Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ JÓ VEGYES IDÉZETEK 9

 

Az az ember válik magányossá, aki hagyja, hogy félelmei legyőzzék. És mi vár arra, aki legyôzi a félelmeit? Nyugalom. Béke. Mosoly. Büszkeség. Tartás. Gerinc. Ezt fogja elérni az, aki meri megmérettetni önmagát. (Csernus Imre)

 

Amikor az ember sötét időket él át, és találkozik egy halvány reménysugárral, akkor muszáj, hogy a bokájánál fogva, szorosan ragadja meg azt a sugarat, és mindaddig el se engedje, amíg az ki nem húzza a posványból. (Elizabeth M. Gilbert)

 

Néha csak pár percet töltünk azzal, akit szeretünk, és ezer órát azzal, hogy gondolunk rá.!

 

"Az álmokért harcolni kell, de azt is tudni kell, hogy ha bizonyos utak járhatatlannak bizonyulnak, érdemes arra fordítani az energiánkat, hogy más utat keressünk." ( Paulo Coelho )

 

,,Csak azután szólaljunk meg, miután a szavaink áthaladtak három kapun.
Az első kapunál azt kérdezzük magunktól:
-Ezek a szavak igazak?
Ha azok, továbbengedjük őket, ha nem, mehetnek vissza.
A második kapunál azt kérdezzük:
-És szükségesek?
Az utolsó kapunál azt kérdezzük:
-És kedvesek?" (Ekhat Easwaran)

 

,,Nem is tudom mit mondjak nektek…
3 perc… és életetek csatáját kell megvívnotok… Itt dől el minden… Ha sikerül megmaradunk… mint csapat… Ha nem végünk. Apránként lépésről -lépésre meghalunk! Ez itt a pokol uraim… higgyétek el… vagyis itt várhatunk, míg a szart is kiverik belőlünk…vagy… küzdhetünk, hogy kijussunk a fényre…és ott is maradjunk…egy adott ideig. Én a pályán nem segíthetek, ahhoz öreg vagyok, ti viszont fiatalok vagytok és ahogy így elnézlek benneteket eszembe jut, hogy én minden létező hibát elkövettem amit ember elkövethet! Sikerült elszórnom az összes pénzemet, hiszitek vagy se. Elüldöztem mindenkit, aki valaha szeretett. És a minap arra döbbentem rá, hogy nem bírok a tükörbe nézni! Az ember, ahogy öregszik úgy veszít el dolgokat…ez…ez… az élet rendje…de erre csak akkor jövünk rá, amikor megtapasztaljuk. Ezért mondom, hogy az élet is lépésekből áll, akár a football. És ha belegondoltok mindkét játszmában nagyon csekély a hibalehetőség. Hiszen ha egy kicsit nagyobbat lépsz vagy kisebbet már máshova érsz! Ha egy picit lassúbb vagy gyorsabb, vagy már nem kapod el a labdát, szóval minden téren a legfontosabb az időzítés. Legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben! Azt akarom, hogy erre törekedjetek! Azt akarom, hogy nem csak a pályán, hanem az élet bármelyik területén erre az időzítésre törekedjetek! Fogjátok, meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert ha egyszer el kell majd számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek! Hogy életetek vagy haltatok! Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead. Az élete árán is! És ha egyáltalán van értelme az életemnek, legfeljebb az, hogy én még mindig ezekért a pillanatokért harcolok, nekem ez az életem! A másodpercek, amik előttem vannak, de én nem küzdhetek helyetted! Viszont nézz a melletted ülőre, nézz mélyen a szemébe. Azt látod majd benne, hogy a srác segít majd a harcban, látni fogod, hogy ő meghozza ezt az áldozatot a csapatért. Tudja jól, hogy ha rajtad múlna te is, megtennéd ezt érte. Ezt hívják csapatnak! Tehát vagy túléljük, ezt a harcot egy csapatként vagy odaveszünk egyénenként! Ennyi a történet! Ez a football! Na? Melyiket akarjátok?
"

 

Lehet, hogy gyerekes vagyok, mert szoktam képzelődni, a macimmal alszom, és mindig kívánok ha hullócsillagot látok, de én így szeretek élni! (Elizabeth M. Gilbert)

 

Az emberek azt hiszik, hogy a lelki társuk tökéletesen illik hozzájuk. De az igazi lelki társ nem más, mint egy tükör, aki megmutatja, mi az ami téged visszatart. Ő az, aki felhívja a figyelmedet önmagadra, hogy végre megváltoztathasd az életed. Az igazi lelki társ valószínűleg a legfontosabb személy, akivel csak összehoz az élet, mert ő az, aki ledönti a saját magad emelte falakat, és életre kelt. (Elizabeth M. Gilbert)

