Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 3

 

„Ha tényleg úgy érzel irántam, ahogy elmondtad, kérlek légy óvatos a szívemmel. Elviheted, csak ne törd össze. Mert az egész világ összedőlne.”

 

 

Nem úgy tekintek a gyűlöletre, mint valami idegen dologra, amit le kell küzdeni... törődéssel, szeretettel, gyengéden és erőszak nélkül kell legyőznöm a gyűlöletet. (Thich Nhat Hanh)

 

 

Ha nem vagyunk boldogok, ha nem találunk békét, úgy nem is oszthatjuk meg a békét és boldogságot másokkal – azokkal, akiket szeretünk, akikkel egy fedél alatt élünk. Ha békét lelünk, ha boldogok vagyunk, mosolygunk és kivirágzunk, akár a rózsa, és a családunkban mindenki, sőt egész társadalmunk csak hasznát látja lelki békénknek. (Thich Nhat Hanh)

 

 

Ha a mindennap tudunk mosolyogni, ha boldogok és békések tudunk lenni, az nemcsak nekünk hanem mindenkinek a hasznára válik. Ha igazán tudjuk hogyan éljünk, akkor a napunkat egy mosollyal kezdjük. A mosoly megerősíti az elhatározásunkat, hogy boldogan és békében éljünk. Az igaz mosoly forrása az éber elme. (Thich Nhat Hanh)

 

 

ELFOGADÁS ÉS MEGADÁS

 Amikor megadod magadat annak, ami van, teljesen jelenlevővé válsz. A múlt ereje ennek hatására semmivé foszlik! Többé már nincs szük­séged rá. A jelenlét a kulcs. A most a kulcs. Megnyílik előtted a Lét birodalma, amelyet eddig az elme eltakart előled. Hirtelen mély csend és mérhetetlen béke születik benned. És a béke mé­lyén végtelen öröm. És az őröm mélyén a szeretet. És a legutolsó réteg alatt ott van valami szent és mérhetetlen. (Eckhart.TOLLE)

 

 

A megvilágosodás, bármikor megtörténhet!

 A megvilágosodás elérhető!

 Nem kívülről érkezik, hanem belülről,

akkor amikor a gondolatok már nem tartják fogva figyelmedet,

egyszer csak elcsendesedsz,

akkor a lényed legmélyebb pontjából tör elő.

 És ha ez egyszer megtörtént, akkor a tiéd mindörökké! (Osho)

 

 

"Ne kapj hisztériás rohamot, ha életed hajója néha megbillen egy markánsabb hullámtörésen. Már százszor megijedtél, hogy elsüllyed, és még mindig a nagy vízen hajózol." (Popper Péter)

 

 

"Ami megadásnak tűnik, az néha egyáltalán nem megadás. A lényeg az, ami a szívünkben van. Csak a szívünkkel láthatjuk tisztán, milyen az élet, csak így fogadhatjuk el és érthetjük meg, bármilyen fájdalmas legyen is ez. Mert ha nem fogadjuk el az életünket olyannak, amilyen, az sokkal, de sokkal nagyobb fájdalmat okoz." (Nicholas Evans)

 

 

Milyen csodálatos kezének puhasága.
Milyen csodálatos ajka. Melegsége.
Milyen csodálatos szemének mélysége.
Élénk érdeklődése. Néha hosszas merengése.
Mennyi csodát lehet felfedezni az emberben!
Mennyi mennyi szépség rejtőzik meg benne.
Milyen csodálatos lelkének nagysága, határtalansága! (Maitri)

 

"Sokáig átlagos, hétköznapi életet éltem azokkal az álmokkal, amik mindig is ott voltak a fejemben, hogy a színpadon szeretnék állni és énekelni szeretnék, és stúdiózni, fellépésekre járni. A Lásd a csodát! refrénje pontosan erre buzdít, hogy ami igazán fontos azt nem szabad elengedni. Az embereknek sokféle álma van és a sajátját mindenki megvalósíthatja, elérheti. Én nagyon vágytam rá, nagyon akartam és ha nekem sikerült, akkor sikerülhet másnak is. Erről szól a dal. (Kocsis Tibor)

 

A barátság a lelkek közötti legtisztább kapcsolat. Nincs benne önzés, kényszer, érzékiség, érdek. Mi választjuk. (Müller Péter)

 

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.” (Buddha)

 

ÖNVIZSGÁLAT:
- Önmagamat naponta háromféleképpen vizsgálom: vajon tettem-e valamit szívből másokért; vajon barátaimmal való beszélgetés közben voltam-e szavammal hűtlen; vajon megtartottam-e azt én, amit másnak tanítottam.

