Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 4

 

A világ tele van olyan dolgokkal, amelyeket nem érthetünk, nem tudhatunk. Ezért nem szabad soha azt mondani valakiről, hogy ez ilyen vagy olyan ember, mert ezt és ezt csinálta. Nem, ezt nem szabad mondani soha. Mert nem lehet tudni, mi mozgatja az embereket. Mi az, ami ide vagy amoda löki... Valami történik, és az egész elfordul erre vagy arra. Az ember sohasem tudhatja, mert amit az ember lát, az semmi. A nagy dolgok úgy történnek, hogy nem láthatja senki más, csak akinek szól. (Wass Albert)

 

 

"Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz; akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget." (Jerry Hicks)

 

De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai. (Ron Cristian)

 

Nem hiszem, hogy megbotlottam és elestem. Inkább úgy gondolom, hogy megint ki kell állnom egy próbát, ami megtanít a következő lépésre. (Paulo Coelho)

 

"Találd meg, éld át és szeresd magad, szeresd az életet. A többi meg majd szépen sorban jön magától."

 

Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált:

 - erősebbé tett

 - megismertetett új emberekkel

 - lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet

 - képessé tett rá, hogy mélyebben megértsd a saját létedet.

 A helyzetek és körülmények nem rosszak. A döntéseid, ahogy azokat kezeled, irányítást biztosítanak a számodra, és lehetővé teszik, hogy megszabadulj minden negatív dologtól. A békéhez vezető úton ne hagyd, hogy látszólag negatív események átvegyék fölötted az irányítást, és uralni kezdjék a gondolkodásodat. Ehelyett inkább arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan a tapasztalat által! (Scott Shaw)

 

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel. Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el. (Laurence J. Peter)

 

 

"Az igazi férfi ragyogtat egy nőt, nem feltétlenül megérteni és megváltoztatni akarja, hanem foglalkozik a lelkével. Ő az, aki sosem csap be, nem használ ki és nem néz hülyének. Mindig melletted van, ha szükséged van rá, csak a kezedet kell kinyújtanod érte. Ő az, aki reggelente kávét visz az ágyadba, aki kócosan is hercegnőnek hív, aki mosolyt csal az arcodra és letörli a könnyeidet, aki félt, és izgul érted. Aki átölel éjszakánként, aki szerelmes a testedbe is. Aki a helyes útra terel, ha eltévedsz, nem uralkodni akar rajtad, hanem egyenrangú társként kezel. Ő az, aki segít megvalósítani az álmaidat és örül a sikereidnek, aki nem láncol magához, szabadon szárnyalhatsz mellette. A legnagyobb kincsét Neked adja, a SZERETETÉT!!! Veled van eltelve, benned bízik és rád számít..."

 

Néha kell az ember életébe egy-egy vihar, amely felrázza. Megrettenti. Ami után más életet kezdhet és új céljai lehetnek. Ami után ismét szépnek láthatja a világot. (Lakatos Levente)

 

AZ IMMUNRENDSZER MEGERŐSÍTÉSE - igen hatásos öngyógyító meditáció

Létezik egy egyszerű, de igen hatásos öngyógyító meditáció, amelyet bármikor használhatsz, ha úgy érzed, hogy immunrendszered erősítésre szorul. Különösen hatékony, ha a betegség első tüneteinek jelentkezésekor alkalmazod, de ha gyakran és intenzíven összpontosítva végzed, akkor olyan betegségeknél is beválik, amelyek már mélyen beásták magukat a szervezetedbe. Azt is megakadályozza, hogy a negativitás egyes formái fölszakítsák az energiameződet.

A pillanatról pillanatra testedben élés gyakorlatát azonban nem helyettesíti! Anélkül hatása csak átmeneti lesz. Ezek után lássuk hát a módszert!

 

Amikor néhány percre ráérsz - különösen este, közvetlenül elalvás előtt, valamint reggel, közvetlenül fölébredés után -, „áraszd el" a testedet tudatosság­gal! Hunyd be a szemed! Feküdj a hátadra! Először rövid ideig figyelj tested különböző részeire: kezedre, lábfejedre, karodra, alsó végtagjaidra, hasadra, mell­kasodra, fejedre stb.! Olyan intenzíven érezd az életenergiát ezekben a testrészekben, amilyen intenzíven csak tudod! Úgy tizenöt másodpercig időzz egy-egy testrésznél!

