Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 7

 

,,Csak akkor ismersz igazán, ha megtudod különböztetni, hogy mikor mosolygok a boldogságtól, és mikor rejtem egy "mosoly" mögé a szomorúságom ..."

 

 

A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő – még a legérzékibb nő is – a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek. Akármilyen érzéki bravúr, vagy megrendítő testi gyönyör – egy nőnek ez nem elég, mert az igazi gyönyörpontja nem bonctani helyen rejlik, nem is, ahogy mondani szokás, az „egész testében”, hanem az egész lelkében. Minden olyan ölelés, mely csakis az „erogén zónák” ingerlésén alapul, kevés neki. Egy nő „erogén zónája”: a lelke. (Müller Péter)

 

 

Minden nap elhozza az új kezdet csodáját.
Számos előttünk álló pillanatot szokványos
napnak látunk csupán, de mindannyiunknak megadatott a lehetőség,
hogy különlegessé tegyük őket. (Douglas Dagels)

 

 

"Mindig legyen előtted út,
Fújjon a szél a hátad mögül,
Arcodat melegen süsse a Nap,
Földedet öntözze lágy eső,
És mindaddig, amíg nem találkozunk,
Hordozzon az Isten a tenyerén."
(Kelta-Ír idézet) ♥

 

 

"Amikor egy reménytelen helyzetben az ember semmi jót nem várhat, aztán valahogy egyszer csak minden jót megkap - nos, az ilyesmit szoktuk csodának, varázslatnak nevezni. Kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy megtapasztalhassuk a csodát.” (Gwen Cooper)

 

"Akármilyen utat is választhatsz magadnak, mindig lesznek, akik azt fogják mondani, tévedsz. Mindig lesznek majd olyan nehézségek, hogy azt fogod hinni, talán csakugyan a kritikusoknak van igazuk. Az út kiválasztása és követése a végsőkig mindig nagy bátorságot kíván." (Ralph Waldo Emerson)

 

Van aki úgy tesz, mintha boldog lenne, de a lelke közben sír, aki úgy csinál mintha minden rendben menne, de a szíve segítséget kér. Van aki zárkózottnak mutatja magát, közben csak egy kis szeretet az egyetlen vágya, aki úgy csinál mintha körülvenné rengeteg barát, és mégis a magány az egyetlen társa. Akiről azt hiszed hogy, erős és kibír bármit, miközben ő csak szedegeti szíve darabjait. Mindannyiunknak szükségünk van a biztatásra, és egymásra! Még ha sokan nem vallják is. A Hit és a Szeretet fénye ne hagyjon el minket soha.

 

A lélek az nem abban leli az örömét, hogy minden ember csak azt teszi, amit ő lát jónak, hanem a lélek az, az ő számára kijelölt utat akarja járni. Azt, hogy akarja, az még nem azt jelenti, hogy meg is tudja tenni, mert az emberi akarat az nagyon nagy befolyással van arra, hogy milyen irányban is halad az,az ember az útján, ha nem figyel fel arra, hogy neki mi is lenne a legjobb a lelki fejlődéséhez. Az Út amelyen járok, az Igazság ahogyan élek, és az Élet ahová tartok, a cél !

 

Nincs realitása semmilyen problémának. Nem mondom, hogy megszűnnek az élet kihívásai. Kihívások továbbra is érnek, de csak egyetlen módon létezhetnek, a Mostban és ez az egyetlen hely, ahol a kihívással szembesülhetsz, valamely Mostban történő cselekvés révén, vagy az annak való megadás révén, ami van. Egyik esetben sincs probléma.

Saját magad ellenőrizheted ezt, ha felteszed a kérdést:

„Mi a problémám ebben a pillanatban?"