- A bölcsnek nincs előítélete; azért vannak iránta bizalommal. Ami a tanulást illeti, ne ismerj határt. (Kung mester beszélgetései)

Példád legyen az, aki hű és lelkiismeretes. Fődolgod legyen: a hit és az igazság. Ne legyen barátod, csak, aki hozzád hasonló. Ha van hibád, ne szégyelld megjavítani. (Kung mester beszélgetései)

 

Ami belül ragyog, az kívülről is látható. (Hioszi Tatiosz)

 

Tanulj meg örülni. Azt akarom, hogy soha ne szenvedj hiányt vidámságban. Azt akarom, hogy egész hajlékodat betöltse. És be is tölti, ha te magad vidám leszel. Mindig veled marad, ha egyszer rájössz, miből merítsd... Fordulj az igazi értékek felé. Örülj tulajdon birtokodnak De hát mi is a birtokod? Tenmagad és legértékesebb való! (Seneca)

 

Egy érintésből meg lehet érezni, hogy az vajon egy erős ember érintése-e, vagy csak egy gyenge emberé. Nagyon nehéz egy olyan emberrel élni, akiből hiányzik a gyengédség. Légy erős. Ne azért, hogy győzni, hanem hogy simogatni tudj! (Müller Péter)

 

Ha egyszer feltárjuk magunkat valaki előtt, az csak olyan lehet, akiben teljes mértékben megbízunk, akit nagyon közel érzünk magunkhoz. Önmagunk megnyitása az egyik legfontosabb lépés a lelki élet rendezése felé. (Tendzin Gjaco – A dalai láma)

 

Keresd a csendet. Aki változni akar, aki érni és növekedni szeretne, annak szüksége van a nyugalom helyére. Ami növekedik, az nem üt nagy zajt(Anselm Grün - Az életművészet könyve)

 

Elindultál az új kor felé vezető ösvényen, és egyre jobban részévé válsz annak. Mivel te vagy a felelős a cselekedeteidért, már nem hozhatsz fel mentségeket, saját magad védelmében - mondván, hogy nem ismerted fel, hogy el kell végezned egy adott dolgot. Te tudod - miképpen kell irányítani gondolataidat- Hát irányítsd! Ne búj a tudatlanság mögé! Légy tisztában azzal, hogy megvan benned minden tudás, minden bölcsesség - csupán állandóan merítened kell belőle. Ha most nélkülözöl is bármiben - tanulj mértéket! Aki ezt nincstelenségében megtanulja, ő tud felelősséggel bánni a bőséggel, és a jóléttel. (Pataki E. Édua)

 

"Érdekes, hogy hová vezetnek minket a jelek. Mindig oda, ahova tartozunk." (Bűbájos boszorkák)

 

"Kétféle lehetőségünk van az életben: elfogadni a körülményeket úgy, ahogyan vannak, vagy elfogadni annak a felelősségét, hogy megváltoztatjuk a körülményeket." (Denis Waitley)

 

"Meg kell tanulnunk elfogadni magunkat, értékelni magunkat, függetlenül attól, mások mit mondanak rólunk. Meg kell tanulnunk, hogy mindennek és mindannyiunknak megvan a maga helye a földön” (Adam J. Jackson)

 

"Szeress, és légy boldog! Felejtsd el, ami a múltban történt! Az, aki ma vagy, nem ugyanaz, mint aki tegnap voltál. Ezt jól vésd az emlékezetedbe! Sose gyászold a múltat! Sose tekintsd tragédiának! Mondd, hogy tapasztalatot szereztél! Mert ennek révén vagyok az, aki ma vagyok, és jobb lettem, mert átestem a tűzkeresztségen." (Victoria Holt)

 

"Azt a percet feledni nem tudom, mikor édes csókod égett az ajkamon, karomba fűztelek, arcom tűzben égett, éreztem, hogy szeretsz és én is szeretlek téged."

 

"Hunyd le a szemed éld az álmod,

 Azzal sose törődj, mit mondanak mások.

 Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,

 Magadnak választod, amit választottál.

 Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,

 ... A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.