 

Isten soha nem csap be egy ajtót az orrod előtt anélkül, hogy ki ne nyitna egy csokival teli dobozt, és meg ne kínálna belőle. (Elizabeth M. Gilbert)

 

A karma (...) egyik legfőbb tanítása: oldd meg most a problémáidat, máskülönben később újra szenvedni fogsz miattuk, amikor megint elcseszed ugyanazt a dolgot. (Elizabeth M. Gilbert)

 

És amikor az ember sötét időket él át, és találkozik egy halvány reménysugárral, akkor muszáj, hogy a bokájánál fogva, szorosan ragadja meg azt a sugarat, és mindaddig el se engedje, amíg az ki nem húzza a posványból - és ez nem önzés, ez kötelesség. Életet kaptál; kötelességed (és mint emberi lény, jogod is), hogy találj valami szépséget ebben az életben, nem számít, milyen csekélységről van szó. (Elizabeth M. Gilbert)

 

- Hagyd a francba.

- De szeretem.

- Hát szeresd.

- De hiányzik.

- Hát hadd hiányozzon. Valahányszor eszedbe jut, küldj felé némi szeretetet és fényt, aztán ejtsd a témát. (Elizabeth M. Gilbert)

 

Az Összetört Szívre Való Jól Bevált Gyógymód: Szedjél E-vitamint, aludj sokat, igyál sok vizet, utazz el minél messzebb a szeretett személytől, meditálj, és szoktasd a szíved ahhoz a gondolathoz, hogy a sors akarta így. (Elizabeth M. Gilbert)

 

"Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre - rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat). Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal. És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat."  (Elizabeth M. Gilbert)

 

"Mindegy, hogy létezel, vagy sem - legalábbis ezt gondolod. Abban a tévhitben élsz, hogy csak egy statiszta vagy a világ óriási színpadán. Bármi történik veled: teljesen lényegtelen.

 Az angyal azt üzeni: nem így van! Hanem úgy, ahogy lelked mélyén érzed - pótolhatatlan vagy! Aki szeret, tudja ezt. Egyszeri csoda vagy. Főszereplő. A mindenség ügye benned dől el. Isten lelke van benned.

 Az örökkévaló története az is, ha bármi történik veled. Drámád az Ő drámája, bajod az ő baja, fájdalmadban Ő is benned fáj. Lehetsz a fia vagy a lánya - és valóban végtelen sok gyermeke van -, de mindegyik fontos neki: a szívügye. Nem veszhetsz el!

 Igen, főszereplő vagy a világ színpadán. Úgy, ahogy jó pillanatokban magadat látod. Ahogy az anyád, a szerelmed, a gyereked lát. Ahogy egy jó orvos tekint rád, akinek nem egy darab beteg hús vagy, nem egy lerobbant szerkezet, amelyet akár ki is lehet dobni - hanem egy Ember, akinek lelke van, s akinek felel az egyéni sorsáért.

 Életed, mint a mesebeli legkisebb gyermeké: hosszú vándorút, próbatételek sorozata. Elengedtek szegényen, hogy visszatérj gazdagon. Várnak. Tudnak rólad, és szeretnek. Nemcsak önmagadnak élsz, de Neki is, és mindenkinek.

 Ha ezt sejted, azt is megérzed talán, hogy a bajod, kudarcod, nehézséged és fájdalmad nem értelmetlen. Valamiért kaptad. Azért, hogy több legyél: gazdagabb, fényesebb, valódibb, szeretetre méltóbb. A szó igazi értelmében boldogabb. Hogy hazatalálj. " (Müller Péter)

 

 

Macskanő vagyok, nálam az élet varázsa. Illatom nem parfüm, hanem a bőröm frissessége, nedveim üde érzete, leheletem könnyedsége. Erőm a szemeim mélyrehatósága, bőröm simasága, testem szorító feszessége, ahogyan befogadok egy másik testet lelkestől. Nőiességem, teljességem az érzékeim vadsága, karmaim, fogaim bántó cirógatása, nevetésem csilingelése. Vonzásom a meghallgatás művészete, a kimondás képessége, az érzékenység kiváltsága. A nőnek ebben a tudatban kell élnie a mindennapokat a bevásárlástól az ablakpucolásig. (Tisza Kata)

 

 

A helyes tanítások alapelvei: az abszolút erőszakmentesség, gondolatban és tettben. Az igazmondás, nem-lopás, mindenki számára egyenlő jogok kaszttól, fajtól, nemtől, életkortól és vallástól függetlenül, részvét és szeretet minden élőlény iránt.

