Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 18

 

 

Modern boldogságok
Boldogok, akik mosolyognak és jó reggelt kívánnak azoknak, akiknek oly hosszúak magányos, álmatlan éjszakáik.
Boldogok, aki barátságos szavakkal fordulnak embertársaik felé.
Boldogok, akik nem szólnak meg másokat sem nyíltan, sem titokban.
Boldogok, akiknek éles a szemük és nem a látszat szerint ítélkeznek.
Boldogok, akiknek jó a hallásuk és meghallják embertársaik kéréseit.
Boldogok, akik segítő kezüket mások felé nyújtják.
Boldogok, akiknek türelmes a lábuk és elkísérik a szenvedőket.
Boldogok, akik nem fukarkodnak a szavakkal és finom selymüket másokra borítják.
Boldogok, akik szeretetük hatalmával megjelenítik Jézus Krisztust, mert övék a mennyek országa.
Nem az álmok, nem a képzelet országa, hanem az itt és most születő mennyország, amely az örök élet kezdete a Földön.

https://www.facebook.com/lelki.gyogyir/photos/a.415776341804946.89716.415745368474710/452724124776834/?type=1

 

 

"Többségünk csendesen, minden felhajtás nélkül éli végig életét e földön. Aligha fogadnak bennünket vörös szőnyeggel, nem emelnek tiszteletünkre pompás emlékműveket.
Ez azonban nem csökkenti fontosságunkat.
Száz számra várják ugyanis az emberek, hogy egy magunkfajta odalépjen hozzájuk: emberek, akik hálásak lesznek a mi együttérzésünkért, bátorításunkért...
Valakinek boldogabb lesz az élete, mert nem sajnáltuk az időt, hogy megosszuk vele, amit adni tudunk.
Többnyire alábecsüljük egy mosoly, egy simogatás, egy kedves szó, egy figyelő tekintet, egy őszinte bók, vagy csekélyke törődés erejét, pedig mind képes rá, hogy új irányt szabjon az életnek.
Nem is gondolnánk, mily végtelen sok lehetőség adódik nap mint nap, hogy szeretetünket kimutassuk." (Les Buscaglia)

 

 

Van egy mondat....
„Szükségem van rád.” De hogyan? És miért? Egyszerűen azért, mert vagy, létezel, élsz. Mert megnyugtató érzés számomra a létezésed. Nem lehet megmagyarázni, hogy miért. De nem is kell. Önzés ez? Egy picit, talán. Azért van szükségem rád, mert a bennem lévő szeretetnek van szüksége rád. Téged választott, téged akar szeretni. És neked akar adni minden szépet és jót, amit addig összegyűjtött. És ha ez megtörténik, ez számomra mindennél több. Vagyis, valóban, ebben van némi önzés, hiszen mindez engem (is) boldoggá tesz. Ha te boldog vagy, én is az vagyok. Ám ha te is ugyanezt éled meg, akkor már nem önzés, akkor valóban igazzá, tisztává, önzetlenné válik a mondat.
Létezik ez a mondat. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"Sokféle találkozás van...
Mindegy milyen, üzleti, diplomáciai, baráti, vagy éppen futó, de a legtöbbjüket a szavak határozzák meg. A beszélgetés. De vannak találkozások, amikor nem a szavak vagy a tettek a legfontosabbak, nem is a találkozás hossza. A két fél talán nem is tudja, mit mond, mit tesz, nem tudja, mennyi idő telik el egymás jelenlétében. Mert ilyenkor a legfontosabb maga a találkozás. A másik lénye, jelenléte. Ritkák az ilyen pillanatok. De ezek az igazi, legmélyebb, legfontosabb találkozások. Ezek adják a legtöbbet, ezek jelentik az életet, ezek adnak értelmet mindennek, és erőt mindenhez.

És léteznek ilyen találkozások." (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

A csók misztériuma, hogy a szánk ilyenkor nem beszél, de némán összeforr: testünk "legintellektuálisabb" szervéről, a szájról és a nyelvről kiderül, hogy valódi funkciója nemcsak az információk cseréje, hanem az érzéki szereteté is. Nyelvünkkel és az érzékeny idegekkel befont ajkunkkal többet lehet üzenni, mint szavakkal. És amikor két test összeforr, nemcsak "testileg érintkezik", hanem két lélek is egymásba rezeg, s a találkozás extázisában azt kérdjük egymástól: hol voltál eddig?
(Müller Péter)

 

 