 Találd meg a fényt a fekete éjben,

 A boldogságot a boldogtalan létben.

 A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,

 Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.

 Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,

 Így lehet akár egy percből is örökkévalóság."

 

 

"Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk." (Louise L. Hay)

 

 

Milarepa mindenütt kereste a megvilágosodást, de nem talált választ – míg egy nap látott egy öregembert, aki lassan lefelé sétált egy hegyi ösvényen, nehéz zsákot cipelve.

 Milarepa azonnal megérezte, hogy ez az öregember ismeri a titkot, amelyet ő kétségbeesetten keresett éveken át.

 – Öreg, kérlek, mondd meg nekem, amit tudsz: mi a megvilágosodás?

 Az öregember rámosolygott egy pillanatra, lehajította a nehéz súlyt a válláról és kiegyenesedett.

 – Igen, most már látom! – kiáltotta Milarepa.

 – Örökké hálás leszek.

 De hadd kérdezzek még valamit: mi van a megvilágosodás után?

 Az öreg, újra elmosolyodva, ismét felvette a zsákot, a hátára vetette, megigazította terhét, és ment tovább az útján.

 (Dan Millman – A békés harcos útja)

 

 

"Van egy szó…

Egy gyönyörű szó. "Kedvesem". Mennyi gyengédség, meghittség, intimitás, mennyi szeretet lakozik ebben a bájos szóban. És mennyi érzés. Ezt a szót nagyon ritkán használjuk. Legalábbis, ha komolyan, a benne lévő érzelemnek megfelelően mondjuk ki. Mert ezt a szót csak egy embernek mondhatjuk. A Kedvesnek. Annak, aki szívünk számára a legkedvesebb. Aki a szívünkben van. Nem szerető, nem barát vagy barátnő, nem partner. Hanem Társ. Az egyetlen. A legkedvesebb. A Kedves."

 

 

,,Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz. Ha nem, akkor kifogást!"

 

"Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. " (Szepes Mária)

 

Az, hogy túlteszed magad rajta, nem jelenti azt, hogy elfelejted, nem jelenti azt, hogy hűtlen leszel az érzéseidhez, csak annyit jelent, hogy tűrhető szintre csökkented a fájdalmad, egy olyan szintre, ami nem tesz tönkre. Tudom, hogy pillanatnyilag elképzelhetetlen, hogy túltedd magad rajta. Lehetetlen. Felfoghatatlan. Elképzelhetetlen. Nem akarsz túl lenni rajta. Miért is akarnál? Nem maradt neked más, csak ez. Nem kellenek a kedves szavak, nem érdekel, mit gondolnak vagy mondanak mások, nem akarod tudni, hogy ők mit éreztek, amikor elvesztettek valakit. Ők nem te vagy, igaz? Ők nem érzik azt, amit te. Az egyetlen dolog, amit akarsz, az, amit nem kaphatsz meg. Elment. Sosem jön vissza. Senki sem tudja, milyen érzés. Senki sem tudja, milyen az, kinyújtani a kezed, és megérinteni valakit, aki nincs ott és soha nem is lesz. Senki sem ismeri ezt a betölthetetlen űrt. Senki, csak te.(Kevin Brooks)

 

,,Engedd, hogy az álmaid nagyobbak legyenek, mint a félelmeid; s tetteid is legyenek hangosabbak, mint a szavaid!"

 

,,Emberek és dolgok ki be sétálnak az életedben, de azok az igazán fontosak amelyek, melléd állnak és ott is maradnak jóban, rosszban. Az összes többi csak egy tapasztalat.:)"

 

"Az ember egy hiszékeny lény. Esélyt ad az utolsó után is, szeret, ha százszor összetörik is, megbocsájtja a megbocsájthatatlant is... Képes hinni akkor is, mikor százszor csalódott is már. Az ember a szívével, képes az eszét felülbírálni újra és újra, és amíg erre képes, addig tud igazán szeretni... Mert szeretni ésszel nem lehet, csak szívvel."

 

"A boldogság azoknak van fenntartva, akik hajlandók boldogok lenni, dacára a körülményeiknek." (Darnel Christian)

 

"Amikor meghallod szelíden csobogni lelked patakját, jusson eszedbe, hogy ha van patak, akkor egy óceánnak is lennie kell valahol." (William Arthur Ward)

 

"Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat. A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket." (Andrew Matthews)

 

Tanuld meg az egyensúly művészetét.

