Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 16

 

 

"Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem az embereket - akárhogyan is. Még ha csak fél órára is. Ha szerencsésnek érzik magukat általam, jól érzik magukat, vagy mosolyt csalok egy szomorú arcra - számomra ez megfizethetetlen."

 

..Ha egységben vagyok magammal, a bennem élő dualitásokkal, a nő és a férfi oldalammal, akkor a társban nem a hiányom keresem, nem azt, ami elválaszt a forrásomtól, hanem társat aszerint választok, hogy mi köt minket össze.
Ő ekkor már nem 'pótlék' az életemben, nem 'űrbetöltő', hanem az a Kedves, aki oly régóta az élet áramában engem keres.
Én keresem Őt, Ő rám talál..
Ha két ember akarata megegyezik, akkor az univerzum mindent megad nekik a beteljesedéshez..
Az eggyé válás megtörténhet, ha bennem is meg van az egység élménye..
(Figyeljünk egymásra)

 

"Isten próbára teszi a lelket, s mikor már eléggé meggyötörte azt, mikor úgy látja felkészültél az igaz szerelemre, akkor és csak akkor mutatja meg az utat ahhoz a személyhez, ki szíved egyetlen kulcsát őrzi.
S ha a zár és a kulcs találkozik, egyenes az út a boldogság felé." (Mágori Szófia)

 

Azt mondják mindig az első lépés a legnehezebb. Nem szeretünk változtatni. Otthagyni a biztosat, -még ha rossz is, amiben élünk-, egy bizonytalanért. Ennél csak az nehezebb, mikor az első lépést nem azért kell megtenned, mert rossz helyen vagy, hanem azért, mert valaki még ennél is jobbat tervezett neked. Sokmindent képesek vagyunk megszokni, ami rossz. Még nincs erőnk megtenni az első lépést, mert félünk az ismeretlentől. Igy szép lassan fogyunk el. A türelmünk, az erőnk, az időnk, a szeretetünk. Valóban ez a cél? A megalkuvás? A beletörődés? Furcsa, de a megoldás a közelben volt. Várt! Mondhatni, a lehető legközelebb volt. Belépett az életedbe, a biztonsági zónádba, a bajaidba. Átvállalva terheidet, félelmeidet. Elfogadta múltadat, melletted állt, mert segíteni akart, hogy megtedd az első lépést. Vele elindulhattál volna egy kalandos utazáson, ahol soha nem tapasztalt módon élhettél volna. Isten szol, mert szeret, mert elfogad, mert haza vár! Indulj el! (B. A.)

 

A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció, a férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt-a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket-, az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy. Amikor a vágy még ebben a tiszta állapotban van, a férfi és a nő beleszeret az életbe, minden pillanatát a legmélyebb hódolattal élik át, és izgatottan várják, mit ünnepelhetnének meg legközelebb. Az ilyen emberek nem sietnek, nem hajtják az eseményeket meggondolatlan cselekedetekkel. Tudják, hogy a szükségszerű úgyis bekövetkezik, hogy az igazi mindig megtalálja a módját, hogy megmutatkozzon. És amikor elérkezik a pillanat, nem haboznak, nem hagyják ki a lehetőséget, nem vesztegetnek el egyetlen mágikus pillanatot sem, mert tisztában vannak minden egyes pillanat fontosságával." (Paulo Cuelho:Tizenegy perc)

 

Nem várok nagy csodákat az élettől, csak szeretnék valakit, akinek nem kell megmagyarázni mindent, mert anélkül is megérti, mit miért teszek. Szükségem van valakire, akinek egyetlen vagyok, aki tisztel, akinek tökéletes vagyok a hibáimmal együtt, aki szeret, aki megbecsül, akiben megbízhatok és aki nem akar elveszíteni sohasem! ♥
Azt hiszem, nem az én igényeim magasak, hanem a választék minősége alacsony!!! (Tisztelet annak, ki ezt a kört nem képviseli!!! )
Én nem egy B-terv vagyok, sem egy második esély. Ha megszeretsz, hát szeress önmagamért! ♥ (Vagyok Aki Vagyok)

 

Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy
megmondd. Esetleg, ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél? ?? Hmm? ♥ (Vagyok Aki Vagyok)

 

Amikor már nem is számítottál rá, hirtelen megjelenik egy ismerős az életedben, akire nem úgy gondoltál és megszépíti a napjaid és életed. Most egész más színben jelen meg a személye és rádöbbensz, akkor miért mentem el mellette érdektelenül sötéten. Most jössz rá ö az az ember, akit vártál és keretél oly sok éjjelen és nappalon. Aki mindig is ott volt neked csak te nem vetted észre vagy nem úgy tekintettél rá! Most átöleled némán és érzed milyen jó oda bújni simulni hozzá. Elönti tested, lelked az az édes borzongás, remegés és nem akarsz szabadulni ettől az érzéstől. Egyre jobban akarod öt, s mondani suttogni felé oly jó, hogy vagy nekem s, hogy rád találtam. De félsz és remegsz, mert nem tudsz megszólalni, mert nem jönne ki hang a torkodon. Csillogó szemekkel tekintesz rá, s magadhoz szorítod és édes, forró csókot lehelsz az ajkára. Ez többet elmond minden szónál és értékesebb, mint bármely gyémánt. Ö az a férfi, aki boldogságot hozott életedbe és boldoggá teszi örökre az életed. Köszönöm, hogy vagy nekem. ♥ (Egy Szerelmes Lány)

 

"El kellett mennem messzire, hogy megértsem azt, ami közel van. (...) Ettől izgalmas az élet: hogy hiszünk a kincsekben és a csodákban. Bármerre indultam is az életben, minden út hozzád vezetett." :):)

 

Te is akkor vagy a legboldogabb, ha boldognak látod őt! :)

 

A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció, a férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt-a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket-, az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy. Amikor a vágy még ebben a tiszta állapotban van, a férfi és a nő beleszeret az életbe, minden pillanatát a legmélyebb hódolattal élik át, és izgatottan várják, mit ünnepelhetnének meg legközelebb. Az ilyen emberek nem sietnek, nem hajtják az eseményeket meggondolatlan cselekedetekkel. Tudják, hogy a szükségszerű úgyis bekövetkezik, hogy az igazi mindig megtalálja a módját, hogy megmutatkozzon. És amikor elérkezik a pillanat, nem haboznak, nem hagyják ki a lehetőséget, nem vesztegetnek el egyetlen mágikus pillanatot sem, mert tisztában vannak minden egyes pillanat fontosságával." (Paulo Coelho:Tizenegy perc)

 

Boldogságra születtünk, hogy megöleljük, hogy megcsókoljuk azt, akit igazán, szívből szeretünk. Hogy kacagjunk, mosolyogjunk, sírjunk, túllépjünk a nehézségeken és túléljünk mindent, elfogadva a rosszat is... Meg akarok élni minden pillanatot, amit az élet ad. A legjobb tanács, amit adhatok Neked, csak ennyi: engedd, hogy a lelked angyalszárnyakon repítsen a Napig, szeress, nevess, csókolj, láss meg minden szépet, ÉLJ és soha ne veszítsd el a reményt!

 

 

..Néha elég pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem... csak van valami. Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon. Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül, és félsz, halálra rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében. Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal. Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot, amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Nem tudod mit hozhat a holnap, de nem is érdekel, mert tudod Ő ott lesz melletted... nem vagy benne biztos, de érzed, hiszen olyan mint Te!!!

 

 

Ha nem találsz magadnak intelligens társat,
egy bölcs és jó személyt, aki
ugyanazon az úton haladna, melyen te is mész,
akkor menj az utadon egyedül,

mint egy király, aki elhagy egy legyőzött királyságot,
vagy mint a hatalmas elefánt az erdő mélyén.
(Buddha )

 

 

Hiába mondják, hogy ne a szívedre hallgass, hanem az eszedre, mert ha egy csepp eszed van, akkor a szívedre hallgatsz...:)

 

 

-           Miért kell a szívünkre hallgatnunk ? – kérdezte a fiú.

-          Azért, mert ahol a szíved lesz, ott lesz a kincsed is.

-          Nyugtalan a szívem – folytatta Santiago. – Álmodozik, elérzékenyül, és szerelmes. Mindig akar valamit tőlem, és éjjel gyakran nem hagy aludni, ha őrá gondolok.

-          Akkor jó. A szíved él. Hallgasd tovább, mit akar mondani.

 

Santiago szíve a félelemről kezdett beszélni.

 

-          Ez rendben van – válaszolta az alkimista. – Azt mutatja, hogy él a szíved. Félni attól, hogy mindent, amit elértünk, egy puszta álomért elcserélünk, teljesen természetes.

-          Akkor miért kell hallgatnom a szívemre ?

-          Mert sosem fog sikerülni elhallgattatnod. És ha úgy tennél is, mintha nem figyelnél rá, a mellkasod alatt akkor is minduntalan ismételgetni fogja, amit az életről és a világról gondol. (Paulo Coelho: Az alkimista)

 

 

Valaki üzente: ,,Eljön az életedbe az, aki olyan, mint te, aki boldoggá fog tenni. RÁD FOG TALÁLNI!!” 

 

 

,,Sosem ismertem olyat, aki megtudta változtatni a kedvemet egyetlen szavával. Sosem ismertem olyat, aki nélkül nem tudok élni. Sosem ismertem olyat, aki elalvás előtt is az eszembe volt és reggel rá gondoltam először. Sosem ismertem olyat, akiért mindent megtennék, akiért az életemet is odaadnám. Sosem ismertem olyat, akibe ennyire szerelmes tudtam volna lenni.. amíg Rád nem találtam."

