Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 8

 

,,Ne éveket adjunk az életnek, hanem életet az éveknek!" (L. K.)

 

Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. (Hamvas Béla)

 

Ne azt az embert kövesd, akinek a neve nagy, hanem azt, akinek a tettei nagyok. (Pe-chi-ce)

 

A siker elérésének titka: Ha elég pénzed és energiád van, tegyél érte, ha nincs meditálj érte. (Pe-chi-ce)

 

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz időpazarlás. (Pe-chi-ce)

 

Te magad légy, olyan ember, amilyennek a fiadat szeretnéd! (Deák Ferenc)

 

,,Aggódj kevesebbet, reménykedj többet;
egyél kevesebbet, rágj többet;
panaszkodj kevesebbet, lélegezz többet;
beszélj kevesebbet, mondj többet;
utálkozz kevesebbet, szeress többet;
és az életben minden jó dolog a tiéd lesz.” (svéd közmondás)

 

Sérelmein csak a gyenge rágódik. Az erős odacsap, nem is foglalkozik a megbocsátás gondolatával. Ez ugyan nagyon mezítlábas bölcselet, mégis igaz: mindig csak a gyenge sérül bennünk, az erős soha. Ott, ahol erős vagy, nem tudnak megbántani. (Müller Péter)

 

Ahelyett, hogy elítéljük az embereket, próbáljuk megérteni őket. Próbáljuk meg kideríteni, hogy miért teszik azt, amit tesznek. Ez sokkal hasznosabb és érdekesebb, mint a puszta bírálat; amellett rokonszenvet, türelmet és jóakaratot ébreszt. (Dale Carnegie)

 

,,Van egy hajtóerő, ami erősebb, mint a gőz, az elektromosság és az atomenergia: az akarat." (Albert Einstein)

 

,,Ha akarok valamit, nem elég csak vágyni rá! Hogy győzhessek, előbb meg kell fizetnem a győzelem árát...!:-)
Még nem győztem, de közel az idő...♥"

 

,,Hittem az embereknek, mi több megbíztam bennük.
Azt hittem mindenki jót akar a másiknak és szem előtt tartja az érzéseit.
De nem!!
Az emberek általában kétszínűek és ott rúgnak a másikba ahol tudnak.
Olyan pofont kaptam az élettől, hogy biztosra vettem, ebből nem állok fel.
Teltek a napok és én összeragasztottam a szívemet, sikerült felállnom a padlóról. Nem hiszek és nem bízom az emberekben és már nem bánom, hogy az élet pofára ejtett, mert célja volt vele.
És sokkal erősebb lettem mint valaha!"

 

,,Nem születtünk magányos léleknek és a sorsunk is mindig úgy alakul, hogy vágyainknak, céljainknak megfelelően társakat hoz-visz az életünkben. Minden egyes ember tükörkép az életedről, hogy hol tartasz a sorsod útján. Ha gyengébb vagy éppen - mert miért ne lehetnél - segítő erők érkeznek. Ha erős vagy - mert belül akkor is erős vagy, ha olykor kételkedsz ebben - te nyújtasz segítséget. Ha vidám vagy vigasztalsz, ha szomorú vagy vigaszra lelsz. Így van ez jól. A cseppek kiegyenlítődnek."

 

Egyszer az életben mondd azt, amit érzel!
- Jó, rendben. Legyen. Megteszem. Úgy éreztem, hogy el kell jönnöm, mert lehet, hogy igazán fontos leszel nekem és ettől borzasztóan megijedtem, mert akkor meg tudsz bántani... vagy csak nem voltam kész rá, hogy ennyire szeressek valakit, mint Téged!
(Szerelmi leckék hitetleneknek c. film)

 

Adni szeretnél, mert szüksége van rá! Tudod, érzed! De mit adhatsz? Van, amikor tudod, amikor egyértelmű a válasz, amikor minden egyszerű. De van, amikor nem! És szeretnél, nagyon szeretnél mégis adni! És mondhatnál szavakat, próbálkozhatnál sok szánalmas dologgal. De nem ez az út! Ha szereted, ha fontos neked, akkor 1-et adhatsz...nem szavakat, nem ígéreteket, nem próbálkozásokat, hanem a jelenlétedet! Azt az érzést, hogy számíthat rád. Itt vagy vele, meghallgatod! Ezt kell tenned! Ha szereted! Ha őszinte vagy, ezt adod: ÖNMAGAD♥ (Csitáry-Hock Tamás)


