazi boldogságot észre sem vesszük. Olyan, mint az egészség, a tiszta víz, a szép táj, a nevető csecsemő.
A boldogság nem öröm! Az örömhöz sok minden kell: siker, szerencse, pénz, gondtalanság, vágyad, reményed, szerelmed, sóvárgásod b
eteljesülése. A boldogsághoz nem kell semmi. Ami van, az is fölösleges. Nincs benne ragaszkodás, birtoklás, szomjúság. Örökös hiány csak a boldogtalanságban van, de a boldogságban nem hiányzik semmi és senki. Ez a te mennyországod állapota. Éppenséggel beengedhetsz mást is, ha szereted, de a boldogságod nem függhet tőle.
Lelke legmélyén minden ember boldog - csak nem tud róla. (Müller Péter)

 

 

"Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk. Aki a legkedvesebb. Lelkünkhöz közelálló. Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni. A szeretet mélyebben van. Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben. A szeretet nem kötelesség, nem feladat. Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot. A szeretet: a szabadság jegyében áll." (Müller Péter)

 

 

"A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra." (Paulo Coelho: Az ördög és Prym kisasszony)

 

 

A homokdűnék a széllel változnak, de a sivatag ugyanaz marad. Így lesz a mi szerelmünkkel is. Ha a Történeted része kell, hogy legyek, akkor egy napon visszatérsz. (Paulo Coelho)

 

 

Most csak úgy…

Most csak úgy aludnék, szerelmes kebleden
Ahogy elmélázok néha a völgyeken
Most csak úgy elbújnék, bizony Tehozzád…
Hogyha megsimogatsz, érezzem a titkát…


Most csak úgy úszkálnék, varázsos lelkeden
Hogy egy nap szárnyaljak, minden reményemen
Most csak úgy, egyszerűn, megfognám kezedet
Hogy mindent megérthessek, értsem a lelkedet

Most csak úgy játszanék, mint egy pajkos gyerek
Odafutnék hozzád, hogy nagyon boldog legyek
Most csak úgy nevetnék, hogy boldoggá tegyelek
Hogy irigyen nézzenek, minket az emberek…

Most csak úgy álmodnék, Veled, míg ezt lehet
Csak úgy megálmodnám, a közös jövőt Veled
Most csak úgy elvenném, ha kínálnád szívedet
Adnám most cserébe, az egyetlen lelkemet…

Most csak úgy megélném, az életemet Veled
Használnám fegyverem, mi a legnagyobb szeretet
Most csak úgy felmásznék, e magas hegyre Veled
Hogy szívünk útját érjem, mi hegyvidéken vezet

Most csak úgy csodálnék, egy szép virágot Veled
Hogy eljön, hogy megtalál, a gyönyörű kikelet
Most csak úgy szárnyalnék, a hűs réteken Veled
Úgy repülnénk, fognám, szerelmes két kezed…

Most csak úgy szeretném, ha nézhetném két szemed
Hogy megvilágosodjak, hogy ne kelljen értened
Mert ha egy nap kérnéd, hogy áldozzak, mit lehet
Érted feláldoznám,… az egész életemet…
Árvai Attila

 

 

,,CLEOPATRA-TORNA 365 NAPRA

NAPI INSPIRÁCIÓ:

Lépcsők - lépések, felemelkedés
Jelképei azoknak az életbeli lépéseknek, amiket meg kell tenned. Ha ezeken a lépcsőkön felfelé haladsz, akkor a tudásod, spirituális nyitottságod erősödik. Ha lefelé haladsz, megismered, felszínre hozod ösztönvilágodat, az eltemetett vágyakat, mélyül önismereted. A lépcsőn nincs rossz és jó irány. A túlzott mélységben nincs fény, míg a túlzott magasságból nem elérhető a föd racionalitása. A lépcsők vezetnek szintről szintre, életed tapasztalatai között.
"

 

 

"Ha egy NŐ szemébe nézel, s őszintén nézed őt, egy pillanatra betekintést nyersz titkos és ellentmondásokkal teli lelkébe. Megláthatod érzékenységét s erejét, mely megmozgathatja a hegyeket, kitartását, mint féktelen erőt érezheted. Felfedezheted mennyire vágyik a szeretetre, s cserébe mindenét odaadja, elhiheted, védtelen...
Könnyeiben nézheted csalódásait , örömeit, de viszi tovább terheit, s tudhatod nem fogja feladni sohasem, ameddig a szíve ver.
Hatalmas erő lakik a lelkében, minden rosszat le tud küzdeni, még akkor is, ha most nem is bízik magában...
A Nők ereje felülmúl mindent." (E.)