Gondold csak el: a naprendszer egyetlen bolygója sem engedheti meg magának, hogy önmagát "önzetlenül" föladva belerohanjon a Napba, mert akkor az egész fölrobbanna. Nem csak a bolygó - az egész rendszer.

Önmagamhoz, a páromhoz, a gyerekeimhez, a barátaimhoz, vagy bármilyen közösséghez tartozni azt jelenti, hogy egyszerre vagyok önmagamé és másoké. Egyszerre élek magamnak és másoknak. Alkalmazkodom, és nem is. Önző vagyok, és önzetlen is. Odaadom magam, de nem teljesen. Őrzöm az "identitásomat", de néha föladom a többiekért. Fontos, hogy keringj a saját tengelyed körül is! (Müller Péter)

 

"Akár egyedül élsz, akár párkapcsolatban vagy a legnépesebb családban, legyen valahol egy hely, ami csak a tiéd. Teremts időt arra, hogy minden nap legalább egyszer találkozz magaddal. Nem könnyű. Nem csak a rohanás miatt. Hanem mert nem neveltek rá, hogy a magányod: szent. Rendszerint menekülünk magunktól. Ha máshogy nem, bámuljuk a televíziót, vagy hosszan időzünk olyan emberek között, akikhez nincs sok közünk. Sajnos egy olyan társadalomban nőttünk fel, mely nem tud az önismeretről, nem tud a csendről, a benső nyugalomról - nem is tudja, mi az, hogy 'belül'. Így aztán nem tanít meg arra, hogy a legjobb barátod te magad vagy, és ezért - figyeld meg! - szüntelenül menekülőben vagy.

 Ha valaki először leül meditálni, mindene viszketni kezd, és azonnal száz és ezer fontosabb dolga akad, de tudd: a jó párkapcsolat titka a jó magány. A jó családi élet titka sem a szüntelen zűrzavar, hanem az a tapintat, amelyben tisztelik egymás magányos perceit. Csak az nem gázol bele a másik életébe, aki önmagával rendben van. Csak az tud másokkal élni, aki önmagával is tud. A magányod: szent." (Müller Péter)

 

Ha eloszlatod magadban az előítéletet, gyűlöletet, lenézést, félelmet, megvetést, elidegenedést - azonnal átvarázsolod a környezetedet. (Müller Péter)

 

AZ INDULAT, A DÜH ÉS A MÉRGESKEDÉS, A HANGOSKODÁS ÉS CSAPKODÁS, NEM MÁS MINT PAZARLÁS! TÉKOZOLSZ MÁS, SOKKAL ÉRTÉKESEBB CSELEKEDET IDEJÉBŐL. FOGADD EL A SORSODAT ÉS INKÁBB SZERESS MERT, A SZERETET ELLOPJA A HALÁLTÓL AZ IDŐT. MÍG SZERETSZ NEM KETYEG AZ ÓRA. (J. Konrád)

 

,,Az ember mindent el tudd viselni mindaddig, amíg van valaki vagy valami, amiért érdemes!"

 

 

,,A dolgok nem azért mennek jól, mert valaki szent vagy jó. A dolgok azért mennek jól, mert valaki jóra fordítja a menetüket." (Lafayette Ron Hubbard)

 

 

Bármilyen megmérettetés megoldása mindig azzal kezdődik, hogy elfogadom azt az állapotot, amiben vagyok. (Csernus Imre)

 

 

,,Csak jónak és igaznak legyen szemed nyitva, ez a boldogságnak a legelső titka."

 

 

"Nem az az igazi, akivel le tudnád élni az életed, hanem aki nélkül nem!”

 

 

"Amilyen a virágod, olyan a Te VILÁGOD!"

 


"Mit szeretünk másokban? Azokat a jó tulajdonságokat, amelyekre magunk is vágyunk."

 

 

"Nem minden ölelés egyforma, de a többsége gyógyítja a lelket, növeli a biztonságérzetet, és képes olyan érzelmeket is közvetíteni, amelyeket néha szavakkal nem is tudunk kifejezni..."

