Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 17

 

„…Hogyan ismerjük fel a lélektársunkat? -ismételte a kérdést.
– Amikor az enyémmel először találkoztam, nem tudtam , hogy ő az… minél jobban megismertem, annál jobban csodáltam; annál többször gondoltam, milyen fantasztikus ember!
– És ez a lényeg! Olyan szerelmest kell magunknak keresnünk, akivel a kapcsolatunk az idő múlásával nemhogy fakulna, de egyre jobb lesz; aki iránt a csodálatunk és a bizalmunk csak erősödik a megpróbáltatások során.
– Csak mellette jöttem rá, milyen mély meghittség és mennyi öröm létezik számomra. Régebben azt hittem, csak nekem van ilyen dolgokra szükségem, csak én igénylem a lélektársamtól, hogy ilyen legyen. Most már azt gondolom, hogy ez mindenki számára fontos, csak éppen, ha nem találják a megfelelő partnert, elkeseredésükben kevesebbel is megelégszenek. Hiszen mi bátorítson bennünket arra, hogy meghittséget és örömet keressünk, amikor egy langyos kapcsolat és viszonylagos elégedettség a legtöbb amit elérhetünk?
– A szívünk mélyén persze tudjuk, hogy a langyos előbb-utóbb kihűl; csekélyke elégedettségünkből valami megnevezhetetlen szomorúság sarjad, és rágódni kezdünk: Ez életem nagy szerelme, ez minden, ezért élek?! A lelkünk mélyén tudjuk, hogy többre vagyunk hivatva, és őutána vágyódunk, az után az egyetlen után, akivel sohasem hozott össze minket a sors.
– Nap mint nap azt látjuk, hogy az emberpár egyike szárnyalni akar, de a másik lehúzza a földre. Míg az egyik haladna, s kettőt lépne előre, a másik miatt hármat lépnek vissza. Ezért azt gondolom, jobb egyedül megtanulni, mi a boldogság; inkább a barátaimhoz, meg a macskámhoz ragaszkodom, és a soha el nem érhető lélektárs után vágyakozom, mintsem megalkudjak az unalommal.
– Az a lélektársunk, akinél a zár, amelybe a mi kulcsaink illeszkednek; az ő kulcsai pedig a mi zárainkat nyitják. Ha eléggé biztonságban érezzük magunkat ahhoz, hogy megnyíljunk, igazi énünk előbújhat, és valóban teljesen önmagunk lehetünk. Azt szeretheti bennünk a másik akik vagyunk, nem pedig akinek látszani szeretnénk. A lélektárs a legjobb tulajdonságainkat hívja elő. Mellette nem számít, bármi történik is körülöttünk, mi ketten biztonságban vagyunk saját kis mennyországunkban. Az a lélektársunk, aki osztozik legtitkosabb törekvéseinkben; akivel egy irányba haladunk. Ha két léggömbként együtt emelkedhetünk a magasba, akkor feltehetően rátaláltunk az igazira. A lélektársunk mellett az életünk életre kel.” (Richard Bach: Szárnyaló szerelem)

 

"A szerelem az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled és tudod,az életedet is rábíznád.
Mikor biztonságban érzed magad és akármilyen baj ért,
akármilyen zaklatott vagy..., mellette megnyugszol.
Ahogy némán a szemedbe néz és csak megszorítja a kezed...
Mikor olyan titkaid is elmondod neki,
amiket még te sem tudtál azelőtt magadról.
És ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted, gyűrötten, kócosan, mégis boldog vagy."

 

"Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket." (Márai Sándor: Az igazi)

 

Van a csomag...
A karácsonyi. Amiben valami vár rád. Egy meglepetés. Először csak élvezed a jelenlétét, azt, hogy a tiéd, csak barátkozol vele, és elképzeled, hogy mi is lehet benne. Nem kapkodod el kibontását, hiszen kellemes érzés így látni, szépen feldíszítve. Neked feldíszítve. Aztán kezedbe veszed, és óvatosan, izgatott kezekkel bontogatni kezded. A csomagot, ami reményeid szerint azt tartalmazza, amire oly nagyon vágysz... De nem csak a karácsony adhat neked ajándékot. Nem csak a karácsonyfa alatt lehet csomag. Bármikor, bárhol rátalálhatsz. És egy napon rá is találsz. A gyönyörű csomagra. A Másikra. Először talán csak azt látod, hogy szép, hogy vonzó, hogy kellemes, hogy van benne valami, amit még nem tudsz, de érzed, hogy a tiéd. És kíváncsi vagy rá. Kíváncsi vagy, mit is rejt a gyönyörű csomagolás. Mit rejt Ő. Először csak figyeled, és még el sem hiszed, hogy ez a szépséges Ajándék a tiéd. De napról napra egyre inkább érzed. És elkezded bontogatni. Nem kézzel, hanem szavakkal, lélekkel, szívvel. Szépen, finoman, óvatosan. És amikor az utolsó szalag is kibomlott, lehull a lepel, és meglátod. Meglátod Őt. Őt, akire titokban vágytál. Egy Angyalt. Az Angyalt. A csomagból egy Angyalka röppen elő. Nem karácsonyi Angyal, hanem életed Angyala, akire szíved vágyott, akit kerestél, még ha nem is tudatosan, de a szíved tudta, hogy van, hogy él, létezik... És most itt áll előtted. Szíved Angyala. (Csitáry-Hock Tamás)