 

Utána fuss át néhányszor figyelmeddel a testeden, akár egy hullám, tetőtől talpig, majd vissza! Ez körülbelül egy percet vesz igénybe. Ezt követően érezd át a belső testedet teljes egészében, egyetlen, összefüggő energiamezőként! Tartsd meg ezt az érzést néhány percig!

 

Ez idő alatt légy intenzíven jelen tested minden sejtjében!

Ne aggasszon, ha az elmédnek egyszer-egyszer sikerül el­vonnia a figyelmedet a testedről, és valamilyen gondolat­ba keveredsz! Amint észreveszed, hogy ez történt, egy­szerűen irányítsd vissza figyelmedet a belső testre!

(Eckhart Tolle – A  MOST  HATALMA  A  GYAKORLATBAN)

 

Egyszerűen tudatosítsd intenzíven a jelen pillanatot! Nagyon jó érzés. Tudatosságodat így elvonod az elme tevékenységétől, és olyan, elme nélküli időrést hozol létre, amelyben rendkívül éber és tudatos vagy, ám nem gondolkozol. Ez a meditáció lényege.

Mindennapi életedben úgy gyakorolhatod ezt, ha teljes figyelmedet egy olyan rutin tevékenységnek szenteled, amely csupán eszköz valamilyen célod eléréséhez, s így maga a rutin tevékenység válik a céllá. Valahányszor pl. lépcsőn közlekedsz, figyelj intenzíven lépéseidre, minden mozdulatodra, a lélegzést is beleértve! Légy teljesen jelen! Vagy amikor kezet mosol, figyeld meg minden érzékelésedet, amely ezzel a tevékenységgel kapcsolatos! A víz hangját és érzetét, kezed mozdulatait, a szappan illatát stb.! Vagy amikor beszállsz a kocsidba, miután becsuktad az ajtót, várj néhány pillanatot, és figyeld meg lélegzeted áramlását! Tudatosítsd a jelenlét hangtalan, mégis erőteljes érzetét! Gyakorlásod sikerességét egyetlen dolog jelzi megbízhatóan: a bensődben érzett béke intenzitása.

A megvilágosodáshoz vezető utadon a legfontosabb és egyetlen lépés tehát: tanulj meg nemazonosulni az elméddel!

Minden alkalommal, amikor megszakítod az elme gondolatáramát, tudatod fénye fölerősödik. Eljön a nap, amikor azon kapod magad, hogy úgy mosolyogsz a fejedben megszólaló hanghallatán, ahogyan egy gyermek csínytevésén mosolyognál.

Ezt azt jelzi majd, hogy már nem veszed annyira komolyan elméd tartalmát, mert éntudatod már nem függ tőle. (Eckhart Tolle – A  MOST  HATALMA  A  GYAKORLATBAN)

 

 

Szeress, és légy boldog... itt az ideje, hogy eljuss idáig! Felejtsd el, ami a múltban történt! Az az asszony, aki ma vagy, nem ugyanaz, mint aki tegnap voltál. Ezt jól vésd az emlékezetedbe! Sose gyászold a múltat! Sose tekintsd tragédiának! Mondd, hogy tapasztalatot szereztél! Mert ennek révén vagyok az, aki ma vagyok, és jobb lettem, mert átestem a tűzkeresztségen. (Victoria Holt)

 

"Minden ember számára mindennapi feladat, hogy harmóniát teremtsen maga körül, hogy rendet tartson a dolgaiban és önmagában. A széthúzás, szétesés számtalan jelével találkozik mindenki mindennap. Ugyanakkor észre kellene venni a néha csak pillanatokra megvalósuló békét, örömöt, barátságot, összhangot. Nyugodtabbak lehetnénk mindannyian, ha jobban meg tudnánk becsülni egymást, akik részei vagyunk ugyanannak a világnak." (Korzenszky Richárd)

 

Egyszer majd mindenki megtalálja a jobbat, az álmait, mindazt amiért és akiért élni, küzdeni érdemes. És akkor majd a múlt már csak egy emlék marad, egy gyönyörű gondolat, ami akár a jövőnk is lehetett volna..

Légy rugalmas. Légy erős. Állj készen a változásra, az újra. Gyűjts be sok tapasztalatot, és ítéld meg őket hitünk rendíthetetlen természete alapján. (Frank Herbert)

 

 

"A titok: a Vonzás Törvénye.

 Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe.

És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl.

Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben...

azt magadhoz vonzod."

 

 

"Sokat hibáztam az életem során. Hagytam, hogy az emberek kihasználjanak, és elfogadtam a megérdemeltnél sokkal rosszabb dolgokat. Ám tanultam a  rossz választásaimból, és annak ellenére, hogy van pár dolog, amit sosem  kaphatok már vissza, és vannak emberek, akik már soha nem fognak  bocsánatot kérni, legközelebb már okosabb leszek, és nem horgonyozok le olyan dolog mellett, ami kevesebb, mint amit megérdemlek!"

 

"Mindenki, aki besétál az életedbe, megtanít valamire. Még akkor is tanítanak téged, ha az agyadra mennek, mert ilyenkor megmutatják határaidat." (Andrew Matthews)

 

"A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez, mint az otthon rendben tartása – meg kell őrizni az értékeket, és a szemetet ki kell dobni. Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg, hogy mit látsz és mit gondolsz." (Andrew Matthews)

 

 

"Miért kellene másoknak igazolniuk téged? Ha te magad tudod, ha megtapasztaltad saját lényedet annak minden szépségével, minden örömével, minden pompájával és minden dicsőségével együtt, akkor ugyan miért foglalkoznál mások véleményével?" (Osho)

 

 

"Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más." (Paulo Coelho)

 

 

"Nem tudod megváltoztatni a múltadat, de elengedheted és elindulhatsz a jövő felé." (filmrészlet)

 

 

"Az a sikeres ember, aki képes szilárd alapot építeni azokból a kövekből, amikkel megdobálták.” (Sidney Greenberg)

 

 

"Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem hogy milyen világ él benned." (Popper Péter)

 

 

"A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat. Holott a földi lét a tapasztalásról kell, hogy szóljon mindannyiunk számára. Véletlen történések nincsenek. Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell, hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek. És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek." (Szepes Mária)

 

 

"Van egy személyes történeted, amit be kell teljesítened, és kész. Nem számít, hogy a többiek támogatnak, bírálnak, átnéznek rajtad vagy elviselnek: azért csinálod, amit csinálsz, mert ez a sorsod ezen a földön, ez minden örömöd forrása." (Paulo Coelho)

 

 

"Néha csendben kell maradnom,

 Mert ez az egyetlen módja annak,

 Hogy egy kicsit jobban tudjak,

 Egy kicsit bölcsebben gondolkodjak,

 Egy kicsit tökéletesebbé váljak,

 Istent egy kicsit előbb elérjem." (Sri Chinmoy)

 

 

A mai világban olyan sok a hamisság, de van néhány bolond, mint én is, akik még hisznek az őszinte, tiszta utakban, még akkor is, amikor már sokan kinevetik őket. Ők akkor is csak mennek és üldözik az igazságot... (Rúzsa Magdolna)

 

 

 

"Boldog akarsz lenni? Akkor három dolgot tegyél:

 -Légy azokkal, akik megmosolyogtatnak,

 -Nevess annyiszor, ahányszor csak levegőt veszel,

 - és szeress addig, amíg csak élsz."

 

 

Az ÉLET lényege:

 - nem a múlton keseregni, hanem a jövőben bízni;

 - megbocsátani, továbbmenni;

 - a régit elengedni, az újat újra szeretni;

 - nem megbosszulni másokon, hanem mással újra kezdeni;

 - nem megöregedni, hanem fiatalosan tovább élni.

 

 

Minden embernek lehetnek gyengébb napjai, de életed csak tiéd, és neked kell hallani a reggeli ébresztő, vidám, szép dallamát, mely jó érzéssel tölt el, s lelkedet hatja át. Induljon el vidáman mindegyik új napod. Mosolyogj a világra, s tükrödből ezt kapod, Szeresd ki visszanéz rád, hiszen szerethető, lelkedben élő gyémánt, és védangyalod ő. Értőn nézz a világra, mennyi apró csoda! S hova nem jutsz el lábon, lélekben menj oda! Becsülj meg minden embert, mert egyformák vagyunk, s a lét megannyi síkján, sok újat tanulunk. Okuljál hát belőle, fejlődj, legyél nemes, s próbálj örömmel élni, mert csak így érdemes. (Aranyosi Ervin: Reggeli gondolat)

 

 

,,Mert nem mindegy, hogy téged akarnak, vagy csak beérik veled!!:p"

 

 

Haladni akarsz az életedben, de sokszor egyik lábad a féken van. Ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni. Elengedni a sérüléseket. Elengedni a félelmet. Nem táplálni tovább a régi fájdalmakat. Az, az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettől. Mi az, amit ma elengednél? (Mary Manin Morrissey)

 

 

" Én-én vagyok. Se több, se kevesebb ... őrült ... esőben mezítláb táncolós, felhők felett repülős, mindent és mindenkit szeretős ... bátor lélek vagyok. Nem bírálok és nem ítélkezem ... elfogadom, hogy olyan vagy amilyen mert Te, TE vagy.