Van a cél…
És van az út. Sokan azt mondják, elégedj meg azzal, amid van, amit kaptál, ne akarj többet, ne légy elégedetlen, ne álmodozz. De te ne hallgass rájuk! Igenis, legyenek álmaid, céljaid, nem baj, ha most megvalósíthatatlannak tűnnek. De ha nem álmodsz róluk, ha nem teszel értük, ha eleve feladod, valóban, soha nem is éred el őket. Az őszinte vágy mindig éljen a szívedben. Sokszor ennyi is elég. Az őszinte vágy. Ez a vágy elvezet célodhoz. És miközben vezet, fedezd fel az út szépségeit is. De ne állj meg mellettük, ne maradj ott. Hanem lépj tovább. Célod felé. Mert amit útközben találsz, még nem a célod. Hiába gondolod, hiába mondják, hogy ennyi is elég. Nem. Ne elégedj meg vele, hiszen a célod vár téged. És célodat elérni, az lesz az igazi szépség. Amit pedig útközben találsz, nem hiába van ott. Azért van, hogy majd még jobban tudd értékelni célodat, azért, hogy velük teljes legyen a kép. A sok szépség, amit útközben észrevettél, szívedben gyűjtöttél, célod elérésével válik teljessé. Benne, célodban nyer értelmet. Útra is szükség van, és célra is. Egyik sem teljes a másik nélkül. Igen, a cél, és az úton felfedezett sok kis apróság együtt jelentik az életet.
Az Életet.
(Csitáry-Hock Tamás)

 

 

Van a kulcs...
A kulcs, ami nyitja a zárat. De nem minden zárat. Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót. Próbálkozol, mert hiszel benne. Hiszed, hogy a megfelelő zárat találtad meg. És gondolkodsz, hogy vajon hol a hiba. Mit csinálsz rosszul, miként kellene próbálkoznod. Azt hiszed, benned van a hiba. Aztán talán azt, hogy a zárban. Pedig nem. A hiba nem benned, nem a zárban van, és nem is a kulcsban. A hiba ott van, hogy nem a megfelelő zárra találtál rá. Így hiába próbálkozol, hiába erőlködsz, hiába vesztegeted az időt. A zár nem nyílik. És ha őszinte vágy él benned, hogy bejuthass oda, abba a rejtett zugba, ami a tiéd, ami rád vár, akkor tovább kell keresned. Felkutatni azt a zárat, amelyet erőlködés nélkül nyit a nálad lévő kulcs. És ha megtaláltad, és remegő szívvel, reszkető kézzel megnyitottad, beléphetsz ebbe a rejtett zugba. Ebbe a csodába, amely rád várt. Ami csak a tiéd. Az otthonod. Ajtóval, zárral, kulccsal. A megfelelővel.
Létezik ilyen kulcs.
(Csitáry-Hock Tamás)

 

 

„Néha elég pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem. Csak van valami. Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon. Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül. És félsz, és halálra rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében. Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal. Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot, amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját, minden mocsoktól és szennytől mentes arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Az életed összeomlik, mint egy kártyavár. De nem bánod, tudod, hogy legközelebb nem kártyavárat kell építeni, hanem biztosat. Megreped a burok, amiben éltél, és kapsz még egy esélyt. Egy esélyt egy más, egy igazabb, jobb életre. Kapsz egy lehetőséget, hogy megértsd a világot, az embereket, az élet lényegét, hogy élni kezdj, és abbahagyd a fejedben lejátszott sakk játszmát. Nem tudod mit hozhat a holnap, de nem is érdekel, mert tudod Ő ott lesz melletted.., nem vagy benne biztos, de érzed, hiszen olyan mint Te.”

 

 

"Igazából csak élvezd a pillanatot, és az bőven elég. Ahhoz is, hogy alakuljon az életed, és ahhoz is, hogy jól érezd magad. Tök mindegy, hogy mit gondolsz, mi lesz majd jó neked, van, hogy pont az tör majd össze. Hagyd, hogy az élet mutassa meg, hogy merre van az arra. Menj utána, ne kételkedj, és próbáld meg élvezni, akármit is hoz, ugyanis... Minden azon múlik, hogy mered-e élvezni, még azt is, amiről más azt gondolná, hogy lehetetlen mosollyal az arcodon végigcsinálni."(Oravecz Nóra)

 

 

“Mert nem az tesz gazdaggá, amit birtokolsz, hanem aminek tiszta szívedből örülni tudsz!” (Louis de Saint-Marché)

 

 

Találtam egy szívet
Találtam egy szívet, pedig nem kerestem
E nélkül is zajlott, mozgalmas életem
Egy kicsiny, kedves szív volt, ott lapult a földön
De magamhoz emeltem, ne vesszen el ködön…

Találtam egy szívet, kedvesen szólított
Akkor még vak voltam, aztán megmozdított
Súgott a fülembe, ez az ártatlan szív
Később hallottam meg, senkit, csak engem hív

Rátaláltam mostan, e kicsi szívecskére
Hogy boldogságot hozzak, csendes életébe
Ő régen csak reám várt, de én nem hallottam
Mert lelkem kicsapongott, csak ettem és aludtam

Találtam egy szívet, még most is ott heverne
De megérintett engem, s az égig felemelne
Csak nézem a kezemben, ezt az életszívet
S fáradt két szememben, kihozza a könnyet…

Találtam egy szívet, de én nem kerestem
Hiszen ő talált meg, én csak eltévedtem
Tévedj el hát Te is, drága jó barátom!...
Hogy szíved választottja, egy nap rád találjon…
Árvai Attila

 