 

Van a tél...
A hideg, zord, kegyetlen tél. Hideg, mint egy ölni készülő vad szeme, szürke, mint a borult, kilátástalan ég, fehér, mint a frissen hullott, az életet betemető hó... Hideg, zord, kegyetlen és hosszú. De nem csak ilyen tél van. Mert van a meleg, barátságos, szerető, ölelő, színes tél. Meleg, mint a Kedves közelsége, ölelése, barátságos, mint az ablakodon bekúszó reggeli napsugár, melyben Ő érkezik hozzád, hogy köszöntsön, ölelő, mint a levegő, mellyel az imént még a Kedves takarta be magát, s most neked adja tovább teste melegével. És színes... sárga, mint a rózsaszál vallomása, vörös, mint a csókra nyíló szerelmes ajak, zöld, mint a mély óceán, vagy a szelíd moha. Igen, ez a tél barátságos, kedves, meleg. Mert színei, érzései egyesülnek valamiben. Valakiben. És ettől válnak meleggé. Tőle. Tőle válik meleggé a hideg tél. Lélekmeleggé.
Létezik ilyen tél. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

Az igazi szerető az a férfi, aki képes felvillanyozni azáltal, hogy megcsókolja a homlokod vagy a szemedbe mosolyog. (Marilyn Monroe)

 

  

"Láttam csodálatos gyógyulásokat azáltal, hogy 'gyógyíthatatlan' betegségben szenvedő emberek megváltoztatták az elméjüket és a tudatalatti programjaikat. Ezáltal a testük más vegyületeket kezdett termelni - szó szerint új emberekké váltak. A betegség a régi személyiség része volt, az újban pedig nem maradhatott fent, hiszen az már egy 'másik' ember volt. Minden valódi és tartós gyógyulás belülről indul el."

 

Jézus azt mondja: keress és találsz; kérj, és megadatik néked; kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted. Azt sosem mondja, hogy légy keresztény, és az ajtók feltárulnak előtted. Azt sem mondja, hogy majd én kopogtatok helyetted, hogy feltáruljanak az ajtók előtted. Ő azt mondja, hogy kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted. Mindenkinek magának kell kopogtatnia, mert mindenkinek egy másik ajtón kell átmennie. Mindenki egy egyén, mindenki egyedi. (Osho)

 

 

Az elme börtön. A tudatosság pedig nem más, mint szabadulás ebből a börtönből - pontosan annak a felismerése, hogy valójában soha nem is voltál bent a börtönben: egyszerűen csak azt képzelted, hogy bent vagy. Ha erre ráébredsz, akkor minden félelem szertefoszlik. (Osho)

 

 

A hajnal nincs messze - de mielőtt eljuthatsz a hajnalhoz, keresztül kell menned a sötét éjszakán is. És ahogy a hajnal közeledik az éj egyre sötétebbé válik. (Osho)

 

 

,,Szerelem az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled és tudod, az életed is rábíznád. Mikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ért, akármilyen zaklatott vagy mellette megnyugszol. Ahogy némán a szemedbe néz, és csak megszorítja a kezed... Mikor olyan titkaid is elmondod neki, amiket még te sem tudtál azelőtt magadról. És ha reggel kinyitod a szemed, ott fekszik melletted, gyűrötten, kócosan, mégis boldog vagy. Szerelem az, amikor remeg a gyomrod, ha meglátod, és a szíved a torkodba ugrik, mikor hozzád ér. Amikor hírtelen mozdulatokkal magadhoz rántod, hogy érezd, fald, magadhoz láncold. Nem tudsz betelni vele, minden percben csak őt kívánod. Szerelem az, amikor fuldokolsz a félelemtől, hogy eltűnhet az életedből, és amikor nem tudsz enni a szomorúságtól. Amikor a lelked olyan darabokban van, hogy évek kellenek hozzá, hogy össze tudd magad szedni. Amikor nem tudsz másra gondolni, csak ő jár a fejedben, és hiába bánt, hiába gyilkol meg, nem tudsz haragudni rá. Mégis megölnéd. Amikor olyat is megtennél, amit addig el sem tudtál volna képzelni. Megalázkodsz, és könyörögsz. Sírsz."