 

 


Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van. (Müller Péter)

 

 

"Életünkben a legnagyobb csoda, hogy bármikor bekövetkezhet egy csoda." (Ferenczy László)

 

 

"a rossz szokások nem olyasmik, amiket csak úgy ki lehet hajítani az ablakon - lépcsőn kell letessékelni őket fokról fokra." (Mark Twain)

 

 

"Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni!" (Eckhart Tolle)

 

 

A vágy nem más, mint mohóság az "egyre több" után. A vágy elégedetlenség, elégedetlenség azzal, ami van: a jelennel. Ezért az elégedettséget jövőbeni reményeidben kezded keresni. A ma üres, ezért csak a holnap reményei között tudsz élni. Reméled, hogy a holnap majd hoz valamit... Annak ellenére, hogy rengeteg holnap eljött és elmúlt már - és azt a valamit sosem hozta el -, te még mindig reménytelenül reménykedsz. (Osho)

 

 

Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.
(Pilinszky János: Átváltozás)

 

 

"A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban. Egy hónap múltán aztán végignézik a listát, és figyelik magukat, mi az, ami még mindig bántja, felháborítja őket, és mi az, aminek már nincs jelentősége számukra. Azokat kihúzzák. Ilyenkor néha döbbenten látja az ember, hogy milyen marhaságokon izgatta fel magát. Olyasmiken, amiknek napok, hetek elmúltával már semmi jelentőségük sincs. Ilyenformán idővel kirajzolódnak az érzelmileg valóban fontos dolgok." (Popper Péter)

 

 

Az élet egyetlen értelme a tapasztalatszerzés, amelyből felismerések születnek - ez az egyetlen, amit az életemből magammal vihetek – ezek elvezetnek a legbelső „én”-hez, Igaz Valómhoz, a tökéletességhez – vissza az egységbe.Élni tehát annyit jelent: tanulni. A feladatom azonban nemcsak a tanulás, hanem az is, hogy amit megtanultam, azt éljem is.” (Kurt Tepperwein)

 

 

" Nagyon fontos észben tartanunk, hogy szellemileg felelősek vagyunk azért, hogy sem magunkat, se másokat soha, semmiért ne ítéljük el! Hiszen minden szellem, avagy megtestesült lélek a maga fejlődési útját járja, ezért senkit sem bélyegezhetünk meg, senkit sem ítélhetünk el vagy tagadhatjuk meg a benne - vagy esetleg épp az önmagunkban - rejlő értékeket!" (Amorah Quan Yyn)

 

 

“A beszéd képessége emberi kiváltság, a hallgatni tudás emberi kiválóság. A kimondott szavak mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül. Egy embert inkább hallgatásából, semmint beszédéből ismerhetünk meg – vagyis abból, hogy kellő pillanatban hallgatni tud.” (Tatiosz)

 

 


Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt.
Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és

bajokat zúdítasz az életedre.
Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot. (Tatiosz)

 

 

***Ha a boldogságot kutatod, belül keresd, emlékezeted roppant nagy csarnokában.
Itt tied az ég, a föld, a tenger, a csillagok.
Itt találkozhatsz önmagaddal.*** (Tatiosz)

 

 

Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy... A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet - akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság - egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad - így te magad lettél a szeretet. (Hioszi Tatiosz)

 

 

Fontosnak tartom, hogy tanulja meg az ember elengedni azt, akit szeret. Nem szabad görcsösen ragaszkodni senkinek az emlékéhez, akármekkora űr marad utána. (Cseri Kálmán)

 

 

Nevess!!!

Végül is mindnyájan azért vagyunk a földön, hogy nevessünk. Amelyik napon nem nevetünk, az elveszett nap. Aztán meg az az egyetlen nyugtató, amelynek nincs mellékhatása. A nevetés nem öl: hiszen mind élünk. Ahogy a kínaiak mondják: legyél szegény vagy gazdag, elégedj meg a sorsoddal, mert bolond az, aki nem neveti ki a körülményeket. (Temesi Ferenc)

 

 

"Ha szeretnél egy kedvesebb világot, akkor legyél te is kedvesebb; ha szeretnél békét a világban, teremtsd meg a békét önmagadban." (Dan Millman)

 


Szeretem azt, ami van. Nem azért, mert spirituális ember vagyok, hanem mert megtapasztaltam, hogy a valósággal szembeszállni fájdalmas. Azt a világ egyetlen gondolata sem képes megváltoztatni.
Ami van, az van.
Minden, amire szükségem van, már itt van velem. Honnan tudom, hogy nincs szükségem arra, amiről azt gondolom, hogy szükségem van rá? Onnan, hogy nem az enyém.
Mert minden, amire valójában szükségem van, megadatik nekem. (Byron Katie)