Bízz magadban, és lásd meg belül a gyémántot, ugyanis ha észreveszed, tudni fogod, hogy másként kell bánnod vele, mint holmi bizsukkal. Onnantól pedig ezt szem előtt tartva roboghatsz előre, akkor meg aztán akárki akármit mondhat, nem fog érdekelni, ugyanis te tudni fogod, hogy ott legbelül egy gyémánt ragyog. Nem fogsz kérkedni vele, ugyanis az arra érdemes meg fogja látni. És soha ne feledd. Nem mindenki tud különbséget tenni gyémánt és üveg között. (Oravecz Nóra)

 

Engem nem érdekel az az arcod amit másoknak mutatsz. Sőt. Hidegen hagy. Értsd meg, ha engem szeretnél, meg kell nyílnod. Meg kell mutatnod valamit magadból, ami más, mint amit a többiek látnak, ugyanis csak abba tudok beleszeretni. Ami mindenkié, az engem nem érdekel. Különleges csak akkor lehetsz az életemben, ha meg mered nyitni a lelked, és nem félsz átadni magad nekem. Nem kellenek álarcok, hiszen ha velem vagy, nem eshet bántódásod. Azért vagyok itt, mert szeretlek. De meg kell értened: nem szerethetek valakit, aki igazából nem is te vagy...♥ (Oravecz Nóra)

 

Minden nő megérdemel egy pasit, aki még akkor is mosolyt tud csalni az arcára, amikor semmi oka nincs rá. Amikor összedőlt a világ körülötte, amikor mindent elveszített, mert egy mosoly pillanatok alatt rádöbbenti: ami számít, az már ott van az életében, az összes többi meg kit érdekel. Szóval erre képes egy mosoly tőle: visszahoz a jelenbe, és segít élni. (Oravecz Nóra)

 

Az Élet magadra hagy, te meg toporzékolva kívánod őt vissza, mert inspiráljon már, mondja el, hogy mennyire ügyes vagy, és mennyi minden van benned. De ő magasról tesz arra, hogy te mit akarsz. Elmegy, és teszteli, hogy mennyire hiszel abban, ami vagy. Észreveszed-e azt, ami benned van. Ki tudod-e hozni anélkül, hogy bárki hinne benned, hogy bárki azt mondaná, hogy te bizony még a világot is megválthatod. Hiszen a maga módján mindenki megváltja a maga kis világát, nap mint nap. Mindenki, aki képes tenni azért, hogy más legyen az élete. (Oravecz Nóra)

 

Sokszor nem értem, hogy emberek miért maradnak együtt, ha látják, hogy a sokadik eljátszott, eldobott, összetört esély után sem működnek a dolgok. Igen, nehéz észnél lenni, ha valakit szeretsz, főleg elengedni... De ha nem voltál boldog mellette, vajon mitől lenne másabb, ha újrakezdenétek? Pár hétig nyilván minden működne, de ha két ember nem ugyanazt a puzzle-t rakja, akkor felesleges egymás idejét húzni. Forgathatod, próbálgathatod, hátha beleillik a képedbe, de nem fog. Egyszerűen csak annyi van, hogy a saját kirakósodat kell kiraknod. Nem a máséval foglalkozni, hanem a sajátodéval. Nem beleerőszakolni egy darabot, hogy illeszkedjen már végre, mert ott a helye, hanem felfogni és elfogadni, hogy valami teljesen más illik oda. (Oravecz Nóra)

 

Néha csak feladnám és tovább sétálnék, választanék egy másik életet, egy egyszerűbbet, kevesebb meglepetéssel és kihívással, aztán meg belegondolok, hogy az a vesztesek játszmája, aztán meg pofozom magam, hogy miért vesztesezem le azt, aki ácsorog, hisz én is azt teszem. Aztán meg ismét jár az agyam, és beugrik, hogy de nem is, mert haladok ám előre, fogják a kezemet, csak minden úgy összefolyik. Olyan nagyon. Nem is értem. Mindenesetre nyugtat, hogy a legjobb tanulók kapják a legnehezebb leckéket. (Oravecz Nóra)

 

Semmi más nem változott csak a viszonyom a gondolataimhoz, vagy a gondolataim viszonya hozzám!!! (Pintér Judit)

 

Mikor boldogságot érzel, akkor minden szép és egyszerű, ha szomorúságot megengeded magadnak, akkor minden szomorú és csúnya. (Pintér Judit)

 

 

Neked jók a hétköznapjaid?

A boldogságos gondolatok azzá teszik! És ha van, ami a boldogságos gondolatokat felébreszti bennünk, akkor minden csodálatos! (Kerepesi Edit)

 

 

Akit szeretünk, azzal minden jóban osztozunk!:) (Kerepesi Edit)

 

 

,,Ne engedj el... szoríts magadhoz... Szívemnek melletted a párja...
Ebben a zord világban.... megnyugvást már csak melletted találna ♥
"

 

 

„Semmi sem rendezettebb, mint az,
Amit a szeretet rendez el,

És semmi sem szabadabb, mint az,
Amit a szeretet köt össze.”
(Chiara Lubich)

 

 

