Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 19

 

Ha egy embert megmentesz, vagy átsegítesz a bajon, egy világot mentettél meg. (Szepes Mária)

 

 

,,Hogy mit ér a kapcsolat, nem az mutatja, ha a másik ember elmegy, hanem hogy van-e miért visszajönnie."

 

 

A jó kapcsolatnak rendje van, mint a táncnak, és ugyanúgy szabályok irányítják;
A partnerek nem kapaszkodhatnak össze túlságosan, mert akkor nem tudnak vidáman és szabadon egyedül haladni.
A túl erős érintéstől megdermed a mozgás, oda a végtelenül kibontakozó szépség;
A táncosok tudják, hogy társak a ritmusban, a mozgásban, közösen alkotják a mintát, és észrevétlenül belőle táplálkoznak. (Ann Morrow Lindbergh)

 

 

Az igaz szerelem, nem pazarlódik el.
Minnél többet adsz belőle,
annál több marad belőle neked.
Ha igazi forrásra mész vízért,
minnél többet merítesz,
annál bővebben buzog! (Antoine de Saint Exupery)

 

 

"- Mi a helyes ösvény? - kérdezte a szerzetes a mesterétől.
- A szemed előtt van - hangzott a válasz.
- Akkor miért nem látom?
- Mert magaddal vagy elfoglalva.
- Mi a helyzet veled? Te látod?
- Amíg létezik számodra az, hogy "én", meg "te", nem veheted észre - mondta a mester.
- És ha már nem fog létezni a számomra "én" meg" te", akkor végre meglátom a helyes ösvényt?
- Amikor már nem fog létezni a számodra az "én" meg a "te", ki lesz az, aki látni akarja az ösvényt?"
(Zen történet)

 

 

A boldogság nem visel külső jelvényt, hogy felismerhessük, olvasni kellene a boldog ember szívében; de a megelégedés kisugárzik a tekintetből, a viselkedésből, a hanghordozásból, a magatartásból, s mint egy átárad arra, aki észleli. (Jean-Jacques Rousseau)

 

 

A madár nem azért dalol, mert valami mondanivalója van. Azért dalol, mert dala van. (Anthony de Mello)

 

 

"Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe "Lehetőség" és az első fejezete "Újév"." (Edith Lovejoy Pierce)

 

 

Melyik a Te utad?
Ahogy mindig mondom, azt kell tenned, ami a te számodra működik. Nincs kétségem, hogy a megerősítések és a vizualizáció működhetnek. Ilyen hatékonyak vagyunk. Teremtünk a gondolatainkkal. Holott sokkal egyszerűbb ismételni a “szeretlek” és a “köszönöm” szót, elengedni, és engedélyt adni Istennek, aki minket teremtett és mindenkinél jobban ismer minket. (Mabel Katz)

 

 

"Nem a körülményeid áldozata vagy, hanem a saját gondolkodásmódodé. Gyakorlással változtathatsz a tudatodon és ez erős hatással lesz a körülményeidre is."

 

 

Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd." (Ayn Rand)

 

 

Osho: BELSŐ HANG
Ha megtaláltad az igazságot önmagadban, akkor mindent megtaláltál ebben a világban. Az igazság rajtad keresztül találja meg az útját. Amikor kinyitod a szemed, az igazság nyitja ki szemeit. Amikor behunyod a szemed, az igazság hunyja be szemeit.
Ez egy óriási meditáció. Ha megérted ezt az egyszerű módszert, akkor semmi mást nem kell csinálnod: bármit is cselekszel, azt az igazság teszi. Ha sétálsz, az az igazság; ha alszol, az igazság pihen benned; amikor beszélsz, az igazság beszél belőled; amikor csendben vagy, az igazság hallgat benned.
Ez az egyik legegyszerűbb meditációs technika. Lassan-lassan minden leülepszik benned e képlet szerint, és akkor már semmilyen technikára nincs szükséged. Amikor meggyógyultál, eldobod a meditációt, eldobod a gyógyszert. Akkor már igazságként élsz tovább: elevenen, tündöklőn, megelégedetten, üdvözülten - önmagad dalaként. Egész életed egy szavak nélküli imává, vagy még inkább áhítattá, isteni keggyé, egy olyan szépséggé változik át, ami nem a mi földi világunkhoz tartozik. Életed a túlvilágról a mi világunk sötétségébe hatoló fénysugárrá alakul át.