A kérdés feltevése pillanatában az elme elcsendesedik és ezt a pillanatot jónak érzékeled, mert a legtöbb pillanat jó. Még ha nem érzed is jónak a felszínen, ha eléggé elcsendesülsz, a jelen pillanat mindig rendelkezik egy mélységes jósággal a történések külső megjelenése alatt, mert létezésed valódi módja elválaszthatatlan attól, amit én a Mostnak nevezek. (Eckhart Tolle)

 

"Az egyszerű túléléshez napi négy ölelésre van szükségünk. Nyolc ölelésre van szükségünk a szinten tartáshoz. A fejlődéshez napi 12 ölelés kell."

 

Mi a különbség a szeretet és a szerelem között? Nem tudsz olyan közel lenni hozzám, hogy ne hiányoznál szüntelenül. Ez csak a szerelemben van. (Müller Péter)

 

A legnagyobb igazság: létezésünk lényege a szeretet. Mert a szeretettől a lélek kinyílik. Hiszen a szeretet nem vágyik egyébre, minthogy beteljesíthesse önmagát.A szeretet az emberi léleknek olyan, mint testnek az oxigén. Nem csak egy dolog a fontosak közül. Még csak nem is a legfontosabb. Hanem a Minden. Mert ahol szeretet van, minden van. Ahol pedig nincs, ott semmi jele sincs az életnek. (T. Mary: A tanító szeretet)

 

,,Csak az kerülhet hozzád közelebb, aki a fejlődésed szolgálja!"

 

"Minden ember okkal lép az életünkbe. A kérdés csak az, hogy nyitottak leszünk-e arra, hogy ezt az okot felkutassuk, még akkor is, ha a válasz, amelyre rábukkanunk nem minden esetben az, amelyre éppen várunk. Egyes emberek úgy adnak, hogy örömet okoznak, mások úgy, hogy fájdalmat. De mindkét esetben olyasmit kapunk tőlük, amelyet késleltethetünk ugyan, de elkerülnünk nem érdemes. Légy türelmes és kitartó, járj nyitott szemmel, hisz olyan kincsre is bukkanhatsz egy embertársadban, amely értékesebb bármely földi jónál."  (Szepesi F.)

 

"Az a szerelmes, aki egészen a jelenben, az itt és most-ban él. Mindössze a jelen az övé, és ő élvezi. A jelen - szemlélődő jelenlét. Itt van minden, amire szükségem van. Miért kellene mindig elöl járnom és a jövővel törődnöm? A szerelmes a jelen élvezője, aki az isteni nektárt kihörpinti mindenből, ami van." (Richard Rohr)

 

Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja. (Buddha)

 

Ha valaki őszintén számot vetne azzal a kérdéssel: “Mennyit örültem az elmúlt héten?”- sokszor riasztó eredményhez juthatna. Egy buddhista gyakorlat arra tanít, hogy a nap végén, lefekvés előtt emlékeztető szavakban írd fel, …

mi az, amin felizgattad magad, mi esett rosszul, mi háborított fel. A hét végén nézd végig, s ami érzelmileg közömbös, húzd ki. Aztán egy hónap elteltével tedd meg ugyanezt. Látni fogod, mennyit izgatod magad fölöslegesen olyan dolgok miatt, amelyek nem érnek meg semmiféle izgalmat. Mégis: egy adott pillanatban ezek kerekedtek felül.

Ismerek olyanokat, akik számára a rossznak van valóságértéke, ha jó történik velük, azt álomszerűnek tartják. Ezeket az embereket elneveztem örömgyilkosoknak. Az örömgyilkos a kellemes jelenségeket addig-addig piszkálja, amíg valami kellemetlent nem talál bennük. (Popper Péter)

 

"Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált: erősebbé tett, megismertetett új emberekkel, lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet, képessé tett rá, hogy mélyebben megértsd a saját létedet.