 

"Az életben akkor állsz legközelebb önmagadhoz, ha szerelmes vagy. Ha nem tudsz szeretni, nem tudsz megnyugodni sem. Ha viszont tudsz, akkor életed értelmet kap, mert az élet értelme a szeretet." (osho)

 

 

Amíg nem éled át, milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni.
Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol, nem tudsz szeretni.
A karma nem büntetés, hanem tanítás:
megtanít, milyen a másiknak lenni; mit érez, hol fáj neki.
Amíg nem fáj a seb, amit másokon ejtesz, és nem vérzel tőle te is, addig nem tudod, mi az, hogy "vele" és "együtt", "közösen"
Együtt érezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is összerándulnak attól, amit benne én okozok. (Müller Péter)

 

 

Tanulj, olyan emberektől, akik azokat az értékeket, tulajdonságokat képviselik, amiket te is elakarsz érni. (Molnár József)

 

Nem vagyok nagyképű, csak tudom mennyit ér a nevem. ;)

 

,,nem vagyok nagyképű, de tudom mennyit ér a nevem magamba nézek és látom merre tartok megyek."

 

,,Mosoly, szeretet, szerelem, művészet, napsütés, boldogság - ez az élet."

 

,,Csak egy mosolygós lány, ennyit látnak belőlem. Csak egy mosolygós lány, aki hisz még a meséken. A mesék teli vannak vágyakkal, varázslattal és álmokkal. Álmok melyek valóra válnak, ha hiszünk a csodákban."

 

Néha hajlamosak vagyunk kétségbeesni, mikor a személy, akivel törődünk, elhagy... de az az igazság, hogy ez nem a mi veszteségünk, hanem az övé, mert ő veszti el azt az embert, aki soha nem mondott volna le róla. (Müller Péter)

 

"Barátom csak az lehet, aki a legmélyebb szinten együtt rezeg velem. Mert ez több mint a vérségi vagy bármiféle érzelmi kapcsolat. Ez valami olyan sejtelem, mintha egy helyről jöttünk volna, s ezért a barátom számomra világon a legismerősebb ember." (Sír Galahad)

 

Egyszer eljön a napja, észre sem veszed. Nem tudod mitől van, egyszer csak énekelsz és nevetsz, mert a dal arról szól, hogy szeretsz. ♥ :)

 

"Nem elsősorban a hited és látványos jó cselekedeteid üdvözítenek, hanem a szereteted, amellyel ezeket valóra váltod." (Simon András)

 

"Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség." (Szent István)

 

. Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (. . . ) Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött. (Wass Albert)

 

‎".....Higgy nekem, nem hagyom, hogy leess!

 Boldogságot adok, hogy mindig csak nevess,

 A végső pillanatban fogom meg a kezed

 És az egész világot odaajándékozom ..."

 

Ne hagyd, hogy az emberek átgázoljanak rajtad ! Ez a te életed. Ha kell valami, merj lépni, és kapd el, mert senki nem fogja tálcán eléd hozni azt, amire vágysz. Ha nem hiszed el, hogy Te vagy a legjobb, akkor senki nem hiszi el !!! (Cecelia Ahern)

 

Egy dolgot a saját káromon tanultam meg, hogy a csüggedés nem kifizetődő. A tartós elfoglaltság és az optimizmus a helyes útra téríthet, és helyreállíthatja a magadba vetett hitedet. (Lucille Ball)

 

Újhold az Oroszlán jegyében

"A mai nap a tiszta lap, a királyi út napja!

Ma délután 5 óra 39 perckor lesz az ehavi második újhold, ami igen ritka. Ma délután-este a tiszta lappal indulás jegyében az önbecsülés királyi útjára lépünk a fenséges Oroszlán újhold energiái

val!

 

Tiszta lappal, az Aranyszabály alkalmazásával, önmagam elfogadásával szeretettel, bizalommal telve indulok!

 

Kulcsszavak: önbecsülés, királyi út

 

Alkalmazzuk az Aranyszabályt mindkét oldalra:

 

Úgy bánok magammal, ahogy szeretném, hogy mások velem bánjanak.

 Úgy bánok másokkal, ahogy szeretném, hogy mások velem bánjanak.

 

Legyen ez az elkövetkező időszak mantrája! Induljunk tiszta lappal és legyünk jók önmagunkhoz! Önmagunkhoz, aki hű társunk a nap 24 órájában, minden napunkon!

Az önhittségnek, önimádatnak ehhez semmi köze, hiszen ott egyensúlyhiány lép fel.

Hogyan bánsz magaddal?- ez az egyik kulcskérdés.

 Hogyan bánsz másokkal? - szintén fontos.

 

Az Oroszlán az állatövben a királlyal, a melegszívű uralkodóval áll analógiában. Legyünk jók önmagunkhoz és másokhoz, legyünk méltó uralkodója életünknek! Lépjünk rá erre az útra és mostantól kezdve eszerint lépjünk egyre feljebb és feljebb!"