 

 

Ha élsz, de elfogadod lényed azon oldalait is, amelyeket legszívesebben letagadnál, akkor a most elfojtott részeid a felszínre fognak törni. Lehet, hogy nem lesz kellemes, meglehet, hogy a legszívesebben üvöltve fordulnál el saját magadtól, de ha bátran kitartasz, akkor a mélyből felszabaduló szörnyek előbb elvakulnak tudatos figyelmed fényében, utóbb megfürdenek benne, levetik eltorzult formájukat, és erejükkel valódi szabadságot, boldogságot adnak neked s az összes körülötted élőnek. (A. J. Christian)

 

 

Te döntöd el, hogy a szívedben boldogság vagy szenvedés legyen, mert míg a külső forma adott, a belső tartalmat te adod. Hogy a sorsod felfelé vagy lefelé kanyarog, az csak rajtad múlik – ne feledd az emelkedő is csak lejtő. Minden jelenlegi esemény, minden pillanatnyi probléma azért része az életednek, mert annak idején valahogy választottál, vagy nem választottál. Döntéseid eredménye a jelened, következménye a holnapod.” (A.J. Christian)

 

 

"Engedd, hogy a kudarc
Rávilágítson a legfőbb
tanulságra:
Minden naplemente
Egy nagyon, nagyon Fényes
És erőteljes napfelkelte kezdete."
(Sri Chinmoy)

 

 

Hát akkor új év, új élet, és sokadszorra talpráállás következik!:-) Nehéz lesz, de végig kell csinálnom! Talpraálltam én már ennél sokkal rosszabb helyzetből is...és egyedül!:-) Most is mennie kell! Kezdem mindjárt azzal, hogy holnaptól újra elkezdem az edzést..:-)..és egyik jó, majd hozza a többit! Én bízom benne!:-) Nem is tehetek mást!:-) (B. A.)

 

 

"Ha nincs pénzed, ne pénzt keress! Ha nincs párkapcsolatod, ne párt keress! Ha nincs egészséged, ne egészséget keress! Egyszerűen hagyd magad mögött mindezt. Nem kell megoldanod semmit sem, mert az bent tart az energiában, a probléma energiájában. Egyszerűen képzeld el magad egy szabad és boldog emberként, és éld úgy a napjaidat.
Hidd el (vagy ne hidd el), de a boldogság megéléséhez nem kell semmi sem rajtad kívül. Semmire nincs szükséged ahhoz, hogy boldog légy. Viszont, ha nincs valamid, akkor az nagyon boldogtalanná tud tenni. Érzed az ellentmondást? Hát persze, hiszen nem a dolgok hozzák el a boldogságodat, hanem a boldogságod hozza el a dolgokat az életedben." (Kiss Balázs Kunó)

 

 

,,Boldogság átélését olyan helyzetek határozzák meg, amelyekben a személy önmaga lehet."

 

 

 "Minden dolog, ami áldásos hatással van ránk a bizonyosság érzését kelti bennünk spirituális utunkon, és késztetést arra, hogy folytassuk azt. De az élet nagyon nehéz is tud lenni, és a kétségbeesés hullámvölgyei elég gyakoriak lehetnek mindenkinél, aki a spirituális ösvényen jár, így ezt fogd fel jelként - folytasd utad úgy, hogy közben nem nézel hátra. Mégha a dolgok előtted feketének tűnnek is, ez csak a látszat - ne engedd, hogy ez elkedvetlenítsen, csak menj egyenesen tovább az úton." (Ácsán Szumédhó)

 

 

" Amikor valami elindul a megvalósulás felé, szüntelenül akadályokba ütközik. Száz 'nem megy' után érkezik el a pillanat, amikor egyszer csak: 'megy!' Rengeteg csőd, kétségbeesés és 'ebből nem lesz semmi!' útján érkezünk el a beteljesüléshez. Ezeknek a legyőzése csakis hittel lehetséges. Hit az, amikor a padlón heverő bokszoló, akire éppen számolnak, tudja, hogy ő ezt a meccset végül megnyeri. A hit a gondolatnál ezerszer erősebb. A külvilág negatív visszajelzései, a hatalmas bukások sem kezdhetik ki, mert bizonyos benne, hogy amiben hisz, az már valahol megvan, csak még nincs itt. A hit: a lélek magjába rejtett jövendő tudása. A valódi hitet azonban gyakran összetévesztjük azzal, amikor valamit a fejünkbe veszünk, s nagyon akarunk. Önismeretem hibájából én is sok mindent akartam, ami nem valósult meg. Sajnos csak utólag tudtam meg, hogy az összeszorított fogú, görcsös 'akarom!' nem azonos a valódi hitemmel. Utólag jöttem rá, hogy amit így akartam, 'nem járt nekem'. Lelkem magjában nem volt elrejtve a megvalósulás lehetősége. Ezek a teljesületlen vágyak mind-mind elmentek már mellettem - nem azért, mert nem tettem meg értük mindent (rengeteget küszködtem, tapostam, robotoltam, hiába!), hanem mert sohasem voltak az enyémek. Utólag már látom. "  (Müller Péter)