 A helyzetek és körülmények nem rosszak. A döntéseid, ahogy azokat kezeled, irányítást biztosítanak a számodra, és lehetővé teszik, hogy megszabadulj minden negatív dologtól. A békéhez vezető úton ne hagyd, hogy látszólag negatív események átvegyék fölötted az irányítást, és uralni kezdjék a gondolkodásodat. Ehelyett inkább arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan a tapasztalat által!" (Scott Shaw)

 

-          

"Gondolj úgy vágyad tárgyára, mintha már a sajátod lenne. Tudd, hogy meg fog érkezni, ha eljön az ideje. Hagyd, hogy így legyen. Ne aggodalmaskodj miatta. Ne gondolj a hiányára. Tudd, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, hogy már most a birtokodban van." (Robert Collier)

  

 

" Aki mindig meg akar felelni mások elvárásainak,
az lemondott annak a lehetőségéről,
hogy önmagáért szeressék. "
Darnel Christian: Semmi gond!

 

 

"Aki elmegy saját magához, az kiteszi magát annak, hogy találkozik önmagával. Az önmagával való találkozás elől ki is tér az ember, amíg minden rosszat a környezetére tud kivetíteni. Ám, ha végre őszintékké válunk önmagunkkal szemben, rájöhetünk, hogy mindenért, ami velünk történik, mi vagyunk a felelősek. Ez a létező legnehezebb feladatok egyike, ám teljesítőjének hatalmas jutalom is jár: önmaga szabadsága." (Carl Gustav Jung)

 

 

,,Minden amit hallunk, vélemény, nem tény, . . .És minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

 

 

A kérdés nem az, hogy vannak-e vágyaink, hiszen hogyne volnának. Életre, szeretetre, biztonságra és boldogságra vágyunk. Vágyunk arra is, hogy gondunkat viseljék. A nagy kérdés azonban az, hogy hogyan kezeljük a vágyainkat. Mit teszünk szükségleteink kielégítése érdekében? (Daniel Gottlieb)

 

 

Szeretlek.

,,A mondat, amiben minden benne van, amivel kifejezzük, mit jelent számunkra a másik.

Tudomására hozzuk, hogy életünk fontos része, vigyázunk Rá, óvjuk Őt. A részünk. Célunk az Ő jó közérzete, boldogsága.

Osztozunk a mindennapjain. Segítünk problémái leküzdésében, igyekszünk elűzni rossz hangulatát. Mindent megteszünk, hogy Neki jó legyen. Vele örülünk a sikereinek.

Akinek ezt a szót mondjuk- ő a szívünkben van. Benne van minden dobbanásban, szóban, gondolatban, cselekvésben…

Olyannyira hozzánk tartozik, mint a kezünk, vagy a lábunk.

Az utunk része, társa.

S ha Ő nem így akarja? Szeretjük- ezért elengedjük, mert a javát akarjuk és boldognak látni…abban az esetben is, ha ez nem mellettünk valósul meg…” (Kerner Mariann)

 

 

Amikor képzeletben belekapaszkodsz az emlékeidbe...
Amikor kergeted a jövőd illékony felhőit...
Amikor megérted a megértés energiáját.
Amikor tudod azt, hogy tudsz. Amikor érzel.
Amikor már tudod, hogy minden úgy van jól ahogy van.
És a csendben ülve csak lélegzel.
Aztán elengeded azt is, amiről eddig azt hitted,
hogy elengedhetetlen.

Forrás: http://szamszara.blog.hu/2012/06/18/gondolatfoszlanyok_584

 

 

      A szív a szeretet legszebb jelképe,
Neked adom ezt minden mértékben,
Cserébe lelked várom, ez lenne
Minden álmom! (
Zsótér Laura)

 

 

“Meghívlak, hogy gondolkodjunk együtt: Mi az élet célja?

 Talán jó lenne, ha mindegyikünk időt szakítana és leülne egy csendes sarokba és megírná élete hátralevő részének forgatókönyvét. Próbáld meg egyszer te is. Szabad kezet kapsz. Beírhatod a siker-kudarc, a könnyek-nevetés, a hosszú élet-a rövid élet, az agónia-extázis összes mennyiségét. Teljhatalmat kapsz az élvezet, a hatalom, a pénz, a hírnév és kapcsolataid felett. Mit tekintenél ideális életnek? Igazából mit akarsz leginkább?

