Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 2

 

,,Tudom sosem leszek olyan lány, aki után megfordulsz. Sosem lesz hatalmas mellem, amit kipakolok, tökéletes alakom sem. Nem fogom magam miniruhában rázni, nem fogok tükörben pózolós félmeztelen képeket feltenni magamról sehová. Tudom, rengeteg lány van, aki jobb nálam.. de egyet biztosan tudok. Egy nő sincs ezen a világon, aki annyira őszintén, és tisztán szeret téged, mint Én. :)"

 

"Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni." (Böjte Csaba testvér)

 

A meditáció egy ugrás: először a fejtől a szívig, majd a szívtől a létig. Egyre mélyebbre és mélyebbre hatolsz magadban, ahol a számítgatásokat hátra kell hagynod, ahol minden logika értelmét veszti. (OSHO)

 

Azt mondják, ha tudni akarod, mit tettél a múltban, nézd meg jól a testedet most. Ha tudni akarod, mi vár rád a jövőben, nézd meg jól, mi lakik a szívedben, most." (Dalai Lama)

 

A tudatosság lángja - Az igazi változás mindig belül, nem pedig kívül megy végbe. Találd meg belül a Mostot! Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, jelenléted megérinti, s hatással lesz rá a belőled sugárzó béke - akár tud róla, akár nem. (Eckhart Tolle)

 

Szóval most lépünk be a fénybe!

Tudatosan gondolkozzunk.

Zseni az, aki minél több fényt enged az agysejtjeibe! (Szepesi Mária)

 

 

,,3 dolog van, amit szeretnék egy kapcsolatban:
- szemek, amik ne sírjanak ...
- száj, ami ne hazudjon ...
- szerelem, ami soha ne múljon el...
"

 

 

"Néha csendben kell maradnom,
Mert ez az egyetlen módja annak,
Hogy egy kicsit jobban tudjak,
Egy kicsit bölcsebben gondolkodjak,
Egy kicsit tökéletesebbé váljak,
Istent egy kicsit előbb elérjem." (Sri Chinmoy)

 

 

Minden embernek van egy útja, amelyiken járnia kell. Nem lehet letérni róla. Az ember azt hiszi, hogy akik egy födél alatt élnek, azoknak útjuk is egy. De ez nem így van. Nem a födélen múlik, hanem az utakon. A födél nem tartja össze az utakat, ha azok nem úgy indultak, hogy egymás mellett haladhassanak hosszú ideig. (Wass Albert)

 

 

“Amikor két ember a szíve mélyén egyesül,
Képesek megtörni a bronz vagy a vas erejét is.
Amikor pedig két ember szíve mélyén megérti egymást,
a nyelv, amelyen szólnak, édes lesz és lenyűgöző, mint az orchideák illata.” (Ji Csing)

 

 

„A belátás a változásba arra tanít minket, hogy magunkhoz öleljük az élményeinket anélkül, hogy ragaszkodnánk hozzájuk – arra tanít, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük a jelen pillanatban azzal, hogy teljes mértékben értékeljük az érzések erejét, teljes tudatában annak, hogy hamarosan el kell őket engedjük, és felölelnünk bármi más jön következőnek.” (Buddhának tulajdonított gondolat)

 

 

"Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz." (Buddha)

 

A biztonságot keresed? Legyél te a biztonság! Önmagad biztonsága. A békét keresed? Legyél te a béke! Önmagad békéje. A fényt keresed? Legyél te a fény! Önmagad fénye. (Popper Péter)

 

 

A bőség megteremtése egy spirituális tevékenység. -  Creating wealth is a spiritual activity. (Sri Amma Bhagavan)

 

 

Ne ahhoz menj hozzá, akiről úgy gondolod, hogy együtt tudnál élni vele; ahhoz menj, akiről úgy gondolod, hogy nem tudnál élni nélküle. (James C.Dobson)

 

 

Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a ...legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs". Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül – a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. (Müller Péter)

 

