Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 20

 

„Amikor nekivágsz valaminek, amit előtted még senkinek sem sikerült elérnie, az tényleg nagyon stresszes. De az egyetlen út, hogy elérd az, ha megpróbálod.” (Guerlain Chicherit)

 

Mi csak bebizonyítottuk, hogy a munka, az mindig kijön. (Fábiánné Rozsnyói Katalin a kajak sportág egyik legeredményesebb trénere)

  

– Mit gondol, mitől lett ilyen sikeres labdarúgó?
– Egyrészt a tehetség miatt, másrészt azért, mert nagyon keményen dolgoztam, hogy elérjem a céljaimat. Önkritikusnak kell lenned, hogy belásd, valami hiányzik a játékodból, és ezáltal dolgozhatsz ennek megváltoztatásán. Az egész karrierem során tanulni próbáltam, ambiciózus vagyok, mindig győzni akarok.

– Boldoggá teszi, ahogy a pályafutása alakult?
– Őszintén mondom, igen. Azzal foglalkozom, amit nagyon szeretek. Tisztában vagyok vele, mennyire szerencsés vagyok, úgy érzem, teljes az életem. (Cristiano Ronaldo)

Milyen tanácsot adna egy fiatal focistának, aki arra vágyik, hogy ő legyen az új Cristiano Ronaldo?

Ha keményen dolgozol, mindent elérhetsz, amire vágysz. De mindig két lábbal a földön kell állnod. Legyél profi, csináld jól, ami a dolgod.

Milyen érzés volt, amikor először látta meg, hogy egymillió font van a bankszámláján?

Nem fogom azt mondani, hogy nem érdekel a pénz. A pénz, igenis, fontos. De nem a legfontosabb. Nálam nem az áll az első helyen. Mondjuk, amikor még fiatal játékosként a Sportingban játszottam, akkor tényleg fontos volt – nem fizettek túl sokat, én pedig szívesen vettem volna ezt-azt. De amikor elérsz az életed egy bizonyos pontjára, akkor a pénz már nem fog motiválni. Nem a pénz motivál, hogy edzésre járjak és játsszak, és hogy mindennap a tőlem telhető legjobbat nyújtsam.

És mi a legjobb dolog abban, ha az ember történetesen Cristiano Ronaldo?

Hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, és boldogan élhetem az életemet. Nagyszerű életem van, és nagyszerű családom. (Cristiano Ronaldo)

Butragueno: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy Cristiano a Real Madridban szerepel. Az ambíciója talán a legnagyobb erénye. Minden meccset személyes kihívásnak tekint. Ha van egy olyan játékosunk, akitől szinte garantált a gól minden meccsen, akkor főhet az ellenfeleink feje, hiszen legalább kettőt kell rúgniuk, hogy nyerhessenek. Remélem, még sok évig nálunk fog játszani.”

 

"Csak olyan játékosokat akarok, akik készen állnak a harcra a hátralevő 12 meccsen" (Manchester City labdarúgóedzője Roberto Mancini)

 

"Az rendben van, hogy nem tudunk mindig jó játékkal nyerni, de úgy is tudnunk kell győzni, hogy közben minden labdáért meg kell küzdenünk." (Manchester City labdarúgóedzője Roberto Mancini)

 

 „Ha nyerünk és mindenki jól játszik, az a játékosok érdeme, míg ha vesztünk, az az edző felelőssége. Most nem játszottunk jól, nem hoztunk a tőlünk elvárható szintet, ezért én vagyok a hibás” – mondta önkritikusan Mourinho.

 

 „Régóta köztudott, hogy a csapatoknak nincs ráhatásuk a meccsbeosztásukra. Egy kimerítő meccsünk volt szerdán, és míg egyik csapatnak szombaton kell játszania, a másik csak vasárnap lép pályára. Mindig is ez volt a helyzet... Néhány játékosom fáradt volt, mert nagy munkát végzett a Barcelona ellen. Azt viszont nem értem, azok miért voltak fáradtak, akik szerdán a kispadon vagy a lelátón foglaltak helyet” (Mourinho)

 

A Granada edzője szerint egyedül ő hitt benne a hét során, hogy legyőzhetik a Realt: „Én voltam az egyetlen a hét során, aki elhitte, hogy győzhetünk, így én valamivel kevésbé voltam meglepve a lefújás után. – nyilatkozta Juan Antonio Anquela.