 

 

A szeretet meleg.
Ennek az lehet az oka, hogy a SZERETET fölcserélhető ikerszava az ÉLET - és élet csakis optimális hőmérsékleten jön létre. Az élet pedig azért jön létre, mert a látszólag különálló, és a káoszban egymástól messze menekülő önző kis részek mégiscsak összeállnak, egymásba szeretnek és összeműködnek. Ami összevonzza őket, azt úgy hívjuk: szeretet.
Ahol nincs szeretet, ott nincs élet - ott káosz van.
Isten ebből a káoszból, ebből a tohuvabohuból teremtette a világot - szeretettel.
Amíg egy zenekar hangol, a káoszt hallod. Nyikorogva, búgva, kornyikálva húzza, fújja mindenki a magáét. A hangolás: dadogó magánszólamok zűrzavara.
Az élet előtti állapotot hallod ilyenkor, a születés előtti káoszt.
De amikor a karmester beint: a magányos hangszerek hirtelen egymásra találnak, egymásba szeretnek - és megszólal a Zene.
Élet születik. Ilyenkor érzed, milyen óriási tettet hajtott végre a zeneszerző és az összes muzsikus: egy élő világot hoztak ki a hangos zűrzavarból.
A hinduk azt mondják, hogy a teremtés zenével jött létre, az OM rezgése szülte a világot s a világharmóniát. (Müller Péter)

 

 

Nagyon nehéz megtartani az ígéreteket, és nem sírni, amikor valaki elmegy, aki mindennél kedvesebb... és nem várni ki az utolsó pillanatig, amíg elindulnak a vonatok. Utána úgyis mindég egyedül marad az ember a nagy, sötét, ködös életben. (Wass Albert)

 

 

Csak egy világ van – felelte a leány halkan – s akik szeretik egymást, találkoznak benne újra és újra. Találkoznak, elbúcsúznak és elmennek. Aztán újra találkoznak, és újra elmennek, újra meg újra, míg elérkezik az idő, amikor nem kell megváljanak egymástól többé. (Wass Albert)

 

 

"Kimutatni az érzéseket:ez fontos. Olyan ez, mint amikor azt mondom valakinek, hogy mennyire szeretem, mennyire fontos nekem, de nem ölelem át." (Csernus Imre)

 

 

...Az ember alapvetően társas lény.... Szükségünk van egymásra.... Ennek elemi kifejezési formája az érintkezés, testi egysége pedig az érintés.... Az érintés puszta látványa is azonnal pozitívan befolyásolja lelkiállapotunkat... Ha például látunk egy édesanyát, aki megsimogatja a gyermekét, már jó érzés tölt el bennünket... Elég, ha valaki azt mondja, hogy megölellek,... bennünk már ennek megfelelő érzések keletkeznek.... A testünk emlékszik arra, hogy milyen volt a korábban már megtapasztalt érintés... Az érintés azt jelenti... van közünk egymáshoz.... (Prof. Dr. Bagdy Emőke)

 

 

KICSINYKE VÁGYAK!
Figyelj rám mintha egy jel lennék
Keress úgy mintha tán nem volnék
Vigyázz rám mintha gyöngy volnék
Fizess úgy mintha csak szolgálnék
Evezz úgy mintha egy tó lennék
Idébb ülj közel mintha tűz volnék
Melengess csak mintha jég lennék
Etess úgy mintha csak éheznék
Itass úgy mintha szomjaznék
Olvass úgy mintha vers volnék
Hallgass úgy mintha dal volnék
Szeress hát úgy mintha jó volnék!

(Nagy Bandó András )

 

 

,,Álmodj magadnak egy társat, kivel teljesül minden vágyad,

akivel a holnapot is bátran várod.

Menj el vele egy másik világba, és ne gondolj többé a hibákra.

Élj úgy, mint az álmaidban, és higgy a vágyaidban.

Légy önmagad, és szeresd őt, mert ő jelenti számodra a jövőt.

Ne akard feledni, bárhogy is fáj,ne tégy semmit, csak várj.

Várj, míg meglátja benned kit keresett, és rájön, hogy szeretett.

Lebegjen előtted az álmod, és megismered a valódi boldogságot!♥♥"

http://hajnalcsillag13.blogspot.hu/2011/10/almodj-magadnak.html

 

 

,,...Néha elég pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki... Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem.., csak van valami... Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod... Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon... Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül, és félsz, halálra rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében... Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal... Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot, amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Nem tudod mit hozhat a holnap, de nem is érdekel, mert tudod Ő ott lesz melletted.., nem vagy benne biztos, de érzed, hiszen olyan mint Te."

 

 

Várlak, hogy elmondhassam: vagyok és leszek Neked.
Ne hajtson hallgatásom zajos helyekre, ne hajtson el várakozásom, töprengésem.
Minden értünk történik mert akarjuk. Mert Isten is igy akarhatja.
Karom a derekad körül… a kezedet fogom, kérlek ne térj ki.
Te is akarod, hogy együtt legyen jó, kellünk egymáshoz.
Kergessen egymáshoz a csend.
Te öleled az életemet, belefonódtál, rám szőtted életed hálóját, beleszőtted a hitbe a szerelem fonalát!
Merre vagy? Hiányzol. Rettenetesen hiányzol.
Már régóta hiányzunk egymásnak.. A szenvedés újraszüli a szép lehetetlent.
Kell, hogy kelljünk egymásnak. Hát kicsit kellessük magunkat egymásnak. Éljük egymásnak a napokat.
Költözzön vissza az ölelés, a vágy, az összetartozás lelkünkbe
Költözzünk egymásba. Fáj a hiányod.
Szeretlek. Ha neked ez elég. ha Te is igy akarod… van még idő."
Könnyezem...Igazad van!
Nincs rá jogom, hogy bármit is elvárjak tőled.
Az akaratod,és a tetteid, a tiéd nem akarlak megváltoztatni ,
…csak érezni, látni , szeretni … nagyon!