 

 

" Van olyan Szeretet, ami egy... oszthatatlan: ez az, amit az iránt az EGY iránt érzel, aki a Társad az Életben... Aki a lelked párja...akinél a szíved van... Ezt a Szeretetet, ami összeköt vele...mással nem tudod megosztani... Még ha akarnád, akkor is képtelen lennél rá... Mert csak az övé... Ez a legnagyobb, legkülönlegesebb Szeretet...az Élet legnagyobb ajándéka és köteléke..."♥ (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

A szakrális szerelem
Az indiai hagyomány is nagyon komolyan veszi a szakrális szerelem kérdéskörét. A jógi megvilágosodásának egyik nehéz, de járható útja: megkeresi Időtlen és Égi Asszonyát, akit csak akkor találhat meg, ha előtte megtalálja saját Időtlen Énjét. Az egység mindkettő megtalálása után helyreállhat, hiszen a megtalált Időtlen és Égi Asszony a férfi Időtlen Énjének a másik fele. A két fél egyesül: a harmónia megszületik. A helyreállított Én Örökkévaló. A szerelmes ember képes felülemelkedni önmagán, s mint földi hívságok legyőzője, földi önmaga legyőzője megtapasztalja – bár legtöbbször e megtapasztalásban semmi tudatosság nincs – azt az Időtlen Énjét, aki egyébként felfoghatatlan számára. A szerelmes ámultan tapasztalja, hogy szerelme szeméből fakad; fölé hajol és szomját oltja. De szerelme szemének forrásvize táplálja is; éhét oltja. Szerelme szemébe nézve oda kerül a szerelmes, ahol nem számít a szomjúság és az éhség. Kilép a terünkből és időnkből.

http://aranyasszony.gportal.hu/gindex.php?pg=33518254

 

 

Amikor boldog vagy, mélyedj magadba, és érezd azt, aki megtapasztalja a boldogságot. Amikor bánatos vagy, mélyedj magadba, és érezd azt, aki megtapasztalja a bánatot. Mindkettő ugyanaz. Van egy apró, mozdulatlan pont, amely mindent figyel, mindennek a tanúja. Légy együtt ezzel a mozdulatlansággal, amikor csak teheted. Vedd észre ahelyett, hogy elsiklanál felette. A meghittség a leghatalmasabb szövetségesed. Maga a vagyok a lényed. Semmi sem idegen számunkra abban, hogy egyszerűen vagyunk. Az apró mozdulatlan pont először nem lesz nagy tapasztalat, ám határtalanul nagyra nőhet. Amikor meghalsz, és már nincs mibe kapaszkodnod, a vagyok tölti majd be az egész mindenséget. A bölcsek minden korban újra és újra elismételték ezt. Azonban nem szabad másodkézből elfogadnod az igazságot. Találd meg önmagadban, aki azt mondja, hogy vagyok, és kitágulva betölt téged. Ha ez megtörtént, biztonságban vagy. Lényed azonos lesz lelkeddel. (Deepak Chopra)

 

 

"Sok dolog van a világon, amin megakad a szemed, de csak kevés, ami a szívedet is vonzza. Ez utóbbiakkal törődj!" (Ben Daniel Crenshaw)

 

 

"Egy szerető társ kész lehet neked segíteni, hogy elérd, amire szükséged van, de nem az ő dolga, hogy megszerezze vagy elérje azt, amire te vágysz."

 

 

,,Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek." (Müller Péter)

 

 

"Ne aggódj, amikor vitatkozom veled, akkor aggódj, amikor abbahagyom, mivel az azt jelenti, hogy már nincs semmi, amiért harcolhatnánk."

Lelkembe jutsz... Mert amikor gondolok rád, nem "eszembe jutsz". Hanem a lelkembe. Mert nem az eszem gondol rád, hanem a lelkem. Nem csak egy-egy pillanatra, hanem folyamatosan. Nem tudlak, hanem érezlek. Nem gondolat vagy, hanem érzés. Nem távolság, hanem közelség. Nem ott, hanem itt. A lelkemben. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

Néha rádöbbenek, hogy bármikor elveszthetlek
S arra, hogy nem elég, ha csak egyszer mondom: szeretlek
Hogy bármikor történhet velem vagy veled valami
Hogy milyen jó hangodat hallani
Arra, hogy milyen nehéz néha őszintének lenni
És milyen könnyű egy szóval megbántottá tenni
Hogy meg kell mondani, ha valami fáj
Arra, hogy mindent tönkretehet egy összeszorított száj
Hogy túl rövid az élet arra, hogy veszekedjünk
S, hogy mindig csak jobb sorsot reméljünk
Arra, hogy mindig kell, hogy legyen erőnk arra, hogy nevessünk
És mindig kell idő arra, hogy szeressünk

 

 

"Minden ember számára mindennapi feladat, hogy harmóniát teremtsen maga körül, ...hogy rendet tartson a dolgaiban és önmagában. A széthúzás, szétesés számtalan jelével találkozik mindenki minden nap. Ugyanakkor észre kellene venni a néha csak pillanatokra megvalósuló békét, örömöt, barátságot, összhangot. Nyugodtabbak lehetnénk mindannyian, ha jobban meg tudnánk becsülni egymást, akik részei vagyunk ugyanannak a világnak." (Korzenszky Richárd)

 

 

"Harmóniát csak olyan lélek tud maga körül teremteni, aki magában már megteremtette. " (Müller Péter)

 

 

Az elme gyakorlója legyen elszánt. Az igazi szellemi tevékenység igazi nehézségekkel jár, és bírni kell a terheket. Akadályok tömegét kell erővel, akarással leküzdened az úton, s mindvégig tudnod kell, hogy nem érsz célba, ha elszántságod csökken. Ne bizonytalankodj, határozottan törj a célra. Buddha élete annak az embernek a története, aki kemény munkával és rendületlen kitartással érte el a teljes megvilágosodást. Nincs könnyebbik út! (Őszentsége a Dalai Láma)

 

 

Az embereknek szüksége van arra, hogy kibeszélje magát, hogy meséljen magáról, hogy bátorítsák, hogy támogassák. Hallgasd meg a másikat, hallgasd meg újra meg újra fáradhatatlan szívvel-lélekkel. Vannak, akik tönkremennek abban, hogy sohasem találkoztak senkivel, aki annyira becsülte és szerette volna őket, hogy meghallgassa mondanivalójukat. .. Nagyon kevés ember tud meghallgatni másokat, mert kevesen vannak olyanok, akik nincsenek eltelve önmagukkal, akiknek az énje nem hangos a lármától...Ha válaszolnod kell, ne kutass szavak után, mialatt a másik beszél, mert inkább a figyelmedre van szüksége, mint szavaidra..."
(Quanist)

 

 

Ha egy kicsit utánanézel, rájöhetsz, hogy senki, aki valaha elért valamit az életben, nem tudta előre, hogyan fogja elérni azt.

Csak azt tudták, hogy valahogyan el fogják érni. Magadhoz vonzol majd mindent, amire csak szükséged van.

Ha pénzkell, megkapod. Ha emberi társaság híján vagy, azt is megkapod. Ha egy bizonyos könyvre van szükséged, megkapod.

Ezért mindig figyelj oda rá, hogy kit és mit vonzol magadhoz.

A teremtés szó szerint fizikai valósággá változtatja vágyaidat, és mindezt veled és általad teszi. A törvény értelmében. (Bob Proctor)

 

 

Tudtad, hogy a rosszkedv egy pillanat alatt elűzhető? Tegyél fel valami gyönyörű zenét, vagy kezdj el énekelni - egyből megváltozik a hangulatod! Vagy egyszerűen gondolj valami szépre. Képzelj magad elé egy kisbabát vagy egy általad szeretett embert. Feledkezz bele a képbe. Ne engedd, hogy más gondolatok beférkőzzenek az elmédbe. Garantálom, hogy jobban leszel! (Bob Proctor)

 

 

"Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!" (Maya Angelou)

 

A panaszkodás mindig az éppen létező el nem fogadása. (...) Amikor panaszkodsz, áldozattá teszed magad. (...) Változtass hát a helyzeten tettel, vagy szükség esetén mondd el a véleményedet, és lépj ki a helyzetből, vagy fogadd azt el! Minden más őrültség. (Eckhart Tolle)

 

Az élet olyan, amilyennek az ember alakítja, függetlenül attól, hogy a sors hová vetette, a logika és a szabad akarat azt jelentette, hogy bármit kihozhatott belőle, amit csak akart. (J. R. Ward)

 

"Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet." (Bagdy Emőke)

 

“A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.”  (Albert Einstein)

 

A legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni közben. S erről megfeledkeztek. (Márai Sándor)

 

Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem hogy milyen világ él benned. (Popper Péter)

 

"Hogy olyan életed legyen, amit szeretsz: tervezd, szervezd és építsd fel úgy az életed, hogy minden napot olyan környezetben tölts el, ami támogatja a Lelki Vágyadat." (Garrett Gunderson)

 

Valójában az a bátor ember, aki ellenáll a félelemnek, aki legyőzi a félelmét – nem pedig az, akiből hiányzik a félelem. (Mark Twain)

 

"...A félelem, a szorongás, ha csak irreális még akkor is mindenképp kifejti a maga pusztító hatását. Hogy mennyire így van, elmondok egy kísérletet: A tudósok vettek száz egeret, ötvenet beraktak egy kísérleti terembe, a másik ötvenet egy ugyanolyan terembe zárták. Arra voltak kíváncsiak, hogy a félelem, a szorongás, a stressz mit fog eredményezni az egereknél? Éppen ezért az egyik megfigyelés alatt álló terembe beraktak egy ketrecbe zárt macskát. Így bezárva a macska nem bánthatta az egereket, de a szaga érződött, közben nyávogott, morgott félelmetesen és a kis parányi állatokra ez az irreális félelem is hatással volt. Abban a teremben hol nem volt cica, az élet szépen ment a maga medrében, sok sok kis egérke született, a párok gondoskodtak a parányi utódokról, vígan fejlődött az egérpopuláció. A másik teremben, hol a cica a ketrecben biztosította a stresszt, a félelmet, hiába, hogy egyetlen egeret sem tudott bántani, az egerek nem hoztak kellő mennyiségű utódot, sőt sokszor a megszületett utódokat is megették és azok a kis egerek amelyek életben maradtak, sokkal gyengébben fejlődtek, betegesebbek voltak, sőt mindenféle deviancia gyakrabban előfordult náluk, pl. több volt itt a saját neme iránt vonzó egyed.. Igen, a félelem, a szorongás, még az irreális, alaptalan félelem is öl, pusztít, megfojtsa az áldozatát!!..." (Böjte Csaba)

 

"Nem a valóság kínozza az embert, hanem a kép, amelyet alkot magának róla." (Epiktétosz)

 

"Ha félni fogsz, a dolgok, a kicsik is még félelmetesebbnek tűnnek majd, mint amilyenek valójában. De ha erős vagy, a tornádót is szellőnek érezheted." (A palota ékköve c. film)

 

"A harcos élete a cselekvés, nem pedig a cselekvésen való gondolkozás, és nem is az azon való gondolkozás, vajon mit fog gondolni, miután véghezvitte a cselekvést." (Carlos Castaneda)

 

A csodák nem természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk. (Szent Ágoston)

 

"A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz. Aki kifelé néz, álmodik. Aki befelé néz, fölébred." (Carl Gustav Jung)

 

A kemény idők soha nem tartanak sokáig, A kemény emberek igen! (Robert Harold Schuller)

 

"Talán ez az a nap... amikor rádöbbensz valamire, amiről nem is álmodtál. ... amikor a szemed hirtelen ámulatba ejtő dolgokat lát meg.... amikor füled csak a dicsőség hangját hallja. ..... talán ez a nap lesz valami újnak a kezdete, amikor úgy érzed, hogy kitárul előtted a határtalan mindenség." (Pam Brown)

 

 

Fogjátok, meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek! Hogy életetek vagy haltatok! Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead.