 

 

 

Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"Mikor hiányzik. Mikor ebben a pillanatban is rá gondolsz. Mikor ő is vár rád, s te is rá. Ám az este álmod hozzárepített. Édes karjai közé " befészkelted" magad, mert őrangyalod megadta ezt neked. Másnap mosollyal ébredtél, mert szíved nagyot dobbant. Mindenre emlékszel, és mintha nem is álom lett volna. Egy vágy, mely kivételesen így történt meg veletek. Olyan volt akár a valóság. Egy boldogabb nap. Egy reményteljesebb. Mielőtt felkelnél még egyszer becsukod szemed, valamit érzel. Mintha ő is ebben a pillanatban ébredne. Mintha azt mondaná szeretlek . S tudod ez az egy éjjel, vagy akár ez az elmúlt néhány másodperc feltöltött, s napod szebb lesz, mint amit el tudnál képzelni. Ha mardos is a hiánya. Ha most nincsen veled. Ha nem csókolhat meg. De tudod szeret, s ez több, amit ebben a percben adhat neked bárki. S lelketek össze van kötve. Egy apró kis híddal. Egy apró kis átjáróval, s érzed, hogy veled van, hiszen Neki nem kell kulcs a lelkedhez. Ő már benned is él."

 

 

Van ilyen vágy

A vágy, a Kedves megérintésére, ölelésére ébredő vágy lélekből fakad. Csak akkor igazi. Csak akkor igaz. Mert nem magad miatt szeretnéd Őt megérinteni, hanem azért, hogy neki szépet adj, örömet adj. Hogy az érintésbe beleborzongjon, kellemes érzés járja át a szívét, és soha ne akarjon kibújni ölelésedből. Mert neki ez jó. Neki öröm, neki szép, vele akarsz csodát tenni. És miközben ez a vágy vezet, veled is megtörténik a csoda. Számodra is szép és gyönyörű lesz, amit tiszta szívből, őszinte vággyal a lelkedben adsz neki. Mert ebben a vágyban a lélek vágya van benne. Onnan indul, és oda érkezik vissza. Lelked számára lesz gyönyörűség. És az Ő lelkének is. Van ilyen vágy. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"Eljött az idő, mit oly régen vártam,
megtaláltam őt, kit álmomban már láttam.
Álmomban láttam, s nem tudom feledni,
csak azt tudtam, mellette akarok lenni.
Mellette lenni egy életen át, s már látom,
az álmom valóra vált.

Valóra vált, mert megtaláltam őt,
ezért húztam eddig az időt.
Húztam az időt, mert jöttek mások,
de nekem nem múltak a látomások.
Láttam őt éjjel, láttam nappal,
azt hittem, nem lehet, más csak egy angyal.

Tudom, az angyaloknak szárnyuk is van,
neki mindez a szívében megvan.
Szívébe zárta összes szeretetét,
melyet a világ félé most szór szét.
Megtaláltam őt, s vele egy álmot,
mellette találtam meg a boldogságot.
Boldogságra találtam, el nem engedem,
mert rájöttem, nagyon SZERETEM..."   

Szalai Csaba Szacsa: Vallomás

  

 

,,Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen, mint amit mások elvárnak tőle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy önmagad legyél!”

 


’’ Ha szeret valakit az ember azért mindent megtesz…Érted? MINDENT."

 

,,Csak akkor van értelme egy kapcsolatnak, ha annyit kapsz vissza, amennyit belefektetsz.”