,,Ha nem adjuk önmagunkat, mert félünk az érzéseinktől, félünk kimutatni azt, könnyen félrevezetjük a másikat! És aztán bekövetkezik, amire nem vártunk...ha szerencsénk van, ha az az ember a lelkitársunk, őt nem vezethetjük félre, neki nem hazudhatunk, ö az, aki ismer minket, aki kitart akkor is, amikor nem magunkat adjuk! Nem szabad hazudnunk, mert a saját szívünket csapjuk be, nem az övét! Nyílj meg, légy őszinte, és tiéd lehet az,amit sok ember egész életében keres...a tiszta szerelmet, a boldogságot, egy lelkitársat!♥♥

,,Az együtt töltött idő alatt lesz két ember szerelmes egymásba, de a külön töltött idő vezet igazán a szerelem elmélyüléséhez!"

,,A fény harcosa tudja, hogy Isten a magányt használja arra, hogy megtanítson az együttélésre!
A háborút használja arra, hogy megmutassa a béke értelmét!
A valodi szerelem képes a tökéletes egyedüllétre, és ebből az egyedüllétből fejlődik ki a valódi együttlét!♥♥
" (Paolo Cuelho)

 

A házasság többnyire azért szerencsétlen, mert a nő elfelejti, hogy angyal. A férfi pedig még azt is elfelejti róla, hogy nő. (Gárdonyi Géza)

 

Nincs elviselhetetlenebb betegség a szív fájdalmánál. Olyankor úgy érzi az ember, mintha ténylegesen is beteg lenne. Eltelik néhány hét, és egyszer csak azt érzed, hogy jobban vagy. Aztán pár óra alatt minden újra összeomlik. (Liv Tyler)

 

A szeretet olyan játék, mint a tenisz: te elütöd a labdát, a másik visszapattintja. Néha elhibázod, néha elhibázza. De újra szerválsz, míg egyre jobban játszol. Az a legcsodálatosabb, ha megtalálod azt, akivel egy életen át játszhatod.
(Böjte Csaba)

 

Senkinek nem biztos a holnapja, sem fiatalnak, sem öregnek. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz, ezért ne várj tovább, mert sajnálni fogod a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre. Tartsd magad közelébe, akiket szeretsz, kik Neked a legfontosabbak, és súgd a fülükbe, mekkora szükséged van rájuk. Bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd: Sajnálom, Köszönöm, Kérlek bocsáss meg.... Mondd ki a szerelmes szavakat... a szavakat,...mert senki sem fog emlékezni Rád a gondolataidért! (Osho)

 

,,Szeresd azokat, akik jók hozzád. Felejtsd el azokat, akik nem. Hidd, hogy minden valamilyen okból történik."

 

,,Ha majd találkozol a boldogsággal, kérd meg, hogy engem is keressen fel, s azt is mondd, hogy nélküled ne jöjjön el!"

 

,,A sarkon túl valami vár rám. Érzem. Tudom, hogy közel van a lélegzetelállító beteljesülés, amelyet még nem ismerek. Ha akarnám, megállhatnék (biztos, hogy képes lennék rá?). De ha ezt teszem, soha nem fogok rájönni, ki is vagyok valójában. Azok, akik nem tapogatják ki lelkük legsötétebb sarkait, megcsömörödnek ezek fogságában... Mélyebbre kell hatolnom magamban, le kell mennem az illem és a megszokás térképéről. Minden vagy semmi alapon elindultam a Nekem szánt járatlan úton."

 

,,Telihold energiája most sokat segít érzelmeink átalakításában és a bennünk lévő ragaszkodások elengedésében. Holdanya segít érzelmeink átmosásában, megtisztításában, hogy a lélekóceán rezgéseivel összehangolódva újratölthesd lelked energiáit.

Remélem eredményes napot zártok ma :-)
Tűzzetek ki nagy célokat holnapra, és érjétek el :-)"

Egy kis ember két éven keresztül csendben üldögél a parkban egy padon. Az emberek gondolataikba beleveszve jönnek mennek mellette. Egyik nap valaki kérdez tőle valamit. A következő hetekben egyre több ember jön, egyre több kérdéssel. Elterjed a szóbeszéd, hogy az az ember egy „misztikus”, és rájött valamire, ami békét és értelmet hoz az életünkbe. A leírtak fikciónak tűnhetnek, de ma ez az ember, Eckhart Tolle, világszerte ismert a jelen pillanat hatalmán keresztül elérhető spirituális megvilágosodással kapcsolatos tanításairól. Első könyve, A most hatalma, nemzetközi bestseller lett, 17 nyelvre fordították le. Több, mint 20 év telt el azóta, hogy Eckhart Tolle az első kérdésre válaszolt azon a parkbeli padon. Miközben hallgatósága megnőtt, üzenete ugyanaz maradt: van rá mód, hogy megállítsd életed küzdelmét, és megtaláld az örömöt és teljességet, ebben a pillanatban, és sehol máshol.