És ha egyáltalán van értelme az életemnek, legfeljebb az, hogy én még mindig ezekért a pillanatokért harcolok, nekem ez az életem! A másodpercek, amik előttem vannak, de én nem küzdhetek helyetted! Viszont nézz a melletted ülőre, nézz mélyen a szemébe. Azt látod majd benne, hogy a srác segít majd a harcban, látni fogod, hogy ő meghozza ezt az áldozatot a csapatért. Tudja jól, hogy ha rajtad múlna te is, megtennéd ezt érte. Ezt hívják csapatnak! Ennyi a történet!

http://www.youtube.com/watch?v=lj4C_HIInHE

 

 

“Nincs olyan törvény, amely azt mondja: “Ha mások el akarják rontani a napjukat, neked csatlakozni kell hozzájuk.” (Andrew Matthews)

 

 

,,Ha a tanítvány készen áll, a mester ott terem."

 

 

,,Az igened legyen Igen, a nemed legyen Nem, a dolgokat, vagy tedd, vagy ne tedd, de félig dolgokból, és félre beszélésből, csak félreértések, és félelmek születnek!"

 

 

"Az "elfogadás" nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
(Popper Péter)

 

 

Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető bölcsesség. Sokkal hatékonyabb, mint ellenszegülni az élet áramlásának. A Most az egyetlen, ahol igazán megtapasztalhatod az élet áramlását, az elfogadás tehát a jelen pillanatra vonatkozik: feltételek és fenntartások nélkül. Ekkor minden belső ellenállásról le kell mondanod. Az elfogadás nem jelenti azt, hogy nem cselekszel, nem kezdeményezel változásokat, és nem próbálsz meg célokat elérni. Az elfogadásban mégis egészen másfajta áramlatok motiválják a cselekvést. Ebben az állapotban kristálytisztán látod, hogy mit kell tenned, és egyszerre csak egy dolgot csinálsz, egy dologra összpontosítasz. (E.Tolle)

 

 

Figyelj a természet számtalan halk hangjára: a levelek zizzenésére a szélben, az esőcseppek koppanására, egy-egy rovar zümmögésére, a hajnalban megszólaló első madárfüttyre! Add át magadat teljesen a hallgatás tevékenységének! A hangok mögött valami hatalmasabb rejlik: az a szentség, amit nem lehet gondolatokon keresztül megérteni. (E.Tolle)

 

"A spirituális ébredés egy felismerés, hogy te nem az elme vagy. Ennek a hajnala, amikor szétválasztod valós lényed az elmétől és ha ez tudatosul, akkor rájössz, hogy ki vagy te valójában. Ez az állapot a valódi szabadság, amikor események, körülmények, szokások és gondolatok már nem zavarnak vagy befolyásolnak belső szinten és megérted, hogy az életed valódi lényege, valójában túl van a fizikai világon és a gondolatokon, ahol a tudat hirtelen felismeri a végső igazi természetét." (Deepak Chopra)

 

"Légy olyan, mint a madár,
Mely alól, ha kivágják a fát,
Nem zuhan le, hanem
Még magasabbra repül." (Prohászka Ottokár)

 

Nincs a világon olyan nagy baj, amin egy csoda ne segíthetne. (Müller Péter)

 

Lehet-e bölcs ember ideges, vagy akár fordítva?
A bölcsesség tulajdonképpen egy tudatállapot, amely magában hordozza a belső béke és nyugalom állapotát. Amikor egy átlagember ideges, akkor elveszíti a kapcsolatát a jelennel, és vagy azon id

egeskedik, hogy mit kellett volna máshogy csinálnia a múltban, vagy azon aggódik, hogy mi vár rá a jövőben. A bölcs ember a jelenben él, és ezért nincs oka az idegeskedésre. Belső békéje nem zavartalan, de megzavarhatatlan. Mivel teljesen ura belső világának és lelki folyamatainak, ezért a külső események és körülmények nem képesek felidegesíteni őt, és kimozdítani belső egyensúlyából. (Váradi Tibor)

"Van az ölelés... az ölelés, amely annyi gondolatot, érzést szül. Amely oly sokat jelenthet, annyi mindent kifejez. Az ölelés, amelyben lehet barátság, lehet szeretet, lehet szerelem, lehet Élet. Az ölelés, amely mindig készen áll, hogy felmelegítsen. Az ölelés, amely kellemes, meleg, puha, jó." (Csitáry-Hock Tamás)

 

A barátság:- két lélek egymásba ömlik és egyik a másikkal, meggazdagodik. Semmi sincs, ami annyi nagy és tiszta örömet okozhatna, mint egy másik léleknek önzetlen bírása. De ennek a barátságnak kísértései vannak, mégis az egyik legmagasabb életkapcsolat.

 

Összetartozik-e két ember?

Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt - hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt a saját poklának színvonalára.
Ha az utóbbi: azonnal válni kell.
Ha az előbbi: maradni, s vállalni minden keserves áldozatot.
Minden út "erkölcsös", amelyik fölfelé vezet.
S "erkölcstelen", ha a mélységbe visz.
(Müller Péter)

 

,,Aki elmegy, az nem a tiéd. Aki elmegy, az sosem ért ide igazán. Majd jön olyan, aki fél percet sem tud lélegezni nélküled, mert annyira kellesz neki. Levegőt fog kapni, meg minden, de csak igazán akkor él, ha mellette vagy - és ezzel te sem leszel másképp. Feltöltöd és feltölt téged. Támogat és melletted áll. Harcoltok mindennel, együtt, és erőt merítetek egymásból. Mert ami jó, az valami ilyesmi. Ott aztán nem lesz megalázkodás, vagy épp önfeladás. Csak az van, hogy hisztek egymásban, és húztok előre. Az összes többi csak gyerekes és szükségtelen játszma!" (Oravecz Nóra)

 

Az elengedésről.....
Mintha ezen a ponton lenne mindenkinek körülöttem a legnagyobb problémája....az istennek se megy...és csak szorongatjuk annak a már sehol sem lévő emberkének a kezét, akitől már megkaptunk mindent amit adni tudott..és amit el tudtunk fogadni..hiszen ha nem így lenne akkor még velünk lenne...de nincs...tehát nincs több dolgunk egymással. Vannak ellenben szép emlékeink, perceink...hangulatok szösszenetek, mozdulatok.. Éljük meg ezeket ismételten, engedjük bele magunkat teljesen...Amikor sikerül belemerülni. átadni magunkat, akkor elgyengülünk...csordultig telik a szívünk szeretettel....Na és ott, azon a ponton fújd ki lassan magadból a levegőt...a megkönnyebbülés szintjéig....Ki is mondhatod, hogy elengedlek...a kimondott szó sokat segít....
Ezt a folyamatot többször is megteheted, főleg akkor ha már nagyon régen kötöd magad valakihez.... (T. T)

 

,,Azért egy kapcsolatot nem kell egyből felrúgni. A problémákat meg is lehet oldani...

- Persze, hogy nem kell felrúgni. Sőt, ha valamit fel kell rúgnod, akkor ott még van kapcsolat, akkor ott még van valami a számodra. Akkor a viszony felbontása erőszak, amely nem vezet előbbre. Egy házasságnak akkor van vége, ha a szeretet szülte gondolatnélküliséggel állsz föl a másik mellől. Amíg a párod ott motoszkál a fejedben, addig még van köztetek valami.

Gyakran megesik, hogy még javában dúlnak az érzelmek, épp csak nem tudtok együtt élni. Ilyenkor is megéri megszakítani a kapcsolat formáját, de magát a kapcsolatot nem. Ebben az esetben rá kell döbbenjetek arra, hogy nem kettőtökkel, hanem a kapcsolatotok korlátaival van a probléma. Nem a szeretet, hanem a merev életforma a gond. Úgy vettem észre, hogy a legtöbb sárdobálással, érzelmi szenvedéssel járó elváláskor még van érzelem a két ember között, épp csak mivel ragaszkodnak a kapcsolatuk külsőségeihez, képtelenek egymást szeretni.

... Ha szeretitek egymást, de az egótokra hallgatva erőltetitek azt, ami volt, gyűlölködés és szakítás lesz a vége. Azonban ha egymásra és a szeretetre figyeltek, a kapcsolat újra kivirágzik. Nem rózsát fogtok teremteni, hanem orgonát, de az életetek újra illatozni fog.

Ha van szeretet, ha egymás szívében lüktettek, akkor ne váljatok el. Akkor ne törődjetek a világgal, ne törődjetek a többi ember véleményével, és éljetek úgy, ahogy boldogok tudtok lenni." ~ A. J. Christian (Mit keresett Isten a hálószobában?)

 

 

"Ne rágódj azon, hogy felborult a megszokott rend körülötted, feje tetejére állt az egész életed. Honnét tudod, hogy nem lesz-e jobb az élet fejjel lefelé?" (Elif Safak)

 

"Minden, amiről azt gondolod, hogy rólad gondolják, azt te gondolod magadról!"

 

Nem számít, mit gondol rólad a világ: állj be a fénybe, és élvezd a ragyogást. (A. J. Christian)

 

"Rosszat gondolnak rólad némelyek? - de csak a rosszak, kiket a gonoszság megérintett. Egyesek gondolata még nem a világ! Te csak hidd, és tudd: a jók többen vannak." (Hioszi Tatiosz)

 

Ha rossznak akarod tartani, tartsd rossznak. De ne ítélkezz, és ne kifogásolj, mert semmiről nem tudod, miért történik meg, sem azt, hogy hová vezet. És ne feledd: amit megbélyegzel, az téged fog megbélyegezni, és amit elítélsz, egy napon azzá válhatsz. (Neale Donald Walsch)

 

Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak, akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni. (Dr. Theodor Seuss Geisel)

 

"Nem a Te feladatod, hogy szeress engem – ez az én feladatom." (Katie Byron)

 

A bocsánatkérést, nem feltétlen a "vétkes" kezdi, hanem akiben nagyobb a Szeretet!

 

"Ha valaki csak akkor tart értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, akkor valójában nem téged tart értékesnek. Hanem önmagát. Önmaga értékrendjét akarja benned viszontlátni. Mint egy tükörben. Amit ő értéknek gondol, azt szeretné benned látni, azt akarja tőled megkapni. És ha próbálsz megfelelni neki, akkor már nem TE vagy, hanem Ő." ~ Csitáry-Hock Tamás (Mosolyhíd)

 

"Ne hagyd, hogy azok az emberek, akik haboznak melletted lenni, túl sokáig időzzenek az életedben, a szívedben vagy a gondolataidban!
Foglalkozz azokkal, akik őszintén örülnek, ha látnak, azokkal, akik érdeklődnek felőled, azokkal, akiknek mindig van egy-két jó szavuk hozzád!
Csak tőlük kapod meg és csak nekik adod azt az energiát mit úgy hívnak: Szeretet!"