Örömet lelek minden szépben, elolvadok a zenében, hol izzó lávaként hol hunyorgó parázsként.

Fákat ölelgetek, állatokat szeretgetek, csodálok mindent mi él vagy élt. Téged is.

Mert mersz ember lenni vagy azért mert nem.

Mert mersz szeretni vagy azért mert nem.

Engem kevesen értenek.

De aki igen ... az talán már érti mit jelent szeretni ... "

 

„Furcsa dolog az élet. Ha nem vagy hajlandó elfogadni mást, csak a legjobbat, akkor nagyon gyakran meg is kapod azt!” (William Somerset Maugham)

 

„Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.” (Robert Kiyosaki)

 

“Miután az ember túljutott egy nagy megpróbáltatáson, mélyebb megértéssel ismeri fel, hogy semmit sem veszített, csak illúziókat.” (Robert Earl Burton)

 

„Az, hogy senki sem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá.” (Sarah Addison Allen)

 

 

Másoktól várni a boldogságunkat éppoly ostobaság, mintha másoktól várnánk, hogy helyettünk nőjenek fel, helyettünk tanuljanak, helyettünk szenvedjenek, örüljenek és éljenek. (Müller Péter)

 

 

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik. (Lafayette Ron Hubbard)

 

 

Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat - de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít - vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

"A hitelesség azt jelenti, hogy hű maradsz önmagadhoz.

 Ez egy igen-igen veszélyes dolog; nagyon kevesen képesek rá.

 De mindannyiszor, ha valaki megpróbálja,

 olyan szépséget, olyan kegyelmet,

olyan megelégedettséget nyer vele,

 amelyet el sem tudott volna képzelni." (Osho)

 

 

Engedd, hogy jöjjön a szél, engedd, hogy jöjjön a nap - mindent fogadj szívesen.

Amint egyszer ráhangolódtál, hogy nyitott szívvel élj, sosem zárulsz be többé.

De kell egy kis időt rászánnod. És neked kell elérned azt a nyitottságot, máskülönben újra bezárulsz. (Osho)

 

 

Az öröm minden félelem ellenszere. Akkor bukkan fel a félelem, ha nem élvezed az életet. Ha élvezed az életet, a félelem eltűnik. Légy pozitív, és örülj többet, nevess többet, táncolj többet, énekelj többet. Légy egyre vidámabb és vidámabb, lelkesedj apró dolgokért, még a legapróbbakért is. Az élet apró dolgokból áll, ezért ne várd, hogy valami nagyszerű történjen. Az csak akkor következhet, ha az apró, közönséges, mindennapi dolgokat új elmével kezded megélni, új frissességgel, új lelkesedéssel. Sok ember van a világon, aki elszalasztja, mert mindig valami nagyszerű dologra vár, ami nem tud bekövetkezni. Csak apró dolgokon keresztül következhet be: eszed a reggelidet, sétálsz, fürdőt veszel, beszélgetsz egy barátoddal, csak üldögélsz egyedül, és nézed az eget, vagy fekszel az ágyadon, és nem csinálsz semmit. Ezekből az apró dolgokból áll össze az élet. Ezek az élet alkotóelemei. (Osho)

 

 

Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára... (Osho)

 

 

,,Megtanultam, hogy aki nem keres, annak nem hiányzol és akinek nem hiányzol, az nem szeret. A sors dönti el, hogy ki lép be az életedbe, de Te döntesz arról, hogy ki marad. Az igazság egyszer fáj, de a hazugság újra és újra. Ezért értékeld azokat, akik értékelnek és szeresd tiszta szívből azokat akik viszonozzák..."