 

,,Annyit kapsz vissza, amennyit egy tevékenységbe belefektettél. Amennyi koncentrált figyelemmel, odafigyeléssel fordultál a feladat felé. Ha az 40 % volt, akkor nem lepődhetsz meg majd azon, hogy az eredményed is kb. 40 %-os lesz.” (Sághy Zsuzsanna)

 

„Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” (Karinthy Frigyes)

 

,,A szeretet hét vonása: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség. (Gary Chapman: A szeretet mint életforma)

 

Amikor a dolgok jól alakulnak, és a helyes irányban haladsz, az örömöd minden egyes pillanattal egyre növekszik - mintha egy csodálatos kert felé igyekeznél. Minél közelebb érsz, a levegő annál frissebb, üdébb, illatosabb. Ez lesz az ismertetőjele, hogy jó irányba haladsz. (Osho)

 

Aki szeret, kétszer él. A szerelem csodálatosan gazdagítja az embert, akár több életre elegendő gyönyörűséget is nyújthat. (Vavyan Fable)

 

Abban a pillanatban, amikor a szerelemnek nevezett rendkívüli dolog bekövetkezik a szívedben, átérzed a mélységét, gyönyörűségét és felfedezed, hogy megváltozott számodra a világ. (Jiddu Krishnamurti)

 

 

"Az ideális társ, az úgynevezett lelki társ az, aki mindkettőjük számára lehetővé teszi az optimális fejlődést. Nem csupán két ember közötti kapcsolatról van szó, hanem két lélek között létrejött kapcsolatról, s ebből a tényből az együttélésre és a szeretetre vonatkozóan nem kevés tanulság vonható le. Lelki társamat a lélek szintjén találom meg, nem a szerepek és elvárások szintjén. Ekképpen lesz ő az én számomra „kapu a belső Paradicsomhoz”, amely saját tökéletességemhez vezet. Úgy szeretem őt, ahogy van, és nem olyannak, amilyennek véleményem szerint lennie kell. A lélektársi kapcsolatban az a cél, hogy teljesen önmagam legyek, és a társamat hozzásegítsem ahhoz, hogy mindazokat a gondolat- és érzelemmintákat feloldja, melyek bennünket újra meg újra az elvárások és szerepek szintjére rántanak le. A szabadság és bizalom légkörében élek vele, amelyet kizárólag az igaz szeretet, szerelem tesz lehetővé.” (Kurt Tepperwein)

 

 

,,VIGYÁZZ!
Soha nem tudhatod, hogy milyen alakot öltök azért, hogy a nyomodba szegődjek, vagy váratlanul meglepjelek ott és akkor , amikor és ahol nem is gondolnád.  A hétköznapokat is átszövöm apró csodákkal! De ha te váll rándítva azt mondod rám, hogy: ez csupán "véletlen", vagy a vak szerencse szeszélye vagyok, akkor elszalasztod a lehetőséget , hogy a Csodával találkozz !
Minden jó szándék láttán működésbe lépek.
Ám az is lehet , hogy úgy érintem életed mint szellő a tájat.”

 

 

,,Várj arra, aki majd megküzd érted,
ahelyett, hogy felkínálod magad.
Várj arra, aki majd magától ír anélkül,
hogy kérdeznél előbb barmit is.
Arra, aki majd magától odamegy anélkül, hogy hívnád.
Arra, aki majd felajánlja a segítséget anélkül, hogy kérned.
Arra, aki feltesz kérdéseket és nem csak végighallgat.
Arra, aki tisztel, aki órákon át képes beszélgetni veled,
és igazan meg tud nevettetni.
Inkább várj, mint olyanra pazarold az időd,
akiért mindig csak te küzdesz, aki nem keres,
akit unszolni kell, aki megbánt.
Nem kell taktikázni, csak maradj egyszerűen Nő."

 

 

,, Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.” (Cicero)

 

 

„A kutatások azt mutatják, hogy a nők kevesebbet mozognak, azonban ha egy családban egy nő elkezd mozogni, az a többiekre is hatással van” (Hampuk Richárd a Person Communications ügyvezetője)

 

 

 

Adj bele mindent.

A jószándékú megjelenés, bármennyire is fontos, nem elegendő. Ahhoz, hogy jó tanítvánnyá válj, minden erődet bele kell adnod. A jóga teljes mértékben összhangban van az univerzum törvényeivel, és ezen törvények egyike az, hogy annyit kapsz vissza, amennyit belefektettél. Erőfeszítés alatt nem feltétlenül a fizikai terhelést és erőlködést értem. Megtanulni azt, hogy hogyan irányítsd a figyelmed, az érzekenységed és az energiád sokkal fontosabb mint pusztán kemény fizikai erőt kifejteni – és sokkal nehezebb is. (John Schumacher)

 

"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok." (Isaac Asimov)

 

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké. (A remény rabjai könyv)

 

