Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 6

 

,,Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz." (Charles Dickens)

 

Valódi igazságkereső az, aki nem agyal ki semmit, aki nem találgat, aki nem feltételez, aki nem von le logikai következtetéseket, aki egyszerűen érzékeny, nyitott, fogékony, sebezhető és elérhető az igazság számára. Az igazságkeresőnek egy dolgot kell megtanulnia, hogy miként legyen végtelenül passzív, türelmes és várakozó. Az igazság akkor történik meg veled, ha nyitott vagy. (Osho)
 

 

Egy buddhát nem követni, hanem megérteni kell. Egy buddhát nem utánozni, hanem meghallani kell. És csak akkor hallod őt, ha mérhetetlen csönd, szeretet és bizalom van benned. És minél inkább megértesz egy buddhát, annál inkább azt fogod érezni, hogy amit mond, nem kívülről jön, hanem bensődből, lényed legbenső magvából. Ő egy tükör, mely visszatükrözi eredeti arcodat. De sose kapaszkodj a tükörbe. A tükör az nem a te arcod! (Osho)

 

Ne azt nézd, hogy az embereknek mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik.
Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni. (Weöres Sándor)

 

Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem. (Goethe)

 

A belső béke nem azonos a fegyelmezett viselkedéssel. Viselkedésünk mindig követi a lelki békét, ahogy a hullámok járnak a hajó nyomában. Ha minden cselekedetünknek egyetlen célja a béke, mindig tudni fogjuk, mi a teendőnk, mert csak azt kell tennünk, ami békénket óvja és elmélyíti. (Gerald G. Jampolsky)

 

Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.
Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre.
Az érintés meggyógyíthatja a testet és felmelegítheti a szívet.
Ha ölelésre tárod karjaidat, azzal szíved is kitárod. (Adam J. Jackson)

 

 

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián:

 - Hallok egy tücsköt.

 - Az nem lehet – mondta a barátja. – Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?

 - Biztos vagyok benne, hallottam egy tücsköt!

 - Ez őrültség! – mondta a barátja.

 Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között megtalálta a tücsköt. A barátja álla leesett.

 - Ez lehetetlen! Neked természetfölötti hallásod van.

 - Nem – válaszolt a bennszülött -, az én fülem semmiben sem különbözik a tiédtől. A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.

 - Ez lehetetlen, én soha nem hallanék meg egy tücsköt ekkora zajban!

 - Nem, az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked. Figyelj! Bemutatom.

 Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette őket. Harmincméteres körzetben mindenki megfordult, hogy vajon az érme, ami leesett, nem az övék-e.

 - Látod már, mire gondoltam? Az egész csak azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra.

http://www.szepi.hu/irodalom/vallas/tima/tima_220.html

 

Az olyan érzések, mint az elkeseredettség, a zavartság, a düh, a neheztelés, a harag, a féltékenység és a félelem, valójában nem rossz dolgok, hanem tiszta pillanatok, amelyek rámutatnak arra, hogy mit fojtunk el. (Buddha)

 

 

"Létezik-e nagyobb hiba, mint mások hibáinak a számon tartása?" (Kahlil Gibran)

 

 

Egy legenda szerint az Úr angyala egy gyönyörű napon elindult a mennyből e régi világ irányába. Itt végigment a mezőkön és városokon, és napnyugtakor megigazgatva aranyszárnyának tollait, ezt mondta: ,,Most már vissza kell térnem a világosság világába, vajon mit vigyek magammal itteni látogatásom emlékéül? Ó, mily gyönyörűek és illatosak a virágok! Leszakítom azokat és csokorba fogom.

 Elhaladva egy falusi otthon mellett, ahol a nyitott ajtón át meglátott egy csecsemőt, aki édesanyja arcára mosolygott, az angyal így szólt:

 ,,E kisbaba mosolya szebb, mint a kezemben levő rózsák, ezt is magammal viszem."

 Aztán föltekintett a bölcső mellett álló édesanyára, aki szeretetét árasztotta kicsinyére mint kiapadhatatlan forrást, és megcsókolta gyermekét.

 ,,Ó - mondta az angyal -, ennek az édesanyának a szeretete a legértékesebb, amit láttam az egész világon. Ezt is magammal viszem."

 E három kinccsel a kezében visszarepült a gyöngykapuk felé, és mielőtt belépett volna, elhatározta, hogy megvizsgálja emlékeit.

 Legnagyobb meglepetésére a virágok már elszáradtak, és nem látszottak szépnek. A kisbaba mosolya is eltorzult, de az édesanyai szeretet megőrizte teljes frissességét, szépségét és illatozását.

 Eldobta az elszáradt rózsákat, az eltorzult mosolyt, és a kapukon áthaladva köszöntötték a menny seregei, amelyek összegyülekeztek, hogy megtekintsék, mit vitt magával.