Sounds True: Leírnád-e nekünk spirituális felébredésed tapasztalatait (és természetesen, definiálnád-e egyúttal a spirituális felébredést)? Egyszeri eseményként történt, vagy egy fokozatos folyamat volt?

Eckhart Tolle: A felébredés kifejezést ősi idők óta az emberi tudatosság átalakulásának a metaforájaként használták. Az Új testamentumban vannak példázatok, amelyek a felébredés fontosságáról beszélnek, az alvásba való nem visszaesés fontosságáról. A Buddha szó a szanszkrit Budh szóból ered, jelentése „felébredni”. Így Buddha nem egy név, és végül is nem egy ember, hanem a tudatosság egy áll

 „Tisztíts meg engem, Istenem! Tisztíts meg engem, belsőmet, külsőmet! Tisztítsd meg testem, lelkem, szellemem! Növekedjenek bennem fénymagok, hogy fáklyává lehessek! Hadd legyek láng, hogy mindent enmagamban s magam körül is fénnyé változtathassak át!”

 

"A testet öltött Szépségnek is szellemi magja van, s ezt csak az az odaadás tudja megragadni, mely kész önmagáról megfeledkezni." (John Galsworthy)

o      

"A legtöbb ember abban a tévedésben él, hogy azt gondolja: Magamhoz vonzom mindazt, amire szükségem van az életben! Az egyik dolog amiben mélyen hiszek: hogy nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt, ami vagy! Ami vagy!"
 

 

"Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat." (Louise L. Hay)

 

"Fogadd el úgy a világot, ahogy van! Magadat teheted csak olyanná, amilyenné akarod. Sőt, ez az egyetlen, végső és utolsó tanácsom: a rendet csakis és kizárólag magadban kell megteremtened! Ha ez sikerül, eléred az örök boldogságot." (Gaál Viktor)

 

 

Tanmese

 A bölcs asszony

"Egy bölcs asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas meglátta a drágakövet az asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jószerencséjén továbbállt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie. Ám néhány nappal később a vándor visszatért az asszonyhoz, és visszaadta neki a követ. “Gondolkoztam” - szólalt meg. “Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb. Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ.”

 

 

"A lebecsülés az alacsonyabb rendű ember agyában születik meg, mert az ő igazsága kizár minden más igazságot. Mi azonban tudtuk, hogy az igazságok megférnek egymással, ezért eszünkbe sem jutott, hogy lealacsonyítjuk magunkat, ha elismerjük a másik igazságát, jóllehet az minálunk tévedés. Az almafa tudtommal nem nézi le a szőlőtövet, sem a pálma a cédrust." (Antoine de Saint-Exupéry)

 

 

A képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni. (Lou Holtz)

 


,,Ha lesz egy millió imádkozó magyar, nem féltem ezt a nemzetet " (Mindszenty József, bíboros Atya)

 

,,Magyarország olyan kalitka, melyből egyszer gyönyörű madár fog kiszállni" (Pio atya)

 

,Nem vagyok pesszimista Magyarország jövőjét illetően, de azt el kell fogadnunk, hogy Európa nem fog növekedni, ezért mi Európával együtt nem tudunk majd fejlődni" - mondta Demján Sándor. Kijelentette, ezért saját iparfejlesztési stratégia kell, ami "összefogás, nemzeti egység, társadalmi béke nélkül nem megy".