"A lélek egy pici ember, aki az emberi testben szaladgál - akkora, mint a hüvelykujjam. Néha a gyomorban van, néha felszalad a fejbe -, előrejön, beül a szemekbe, vagy hátul, a nyúltagyvelő puha párnájára lefekszik. Néha a torokban szorul meg, s onnan beszél - néha a kezekbe szalad. Nem tud jól beszélni emberi nyelven, dadogva vonaglik, s nyugtalanul rázza kényelmetlen börtönét. De ahol befészkelte magát: legyen az kő vagy ember, annak a tárgynak mozdulnia kell." (Karinthy Frigyes)

 

"Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés.
Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be.
Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna "ha.."!
Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni.
Mindannyian a saját utunkat járjuk.
És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat!" (
Szex és New York)

 

 

Van egy személyes történeted, amit be kell teljesítened, és kész. Nem számít, hogy a többiek támogatnak, bírálnak, átnéznek rajtad vagy elviselnek: azért csinálod, amit csinálsz, mert ez a sorsod ezen a földön, ez minden örömöd forrása. (Paulo Coelho)

 

 

“Az ember rájön, hogy amint megváltoztatja gondolatait a dolgokról és a többi emberről, a dolgok és az emberek megváltoznak vele szemben… Az ember nem azt vonzza, amit szeretne, hanem ami rá hasonlít… Az istenség, amely sorsunkat alakítja, mi vagyunk. Saját magunk… Amit az ember elér, az gondolatai egyenes következménye… Csak akkor emelkedhetünk fel, győzhetünk és lehetünk sikeresek, ha gondolatainkat is felemeljük…”  (Dale Carnegie – Sikerkalauz / How to Stop Worrying and Start Living)

 

 

"Az érzéseiddel vonzol.

 Nem a szavaiddal, nem a tetteiddel, hanem az érzéseiddel vonzol. Ha egy szót nem szólnál és semmi különösebbet nem csinálnál, akkor is olyan embereket, eseményeket vonzanál be, amilyen Te vagy. Minden esemény, minden életedben felbukkanó személy egy-egy ajándék, akik mértani pontossággal megmutatják, mi zajlik a lelkedben. Hatalmas előnyre teszel szert ha életed minden mozzanatát így szemléled."

 

 

"Mindenki kiválasztott, aki ahelyett, hogy azt kérdezné, "mit keresek én itt", úgy dönt, hogy azzal foglalkozik, ami lelkesedéssel tölti el, bármi legyen is az. Minden igazán lelkesen végzett munkában benne van a Paradicsom kapuja, a megváltó szeretet, a döntés, amely elvezet Istenhez." (Paulo Coelho)

 

"Amikor a lelkünk legmélyéből szeretünk valakit, hiszünk valamiben, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és olyan derűs nyugalom száll meg minket, amely abból a bizonyosságból fakad, hogy hitünket semmi sem győzheti le. Ez a különös erő teszi, hogy mindig biztos döntéseket hozunk a megfelelő időben, és amikor a célunkat elérjük, meglepődünk a saját képességünktől." (Paulo Coelho)

 

"Azt hiszem, a legjelentősebb döntés, amit napról napra hozni tudok, az az általam megválasztott hozzáállás. Ez sokkal fontosabb, mint a múltam, a taníttatásom, a gazdagságom, sikereim vagy kudarcaim, a hírnév vagy a fájdalom, hogy mások mit gondolnak, vagy mondanak rólam, a körülményeimről, a pozíciómról. A hozzáállás visz előre, vagy bénítja meg a fejlődésemet. Egyedül ez szítja a szenvedélyem, vagy ostromolja a reményem." (Charles Rozell Swindoll)

 

"Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk. Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget: „Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!” Próbáljuk ki – és tényleg valami jó fog történni! A saját egyetemi hallgatóimmal is csináltam ilyen kísérletet, igen meggyőző végeredménnyel. A gondolat, a tudat hatalma valóban teremt. Ha meg akarjuk találni ennek az összefüggéseit a modern kvantumfizikában, akkor egész nyugodtan menjünk utána, mert megtaláljuk. A szemünk persze mindent magába fogad, és viszi hátra a tarkólebenybe az információt – de ha az agyunk azt az üzenetet kapta, hogy ma jó dolgok történnek majd, akkor csak jókat keres. Meg van ígérve, te üzented meg – hol van az a jó? És egyszer csak valóban észrevesszük az apró, örömteli dolgokat! Egyszerűen kinyílik bennünk a pozitív érzelem, jobb lesz az energia-háztartásunk. Ezt mindenki kipróbálhatja saját kísérlet keretében is. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót - és rá fogunk jönni, hogy ez így igaz. Ha nem hiszünk másnak, higgyünk önmagunknak, a saját tapasztalatainknak!"

(Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?)

 

"Nézz meg egy tavaszi napfelkeltét. Engedd, hogy a nap újra és újra felragyogó sugarai töltsék be lelked. Töltődj fel a Természet csodálatos energiájával nap mint nap és hagyd, hogy ezek a sugarak úgy betöltsék a lelked, hogy annak fénye másokat is megérintsen. Ez a szeretet ereje."

 

A szeretet szívesen vállalt áldozatokkal jár utólagos számlabenyújtások, megbánások nélkül. A szeretet - ha már megszűnt is - visszaragyog a múltból, mint az élet legfontosabb ajándéka. Még egyszerűbben: a szeretet annak az öröme, hogy a másik a világon van!!!! ♥ :)) " (Popper Péter)

 

"Minden titkos emberi kapcsolat - barátság, szerelem s azok a különös kötöttségek, mikor ellenfelek találkoznak és szegődnek el, életre-halálra! - ezzel a varázsos megérintettséggel kezdődik; az álomszerű érzékeléssel, amely igazán olyan, mintha az álomban a valóságot érzékelné az ember: tömegben, idegenek között egyszerre megérint egy szempár, egy hang, s mintha elszédülnél, mintha a jelent egyszer már megélted volna, mintha előre tudnád mindazt, ami történni fog, a szavakat és mozdulatokat is; s mindez a legkomolyabb, végzetes valóság; s ugyanakkor álomszerű." (Márai Sándor)

 

"Megtapasztaltam, hogy ha magammal rossz viszonyban voltam, senki szeretete, de még a szerelme sem ért el hozzám. Nem esett jól. Nem is tudtam viszonozni. És hiába szerettem másokat, ha magukkal diszharmóniában voltak, az én "adásom" nem jutott el hozzájuk, nem voltak ráhangolva. Ma azonban mindent fordítva látunk. Majd ha ő jön - gondolod -, akkor én is jövök. Ha kapok, majd én is adok. Ez nem így van. Csak amit belül megteremtettél, az jöhet létre kívül." (Müller Péter)

 

A mai világban senki nem várhatja el senkitől, hogy átvállalja és megoldja a problémáit. Minden egyes embernek feladata és felelőssége, hogy a földlakók egész közösségét jó irányba vezesse. Ez önmagában is elég nagy terhet jelent a mindennapi életben. A jókívánságok nem elegendőek az eredményekhez, aktívan kell dolgoznia mindenkinek.” (Tendzin Gjaco - A dalai láma)

 

"A nyugtalanságot, a szorongást, a feszültséget és az aggódást - valamennyi a félelem különböző formája - a túl sok jövő és a nem elegendő jelen okozza. A bűntudatot, a megbánást, a neheztelést, a sérelmeket, a szomorúságot, a keserűséget és a nem megbocsátásnak valamennyi formáját a túl sok múlt és a nem elegendő jelen okozza." (Eckhart Tolle)

 

 

Ne habozz és ne keress kifogásokat! Egyszerűen indulj el és csináld! Indulj és csináld! Meglátod, nagyon, nagyon boldog leszel. (Christopher Johnson McCandless)

 

 

A csodálkozást soha ne feledd!