 Esetleg segítene, ha leírnád a te „tökéletes napodat”, vagy egy listát írnál arról a tíz tevékenységről, amelyet a legjobban kedvelsz. Ha elmélkedsz azon, amit leírtál, bizonyára tisztábban meglátod legmélyebb vágyaidat és szükségleteidet.

 A kérdés ez: Mi az élet célja, a te számodra?”  (John Powell)

 

 

Tóth Éva - Vita és vallomás

Gyűlölöm a birtokon belüliek biztonságát,
az érdektelenség nyugalmát,
a közös megegyezések higgadt becstelenségét,
az okosságot, amely szemet huny az árulásra.
Én féltékeny vagyok!
Nekem van mit féltenem.
Nekem nem szerető kell és nem vitára,
kirándulásra és kiállításra,
szombat estére, vagy vasárnap délutánra,
időtöltésre alkalmas barát.
Emberre van szükségem!
Az őrültségben is társra,
aki előtt vetkőzhetek akármilyen ruhára
és felvehetem legdíszesebb meztelenségemet,
aki még jobban szeret, ha csúnya vagyok és elesett.
Akire nem kell tekintettel lennem
se utcán, se négyszemközt
a csendben közénk rakódó idő múlásában
megkeseredetten.
Aki bárhová eljönne velem és bárhol megmaradna.
Akinek párna helyett fejem alatt karja, akit én altatok,
aki felébreszt engem.

 

 

Jenei Jánosné - Mi a boldogság?

Hogy mi a boldogság? Most elmesélem,

 Ha ideülsz mellém, szótlanul, szépen.

 Hunyd be a szemed, ne gondolj semmire,

 Figyelj a lelkednek rezdülésire.

 

A boldogság ott mélyen, tebenned van,

 Most szunnyad éppen, némán és hangtalan.

 Jelre vár, hogy kinyíljon, mint a virág,

 Ébredő fény, melytől más lesz a világ.

 

Boldogság, amikor másnak adni tudsz,

 Ha békét hozol, nem szörnyű háborút.

 Nem mérlegelsz, segítsz, ha valaki kér,

 Megosztod, ha asztalodon van kenyér.

 

Mersz szeretni, hagyod, hogy szeressenek,

 Letörlöd az érted hullott könnyeket.

 Bízol, nyílt szívvel várod az új csodát,

 Egy versben, egy dalban, ott a boldogság

 

A boldogságért néha szenvedni kell,

 Egyszer eljön, vedd hát észre, jól figyelj!

 Engedned kell, hogy szívedet mossa át,

 S kezedet megfogja egy igaz barát.

 

Ne félj attól, hogy most talán sírni kell,

 Szívedből lassan eltűnik a teher.

 Hallgasd szívverésed friss, új dallamát,

 Kicsiny csoda, de ez már a boldogság.

 

 

Lasztóczi Anna : Egy vidám vers NEKED is!

Egy vidám verset írok most Neked,

 hogy életedben a szépségeket észrevedd!

 Hogy meglásd mindent ami szép,

 hogy életedben boldog légy,

 Hiszen ezért élsz.

 Reggel mikor felébredsz,

Napodat soha ne bosszankodva kezdjed,

 Nyisd ki az ablakod, engedd be madarak dalát,

 Szívedbe, lelkedbe enged be a napot.

 Figyelj rám, vedd észre, hogy az élet szép,

 az élet maga csupa csoda,

 Az élet szép, értékes, és érdekes

 Gondolkozz el, ezeken,mert érdemes.

 Nem kell mosolyognod, ha ezt most te nem érzed,

 Na aszerint élj, mit mások mondanak rólad,

 Te csak mindig azt tedd, mit szíved mond,

 S legyél mindig önmagad, s az is .maradj.

 Mások ha rosszat mondanak, vagy tesznek ,

 Az istenért se vedd szívedre soha.

 Nézd meg ki mondta, s máris tudni fogod,

 milyen ő, s ha kell felejtsd el örökre őt,

 Mert szíved, tiszta, tele van élettel, szeretettel,

 ne engedd meg senkinek, hogy téged tönkretegyenek.