 Így szólt: ,,Ezt az egyetlen kincset találtam a földön, amely megőrizte illatát és szépségét a menny felé vezető úton. Az egész világon a legdrágább kincs az édesanya szeretete."

http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/a-legdragabb-kincs.html

 

      

,,Egy nap majd besétál valaki igazán különleges az életedbe, és akkor majd rádöbbensz, hogy miért nem működött eddig soha a dolog mással."

 

 

"Benned él párod sajgó negatívja, várod, hogy a varázsszót kimondja: Én vagyok Te - mellyel örök sebedet begyógyítja." (Szepes Mária)

 

 

".. Nem a szépség az érték,

 nem a pénz az érték, nem a

 hatalom az érték.. (...) az

 egyetlen érték a földi életben,

 az a szerelem.. (...) amitől

 boldog vagy... feltöltődsz

 energiával, s olyan dolgokra is

 lesz bátorságod, ami eddig

 elérhetetlennek tűnt! Nincs

 csodálatosabb érzés, mint

 amikor egy másik lélek

 elfogad.... Az emberi

 türelmetlenség, izgágaság és

 elégedetlenség, ami leginkább

 megnehezíti még azt is, hogy

 egy kapcsolat kialakuljon.

 Pedig ezért születtünk erre a

 világra... a boldogságot

 keresve.... a legszebb érték

 az, amikor két lélek

 összecsiszolódik..."

 

 

,,Hidd el, nem ér az élet semmit, mások boldogsága nélkül. S annyit ér a lelkünk a világon, ahány lélek szeretetén épül!"

 

Nem tudom, meddig élek, de ameddig még élek, meg kell tanulnom, milyen az, amikor az ölel magához, akinél ott felejtettem a lelkemet. (Szabó Magda)

 

"Ne azzal törődj, ki hogyan vélekedik rólad. Egyedül az számít, gondolataid, cselekedeteid hogyan hatnak vissza rád." (Szepes Mária)

 

 

"Sokan élnek megfelelési függőségben: erősen meghatározza őket mások véleménye, könnyen megsértődnek azon, amit mondanak róluk, folyamatosan olyan érzésük van, hogy nem elég jók, örökösen jó benyomást akarnak tenni, rettentően fontosnak tartják, mit mondanak/gondolnak mások róluk, arról, amit tesznek, vagy nem tesznek...
Nem az számít, hogy mások mit gondolnak Rólad. A külső vélemények változnak. Az számít, amit te hiszel magadról." (Bob Gass)

 

 

"Van egy személyes történeted, amit be kell teljesítened, és kész. Nem számít, hogy a többiek támogatnak, bírálnak, átnéznek rajtad vagy elviselnek: azért csinálod, amit csinálsz, mert ez a sorsod ezen a földön, ez minden örömöd forrása." (Paulo Coelho)

 

 

A Béke Útja olyan, mint egy folyó, és mert nem áll ellen semminek,
már azelőtt győz, mielőtt belekezdene bármibe.
A béke művészete legyőzhetetlen,
hiszen nem harcol semmivel, csak önmagával.
Győzd le önmagad és legyőzöd a világot.” (Paulo Coelho)

 

 

"Alig aludtam a meccs előtt, de nem az ellenfelünk játékának tanulmányozása miatt. Másfél órán keresztül Youtube-videókat néztem arról, hogy hogyan ünnepelték Olaszország utcáin az angolok elleni továbbjutásunkat. Libabőrös lettem tőlük, és el tudom képzelni, mi van most otthon" - mondta Buffon.

 

 

"Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet." (Charles Haddon Spurgeon)

 

 

Mindig egy másik ember szemébe nézz, ha önmagadra vagy kíváncsi.(Jókai Anna)

 

 

"Ellenállhatatlan varázs van abban, ha másnak lelkében a magunkéval találkozunk!" (Jósika Miklós)

 

 

"A boldogság a csalódástól mentesség állapota, melyben a dolgokat nem aszerint látod, hogy te milyen vagy, hanem ahogy azok vannak, amennyiben egy emberi lény számára ez egyáltalán lehetséges. Felszámolni az illúziókat, látni a dolgokat, látni a realitást. Valahányszor boldogtalan vagy, valamit hozzátettél a valósághoz. Ez a hozzátett rész, ami boldogtalanná tesz." (Anthony de Mello)

 

 

Ahhoz, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk.
Szeretni azt jelenti, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba.
Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk őt, aki, nem azért, ahogy kinéz.
A barátság - táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet.
Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele. (Adam J. Jackson)

 


“Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.” (Ralph Waldo Emerson)

 

Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét, akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut. Így alakul át a világ, nem pedig úgy, ha megtámadjuk azokat, akik a támadás pártján állnak. (Gerald G. Jampolsky)