 

Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel lényedben. A szeretet nem törődik azzal, hogy a másik érdemes-e arra, hogy kapjon, a szeretet sosem fukarkodik. Egyszerűen ad, élvezi, hogy adhat. Egyre csak adj, és friss források támadnak, a létezés egésze beléd áramlik, ha feltétel nélkül adsz; ha adásod teljes. (Osho.)

 

Amíg nem éled át, milyen a másiknak, addig NEM TUDSZ szeretni. Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol, NEM TUDSZ szeretni. A karma nem büntetés, hanem tanítás: megtanít, milyen a másiknak lenni; mit érez, hol fáj neki. Amíg nem fáj a seb, amit másokon ejtesz, és nem vérzel tőle te is, addig nem tudod, mi az, hogy VELE és EGYÜTT és KÖZÖSEN. Együtt érezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is összerándulnak attól, amit benne én okozok. (Müller Péter)

 

 

"A szeretet mindig veled van, neked csak észre kell venned. Boldogságod olyan lesz, mint a szereteted. Mindennap új életre tudod kelteni, ha akarod." (Tatiosz)

 

A türelem tulajdonképpen a szeretet építőművészete. Egyfajta ''passzív'' alkotás, amikor a belőlünk áradó szeretet és bizalom éppen azáltal készteti változásra a másik embert, hogy nem szólunk bele az életébe, nem sürgetjük, nem szabunk neki sem határidőt, sem feltételeket. Egyszerűen csak várunk rá. Ez a legfontosabb." (Simon András)

 

"Ne az arcról ítélj, ne a külső után,

A lélek mutatja meg, kik vagyunk igazán.

Ne az arcot nézd, a lelket keresd,

S a lelkén keresztül az embert szeresd.

Mindig a mélyből meríts, a felszín csak játszik,

Csak a lényeget tekintsd, s ne azt ami látszik!”

(Zsigmondi Zsolt)

 

"Mágneses vonzással bíró, furcsa dolog az odafigyelés. Teremtő erő...Amikor az emberek tényleg odafigyelnek ránk, csendesen, elbűvölve, akkor a kis forrás bugyogni kezd, hogy a lehető legmeglepőbb módon ontsa a vizet". (Brenda Ueland)

 

Amikor valaki értékeli és megérti saját értékeit, akkor kezdi majd értékelni és megérteni mások értékeit, és akkor kezdi majd tisztelni a másik embert. És amikor tisztel valakit, akkor képes lesz majd szeretni is azt az embert. Én például, csak amikor megtanultam tisztelni és szeretni magam, akkor vált számomra kellemessé más emberek társaságában lenni. Kiderült, hogy amikor tiszteletre érdemes vonásokat keresek az emberekben, a hozzájuk való viszonyom megváltozik és könnyebben viseltetek szeretettel irányukban. (Adam Jackson: Az igazi SZERETET 10 titka)

 

"Beszélsz a szeretetről. Vágyakozol a szeretetre. Mindig szeretnéd, ha szeretnének. Ha tényleg meg akarod tudni, mi a szeretet, van egy mondás: ahogyan az élet arra való, hogy éljük, a szeretet arra való, hogy adjuk." (Szvámi Ráma)

 

Tisztelve szeretni, és szeretve tisztelni a másikat.
Ez a legszebb. Úgy szeretni, hogy tiszteletben tartod szabadságát, érzéseit, nem erőszakkal közeledsz hozzá, és nem bántod őt.
Ha szíved mélyéből szereted, akkor tiszteled őt.
Tisztelve szereted. Tiszteleted megnyilvánul iránta minden szavadban, cselekedetedben, gondolataidban.
De ezt a tiszteletet csak a szeretet válthatja ki.
Semmiféle erő, kényszer nem képes rá. Csak a szeretet.
Engeded őt élni, tiszteled őt, teljes személyiségét, őszinteségét, türelmes vagy hozzá, úgy fogadod el, ahogy van, minden érzésével, gondolatával, elhatározásával.
Szeretve tiszteled. Csak így érdemes, csak így szabad szeretni. Minden más csak önzés, amiben cseppnyi szeretet nincs.
Ha a másikért élsz, őt fogadod el, úgy, ahogy van, azzal, amit tesz. Így tiszteled. Az igazi szeretet képes erre. Létezik ilyen tisztelet.(Csatáry-Hock Tamás)

 

A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja, ám a szeretet minden mást pótol. Valami odabenn mindig kiáltani akar. Aki szeret minket, tudja ezt, s meg is hallja.  (Ikkjú Szódzsun)

 

De amíg azt hiszed, hogy dobog valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek. Egy emberi szív, mely önzetlenül érez irányodban, elég, hogy megbocsáss mindazoknak, kiknek önző és komisz szívét megismerted; elég, hogy megbocsáss az emberek összességének. (Márai Sándor)

 

"Szeressük embertársunkat, vagy azért mert jó, vagy azért, hogy jó legyen." (Szent Ágoston)

 

A szeretet Isten adománya, benne van a mindenségben és minden egyes homokszemcsében. Szeress minden levelet, Isten világosságának minden sugarát. Szeresd az állatokat, szeresd a növényeket, szeress mindent. Ha mindent szeretsz, fel tudod fedezni a dolgokban az isteni rejtélyt. Amint egyszer felfedezted, napról napra jobban meg fogod érteni. Végül eljutsz odáig, hogy szeretetedben magadhoz öleled az egész világot. ( Dosztojevszkij)

 

"A szeretet mindig veled van, neked csak észre kell venned. Boldogságod olyan lesz, mint a szereteted. Mindennap új életre tudod kelteni, ha akarod." (Tatiosz)

 

Szeretünk! Mindig a Szeretetben vagy. Nincsen más igaz létező, csak a szeretet. Csendesítsd le az elméd, hogy meghalld a lelked. Nyílj meg a szeretet szavára, nyisd ki a szíved a szeretet érintésére! Hívj minket, akik tiszta Fényből és Szeretetből vagyunk, mi megmutatjuk Neked a szeretet útját. Ma koncentrálj erre a szent érzésre, oszd meg embertársaiddal, hogy mindannyian együtt bővelkedjünk a Szeretetben. http://applications.frenys.com/113163752034591-mai-angyalkartyad/collection.php?quoteId=3356730&ref=canonical
 
A szeretet csoda! Csodálatos érzés! Mely nélkül élni nem lehet! A mosoly pedig ajándék, szívnek és léleknek! (Kerepesi Edit)

 

A mosoly bámulatos hatalommal bír, amit nem lehet eleget hangsúlyozni. Egyetlen elragadó mosoly többet ér bármilyen fondorlatnál. Mágnesként vonzza a tekintetet.  (Meg Cabot)

 

Az élet rövid, ezért élj úgy, hogy minden nap hagyj valamit magad után! Egy szót, egy mosolyt, egy ölelést, egy szép emléket... ♥

Nézzük a régi képeket, a régi énünket, a régi szerelmünket. És fáj. Fáj, hogy ilyen könnyen túl van rajtunk. Fáj látni, hogy újra boldog, de mással:/ Egyszerűen csak kavarognak bennünk az érzések. Talán még mindig szeretjük ennyi idő után is?:/ Lehet.. Hisz azt mondják az első igaz szerelmet sosem felejti el az ember. De mi van akkor, ha elakarjuk? Mi van akkor, ha nekünk ez így nem jó? Mi van, ha tovább akarunk lépni? De ez az érzés visszaránt. Mintha valami kötél lenne rajtunk ami nem enged el. ÉS minél inkább felejteni szeretnénk annál inkább erősebb a kötél. Úgy érezzük magunkat, mint akit bezártak a saját érzelmei. Tudom rajtunk múlik, de néha a felejtés fájdalmasabb mint az a tény, hogy a miénk volt, de mi elveszítettük. De szükség van rá, hiszen akkor nem tudnánk tovább lépni ..Vagy is tudnánk, de úgy mint egy becsomagolt játékbaba.. Félünk a jövőtől, de talán nem is attól. Inkább attól, hogy elfelejtjük azt az énünket, akik akkor voltunk, mikor még éreztük a szerelmét.. (G. Cs.)

 

“Az Egység az életünk eredeti állapota. Az egyensúlyról szól, arról, hogy megtalálod magadban az egyensúlyt.
Ha képes vagy fenntartani az életedben az egyensúlyt, akkor minden nagyon természetesen áramlik majd hozzád.
Az anyagi bőség, a szeretet, a boldogság, az egészség áramolni fognak hozzád. Visszatérsz abba a helyzetbe, ahogy a dolgoknak lenniük kell.” (Sri Samadarshiniji)

 

Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei.” (Paulo Coelho)

 

Az angyalok titokzatos és csodás módon cselekszenek. Csendes, jámbor hangon beszélnek, szívmelengetően és szelíden. Szerető jelenlétük és kedves szavaik békével és nyugalommal árasztanak el bennünket.

http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/angyalok/idezetek-angyalokrol.html

 

"Haladj bátran, egyre mélyebben az erdők közé. A fák alatt, itt-ott még láthatod a harmatot, ahogy megcsillan a fűszálak hegyén. Jusson eszedbe, hogy angyalok könnye az. Angyaloké, akik sokat sírnak még ma is, mert annyi sok embernek marad zárva a szíve a szép előtt. De miattad nem sírnak már. Mosolyognak, amikor jönni látnak." (Wass Albert)

 

 

ECKHART TOLLE: ÚJ FÖLD (részlet)

Sokkal később ezek a finom és illatozó lények, amelyeket virágoknak nevezünk, egy másik faj tudatfejlődésében kaptak fontos szerepet. Az embereket rendkívüli mértékben vonzották és lenyűgözték a virágok. Az emberi lények tudatfejlődése során valószínűleg a virág volt az első olyan dolog, amit nem hasznossága miatt, más szóval nem az életben maradásukban betöltött szerepe miatt értékeltek. A virágok számtalan művészt, költőt és misztikust ihlettek meg. Jézus azt javasolja, hogy merengjünk el a virágok fölött, és tanuljunk tőlük élni. Buddháról azt mesélik, hogy egy alkalommal „szótlan szentbeszédet” tartott: kezébe vett egy virágot, majd merengve nézte. Némi idő után a jelenlevők egyike, Mahakasyapa szerzetes, elmosolyodott. Azt mondják, egyedül ő értette meg a prédikációt. A legenda szerint ezt a mosolyt (más szóval: felismerést) adta tovább az egymást követő huszonnyolc mester, és sokkal később ez vált a zen gyökerévé.