 Ha sietned, kell, vagy rohannod valahová,

 Időben indulj el, és sokat sétálj,

 Közben míg sétálsz,tégy pár csodát,

 Kiket szeretsz, s szívedhez közel vannak,

Lepd meg őket, egy csokor virággal,

Nem kell sok erőfeszítés ehhez,

 csak igaz őszinte szívből jövő szereteted.

 Örülj velük együtt, az életnek,

 És minden egyes napnak,

 Tudod te is, hogy minden ajándék mit kapunk,

 napról napra.

 Nem kérem én tőled, hogy napról napra élj,

 nem kérek én tőled sokat, csak annyit,

 olvasd el, mit írtam, neked

Őszinte szívvel kívánom hogy mindig boldog légy!

 Szeress, tedd mit szíved mond neked,

 Ez kell ahhoz, hogy boldog légy!

 

 

 

Sárhelyi Erika  - Napod leszek.

 

Magamra veszem a kelő Nap fényét,
szívembe rejtem, hogy aztán neked adjam.
Az éj sötétjéből indulok eléd,
engem láss örökké a lobbanó Napban.
Engem láss mindig téli hajnalokon,
mikor fázósan bújnak egymáshoz a fák.
Engem láss, ha csak dereng az ég alja,
s a tegnap tenyerén hozza elénk a mát.
Ott leszek majd az első napsugárban,
a horizont széléről küldöm mosolyom.
Ablakodra a dér virágot csókol,
én ott leszek, s szádra szívemet csókolom ...

 

 

Komáromi János

Suttogj....


Szemem tüzében
olvad el a lelked.
Kezeim alatt
hajlik ívvé tested.

Szám szellőként
ébreszti parázsló vágyad.
Szerelmem felgyújtja
jéghideg ágyad.

Ne várj tovább a csodára.
Elhoztam Neked!
Ne gondolj most másra.
Itt vagyok Veled.

Ne félj attól,
ami lehet!
Szorítsd a testem,
élvezd a jelent!

Ne sajnáld azt,
ami volt.
Mindent eltakar
egyetlen csók.

Nem számít senki
ha karomban tartalak,
feledj el mindent,
suttogj:
"Annyira vártalak!"

 

 

,,Nekem Te vagy a mindenem!

Te vagy az életem!

Te vagy az álmom!

Örökre szeretni foglak!

Sosem feledlek!

Nem akarlak!

És nem is foglak!

Örökre Veled akarom leélni az életem!

Köszönök Neked minden szépet és jót!

Tudom én nem érdemellek meg!

De remélem és hiszek benne,

Hogy örökre Veled lehetek!

Tiszta és Teljes Szívemből Szeretlek Örökre Csak Téged Édes Drága Kis Cicám!"

 

 

“A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül,
és nem alul, hanem felül,
és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban.” (Hamvas Béla)

 

 

Nem lehet nyugodtan élni, ha valaki a múltjából nem vonja le a megfelelő tanulságot. Ezért megfontolandó a felejtés, és teljesen mást jelent a számontartás. Ha én elfelejtem, hogy mit tettem a múltban, de ebből nem tanultam, akkor az életem arra fog ítélni, hogy mindezt újra meg újra átéljem. (Csernus Imre)

 

 

Szent-Györgyi Albert: Ima

"Uram, mentsd meg gyermekeinket.
Mentsd meg értelmüket,
hogy romlottságunk ne rontsa meg őket.
Mentsd meg életüket, hogy fegyverek, melyeket mások ellen
kovácsolunk,
ne őket pusztíthassák,
hogy jobbak lehessenek szüleiknél,
hogy építhessék önnön világukat,
a szépség, tisztesség, összhang,
jóakarat
és méltányosság világát.
Melyet a béke s a szeretet kormányoz
Mind örökké."

 


hogy építhessék önnön világukat,
a szépség, tisztesség, összhang, jóakarat
és méltányosság világát
melyet a béke és a szeretet kormányoz.