 

 

Sokan a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzések között hullámoznak, attól függően, hogy éppen milyen helyzetben vannak, illetve kivel kerülnek kapcsolatba. Mindössze a következőt kell tudnod és magadban megfigyelned: valahányszor többnek vagy kevesebbnek érzed magadat bárkinél is, az a benned lévő ego. (Echart Tolle)

 

 

Aki pozitívan gondolkodik, az észreveszi, mi szemmel nem látható, érzi azt, ami nem érzékelhető és eléri azt is, ami lehetetlen. :)

A tiéd a világ legdrágább kincse,ha e tudás birtokában vagy:Őrződ lelkedben a kedvesség kincsét. Tudod hogy milyen értékes kincset birtokolsz azzal,ha kell akkor te habozás nélkül tudsz adni. Képes vagy bosszú nélkül veszíteni.Gonoszság nélkül megszerezni,az életed kincseit. (Tünde Scharlotte Takács)

 

 

,,A mosoly varázsol. Hidat épít és bánatot öl. Egy mosolyban benne van az egész világ. Amikor mosolyogsz, a világ megnyílik előtted, mert nem csak Téged boldogít, hanem másokat is. Hiszen tudjuk, hogy a boldog emberek barátságosak!"

 

 

Szeretve lenni és szeretni, ehhez bátorság kell, az a bátorság, hogy bizonyos értékeket mindennél előbbre valónak ítéljünk - és vállalva a kockázatot, mindent föltegyünk ezekre az értékekre. (Erich Fromm)

 

 

Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem;
Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;
Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés;
Merész leszek, mert annak kell lennem;
Barátja leszek mindenkinek - ellenségnek, társtalannak; (
Howard Arnold Walter)

 


... Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot;
Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet;
Felnézek, és nevetek, és szeretek, és magasba emelek.
Howard Arnold Walter

Én a vallást az élet művészetének nevezem. Az igazi vallás nem az életről való lemondás, hanem az életben való megmártózás. Az igazi vallás nem azt jelenti, hogy hátat fordítunk az életnek, hanem hogy felnyitjuk szemünket az életre. A vallás nem menekülés az élet elől: a vallás maga az élet teljes elfogadása. A vallás maga az élet teljes megtapasztalása. (Osho)

 

 

Az igazság a jelen megélésébe helyez téged. - Truth makes you live in the present. (Sri Amma Bhagavan)

 

 

 Ébernek kell lenned, hogy érezd a szeretetet, ami mindenhol körbevesz.

 Ébernek kell lenned, hogy észrevedd, mi mindent szerethetsz magad körül, máskülönben egy sor dolgot elszalasztasz...

 Ébernek kell lenned, hogy meghalld a hangokat, amiket szerethetsz.

 Ébernek kell lenned, hogy megérezd a virágok csodálatos illatát, miközben elsétálsz mellettük.

 Ha úgy sétálsz végig az utcán, hogy közben belefeledkezel a gondolataidba, mindent elszalasztasz.

 Nap mint nap ez történik az emberekkel...

 A fejükben kavargó gondolatokra összpontosítanak...(Rhonda Byrne)

 

 

"Ha van valami, amit megbánhatsz életed során, az az ha nem használsz ki minden percet arra, hogy boldog légy...az már teljesen lényegtelen, hogy mitől. Lehetsz attól, hogy rájössz arra, hogy te is tetszel annak a helyes srácnak; vagy attól, hogy valóra válik egy álmod; hogy táncolsz az esőben; hogy érzed, csak a tiéd az a pillanat; érzed, hogy szeretnek...mert a boldogságnak rengeteg árnyalata van. Nem mindenki tudja először, hogy neki mi az, de ha te már rájöttél, soha ne hagyd elveszni."

 

"Van egy hely, amelyet neked kell betöltened, és amelyet senki más nem tölthet be rajtad kívül; valami, amit neked kell megtenned, amit senki más nem tehet meg." (Platón)

 

,,Számtalan szép ember él a világon, milliók, akikbe beleszerethetsz. De olyan, akinek a szája tökéletesen illik a tiedhez, csak egy létezik."

 

" Az igazi NŐ

 magabiztos...

 Nem fut a férfiak után...

 Tud érinteni, és tudja

 értékelni az érintést.

 A szemével, a

 mosolyával, az

 egyéniségével hódít...

 Az igazi NŐ kinövi

 azokat a kicsinyes

 téveszméket,

 miszerint mindenféle

 nővel versengeni kell....