,, Az ember ne akadjon fenn apróságokon, ha nagy dolgok miatt vágott neki az útnak.” (Friedrich Schiller)

 

A megfelelő alvás az alapja, a kiváló teljesítménynek. (Kanyó Dénes)

 

"A boldogság egyik alapja az elégedettség. Érhetünk el bármit, kaphatunk a sorstól bármi jót, ha azzal nem vagyunk elégedettek, boldogtalanságra vagyunk ítélve. De az elégedettség nem jelenti azt, hogy ülhetünk a babérjainkon, és nem kell törekednünk többre és jobbra." (Besenyei Péter)

 

 "Ha mindent megteszünk azért amit akarunk, küzdünk, megvívunk minden csatát,
kinek van joga megállítani?! Jogunk van ahhoz, hogy magunk döntsünk, nem
állíthatnak le, mert jogunk van rá hogy azok legyünk akik akarunk, és azt
tegyük amit akarunk."

 

A tehetség és a munka ötvözete az, ami sikert eredményez. (Tiszaker Ágnes)

 

"Van mondjuk egy vágyad, amit el akarsz érni. Így, ahogy vagy, még nem lehet a tiéd. Éretlen vagy rá. Ilyenkor látjuk, hogy a teljesüléshez "idő kell". Ez nem azt jelenti, hogy türelmetlenül nézed az órádat és lapozod a naptáradat, miközben ujjaddal idegesen dobolsz az asztalon, hanem hogy alkalmassá érleled magad a teljesüléshez." (Müller Péter)

 

,,Ha vannak álmaid, csak higgy abban, hogy képes vagy őket megvalósítani, nem számít, mit mondanak mások csak higgy, és a szíved meg fogja mutatni az utat."

 

Ne kívánj másnak látszani, mint amilyen vagy, mert minden tettetés akadálya az igazság tiszta fényének, melynek úgy kell átsugároznia rajtad, miként napfény ragyog át a tiszta üvegen. (Jiddu Krishnamurti)

 

,,Találkozni egy bölcs emberel, s társalogni vele: annyi eleven gyönyörűséget rejt magában, hogy nem csak azt látod meg benne, amit látni szeretnél, hanem olyannak fogod látni, amilyennek egy bölcset elképzeltél. Hozz hát nekem egy hatalmas ajándékot:  magadat, aki már előre jutott a bölcsességben. Élj a Tudás minden Fényével.” (Seneca)

 

A meditáció az egyik legnagyobb művészet az életben - talán a legnagyobb. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció az egyik legrendkívülibb dolog, és ha nem tudod mi az, akkor olyan vagy, mint egy vak ember a ragyogó színek, árnyékok és mozgó fények világában. Nem intellektuális ügy, hanem amikor a szív belép a tudatba, a tudat egészen más minőséget vesz fel; akkor tényleg határtalan, nemcsak a gondolkodásban és a helyes cselekvés készségében, hanem abban az érzésben is, hogy végtelen térben élsz, amelyben mindennek része vagy.
A meditáció a szeretet működése. Ez nem az egy vagy a sok szeretete. Olyan, mint a víz, amit bárki ihat bármilyen edényből, akár arany, akár cserépedény az, mert a víz kifogyhatatlan. Ekkor különös dolog történik, amit semmilyen drog vagy önhipnózis nem hozhat létre: mintha a tudat belépne önmagába, először a felszínén át, azután egyre mélyebben, mindaddig, amíg a mélység és magasság értelmét veszíti, és minden mérhető megszűnik. Ebben az állapotban teljes béke van - nem egy elégedettség, a saját kedvtelésedre, hanem olyan béke, aminek rendje, szépsége és intenzitása van. Mindezt el lehet pusztítani, ahogy egy virágot is tönkretehetsz, és mégis, éppen a sebezhetősége miatt elpusztíthatatlan. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditatív tudat a mindennapi élet talaján kezd kifejlődni, az erőfeszítésekből, a fájdalmakból, a szárnyaló örömből. Innen kell, hogy elkezdődjön, ebben teremtsen rendet, és innen terjedjen tovább végtelen tágulásban. De ha csak az érdekel, hogy rendet teremts. (Jiddu Krishnamurti)

 