 (Latinovits Zoltán levele Ruttkai Évához)

 

 

,,Nem az a fontos, hogy milyen erős a karod. Hanem, hogy milyen erős a szíved.
Nem az a fontos, 'mi megmarad utánad. Hanem, amit viszel oda, 'hol rád várnak'
Lehet erős szív és éles elme. Nem számít, csak a lélek legyen rendbe.
Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..
Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat
Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem
Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem
Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..
De csak boldog akartam lenni! Ezen kívül mást nem akartam
Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok
Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..
Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek
Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek
Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét
S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét..♥♥"

 

,,Az igazi férfi ragyogtat egy nőt, nem feltétlenül megérteni és megváltoztatni akarja, hanem foglalkozik a lelkével. Ő az, aki sosem csap be, nem használ ki és nem néz hülyének. Mindig melletted van, ha szükséged van rá, csak a kezedet kell kinyújtanod érte. Ő az, aki reggelente kávét visz az ágyadba, aki kócosan is hercegnőnek hív, aki mosolyt csal az arcodra és letörli a könnyeidet, aki félt, ...és izgul érted. Aki átölel éjszakánként, aki szerelmes a testedbe is. Aki a helyes útra terel, ha eltévedsz, nem uralkodni akar rajtad, hanem egyenrangú társként kezel. Ő az, aki segít megvalósítani az álmaidat és örül a sikereidnek, aki nem láncol magához, szabadon szárnyalhatsz mellette. A legnagyobb kincsét Neked adja, a SZERETETÉT!!! Veled van eltelve, benned bízik, és rád számít..."

 

Változat férfiakra
Egy jó férj olyan, mint egy zenebohóc: minden hangszeren tud játszani. Sok ember él egy férfiban, és az igazi férfi mindegyik tud lenni: szerelmes kamasz, vad szerető, pap és szexológus, szakács, pincér, ezermester, kalandor, sokszor gazdasági vezető, hadvezér, apa, tanácsadó, gyógyító, masszőr, nagyapa, herceg sőt, ha kell, Király. Egyszerre lehet lelki társ, jóbarát és pszichológus.
Tudja, mikor kell megfeddni és dicsérni a társát. Mikor kell fölnézni rá, mintha Istennőre nézne és mikor kell úgy tennie, mintha fölnézne rá. Tudja, milyen a női önérzet és hiúság, a női ész és butaság. Tudja a társát láthatatlan eszközökkel befolyásolni.
Meg tudja szépíteni. Ha kell, meg tudja szelídíteni a feleségét, mint a vadlovat, és bátorítani, ha gyáva. Sámán, mágus, Rómeó és Kékszakállú herceg, vagy éppen Don Quijote tud lenni. Társa a nőnek. Harcostársa. Bajtársa. Cinkosa. Sorstársa. (Müller Péter)

 

 

Ha szeretlek meglátom benned azt, akit te is csak ritkán látsz! Ha szeretsz, olyan titkokat tudsz kihozni belőlem, amelyekről eddig még én sem tudtam!:) (Müller Péter)

 

 

Angyalok, ha súgnak, mindig csak a benned lévő angyalit tudják megszólítani. Ha nincs benned, nem hallod. Mindenki csak önmagát hallja. Ha mondasz nekem valamit, lefordítom a saját lelkem nyelvére. Te is ezt teszed, ha szólok hozzád. Mindenkinek saját világa van, melyben más-más visszhangot vernek a szavaink.
Csak akkor tudsz engem igazán megérteni, ha egy kicsikét "benned vagyok" - és te énbennem! (Müller Péter)

 

 

Ha rátaláltál magadra, akkor más is rád fog találni. (Pintér Judit)

 

 

"A szövetség, az igazi, örökre szóló szövetség a lélekben születik. Nem érdek, nem kényszer, nem elhatározás szüli. Ez két ember közötti, eltéphetetlen, örök szövetség. Mert nem érdekek hozzák létre, nem tárgyalások útján keletkezik, nem precízen megfogalmazott papírok dokumentálják, nem aláírások hitelesítik. Ezt a szövetséget a szeretet köteléke hozza létre." (Csitáry Hock Tamás)

 

„Az összes házi csodaszer közül a legjobb orvosság a jó feleség.” (Kin Hubbard)

 

Vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól, csak azért, hogy mindketten megértsék, milyen sokat jelentenek egymásnak. (Paulo Coelho)