 

 

Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és ha nem találjuk, csak remélhetjük, hogy ő talál meg minket... (Született feleségek)

 

 

,,Ahogy múlik az idő, már nem fontos, hogy mi, miért történt, a dolgok egyszerűen csak voltak, és kész. Egy idő után, már nem érdekes, hogy ki volt a hibás, nem elemezhetünk ki mindent százszor hogy " Ki miatt? Miért? Hogyan?" alakultak igy a dolgok. Tudod, kedvesem, néha érdemes egy pillanatra elfelejteni ezeket a kérdéseket, hisz rég elveszett a jelentőségük. Néha félre kell dobni a büszkeségünket, belátni, hogy mindketten hibásak voltunk és megtanulni kimondani: Köszönöm, hogy voltál, hogy vagy és leszel."

 

 

"A tervek olyanok, mint a gyümölcs, szükségük van egy kis időre, hogy megérjenek." (George R. R. Martin)

 

 

“Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.

 Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe.”  (Gary Chapman: Egymásra hangolva)

 

 

,,Egyszerű Nő vagyok...Valakinek szép, valakinek csúnya, valakinek kedves, valakinek mogorva. Olykor csendes vagyok, máskor mindenkit túlkiabálok. Valakinek nyitott vagyok, valakinek zárkózott. Láthatsz okosnak, néha naivnak, érettnek, bölcsnek vagy gyerekesnek. Jelenthetek bármit az életedben, mégis ugyanaz maradok: egy Nő, aki Él, Remél, olykor Fél, de még mindig Hisz és Álmodik!!! Na ez vagyok én szerintem. S aki megkaparintja egy ilyen nő lelkét az a mennyországba kerül.!!!"

 

 

,,Csak egy aprócska ékezet választ el attól, hogy ne az agyamban, hanem az ágyamban legyél... ;)"

 

 

,,Ne engedd meg soha..

 Drága Barátom, ne engedd, meg soha,

 Senkinek, hogy bátorságodat, erődet, letörje, elvegye

 Ne engedd meg senkinek, soha,

hogy szívedből, lelkedből a szeretetet, reményt letapossa.

 Űzd el magadtól az ördögöt örökre,

 mert ki Tőled, az élet szépségét, értelmét,

 akarja elvenni, az maga a gonosz sátán.

 Drága Barátom, hallgass rám

 Ne engedd meg soha, mit felépítettél romba döntsék,

 egy pillanat alatt, nem számít mi történik,

 esik, vagy fúj, Te akkor is maradj Igaz Önmagad

 a szeretet kapuja, áradó boldogság

 melyet szívedből adsz az embereknek,

 Mindig maradj, bátor, és büszke, mit elértél,

 Őszintén kívánom, minden léptedet,

 ragyogja be a szeretet ereje,

 Légy Te Magad a Fény,

 A bátortalanoknak, világíts, és erőt tudj adni,

 Csüggedőknek, vigaszt,

Benned van minden mit ember embernek adhat,

 Segítő kezed, őszinte önzetlen szíved,

 Igaz szeretettel,

Ne engedd meg soha, ha megsebeznek,

 Jusson eszedbe, ki néked e sorokat írja most,

 Ígérem,csendben leszek, s erőt adok néked.

 Mert nagy kincs vagy az Emberiségnek,

 Drága Barátom, ne engedd meg soha senkinek

 Hogy küldetésed, ne fejezd be,

Te erős vagy, kitartó, igaz sebezhető,

 De őszinte nemes szíved, lelked, önzetlen

 Igazi szeretetedet, a Jó Isten látja

 Tud mindent rólad , ne feledd el, veled van,

És én is örökké veled vagyok,

Drága Barátom, meríts most erőt belőlem

 Erre van most nagy szükséged,

 Mert én Barátod vagyok,

 s ha kell tudod, mindig veled vagyok,

 Őrizlek, védelek, szívem, lelkem összes szeretetével

 A felhők mögött mindig süt a nap,

 ne csüggedj soha, ne félj soha,

És ne feledd el soha, hogy szeretlek

 És ne engedd meg, soha senkinek.

 Hogy ami már egyszer felragyogott arcodon,

 Szereteted, fénylő, bátorító mosolya,

 Erőt adó szíved, és lelked tisztaságát, erejét

 Bárki is lerombolja, ezt ne engedd meg senkinek soha,

 Így lesz majd boldog

 Őszinte szíved és lelked határtalanul

 Drága Barátom, ha szavaimat meghallgatod."

 Írta: Fehér Hajnalka