 Akard a szépet, a jót mindig megtedd!

 Bölcsek aranyának mágnese a lelked. (Szepes Mária)

 

 

Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a “kívül”is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! Ha külső harmóniára vágysz, először magadban kell összhangot teremtened. Ha szeretetre vágysz: szeretned kell! Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra.” Akiben ez a “benső mágnes” működni kezd, nem akarja a másikat sem elnyomni, sem manipulálni – úgy vonz, hogy mindenkit meghagy a maga szabadságában. Az emberek ezt megérzik. A vonzásnak ezt az ellenállhatatlan erejét szeretet-nek hívjuk.”  (Müller Péter)

 

Én azt tanítom nektek, hogy ne legyetek felelősek senkiért: apátokért, anyátokért, az országért, a vallásért, a pártért – ne legyetek felelősek senkiért. Nem vagytok felelősek értük. Csakis önmagatoknak tartoztok felelősséggel. Tegyétek, amihez kedvetek van. Ha nem helyes, amit tesztek, a büntetés azonnal bekövetkezik. Ha helyes, akkor a jutalom is azonnal megérkezik. Nincs más út. Így magatok is rájöttök, mi a helyes és mi nem az. Egy újfajta fogékonyság alakul ki bennetek. Új módon láttok majd mindent. Azonnal tudjátok, mi helytelen, mert a múltban már sokszor elkövettétek, és mindig megszenvedtétek a következményeit. És tudjátok azt is, hogy mi a helyes, mert amikor megtettétek, a lét azonnal áldását árasztotta rátok. Ok és okozat együtt jár, nem választják el őket egymástól évek vagy életek. (Osho)

 

 

,,Mindenkinek magának kell megtalálnia a labirintusokon, a kelepcéken át azt az igaz fényt, amely őt jó irányba fordítja."

 

 

,,Megismerni csak akkor tudlak, ha részt veszek benned, ha belülről éllek meg. Ha nem csak látlak és tudok rólad, de érezlek is - ha "én" minden idegszálammal megtapasztalom milyen "te"-nek lenni. Ezt nem lehet kívülről, csakis belülről. A megismerés a "jártál bennem" - "jártam benned" kölcsönös élménye. Ismerem a titkos utcáidat, lelkedet és tested rezdüléseit, érzékenységed, magányodat, vadságodat vagy félelmedet - azt, hogy mersz-e szeretni egyáltalán. Tudsz-e adni s elfogadni? - most derül ki valójában. Mert amit adsz, most azt magadból adod. A titkaid adod - amit féltesz, amit rejtesz, azt adod - és azt fogadod el tőlem is." (Müller Péter)

 

,,Amíg nem éled át milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni. Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol, nem tudsz szeretni. A karma nem büntetés, hanem tanítás. Megtanít milyen a másiknak lenni, mit érez, hol fáj neki. Amíg nem fáj a seb amit másokon ejtesz, és nem vérzel el tőle te is, addig nem tudod mi az, hogy vele-és-együtt-és-közösen. Együttérezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is összerándulnak attól, amit benne én okozok. (Müller Péter)

 

 

Ne feledd: sosem a másik a felelős! A problémát az okozza, hogy valami bánt belül. És nem zúdíthatod rá valami arra járó idegenre, hanem azt veszed elő, akit szeretsz, aki a legközelebb áll hozzád. Ezért ő lesz az akihez ujra,és újra odahordod odazúdítod az ostobaságaidat. De ezt kerülni kell, mert a szeretet törékeny. Ha túlzásba viszed a terhelést, a szeretet eltűnhet. Kérj bocsánatot. Ha haragot indítunk útra, harag jön vissza...

 Ennyi! (Osho)

 

 

Én őszintén szólva nagyon élvezem, amikor egy férfi kinyitja nekem az ajtót, és maga elé enged.

Az etikett azt mondja: "Azért kell kinyitnom neki az ajtót, mert törékeny és gyenge."