 

"Tudom, hogy a legtöbb szülő őszintén szereti a gyermekeit. Tapasztalatom szerint azonban nagyon sokan nem tudják ezt megfelelően kifejezni, és gyermekeik kénytelenek üres szeretet-tankkal élni. Meggyőződésem, hogy a kisgyermekek és a kamaszok helytelen viselkedésének hátterében leggyakrabban az üres szeretet-tank áll." (Gary Chapman)

 

"Minden nap elhozza az új kezdet csodáját. Számos előttünk álló pillanatot szokványos napnak látunk csupán, de mindannyiunknak megadatott a lehetőség, hogy különlegessé tegyük őket." (Douglas Pagels)

 

“Minden próbatétel és minden nehézség, amivel találkozunk, arról szól, hogy az ember, ha magába tekint, felismerhesse, hogy milyen erő irányítja, mi motiválja cselekedeteiben.” (Balogh Béla)

 

Képzeld el, amit kívánsz, és kívánd, amit elképzeltél. A boldogság vágy, a képzelet hit - a cselekedet megvalósulás. (Tatiosz)

 

"A gyermek akkor emlékezik rád holnap, ha ma vagy vele." (Steffen T. Kraehmer)

 

Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok. (Mark Twain)

 

Néha Isten nem adja meg amit akarsz. Nem azért, mert nem érdemled meg, hanem azért, mert SOKKAL jobbat érdemelsz!

 

Várni. Ez volt az első lecke, amit megtanultam a szerelemről. A nap iszonyú lassan vánszorog, ezer tervet szősz, előre elképzeled az összes lehetséges párbeszédet, különböző fogadalmakat teszel, megígéred magadnak, hogy megváltozol - miközben egyre csak várod, epekedve és nyugtalanul, míg meg nem érkezik. (Paulo Coelho)

 

Hinned kell a boldogság lehetőségében, hogy csakugyan boldog légy. Az vagy, amit gondolsz, és csak azt tudod elgondolni, amiben hiszel. Ne gondolj a hanyatlásodra, mert bekövetkezik. Ne gondolj a veszteségre, mert veszteségek érnek. Ne gondolj a szomorúságra, mert lelked sötétségbe borul. Ne gondolj a rosszra, mert a mélybe taszít. A jó gondolat: ajándék, szárnyalás, magasba vágyódás, felemelkedés...

 Élni csupán a legtisztább vágyak szerint érdemes. Attól függően, hogy vágyaink keserűek vagy édesek, fanyar vagy boldog lesz az életünk. Képzeld el, amit kívánsz, és kívánd, amit elképzeltél.

 A boldogság vágy, a képzelet, hit, a cselekedet megvalósulás. (Tatiosz)

 

,,Csodálatos érzés, amikor olyan emberek társaságában telik az idő, akik figyelnek egymásra ..

Befogadni egymást, s megosztani egymással azt mink van ..

Kapocs az idő, mely segít abban a folyamatban, hogy megismerjük egymást ..

 

,,Hálás vagyok azért, hogy megadatott ez a nap ..

Te miért vagy hálás ?

 Mit adott ez a nap, mit megoszthatsz szeretteiddel ?

Csak tekintsd át, éld meg .. Majd add tovább :)"

 

 

"Az élet néha fejbe vág egy téglával, de ne veszítsd el a hited!" (Steve Jobs)

 

Ha hittel és akarattal mész előre, irigyeid száma is megnő. De ne állj meg, folytasd az utad! Soha nem érnek utol! Nem szabad lehetőséget és energiát adni azoknak, akik bántani akarnak, vagy lehúzni! Te TE vagy. Önmagadért te vagy a felelős. Aki nem hagyja, hogy szárnyalj, az nem szeret igazán! Ezt tartsd fejben és szem előtt mindig! (Shardan)

 

 

Egyszer megette és megetted. Kétszer megette, megetted. Azt mondják, hogy a szer-etet?!

Egyszer megtette? Megteszi megint. Csak idő kérdése! Nem hiszel nekem? Meglátod! Az emberek alapvetően nem változnak.

A hozzáállás változhat, lehet csiszolni a személyiséget, de az alapvető lényed olyan, amilyennel születtél. Leporolhatod, mosogathatod, tisztíthatod, még erősebben fog látszódni AZ, ami valójában vagy! (Shardan)

 

 

"Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az – neked kell létrehoznod a szépséget. A szépség nincsen csak úgy ott, mint valami tárgy, mint egy szikla. A szépséget meg kell teremteni. Neked kell víziót adnod a valóságnak, neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell dalt adnod a valóságnak – akkor lesz csodálatos. " (Osho)

 

 

,,Én leszek ki rendbehozza az életed

S meggyőz arról hogy szebb is lehet

Én leszek ki fogja majd a két kezed

Ki téged jó felé vezet, ha engeded

Nélküled számomra nincs értelme semminek

Örömöd engem is boldoggá tehetne,

Én mindent megadnék csak kérned kellene

Akard hogy én legyek a mindened,

És ígérem az leszek!"