 

Hihetetlen, elképzelhetetlen erő az önzetlen szeretet. Csak meg­mozdul benned, s máris megváltozik körülötted a levegő. Megvál­tozol elsősorban te magad. Letörli arcodról a keserű vonást, kisimítja szemed alól a ráncokat, belelop a szemedbe valami furcsa derűt, amitől fényleni kezd az arcod is - fényleni kezd az egész lényed is. Újraépíti egész testedet - valóságosan új embert épít belőled. Jó étvágyat ad és nyugodt álmot. Igazi békét ad és igazi örömet. Úgy nevetni és úgy nevettetni senki sem tud, mint akiben felébredt a szeretet. (Mezei Mária)

 

"Minden, amit lehetségesnek tartunk, meg is történik. A valóságot az emberi képzelet teremti." (Karinthy Frigyes)

 

A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz: egyszerűen csak harmónia dolga. (Lao-ce)

 

"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti." (Müller Péter)

 

Mindig van egy ember a világban, aki épp olyan társat keres, mint Te vagy! Tudod, ha nem adod fel a keresést, elérkezik az a pillanat, amikor egyszer csak egymás előtt álltok. Addig is feladatod, hogy tökéletesítsd magad, hogy kellően nyitottá válj. S amikor eljő a pillanat, akkor tiszta szívvel léphettek be egymás szívkapuján. Higgy benne, és tudd, hogy amikor készen állsz rá, a sors teljesíti kívánságod!

 

"A teljes elfogadás a kulcs. Az a tolvajkulcs: minden ajtót kinyit. Nincs olyan ajtó, amit az elfogadás ne nyitna ki. Ez egyszerűen olyan kulcs, ami minden zárba beleillik – mert abban a pillanatban, hogy elfogadsz valamit, egy átalakulás indul meg a lényedben, hiszen nincs többé konfliktus. Nem vagy kettő. Az elfogadásban eggyé válsz, egységgé válsz. " (Osho)

 

 

,,Élt egyszer egy szerzetes, aki állandóan prédikált a menny és a pokolról. Az egyik bhakta fáradt volt és megunta az állandó ismételt történetet...

 Egyik nap felállt és oda ment a mester elé.

 Akkor mondd, hol van a menny és a pokol?......ha nem tudsz válaszolni akkor a mai naptól én bizony hazugnak foglak hívni! A Mester csendben maradt ,

 a férfi egyre dühösebben kiabálta mond mond, akkor hol van a menny és a pokol.....mert most már meg is ütlek ha nem beszélsz....

 A szerzetes mosolyogva ezt válaszolta:

 A pokol most van hogy elöntötte szívedet a harag,.......

 a tanítvány elkezdte felismerni a kevéske szavak mögötti mély és nagy igazságot,...

 Megnyugodott és ő is nevetni kezdett:))).......

 de lendületbe jött és igaz már nevetve de elkezdte nyúzni a mestert, hogy jó jó, de akkor hol van a menny..........?

 A mester nagyon boldog volt és szélesre tárt karral ezt mondta: fiam a menny most leng körül téged amikor ilyen kedvesen nevetsz és mosolyogsz:)))"

 

“Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.”

 

Nagy árat kellett fizetnem azért a kevésért, amim van. Annyi mindenről le kellett mondanom, amit szerettem volna, annyi útról le kellett térnem, amin tovább mehettem volna! Föláldoztam az álmaimat egy fontosabb álomért: a lelki békémért. Nem akarom elveszíteni ezt a békét. (Paulo Coelho)

 

Néhány ismerőse egész életében arról panaszkodik, hogy nincs választása, mások pedig a többiek döntéseit kritizálják. De a harcos mindig tettekre váltja a gondolatait. Előfordul, hogy rossz célt választ magának. Ilyenkor szó nélkül megfizeti hibája árát. Máskor letér az útról, és rengeteg időt veszít, míg visszatér eredeti tervéhez. De a harcos tudja, mit akar. (Paulo Coelho)

 

Egy szokás kezdete olyan, mint egy vékony cérna, ám minden alkalommal, amikor a cselekvést megismételjük, erősítjük a fonalat, újabb és újabb szálat adunk hozzá, amíg végül egy jókora kábel nem lesz belőle, és visszavonhatatlanul megköti a gondolatunkat és cselekvésünket. (Orison Swett Marden)

 

“Ne hajolj meg a sors előtt, csak azért, mert az úgy kívánja. Célod van, s aki ismeri a célt, merje birtokolni a rávezető eszközöket is.

Ha mégis elgyöngülnél a cél előtt, fordulj a szívedhez tanácsért. Egy kis késlekedés nem árt: ami hamar áll elő, hamar a semmibe vész. Nincs jobb társ az erős szívnél, mely a kellő pillanatban átsegít a bajokon. Élj a szív törvénye szerint!