Én viszont azt gondolom: "Úgy bánik velem, mint egy istennővel, királynő vagyok." (Paulo Coelho)

 

 

 

"A barátságnál nincs szebb ajándék! A szépsége, hogy nem lehet megjátszani, beszélni róla, vagy cseppenként kimérni, mert ez a szív legbensőbb ajándéka. Ha jó talajba kerül, ismét növekedésnek indul, de ápolni kell, mint a ritka növényeket, közös élményekkel táplálni. Időt és öntözést igényel, szétszórja az élet az embereket, mint szél az út porát, egy marad meg mindig, csak egy, s ez az egy, mindig a jó barát. Barátod leszek, mikor nevetsz vagy sírsz! Barátod leszek, ha vigaszt nem találsz! Barátod maradok, ha már mindenki elhagyott, tudd, hogy én mindig itt vagyok

 

 

A két legfőbb erény, amit mindenkinek meg kell tanulni, ha szeretne a változásokban részt venni: türelem és alázat.

E kettő nélkül könnyen kicsúszhat lábunk alatt a talaj! De ha betartjuk a szabályokat, akkor megtapasztalhatjuk a bőséget és szeretetet életünkben!

 Ahogy emelkedik a rezgés szint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között.

 Vannak emberek, akik nem akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni. Ők maradnak a saját rezgés szintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják elviselni a durva energiákat. Ilyenkor a két tábor energiája egymásnak feszül. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy régi barátok, ismerősök maradnak el mellőlünk és új ismeretségek születnek. A hazugságok, önáltatások ideje lejárt. Mindenkinek szembe kell néznie saját félelmeivel, megoldatlan ügyeivel. Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk. Nem szabad elfelejtenünk, sose vagyunk egyedül!

 Azok, akiknek azonos a rezgésük, csoportokba szerveződnek és együtt haladnak tovább az úton. Lesznek, akik utolérnek minket és felzárkóznak, de lesznek, akik végleg elmaradnak. Amikor becsukódik mögöttünk egy ajtó, kinyílik előttünk egy új! Ezt ne felejtsük el. Ne rágjuk magunkat azon, hogy mi lesz majd, hanem éljünk a jelenben, tanulva a múltból! Ez a feladat! (Müller Péter)

 

 

 

A világot táplálnod kell, mert az is táplál téged.

A világot tisztelned kell, mert az éltető forrásod.

Minden élet, ami az ereidben folyik, minden öröm és boldogság, ami történik veled, a létezésből fakad.

Ahelyett, hogy elszaladnál előle, vesd bele magad még jobban;  fúrd le a gyökereidet még mélyebbre, egészen az élet, a szeretet és a nevetés forrásáig.

Táncolj, ünnepelj! Ünneplésed közelebb visz a léthez, mivel a lét maga egy folyamatos ünneplés.

Örömöd, áldottságod, csended közelebb visz a csillagok csendjéhez; a létezéssel való megbékélésed megnyitja előtted az összes ajtót, amely a csodákra nyílik.

Ez a megvilágosodás egyetlen módja. (Osho)

 

 

Ha valaki önmagát alakítja olyanná, aminővé mást kíván alakítani, úgy mivel önmagát szelídíti meg, másokat is szelíddé tehet! Önmagunk legyőzése a legnagyobb diadal! (A Dhammapada)

 

 

RÖVID GONDOLATOK!!:-)"Megismerheted 1 ember jellemét abból, ahogyan bánik a kutyákkal."