 

,,Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy az legyek, aki vagyok. Nem volt könnyű dolgom, noha minden nagyon gyorsan történt, és a sors a kegyeibe fogadott. Nem mindenkiből lehet Zlatan vagy híres profi futballista, viszont ahonnan én jöttem, mindenki előtt ott az érvényesülés lehetősége, függetlenül attól, hogy újságíró, jégkorongozó vagy éppen író akar lenni.” (Zlatan Ibrahimovic)

 

,,Keményen dolgoztam azért, hogy idáig eljussak, így most boldog vagyok. Kupákat akarok nyerni a Santosnak és Brazíliának, valamint emberként és játékosként is fejlődni szeretnék” (Neymar)

 Forrás: http://www.nemzetisport.hu/

 

,,Sikerült az a cél, amit már gyerekkoromban elterveztem, és ha lehet azt mondani, és ha lehet egy kicsit visszatekerni az időt. Szécsy Tamás bácsi mondta azt nekem még 12 évesen, hogy: meg lehet az olimpiai bajnoki cím, csak legyek kitartó és soha ne adjam fel.

Azt gondolom, hogy az én pályafutásomban nagyon sok nehézség volt, nagyon sok olyan dolog, ami nem igazán támogatta az én pályafutásomat és ennek ellenére mindig Tamás bácsi szavai voltak előttem, hogy soha ne adjam fel s mindig legyek kitartó.

Azt gondolom, hogy abba a két nehéz évben, ami nekem volt, óriási kitartás kellett nekem ahhoz, hogy visszatudjam magam hozni arra a szintre, ahol én már egyszer voltam.

Szerintem, minden kételkedőnek bebizonyítottam azt, hogy meg tudom csinálni, s meg tudom nyerni az olimpiát, és be is bizonyítottam, úgyhogy nagyon boldog vagyok.” (Gyurta Dániel)

 

"Voltak pillanatok, amikor elbizonytalanodtam, vagy rossz hangulatba kerültem, de a hit mindig megvolt. Az igazán nagy sportoló nem akkor kemény, amikor minden rendben van, hanem amikor nehéz, fáj, nem megy neki.” (Gyurta Dániel)

 

"Voltak természetesen nehezebb napok még a közelmúltban is, de egy sportoló abban az esetben igazán valaki, ha akkor is kemény, akkor is harcol, amikor roppant nehéz, amikor rettenetesen fáj. Én végig hittem magamban, magunkban, és biztos voltam benne: meg tudom csinálni." (Gyurta Dániel)

  

" Mindent száz százalékos odaadással csinált, ezért is lehetett a legjobb. Ahogy eleinte én biztattam őt, úgy inspiráltak engem is az ő eredményei. Alexander igazi hősnek számított Norvégiában, és nem csak azért, amit úszóként elért, hanem azért is, amilyen ember volt, minden szempontból példaképnek számított". Robin Dale Oen az öccséről

 

 

,,Nem volt nehéz, de ez csak egy verseny volt, ettől a győzelemtől még nem érjük el a célunkat” – mondta Kimi Räikkönen

 

Jó munkát akarok végezni és igyekszem versenyeket nyerni. Ez nem egy népszerűségi verseny. A legjobb pilóta győz. Jómagam még mindig úgy vélem, hogy ez egy olyan sport, ahol a legjobbak végeznek a dobogón. Számomra ez egyáltalán nem jelent terhet, mert azért vagyok itt, hogy bizonyítsam, helyem van a Forma-1-ben. Versenyezni akarok, a lehető legjobb munkát végezni. – Sutil Force India versenyzője

 

„Csak koncentráltam a feladatomra, mivel tudtam, hogy nehéz lesz. A szuperlágy gumikon nagyon sokat veszítettem a tempómból, de a verseny végére, a kritikus szemcsésedéses időszakot átvészelve újra begyorsultam. Jó érzés, hogy még mindig ilyen gyors vagyok, egy év kihagyást követően nem számíthatsz arra, hogy több mint tíz körön át te fogod vezetni a futamot” – mondta Sutil.

 

„Mindig is bíztunk magunkban, idegenben egy lesgóllal kaptunk csak ki – foglalta össze a párharcot a Málaga chilei edzője, Manuel Pellegrini. – Tudtuk, ma sokkal intelligensebben kell játszanunk és gólhelyzeteket kialakítanunk. Nem volt gyenge pontunk, a győztes mentalitású játékosok a Málagában voltak, csapatom erőt és egységet sugárzott. A jó úton járunk, amely a kontinens legjobb nyolc csapata közé vezetett. Nem pályára lépni jöttünk a BL-be, hanem versenyezni.