Nekem fontos a sex.
Annyira mint a szeretet.
mint a mosoly.
mint a nevetés.
mint egy jó beszélgetés.
mint egy jó étel.
mint egy erdei séta.
mint egy csók
mint egy ölelés.
stb:)

 

 

" Vágy sok van, szükséglet kevés. A szükségleteket ki lehet elégíteni; a vágyakat soha. A vágy megőrült szükséglet. Lehetetlen kielégíteni. Minél jobban próbálod kielégíteni, annál többet és többet akar. A vágyak csúnyák, és szörnyeteget csinálnak az emberekből. Őrültté teszik őket. Amint kezded megtanulni, hogyan válaszd a békét, máris elég egy apró szoba, elég egy kevés élelem, elég néhány ruha, elég egy szerető társ." (Osho)

 

 

 A valóság megértésének elmélete a bölcsesség, gyakorlata pedig az együttérzés. (Őszentsége a Dalai Láma)

 

 

"Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondjak: "Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyáira pazarol! Önző, rideg fráter!" - ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért, te sétálj csak kutyáddal." (Márai Sándor)

 

 

Az emberi lény része az elme és nem fordítva. Csak elfelejtettük, hogy hogyan és hol kell kikapcsolni, s ezért olyanná vált, mint az állandóan működő tévékészülék. Folyamatos zajt tart fenn bennünk, amitől képtelenek vagyunk meghallani a szívünk szavát, már azt sem tudjuk, mert nem érezzük, hogy valójában mit is szeretnénk, hogy mik a valódi vágyaink. Így kerültünk nagyon távolra önmagunktól, s ezzel attól az univerzumtól is, amelynek részeként létezünk. Most azonban itt a lehetőség. Mi arra bíztatunk, hogy ragadj meg minden alkalmat arra, hogy a szívedből élj, tanuld meg kikapcsolni az elmédet, hagyj fel az eddig alkalmazott összes kifogással, mert ezeknek már lejárt az ideje. Meglátod, csodálatos élményekben lesz részed, ha megismered a szívedet, a vágyaidat, az erődet, azokat a kincseket, amik benned rejlenek. Tudd, hogy nem vagy egyedül, s a megfelelő segítséget mindig megkapod, csak légy nyitott, hogy észre is vedd!

 

" Buddha azt mondja: Úgy mozogj az életben, mint egy méh – örvendezve, ünnepelve, táncolva, énekelve, de úgy, mint egy méh — egyik virágról a másikra. Legyen mindenről saját tapasztalatod, mert csak tapasztalatokon keresztül lehetsz érett. De ne birtokolj semmit és senkit, ne ragadj le sehol. Áramolj, mint egy folyó — ne légy állóvíz. Belül — természetesen — telepedj le, nyugodj el, kristályosodj ki, de kívül maradj egy vándor." (Osho)

 

"Az elfogadás bölcsessége - Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha te választottad volna! Fogadd el, és cselekedj! Dolgozz mindig vele együtt - soha ne ellene! Tedd a barátoddá, a szövetségeseddé - ne az ellenségeddé! Egész életed csodálatos változáson fog keresztülmenni." (Eckhart Tolle)

 

"Nem „ott és akkor”, hanem „itt és most”! Nem kell sehová sem eljutni. Minden eljön magától, csak teremts neki magadban helyet a befogadásra. Az élet kész arra, hogy megtörténjen veled. Olyan sok gátat emelsz, és a legnagyobb gát az akarás. Ha folyton kergetsz valamit, az élet hiába jön, hiába kopogtat, soha nem talál otthon. Mindig valahol másutt vagy." (Osho)

 

"Az én igazságom, az nem biztos, hogy ugyanaz mint a tiéd. Amit én igaznak tartok, és felismertem, az az én megfigyeléseimen, és érzéseimen alapszik. De az én igazságom, amit én megtapasztaltam, segíthet neked abban, hogy felismerd a saját magad igazságát. Figyeld meg mi az, amivel azonosulni tudsz, mi az amit igaznak hiszel bármiben, mi az amivel együtt rezegsz és lelkesít, felemel téged. Lelked úgy is elvezet ahhoz, ami neked szükséges, csak figyelned kell, hogy mit mutat neked! Ezekre figyelj nagyon, és ezek által tudod felépíteni a saját Világodat , és az Igazságodat. Ne feledd, az érzéseid segítenek, és elvezetnek a te megismerésedhez, és igazságodhoz! Lehet, hogy találkozol valakivel , vagy a kezed ügyébe akad egy könyv,...egy film ami felnyitja a szemed, és nagy hatással lesz rád!! Volt már olyan veletek biztos, hogy valakinek odaadtatok egy könyvet, hogy olvassa el mert rád nagyon nagy hatással volt, és ajánlod neki is, hogy olvassa el, és nála a hatás elmarad,...hát nem véletlen, mert az a könyv neked szól, és a mondanivalója csak rád van olyan hatással, mert neked kellett megtanulnod belőle valamit ami lehet egy életre megváltoztatja az életedet, vagy a világról kialakult nézetedet! Csak FIGYELJ az érzéseidre,...a Lelkedtől érkező apró üzenetekre, legyél befogadó, és hagyd, hogy vezessen a Lelked, mert ő mindig irányt mutat neked, és elvezet ahhoz, ami által rábukkanhatsz, és megismerheted az IGAZSÁGOT!"