"Ne kritizálj másokat, mert ők pontosan azok, akik mi lennénk hasonló körülmények között"(ezt sokan elfelejtjük)

A türelmetlenek boldogtalanok, mert mindig akarnak valamit, s mindIg azt kapják, amit nem akarnak!!!:-):-)"

 

 

"Megismerni csak akkor tudlak, ha részt veszek benned, ha belülről éllek meg. Ha nem csak látlak és tudok rólad, de érezlek is - ha "én" minden idegszálammal megtapasztalom milyen "te"-nek lenni. Ezt nem lehet kívülről, csakis belülről. A megismerés a "jártál bennem" - "jártam benned" kölcsönös élménye. Ismerem a titkos utcáidat, lelkedet és tested rezdüléseit, érzékenységed, magányodat, vadságodat vagy félelmedet - azt, hogy mersz-e szeretni egyáltalán. Tudsz-e adni s elfogadni? - most derül ki valójában. Mert amit adsz, most azt magadból adod. A titkaid adod - amit féltesz, amit rejtesz, azt adod - és azt fogadod el tőlem is." (Müller Péter)

 

 

,,Amíg nem éled át milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni. Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol, nem tudsz szeretni. A karma nem büntetés, hanem tanítás. Megtanít milyen a másiknak lenni, mit érez, hol fáj neki. Amíg nem fáj a seb amit másokon ejtesz, és nem vérzel el tőle te is, addig nem tudod mi az, hogy vele-és-együtt-és-közösen. Együttérezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is összerándulnak attól, amit benne én okozok. (Müller Péter)

 

 

Ne feledd: sosem a másik a felelős! A problémát az okozza, hogy valami bánt belül. És nem zúdíthatod rá valami arra járó idegenre, hanem azt veszed elő, akit szeretsz, aki a legközelebb áll hozzád. Ezért ő lesz az akihez ujra,és újra odahordod odazúdítod az ostobaságaidat. De ezt kerülni kell, mert a szeretet törékeny. Ha túlzásba viszed a terhelést, a szeretet eltűnhet. Kérj bocsánatot. Ha haragot indítunk útra, harag jön vissza...

 Ennyi! (Osho)

 

 

 

Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma Magyarországon. A sok derűs vidám tekintet! (Dr. Csernus Imre)

 

 

Én őszintén szólva nagyon élvezem, amikor egy férfi kinyitja nekem az ajtót, és maga elé enged.

Az etikett azt mondja: "Azért kell kinyitnom neki az ajtót, mert törékeny és gyenge."

Én viszont azt gondolom: "Úgy bánik velem, mint egy istennővel, királynő vagyok." (Paulo Coelho)

 

 

"Sok minden van... amit szívesen adnék Neked. . .

 Szeretnék Neked bölcsességet adni...de azt csak a múló évek hozhatják meg...

 Szeretnék Neked sikert adni, de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte...

 Szeretnék Neked boldogságot adni, de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia...

 De van egy olyan AJÁNDÉK... amit adhatok Neked... amely mindig veled lesz... és az nem más, mint az én SZERETETEM..."

 

 

 

 ,,Néha szeretlek, néha utállak.

 Néha gyűlöllek, néha kívánlak.

 Néha sírok azon, amit tettél;

 Néha nevetek azon, mit vesztettél!"

 

 

,,Egyszer az életben mondd azt, amit érzel

 -úgy éreztem, hogy el kell jönnöm, mert lehet, hogy igazán fontos leszel nekem, és ettől borzasztóan megijedtem, mert akkor meg tudsz bántani....vagy csak nem voltam kész rá, hogy ennyire szeressek valakit, mint téged..... (vajon miért érzem azt itt legbelül, hogy ez vagy te....?):-)♥"

 

 

Összetartozik-e két ember?....

 Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt - hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt a saját poklának színvonalára.

 Ha az utóbbi: azonnal válni kell.

 Ha az előbbi: maradni, s vállalni minden keserves áldozatot.

 Minden út "erkölcsös", amelyik fölfelé vezet.

 S "erkölcstelen", ha a mélységbe visz. (Müller Péter)

 

 

Légy sebezhető!

Emberek milliói döntenek úgy, hogy nem lesznek érzékenyek. Vastag bőrt növesztenek maguk körül, hogy senki ne okozhasson nekik fájdalmat. De ennek nagy ára van. Senki sem okozhat nekik fájdalmat, de boldoggá sem teheti őket senki.