 

„Azt hiszem, megérdemelten nyertünk. Megmutattuk, hogy sohasem adjuk fel, és így akarjuk folytatni a következő körben is.– mondta a hazaiak remeklő szélsője, Joaquín

 

„Egy ilyen siker elérése lehetetlennek tűnt pár hónapja, de mindannyian erről álmodtunk. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, rengeteget futottunk, megérdemeltük a győzelmet. Élveztük a játékot, szurkolóink szintén. A BL a futball esszenciája, és élvezni akarjuk még, akárki is kerül az utunkba" – így a parádés gólt vágó Isco

 

„Kicsit megdöbbentem attól a futballtól, amit ma nyújtott csapatom – értékelt Franz Beckenbauer, a Bayern legendája, örökös elnöke. – Elképzelés és koncentráció nélkül, a kezdéstől a lefújásig. Nem lehet így játszani. Az persze jó, hogy ott vagyunk a következő körben, de ezt a játékot nem lehet folytatni, mert így hamar kiesünk!

 

„Végig összeszedettek és elszántak voltunk, az első félidőben egyértelműen mi uraltuk a mérkőzést – így Sebastian Kehl.

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/

 

"Mindvégig keménynek, elszántnak és motiváltnak kell maradnunk, hogy begyűjtsük a pontokat.” (Antonio Conte a Juventus vezetőedzője)

 

,,Ha jól teljesítünk, elérjük a célunkat, azonban, ha nem így teszünk, teljesen normális, hogy másvalaki végez majd az élen helyettünk. Ezért kell szerénynek maradnunk." (Antonio Conte a Juventus vezetőedzője)

Forrás: juventuz.blog.hu

 

 

Egy átlagembernek fogalma sincs arról, milyen munka, micsoda küzdelem ott maradni az élen. Elég egy kis kihagyás, kiengedés, és máris ott lihegnek az ember nyakán a többiek. Ezért is akkora teljesítmény Rogertől és a többiektől, amit elértek. (Gaël Monfils)

 

Rengeteget kell még dolgoznom ahhoz, hogy tartósan jó formában tudjam tartani magam, mert sajnos igaz, hogy erre most még csak néha vagyok képes. Szerintem a kiegyensúlyozottság a kulcs ahhoz, hogy utolérjük őket. (Nadal-Federer-Djokovic) (Gaël Monfils)

 

Gaël Monfils: Az, hogy a legjobb tíz közé kerültem, tulajdonképpen nem változtatott semmit az életemen. Viszont a tudat, hogy egyre közelebb vagyok a legjobbakhoz, megsokszorozza az ambícióimat.

 

,,Nem akarom elhinni, hogy el kell költöznöd Amerikába, vagy máshova ahhoz, hogy jó atléta legyél. Ezt otthon is meg tudod tenni.” (Toni Nadal)

 

,,Az ilyen győzelmek, mint a mai, segítenek önbizalmat szerezni és segítenek emlékezni, hogy mit kell tenned minden egyes pillanatban." (Rafael Nadal)

 

,, a szívem azt mondja, hogy meg tudom csinálni, és a versenyzés az, amit jelenleg csinálni akarok." (Rafael Nadal)

 

"Semmi sem korlátozott, ami a legfontosabb dolog. Korlátozások nélkül játszani és hogy nem éreztem kényelmetlenséget elsőbbséget élvezett ma." (Rafael Nadal)

 

"Ahhoz, hogy holnap nyerjek, tökéletes mérkőzést kell játszanom, máskülönben esélyem sem lesz.. Nem hinném, hogy már ezen a szinten lennék, de kész vagyok arra, hogy megpróbáljam." (Rafael Nadal)

 

"Amikor lábadozol, akkor mindig lesznek rossz napok, de jelenleg már több a jó nap, mint a rossz." (Rafael Nadal)

 

"A karrierem egyik pillanatában sem veszek könnyedén egy meccset sem. Mindig a legjobbamat nyújtom a győzelemért." (Rafael Nadal)

 

"Nem tudom, hogy mikor leszek újra 100%-os állapotban. keményen kell dolgoznom. Mindent megteszek ezért, amit csak tudok." (Rafael Nadal)

 

"Volt több komolyabb sérülésem is a múltban, és utánuk csak erősebb lettem. Ez a sérülés taszított le a pályákról a leghosszabb ideig, szóval talán egy kicsit több időbe fog telni, mire visszaszerzem az önbizalmamat, jól érzem magam a pályán,.. (Rafael Nadal)

 

…tudom, hogy alázatos munkával tudok majd fejlődni, és elérni azt a szintet, ahol álltam a szünet előtt." (Rafael Nadal)

 

,,A terv az, hogy jól szerepeljen és nyerjen." (Toni Nadal)

Forrás: www:nadalmania.gportal.hu

 