 

 

***Amikor úgy érezzük, hogy elakadtunk és zűrzavar uralkodik körülöttünk, a legjobb háttérbe lépni egy kicsit, időt szánni a gondolkodásra, és emlékezetünkbe idézni a végcélt:
Valójában mitől leszünk boldogok?
Aztán ezek alapján fogjuk újrafogalmazni, mi a legfontosabb számunkra.*** (Buddha)

 

 

“A megfelelő szó megteszi hatását, de soha egyetlen szó sem lehet olyan hatásos, mint egy jól időzített szünet. (Mark Twain)

 

 

Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét. (Hioszi Tatiosz)

 

 

A világmindenség gyermeke vagy, nem kevesebb a fáknál és a csillagoknál jogod van a létezéshez! S akár tudod, érzékeled, akár nem, a világegyetem kitárul előtted. Az élet zajos forgatagában tarts békét önmagaddal és a lelkeddel. A gyakran előforduló csalás, az egyhangú munka és a kudarcba fulladt álmok ellenére is gyönyörű ez a világ. Légy óvatos! Törekedj a boldogságra!

http://jezusafeny.hu/content/view/447/57/

 

 

Úgy élünk, hogy tudjuk, nem nyújthatjuk ki a kezünket valami után úgy, hogy közben nem eresztjük el azt, ami benne van. (Käbi Laretei)

 

 

"Soha nem fogod tudni jobbá tenni a világot, ha a hiányosságaira és a benne élők szenvedésére figyelsz. Figyelj arra ami jó a világban és találd meg az emberekben is a jót! Ekkor képes leszel ténylegesen jobbá tenni a világot." (Abraham-Hicks)

 

 

Az utam végig járom én
Tudod történhet bármi, az utam akkor is járni fogom. Jöhet vihar, süthet a nap, de az utam az, az én utam, és nekem kell végig járnom. Hol mosolyogva, örömmel a szívemben, hol a bánat terhét cipelve lelkembe, de akkor is mennem kell az utamon, hisz az én életem útja. Nem, nem és nem állok meg, még akkor sem, ha százmillió Átok is kering utam felett, dög keselyük szárnycsapkodásaiban. Hisz miben hiszek azt végig csinálom...már pedig HISZEM, hogy történjék bármi én akkor is csak előre lépek az úton. Igen, ha gondolják hiénák vad ösztönei, hogy eltaposnak, én akkor is újra és újra felállok, ha kell százezerszer is, hisz az utam végig kell járnom.
Hogy miért?...ÖNMAGAMÉRT...ÉRTED az ÉLETÉRT!!! (A Szeretet Hangja)

 

 

„Vigyázz: a boldogság nem öröm! Az örömhöz sok minden kell: siker, szerencse, pénz, gondtalanság, vágyad, reményed, szerelmed, sóvárgásod beteljesülése. A boldogsághoz nem kell semmi. Ami van, az is fölösleges. Nincs benne ragaszkodás, birtoklás, szomjúság. Örökös hiány csak a boldogtalanságban van, de a boldogságban nem hiányzik semmi és senki. Ez a te mennyországod állapota.” (Müller Péter)

 Bármivel foglalkozol, azt rendkívül jól fogod csinálni, mert maga a cselekvés kerül figyelmed középpontjába." (E.TOLLE)

 

 

Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk. (Micimackó)

 

 

"Nem „ott és akkor”, hanem „itt és most”! Nem kell sehová sem eljutni. Minden eljön magától, csak teremts neki magadban helyet a befogadásra. Az élet kész arra, hogy megtörténjen veled. Olyan sok gátat emelsz, és a legnagyobb gát az akarás.

Ha folyton kergetsz valamit, az élet hiába jön, hiába kopogtat, soha nem talál otthon. Mindig valahol másutt vagy. Így aztán kergeted az életet, az élet pedig kerget téged – és soha nem találtok egymásra. Csak legyél… csak legyél!" (Osho)

 

 

" Az embernek három dolog legnehezebb az életében: hinni abban, amit nem ismer, bízni abban amitől fél, megbocsátani azt, amit nem ért."