 Amikor elkezdesz kinyílni, mindkét dolog elérhetővé válik: olykor beborul az ég, máskor sütni fog a nap. De ha ott maradsz a barlangodba zárva, akkor nincs felhő, és nincs nap sem. Jó előjönni, táncolni a nappal, és igen, jó olykor elszomorodni a felhőkkel - és néha feltámad a szél is. Ha előjössz a barlangból, minden dolog lehetségessé válik, és közéjük tartozik az is, hogy az emberek fájdalmat okozhatnak neked... de ez csak egy a dolgok közt.

 Ne gondolj rá túl sokat, különben megint bezárulsz. Több millió lehetőség vár; gondolj azokra is. Boldogabb leszel; több szeretet lesz benned. Elérhetőbb leszel, és más emberek is elérhetőbbé válnak számodra. Képes leszel nevetni, képes leszel ünnepelni. Ezer és egy lehetőség van. Miért választasz egyetlenegyet, azt, hogy az emberek fájdalmat okozhatnak neked? (Osho)

 

 

,,Legyél akárki, csinálj akármit, ha valamit igazán akarsz, az azért van, mert ez a kívánság a Mindenség lelkében született meg.

 Ez a te küldetésed a földön!♥"

 

 

,,Talán tényleg vele kell lennem, talán tényleg ő az igazi. Talán ennek így kellett lennie! Összetöri a szívem, majd visszatér az életembe egy jobb emberként.

 Ölel, úgy mint régen, és megvigasztal.

 Talán tényleg így kellett történnie. Talán ő lesz az, aki begyógyítja a sebeimet, Ő, aki okozta őket!♥"

 

 

"A szerelem mindig visszatér, ha elhiszed hogy él!"

 

 

Addig kerestelek, míg meg nem találtál. (Fodor Ákos)

 

A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.  (Osho)

 

 

,,Nem számít, hogy mit látsz, ha azt nem szívvel teszed! Az emberek valódi lényét, csak nyitott szívvel láthatod! Azon a nyitott szíven keresztül, ahol a szem másképp érzékel. Nem a külsőt fogod nézni, nem is azt, amit a felszínből látsz, hanem a lélekre fogsz tudni rátekinteni. Arra a fényre, amit szív nélkül csak elfed a külső látszat. Ha szívvel tekintesz, belelátsz az emberi lélekbe. Ha ezt megtanulod, alázatosságot, hálát, és szeretetet fogsz érezni mindenki felé. Mert senki sem másabb mint Te... csak vannak, akik még nem jól használják a szemüket és a szívüket! "

 

 

,,Ne bántsa lelkedet nagy remények vágya,

 mert nem a jólétben van a szívek boldogsága!

 Örömöt adhat egy kunyhó is eleget,

 csak a szív legyen sorsával elégedett!

 Kísérje léptedet az égi vezér keze,

 ne bántsa szívedet a búnak fellege.

 S ha mégis utadba bánat gyöngye akad,

 tűrj, mert bánat után, örömvirág fakad."

 

 

,,Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha a munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállsz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

 

 

,,Ne várd senkitől, hogy "boldoggá tegyen". Amíg lelked állapota másoktól függ, lehetnek ugyan jó perceid is néha, de maga az a tény, hogy függő helyzetben vagy, örökös remegést is jelent: "Jaj, mi lesz, ha elhagy?" ,"Ha megharagszik rám?" "Mi lesz?!"

 Légy önmagad mestere. Tanulj meg dolgozni örömmel a lelkeden -és tanuld meg minden körülmények között szeretni önmagadat.

 Tapasztalni fogod, hogy egy barátságos embernek sok barátja van. S egy erőshöz sokan akarnak tartozni, és egy vidám, jó humorú ember társaságát keresik." (Müller Péter)

 

 

,,Bármilyen félelmet le tudsz gyõzni, ha erre felkészíted a tudatodat.

 Emlékezz, a félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban!" (Dale Carnegie)

 

 

Amikor a tested minden sejtje annyira jelen van, hogy élettől vibrálónak érzed őket, és amikor az élet minden pillanatában megéled a Lét örömét, akkor mondhatod el, hogy megszabadultál az időtől.

 (Eckhart Tolle)

 

 

Emberek és dolgok ki be sétálnak az életedben, de azok az igazán fontosak, amelyek melléd állnak és ott is maradnak jóban, rosszban. Az összes többi csak egy tapasztalat.:)

 

 

      ,,Az a megoldás, ha személyes kapcsolatba lépünk az Isteni erővel, misztikus átalakulásra kerül sor, mely eltölt bennünket energiával és szeretettel, így nagyobb mértékben érzékelhetjük a szépséget és magasabb tudtai szintre jutunk." ( ames Redfield-Az 5.tekercs)

 

,,A legtöbb ember abban a tévedésben él, hogy azt gondolja: Magamhoz vonzom mindazt amire szükségem van az életben! Az egyik dolog amiben mélyen hiszek:hogy nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt, ami vagy! Ami vagy!" (Dr. Wayne W. Dyer)

 

Semmi sem félelmetesebb a kételkedésnél. A kételkedés embereket választ el. Olyan méreg, ami barátságokat porlaszt szét és kellemes kapcsolatokat darabol fel. Olyan tüske, ami irritál és sebez; (Buddha)

 

,,Valamiben hinni kell! Én benned hiszek.”

  

,,Megtanultam, hogy azok a források, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy valóra váltsuk álmainkat, bennünk vannak, csupán arra a napra várnak, amikor úgy döntünk, hogy felébredünk, és igényt támasztunk velünk született jogainkra.” (Anthony Robbins)

 

" Most már tudod: csakis olyasmiért érdemes harcolni, amin áldás van.
Áldás pedig azon van, ami a Sorsod - s nincs azon, ami csupán az életed. Egy nehéz sors áldott lehet és boldog - egy könnyű élet boldogtalan, vacak és szorongásokkal teli. " (Müller Péter)

 

"A legtöbb ember azzal szorítja sarokba magát, hogy problémái vannak. Holott nem problémáink vannak, hanem lehetőségeink a döntésre." (Csernus Imre)

 

 
 

·                                  Lesznek akiket megbántasz úgy, hogy észre sem veszed.

·                                   Lesznek, akik úgy bántanak meg hogy fogalmuk sem lesz róla.

·          ,,Lesznek, akiket barátnak hittél, de saját maguk előtt is elbuknak.

·            Lesznek akik ellenségnek látszanak, s ők állnak melléd a bajban.

·            Lesznek útonállók, bliccelők, átutazók...

·            Lesznek akiket nevetve, s akiket sírva hagysz ott egy-egy állomáson.

·            Mindig, mindennek célja van.

·            Fáradalmas, izgalmas utazás az élet.

·            S ha találsz egy útitársat, aki végigkísér rajta, elértél mindent, amiről mások csak álmodoznak...."

 

 

Csak az tud élni, ki mindig nevet,

 Kinek a lelke élettől vidám,

 Kiből kicsordul minden szeretet

 És himnuszt zeng az élet hajnalán.

 Ki minden könnyből szivárványt fakaszt

 Az élet sínjén győztesen robog,

 Minden szikláról virágot fakaszt?

 Csak az tud élni: aki mosolyog...

(Sándor Dénes)

 

 

Magyarország címerét két lebegő angyal tartja. Már csak e két angyalban bízom. Igaz, ez nem csekélység. (Márai Sándor)

 

 

A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen. (Teréz anya)

 
 

A hitet és a szeretetet senkire sem lehet rákényszeríteni. A szeretet gazdagabbá teszi azt, aki kapja, és nem juttatja koldusbotra azt, aki adja. Érettségünk mércéje az, hogy mennyit vitatkozunk önmagunkkal. (Kínai bölcsességek)