http://teremtesmisztikaja.blogspot.hu/2012/10/figyelj.html

 

 

"Tudod, hol van a saját utad? Ott, legbelül: magadban. Onnan indul el a világba. Ne várd, hogy amikor ezen lépdelni kezdesz - tapsoljanak neked. Nem fognak. Sőt, huhognak és megpróbálnak visszahúzni téged. Mert te már nem akarsz abban a szenvedésben maradni, amiben ők élnek. Ők a nincshez, a nem lehethez és a problémákhoz ragaszkodnak. Te nem. Mást választottál. Boldog leszel!" (Kiss Vanda Emília)

 

 

Nincs külső oka a boldogságnak vagy a boldogtalanságnak, ezek a dolgok csak ürügyek. Lassan-lassan felismerjük, hogy valami bennünk változik, aminek semmi köze a külső körülményekhez. A hangulataid az öntudatlanságodtól függenek. Ezért csak figyelj, és légy tudatos. Ha boldogságot látsz, csak figyeld, és ne azonosulj vele; ha boldogtalanságot látsz, megint csak figyelj. (Osho)

 

Van, hogy valakire nagyon büszke vagy. Szeretnéd megmutatni az egész világnak, hogy megismerjék, hogy szeressék, hogy elismerjék őt. De nem teheted. Nem mondhatod el senkinek, hogy te ismersz, szeretsz egy rendkívüli lényt. De így is büszke lehetsz rá. A szívedben, a lelkedben. (Csitáry Hock Tamás)

 

Az a nap az igazi karácsony, a nagy ajándékozás, a szeretet napja, amikor magadhoz ölelheted a Kedvest. (Csitáry Hock Tamás)

 

,,Most a világ tele van olyan emberekkel, mint te. Magányosak. Hiányzik nekik valaki. Szerelmesek valakibe, akibe nem kellene. Olyan titkaik vannak, amiket soha nem hinnél el. Vágyakoznak, álmodoznak, remélnek, és minden alkalommal, amikor kocsival, busszal, vagy vonattal mennek valahova, kinéznek az ablakon és nézik az embereket, miközben azon agyalnak, hogy vajon min mehettek keresztül. Kíváncsiak rá, hogy vannak-e a világon olyan emberek, mint ők. Ők pont olyanok, mint te, és bármit mondhatnál nekik, megértenék. Sosem vagy egyedül."

 

"A csalódás a legfájdalmasabb tapasztalat, nemcsak a személy miatt, akiben csalódtunk, hanem főképp azért, mert megsebesült bennünk a tisztelet vágya. (Hevesi András)


Micsoda időpocsékolás volt egy helyben vesztegelni és mindenáron azon igyekezni, hogy gyökeret eresszek olyan talajban, amelyben már nem nő semmi." (Paulo Coelho - A Piedra folyó partján ültem és sírtam)

 

,,Az álom valami, amire igazán vágysz, ami igazán fontos neked. Az álom valami, amit elképzeltél, és amiről nem szabad lemondanod. Mindegy, hogy nem érti senki, mindegy, hogy mit gondolnak róla. Ez a Te álmod, és mindent meg kell tenned érte, hogy valóra váltsd! Mindent. Nem szabad, hogy érdekeljen, mit gondolnak róla az emberek, nem szabad, hogy hagyd elrabolni álmaid. Ha a szíved szólít, követned kell szavát."

 

"Szeretni csak akkor tudsz valakit, ha néha-néha meghallod az ő boldogsághangját. Más, mint a tiéd, de ha szereted, ismerős. Rá tudsz hangolódni. S el is tudod dalolni neki, néha. Ezek az élet ritka és csodálatos pillanatai." (Müller Péter)

 

,,Van két ember, akik szeretik egymást.
Nem szerelem, mert az elmúlik.
Ez soha!
Barátság? Ez annál sokkal több!
Egy földöntúli viszony,
Amelyet az angyalok támogatnak.
Egy tiszta, mély, őszinte és önzetlen lelki társi kapcsolat.
Összeköt két embert egy láthatatlan szál,
Melyet senki nem szakíthat szét.
Nincs magyarázkodás, nincs felelősségre vonás, csak a hit.
Úgy szeretik és fogadják el egymást, ahogy van,
És bármit megtennének a másik boldogságáért.
Az ilyen kapcsolat az Isten ajándéka,
És boldog lehet az, aki ezt megélheti..." (Mándoki Orsolya)

 

,,Ha valaki nem tesz meg érted legalább annyit, amennyit te érte, akkor nem ő az igazi. Ő csak 1 újabb útitárs az igazhoz vezető rögös, és hosszú úton. Ha megtalálod azt, akit keresel, akkor azt rögtön tudni és érezni fogod, mert olyan érzés lesz, mintha mindig is őt kerested volna. Idegen, és mégis ismered... Még távoli, mégis közelebb van mint bárki más. Szemedbe néz, de a lelkedbe lát. Hozzád beszél, de a szívedhez szól. Na ő lesz az igazi!"