 

 

"Amit az ember magára hagy, amivel nem törődik, az bekoszolódik... Ez a lelkünkkel is így van. És a kosz a koszt vonzza. Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmet, hiúság a hiúságot, önzés az elvakultságot és a halált. Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel médiuma, eszköze, tettestársa és megvalósítója. Ez a törvény a láthatatlan világra is vonatkozik. Jó pillanatainkban angyalok vannak körülöttünk. Ha nem is látjuk, de érezzük őket." (Müller Péter)

 

"Nagyon fontos, hogy minden nap tisztítsd fénytestedet. Nagyon fontos, hogy minden nap igényt tarts a saját szuverén szabadságodra. És meglátod, megjelennek a csodák az életedben. Megjelenik az az élmény, amikor már nem azt érzed, hogy kicsi vagy, amikor már nem azt érzed, hogy nem vagy jó, amikor már nem azt érzed, hogy nincs miért szeretni téged.

Csodálatos vagy, a teljes tökéletességet hordozod magadban. És a tökéletességed, a lelked megnyilvánulni vágyik. Eljött az az idő

, amikor már nem képes a fizikai tested, a sejtjeid, a DNS-ed magába fogadni más energiát a fényen kívül. Már nem tudod magadba gyömöszölni a fájdalmadat. Nem tudod magadba gyömöszölni azt, amikor dühös vagy.

Észrevetted? Sokkal többször állsz ki magadért. Sokkal többször mondasz ellent valakinek, amit korábban nem mertél megtenni, és most magad csodálkozol a legjobban: ezt én kimondtam. Igen, kimondod, mert az energiák olyan magas frekvenciájúak, amik nem teszik lehetővé már, hogy a testedet telerakd alacsonyabb frekvenciájú energiákkal." (Kryon)

 

 

"Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz." (Dan Millman – A békés harcos útja)

 


 "Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk el egy költeményt, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy szép festményt, és, amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót. Az ember legfőbb érdeme éppen az, hogy amennyiben teheti, felülkerekedik a külső körülményeken, és minél kisebb befolyást enged azoknak." (Johann Wolfgang von Goethe)

 

 

A gyereknevelésben nem beszélni kell. Mondhatsz, amit akarsz, úgysem a szavaiddal - az életeddel mutatsz példát. (Nyírő András)

 

 

Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen. (Rudolf Steiner)

 

 

Őszentsége a XIV. Dalai Láma az alábbi személyes tanácsokat adta az Alapítványunknak az Alapvető Emberi Értékek (igazság, béke, szeretet, erkölcs, erőszak nélküliség) oktatásának a fontosságáról. Úgy gondolom, hogy ezek az útmutatások nagyon időszerűek és ezért megszívlelendők azok számára akik Magyarországon oktatással, neveléssel foglalkoznak:

Íme a Dalai Láma útmutatása:

„Rengeteg kutatómunkára van még szükség ezen a területen. Arról általános egyetértés kezd kialakulni a világban, hogy a jelenlegi modern oktatási rendszer nem kielégítő, nem tud arról gondoskodni, hogy a gyerekek, az emberek megszerethessék a belső énjüket. Az oktatási szakemberek és a tudósok is elismerik már, hogy a mai oktatási rendszerek alapvetően a materiális javakra helyezik a hangsúlyt, ezért rendkívül fontos lenne, hogy nagyobb szerepet kapjon a belső békére való oktatás, ami az egészség megőrzése szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Ezt a belső békét nem lehet megvásárolni, nem lehet gépekkel vagy eszközökkel előállítani. Ennek a békének az eléréséhez nem elsősorban vallásos hitre, hanem sokkal inkább a nevelésre kell támaszkodni. Azt azonban, hogy milyen oktatási-nevelési rendszerre van szükség egy országban, mindig kutatásokkal kell kideríteni. Próbára kell tenni többféle módszert, és kísérletezni kell. Úgy kell kutatómunkát folytatni, hogy először két-három iskolába kell bevezetni bizonyos eljárásokat, majd ha azok 5-10 év múlva valódi eredményt hoznak, akkor szabad még több iskolába alkalmazni azokat. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindennek az alapját a gyakorlati kipróbálás kell, hogy jelentse.”

http://alapvetoemberiertekekert.blogspot.hu/2010/09/dalai-lama-az-alapveto-emberi-ertekek.html

 

 

" Amíg van hely és idő, amíg vannak érző lények, addig leszek én is, azért, hogy segítsek, azért, hogy szolgáljak, azért, hogy elvégezzem a rám eső részt. " (Tendzin Gyaco)

 

 

"Szerintem jobbak lennének a párkapcsolatok és nagyobb a családi összetartás, ha a reggeleket a párok, illetve szülők nem kávézással, rádiózással és újság olvasással, vagy netezéssel, hanem egy kiadós szexszel kezdenék. Sokan lebecsülik a testi kapcsolatot, de a szeretetben megélt 'gusztustalankodás' nagyon hasznos, élvezetes és jelentős része egy társkapcsolatnak. Ezt a tényt le lehet hazudni, a természetes igényt el lehet folytani, de attól nem lesz jobb az élet. Ez is a teljes élet szerves része, ami sokkal többet ér és ad, mint a koffein és a hírek." (Sümegi Péter)

 

 

EMBER- Miért teremtettél két nemet? Az újrateremtésnek ezt az egyetlen módját találtad ki? Hogyan viszonyuljunk a szexualitásnak nevezett tapasztalathoz?

ISTEN- Szégyenkezve semmiképp. És ne bűntudattal vagy félve. Mert a szégyen nem erény, a bűntudat nem jóság, a félelem nem becsület.....

És természetesen ne az ellenőrzés, erő, uralom gondolatával, mert ezeknek semmi közük a Szerelemhez.....Nos, hadd örvendeztesselek meg: nyugodtan szeretheted a szexet. Az is rendjén való, ha szereted önmagad. Ez voltaképpen egyenesen kötelező. Az viszont nem szolgálja a javadat, ha a szexualitás rabjává válsz (ahogyan ez más szenvedélyekre is igaz). De ha szereted, az teljességgel rendjén való. Mond csak el naponta tízszer: SZERETEM A SZEXET......

De a szexet ne a szerelem helyett válaszd, hanem annak betetőzéseként. És a hatalmat ne valaki fölött, hanem valakikkel gyakorold. És a hírnevet ne önmagadért keresd, hanem mint célravezető utat. És a sikert ne mások ellenében próbáld elérni, hanem tekintsd eszköznek, amellyel másokon segíthetsz. És ne próbálj meg győzni minden áron, győzelmednek ne a többiek fizessék meg az árát, sőt azon legyél, hogy mások is nyerjenek rajta. Gyerünk, légy jobb de ne másoknál, hanem jobb mint amilyen korábban voltál. Akard, hogy több legyen, de csak azért, hogy többet adhass. És akard tudni "hogyan és miért" avégett, hogy mindenkivel megoszthasd a tudásod. Minden eszközzel azon légy, hogy MEGISMERD ISTENT. Tulajdonképpen ez legyen az ELSŐ, a többi majd ebből következik.

Egész életedben azt tanultad, hogy jobb adni mint kapni. De nem adhatsz, ha nincs mit.......

EMBER- Jól kijönni másokkal. Toleránsnak lenni. Nem megbántani másokat. Egyenlő félként tisztelni másokat. Mindaz, amit reményeim szerint sikerült megtanítanom gyermekeimnek.

ISTEN- Jó, nagyszerű! Folytasd!

EMBER- Hát, fontos még...az önmagunkba vetett hit. Ez jó. És, várjunk csak...mondok még egyet...igen, megvan :méltósággal élni. Gondolom, ez jó fogalom: méltósággal élni. Ezt sem tudom, hogyan lehetne jobban megfogalmazni eszmeként, de olyasmit takar, hogy miként járja végig az ember élete útját, miként tisztelje társait és utat, amelyet mások követnek.

ISTEN- Ez mind nagyon jó. Lassan eljutsz a lényegig. Ezen kívül nagyon sok hasonló eszme van, amelyeket minden gyermeknek meg kell értenie ahhoz, hogy teljes értékű emberi lénnyé fejlődhessen....Nem tanítjátok, hogy mit jelent BECSÜLETESNEK lenni. Nem tanítjátok meg, hogy mit jelent tudatában lenni mások érzéseinek, és tisztelni a mások által követett utat....

Nem tudjátok, hogyan kell erőszak nélkül megoldani konfliktusokat. Nem tudjátok, hogyan kell önös érdekek nélkül cselekedni. Nem tudjátok, hogyan kell feltétel nélkül szeretni........

Tervezzetek új Alaptantervet, mely a következő három Alapeszme köré épül: TUDATOSSÁG, BECSÜLET, FELELŐSSÉGTUDAT...

(Neale Donald Walsch -Beszélgetések Istennel)

 

 

“Az imádságnak nincs ” tudományos” értelme. De ez a tudomány szegénysége, nem az imáé. Az igazán nagy tudósok jól ismerik az ima jelentőségét.”

(Müller Péter: Jóskönyv)

 

 

„Tudom, hogy az Úr nem rak rám olyan terhet, amivel ne tudnék megbirkózni. Néha azért azt kívánom, hogy bárcsak ne bízna meg bennem ennyire.” (Teréz Anya)

 

 

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy eljött a Bőség ideje – annak az ideje, hogy felismerd, hogy azt kapod, ami vagy!
Ha félsz, ha nem mersz, ha dühös vagy, ha gyáva vagy, ha kivárásra játszol – ezt kapod meg.
Csak annyit mindig, mint ami Benned van, nem többet és nem kevesebbet!
A sejtjeid, a segítő angyalaid mind hallanak és látnak Téged – s ha Te bizonytalanságot érzel, bizonytalan vagy, és nem tudod merre menj, akkor a sejtjeid sem fogják tudni, és a segítő társaid, az angyali családod sem tudja majd, hogy pontosan miben is segíthetnétek egymást.
Ha vársz valamire, akkor ezzel egy várakozó állapotban vagy – és az élet is kivár veled szemben! Akkor ezt üzened mindennek magad körül: még várok, várok valamire, hogy jöjjön. És a dolgok magad körül ezt fogják csinálni: várnak. :) Rád várnak!
(forrás:csillagmag.hu)

 

 

 

VALÓSÍTSD MEG AMIT SZERETNÉL!!! CSAK RAJTAD MÚLIK! A hozzá álláson, és az akaratodon! :)

1. Jó gondolat helyébe jót várj! Rossz gondolat helyébe rossza

t várj! Az vagy, amit egész nap gondolsz.

2. Tudatalattid nem vitatkozik. Elfogadja tudatos elméd kijelentéseit. Lehet, hogy úgy érzed: "Nem engedhetem meg magamnak." Mégse mondd ki! Válassz jobb gondolatot, jelentsd ki: "Igenis megveszem. Lelkileg elfogadom."

3. Tiéd a választás joga. Válaszd az egészséget és a boldogságot! Csak tőled függ, hogy jóindulatot vagy gonoszságot választasz-e. Válassz: légy kooperatív, víg, barátságos, szeretetre méltó, és az egész világ kitárul előtted. Ez a legjobb módja, hogy varázslatos személyiség váljon belőled.