 

 

"Sok ember fél a csendtől, a magánytól. Fél a tükörtől, amelyet a csend, a magány tart eléje. Mert az ember sohasem az, akinek társaságban látszik, akinek emberek között mutatja magát. Az ember mindig az, aki csendben, magányban szembenéz önmagával." (Bozzay Margit)

 

 

"Ha képes lennél elfogadni,hogy az elméd bármikor átverhet; ha nem ragaszkodnál semmiféle beléd nevelt elvekhez, gondolatokhoz és érzésekhez, egyszer csak a szívedben felkelne lényed napja." (A.J.Christian)

 


"Megfogni egy másik ember kezét ártatlan mozdulatnak, semmiségnek tűnhet, de valójában sokkal többet jelent annál. Az ember számára a kezei a legalapvetőbb eszközök: a segítségükkel alkotsz, érintesz, vagy épp ha kell, fegyverként használod őket. Egy másik ember kezét önként, mindenféle kényszer nélkül megszorítani annyit jelent, hogy arra a kis időre, míg vele vagy, nem hagyod Őt egyedül - összetartoztok. Még ha csak pár percre is, de addig sem kell a világ gondjaival egyes-egyedül szembenéznie, hiszen van vele valaki, aki segít neki ebben.. ott vagy neki Te."

 

„Sosem láthatlak többé..sosem ölelhetlek többé..sosem foghatom a kezedet többé..sosem simogathatom meg az arcodat többé..egyvalamit tehetek: szerethetlek örökkön-örökké..”


„Szép volt a sorstól, hogy utamba ejtett, hogy minden édes csókot a számon felejtett. Csak akkor adna igazán szépet, ha mindörökre nekem adna téged!”

 

„A boldogság olyan, mint egy csók – ha azt akarod, hogy neked is jó legyen, tovább kell adnod valaki másnak.”

 


" A csókok a szerelem kimondatlan szavai.”

 

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy. Ha nem vagy képes szárnyakat növeszteni és repülni, akkor legfeljebb csak bebeszéled magadnak, hogy szerelmes vagy." (Tomori Gábor)

 

"Egy másodpercig azon tűnődtem, hogy ha megcsókolnám, az vajon megtörné-e a varázst, amely körülvesz bennünket, de már túl késő lett volna megállni félúton. Amikor az ajka az ajkamhoz ért, tudtam, hogy ha száz évig élnék, és a világ minden országát bejárnám, akkor sem élhetnék át semmi ahhoz foghatót, mint amikor először megcsókoltam álmaim asszonyát, akit, tudtam, örökké szeretni fogok." (Nicholas Sparks)

 

Mindannyiunknak meg van a saját különleges hibája. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák amik mindannyiunkban meg vannak, teszik az életünket olyan nagyon érdekessé, és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen s a jót meglátni másokban... Addig nem lehetsz boldog, amíg nem tanulsz meg önzetlenül szeretni, és amíg nem találod meg a helyed a világban...

 

"Tapasztalat szerint a kérdezőnek kétféle tanács adható: rossz tanács és jó tanács. A rossz tanács úgy keletkezik, hogy a tanácsadó azt tanácsolja, amit ő tenne a kérdező helyében. Ez a tanács nyilván a saját élményanyagán, erkölcsén, életfelfogásán alapul, tehát a tanácskérőnek vajmi kevés köze van hozzá, számára a tanács én-idegen lesz. Továbbá rossz a tanács akkor is, ha olyan viselkedést javasol, amire a tanácskérőnek nincs belső lehetősége. Jó tanácsot akkor lehet adni, ha az ember képes önmagát háttérbe szorítani, és fejlett empátiával a másikkal azonosulni." (Popper Péter)

 

"Még mindig hiányzol, minden nap gondolok rád,
Minden percben fognám kezedet, csókolnám a szád.
Megtanultam szeretni, és te segítettél ebben,
Még mindig szeretlek, nem tudom kifejezni szebben."
(Children of Distance)

 

„Hajad csillogása, szemed ragyogása, szívemben örök boldogság forrása.
Forró szellő suhan keresztül testemen, azt suttogja halkan, te vagy a mindenem.”

 

 

"Még nem fogtam fel, hogy nem, látlak többé…

 Hisz minden, ami velünk volt nem válhat köddé.

 A szívem mélyén tudom, hogy nem kaplak már vissza soha,

 De reménykedem, hogy nem így lesz, a sors nem lehet ilyen mostoha.

 Nagyon szeretlek még mindig, és így lesz egy a sírig.

 Talán jön más kit szeretni fogok,

 Hisz fiatal vagyok, egyedül maradni nem tudok

 De a szívemből téged ki sosem töröllek.