 

 

"Szegények azok, aki nem értek rá örvendeni a napfénynek, a víznek, a levegőnek, a virágoknak, az ételnek." Wass Albert: Te és a Világ (idézet)

 

 

Bár minden egyes nap bizonyságot szolgáltat arról, hogy sok ezer ember él szerte a világon, akik osztoznak a hitemben, de értsd meg, ilyen a halandó szíve, szüksége van legalább egyetlen embernek a közeli, testmeleg, látható, érezhető, kézzelfogható szeretetére.  (Stefan Zweig)

 

 

„ Amit az ember magára hagy, amivel nem törődik, az bekoszolódik... Ez a lelkünkkel is így van. És a kosz a koszt vonzza. Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmet, hiúság a hiúságot, önzés az elvakultságot és a halált. Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel médiuma, eszköze, tettestársa és megvalósítója. Ez a törvény a láthatatlan világra is vonatkozik. Jó pillanatainkban angyalok vannak körülöttünk. Ha nem is látjuk, de érezzük őket.” (Müller Péter)

 

 

Ügyelj gondolataidra

Ügyelj ma gondolataidra, szavaidra és meggyőződéseidre! Törölj minden negatív gondolatot - pletykát, kételyt és félelmet! Határozd meg személyes céljaidat és vízióidat a közösségért és a világért! Koncentrálj teljesen ezekre! A fejlődésed fel fog gyorsulni. Menj Most tovább!

SIKERES LESZEL

http://www.thesecret.hu/atlantisz_bolcsessege_erricca
http://www.dudus.hu/atlantisz/cards/atl33.htm

 

 

Minden a gyakorlat. A nyugalom szép. A sietség veszedelmes. Az örömök mulandóak, az erények halhatatlanok. A szerencsében légy mértéktartó, a szerencsétlenségben józan. Légy ember társaidhoz méltó. Dicséretes életed , boldog halálod ára. Barátaidhoz légy egyforma bajukban, örömükben. Ne fecsegj ki titkot. Élj szerényen és régi törvényekkel. (Periandrosz)

 


"A hétköznapi életben sötétnek látjuk a világosat, zavarosnak a tisztát, színtelennek a szivárványt. Ha mindennapi életeden felülemelkedsz, megpillanthatod a fényt, a tisztaságot, a színeket - s rajtuk keresztül önmagadat. Ha magadban mindezeket megtaláltad, felfedezed őket az emberekben is." (Tatiosz)

 

 

Az igazság szavai
Az igazság szavainak hite a legnemesebb lélekben kell életre,a lét csodálatos világában élve. Az igazság szavai a világ legerősebb fegyverei. Ezek a szavak képesek a mennybe repíteni a lelket,de ezek a szavak képesek szörnyű teherként a lelket a pokolba taszítani. Az igazság szavai, azok a szavak,melyeket tudnunk kell az óvatosság leplében használni,a bölcsesség tudatában életre kelteni, szívünk szerető dobbanásaiban kimondani.
(Takács Scharlotte Tünde)

 

 

,,Az élet egy nagy svédasztal, bármit választhatsz róla, én mától a szépet és a jót választom! :)"

 

 

"Én nem hiszek a körülmények hatalmában. Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok boldogulnak, akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják, megteremtik azokat." (George Bernard SHAW)

 

 

"Nem olyannak látjuk a dolgokat, amilyenek.
Olyannak látjuk őket, amilyenek mi vagyunk."

 

 

"A várakozás elmeállapot. Alapvetően azt jelenti, hogy a jövőt akarod, s a jelent nem. Nem kell az, amid van, hanem arra áhítozol, amid nincs. Mindenfajta várakozással tudattalanul belső konfliktust teremtesz a nem kívánt itt és most, valamint az áhított, kivetített jövő között. Ez viszont óriási mértékben rombolja életed minőségét, mert hatására elveszíted a jelent." (zen)

 

 

A szeretet az a vörös szőnyeg, amelyen Isten kegyelme jön felénk. (Max Lucado)

 

 

"Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött, de a születése pillanatában odafenn hagyta az angyal-múltjára való emlékezetét is. Ó maga sem tudja, hogy angyal. Nem emlékszik rá. Csak érzékenyebb. Finomabb. S bármilyen sötét és mélyre süllyedt gengsztervilágban élünk, ő úgy érzi, hogy mégsem tehet meg mindent. Neki nem szabad. Mindenki lop, neki nem lehet. Mindenki megbízhatatlan, link, ő nem lehet az. Mindenki gátlástalanul hazudik, ő elpirul. Nem engedi hazudni a "származása".

Egyszerű, romlatlan lelkű emberek ezek; jók, tiszták és becsületesek. Rengetegen vannak. Ezekre mondjuk, hogy rendes emberek. "Nem idevalók." Emlékeznek még egy erkölcsre, amit ma már régóta nem tanítanak. Hozzák magukkal. Bár nem tanulták, nem is tapasztalhatták sehol - a vérükbe van írva.