Akinek célja: a helyes élet – annak eszköze: az EMBERSÉG.” (Tatiosz)

 

A türelem és a várakozás hozzátartozik az emberi élethez. A türelemben rejlik az erő, amivel törekedhetünk a változásra és változtatásra. A türelemben azonban az időnek is fontos szerep jut. Csak akkor változik bármi, ha időt hagyunk rá maguknak.
A növekedéshez időre van szükség. Aki önmagával szemben türelmes, és tud várni, le fogja aratni érettsége gyümölcseit.
Saját fejlődésünkhöz is sok türelemre van szükségünk. Nem tudjuk önmagunkat egyik percről a másikra megváltoztatni. A változás lassan, olykor észrevétlenül történik. (Anselm Grün)

 

"Tudod, az emberek nem bírják elviselni az egyéniségeket. Ha elég erős vagy, fényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva, hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. De nem bírják sokáig elviselni, ha kilógsz a sorból: ha kibontod szárnyaid, erőnek erejével tartanak a földön. A legtöbb feléd forduló embert nem Te érdekled. Őket csak az érdekli, hogy ne légy több náluk, ne vállald önmagad, ne élj önnön lényed szerint... mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal. De Te csak légy önmagad!"

 

Az eksztázis a legnagyobb forradalom. Ha az emberek ilyesmit élnek át ,akkor a társadalomnak változnia kell, méghozzá alapjaiban . Miért? Mert a társadalom alapja most a feszültség és a szomorúság . Egy boldog ember képtelen lenne az életét a pénz hajszolásával elpocsékolni . Egy boldog ember számára az ilyen élet elképzelhetetlen . Egy életet feláldozni valamiért , ami halott:a pénzért?Azért élni ,hogy több legyen belőle ,mire ő maga meghal? Ez a legnagyobb marhaság, ami csak elképzelhető. (OSHO)

 

A Mosoly És Az Önbizalommal Teli Szív Biztos Út A Boldogság Felé.

 

“Abban nincs semmi csodálatos, ha valaki másnál kiválóbbak vagyunk. Igazi csoda a korábbi önmagunkhoz képesti kiválóbbságban mutatkozik meg.” (hindu közmondás)

 

Charlie Chaplin – Amikor…

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a
szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy
a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy mennyire tud
bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat, miközben az
idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen
rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.
Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta
élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az
valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek.
Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden
körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok és minden a
megfelelő pillanatban törétnik. Így nyugodt lehetek.
Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a
saját időmet és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását.
Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és
boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt
a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.
Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a
dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek,
dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a
hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.
Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással,
hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal
tévedtem.
Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.


Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek
és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN
történik.
Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.
 
 
Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes
arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a
szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.
Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.


Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen
problémától önmagunkkal vagy másokkal.
Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok
születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET."

 

 

Úgy kell élni, hogy míg a világban forgolódunk, ne súroljuk le más emberről a bőrt. (Szabó Magda)

 

Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg, s ne keseredj el, ha nem találod helyed. A valós élet olyan, mint a csörgedező patak, előfordul néha, hogy nehezebben halad. Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad, idővel majd alakul, mi-e percben csak gondolat. Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad, minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad. Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap, gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat. Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd, ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed. Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed, gondjaid közt tartogat még csodákat az életed. Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd: A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett. (Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú)

 

·                                   

o    ,,Lány : Szia mizu ? : ))
Fiú : Szia semmi, ott ?
Lány: semmisem.. : )))
Lány : holnap talizunk ? :P
Fiú : Holnap ? holnap legszebb csajjal talizok én : )
Lány : Akk jó nem zavarlak ..
szia.
Másnap....
Lány: kint ül a parkban
Fiú : oda megy hozzá..
Lány : Hát tee ? : OO
Fiú: nem azt mondtam hogy ma a legszebb lánnyal találkozom ? : )
Lány : :$$
"

 

 

Mindig maradj kalandvágyó.

Sose feledd egyetlen pillanatra sem, hogy az élet azokhoz tartozik, akik felfedezők.

Nem a statikushoz tartozik az áramlóhoz tartozik.

Sose válj víztározóvá mindig maradj folyó.

A múlttal, a régivel, az ismerőssel az elme nagyon könnyen elbánik, mert tudja, mi az, hogyan cselekedjen, mit tegyen, mit ne tegyen.

Még a sötétben is tud mozogni az ismerőség segít az elmének, hogy ne féljen.

De ez az egyik probléma, amit meg kell érteni: mivel az elme csak az ismerősben nem fél, nem enged fejlődni.

Fejlődni az újjal lehet.

Ezért amikor egy lehetőség kopogtat az ajtódon, menj vele.

Legyen ez egy alapvető törvényed: mindig válaszd az újat a régivel szemben. (Osho)