4. Tudatod a "kapuőrző". Fő feladata, hogy megóvja tudatalattidat a hamis benyomásoktól. Válassz: hidd, hogy valami jó következik, s most is éppen valami jó történik. Legnagyobb hatalmad a választás képességében rejlik. Válaszd a bőséget és boldogságot!

5. Másoktól származó szuggesztiók és kijelentések nem árthatnak neked. Csak saját gondolataid tevékenységének van hatalma. Választhatsz: elutasíthatod mások gondolatait vagy kijelentéseit, és megerősítheted a jót.

Módodban áll, hogy megválaszd reagálásod módját.

6. Vigyázz, mit mondasz! Minden fölösleges szóról el kell számolnod. Sose mondd: "Belebukom; kirúgnak az állásomból; nem tudom kifizetni a lakbért." Tudatalattidnak nincs humorérzéke. Amit kimondasz, megvalósítja.

7. Elméd nem gonosz. Egyetlen természeti erő sem gonosz. Minden attól függ, hogyan használod a természet erőit. Arra használd elmédet, hogy áldást, gyógyulást, inspirációt oszthass az emberek között.

8. Sose mondd: "Nem tehetem." Győzd le ezt a félelmet, mondd inkább: "

    Saját tudatalattim hatalma révén bármit megtehetek."

9. Gondolataid az élet örökkévaló igazságaiból és elveiből induljanak ki, nem pedig a félelem, tudatlanság, babona alapállásából. Ne hagyd, hogy mások gondolkodjanak helyetted.

Magad válaszd meg gondolataidat, és magad hozd meg döntéseidet.

10. Te vagy lelked (tudatalattid) kapitánya és sorsod mestere. Ne feledd: tied a választás képessége.

Válaszd az életet! Válaszd a szeretetet! Válaszd az egészséget! Válaszd a boldogságot!

11. Tudatalattid bármit elfogad és megvalósít, amit tudatos elméd elhisz, és igaznak tekint:

Higgy a jószerencsében, az isteni útmutatásban, a helyes cselekvésben és az élet összes áldásában!

(DR. JOSEPH MURPHY: Tudatalattid csodálatos hatalma)

 

 

“Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.”
(Andrew Matthews)

 

 

Mi a Szeretet?
A Szeretet Te magad vagy...
Csukd be szemed, érezd át mindazt ami örömet és boldogságot nyújt számodra, érezd mindazt,- amitől mosolyogsz......
Majd nyisd ki szemeid...és éreztesd mindazt, ami örömet és boldogságot nyújthat m

ásoknak, - amitől mosolyogni tud vissza rád a világ...Tőled és általad....Csakis rajtad múlik, hogy milyen lesz a napod, az életed...Mindezt tedd szívből, önzetlenül, elvárások nélkül... (Kristóf Maximilian)

 

 

Amikor reggelente felkelsz, a szívednek csordultig kell telnie boldog izgalommal, hiszen tudod, hogy napközben csupa jó dolog történik veled. Nevetned kell és örvendezned. Erősnek kell lenned, és tudnod kell, hogy biztonságban vagy. Jól kell érezned magad a bőrödben, abban a biztos tudatban, hogy felbecsülhetetlenül értékes vagy. Természetes, hogy az élet számodra is tartogat kihívásokat, és szükség is van rájuk, mert segítenek a fejlődésben, ugyanakkor tudnod kell, hogyan nézz szembe a problémákkal és nehézségekkel. Győztesnek születtél! Boldognak születtél! Csodálatos életre születtél! (Rhonda Byrne: Az Erő)

 

 

A szeretet éberség …
“Ébernek kell lenned, hogy érezd a szeretetet, ami mindenhol körbevesz.

És ébernek kell lenned, hogy észrevedd, mi mindent szerethetsz magad körül, máskülönben egy sor dolgot elszalasztasz. …

Ébernek kell lenned, hogy felismerd a dolgokat, amiket szerethetsz. Ébernek kell lenned, hogy meghalld a hangokat, amiket szerethetsz. Ébernek kell lenned, hogy megérezd a virágok csodálatos illatát, miközben elsétálsz mellettük. Ébernek kell lenned, hogy valóban élvezd az ételt, amit eszel, és érezd az ízek teljességét.

Ha úgy sétálsz végig az utcán, hogy közben belefeledkezel a gondolataidba, mindent elszalasztasz. Nap mint nap ez történik az emberekkel. Szinte hipnotizálják magukat azzal, hogy a fejükben kavargó gondolatokra összpontosítanak. Transzba esnek, és nincsenek tudatában annak, hogy mi történik körülöttük.
…… A jó hír az, hogy minél több szeretetet adsz, annál éberebbé és tudatosabbá válsz! A szeretet teljes éberséget hoz. Ha tudatos erőfeszítéseket teszel, hogy nap mint nap észrevedd magad körül a szeretet lehetőségeit, egyre tudatosabbá és éberebbé válsz.” (Rhonda Byrne)

 

 

,,Az életünk egy hegymászás.
Mindannyian mászunk fel a hegyre.
Közben énekelhetünk vagy panaszkodhatunk a fájós lábunkra, de bármelyiket választjuk, akkor is be kell fejezni a túrát.
Úgy gondolom az éneklésnek sokkal több értelme van..."

 

 

“Elfogadni tudni a boldog napokat,
de az örömteleneket is.
Sem kicsordulni, sem elsivárulni.
Sem elcsorbulni, de túl sokat sem érni.
Sem szónokolni, sem elnémulni.
Nem megtenni gyorsan, de nem is késlekedni.

Nem hivalkodni, és nem tetszelegni -
sem az éles kést, sem a díszes cserepet nem kíméli az idő.
Az előbbi elcsorbul, az utóbbi színét veszti.
Utat választani, de nem a sikerét, hanem a boldogságét.
Az úton járni, majd végigmenni,
a nagyságot az erénnyel, és nem a szerencsével mérni.
Egyszerűen boldognak lenni – dísz, ragyogás, külcsín nélkül.”
(Tatiosz)

 

 

,,Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni."

 

 

"Mikor eldöntöm, hogy „elfelejtelek”,
megjelensz.
Mikor kimondom, „nem szerettelek”,
te átölelsz.
Mikor elfordulok, s elmegyek melletted,
beleremegsz.
Mikor könnyes szemeimet törölgetem,
megcsókolod a kezem.
Mikor bevallom magamnak, Neked,
hogy hazudtam,
mert szívből szeretlek,
azt mondod: Elmehetsz."

 

 

"Szája sarkában halvány mosoly bujkál. Nem tudom pontosan megmondani, miért, de nekem tökéletesnek tűnik ez a mosoly. Kicsiny, napsütötte helyet juttat eszembe, mert csak csendes, eldugott zugba tűz be így a derűs napsugár." (Murakami Haruki)

 

 

Ha egy embert megmentesz, vagy átsegítesz a bajon,.. egy világot mentettél meg. A sorsod sokkal inkább a te felelősséged, mint amennyire kényelmes volna. Választhatsz jól és választhatsz rosszul.
Amiben most élünk, egy átmeneti állapot. Mindenki mindenki ellen. Borzalmas vad erők vannak. És nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy úgy érzik nincs belőle kiút. Pedig van – de csak egyéni. Tömeg megváltás nincs! Egyénileg kell megtenned, amiért születtél, be kell töltened a jobbik szerepedet. Mert vigyázz, kínálkozik rosszabb is.
Próbáljátok magatokat megismerve, másokat segítve, mások felé a jót sugározni. Jót tenni, és tudni, hogy ami most látszólag rossz, utólag kiderülhet, hogy jó.
És mindig csakis a fény irányát követni! (Szepes Mária)

 

 

“Ma imádkoztam érted, és tudom, hogy Isten meg kellett, hogy hallgassa. Éreztem a választ a szívemben, bár Ő nem szavakkal beszélt. Nem kértem gazdagságot és hírnevet, tudtam, hogy téged ezek nem érdekelnek. Sokkal tartósabb kincseket kértem Tőle. Azt kértem Tőle, hogy legyen melletted minden új nap kezdetekor. Hogy adjon neked egészséget, áldjon meg, és küldjön neked barátokat, akikkel együtt járhatod az utadat. Boldogságot kértem számodra a kis és nagy dolgokban egyaránt. De leginkább szerető gondoskodásáért imádkoztam.” (Elisabeth Elliot)

 

 

Ha a gondolat és az érzelem nyilvánvalóan ellentmond egymásnak, akkor a gondolat a hazugság, s az érzelem az igazság. (Eckhart Tolle)

 

 

Tudtad, hogy léteznek lelki fertőzések? A legsúlyosabbak közül az egyik a "Mi lesz, ha...", a másik pedig a "Bárcsak" gondolatokkal függ össze. Ezek a gondolatok ikertestvérek, hasonlítanak egymásra, de nem ugyanazok. Mindkettőből hiányzik a hit látása. A "Mi lesz, ha..." a jövőbe néz, és aggódik. A "Bárcsak" a múltba tekint vissza, és panaszkodik amiatt, amit Isten adott. Az első következménye az aggodalom, a másodiké a harag. (Linda Dillow)

 

 

A nagy boldogság nem mindig foglalható szavakba. A beszéd néha elszürkíti az élményt. Mindannyian éltünk már át ilyen pillanatokat. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor tekintetünk a másik lelkébe mélyed, amikor egyetlen gesztusából megértjük a másikat, amikor egy mosoly vagy egy kinyújtott kéz elmélyíti a közös élményt. Egy csöndes, boldog erdei séta, az együtt látott naplemente, az ébredés egy csodálatos éjszaka után vagy mások társaságában, a lélek szótlan, de annál beszédesebb, az adott pillanatban csakis kettőnk számára érzékelhető megnyilvánulása. Amikor a hallgatást betölti az összetartozás érzése, akkor valami nagyszerű dolog megy végbe két ember között. A lélek tudja, hogy minden rezdülése olyan, mint a másiké, hogy egyformán éreznek, és egyformán látnak. Érzi, hogy elismerték és megértették. (Pierre Franckh)

 

 

,,Mehetsz a rövidebb úton és letérhetsz róla folyamatosan, csak nincs értelme. Fogj meg egy igazságot és maradj rajta!” (Juhász Tímea)

 

,,Ha a pozitívumokra összpontosítasz, azzal elősegíted a kedvező megoldást.” (Doreen Virtue)

 

 

Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatodból elszállt a varázs, akkor tudd, valójában Belőled szállt el a varázs. Ha újra összekapcsolódsz önmagaddal visszahozhatod. A kapcsolataid nem 'történnek' Veled, hanem Téged tükröznek." (Abraham-Hicks)

 

 

„Figyelj a természet számtalan halk hangjára: a levelek zizzenésére a szélben, az esőcseppek koppanására, egy-egy rovar zümmögésére, a hajnalban megszólaló első madárfüttyre! Add át magadat teljesen a hallgatás tevékenységének! A hangok mögött valami hatalmasabb rejlik: az a szentség, amit nem lehet gondolatokon keresztül megérteni.” (Eckhart Tolle)

 

 

Ha olyan a múltad, hogy elégedetlen vagy vele, most rögtön felejtsd el. Képzelj más történetet az életednek és higgy benne. Csak azokra a pillanatokra gondolj, amikor sikerült a terved, és az erő majd segíteni fog, hogy elérd, amit akarsz. (Napi Paulo Coelho idézet)

 

 

Nincs rosszabb annál, mint amikor bizonytalan vagy, mert olyankor azon gondolkodsz, mit kellene tenned, ahelyett, hogy egyszerűen végigvinnéd... Légy önmagad, vagy a megfelelő pillanatban, töprengéssel vesztegeted majd el az idődet,,?!.. ahelyett, hogy megcselekednéd, amiért vagy! (Sally Hunter)

 

 

"Én megtaláltam ám egy szívet, egy nemes lelket, amellyel ha együtt lehettem, többnek éreztem magam, mint voltam, mert mindaz voltam, ami lehettem."
(Johann Wolfgang von Goethe)

 

 

Biztos vagyok abban, hogy sem távolság, sem halál, avagy távollét szét nem választhatja azokat, kiket egy lélek éltet, egy szeretet fűz össze. (Szt. Bernát)

 

 

"Van valaki…
Egy csodálatos szívvel, kivételes, tiszta lélekkel élő lény.
Egy napon találkozik egy másik, hasonló lénnyel.
Aki mesélni kezd neki.