 

Nagyszerű dolog, ha az emberre valaki gondol és a gondolataival vigyázz rá. Aki szeret, ezt teszi. Gondol és vigyázz rá. Akit nagyon szeret. Gondolataival. Érzéseivel. Szívével. A szívében őrzi Őt, ott védi, oltalmazza. És engedi élni. Néha fájdalmas dolog ez. Mert néha úgy kell engedni élni, hogy valóban nem lehetsz a közelében. Csak távolról csodálhatod Őt, távolról figyelheted. Mégis csodálatos érzés szabadon engedni, akit szeretsz. Engedni, hogy úgy éljen, ahogy a szíve, lelke vezérli, ahogy neki a legjobb. Ahogy szüksége van rá. Elengedni, de nem elhagyni. Hanem messziről figyelni Őt, messziről vigyázni rá. A szívedben. A gondolataiddal, az érzéseiddel, a szereteteddel. És hinni, hogy egy napon visszatér. Bízni benne, érezni, hogy szeretete visszavezeti hozzád.
Létezik ilyen szeretet.  (Csitáry-Hock Tamás)

 

Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted... Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük... Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj... (Müller Péter)

 

Az unalom két ember között, nem a hosszantartó fizikai együttlétből fakad...
A távolságból ered, a lelki-szellemi távolságból! ♥ (Richard Bach)

 

Az ember egy idő után belefárad a folytonos magyarázkodásba, védekezésbe, ami annyi energiát felemészt, és tulajdonképpen teljesen felesleges. Szeretni csak az szeret, aki mindenféle játszma, külcsín nélkül a meztelen lelkedet szereti. (Kerner Mariann)

 

,,Sosem szeretsz ki valakiből, csak megtanulsz nélküle élni... :) ♥"

 

 

Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is... Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásban. Ilyen az élet!  (Andrew Matthews)

 

 

"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek! A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid úgysem hiszik el, a hülyék pedig nem értik meg. A Te saját életedben jogod van döntéseket hozni: mi az, amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy Te akarod. Ha elrontod, szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz, élvezheted. A lényeg, hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj.
Az életed egyedülálló, csak a Tiéd. Élvezd, ahogy Te akarod!!" (Rudiyard Kipling)

 

 

"Ha változtatni akarsz az életeden, akkor százezer lépés fájdalmával kell megküzdened. Elindulsz, egy lépés fájdalom. Továbblépsz, még egy lépés fájdalom, de ebben az egy lépésben hogyan lenne benne a százezer lépés fájdalma? A gyáva ember ettől az egy lépés fájdalmától fél. És racionális hazugságokkal próbálja megmagyarázni, hogy miért is nem teszi meg. Mert aki fél, az elkezd kifogásokat gyártani, hogy megmagyarázza a saját szegényes lelki bizonyítványát. Ahelyett, hogy szembenéznénk azzal, mit tettünk magunkkal, elkezdjük sajnálni magunkat. Ami jajveszékelésbe fordul, majd marjuk magunkat, hogy lehettünk ilyen hülyék. De még mindig nem változtatunk." (Dr. Csernus Imre)


 

"Próbálj meg minden zavaró, kedvezőtlen körülményt az életben átmenetinek tekinteni. Ahogy a víz színén fodrok keletkeznek, majd hirtelen eltűnnek, épp olyan a világon minden más is. Gondjaink keletkezése és múlása is végtelen ciklus forgásában történik. Az egyik jön, aztán már nincs is sehol, de máris megjelenik a következő, mely hamarosan szintén a semmivé lesz." (Dalai Láma)

 

 

 

A meditáció egy olyan energiaáramlás, melyben a lélek egy másik dimenzióba helyeződik át. Energiatesteid feltöltődnek fénnyel, és egy meditációs burok alakul ki a fizikai test körül. Ez a burok az, mi a meditációs ciklus alatt megnyitja a kaput a léleknek abba a dimenzióba, hol feltöltődik, hol információhoz jut, és ahol elengedheti azokat a terheket, mire már nincsen szüksége. (Pusztai Orsolya)

 

"Ha a Nagy Szellem azt akarta volna, hogy úgy éljek, mint a fehér ember, akkor annak teremtett volna. A sast sem lehet kötelezni, hogy úgy éljen, ahogy a varjú él." (Tatanka Ijotake)

 

 

OLYAN NINCS, AMIRŐL AZ EMBER NEM TEHET..
Ez a szabadság kulcsmondata! Vagy varázslók vagytok vagy elvarázsoltak!...(Müller Péter, Isten bohócai)

 

 

" A hasonszőrűek vonzzák egymást. Te csak legyél, aki vagy, csendes, egyenes, világosfejű. A dolog önműködő: ha azt adjuk, amik vagyunk, ha minden percben megkérdjük magunktól, valóban azt akarjuk-e tenni, amit tenni készülünk, és csak akkor tesszük, ha a válaszunk igen, akkor automatikusan el fognak kerülni bennünket azok, akiknek nincs mit tanulniuk az olyanoktól, amilyenek mi vagyunk, és vonzani fogjuk azokat, akiknek van, és akiktől nekünk is van tanulnivalónk. " (Richard Bach)