 

,,Váratlanul érkezett, felforgatva mindent. Jöttével egy hurrikánt hozott, s megannyi csodálatos érzést. Színt vitt az életembe, mosolyt csalt az arcomra. Kitöltötte az űrt a szívemben, s befoltozgatta a sebeimet. Sokkal többet adott nekem, mint azt el tudtam képzelni. A mosolya boldogsággal töltött el. És annak ellenére, hogy reménytelen esetnek tűntem, jött ő, egy véletlen találkozás, és megmentett engem. Megmentett saját magamtól, a magánytól, és a szomorúságtól. Megtaláltam benne magam. Ő az, akivel önmagam lehetek. A törött szívemet összeragasztgatta, s most nála van. Jó helyen, úgy érzem. Nem fogja összetörni. Tudom, érzem. Vigyázni fog rá. Ahogyan én is vigyázni fogok az ő szívére. S most egyek vagyunk. Végre, úgy érzem, van valaki, akivel igazán boldog lehetek. Rég éreztem így, sőt talán még sosem. Rég kaptam ilyen tiszta szeretetet. S nem kér semmit cserébe. Nem kér, de annyit adok neki, amennyit csak tudok. Annyi szeretetet, amennyit csak lehet. Mert megérdemli. Megérdemeljük egymást, és egy közös boldog életet. Szinte csoda, hogy egymásra találtunk. És ezt a csodát őrizni fogom, vigyázni fogok rá, s nem engedem elveszni soha..."

 

Valahol rád is vár egy szép ajándék, és szépen lassan bontsd a csomagolást, de közben ne légy zavart, sem türelmetlen, sem zárkózott, hanem élvezd lépésről lépésre.... lassan, ahogy a tiéd lesz. A lényeg, hogy az oda vezető utat is élvezni kell!!! (Juhász Tímea)

 

,,Olyan társat kívánok Neked az Új Évben, aki majd nem csak szemével lát Téged, hanem a lelkével is érez...nem csak a kezével simogat majd, hanem gyengéd, szerelmes szavakkal, nem csak a karjával ölel át, hanem féltő szeretettel,..Aki nem a mobiltelefonjában tárolja a neved, hanem a szívében hordozza azt, aki soha nem múló vággyal kíván... Akinek, ha belenézel a szemébe, a lelkébe is betekintést nyersz, és ott megpillanthatod a saját, gyönyörű lelkedet...Csupán ennyit kívánok Neked...
( Ha megtalálod, majd tudd, hogy kinek köszönheted ) :))"

 

 

Te is hangszer vagy, hegedű. Nem mindegy hát, hogy milyen kéz fogja le lelked húrjait. Ki az, aki a legcsodálatosabb, szívbemarkoló dallamokat tudja elővarázsolni belőle, és ki az, aki csak erőltetett, fülsértő lármát csap vele. Mert minden hangszernek megvan a maga zenésze, és minden léleknek megvan a maga zenésze. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

Vágytam én már sok mindenre. De rá kellett jönnöm, nincs annál erősebb vágy, mint amikor a másik közelségére vágyunk. Amikor úgy vágyunk a másik közelségére, hogy az nem lehet mellettünk, amikor vágyakozásunk kielégíthetetlen, vágyunk tárgya elérhetetlen. Ettől kezdve elindul az ördögi kör, a gyötrő láncreakció, amiből képtelenség kiszállni, hiszen az ösztön a mozgatórugója. Elindul a játék, az a kínzó játék, amit férfi és nő ösztönösen játszik egymással. A játék, amely során nem is a másik testét kívánod, hanem a lényét. Minden porcikáddal kívánod a látványát, ami talán messze van a tökéletestől, de számodra a mindent jelenti. Kívánod a hangját, aminek érzékelésére a körülötted zajló világban megáll az idő, és a te saját hangod is átváltozik. Idegen lesz, olyan, mintha nem is te volnál. Pedig ez a hang vagy csak te igazán. Mert minden, ami eddig volt, megszűnt létezni. Minden, ami eddig volt, a föld nyelte el. Minden, ami eddig szépnek tűnt, elveszítette szépségét. És értetlenül állsz ebben az idegen világban, mert egyszerűen nem találod a helyedet. Nélküle nem találod a helyedet. Mert a te helyed ott van, mellette. (Tomán Edina)

 


Csak az érintése létezett a bőrömön. Semmi másra nem tudtam gondolni, csak a bőrömön vándorló kezére. És megkérdezte, halk, érzéki, alig hallható hangon:
- Most mire gondolsz?
Hát mire gondolnék, Istenem, mire gondolhatnék, amikor itt vagy, és nem csak itt vagy, de hozzám érsz, érinted vágyakozó bőrömet azzal a finom, édes kezeddel! Arra gondolok, hogy bárcsak soha ne érne véget ez a pillanat; az idő, a kegyetlenül rohanó idő megállna, örökre, és mi örökre itt maradnánk, te örökre a testemet érintenéd, én pedig örökre ezt a gyönyört érezném. Arra gondolok, hogy szeretlek. És a világba akarom ordítani, hogy mindenki hallja, szeretlek. Arra gondolok, hogy olyan ez, mint a tánc, aminek kezdő lépését hetekkel ezelőtt megtettük. Azóta játszunk egymással, táncoljuk a vágy mozdulatait, beszéljük a vágy szavait. Táncolni akarok még, mert a szívem is táncol. (Tomán Edina)