 Az igazi NŐ tudja, hogy

 mikor kell lépnie,

 milyen irányba, és azt is,

 hogy mikor kell feltétel

 nélkül megadni  magát..." :-))))

 

 

"Amikor lefekszünk valakivel, megengedjük neki, hogy ne csak a testünkkel, hanem az egész személyiségünkkel egyesüljön. Ilyenkor az élet tiszta erői kommunikálnak egymással, tőlünk függetlenül - és akkor nem tudjuk elrejteni, hogy kik vagyunk. Nem számít, hogy milyen képünk van önmagunkról. Nem számítanak az álarcok, a kész válaszok, a tetszetős mentségek. A szexben nehéz becsapni a másikat - mert abban mindenki olyannak mutatkozik, amilyen valójában." (Paulo Coelho)

 

"Rendelkezhetünk a világ összes kommunikációs eszközével, de az emberi tekintettel semmi sem ér fel." (Paulo Coelho)

 

„Amikor a víz vízhez ér, az nem találkozás, hanem egyesülés.” (Buddha)

 

 

,,Amikor két ember önszántából közelít egymáshoz, valami érdekes dolog történik. Ez lenne a "lényeg"..., de mégis más, mint amit eddig tapasztalhattál. Csoda? Akár... az eddigiekhez képest biztosan. Az érdeklődés és a közös figyelem közel hozza, és felerősíti a szeretetet. Igen azt! Amikor egy ember, pusztán emberségből, de leginkább önszántából fakadó figyelmével tisztel meg, ott erősödik leginkább a szeretet! Nem történik igazából semmi... csak kinyílik a szíved a szeretet felé, a bensődben létező szeretet által! Ez mindenféle játszma nélkül, szabad akaratodból, érted jön létre! Örülj, és légy nagyon boldog. Ekkor érzed, hogy szíved áradni kezd... kifelé sugározva a benned erősödő szeretet érzéseid. Nem kérsz, és nem vársz érte semmit... hiszen kitől is? Nincs ott senki, csak Te magad! Ugye? Érdekes...

 Valaki ezt váltja ki belőled. Megtapasztalhatod, hogyan képes másként szeretni egy szív. Őszinte, tiszta, sugárzó szeretettel! Na ez az érzés az igazi! Ez vagy Te! Ez sugárzik másoktól is feléd! Éld meg, válj egyé vele, légy boldog, és bátran fürödj meg az érzésekben! Tudd, hogy ez mind érted történik. Benned, másokban, általad, és mások által jön létre! A lelkek ilyenkor lágy érintésekkel összefonódnak kicsit. Megsimogatják egymást, majd a feltöltődés után tovább áramlanak. Ne akard megfogni, mert elillan a pillanat, elillan az érzéssel együtt minden! Nincs is valójában semmi megfogni, vagy megragadni való! Mert ugye ez mind Önszántunkból, és Szabad akaratunkból jött létre! A szabadságot nem tudod megfogni! Ne is akard... csak éld meg a jelen ajándékait! Hogy hogyan áramlik felső fokon, a szabadságból született, tiszta, áradó végtelen szeretet! Ha ezt képes vagy minden "szinten" magadba áramoltatni, az már a Csoda! Egy felhőtlen szárnyaló csodás szabadság érzés!"

 

“Fura dolog ez a hiányérzet. A legváratlanabb időben jelentkezik, képtelen helyzetekben. Betöri az ajtót. Nem kopogtat, nem kérdezi, hogy alkalmas-e , és a legfontosabbat is elfelejti, hogy fel vagyok-e rá készülve. Csak jön és beköltözik a lelkembe. Próbálom nem észrevenni, elterelni a gondolataimat. De azokon a napokon, mikor meglátogat, a könyvek közül előkerül egy réges-régi fénykép, a rádióban felcsendül egy évek óta nem hallott dal vagy az utcán elsuhan egy ismerős kabát.
Emlékeztet azokra az időkre, mikor még nem ismertem Őt, a hiányt. A múlt boldogságából azonban csak egy pillanatot engedélyez. Végül megtör. Fájdalmat ébreszt és könnyeket fakaszt. Az időt lelassítja, az álmokat elkergeti, és mikor már minden energiámat elszívta, elmegy. Elmegy úgy, ahogy jött, kérés nélkül… váratlanul.”

 

Marilyn Monroe -  ,,Néha a jó dolgok azért mennek tönkre, hogy még jobb dolgok jöhessenek létre"

 

,,Bizonyos szerelmek sohasem múlnak el, csak hosszú útra mennek, majd visszatérnek." (Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke)

 

 

Dr. House idézet:

- Az idő mindent megold. -mondja a beteg

- Általában ezt mondják az emberek, de ez nem igaz! Ha teszel érte megoldódnak, ha nem teszel semmit az azt jelenti, a dolgokat pontosan ugyanúgy hagyod ahogyan voltak! (Dr. House)