Tudják, hogy másokhoz jónak kell lenni, s bár roppant hátrányos manapság: tisztességesnek kell maradni. (Hogy országunk nem omlott még össze, csakis miattuk van.)

Hogy angyallal beszélsz, azt onnan tudod megállapítani, hogy felelősséget érez érted. Nem prófétálni kezd, hanem vállal téged - mert el kell számolnia veled. Fontos vagy neki. Akkor is, ha egyszer lát az életében. S azt szeretné, ha ő is fontos lenne neked - akárcsak egy futó pillanatig." (Müller Péter)

 

 

"... Azt üzenem élj a világ ellen és légy bolond! Derűs, bátor bolond, mert mi élünk a valóságban...
És próbáld meg a lényedet, ebben a sötét világban, szabaddá, fényessé és sugárzóvá tenni.
Magától nem lesz az. Senkié. Azzá leszel, akivé t

eszed magad. S ha kihűlt körülötted a világ ,és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadban... és áraszd a meleget! Meglátod mennyien jövünk majd köréd.
Mert mindannyian fázunk. És félünk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még...." (Müller Péter)

Ha az élet művésze akarsz lenni, találd meg a szomorúságban is a szépséget és az elrejtett, édes gyönyörűséget. (Müller Péter)

 

 

"Egy rossz kapcsolatból kimenekült ember ritkán talál magának másik társat. Nemcsak azért, mert sérült, hanem azért is, mert torz még a lelke. Hordozza még a ki nem hevert méltatlanságok nyomait. Hosszú ideig még "nem ő". Meg van nyomorítva. Rajta vannak egy rossz tekintet torzító bélyegei. Gyanakvó. Férfi- vagy nőgyűlölő. (...) Először is, föl kell dolgoznod a múltat. Ez nem csak azt jelenti, hogy a sebeknek be kell gyógyulniuk, s a léleknek ki kell hevernie a bántások fájdalmas emlékeit, de főleg meg kell vizsgálnod mennyit rontott benned az elmúlt kapcsolat. Meg kell szabadulnod egy rossz igézet hatásától. Le kell tépni azt a torz maszkot, amit egy rossz viszony rád sütött. Meg kell találnod igazi arcodat. És, főleg, vissza kell nyerned az erődet! Ez a másik fontos tapasztalat: egy lélekrontó kapcsolatban mérhetetlen sok energiát veszíthetsz. Olyan világból, ahol nem szerettek vagy rosszul, önzőn "szerettek", fáradtan kerülsz ki. Kimerülten." (Müller Péter)
 

 

"Az akarat szabadsága mindig a rendelkezésünkre áll, bármikor megváltoztathatjuk elménk összetételét, és ezáltal jövőnket és sorsunkat." (Szvámi Véda)

 

 

Szervezetünk azért fejleszti ki a betegségeket, hogy tudassa velünk, letértünk a helyes útról, vagy nincs bennünk elegendő szeretet és hála. A tünetek tehát testünk jelzései, nem pedig szörnyű és félelmetes dolgok. (Dr.John Demartini )

 

 

"A megbocsátás mindenekelőtt a te, a megbocsátó fél érdekeit szolgálja...
Ha megbocsátasz, megszabadulsz valamitől, ami elevenen elemészt téged: ami pusztítja az örömödet és a teljes és őszinte szeretetre való képességedet." ( William Paul Young )

 

 

A lényed olyan hangosan beszél, hogy nem hallom tőle, amit mondasz...sose feledd, a TETTEK hangosabban beszélnek a szavaknál!!

   

 

Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog.
Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség.
És mindezt lehet látni.
A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra,
miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét.
(Csernus Imre)

 

 

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)

 

 

“Az, hogy milyen a boldog ember élete, gondolatai milyenségén múlik: így hát ügyelj erre! Ne fogadj be sötét, negatív gondolatokat.” (Marcus Aurelius)

 

 

“A sikeres emberek egy helytelen irányba tett lépést értékes tapasztalatként élnek meg, míg a sikertelenek a rossz irányt kudarcként fogják fel.” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

 

 

"Van, hogy egy apróság megváltoztatja az életünket. Hirtelen, amikor a legkevésbé számítunk rá, történik valami, és új irányba indít. Olyan útra, ami csupa meglepetés. Hová érkezünk? Ez az út maga az élet. Így keressük a fényt. De hogy megtaláljuk a fényt, előbb át kell jutnunk a sötétségen." (Szerencsecsillag c. film )