 Hisz te voltál az első szerelmem, és nevedet mélyen belém vésted!

 Ezzel a versel végleg búcsúzom tőled

 De azt tudnod kell senkit nem, fogok úgy szeretni, mint téged!”

 

 

A fiú 14 szál rózsát adott a lánynak - 13 igazit és 1 műrózsát.. azt mondta: szeretni foglak addig, míg az utolsó el nem hervad :')

 

 

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor egy másik embernek felcsillan a szeme és rád mosolyog, mert boldog, hogy láthat téged... :)

 

 

Ha megismersz valakit, aki segít elfelejteni a fájdalmas múltat, akkor ő lesz a jövőd!

 

 

"Az élet nem arról szól, hogy milyen gyorsan futsz, milyen magasra tudsz ugrani. Arról szól, hogy milyen gyorsan állsz talpra." ;)

 

 

 Gondolatok az Dalai Láma - Út a nyugalomhoz című könyvből

,,Ha azt akarjuk, hogy valódi mosoly ragyogjon az arcunkon, meg kell teremtenünk magunkban a valódi mosoly forrását.

·     Az együttérzés, a türelem és az önzetlenség gyakorlása teremti meg bennünk a nyugalmat és a boldogság örömét. Ezek a mindennapi élet alapvető elvárásai.

A boldogság e lélek nyugalmából származik.

Érdemes olykor magunkba szállni, ahogy Buddha ajánlja.”

·                                   

·           Irgalmat és a boldogság örömét. Ezek a mindennapi élet alapvető elvárásai." (Dalai Lama)

 

 

"Akire nagyon sokat gondolok, az nem fárad el ettől?!" :) (Fodor Ákos)

 

 Tudom, hogy egy jó szó és egy jó beszélgetés sokat ér. Még többet egy ölelés, de a te gondodat soha nem fogja egy másik ember megoldani. Még a legnagyobb szeretettel sem! Csak te magad tudod. Más nem válthat meg. Ne is várd, senkitől. Találd meg önmagadat, a benső derűdet. Tudj beszélgetni magaddal. Érezd jól magad egyedül is. (Müller Péter) és egy jó beszélgetés sokat ér. Még többet egy ölelés, de a te gondodat soha nem fogja egy másik ember megoldani. Még a legnagyobb szeretettel sem! Csak te magad tudod. Más nem válthat meg. Ne is várd, senkitől. Találd meg önmagadat, a benső derűdet. Tudj beszélgetni magaddal. Érezd jól magad egyedül is.

·                                  Adódhatnak az életben olyan helyzetek, amikor az embernek jó egy időre egyedül maradnia, befelé szemlélődnie, elszámolni önmagával. Valamiféle belső megtisztulást átélnie.
Ez a lehetőség nem adatik meg annak, aki retteg ötpercnyi csendtől, magányosságtól is, aki, ha egyedül van, bekapcsolja a rádiót, magnót, mert nem tud háttérhangok - képek nélkül élni.
(Popper Péter)
 

 

Az elme egy létra - őrizetlenül hagyod, lefelé visz, ha odafigyelsz rá, felfelé visz. Ugyanaz a létra! Az elme egy ajtó - ha nem figyelsz rá, kifelé visz, ha odafigyelsz rá, befelé visz. Ugyanabból az elméből, ha zabolátlan: harag, gyűlölet, féltékenység lesz. Ha ura vagy: együttérzés, szeretet, fény lesz. Légy figyelmes, légy éber, légy ébren, és ne ítélkezz. (Osho)

 

 

"A csoda csakis azé, aki hisz benne. Csak az lát, aki látni akar. Csak az hall, aki hallani akar. Csak az ért, aki érteni akar.”  (Müller Péter)

 

 