 

„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt." (Dan Millman)
 
 
„Legyen meg az önfegyelmed arra, hogy megtedd az apróbb dolgokat, melyeket nem szeretsz, azért, hogy életedet olyan dolgokkal tölthesd el, melyeket nagyon-nagyon szeretsz.” (Andrew Matthews)
 
 
„Hogy egy nagy dolgot valóra váltsunk, először is tudni kell nagy dologról álmodni, másodszor is pedig állhatatosságot kell kifejleszteni magunkban, hogy a kudarcok láttán se rendüljön meg az álmainkba vetett hitünk." (Szilvási Lajos)
 
 

Menni kell előre. Nem másokkal foglalkozni, vagy épp azzal, hogy mindenki hülyének néz... Tudod, egy dologban biztos vagyok: a nagy utak, azok, amelyek igazán hosszúak és jelentőségteljesek, hatalmas megállító táblákkal vannak tele, és nehézségekkel, pontosan azért, hogy próbára tegyenek, hiszen nem mindenki érdemli meg a jutalmat. Azt a valamit, amit neked szántak, és a tiéd. Nem kell mindenkinek felérnie a csúcsra - pedig mindenki előtt ott a lehetőség. De egy dolgot érdemes szem előtt tartani: a tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel érte semmit, a helyén marad - ahogy Te is. (Oravecz Nóra)

 

 

Tudd, hogy mire vágysz, higgy benne mélyen, és ne hagyd, hogy bárki összetörje azt, amiben hiszel.

Ha mégsem menne, pofozd fel magad szépen, mert az élet nem annyi, hogy elfogadod a kevesebbet. Tudd, és ha tudod belül, ha bízol benne, jönni fog. Minden ott van előtted, ott hever a lábaid előtt, de csak akkor tud jönni, ha felkészültél rá. Ha elfogadtad, hogy megérdemled. Semmire sem vágysz véletlenül. Ha érzed, hogy kell, és tudod, hogy mi, meg fogod kapni. Lehet, hogy nem rögtön, sőt, várnod kell rá, de jönni fog, hiszen semmi sem fordul meg ok nélkül az agyadban csak úgy... de ha egy percig kételkedsz, akkor ne is várd a legjobbat. Ha te magad sem hiszed el, hogy van olyan, hogyan is jöhetne? (Oravecz Nóra)

 

 

Nem abban az értelemben hiszek a csodában, a varázslatban, hogy karba tett kézzel várom a sült galambot, hanem úgy, hogy észreveszem a felkínálkozó lehetőséget, nem hátrálok meg a próbatételek előtt, és nem adom fel egykönnyen. Életfilozófiám része, amit a mesékből kora gyerekkoromtól tanulságként őrzök. Hiszem, hogy a végén a jó elnyeri méltó jutalmát, hogy az adott szót meg kell tartani és az ígéretet be kell váltani, a rászorulóknak segíteni kell, és hogy szemtől szemben kell küzdeni, mert aki aljasul támad, az pórul jár, a gyengét, a kicsit pedig védelmezni kell. (Kádár Annamária)

 

“Úgy álljunk meg az életben, akár a sziklaszírt a tengerben; ne engedjük, hogy a szüntelen hullámverés megingasson bennünket.” (Hazrat Inajat Khan)

 

“A történelem bebizonyította, hogy a legnevezetesebb győztesek rendszerint nyomasztó nehézségekkel kerültek szembe, mielőtt teljes diadalt arattak. Győzelmük titka az, hogy sohasem szegte kedvüket a vereség.” (B. C. Forbes)

 

,,A hibák visszajelzések a teljesítményünkről. A győztesek sokkal több hibát követnek el, mint a vesztesek. Ezért tartoznak ők a győztesekhez. Több visszajelzést kapnak, mivel többször próbálkoznak. Az egyik legnagyobb baj a vesztesekkel az, hogy hibáikat túl komolyan veszik, és nem veszik észre a bennük rejlő lehetőségeket.” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

 

Ha csak egy kicsit is merész az ember, bármit megszerezhet magának. Mindenki azt kapja, amiért fizet, és ha mégsem, akkor el kell gondolkodni, mit csináltunk rosszul, mert biztosan ez az oka. (Victoria Holt)

 

Nem azoké a siker, akik sohasem buktak el, hanem azoké, akik elbuktak, és ismét felálltak belőle. (Kimi Raikkönen)

 

A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni. (Arnold Schwarzenegger)

 

 

Messi csapattársairól, ellenfelekről és egyebekről

"Ez a díj gólszerzésért jár, de a csapattársaim nélkül nem sikerült volna" - Nyilatkozta az argentin zseni. Leo Messi lett a tavalyi esztendő legeredményesebb játékosa, így ő kapta meg az aranycipőt. Messi az előző szezonban kereken 50 gólt szerzett a spanyol pontvadászatban.