 

 

A szeretet sok titka kívül marad az emberek figyelmén. Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára. Először meg kell tanulnod magadat szeretni, csak azután tudsz másokat szeretni. Többnyire mindez magától értetődőnek tűnik! Miért nem eszerint élünk?! (Deepak Chopra)

 

 

"A segítő szándék jó, de meg kell tanulnunk úgy segíteni másoknak, hogy ezzel ne égessük ki őket.

 Ha valaki még nem kész arra, hogy meghallgassa, amit mondani akarsz, vigyázz, mert összetörheted az illetőt."  (Yehuda Berg)

 

 

"Amikor igaz szeretetet adunk, nem törődünk a viselkedéssel - sem a sajátunkkal, sem a másokéval.

Természetes érzés tölt el, mert felismerjük, hogy a szeretet az ember természetes állapota.

Nem érzékeljük a korlátokat. Nincs kétségünk a jóság felől, és nem foglalkoztat az idő. Tudatában vagyunk a jelen pillanatnak és mindennek, ami benne foglaltatik.

Amikor szeretetet nyújtunk, szabadságot és békességet élünk át." (Gerald G. Jampolsky)

 

 

A prizma a rajta áthatoló napsugarakat hét különböző színre bontja fel. Így születik a szivárvány is: parányi vízcseppek lebegnek a levegőben, amelyek prizmaként működnek, így a rajtuk keresztül világító napsugarakat hét színre bontják. Az elme sem más, mint egy prizma: mindent szétforgácsol. Az igazság egy, de ha az elmén keresztül nézed, sok kis darabkát látsz helyette. A misztikus azzal, ahogy a dolgokról beszél, arra törekszik, hogy újraegyesítse a szivárvány színeit, hogy az ismét osztatlan egység legyen, mint kezdetben, mielőtt még áthatolt volna a prizmán. (Osho)

 

 

Teréz anya a szeretetről

SZERETETRŐL: Ha elítélitek az embereket, nincs időtök szeretni őket. Igyekszem a szegényeknek szeretetből nyújtani azt, amit a gazdagok pénzért kapnak.

Nem, és nem érinteném meg a leprást ezer fontért sem, de Isten iránti szeretetből örömmel ápolom.

Megismertem a paradoxont: ha fájdalomig szerettek, a fájdalom eltűnik, csak a szeretet marad.

 Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok: ha eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi szeretettel tettük.

 Nem kívántnak, nem szeretettnek, elhanyagoltnak és mindenki által elfelejtettnek lenni, véleményem szerint nagyobb szegénységet és éhséget jelent, mintha nincs mit enni. Ne gondoljátok, hogy az igazi szeretetnek rendkívüli dogokat kell véghez vinni. Csak szeretni kell és ebbe soha bele nem, fáradni. Mindig, mikor rámosolyogtok valakire, az a szeretet cselekedete, ajándék annak a személynek, valami csodaszép. Apró tettek a szeretet láncát alkotó karikák.

 

 

Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot?

Csak ez a kis szó: AKAROM. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok,

csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.  (Kurt Dimberger)

 

 

"Ha azzá a Nővé akarsz válni, aki igazán akarsz lenni, akkor felejts el mindent, amit gondolsz, érzel vagy tapasztaltál a nőiességről. Egyszerűen csak kezdj el élni, úgy, mint egy gyermek. Tiszta lappal, vélemény, ítélkezés és agyalás nélkül csodálkozz rá és tapasztald meg a világot. Ha pedig nem sikerül, akkor haladj tovább, és éld meg örömmel a következő pillanatot. Ahogy örömöt fogsz végre jelenteni saját magadnak, ahogy befejezed a kudarcélmények megteremtését -mert hát kudarc nincs-, meg fogod tapasztalni saját magadat." (A. J. Christian)

 

 

Ha megértésre vágysz, kezdd magadnál: a szív képes együtt érezni, a száj azonban nem. Ezért csak azt mondd, azt tedd, és azt gondold, amit a szíved dobbanása üzen - itt kezdődik a megértés. (Tatiosz)

 

 

Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár.
(Elbert Hubbard)

 

 

Minden emberben benne van az isteni szikra. A lelki érettség foka dönti el, mikor kezdünk kutatni rejtett énünk után. Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. (...) A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más. (Szepes Mária)

 

 

"Ha nem látlak a szívemmel, s te engem, remény sincs rá, hogy megértsük egymást."