Mindörökké.

"Amikor az én magánszívem és a te magánszíved rádöbben, hogy együtt!...Amikor rájövünk, hogy benned is, bennem is van egy fájdalmasan különálló, de mégis összetartó, széttéphetetlenül közös élet, és ettől ver a szívünk-ez a szeretet."
"Mert a szeretet lényege az együtt. A veled. A velünk. " (Müller Péter: Szeretetkönyv)

 

 

"Remélem te nem hagysz cserben
lelkem a tiéd,ha nincsen rendben.
Veled leszek ha fàj az élet
veled leszek ha hajt a méreg.
Ott leszek, ha elbuksz a harcban
segìtek, mint jò baràt a bajban.
Áldozatot hozok ha kell!
Mert te megérdemled!
Lelked az èn lelkem is
bízhatsz bennem továbbra is."

 

 
- Ezen egyszer már keresztülmentem - panaszolja a szívének.
- Valóban, ezen már keresztülmentél - válaszolja a szíve.
- De nem léptél túl rajta.
És a fény harcosa megérti az ismétlődő leckék értelmét: általuk tanulja meg, amit korábban nem volt hajlandó megtanulni.

(A fény harcosának kézikönyve)

DHAMMAPADA: Az vagy amit gondolsz . Mindaz, ami vagy gondolataid eredménye. Gondolatainkkal alkotjuk a világot. Szólj vagy cselekedj tiszta elmével. S úgy követ majd a boldogság, mint saját árnyékod.

 

 

A harcos tudja, hogy bizonyos pillanatok megismétlődnek. 

Gyakran találkozik ugyanazokkal a helyzetekkel és nehézségekkel. Ilyenkor elkeseredik, mert úgy érzi, hogy nem fejlődött semmit, hiszen az élet kellemetlenségei újra meg újra visszatérnek. 

- Ezen egyszer már keresztülmentem - panaszolja a szívének. 

- Valóban, ezen már keresztülmentél - válaszolja a szíve. 

- De nem léptél túl rajta. 

És a fény harcosa megérti az ismétlődő leckék értelmét: általuk tanulja meg, amit korábban nem volt hajlandó megtanulni. (Paulo Coelho - A fény harcosának kézikönyve)

 

Meg kell ismernem a középszerű szerelmeket is, hogy elegem lehessen belőlük. Már ez a kevéske élettapasztalat is, amire idáig szert tettem, megtanított arra, hogy senki sem ura semminek, minden csak illúzió. (Paulo Coelho)

 

A kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket - az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy. Amikor a vágy még ebben a tiszta állapotban van, a férfi és a nő beleszeret az életbe, minden pillanatát a legmélyebb hódolattal élik át. (Paulo Coelho)

 

Ha elszomorodom, ha tehetetlennek érzem magam, ha pillanatnyilag úgy érzem, hogy semmi nem lesz jobb, akkor sem veszíthetem el azt, ami életben tart: a reményt. (Paulo Coelho)

 

Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal. Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni. A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle. A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz - épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket. Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik. Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj. (Paulo Coelho)

 

Talán túl sokat töprengek olyan témákon, amelyeken nem gondolkodni kell, hanem cselekedni. Ám az embernek minden tette szent és következményekkel jár, ez pedig arra késztet, hogy tovább elmélkedjem azon, mit csinálok. (Paulo Coelho)

 

Az éhezésnél, a szomjazásnál, a munkanélküliségnél, a szerelmi bánatnál, a vereségnél - mindennél - rosszabb, ha úgy érezzük, hogy senkit, de senkit nem érdeklünk. (Paulo Coelho)

 

Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást. Minden meghódított méterrel egyre messzebb látsz, és ezt ki kell használnod, hogy olyan dolgokat fedezhess föl, amiket addig nem vettél észre. (Paulo Coelho)

 

A szeretet hidat képez olyan pontok között is, melyek között lehetetlennek tűnik a kapcsolat. (Paulo Coelho)