Mesél az életről, az érzelmekről, a szeretetről.
Mesél egy olyan világról, amit sokan nem ismernek.
Pedig itt van körülöttünk.
Csak a legtöbb ember nem húzza félre a hétköznapok szürke függönyét, hogy megláthassa.
Vagy egyszerűen fél tőle, nem mer benne élni, mert tart a csalódástól. Attól, hogy nem igaz.
Pedig ez a világ létezik. És erről mesél, mesél, mesél neki.
De legfőképpen szereti őt. Tisztán, önzetlenül, végtelenül.
És ahogy mesél, és szeret, a másik észrevétlenül angyallá változik. És ekkor már ő is látja, hogy a mese, amit hallott, valóság.
És rábízza magát a mesélőre, kipróbálja szárnyait, és egy olyan világba jut el, amelyre vágyott."
(Csitáry-Hock Tamás)

 

 

A kapcsolat egy dolog: ragaszkodunk hozzá. A kapcsolódás viszont áramlás, mozgás, folyamat. Találkozol valakivel, szeretettel fordulsz felé, mert annyi megosztható szeretet van benned-és minél többet adsz, annál több jut neked....Ez teljesen ellentmond azoknak a gazdasági törvényeknek, amelyek a külvilágban működnek. Amint ezt egyszer megértetted, attól a naptól fogva, ha több szeretetre és örömre vágysz, egyszerűen adni fogsz. És mindenkire, aki engedi, hogy megoszd vele az örömödet, hálával tekintesz. De ez nem kötelék; ez áramlás, olyan, mint egy folyó.
A folyó elhalad egy fa mellett, ráköszön, táplálja a fát , megöntözi...azután továbbmegy, eltáncol. Nem ragaszkodik a fához. És a fa sem mondja: " Hová mész? Házasok vagyunk! Addig nem mehetsz el , amíg nincs meg a válás- vagy legalább egy különélési végzés! Hová mész? És ha tudtad, hogy el fogsz hagyni, miért táncoltál olyan csodálatosan körülöttem? És egyáltalán, miért tápláltál a vizeddel? " Nem, a fa mélységes hálával szórja virágait a folyóra, a folyó pedig továbbhalad. Föltámad a szél, táncol egyet a fa körül, majd eliramlik. És a fa nekiadja az illatát.
Ez a kapcsolódás. Ha az emberiség egyszer felnőtté, éretté válik, ilyen lesz a szeretet: az emberek találkoznak, adnak, és továbbmennek, minden birtoklási vágy, minden uralkodó követelés nélkül. Máskülönben a szeretet csak hatalmi harc...(Osho)

 

 

"A "hol voltál" több, mint egy egyszerű kérdés. Aki ezt kérdezi, egyben azt is mondja: "hiányoztál", "Veled szerettem volna lenni"." (Paulo Coelho)

 

 

Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik.” (Dalai Láma)

 

 

„A Harcos Útja a harmónia létrehozása.” (Morihei Ueshiba)

 

 

"Összeomolhatsz, panaszkodhatsz, sajnálhatod magad évekig. De egyet jegyezz meg, ez a te életed, most zajlik és könyörtelenül múlik. Éveket pazarolsz olyan dologra, amitől még rosszul is érzed magad. Mert az idő nem áll meg a kedvedért, nem várja meg, míg talpra állsz. Minél hamarabb lépsz túl rajta, annál több időd marad, hogy egy olyat találj, aki megérdemel téged..."

 

 

Minél inkább szeretsz, annál nagyobb benned az ima. Minél inkább szeretsz, annál többet kapsz Istentől, mert te is adsz. Bármit is teszel az emberekkel, Isten is ugyanazt teszi teveled. Ha fösvény vagy az emberekkel szemben, akkor Isten is fösvény lesz veled szemben. Ha adsz, Isten is ad. A lét csak egy tükör, mely visszatükrözi arcodat, mely visszhangozza lényedet. (Osho)

 

 

"Mivel Te fontos vagy, minden fontos, amit teszel.
Minden alkalommal, amikor megbocsátasz, az Univerzum megváltozik. Minden alkalommal, amikor megérinted valakinek az életét vagy lelkét, a világ megváltozik. Bármilyen kedvességet vagy szolgálatot teszel, - legyen az akár látható, akár láthatatlan - valami véglegesen megváltozik..." (Paul Young)

 

 

....Csak élj a jelenben!
Csak akkor vagy képes a legjobb formádat hozni, ha nem aggodalmaskodsz a jövő miatt, vagy nem gondolsz arra, hogy mások mit gondolnak rólad.
Megfigyelted már, hogy aggodalmaid túlnyomó többsége nem is válik valóra?

Ha a válasz igen, akkor csak is erre kell gondolnod, amikor aggodalmaskodni kezdesz a jövő miatt, vagy netán megcsap az idegesség szele. Eddig is aggódtál már jó néhány dolog miatt, de mégis túlélted! Csak is ez lebegjen a szemed előtt! Hiszen a jövő mindig mozgásban van, senki sem tudhatja, hogyan alakul, mint ahogy azt sem, mi fog történni holnap. Miért is kell tehát aggódni olyasmi miatt, ami vagy megtörténik, vagy nem? Az aggodalom egyszerűen csak egy rossz szokás. És a legkönnyebben úgy lehet tőle megszabadulni, ha helyére pozitív gondolatokat ültetünk.
A félelem többnyire akkor támad, amikor nem vagy tevékeny.
Ez egy nagyon érdekes jelenség! Ha éppen nem teszünk semmit, tétlenek vagyunk, akkor könnyen fellép a félelem érzete. Abban a pillanatban, ahogy elfoglaljuk magunkat valamivel, tehát cselekedni kezdünk, a félelem alábbhagy. A megoldás tehát egyszerű: éljünk a jelenben, ugorjunk fejest az életbe! Törvényszerű az is, hogy energiánk is akkor keletkezik – bármibe is vágunk -, ha már belevágtunk!
Jelenben élni annyit tesz, hogy kezdeményezünk, és cselekszünk, anélkül, hogy mindig a következményektől rettegnénk. Amikor tehát a jelenben élünk, elűzzük fejünkből a félelmeket. Mert a félelem valójában nem más, mint a jövőben bekövetkező eseményektől való szorongás. Tudatunkat tehát tágítani kell, hogy a jelen pillanatot élvezetessé tegyük...

Az élet nagyon rövid, és sok mindent kell megtanulni; azok az emberek, akik halogatnak, elszalasztanak dolgokat. Ma holnapra halasztasz, és holnap még tovább halasztod. Lassan-lassan szokásoddá válik a halogatás. És mindig a ma jön el, a holnap sosem. Minden esetben, ha azt látod, hogy valami boldogtalanságot okoz, dobd el ott és akkor!
Ez a bátorság: élni, kockáztatni, kalandozni.
És a mindenség, a fény, a szeretet, az öröm, az áldás csupán a bátrakat jutalmazza meg egy napon. (Osho)

 

 

Halkan szólj, különben azt fogják hinni, hogy csak figyelmet követelsz. Gyengéden szólj, hogy mindenki megismerje a szeretetet. Nyíltan beszélj, különben azt fogják hinni, hogy rejtegetnivalód van. Őszintén szólj, hogy senki se érthessen félre. Gyakran szólj, hogy szavaid eljussanak mindenkihez. Tiszteletteljesen szólj, hogy senki se fosztassék meg a tisztelettől. Szeretetteljesen szólj, hogy minden szavad gyógyíthasson. Tedd egész életedet ajándékká. Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben. (Neale Donald Walsch)

 

 

A karma buddhista szemszögből nem sorsot vagy elrendeltetést jelent, hanem "tett"-ként vagy "ok-okozat"-ként fordítható. Egyszerűen megfogalmazva működését: minden tett - legyen pozitív vagy negatív - benyomásokat hagy a tudatban. A tudat tartalma határozza meg, milyennek tapasztaljuk a világot. A negatív benyomások természetesen elkerülhetetlenül jövőbeli szenvedéshez vezetnek. Ha tehát megértjük, hogy gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel mi ültetjük el, amit a jövőben tapasztalni fogunk, ott a kulcs a kezünkben ahhoz, hogy változtassunk az életünkön. (Láma Ole Nydahl)

 

Úgy gondolom, hogy a pszichoterapeuta akkor jó, ha képes a páciensét megtanítani egyrészt arra, hogy ne azonosítsa magát gondolatokkal és érzésekkel, amik jönnek-mennek; másrészt arra, hogyan kell megpihenni a tudat ragyogó, tiszta terében….  Mi és a pszichoterapeuták ugyanazt csináljuk. A pszichoterápia vezeti az embert a betegségből az egészséghez, mi pedig az egészségtől a megvilágosodásig. (Láma Ole Nydahl)

 

Az igazi szerető az a férfi, aki képes felvillanyozni azáltal, hogy megcsókolja a homlokod vagy a szemedbe mosolyog. (Marilyn Monroe)

 

Úgy gondolom, minden okkal történik. Az emberek változnak, ezért képes vagy megtanulni elengedni, a dolgok rossz irányba haladhatnak, ezért értékelni tudod, amikor jó felé mennek, elhiszed a hazugságokat, de egy idő után megtanulsz csak magadban bízni. És néha a jó dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok születhessenek. (Marilyn Monroe)