Ez minden párkapcsolati probléma és "beszéljük meg" terápia végső igazsága és legnagyobb gondja. Csak azt érted meg, akit szeretsz. Ha van egy ugatós, ugrálós és harapós kutyád, vidáman élsz vele - ha szereted. Tudod, hogy ilyen: ugatós, ugrálós, harapós - ezzel együtt szereted. Nem jó, hogy ilyen - mégis szereted.

De ha van egy férjed, aki nem ugatós, nem ugrálós és harapós, de néha lehamuzza a szőnyeget, máris a plafonon vagy, s azt mondod: nem lehet élni veled! Miért? Mert nem szereted. Ha szeretsz valakit, elfogadod, hogy olyan, amilyen. Jobb lenne, ha más lenne, de így sem olyan nagy baj.

A szeretet - mondja Pál apostol - mindent elfedez. Egy idő után nem is igen látod, hogy ilyen ugrálós, ugatós kutyád van, a szomszédok figyelmeztetnek rá - a te szemed "elfedezi", hogy milyen kutya ez: mert szereted, és ez mindent felülír.

De ha ez a tekintet hiányzik egy párkapcsolatból - vagyis a szív tekintete -, akkor nincs ami "felülírja" a másik hibáit. Akkor jön a kívánságlista: Ne hamuzd le a szőnyeget! Ne cigarettázz! Add rám a kabátot! Légy figyelmesebb, udvariasabb! Osszuk be, ki mosogat, ki megy a gyerekért! Ne bámuld állandóan a televíziót! Néha hallgasd meg, mit mondok neked!...stb.

Minden hiába. Nem ezeken múlik egy jó kapcsolat. Mindent megtehet a másik, ha nem szereted, hiába, és ha ő nem szeret, akkor is hiába. Ha nem a szív szemével látjátok egymást - minden hiába. Fölösleges minden lélektani trükk, szolgálati szabályzat, nevelés, kérés, könyörgés, parancs, alkalmazkodás, szexuális tanácsadás, műveltség, jóakarat, igyekezet. A lényeget semmi sem tudja pótolni. A lényeg pedig mindent pótol.

Sok éven át porszívózod a lehamuzott szőnyeget, bosszúsan és morogva ugyan, de mégis - mert szereted! Ha meghal, azt gondolod: "Bárcsak visszajönne, és elszívna még egy cigarettát, és lehamuzná, sőt, kiégetné a szőnyeget! A legboldogabb pillanatom lenne!"

Ha szeretsz az élet dolgain gondolkodni, még azt is figyeld meg, hogy mindig a lényeg van meg először, s csak utána a részletek. Hiába stimmelnek a részletek: abból a lényeg sohasem áll össze! Szeress! Szeressen! A többit majd megoldjátok. Vagy elviselitek. (Müller Péter)

 http://nap-sugarai.blogspot.hu/2012/03/muller-peter-szeretetrol.html

 

 

Egy férfi, megoldást keresve az aggodalomra, egy "aggodalomtáblázatot" rajzolt, és ezen jegyezte föl félelmeit. Megfigyelte, hogy félelmeinek 40 százaléka olyan dolgok miatt volt, melyek valószínűleg soha nem fognak bekövetkezni; 30 százalékuk múltbeli döntések okozta sajnálkozás volt, amin már nem tudott segíteni; 12 százalékuk más emberek vele kapcsolatos kritikáit tartalmazták; 10 százalékuk pedig az egészségével volt kapcsolatos. Arra a megállapításra jutott, hogy aggodalmának 8 százaléka volt csak igazán jogos!
Az aggodalom legmegdöbbentőbb jellemzője a teljes tehetetlenség. Az aggódás soha nem változtat meg egyetlen dolgot sem, kivéve az aggódó személyiségét. (Linda Dillow)

 

 

 "Az emberek mindig a körülményeiket teszik felelőssé sorsuk alakulásáért. Én nem hiszek a körülmények hatalmában.
Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok boldogulnak,
akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják,
megteremtik azokat. (George Bernard SHAW)

 

 

,,Higyj magadban, az az egy ami számit semmi más, amint bízol magadban, minden választ megkapsz, minden értelmet nyer, mindent tudni fogsz...
nem kell senkinek a megerősítése…
Nem az a lényeg hogy ki mit gondol rólad, hanem hogy te mit gondolsz magadról!!!

Nem az számít mi volt a múltban vagy, hogy mi lesz a jövőben...maga az út a fontos...Mikor legkevésbé várod, jön valami remek dolog jobb, mint amiről valaha is álmodtál!"