„Ha valóban Boldog akarsz lenni, el kell szakadnod attól az egoista tévhittől, hogy a boldogsághoz indok kell. Ez egy hatalmas csapda: amíg hiszed, hogy neked valami boldogságot ad, addig hajszolni fogod, hogy megszerezd így a nagy hajszában elfelejtesz boldog lenni. Ha meg megszerzed a boldogságod vélt tárgyát, akkor meg minden pillanatban attól fogsz félni, hogy elveszted a nagy félelemben megint elfelejtesz boldog lenni. Ám a boldogsághoz nem kell semmi, nem kell hozzá indok. Csak az ego, az elme keresi az indokokat, mert képtelen felfogni az Élet ellentmondásokkal teli teljességét, tökéletességét. Az elmét az ok-okozati összefüggések létrehozása élteti, de mindez csak illúzió: amikor boldog vagy, arra alapvetően nincs indokod. Amikor igazán boldog vagy, amikor fekszel a tengerparton és napozol, amikor fáradtan hazaérsz, és jóleső sóhajjal belezuhansz az ágyba, amikor csak öleled a szerelmedet és nem gondolsz semmire amikor valóban Boldog vagy, akkor eltűnnek az indokok. Sőt, még te is eltűnsz: amikor te magad vagy a Boldogság, akkor az egod, az elméd megszűnik! Ekkor csak vagy, s ez maga a Boldogság. S hogy miért vagy boldog, amikor nincs rá semmi okod, hogy boldog legyél? Mindenért és semmiért.” (A.J.Christian)

 

 

"Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az." (Lev Tolsztoj)

 

 

"Ahogy jön, úgy el is megy; nem tartogathatod, nem kapaszkodhatsz bele. Élvezd, amíg jelen van, és amikor távozik, hagyd elmenni. Légy hálás, hogy eljött. Ne legyen benned neheztelés, ne panaszkodj. Amikor elmegy, elmegy - semmit sem tehetsz ellene. De mi mindig kapaszkodunk. Amikor eljön a szerelem, boldogok vagyunk, de amikor elmegy, megsértődünk. Ez nagyon tudattalan lét - hálátlan, nem értő. Ne feledd, ahogy jön, úgy el is megy. Nem kérte, hogy jöhessen. Most miért kérné, hogy távozhasson? Ajándék volt odaátról, rejtély, és ugyanolyan rejtélyesen kell távoznia. Ha valaki szellőként éli az életét, nincs benne kapaszkodás, nincs kötődés - nincs megszállottság -, egyszerűen hozzáférhető marad, és bármi történik, az jó." (Szent Ágoston)

 

 

"A körülményeknek nincs értéke. Csak annak van értéke, ahogyan viszonyulunk a helyzethez." (Christopher Johnson McCandless)

 

 

Bizony mondom - nincs véletlen egybeesés, és semmi sem történik "véletlenül". Minden esemény, kaland és kihívás Éned megszólítása az Éned által, hogy megteremthesd és megtapasztalhasd, Aki Valójában Vagy. Minden igaz Mester tudja ezt. Ezért van az, hogy a misztikus Mesterek zavartalanul néznek szembe az élet legkeservesebb élményeivel is (ahogy te határoznád meg).

Keresztény vallásotok nagy tanítói is tisztában vannak ezzel. Tudják, hogy Jézust nem rázta meg, nem hökkentette meg, nem keserítette el a keresztrefeszítés, hiszen számított rá. Akár el is sétálhatott volna, mégsem tette. Bármely ponton megállíthatta volna a folyamatot. Rendelkezett azzal az erővel. És mégsem tette. Hagyta keresztre feszíteni magát, hogy felléphessen az ember örök üdvözüléséért. Nézzétek, mondta, nézzétek mit tesztek! Nézd meg, mi az igazság. És tudd, hogy mindezeket, és még sokkal többet meg kell tenned. Hát nem mondtam, hogy istenek vagytok? Ti azonban nem hiszitek. Ha nem tudtok hinni benne, akkor higgyetek magatokban, higgyetek BENNEM. (Neale Donald Walsch - BESZÉLGETÉSEK ISTENNEL)

 

 

Az érzelem az az erő, ami vonz. Amitől nagyon félsz, azt óhatatlanul meg is fogod tapasztalni. Az érzelem a mozgásban lévő energia. Ha energiát mozgatsz, azzal hatást hozol létre. Ha elegendő energiát mozgatsz, akkor anyagot teremtesz.

A gondolat színtiszta energia. Minden valaha volt és valaha lesz gondolatod TEREMT. A gondolatod energiája soha nem enyészik el. SOHA. Elhagyja a lényedet, és örökké terjedve kifelé tart a mindenségbe. A gondolat ÖRÖKKÉVALÓ. (Neale Donald Walsch - BESZÉLGETÉSEK ISTENNEL)

 

 

 

Van, hogy az ember olykor nem tehet semmit... pusztán azért, mert még nem érkezett el az ideje. Néha, csak megfigyelő álláspontra kell helyezkednünk... és várni, amíg megfelelő lesz a pillanat. Ha még nincs itt az idő, addig gyakorolj türelmet, és kitartást...