 

,,Én mindig azt mondom, hogy a legjobbat akarom a társaimnak a pályafutásukat tekintve, és hozzák meg azokat a döntéseket, amik számukra a legmegfelelőbbek. Én a keret minden tagját sokra becsülöm, itt nagyon jó játékosok vannak, akikkel remek egységet alkottunk, és ennek így kell lennie a továbbiakban is.”

 

Xavi Hernandez:

Mindenki tudja, hogy mennyire jó játékos, hiszen mindenki láthatja 3 naponta játszani. De emellet nagyszerű ember is, akit nagyon tisztelek.

 

Andrés Iniesta:

Pont mint Xavi. Ők ketten még a játékukban is hasonlítanak. Andrés egy elképesztő játékos, emberként pedig egyszerű és szerény. Nagyszerű személyiség.

 

David Villa:

Volt egy kis balhé, ami megtörtént az megtörtént. De ez természetesen csak a pályára vonatkozott. Nagyon jól megértjük egymást, ahogy a többiekkel is jól elvan. Nagyszerű ember, aki nem veszekszik senkivel, mert vele nem lehet összeveszni.

 

Éric Abidal:

Egy csodálatos ember, tényleg. Bármi történt vele, mindig mosollyal fogadta, erőt adott nekünk, amikor ennek fordítva kellet lennie. Most már velünk együtt dolgozik és elképesztő, hogy mennyivel jobb napról napra. Mindannyiunk örömére.

 

Camp Nou:

A világ legszebb stadionja. Háromnaponta itt játszani a legjobb dolog, ami létezik.

 

Cristiano Ronaldo:

Egy nagyszerű játékos. Nem ismerem emberként, de a világ egyik legjobbja.

 

Gabriel Milito

Gabi csodálatos ember, nagyon jó barátom, akit szeretek mindig a közelemben tudni. És roppant fontos a csapat számára is. Tudom, hogy most is támogat minket távolról, hogy minden a lehető legjobban alakuljon számunkra, mert nagyon jó ember.

 

Neymar:

Egy remek játékos, aki sok mindent megváltoztathat Brazíliában. Igazság szerint nagyon jó.

 

Ronaldinho befolyásolta az ön fejlődését?
Nagyon sokat segített, amikor felkerültem az első csapathoz. Ahogy a felnőttekkel edzettem, odajött hozzám, törődött velem, és segített a mindennapokban, illetve a keret többi tagjával való kapcsolatomban. Sohasem fogom elfelejteni neki azt a figyelmet, amit rám fordított. Az ilyen helyzetekben lehet felismerni az igazán nagyszerű embereket. A pályán pedig ő volt az egyik legjobb társ, akivel valaha is együtt játszhattam. Vele a csapatban minden könnyű volt.

 

Család:

Számomra a legfontosabb, ahogy mindig elmondtam. A támogatásuk nélkül, nélkülük minden másképp lett volna. Szerencsés voltam, hogy mindig ott voltak mellettem.

 

Alapítvány:

Egy szép dolog, amit volt szerencsénk létrehozni. Régóta terveztük, hogy teszünk valamit mások megsegítésére. Létrehoztunk egy alapítványt, ami remekül működik, és nagyon boldog vagyok, mert már sok mindent tettünk, és még mindig bőven van mit.

 

Gól:

Szép dolog. Gólt szerezni csodálatos érzés, szeretem és élvezem, amikor sikerül.

 

Labda:

Egészen kiskorom óta szeretem, imádom. Imádok játszani, még edzeni is. Most is olyan jól érzem magam a pályán, mint amikor kicsi voltam. Imádom.

 

Vereség:

Semmit nem szeretek elveszíteni. Sem a fociban, sem más játékban. Kiskoromban is így volt, és azóta is így van. Nem szeretem.

 

Győzelem:

Ez meg pont az ellenkezője. Szeretek mindent megnyerni. Mind azért játszunk, hogy nyerjünk. Szeretek nyerni.

 Forrás. http://barcaman.gportal.hu/gindex.php?pg=35263531&nid=6287607&cmd=inscomment

 

 

Pelé, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója szerint ő a futballra született "Az apám mondta mindig nekem, hogy ezért jöttem a világra, de mindig hozzátette, ha nem készülök, nem edzek, nem gyakorlok sokat, akkor ugyanolyan leszek, mint a többiek. És igaza volt!