 

Csak az tud megmászni egy hegyet, aki megadja a testének azt a figyelmet, amit megérdemel. Annyi idő áll rendelkezésedre, amit az élet megenged, ment hát, és ne követeld azt, amit nem kaphatsz meg. Ha túl gyorsan mész, elfáradsz és félúton feladod. Ha túl lassan mész, rád esteledhet és eltévedsz. Élvezd a tájat, a források vizét és a gyümölcsöket, mert a természet nagylelkű, de haladj tovább. (Paulo Coelho)

 

  

A most hatalma
AZ INTERJÚ részlet
ECKHART TOLLÉVEL
MICHAEL BERTRAND


….bizonyos szituációkban kénytelen vagy a jelenben lenni, és az olyan eleven, aminek a révén a régi állapot nagyon kevéssé kielégítővé válik.

Újra és újra át akarják élni az abban az állapotban tapasztaltakat.
    Igen, de nagyon korlátos hatású, ha az egyetlen lehetőség az ebbe az állapotba lépésre a veszélyes szituáció átélése. Végső soron nagyon magas a kockázata, könnyen lezuhanhatsz a hegyről.
    Jó hírem van – a tudatosság azon állapota, amelyet én jelenlétnek nevezek, most már sokakban magától is megjelenik. Így már nem nagyon kell azon aggódni, hogy „Hogyan idézhetném elő?” Nem is tudjuk előidézni. Inkább legyünk nyitottak rá, így az könyebben megtörténhet.

Így hát aligha fogja valaki közülünk elnyerni a megvalósulás ragyogó pilanatát.
    Lesznek, akik elérik, de ez nem szükségszerű. Fokozatosan egy állapot alakul ki, amelyet a zaj helyett inkább a belső csönd jellemez, amikoris az elme tevékenysége másodlagossá válik. A mentális zajnak nem lesz többé ereje lefoglalni téged, és nem lesz képes olyannyira teljes mértékben magára vonni a figyelmedet, hogy totálisan azonosulj vele. Kezdesz képessé válni rá, hogy a gondolkodást csupán csak gondolkodásnak lásd, nem pedig valami nagy durranásnak, és belátod, hogy minden problémának, amely téged és a legtöbb embert terheli, a mentális zaj az oka.

Forrás: http://nem2.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=655930#ixzz20uSIWnsS
 

 

Mi a Bódhiszattva?

V: - Akkor nevezünk valakit Bódhiszattvának, ha minden bizonnyal Buddhává válik, amin olyan embert értünk, aki először maga megvilágosodik és ezután másokat is a megvilágosodáshoz vezet. A 'Bodhi' szó, itt arra a szent emberek által elért bölcsességre utal, aminek szintjén a Kiáradások felszáradtak. A 'Bodhi-lény', olyan lény, aki ebből a bölcsességből születik, és akit a bölcsek védnek és szolgálnak.

Most a kérdés, abból indul ki, hogy mikortól lehet igaz értelemben 'Bódhiszattvának' nevezni valakit. Ez a hétköznapi lényből bodhi lénnyé való átalakulás akkor történik, amikor a tudata abba az állapotba jut, hogy ettől a perctől fogva semmi nem fordíthatja el a megvilágosodástól. Ekkor már öt előnyös dolgot nyer el: 1) soha többé nem születik alacsony létformába, hanem mindig istenek és emberek közé; 2) soha többé nem születik szegény, vagy alacsony-kasztú családba; 3) mindig férfi, és sohasem nő; 4) mindig jó felépítésű, és mentes minden fizikai hibától; 5) emlékezik elmúlt életeire, és soha többé nem felejti el őket. Más változatban azt tanítják, hogy a Bódhiszattva megnevezéssel akkor illethető, amikor aláveti magát a cselekedeteknek, amik eredménye a felsőbbrendű embert jellemző harminckét jel.

http://www.napkapu.com/tarrbencelaszlo/documents/buddhizmus/bodhisattva.htm