 

 

“Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)

 

 

" Valójában az érzés indítja be a vonzást, a gondolat vagy a kép önmagában nem elég. A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha pozitív gondolatai vannak, vagy ha vizualizálja, amit szeretne, akkor meg is kapja azt. Mindez azonban nem elegendő, ha közben nem érzed gazdagnak, boldognak és szeretettel telinek magad. Ebben az esetben ugyanis nem jön létre a vonzás. " (Jack Canfield)

 

 

"Ha ott van a szíved, mindig találsz megoldást, ha nincs ott a szíved, mindig találsz kifogást."(Bhakti Abhay Narayan)

 

 

De ismerős ez nekem..:-D
,,Az igazi lelkitárs életed legnagyobb kihívása lesz. A legnagyobb küzdelmet, kitartást fogja követelni. Szeretetet, gyűlöletet egyaránt fogsz érezni. Szüntelen nézeteltérések alakulnak ki a lelkek között, amik a fejlődésüket szolgálják. Majd a találkozásuk megritkul, netán megszűnik, hogy a belső fejlődésükre tudjanak koncentrálni. De így is egymás felé törekednek. Ami az egyikkel történik, az történik a másikkal is. Érzik egymást. A konfliktus helyzetek megoldása után egyesülhetnek csak!!!"

 

 

"Ha változtatni akarsz az életeden, akkor százezer lépés fájdalmával kell megküzdened. Elindulsz, egy lépés fájdalom. Továbblépsz, még egy lépés fájdalom, de ebben az egy lépésben hogyan lenne benne a százezer lépés fájdalma? A gyáva ember ettől az egy lépés fájdalmától fél. És racionális hazugságokkal próbálja megmagyarázni, hogy miért is nem teszi meg. Mert aki fél, az elkezd kifogásokat gyártani, hogy megmagyarázza a saját szegényes lelki bizonyítványát. Ahelyett, hogy szembenéznénk azzal, mit tettünk magunkkal, elkezdjük sajnálni magunkat. Ami jajveszékelésbe fordul, majd marjuk magunkat, hogy lehettünk ilyen hülyék. De még mindig nem változtatunk." (Dr. Csernus Imre)

 

 

,,Nagyon könnyű hagyni és engedni, hogy a minket érő negatív hatások elvigyenek egy olyan irányba, amely lehúz és elszív minden életerőt belőlünk. Ha nem vagyunk elég erősek, akkor rövidesen azt érezzük, hogy minden amit gondolunk és teszünk, már nem azok a tiszta gondolatok alapján fogalmazódik meg bennünk, amelyeket valójában hiszünk, ami alapján élünk és létezünk, hanem mások energiái irányítják tetteinket. Nekünk kell meghúzni azt a határt, amelyen túl már egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak mások rosszkedvére, sötét gondolataira, becsmérlő szavaira vagy aljas tetteire. Nekünk kell lezárni szívünket és pácélt ölteni azért, hogy megvédjük magunkat, megóvjuk énünk tiszta részét. Azt a teremtő részt, mely éltet minket, amely arra teremtetett, hogy belőlünk kiváltsa és felszínre hozza a szépet, a jót, az alázatosat, az Istenit."

 

 

“Hű barát az idő: felnyitja a szemeket, meghozza a tisztánlátást; tetté érleli a szándékot, alkotássá emeli a gondolatot; lecsöndesíti a szenvedélyeket, elhamvasztja az indulatokat: a vadat megszelídíti, a mimózát fölbátorítja; szétzúzza a lélek kőképződményeit, lekapargatja a szív mészkőlerakásait – aki látni s hallani tud, megérti üzenetét. Ezt úgy nevezem: változás, a mindenkit fölemelő, előrelendítő erő.” (Tatiosz)

 

Egy kapcsolat nem adhat annyit és olyan színes élményeket, mint amiket megteremtek magamnak. (Pintér Judit)

 

Tanulni kell, folyamatosan tanulni kell magadat. (Pintér Judit)

 

Kaptam valakit! Valakit, akit mindig bíztam, abban egyszer megtalálok! Aki megért, aki elfogad, aki, hol mosolyt, hol könnyet fakaszt! Kivel jókat lehet beszélgetni, lehet szeretni, s ki még a lelkemet, és szívemet is megérinti! Igaz barátot kaptam, már tudom, akiben hiszem, hogy nem csalódom! (Kerepesi Edit)

 

Aki szeret megért, és elfogad. (Kerepesi Edit)

 

,,Gondolj olyan gondolatokat, amelyektől jól érzed magad, hozz olyan döntéseket, amelyektől jól érzed magad, és tégy olyan lépéseket, amelyektől jól érzed magad!”

Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet. (Louise L. Hay: Kiemelkedő életet teremthetsz)

 

"Engedje meg magának, hogy jobban érezze magát! És aztán megtanulhatja, hogyan engedje meg magának, hogy folyamatosan jobban érezze magát."