 

 

♥ Minden, amire gondolunk, és hiszünk magunkhoz vonzzuk,...megteremtjük! Csak is azokkal a gondolatokkal foglalkozzunk, amiket el szeretnénk érni!.....és a gondolatok megvalósulnak!! A gondolatok olyan energiát bocsájtanak ki, amivel magadhoz vonzhatod azt, amit szeretnél, vagy éppen azt is amit nem! A Teremtés mindig megtörténik, legyen az jó vagy éppen rossz! Mindig arra helyezzük a figyelmünket, amit el akarunk érni, és nem arra amitől félünk! A pozitív megerősítések, gondolatok, sokkal erősebbek mint a negatívak! Mindig tudatába kell lennünk annak, hogy mit gondolunk, mit beszélünk, és mit érzünk! Te alakítod az életed, és olyanná formálod amilyenné a gondolataid,.. és szokásaiddal alakítod!! Mindig a gondolataid okozzák az érzelmeidet, minden a gondolatból ered!! Gondolat, berögződés a tudatba, szokás, érzések!!....és ezek következménye persze ezek után az eredmény, amit mindezek után megkapunk! Minél jobban érzed magad,.. akkor vagy igazán egyenesben!! Minden negatív berögződésen lehet változtatni tudatossággal, szeretettel, és Hittel!! Nem megy azonnal, sok munka, elszántság, kitartás, kell hozzá!!....és Cél, amit el akarunk érni!! Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat, mert a jó dolgok akkor történnek, ha folyamatosan azonos hullámhosszon vagyok,...és fenntartom magamban ezt az állapotot!!... és nem engedem meg, hogy bármi kizökkentsen az egyensúlyomból, nem hagyom, hogy bármi befolyással legyen rám!! Az életünket mindig úgy alakítsuk, ahogy nekünk jó,..és ne hagyjuk, hogy mások akarata,.. és döntése eltántorítson minket a célunktól!! Mindig tartsunk ki az mellett amit el akarunk érni!! Döntsd el mit akarsz,.. és a tiéd lehet, ha teszel érte! Készen nem fogsz megkapni semmit sem!! Fontos, hogy mit látsz, mit gondolsz,.. és mit érzel! ♥ http://teremtesmisztikaja.blogspot.hu/2011/10/minden-amire-gondolunk-magunkhoz.html

 

 

“Az igazi élmény az ember szá­mára tehát első­rendűen ennyi: önma­gá­nak meg­is­me­rése. A világ meg­is­me­rése érde­kes, hasz­nos, gyö­nyör­köd­tető, félel­mes vagy tanul­sá­gos; önma­gunk meg­is­me­rése a leg­na­gyobb uta­zás, a leg­fé­lel­me­sebb fel­fe­de­zés, a leg­ta­nul­sá­go­sabb talál­ko­zás. Rómá­ban vagy az Északi Sar­kon járni nem olyan érde­kes, mint meg­tudni valami való­sá­go­sat jel­le­münkről, tehát haj­la­ma­ink igazi ter­mé­sze­téről, a világ­hoz, a jóhoz és rossz­hoz, az embe­rek­hez, a szen­ve­dé­lyek­hez való viszo­nyunk­ról. Mikor értel­mem eléggé meg­érett erre, már csak ezt az élményt keres­tem az életben.”
(Márai Sán­dor: Füves könyv – Arról, mi az élet igazi értelme)

 

 

"Megtapasztaltam, hogy ha magammal rossz viszonyban voltam, senki szeretete, de még a szerelme sem ért el hozzám. Nem esett jól. Nem is tudtam viszonozni. És hiába szerettem másokat, ha magukkal diszharmóniában voltak, az én "adásom" nem jutott el hozzájuk, nem voltak ráhangolva. Ma azonban mindent fordítva látunk. Majd ha ő jön - gondolod -, akkor én is jövök. Ha kapok, majd én is adok. Ez nem így van. Csak amit belül megteremtettél, az jöhet létre kívül." (Müller Péter)

 

 

,,Ami a lelked mélyén van, kifelé is tükröződik.
Amikor rend, harmónia szépség van benned,
az mind visszatükröződik abban, amit teszel, mondasz, gondolsz.
Ha viszont zavar, rendetlenség, és diszharmónia él a lelkedben,
azt nem rejtheted el, mert látszani fog életed minden területén.
Amikor valamilyen változás jön, annak belülről kell indulnia,
s onnan terjednie kifelé.
Ha ez így történik, akkor a változás tartós lesz,

és nem lesz képes kibillenni egyensúlyából.
Ne dőlj hátra kényelmesen, azt várva,

hogy az életed majd magától megváltozik,
hanem kezdj el cselekedni, és tégy valamit a változás érdekében."