 

"Kövesd a reményt és az álmokat, amíg lehet, amíg ég a tüzed, amíg esély jelzi az utad. Ne legyél veszteglő hajó, ami a biztonságos dokkban áll, és nem himbálja más, csak a "talán"-ok és "majd"-ok vize, a lagymatag apály. Nem várhatsz egy egész életen át, hiszen a "majd" és "talán" nem csinál csodát. Ha úgy érzed, hogy későn jött a szél, akkor is vágja bele; a hajónak a szél az élete; légy bátor, bonts vitorlát és remélj!" (Douglas Pagels)

 

A legtöbb ember fél komoly döntést hozni és fél megvalósítani az álmát. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni. Pedig a lehetőséget a változtatásra, az előrelépésre mindenki megkapja az élettől. A nagy lehetőség általában észrevétlenül jön, de mindig megérkezik. (Szalai Vivien)

 

Az embernek megváltozik az élete, ha megváltoznak a gondolatai. Ha más töltést kap a gondolat, akkor más irányt vesz az akarat, a cselekvés, hiszen cselekedeteink: láthatóvá vált gondolataink. Ha pedig más irányt vesz a cselekedet, más irányt vesz az élet is - és így másképpen alakul és alakít." (Gyökössy Endre)

 

„Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket. Vezéreljen az igazság, mint fény a sötétben, mert az lehet csak menedéktek. Magatokban, ne másban higgyetek. Akik keresik magukban a fényt, nem külső támaszban, önmagukban bíznak; ragaszkodnak az igazsághoz, akár a belső fényhez, és nem keresnek másban végső menedéket, csak azok érhetik el a legfőbb fényességet.” (Buddha)

 

…férfi megteszi a végső nagy ugrást, és pillangóvá válik. Ekkor lép be a képbe a függőleges. A lárva egy helyben áll; a hernyó mozog, ismeri a mozgást, a pillangó repül, megismeri a magasságot, kezd felfelé törni. A pillangó szárnyakat növeszt - e szárnyak jelentik a célt. Ha nem növesztesz szárnyakat és nem válsz repülő teremtménnyé, nem lesz lelked sem. (Osho)

 

Olyan voltam neked, mint egy rossz helyen tett nagy eskü. Újra és újra vissza akartam térni hozzád, pedig megannyi fájdalmat okoztál. Nem is tudom, hogyan kellene ezt elmondanom, mert egyszerűen nem találom a megfelelő szavakat. Kerestelek mindenütt, ahol csak jártam, mindenben téged szerettelek volna látni, és sokszor láttalak is. Te az én sötét életembe behatoló, könnyemből felhőt formáló örömöm voltál. A leghatalmasabb szerelemmel szerettelek. De immár nem remeg tovább a szívem. Most már csillapodik és hagyd, hagy múljon el ez is. Az idők végéig sorsom leszel te, akkor is, ha ezer másik szerelem is jön helyette.

 

,,A kudarcok hozzátartoznak mindenki életéhez. Rossz emlék? Fájdalom? És akkor mi van?! Hagyjuk abba, szálljunk ki? Hát nem! Ha úgy érzed, hogy kész, nem bírod már, akkor is harcolnod kell - , épp azért hogy érezd: életben vagy. Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad, és jegyezd meg: az igazán nagy ember sosem próbál menekülni a múltjától, bármilyen sötét is volt az.. hiszen tudja: idővel a vereségeiből így válhat majd diadal."

 

„Minden napom elveszett, melyben nem éreztem – legalább egy rövid másodpercig -, hogy öröm van a szívemben” (Müller Péter)

 

"Ha a közeledben van, akit szeretsz, mintha melegebb lenne a levegő. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, mintha az illat is megváltozna körülötted, ha a közeledben van, aki számodra kedves. Ez az összetéveszthetetlen jelenlét-érzet, amikor az idegenség hirtelen ismerőssé válik, amikor meghitté varázsolódik a környezeted - a szeretet biztos jele." (Müller Péter)

 

"Ahogy meg van írva, úgy láttalak én meg
Ahogy rám pillantasz, kedves a szívemnek
Valahol megírták, hogy Téged kell szeretnem
Az is le van írva, hogy Tiéd az életem…

Ahogy meg van írva, annyira szeretlek

S, hogy Te is szeretsz, én köszönöm Istennek
Mert valahol megírták, fogjam meg a kezed
Fülembe azt súgták, enyém az életed…

Már régen leírták, hogy egymásért lángolunk
Szerelmes pillantás, a napfényben táncolunk
Leíródott egyszer, hogy egymás szép szeméért
Mindent megteszünk majd, csak a szerelemért...

Leírták a csodát, ami megérintett
Mikor megláttalak, nagyon felhevített
Oly sokszor leírták, nagyon szeresselek
Ez lett a mennyország, megfáradt lelkemnek...

Ahogy meg van írva, úgy vigyázok Terád
Mostantól enyém vagy, megszűnik az önvád
Szerelmünk himnuszát, nem adnám a mennyért
Mert az is meg van írva, meghalnánk egymásért." (Árvai Attila)

 

 

". . ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek. . . " (Wass Albert)

 

 

Legyen a szex lépcsőfok egy bensőséges szerelmi kapcsolódás felé. Használd a szexet ahhoz, hogy két lélek találkozhasson - hogy ne csak két test találkozzon. Legyen a szex két ember energiájának meditatív tánca. És egy tánc sokkal gazdagabb, ha egy férfi és egy nő táncol együtt... és a szex a végső tánc... ahol két energia találkozik, egybeolvad, táncol és örvendezik. (Osho)

 

 

Meg kell tanulnod meglátni a rendkívüliséget a hétköznapiban, és ez nagy művészet. Egy nő nem csupán a bőre, nem csupán az arca, nem csupán a testi hányada. Egy nőnek lelke van! Bensőséges kapcsolatban kell vele lenned, részévé kell válnod az életének, a belső életének. …Az emberek unatkoznak a feleségük és férjük mellett, s ennek az az oka, hogy nem képesek valódi kapcsolatot teremteni a másik lelkével. A testtel kapcsolatot teremtenek ugyan, ám azt a kapcsolatot elmulasztják létrehozni, mely a szívet a szívvel, a középpontot a középponttal, a lelket a lélekkel összeköti. Mihelyt rájössz, hogyan teremts kapcsolatot a lelketek között, mihelyt lelki társakká váltok, akkortól szó sincs unalomról. Akkortól mindig akad felfedeznivaló a másikban. (Osho)

 

 

OSHO
A SZERETETRŐL
Sose higgy el semmit addig, amíg meg nem tapasztalod. Sose formálj előítéleteket, még akkor se, ha az egész világ azt állítja, hogy valami úgy van, hacsak nem találkoztál vele te magad is.
A nagy indiai misztikus, Kabír azt mondja: "Sose higgy a fülednek - csak a szemednek higgy. Minden, amit hallottál, hamis. Minden, amit láttál, igaz."
Erre a mondásra mindig emlékeznünk kell, és mindenhová magunkkal kell vinnünk, mert emberek vagyunk, és hajlamosak vagyunk téveszméket hangoztatni. Része vagyunk ennek az egész őrült világnak, és az az őrület ott rejtőzik minden emberben. Ne engedd, hogy a hatalmába kerítsen. Szüntelenül emlékezned kell. Nehéz feladat, mert az előítéletek nagyon kényelmesek és könnyűek; nem kell fizetned értük. Az igazság költséges, drága; sokat kell fizetnünk érte. Valójában, csak ha az egész életedet kockára teszed; akkor érsz el hozzá. De egyedül az igazság szabadít fel.
Ezért, ha más emberekre és az elméjük működésére tekintesz, mindig emlékezz arra, hogy ugyanolyan elme rejtőzik benned is. Vagyis sose hallgass rá. Rá fog beszélni; vitázni fog, megpróbál meggyőzni. Egyszerűen mondd azt: "Majd meglátom magam. Még élek. Szembenézek bármivel, amivel csak kell."

 

A szeretet mélyen önmagunkban hordozzuk és képesek vagyunk segíteni másokon, ami elégedettséggel tölt el. Egy szó, egy tett, egy gondolat csökkenteni tudja a másik ember szenvedését és örömet szerez. (Thich Nhat Hanh)

 

A szeretet formálja teljessé létünket, nem a kinézetünk, munkánk, akaratunk, célunk, szüleink, állapotunk, álmaink. Ezek életünk anyagi forrásai, de itt van a szeretet, amely többet jelent. Kit szeretünk, hogy szeretünk, miért szeretünk: ez tesz bennünket azzá, amik vagyunk. (Daphne Rose Kingma)

 

Ne feledd: soha ne légy öntelt az alázatosakkal szemben. És soha ne légy alázatos az önteltekkel szemben. (Paulo Coelho)

 

Karmikus találkozás...
Megismerkedünk valakivel.
Nem tudjuk miért, de mágnesként vonzódunk hozzá.
A szemébe nézünk és elbizonytalanodunk.

Találkoztunk már valahol?
Zavartan kutatunk emlékeink között, de sehogy sem tudjuk hova tenni az ismeretlen ismerőst,
mégis érezzük, valami összeköt minket. (Ordódy Eszter)

 

Mikor meg találod azt kit régóta kerestél,
ki kimutatja és érezteti azt, hogy igen is szeret,
Mikor ő el fogad minden hibáddal és azon van hogy vele lehess minden pillanatban ,hidd el ő az igazi! Ő az kit el ne engedj soha, ő lesz ki mellett le élheted életed... (Szeibert László)

 

"Oly embert ismerni, kivel a távolság és a kimondatlan gondolatok ellenére is úgy érzed, megértitek egymást - e földet ez virágoskertté változtatja." (Szeibert László)

 

-Kicsim . Meddig leszünk együtt ?!
- Hát drágám . Osztottam , szoroztam , összeadtam , kivontam és egy fordított nyolcas jött ki !

 

~ Lány : Legjobb barátok vagyunk , igaz . ?
~ Fiú : Igaz .
~ Lány : Akkor elmondhatod , hogy kit szeretsz , igaz . ?
~ Fiú : Csak egy lányt szeretek . !
~ Lány : Ohh , akkor az a lány nagyon boldog lehet . .
... ... ~ Fiú : Igazság szerint , már az első találkozáskor belé szerettem . .
~ Lány : Komolyan . ? Bemutatod őt nekem . ? Menj , hívd ide .
~ Fiú : Oké . . .
* A fiú előveszi a telefonját és hív . .
~ Lány : Várj egy kicsit , valaki hív . .
* Felveszi a telefont és a fiú hangját hallja benne .
~ Fiú : SZERETLEK . !

 

 

Fiú.: kérhetek rólad egy képet ?!..
Lány.: minek ?.
Fiú.: hogy megmutassam a mikulásnak mit kérek ...