Megtörténhet, hogy egy napon rádöbbenünk: megvan ugyan a kényelmünk, a biztonságunk, valami mégis hiányzik az életünkből. Jó ideje egy helyben állunk, valamerre lépnünk kellene, hogy elégedettebbek legyünk. Merjünk kockáztatni? Mi van, ha kudarcot vallunk? Ez a könyv­ segít abban, hogy végre "leszálljunk a döglött lóról". (Judith Sills -Szállj le a döglött lóról!)

 

Amikor megérted valódi természetedet, kezdesz a maradandó boldogság forrásából élni, amely nem valamely konkrét okból fakad, hanem valódi belső öröm. Eltölti életedet a hatalom, a szabadság és a kegyelem. (Deepak Chopra: A boldogság, mint erőforrás)

 

Ne higgyetek csak azért valamiben, mert sokan állandóan ismételgetik.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert valószínűnek tűnik.

Ne higgyetek a képzelgéseknek és a vízióknak, amelyeket Isten üzenetének tartotok.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert egy tanító vagy egy pap tekintélye áll mögötte.

Abban higgyetek, aminek hosszadalmas kutatás után meggyőződtetek a helyességéről, és ami összhangban áll saját magatok és mások egészségével, és boldogulásával. (Buddha)

 

A könyvben nem az érték, ami le van írva, hanem amit kiolvasunk belőle. Minden szó arra való, hogy megindítson bennünk egy folyamatot, s mi ezt hitelesítsük. (Kosztolányi Dezső)

 

…olyan az ember természete, hogy csak akkor érheti el tökéletesedését,

ha embertársai tökéletesedéséért, javáért tevékenykedik.

Ha csak önmaga számára munkálkodik, lehet ugyan híres tudós, nagy bölcs,

kitűnő költő, de tökéletes, igazán nagy ember soha….a tapasztalat azt mutatja,

hogy az a legboldogabb, aki a legtöbb embert tette boldoggá. (Karl Marx)

 

,,Sok ember fél a csendtől, a magánytól. Fél a tükörtől, amelyet a csend, a magány tart eléje. Mert az ember sohasem az, akinek társaságban látszik, akinek emberek között mutatja magát. Az ember mindig az, aki csendben, magányban szembenéz önmagával." (Bozzay Margit)

 

Ennyire egyszerű...lenne, ha...
Az ember saját egója körül forog, és csodálkozik, hogy nem változik semmi… Összeesküvés-elméletek áldozatává avatja önmagát, hogy legyen kifogása azokkal szemben, akik emlékeztetik: a belső és így a külső transzformációt sem adják ingyen, dolgozni kell érte. Nagyon elszántan és kitartóan…
…mert amikor épp elhinnéd, hogy célba értél, akkor érkeznek a legnagyobb próbatételek…
Ne irigyelj hát senkit: mindenkinek kihívás a saját élete… És akinek a mosoly, a nevetés az arcán gyakori, az bizony már megdolgozott eredményeiért, ennyi az egész.
Életről életre tanuljuk a földi létet, és azt, hogyan legyünk urai érzelmeinknek, gondolatainknak – mégis kevés még a boldog arc… mert a belső háborút megvívni kevesen akarják, inkább beletemetkeznek önsajnálatuk mocsarába, és az egész világot okolják a szenvedésükért…
Senki nem hibás. Te sem vagy az. Egyszerűen csak akarva-akaratlanul alakítod az életed… ITT és MOST is épp ezt teszed. Nem tetszik a kép? Akkor változz: gondolkodj másként! Döntsd el: boldog leszel… és tűzön-vízen át tarts ki az elhatározásod mellett… (Cs. Szabó Virág)

 

,,Figyelj! :)
Az én igazságom, az nem biztos, hogy ugyanaz mint a tiéd. Amit én igaznak tartok, és felismertem, az az én megfigyeléseimen, és érzéseimen alapszik. De az én igazságom, amit én megtapasztaltam, segíthet neked abban, hogy felismerd a saját magad igazságát. Figyeld meg mi az amivel azonosulni tudsz, mi az amit igaznak hiszel bármiben, mi az amivel együtt rezegsz és lelkesít, felemel téged. Lelked úgy is elvezet ahhoz ami neked szükséges, csak figyelned kell, hogy mit mutat neked! :) Ezekre figyelj nagyon, és ezek által tudod felépíteni a saját Világodat, és az Igazságodat. Ne feledd, az érzéseid segítenek, és elvezetnek a te megismerésedhez, és igazságodhoz! Lehet, hogy találkozol valakivel, vagy a kezed ügyébe akad egy könyv,...egy film ami felnyitja a szemed, és nagy hatással lesz rád!! Volt már olyan veletek biztos, hogy valakinek odaadtatok egy könyvet, hogy olvassa el mert rád nagyon nagy hatással volt, és ajánlod neki is, hogy olvassa el, és nála a hatás elmarad,...hát nem véletlen, mert az a könyv neked szól, és a mondanivalója csak rád van olyan hatással, mert neked kellett megtanulnod belőle valamit, ami lehet egy életre megváltoztatja az életedet, vagy a világról kialakult nézetedet! Csak FIGYELJ az érzéseidre,...a Lelkedtől érkező apró üzenetekre, legyél befogadó, és hagyd, hogy vezessen a Lelked, mert ő mindig irányt mutat neked, és elvezet ahhoz ami által rábukkanhatsz, és megismerheted az IGAZSÁGOT! :)"