 

 

"Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való." (Wass Albert)

 

 

Nem vagy tökéletes, pajtás, de megnyugtatlak, az a lány sem tökéletes. A kérdés az, hogy egymásnak tökéletesek vagytok-e. Erről szól az egész, ez a bizalom alapja, és hogy tényleg így van-e, arról csak úgy győződhetsz meg, pajtás, ha kipróbálod… Ha a szerelemről kérdezlek, talán egy szonettel válaszolsz, de nem néztél még nőre, mikor gyenge voltál, olyanra aki egy pillantásával meggyógyít, mintha Isten direkt hozzád küldött volna egy angyalt, hogy kimentsen téged a pokolból. Nem tudod, milyen, ha te vagy az ő angyala. Nem tudod, milyen örökké szeretni valakit. (Good Will Hunting)

 

 

Fogadom: segítek, hogy szeress élni, hogy mindig gyöngéd leszek hozzád, és lesz elegendő türelmem. Hogy beszélek, amikor azt kell, és hallgatok veled, amikor nem. Hogy a szíved melegében élek, és az lesz az otthonom. …Fogadom, hogy őrülten szeretlek. Akármilyen leszel is, most és mindörökké. Sosem felejtem el, hogy ez egy életre szóló szerelem. A lelkem legmélyén tudni fogom, hogy jöhet bármi, ami elválaszt minket, mi mindig visszatalálunk egymáshoz. (Fogadom film)

 

 

,,Este, mielőtt elalszol, hangolódj az álmaidra, céljaidra. Éld bele magad minél mélyebben. Egy kis gyakorlás után egyre jobban fog menni. Használd a képzelőerőd, teremtőerőd!"

 

 

  "Minden perccel, amit mérgelődéssel töltesz, elvesztegetsz 60 másodpercnyi boldogságot." (Ralph Waldo Emerson)

 

 

Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (...) Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött.(Wass Albert)

 

 

,,Légy csendes. Végezd el feladataidat a világban, de magadban maradj nyugodt. Akkor minden eljön hozzád." (Niszargadata Maharadzs)

 

 

„Az élet az ember komfortzónáján kívül kezdődik.”

Az életben mindig vannak feladatok, nehézségek.

Ezek sokszor annyira kellemetlenek, hogy ki akarjuk kerülni őket.

Viszont kizárólag ezeken ÁTJUTVA lehet megoldani a dolgokat.

A problémák, a nehézségek, az akadályok jelentik a kapukat céljaink, kívánságaink eléréséhez.

Azokon át tudunk eljutni a jobbhoz, a fejlődéshez.

Ha kibontom egy pillangó bábját, a pillangó meghal, mert kell a kikeléshez az erőlködés.

http://elcamino.hu/download/ElCamino_minta.pdf

 

 

,,Legyen erőd Szeretni, akkor is, ha úgy érzed csak Te adsz...
Hinni a boldogságban... hiába terheket és fájdalmat kapsz
Mosolyogni akkor is.. mikor újra belül összetört az Élet...
Átsiklani a nehézségeken... s megkeresni az igazi Szépet

Legyen erőd elmondani, mit érzel... akkor is ha nagyon nehéz
Soha ne add fel az álmaid...! Légy mindig kitartó és merész
Türelmed, az ellenségeidhez... hiába csak bántani akarnak..
Ne építs falakat.. mert lekésel azokról, kik szeretetet adnak...

Legyen erőd félretenni a büszkeséged. s mindent megbocsátani
Mert, ha magadba temeted a múltad... csak még jobban fog fájni
Hited.. hogy az eső után.. a nap fogja melegíteni az arcodat..
Legyen erőd... s vedd észre a jót... ne csak a kudarcokat...

Legyen bölcsességed, hogy észrevedd.. miért is kaptál akadályt...
Hogy szemet hunyj felette és kikerüld az utat.. vagy vívj érte csatát
Legyen célod és álmod.. amiért érdemes ezen a Földön élned...
S csak szeress... mert ha Tiszta Szívvel teszed.. soha nem kell félned."

 

 

"Élő mágnes vagy. Amit az életedbe vonzol, az harmóniában van az uralkodó gondolataiddal." (Brian Tracy)

 

A jövő azoké, akik látják a lehetőségeket azelőtt, mielőtt azok nyilvánvalóvá válnak... :) (John Sculley)

 

 

,,Nő és férfi soha nem lehet barátja a másiknak. Annak a bizonyosnak. Mindenki másnak igen, de annak az egynek soha. Sem találkozásuk előtt, sem elválásuk után. Mert őket egy egészen más érzelem köti össze. Amiben esetlen minden baráti közeledés. Ami sokkal, sokkal mélyebb minden más emberi érzésnél, így a barátságnál is. Mélyebb, egyedibb, megismételhetetlen. Ez nagyon hamar kiderül. Két szempár összevillanásából, egy mosolyból, egy rövid beszélgetésből. Hamar eldől. És kettejük között már soha nem lehet baráti érzés." (Csitáry-Hock Tamás)