Meg kell változtatnunk a társadalmunk szerkezetét, az igazságszolgáltatást, a látszaterkölcsiséget, az általa létrehozott megosztottságot ember és ember között, a háborúkat, a rokonszenv és szeretet teljes hiányát, amely tönkreteszi a világot. Ha a meditáció csak magánügy, amit személy szerint élvezel, akkor nem meditáció. A meditáció teljes és radikális változást hoz létre a tudatban és a szívben. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció nem szökés a világból, nem elszigetelő, bezáró tevékenység, hanem a világ és működésének megértése. A világ keveset kínál ételen, ruhán és lakóhelyen kívül, csak az élvezetet a vele járó szomorúsággal.
A meditáció kilépés ebből a világból, kívülállóvá kell válni hozzá. Akkor hirtelen értelme van a világnak, és az Ég meg a Föld szépsége állandó. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció a megértés kivirágzása. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció az energia totális felszabadítása. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció a gondolatoktól való szabadság, és az elmerülés az igazság extázisában. (Jiddu Krishnamurti)

 

A meditáció az a tudatállapot, amely mindenre teljes figyelemmel tekint, totálisan, nem csak a részeire. (Jiddu Krishnamurti)

 

 

,,Amit mások látnak belőlem, csak álca,

A számukra látható kirakat.
Csak a barátságod, a szereteted volt képes megbontatni,
A lelkem elé tornyosuló falakat."

 

 

„A szeretet és az együttérzés szükségletek nem luxus, nélkülük az emberiség nem képes életben maradni" (Dalai láma)

 

“A boldogság annak a fokmérője, hogy mennyire szeretjük az életünket.” (Ruut Veenhoven)

 

,,Ha majd érzed a május illatát, ha meghallod a kismadár dalát, ha lázba ejt egy szép tavaszi est, ha a szíved félve remegni kezd, ha egy kis levelet csókolsz lázasan, ha éjjeleket töltesz álmatlan, ha sírva fakadsz majd egy bús éneken,
akkor tudni fogod, mi is a Szerelem!"

 

,,Állj szembe a nappal, akkor az árnyékok mind mögéd kerülnek..."

 

,,Csak a napfény ami számít, és egy jó szó
Fel a fejjel, teli szívvel, csakis így jó!
Ha a biztos úton jársz, de te mégis szállni vágysz,
Sose félj, gyere élj! Mire vársz?

Néha nagy a köd, nézed hol a fény, érzed nem hord az élet most a tenyerén
Mégis van erőd, benned dobol a szenvedély (aha-aha-aha)
Nézd egy pici seb, sose veri szét a szívbillentyűk játékának öntörvényű ütemét,
Sokkal többet bírsz, mint képzelnéd!

Csak a napfény, ami számít, és egy jó szó,
Fel a fejjel,teli szívvel csakis így jó!
Ha a biztos úton jársz, de te mégis szállni vágysz."

(Radics Gigi : Mire vársz)

http://www.youtube.com/watch?v=TOpG_j8stKw

 

 

,,Soha ne add fel!

Néha úgy érzed nem bírod már, s feladod,
Pedig igazából feladni nem akarod.


Kétségbe esetten keresel valakit,
Akiről azt hiszed, túlélni megtanít.

Néha találsz olyat, ki jó szóval támogat,
Néha kinevetik, s gúnyolják sorsodat.


De soha senki nem élhet helyetted,
Neked kell leélni a saját életed.

Gondolj arra, mikor azt mondod "feladom",
Hogy más is járt már a te nehéz utadon.


Az élet néha sajnos szenvedéssel jár,
De küzdeni kell, küzdeni muszáj,

És ha nem adod fel, úgyis tiéd lesz a világ!!!"

 

 

,,Meztelen tested csak azoké kellene, hogy legyen, akik a meztelen lelkedbe is szerelmesek."

 

 

Jogod van az élethez, éppen úgy, mint a pillangónak. (...) Jogod van szabadon gondolkodni a világ dolgai fölött, szép és csúnya, jó és rossz között választani. Jogod van bátornak lenni és őszintének. (Wass Albert)

 

 

,,Tudom, hogy azok a dolgok, amiket az ember a szerelemben elkövet, megmaradnak. Ha két ember együtt marad, az nem azért van, mert elfelejtik, ami történt, hanem mert megbocsátják."

 

 

Nem akarok egyedül aludni, egyedül lélegezni, egyedül alkotni, egyedül létezni, egyedül érezni. Aki kell, az az erejével és a gyengeségeivel együtt kell. A lélegzetvételével akarok összeolvadni. Az örökkévalóságig. Hogy többé ne engedjen el. Ez a nyugalom érzése. Teljességre vágyom. (Tisza Kata)