 


"Mindig megtörténik amiben hiszel, s a hited teszi azt megtörténtté." (Frank Lloyd Wright)

 

 

A szeretet a gondolattal kezdődik.

Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.

A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.

Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az ő igényeit és kívánságait, elvárásait.

Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni őt, amikor találkozol vele. (Az igazi szeretet első titka - a gondolat ereje) (Adam Jackson – Az igazi szeretet 10 titka – Ősi kínai bölcsesség az élet kiteljesedéséhez)

 

 

"A mesék azért nyűgözik le a gyerekeket, mert a világot olyannak láttatják, amilyen az valójában: a határtalan lehetőségek birodalmának. Ezek a lehetőségek nem anyagi természetűek, hanem abból a világlátásból fakadnak, amely a mesei és a gyermeki gondolkodást összeköti: miként a hős mindig több, mint mi magunk vagyunk, akképpen a világ is több, mint amennyit képesek vagyunk felfogni belőle." (Boldizsár Ildikó)

 

 

“Vannak emberek, akik szeretik a hatalmat, másoknak pedig hatalmuk van szeretni.” (Bob Marley)

 

 

,,A nőknek nem 1 játszadozó gyerekre van szüksége, hanem 1 férfira!"


 
-Amikor már határozottan tudom valakiről, hogy légvárakat épít a hazugságai tégláival, még saját magának is hazudik, ..bölcsen hallgatok, ..mert nem én vagyok az, akit ostobának tud nézni, hanem ő olyan ostoba, hogy képtelen átlátni, hogy a légvár téglácskái szépen lassan agyonnyomják a lelkét, halott lélekkel pedig élni nem lehet...Ennyi!
(Takács Scharlotte Tünde)

 


,,-Tudod mit mond Isten a gonoszról?
Hogy annyi hatalma van fölötted, amennyit MEGENGEDSZ NEKI!
"

 

 

Azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van!

Egy képet láttam egyszer, egy téli tájat ábrázolt. Rengeteg hó volt a faágakon. Ez a kis párbeszéd volt a képre írva:

-          Kedves fenyő! – mondja a hópihe – Ne haragudj ránk, sokan vagyunk, rád rakódunk, már majdnem letörik az ágad, de ne haragudj ránk!

-           Dehogy haragszom! – mondja a fenyőfa a hópehelynek – sőt, megköszönöm nektek! Majd jön a tavasz, kisüt a nap, és ti elolvadtok, és megöntözitek a gyökereimet!

Van, ami nagyon nehéz nekünk, ködös az út, nem látunk messzire. De egyszer kisüt a nap! Elmúlnak a nehéz napok! Rád világít az isteni fény, és öröm tölti be életed, és frissítőlég hat, ami történt veled.

Akik Istent szeretik, azoknak előbb-útóbb minden javukra válik! Ha nem ma, akkor majd holnap vagy holnapután, és megérted, hogy miért cselekedett Isten éppen úgy, ahogy tett. És ámulva nézed: Isten milyen jót hozott ki belőle, és azt mondod majd: - Megérte a küszködést!

Nagyon sokszor így vagyunk mi is, amikor nem értjük Isten szándékát.

De Isten tudja, mit akar velünk! Olyan Ő, mint egy mérnök, aki előtt ott a terv, és tudja az összefüggéseket. Mi csak a mostani percet látjuk, és aszerint ítélünk.

De Isten az egész világot látja, a világ menetét, Isten mindent lát, és éppen ezért másképpen nézi az élet dolgait és a körülményeket, mint mi, mert Isten mindent tud, és mindent ismer!

Biztos az, hogyha baj ér, akkor baj van?

Egyáltalán nem biztos! Lehet, hogy Isten valami jót akar kihozni belőle!

Lehet, hogy Isten megállítani, megfogni akar, valamitől meg akar menteni! Isten a rosszból is jót tud kihozni! Mert Ő nem kedvünkre cselekszik, hanem javunkra! Ha sokszor megadná, amit mi kívánunk, akkor eltérnék, és elhagynánk Őt, és elvesznénk.

Akik Isten szeretik, azoknak minden javukra van! Ne felejtsd el, hogy az élet alagútjain, a nehéz napok között Isten fogja a kezedet! És ha Ő fogja, akkor akármilyen sötét, Ő átvisz rajta! Ő jóra fordít mindent! Barátkozzunk meg ezzel a gondolattal, hogy „Akik Isten szeretik, azoknak minden javukra van!” http://tanulmanyok.network.hu/blog/tanulmanyok-hirei/akik-istent-szeretik-minden-a-javukra-valik

 

 

"Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, amikor a nap kisüt, de amint beáll a sötétség, igazi szépségük csak akkor mutatkozik meg, ha a fény belülről fakad." (Elisabeth Kübler-Ross)

 

 ,,A szem csak akkor lát, ha tiszta. A szívnek is van szeme. Akkor látja meg az isteni valóságot, ha tiszta."

 

Erich Fromm és sokan mások kifejtették, hogy az ember nem „birtoklás”, hanem „létezés” által lesz boldog. Aki mindent birtoklandó kincsnek tekint, és mindent harácsol, az elveszíti önmagát és lelkének szabadságát. Az ilyen ember állandóan összeütközésben él más hasonlóan harácsoló emberekkel. Az embernek „léteznie” kell, és akkor létezik igazán, ha önzetlen szeretettel egyesül valamivel vagy valakivel. Szeretettel megnyílni valaki iránt: ez teszi az embert Isten képmásává. Szeretek és szeretnek: ez az igazi élet. Az, aki iránt szeretettel megnyílunk, maga a szerető Isten, és az emberek, kiket Isten szeretetével egyesülve szeretünk.

 

"Vannak az életünkben olyan események, amelyekről - miközben javában zajlanak még - tudjuk, hogy sohasem felejtjük el. Ilyen egy-egy jó beszélgetés, egy ölelés, néha egy szép zene; amíg éled, egy Hang azt mondja benned: "szívd magadba jó mélyen ezt az élményt, mert ebből kell táplálkoznod egy életen át!" Ne felejtsd el!... Ide vissza kell találnod, mindig!" (Müller Péter)

 

"Minden körülmény között te magad vagy életed börtönőre. Ha rájössz, hogy szabadságod kulcsa nálad van, a szabadság elérkezik hozzád. Bármit tettél is, azt te választottad és mindig lesz lehetőséged újra választani."

 

"A test egy olyan hangszer, amely csak akkor szólaltatja meg a harmóniát, ha rendesen hangolják fel. A lelked olyan, akár egy zongoraszonáta, így hát óvd azt a zongorát."

 

Akik szeretik egymást, keresik egymást. Ha a szél kétfelé fújja őket, térden is visszamásznak egymáshoz. Ha tengert vetnek közéjük, a lelküket küldik által a tengeren..."  (Gárdonyi Géza)

 

 

AKI SZINGLI, nem biztos, hogy
magányos, és aki kapcsolatban
van, nem biztos, hogy boldog..(Andi)

 

,,Múlt.: ami már elmúlt, s változtatni nem lehet...
Jelen.: amit a múltad alapozott meg...
Jövő.: amit a jeleneddel alakítasz...
"

 

 

"Ha ugyanúgy élsz mint eddig, ugyanazokat a dolgokat csinálod mint eddig, és ugyanazokkal a gondolatokkal kelsz és fekszel, mint eddig, akkor az életed is ugyanúgy fog folytatódni, mint eddig!"

 

 

"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai." ♥ (Ron Cristian)

 

 

Az életünk értelme, hogy helyrehozzuk az elveszett tökéletességet. (Rav Berg)

 

 

A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol, míg ha pesszimistán látod a világot, akkor rossz lesz maga az életed. Változtasd meg, és boldog leszel!

 

 

Úgy gondolom, hogy az ember a meditáció során tágíthatja és finomíthatja a megérzésekre való képességét. Mindnyájunkban megvan a tudat óceánja, ami egyszerre a megoldások óceánja is. Ha lemerülsz a tudat óceánjába, felélénkíted azt.

Nem konkrét megoldásokért merülsz alá, hanem azért, hogy felélénkítsd a tudatod óceánját. Ezáltal erősödik a megérzésekre való képességed és így találod meg a problémák megoldásának a módját: ráérzel, ha valami nem stimmel egészen, és arra is rájössz, mit kell tenned, hogy a hibát kijavítsd. Ahogy e képességed erősödik, úgy mennek egyre könnyebben a dolgaid. (David Lynch)

 

 

Váljunk tökéletesen jóságos buddhává, legfőbb Győzedelmessé!                                                                

Teljesüljön ez a szerencse!                                                      

Rázzuk fel az egész világegyetemet, szüntessük meg minden érző lény szenvedésének és félelmének forgatagát!                

Teljesüljön ez a tökéletes szerencse!                              

Alakítsuk át az eltévelyedés létforgatagának (szamszára) mindhárom világát a béke tiszta birodalmává, ahol mindenki a megvilágosodás isteni technikáját követi!                      

Teljesüljön ez a tökéletes szerencse!

Minden anyánk, az összes érző lény, aki kezdettelen idők óta szeret és táplál minket, kivétel nélkül mind valósítsa meg a megszabadulást, a tökéletes buddhaságot! (Master Karma Tanpai Gyalchen)

http://www.omahhum.com/index.php?page=mesterunk_isteni_kivansaga&lang=hu