 

"Az ajtók azért voltak zárva, mert soha nem értettem meg, hogy én vagyok az egyetlen személy, aki kinyithatja őket...!" (Paulo Coelho)

 

"Nem lehet nevelni félelem és követelés nélkül, nem lehet együtt élni valakivel, ha nincs benne kapcsolatban az a motívum is, hogy elveszíthetem a másikat. Feltételek kellenek. Ezt pedig nagyon nem szeretik az emberek, mert bennük van az infantilis vágy, hogy feltétel nélkül fogadják el őket. Ez azonban irreális. Nincs ilyen." (Popper Péter)

 

,,Akárhányszor hadakozol, akadályozod a spirituális összeköttetésedet az égiekkel. Ahhoz, hogy halld az angyalokat, engedd el magad és a helyzetet is!... :)"

 

Amikor szembenézünk a félelemmel és áthaladunk rajta, átérünk az alagút másik végére. Látjuk a fényt. Felismerjük az igazságot, és nem csak győztesnek és nagyon boldognak érezzük magunkat, hanem visszanézve azt látjuk, hogy nem is volt olyan szörnyű, mint képzeltük. (Mabel Katz: A legkönnyebb út)

https://www.facebook.com/HooponoponowayMagyarorszag/photos/o.240336565984898/434288953305274/

 

Az Isten nem bálvány, akit imádni kell, és akinek hízelegni kell, Isten az eszmény, amelyet az embernek mindennapi életében meg kell valósítania. (Lucy Mallory)

 

Az Út benned van
Teljesen mindegy, hol vagy, és mit csinálsz, miként az is mindegy, hogy kinek hiszed magad -önmagadat keresed! Bármit teszel, egy napon meg fogod találni az utat. Eldöntheted, hogy egy nehezebb utat választasz, vagy a létkönnyedségének útját, a döntés a te kezedben van. Még ha azt gondolnád, hogy nincs több kiút, csupán egylépésnyire vagy az úttól -az úthoz vezető kapu ugyanis belülről nyílik!
Amint ráléptél az útra, kezdődik a tulajdonképpeni élet. Választhatsz, hogy sok-sok évet vársz még erre, akár inkarnációkat, ám ezt az igazi életet akár
most is megkezdheted, ebben a pillanatban. A legmegfelelőbb idő erre mindig a most. Mihelyt ráléptél az útra, mindaz, ami eddig számodra fontos és elérendő érték volt, teljesen lényegtelenné válik. Új képességeket és ismeretlen erőket fogsz majd felfedezni, az élet olyan lehetőségeket fog kínálni számodra, amelyekről eddig még csak álmodni sem mertél. Ez mind a te szellemi örökséged, amely örök időktől fogva vár rád, arra, hogy felébredj, és önmagadat birtokba vedd. Semmi mást nem kell tenned, mint régi énedet elengedned, hogy Igaz Valód előléphessen
most! Életkörülményeidnek te vagy a teremtője! Tudatosan választhatsz, milyen életet akarsz élni! (Kurt Tepperwein)

 

Ha kihűlt körülötted a világ és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadba, mint egy tüzes kis kályhába, és áraszd a meleget! Meglátod, mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még. (Müller Péter)

 

"Nem akkor és nem úgy, de valamilyen formában megkapjuk. Egyszer csak ott van. Néha olyan késve, hogy nem is emlékszünk rá, hogy ez a mi vágyunk volt. Maga a vágy ugyanis - a "kell!", az "akarom!" - késlelteti a megvalósulást. Amikor elengeded, megjön. Ez a mágia egyik nagy titka." (Müller Péter)

 

,,A SZÍVEDET NEM OSZTHATOD SZÉT, DE MEGOSZTHATOD ANNAK MELEGÉT . AKIRE HULLT MÁR EZ A FÉNY, AZ TUDJA MENNYIT ÉR!" (B. M.)

 

SZINTE CSODÁKRA KÉPES AZ EMBER , HA FÉLELMEI DACÁRA MEGTANUL ELŐRE LÉPNI !!! (B.M.)

 

,,Vannak bizonyos emberek, akik képesek életünk napjaiba az öröm sugarát lopni, akár egyetlen mosollyal, s akik ha meghallgatnak, vagy csak odafordulnak felénk, máris jobban érezzük magunkat. Az ilyen barátokat kincsként őrizzük a szívünkben, és lelkünk részévé válnak."