"Én az én dolgomat teszem, te a tiédet. Nem azért vagyok ezen a világon, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak, és te nem azért vagy ezen a világon, hogy megfelelj az enyéimnek. Te te vagy, és én én vagyok. Ha véletlenül egymásra találunk, az gyönyörű, ha nem, arról sem tehetünk." (Fritz Perls)

 

 

"Aki nem tud szembenézni a múltjával, arra van ítélve, hogy örökké megismételje." (George Santayana)

 

 

"Sosincs késő az újrakezdéshez. Mindegy hol vagy, mindegy, merre jártál, hány zsákutcába szaladtál. Az élet az újrakezdésekről szól. Az utazásról. Az út szépségéről. Ha labirintusba tévedtél, lesz egy apró fény, mely kivezet belőle. És ahogy haladsz a fény felé, azt veszed észre, már ki is jutottál. Ha rossz vonatra szálltál, a következő állomáson leszállsz róla. Miért ne tehetnéd ezt az életeddel is?

 

 

"Egy probléma lehetőséget ad, hogy szembenézz önmagaddal, hogy zarándokútra indulj lényed belsejébe. A probléma egy ajtó. Használd, és lépj be saját lényedbe. A probléma egy lehetőség a fejlődésre. A probléma Isten ajándéka, egy isteni kihívás. Nézz szembe vele, találd meg a módját, hogy juthatnál túl rajta, hogy kerekedhetnél felül rajta, és meglátod, meg lesz az eredménye." (Osho)

 

 

Az ember csakis azt oszthatja meg a társával, amivel ő maga rendelkezik. Ha boldog, a boldogságot osztja meg a másik emberrel, ha szomorú, a szomorúságot. (Osho)

 

 

Hogyan is lehetnél boldog egy másik személlyel, ha még egyedül se vagy az? (Osho)

 

 

Csak kétféle életforma létezik: az egyik a félelemorientált, a másik pedig a szeretetorientált élet. Ha életed mozgatórugója a félelem, akkor mohó, kapzsi, pénzsóvár, agresszív és egoista leszel. Ha életed mozgatórugója a szeretet, akkor szükségszerűen megszűnik benned a félelem, a mohóság és a kapzsiság, mert a szeretet tudja, hogyan kell megosztani. A szeretet élvezi, ha adhat, nem ismer nagyobb élvezetet ennél. (Osho)

 

 

Vágy vagy szerelem? Vagy a kettő ugyanaz? Persze,nem létezhet a szerelem vágy ...nélkül, de a vágy... nos az talán létezhet szerelem nélkül. Találkozol valakivel, aki első látásra megmozdít benned valamit... Ha odáig eljutsz, hogy pár szót tudsz vele váltani, már tudod... Valami... valami visszavonhatatlan történt. A hangja, a mosolya, az érintése... Olyan... Milyen is? Édes? - Persze. De azon kívül? Ismerős! Bizsergető... Úgy érzed, azonnal felperzsel... Mi ez? Azt mondják csupán kémia. Meglehet, de az is lehet, hogy két lélek felismeri egymást, talán a távoli múltból. És szavak nélkül is megtörténik az, amit mással egy életen keresztül nem tudsz elérni. Értitek egymást. Csak egy pillantásból. Hogy ez az érzés maradandó-e? Nem tudom. Hiszen sokszor ezek a találkozások nem többek, mint röpke érintések. Megérintjük egymás lelkét, és megyünk tovább, mert mennünk kell... Az érzés azonban megmarad, és olyan nehéz szabadulni tőle. Vágyunk a pillantására, érintésére, még, még, még... Szerelem vagy vágy? Tulajdonképpen lehet, hogy ez nem is érdekes. A lényeg, hogy nagyon jó megélni ilyen pillanatokat. Feledhetetlen. Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek...

Haragjában gyakran olyanokat mond az ember, amit maga sem hisz, utólag csak megbánni tudja. El kell fogadni a megbánásokat. Sőt, egy idő után el kell felejteni a sérelmeket. Nem szabad őket naponta újra meg újra bemagolni. (Popper Péter)

 

 

,,Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot. Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket. Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát. Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát. Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet."