Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új jó weboldalak és érdekességek 5

 

Boldognak lenni

szmörcsi

"A boldogtalanságnak egyetlen oka van, a fejünkben lévő alaptalan elképzelések, melyek annyira elterjedtek és mindenki által elfogadottak, hogy eszünkbe sem jut megkérdőjelezni őket. Nézzünk körül találunk-e legalább egy igazán boldog embert -aki nem fél, mentes a bizonytalanságtól, feszültségektől, az idegeskedésektől, nem rágódik a múlton. A boldogtalanságnak az is az oka, hogy arra figyelünk, ami nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, amink éppen most van. Ami boldoggá vagy boldogtalanná tesz minket, az nem a világ és a körülöttünk lévő emberek, hanem a saját gondolataink.

Az a nézet, hogy majd boldogok leszünk, ha minden vágyunk teljesül sajnos tévedés. Valójában éppen ezek a vágyak és ragaszkodások tesznek minket feszültté, csalódottá, idegessé, bizonytalanná, és ezek telítenek el félelemmel is. A vágyak teljesülése a legjobb esetben is csak a gyönyör és izgatottság pillanatait kínálja. Ne tévesszük ezt össze a boldogsággal.

Mi tehát a boldogság?

A boldogságot leírni nagyon nehéz, de talán közelíteni megkísérelhetjük. A boldogság a belső harmónia és a lelki béke elérése. A boldogság egyik alap pillére hogy félelem nélkül éljünk. Engedjük el a ragaszkodásainkat, fogadjuk el a környezetünket, embertársainkat s magunkat is.

Engedjük el a múltat és a jövőt, a jelen pillanatát éljük meg teljes valóságában. Ha megértjük boldogtalanságunkat - az el fog, tűnni - ami keletkezik az a boldogság állapota. Ha megértjük büszkeségünket - az el fog múlni - helyében ott lesz az alázatosság. Ha megértjük félelmeinket -azok elolvadnak - ami keletkezik az a szeretet. Ha megértjük ragaszkodásainkat -azok megszűnnek -s a következmény a szabadság.

Amit észlelünk, az valójában a világnak hívott vászonra kivetített lelki állapotunk. Ha adunk tulajdonképpen kapunk, ez a szeretet törvénye. A mások iránt érzett ellenséges gondolataink tulajdonképpen saját magunk ellen irányulnak.

1.1. A félelem:

Nézzük meg a következő listát - fejfájás, hátfájás, nyakfájás, idegesség, pattanásig feszült lelkiállapot, álmatlanság, gyakori félelem érzet, boldogtalanság. Itt csak néhány szerepel azon tünetek közül, amelyek a haragtartó tudat következményei lehetnek. Az időnk legnagyobb részét a múlton való rágódással és a jövő miatti aggódással töltjük, a félelem ártalmas körforgása, pedig kevés teret enged a jelenben a szeretet és az öröm számára.

Mit akarunk, konfliktust vagy békét? A világot nem tudjuk megváltoztatni, azt viszont igen, hogyan látjuk a világot, a többi embert és magunkat. Két érzelem létezik: a szeretet és a félelem. Amit tapasztalunk az a kivetített lelki állapotunk, ha ez jó, akkor szeretet, béke van bennünk, ha viszont tele vagyunk félelemmel, aggodalommal ezt a lelki állapotot tükrözzük a körülöttünk lévő világra, és ez lesz tapasztalati valóságunk.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy más emberek cselekedetei, vagy olyan körülmények és események miatt háborog a lelkünk, melyeket úgy tűnik nem tudunk befolyásolni. A feldúltságot megélhetjük düh, féltékenység, sértettség, vagy lehangoltság formájában, valójában mindezek az érzések a félelem egy fajtáját jelentik. Attól kezdve, hogy felismerjük, hogy mindig választhatunk, a félelem vagy a szeretet vezéreljen minket, ha szeretetet választjuk, többé nincs ok zaklatottságunkra."

A tudatunk olyan mint egy filmvetítő gép. A múltbéli emlékeink jelentik a képeket, amelyeket a vászonra vetítünk. Ez a vászon, pedig sokszor az az ember, akivel éppen beszélünk. Ha a tudatunkban pergő film bűntudatról, vagy haragról szól, ezeket az érzéseket kivetítjük a jelen helyzetre. Ezért találjuk úgy hogy a másik megpróbál bűntudatot ébreszteni bennünk, így az illető - látszólag - megérdemli haragunkat.

1.2. A megbocsátás:

Megtanulhatunk félelmeinktől megszabadulni a megbocsátás által úgy, hogy mindenkit -így magunkat is - vétlennek látunk. A megbocsátást nem abban az értelemben kell értelmeznünk, hogy eltűrjük egy másik ember nekünk nem tetsző viselkedését, hanem abban, hogy helyesbítjük azt a bennünk kialakult téves elképzelést, miszerint az illető ártott nekünk.

Aki nem bocsát meg annak lelkét félelem uralja. Az ilyen ember biztos abban, hogy dühe indokolt, elítélő véleménye pedig helytálló. Aki nem bocsát meg embertársainak, ugyanolyannak látja a múltat és a jövőt, és ellenáll a változásnak. Nem akarja, hogy a jövő eltérjen a múlttól, önmagát ártatlannak véli, a többieket pedig bűnösnek. A konfliktus élteti és az, ha igaza van. A boldogság egyik forrása a megbocsátás.

Bárki megtanulhatja a megbocsátást, függetlenül attól, hogy hány éves, jelenleg milyen világnézettel rendelkezik, miket tapasztalt meg a múltban, vagy hogyan bánt eddig a körülötte élőkkel. A megbocsátás a lehető legnagyobb erejű orvosság. Ha nem bocsátunk meg a szenvedés mellett döntünk.

A szeretet és a lélek szempontjából a megbocsátás azt a szándékot jelenti, hogy meg akarunk szabadulni a fájdalmas múlttól, a választást, hogy nem találunk többé értéket a gyűlöletben és haragban. Meg akarunk szabadulni a vágytól, hogy fájdalmat okozzunk másoknak és magunknak, valamilyen múltban történt dolgok miatt. A szándékot jelenti, hogy nyitott szemmel törekszünk meglátni másokban a fényt ahelyett, hogy ítélkeznénk, vagy elutasítanánk őket.

Mi a hatásosabb gyógyszer azoknak a kezelésére, amelyek az előbbi tüneteket okozzák? A megbocsátás. Ha megbocsátunk másoknak, azzal közelebb jutunk ahhoz, hogy önmagunknak is megbocsássunk. A megbocsátással az immunrendszerünk erősebbé válik.

Nehéz megbocsátani, ha Énünk /a rosszabbik Énünk/ tanácsát fogadjuk meg, amely azt mondja, akkor cselekszünk helyesen, ha megbüntetjük az illetőt, aki fájdalmat okozott nekünk, és megtagadjuk tőle szeretetünket. Nehéz megbocsátani, mert makacs Énünk van, amely arról próbál meggyőzni, hogy a gyűlölet jobb és biztonságosabb a számunkra, mint a szeretet. Nagyon fontos, hogy ne tegyük Énünket az ellenségünké, de ne is hallgassunk rá. Vagy teljesen megbocsátunk, vagy nem beszélhetünk megbocsátásról.

Meggyőződésem szerint csak akkor lehetünk igazán boldogok, és elégedettek, ha megértjük annak fontosságát, hogy megbocsátással és szeretettel fordulunk önmagunk és mások felé.
Nagyon fontos, hogy a megbocsátás mindennapi gyakorlattá váljék.

1.3. A ragaszkodás:

Agyunk folyton boldogtalanságot kreál. Ha jól figyelünk, rájövünk, hogy mi okozza még a boldogtalanságot? Ez pedig, nem más, mint a túlzott ragaszkodás. A ragaszkodás nem valami tény. Csak elképzelés, fantázia, amely a programozás által került oda. Érzelmi kapcsolódás vagy kötődés, amit az a hiedelem okoz, hogy bizonyos dolgok vagy személyek nélkül nem lehetünk boldogok. A ragaszkodásnak az a tragédiája, hogy ha nem sikerül a tárgyát megszerezni, akkor boldogtalanságot okoz.

De, ha sikerül megszerezni, akkor sem boldogít - csupán gyönyört szerez, amit azonnal a kimerültség követ, és természetesen állandósul vele az aggodalom, hogy elveszíthetjük ragaszkodásunk tárgyát. Próbáljuk meg elfogadni azt a tényt, hogy ragaszkodásuk tárgya nélkül is lehetünk boldogok.

Eszünkbe ötlött-e már, hogy megtarthatjuk az összes ragaszkodásunkat, anélkül, hogy feladnánk őket, anélkül, hogy egyről is lemondanánk, s nem ragaszkodva nem kötődve hozzájuk még jobban is örülhessünk nekik, hisz akkor békések vagyunk, és nem fenyegeti semmi sem az örömünket? Ha megtanuljuk, élvezni ezer virág illatát, akkor nem fogunk egyhez ragaszkodni, és nem fogunk szenvedni attól, ha azt az egyet nem kapjuk meg.

A ragaszkodásunktól ne megtagadással vagy erőltetett lemondással váljunk meg, mert amiről fogcsikorgatva mondunk le, ahhoz örökké ragaszkodunk, hanem azáltal, hogy látjuk bennük a rémálmot, s ezáltal elveszítik hatalmukat felettünk, nem tudnak többé megsebezni és félelmet okozni, majd ezek után megtapasztalhatjuk a lelki békét a boldogságot.

1.4. Az elengedés:

Ha egyetlen valóságunk a szeretet: a félelemtől való megszabadulással, a félelem elengedésével érhetjük el a lelki békét, amely egészséghez és belső teljességhez vezet. A belső béke megteremtéséhez feltétlenül szükséges a megbocsátás, amely a múlt elhagyását jelenti.
1.5. Az elvárások:

Ha elvárások és feltételek nélkül adunk /szeretet is/ azon nyomban rátalálunk a belső békére. Abban a percben azt is megértjük, hogy mindent, amit adunk azt mi magunk kapjuk. Nem bírálni másokat ez is egy lehetséges útja a félelem leküzdésének. Ha megtanulunk lemondani a másik feletti ítélkezésről, ha képesek vagyunk teljesen elfogadni embertársainkat, és nem akarjuk őket megváltoztatni, akkor eljutunk önmagunk elfogadásához is.

Minden ami - látszólag - megesik velünk, úgy történik, ahogyan elvárjuk. A kommunikációs problémáink nagy része abból fakad, hogy mindenféle előírásaink vannak a másik viselkedését illetően. Meg kell szüntetnünk ezeket az előírásokat, és végre boldogok lehetünk.

1.6. A jelenben élni:

Ha csak a jelen pillanata jár az eszünkben, lelkünkben béke költözik. Akkor mondhatjuk, hogy eltökélt szándékunk másképpen látni a dolgokat, ha csakugyan hajlandók vagyunk megszabadulni a múlttól és a jövőtől, s így a jelent olyannak éljük meg amilyen valójában. Az életünk bármely valós elemét csak most a jelenben tapasztalhatjuk meg.

Ahhoz, hogy a szívünk és a tudatunk készen álljon a megbocsátásra, le kell győznünk magunkban azt a hiedelmet, hogy a múlt elkerülhetetlenül megismétlődik a jövőben.
Gondolataink és nézeteink határozzák meg, milyenek látjuk az életet. A megbocsátás célja, hogy megszabadítson minket a múlttól, hogy megszabaduljunk megbántottságunktól és gyűlölködésünktől. Nem veszélyt hoz ránk a megbocsátás, hanem lehetővé teszi a jelen teljesebb megélését. A harmonikus jelen pedig cserében elősegíti, hogy nyugodt tekintettel nézzünk a jövőnk felé.

1.7. A feltételek:

Másoknak nem kell megváltozniuk ahhoz, hogy nekünk lelki békében legyen részünk.
Mi vagyunk a felelősek saját boldogságunkért. Kétségtelenül harmonikusabbak lesznek kapcsolataink, ha nem akarjuk mindenkinek megszabni, hogyan éljen, hanem inkább a szeretetet és a megbocsátást gyakoroljuk.

1.8. Az elfogadás:

A lelki béke másik feltétele, hogy ne akarjunk senkit sem megváltoztatni, hanem egyszerűen fogadjuk el olyannak, amilyen. Amennyiben igazán elfogadunk valakit, nem követelünk vagy várunk el az illetőtől semmit. Vegyünk egy példát: a rózsának birtokában van egy ajándék, ami nekünk nincs, tökéletesen megelégedett önmagával.

2. Lehetőségek a lelki gyakorlatokra:

- Autógén tréning
- Agykontroll
- Coue fél módszer

E lehetőségek közül valamelyiket érdemes elsajátítani, és a mindennapi életbe beilleszteni és gyakorolni, gyakorolni.

3. Kérdezni a problémára:

Ha van egy nagy problémánk, tragédiánk ismerjük fel, hogy nem segít, ha azt kérdezzük miért következett be ez az esemény, miért pont én. Erre a kérdésre a válasz talán örök rejtély marad. Hogy felépüljünk, azt kell kérdeznünk: mit tanulhatok ebből a helyzetből? Mit tehetek a továbblépés érdekében? Mit tanultam a történtekből, ami segítségemre lehet a jövőben?
- Mi okozza?
- Mi hozta létre?
- Mit kell tennem?
- Mit üzen ?

4. Gyakorolni, gyakorolni. Mikor, mennyit ?

Lehetőleg naponta 10-15 percet. Itt is érvényes az alap szabály a fokozatosság.
Ne számítsunk azonnali sikerre. A régi szokásokat elhagyni csak folyamatos és kitartó gyakorlással lehet.

5. Összegezve:

Ha tudatában vagyunk annak, hogy gondolataink teremtik meg a világot, megtudjuk változtatni azt. Átalakíthatjuk tehát a belső világunkat úgy, hogy módosítjuk az azzal kapcsolatos gondolatainkat. Gondolatainkat megváltoztatva valójában az okot változtatjuk meg. Így az általunk érzett világ, vagy is az okozat már magától módosul.

A támadás, amit kívülről jövőnek érzékelünk, valójában saját tudatunk szüleménye. Ha ezt fölismerjük, ráébredünk, hogy a támadással kapcsolatos gondolatainkkal igazából saját magunkat sebezzük meg. Ekkor dönthetünk úgy, hogy a támadásra vonatkozó gondolatainkat szeretettel helyettesíthetjük, így nem ártunk tovább magunknak. A lelki nyugalom belső ügy és csak akkor láthatjuk békésnek a környezetünket, ha belsőnkben is béke honol.

Forrás:http://www.thesecret.hu/blogok/szm-rcsi/boldognak-lenni

 

 

 "A harmónikus párkapcsolat feltételei:

 1. Képes vagy kielégitő életet élni párkapcsolat nélkül is.

 

2. Nincs szükséged másra ahhoz, hogy jól érezd magad.

 

3. Képes vagy önmagad középpontjában maradni.

 

4. Nem akarsz folyton másokat irányítani, befolyásolni.

 

5. Őszintén ki mered mondani azt amit érzel.

 

6. Vádaskodás és hátsó gondolatok nélkül tudsz kommunikálni.

 

7. Nem játszod a hatalmi drámáidat.

 

8. Kívül tudsz maradni mások problémáin, nem veszed át mások hangulatait.

 

9. Nyitott vagy a véletlenek üzeneteire, figyeled az intuiciód jeleit.

 

10. Egyaránt kényelmesen érzed magad az adó és az elfogadó szerepében.

 

11. Képes vagy a saját céljaid elérésén munkálkodni, önmagadra figyelni, a kapcsolatokon belül is.

 

12. Nem a magány elől menekülsz a kapcsolatokba.

 

13. A másik fél nem a te hiányosságaidat hivatott pótolni!

 

Egymás mellett boldogan csak két felnőtt ember élhet, és ez nem életkortól függ. A felnőttség az egyensúly és harmónia, az életben önmagunkban!"

Forrás: Mosoly Stúdió

 

Angyalmágia

 A legegyszerűbb mágia a kimondott szó… Tudom, sokan még nem éreznek elég erőt magukban ahhoz, hogy el merjék hinni: elég valamit leírni vagy kimondani, és az teljesül.

 

Talán egyszer meg is próbálja, de ha az nem hoz eredményt, akkor úgy érzi, ez nem az ő világa, ez neki nem működik, nem fog menni.

Pedig lehet, hogy csak rosszul fogalmazott, vagy nem volt elég világos vagy hasznos a cél, amihez az angyalok segítségét kérte.

Most két olyan módról írunk Nektek, amit bármikor, bármilyen kérdéssel, kéréssel kapcsolatban használhattok angyali erők segítségük hívásához:

 

 1. Mondd, Angyalka, mit tegyek?

Gyújts meg annyi fehér gyertyát vagy/és mécsest, amennyit csak tudsz, és egy szép papírra a legszebb írásoddal írd le, mit tegyél, hogy az aktuális helyzetedet megértsd vagy a problémádat megold?

Például:

A.) Ha nincs munkád, kevés a jövedelmed, a család bevétele, akkor ne azt írd, hogy munkahelyet, megrendelést vagy több pénzt szeretnél, hanem valami ilyesmit:

 

“Drága Angyalka!

Kérlek, segíts nekem, hogy meglássam, mit tehetek azért, hogy több bevételem / jó munkám / jobb jövedelmem legyen?

Küldj álmot, jelzést, és segíts megismernem azokat az embereket, akik révén a terveimet megvalósíthatom. Olyan jeleket küldj, kérlek, amiket megértek.

Nagyon köszönöm a segítségedet!

Szeretettel:

…………”

Írj a levélre dátumot, és ha van kedved, fel is díszítheted: rajzolhatsz rá, ragaszthatsz rá (matricát, szalagot, madártollat…). Őrizd meg az Angyalnaplódban, és írd fel mellé, milyen jeleket kaptál, hogyan értelmezted, mit cselekedtél.

Minél több energiát fordítasz a szépen megírt leveledre és a jelek értelmezésére, annál magabiztosabban haladsz majd a célod felé.

 

B.) Nem jól működik a szerelmi életed vagy nincs is párkapcsolatod, de Te vágysz a boldogságra, akkor szintén azt írd le, hogy abban segítsen az Angyal: hogyan élj, mit tegyél, miben változz, milyen találkozást elősegítő helyeket keress fel ahhoz, hogy életednek ezen a területén sikeres legyél?

 

Most csak a két legtöbbször előforduló problémát említettem, de bármivel fordulhatsz az Angyalokhoz! Számukra nincs “súlya” a kéréseknek, ugyanolyan fontos egy új munkahelyhez hozzásegíteni Téged, mint egy megromlott barátságot helyreállítani vagy egy elkeveredett kedves fényképet megkeresni.

 

Ennek a módszernek az a legfontosabb eleme, hogy aktív, cselekvő részese legyél a probléma megoldásának! Ne csodát várj, hanem segítséget, útmutatást, gyengéd szeretetet utadon.

 

2. Hálát mondj esténként, ne csak imát!

Talán Te is szoktál esténként vagy legalább időnként imádkozni. Nagyon szép szokás, egy olyan rituálé, ami méltán zárja le a napot. Most mégis arra biztatlak, hogy egy picit alkosd újra esti imádat. Tegyél bele sokkal nagyobb rész áldást és hálát és szinte vond ki teljesen belőle a kérést.

 

A legjobb mindig az, ha saját szavaiddal fogalmazol, azonban most segítségül megosztok veled egy lehetséges esti áldást:

 

“Drága Istenem, édes Angyalok

Hálatelt szívvel köszönöm ezt a napot! Különösen azért vagyok boldog, mert ….. (ide írj le bármit, ami örömet okozott; például hogy találkoztál egy rég nem látott kedves barátoddal, hogy jól sikerült a torta, amit sütöttél, stb, sorolj fel mindent).

Áldásotokat kérem életemre és….. (itt sorold fel azokat, akik eszedbe jutnak – lehetnek akár kevésbé szoros ismerőseid vagy teljesen ismeretlenek is. Például időnként áldást kérek azokra, akik gyógyszereket kutatnak, akik megmentenek kóbor kiskutyákat, akik befogadnak nehéz sorsú családokat…).

Köszönöm, hogy most és egész nap mellettem álltatok, és hogy őrzitek álmomat.

Ezeket az esti áldáskéréseket is leírhatod és megőrizheted. Ha Angyalnaplódat az ágyad mellett tartod, energiája erősíteni fog Téged is.

 Forrás: http://www.angyalmagustanoda.com/irj-az-angyaloknak/

 

 

A kövek színeinek jelentése, címszavakban

B13 EgyediMala, 2012. augusztus 3., 20:18 ·

 

Fehér kövek:

Tisztaság, védelem, fény, egyensúly, áldás magasabb rendű gondolkodás

 

Aranyszínű kövek:

Bölcsesség, vírusölés, auravédelem, szellem, isteni út

 

Barna kövek:

Komolyság, jó kapcsolat a Földanyával, szerénység, okosság

 

Fekete kövek:

Olvasás az akasha krónikában, befelé fordulás, dimenzió kapu, újjászületés, erős leföldelés, titkok feltárása, védelem.

 

 Vörös kövek:

Születés, erő, nagy energia, pozitív változás, dinamika, kezdet, anyagiak, hév, láng, tűz.

 

Narancs kövek:

Öröm, kreativitás, felvilágosultság, szex, gyógyító erő, vitalitás.

 

Sárga kövek:

Kommunikáció, bölcsesség, teremtő gondolat, pénz, összpontosítás, optimizmus.

 

Zöld kövek:

 Egészség, természet, gyógyító erő, termékenység, kreativitás, anyagi gyarapodás.

 

Sötét rózsaszín kövek:

 Szerelem, életöröm, kapcsola​tok, együttérzés, elfogadás,​ barátság.

 

Világos rózsaszín kövek:

 isteni szeretet, fény, szépség, finomság, gyermekáldás, barátság​, béke.

 

Világoskék kövek:

Intuíció, tanítói képesség, kommunikáció, kreativitás, béke, tisztulás, reinkarnációs emlékek, médiumitás.

 

Sötétkék kövek:

 Meditáció, mély alvás, pihenés, tisztánlátás, tisztán hallás, kozmikus bölcsesség.

 

Világos lila kövek:

 Tisztán tudás, spirituális képességek, intuíció, vezettetés.

 

Mély lila kövek:

 Spirituális képességek, erős tisztítás, erős védelem, Saint Germain-i fény."

 

 

 

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/p/felemelkedes-tunetei-awakening-signs.html?spref=fb A FELEMELKEDÉS TÜNETEI - AWAKENING SIGNS

 

 

http://www.amatormuveszek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=20738 Versek

 

 

http://www.sokszinuvidek.hu/index.php/eletmod/1149-Egy-fiatal-h%C3%A1zasp%C3%A1r-megragad%C3%B3-t%C3%B6rt%C3%A9nete-az-%C3%89vker%C3%A9k-%C3%96kotany%C3%A1n Egy fiatal házaspár megragadó története az Évkerék Ökotanyán

 

 

http://kivultagasabb.blog.hu/2012/08/02/elfeledett_palotak_a_regi_dicsoseg_romjai?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare Elfeledett paloták – a régi dicsőség romjai

 

 

http://krisztinaasztalos.blogspot.hu/2012/08/opening-reception-tonight-rain-or-shine.html krisztina asztalos fine artist Opening Reception Rain or Shine Room No. 5 Circle Of Arts - Pablo D'Antoni:)

 

 

 

 

Ajánlok egy érdekes könyvet, a cime:  Én vagyok Te, Te Isten vagy - Story Waters

Videója itt található : Az élet értelme  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-4kgSymJXpo 

A videó magyar szövege:

Az élet értelme

Az alapkérdés az: Mi lenne, ha kapnék egy darab papírt? Mit írnék rá, mit üzennék egy jövőbeni inkarnációmnak?

Amikor a fátylon keresztül ebbe a fizikai valóságba lépünk... elfelejtjük az isteni létet, de még emlékezünk a lehetőségére.

Bámulatos vagy. Saját magad teremtménye. Te vagy a teremtő. Egy választás eredménye, mely által megtapasztalod - megéled a létezést.

 

Abban, amivé válhatsz csak ön-hited és képzelő erőd az egyetlen korlát. Ebbe a valóságba leszületni azt jelenti, hogy egy közös álomvilágba lépsz, ahol megkapod szabad akaratodat s megteremted saját valóságodat. Ezáltal válsz teremtővé. Ebben az illúzióban úgy hisszük, egy különálló, objektív világot látunk…

Ahol megtapasztaljuk önmagunkat és másokat. E nyilvánvaló különbségen túl mindannyian egymáshoz tartozunk: Egyek vagyunk. A valóság a létezésed tükre.

 

Te vagy maga a teremtés, amint önmagát vizsgálja egy tér-idő tükörben. Választásod szerinti hited a létrehozott valóság alapja. Megváltoztathatod ezt a realitást, ha máshogy hiszel benne és önmagadban. Amilyen szemmel nézel, olyanná válik az, amit látsz. Ezt a kvantumfizika már bizonyította. Az érzékelés nem passzív, hanem teremtő folyamat. Az általad választott érzékelés, hatással van önképedre és teljes valóságodra is. Ha ráébredsz teremtő képességedre, valóságérzékelésed közvetlenebbé válik. Ezáltal belépsz a tudatos teremtés világába. Ahol vágyaid hamar megvalósulnak.

 

A Tudatos teremtés kulcsa az, hogy engedd a változást megtörténni.... az ismeretlent életre kelni az ismeretben.

 

A Beengedés elfogadáson alapul. Valóságod megváltoztatásához előbb el kell azt fogadnod.

 Amíg elutasítod azt, amit nem szeretsz valóságodban, megtagadod teremtő erődet, s úgy érzed, helyben jársz.

 Ha el akarod fogadni, hogy a valóságot te választod, szabadulj meg az élettel kapcsolatos hiedelmeidtől, és inkább szeresd úgy, ahogy van. Ehhez vállalnod kell a felelősséget valóságod minden eleméért.

 

Szeretned kell választásodat, szeretned kell önmagadat. Saját választásod eredménye vagy. Szabadulj meg a félelemtől. Ez a félelem az ismeretlentől, a határok nélküli létezéstől. A félelem korlátokat szül. Az élet csodás, természetes kibontakozás, de csak akkor, ha elvágod a félelem kötelékeit, ha szembe nézel a félelmeiddel, sebezhetővé válsz, eldobod páncélzatodat, amivel eddig védted magad. Minden páncél a veszélybe gyökerező hit megtestesülése, és pont azt a veszélyt hozza el, amitől meg akarod védeni magad. Miközben barikádok mögé húzódsz, nem érezheted magad biztonságban. Mindaz, ami béklyóba köt az életedben, a félelmeid megtestesülése. A Szabadság abban rejlik, hogy felismered: Önmagad vagy az ellened ható erő. Nálad van a kulcs minden változáshoz, ha már nem ítélkezel, nincs kötelék, nem kell többé küzdened, és eljön az örömteli, erőfeszítések nélküli, teremtő létezés ideje. Megismered teremtő létedet és az illúzió lényegét.

 Ez természetes folyamat, csak annyi kell, hogy félelem nélkül légy önmagad. Tehát nyisd meg és kövesd a szíved.

 

A te szabadságod: Higgy abba, amit a szíved hinni akar. Így élhetsz a Most - ban.

 Rádöbbensz: Minden létezés egyenlő. Már nem ítélkezel önmagad és a világ fölött. A mindig változó a lét születésének, az életnek a visszatükröződése. Ebben az állapotban nincs egy - igazság - Nincs szükség válaszra, mivel nincs kérdés. Csak létezz. Léted határtalan; Te magad végtelen vagy. Az élet öröme abból fakad, hogy teljesen szabadjára engeded létezésedet. A Szívedben rejlik egy álom. Az élet értelme megélni ezt az álmot. Ez csak akkor sikerülhet, ha elhiszed: Képes vagy rá. Hogy az álmodban. Szabadon lehetsz, ami csak lenni szeretnél.

 

A Teremtés megtestesülése vagy. Minden kérdésedre benned van a válasz, mivel te vagy a teremtő, de az is, aki érzékeli a teremtett valóságot. Hagyd, hogy a léted, határok, kötelékek nélkül kibontakozzon, így megtapasztalod a végtelen szeretetet és szabadságot, ami te magad vagy.

 (Story Waters Videó szöveg)

Forrás: http://lelekbarat.hupont.hu/48/konyvajanlo

 

 

 

A megbocsájtás szertartása
"… Van egy történet a megbocsátásról, amely Afrikából származik.
Ha valaki igazságtalanul vagy meggondolatlanul cselekszik a dél-afrikai Babemba törzsben, azt kiállítják a falu közepére, de semmivel sem akadályozzák meg a menekülésben.
A falu minden lakója abbahagyja a munkát, és a megvádolt személy köré gyűlik.
Azután mindenki egyenként, életkortól függetlenül elkezdi sorolni a kör közepén álló személynek, hogy milyen jó cselekedeteket hajtott végre élete során. Nagyon részletesen felidéznek mindent, amire csak emlékeznek az illetővel kapcsolatban. A vádlott minden jó tulajdonsága, jó cselekedete, erőssége és kedvessége elhangzik. A kör minden tagja rendkívül alaposan végzi a feladatot. Az illető minden történetét a lehető legnagyobb őszinteséggel és szeretettel mesélik el. Senki sem túlozhatja el az eseményeket, és nem találhat ki történeteket. Senki sem beszél komolytalanul vagy gúnyosan.
Ez a szertartás addig folytatódik, amíg a falu minden egyes lakója el nem mondta, miért találja a vádlottat a közösség legtiszteletreméltóbb tagjának. Ez több napig is eltarthat. Végül a törzs szétnyitja a kört, és boldogan megünneplik, hogy az illetőt visszafogadták a közösségbe.
Ha szerető szemmel tekintünk a világra, amit ez a szertartás olyan csodálatosan mutat be, csak újraegyesülést és megbocsátást látunk.
A kör minden tagja – ahogyan a középen álló személy is – újra szembesül azzal, hogy a megbocsátás által megszabadulhatnak a múlttól, és a félelmekkel teli jövőtől.
A középen álló személyt nem nevezik rossz embernek, és nem zárják ki a közösségből. Ehelyett mindannyian újra eszükbe idézik, hogy a szeretet ott van bennünk és körülöttünk, mindenkiben és mindenben."
(Gerald G. Jampolsky – Megbocsátás – Amit meg kell bocsátanunk másoknak, talán önmagunk elrejtett része c.)

 

 

 

Egy nap az egyik szerzetes megkérdezte a mestert, hogy hallott e már a keresztények Bibliájáról. "Soha sem hallottam róla," mondta a mester, "kérlek, olvass fel belőle!"
A szerzetes felnyitotta a könyvet Máté evangéliumánál, és olvasni kezdte: "Azt mondom ezért néktek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek, vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek - mennyei Atyátok táplálja őket."
"Bárki mondta is ezt, közel volt a megvilágosodáshoz" válaszolta a mester.

 

 

- Várj amíg senki sem lesz körülöttünk, akkor megmondom - felelte Cui-vej, amikor egy szerzetes a buddhizmus értelméről faggatta.
Valamivel később a szerzetes újra odament hozzá:
- Most nincs itt senki, válaszolj légyszives.
Cui-vej kivitte őt a kertbe egy bambuszligethez, de nem mondott semmit. A szerzetes most sem értette, végül is Cui-vej megszólalt:
- Az egyik nád rövid, a másik hosszú.

 

 

Egy nap Chuang Tzu és egy barátja a folyó mellett sétált.
- Nézd, ahogy úsznak a halak! - mondta Chuang Tzu - Igazán jól érzik magukat!
- Te nem vagy hal - válaszolta a barátja - így nem tudhatod, hogy jól érzik e magukat.
- Te nem vagy én. - mondta Chuang Tzu - Honnan tudod hogy nem tudhatom, hogy a halak jól érzik magukat?

 

 

Két szerzetes a város felé menvén egy folyóhoz ért. A sekély gázló mellett ott állt egy gyönyörű lány, aki hosszú, fodros szoknyája miatt nem tudott átkelni, ezért megkérte a szerzeteseket, hogy vigyék át őt. Az egyik szerzetes nem tudta mitévő legyen, de a másik gyorsan karjába vette a lányt, és átvitte a túlpartra. A lány kedvesen megköszönte, és távozott. Estére, mire a város határához értek, a másik szerzetes nem bírta tovább, és megkérdezte:
- Testvér, szellemi vezérelveink nem engedik, hogy nőkkel kerüljünk kapcsolatba, hiszen kísértésbe vihetnek minket. De te felvettél egyet és a karjaidban hordoztad!
- Testvér - válaszolta a másik - én letettem azt a lányt a parton, de te még mindig cipeled?

 

 

 

Két tanítvány beszélgetett a mestereikről. Az egyik állította, hogy az ő tanítója egy csomó mágikus dologra képes, például tud a levegőbe írni, és papírokra, melyek messzire vannak tőle.

És, a te mestered mit tud?- kérdezte a másiktól.

Ó, az én mesterem is csodálatos dolgokra képes! - válaszolta a másik - Például, amikor fáradt, alszik, amikor éhes, eszik.

 


Miközben a remete tűzifát gyűjtött az erdőben, egy tolvaj belopódzott a kunyhójába. Mivel nem talált semmit, éppen indult volna, amikor a remete hazatért. A tolvaj váratlan esemény hatására mozdulni sem tudott, a remete viszont vidáman így szólt:
- Nahát, az mégsem lehet, hogy üres kézzel küldjelek el! Milyen vendéglátó volnék akkor? - azzal levette összes ruháját, s a tolvajnak adta, aki zavarodottam távozott.
Aznap este a remete a közeli tó partján üldögélt töprengve, ruhátlanul a holdfényben.
- Szegény tolvaj, bárcsak neki adhattam volna ezt a csodálatos holdat is!

 

 

Volt egyszer egy kőbányász kőfaragó, aki elégedetlen volt magával és helyzetével. Egy napon egy vagyonos kereskedő háza mellett haladt el. A nyitott ajtón keresztül benézve számtalan értékes dolgot és fontos látogatókat látott. "Milyen hatalmas is a kereskedő!" gondolta magában a kőfaragó. Irigy lett és azt kívánta, hogy ő is kereskedő lehessen. Nagy meglepetésére, hamarosan kereskedő lett belőle, és több luxust és kényelmet élvezett, mint addigi egész életében, de mindenki irigykedett rá, akinek kevesebb vagyona volt. Hamarosan egy magasrangú hivatalnok haladt el háza előtt, akit szolgái gyaloghintóban vittek. Kísérők serege haladt mögötte, és katonák sokasága előtte, akik gongokat vertek, mivel mindenkinek meg kellett hajolnia a hivatalnok előtt, legyen az bármily vagyonos is. "Micsoda hatalmas is ez a tisztviselő!" - gondolta - "Bárcsak magasrangú tisztviselő lehetnék!" És magasrangú tisztviselő lett, akit mindenhova gyaloghintóban hordoztak, és akit mindenki félt és gyűlölt. Forró nyári nap volt, és kellemetlenül érezte magát a nyitott gyaloghintóban. Feltekintett a napra. A Nap büszkén trónolt az égen, nem zavartatva magát senkitől és semmitől. "Micsoda hatalma is van a Napnak!", gondolta, "Bárcsak a Nap lehetnék!" És a Nappá lett. Könyörtelenül bocsátotta sugarait a földön mindenre, perzselve a mezőket, átkozva a parasztok és munkások szavától. De egy hatalmas, fekete felhő került elé, és sugarai nem jutottak el többé az alant levőkre. "Mily hatalmas is a viharfelhő!", gondolta, "Bárcsak viharfelhő lehetnék!" És viharfelhő lett. Eláztatta esőjével a földeket és a falvakat, mindenki reá kiáltozott. De hamarosan észrevette, hogy valami hatalmas erő eltolja helyéből, és rádöbbent, hogy a szél az. "Micsoda hatalma van!", gondolta, "Bárcsak szél lehetnék!" És széllé vált. Lefújta a házak tetejét, kicsavarta a fákat, mindenki rettegett és félt tőle. De egy kis idő után nekiszaladt valaminek, ami meg sem mozdult bármily erősen is próbálta ellökni - egy magas kőszirt volt. "Milyen hatalmas is a szikla!", gondolta, "Bárcsak sziklává lehetnék!" És szikla lett, mindennél erősebb, ami csak a földön létezik. De ahogy állt ott, egy furcsa, fémes hangot hallott, és érezte hogy teste megváltozott. A távolban egy kőfaragó alakja bontakozott ki.

http://szamszara.blogter.hu/281472/koanok

 

 

Egy szerzetes a kolostor mezején sétált, amikor egy nap madárdalt hallott.

Megigézve hallgatta. Úgy tűnt neki, hogy igazából még sosem hallott madárdalt.

Amikor a madár elhallgatott, visszatért a kolostorba, és nagy döbbenettel tapasztalta, hogy társai teljesen idegenek voltak neki, és ő is nekik.

Csak fokozatosan jöttek rá, hogy évszázadok teltek el közben.

Annyira tökéletesen hallgatta a madárdalt, hogy az idő megállt, és ő átcsúszott az örökkévalóságba.

Az imádság akkor tökéletes, ha felfedezzük az időtlent.

Az időtlent az érzékelés tisztaságán keresztül fedezzük fel. Az érzékelés akkor tisztul meg, ha megszabadul minden előre kialakított véleménytől és személyes nyereségvágytól.

Akkor aztán meglátjuk a csodálatost, és a szívünk eltelik csodával.

(Anthony de Mello – Szárnyalás)

 

 

 

Wass Albert: Az Angyalok Tisztása

Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.

Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó:

akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett.

 

Ha megállsz egy pillanatra, hallani fogod a szellőt,

ahogy a fák között tovaoson.

Te már tudod, hogy ezt a szellőt

az angyal rázta elő, köpenye ráncaiból.

 

Ha jól figyelsz, a manókat is hallhatod:

surrannak, matatnak itt-ott a sűrűben.

Sok dolguk van, igyekezniök kell.

A virágokat is láthatod majd,

és minden virág kelyhéből egy tündérke les rád.

Figyelik, hogy rontó-ember vagy-e? Azoktól félnek.

De te látó-ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik.

Kiülnek a virágok szirmaira, és kedvesen reád kacagnak.

 

De akkor a patakot is meghallod, ahogy neked mesél,

csodálatos meséket az erdőről. . .

Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul,

s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására.

Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat

nem láthatja a szemed.

 

Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép.

És megállasz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved

és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek,

egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe.

A legnagyobb kincseket, amiket

ember számára megteremtett az Isten.

A jóságot, a szeretet és a békességet.

 

Te minderről semmit sem tudsz akkor.

Csak annyit hallasz, hogy a madarak

nagyon szépen énekelnek körülötted,

és a patak nagyon szépen mesél.

Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő.

A fák, a virágok, a fű, a moha,

a magas kék ég és rajta az a nagy, csillogóan fehér felhő,

amelyiken a Jóisten ül, bárányfelhőket pöfékel nagy kék

pipájából, és jóságosan mosolyog.

 

Csak, amikor visszatérsz újra az emberek közé,

a rontó-emberek és a gyűjtő-emberek közé,

és hiába gonoszak hozzád,

te mégis jóval viszonozod gonoszságukat,

szeretettel vagy mindenki iránt,

és az élet legsúlyosabb perceiben is

derű és békesség van a homlokodon:

csak akkor látják meg rajtad,

hogy az Angyalok tisztásán jártál, kedvesem.

http://www.tunderkert.eoldal.hu/

 

 

http://emk.hu/olvasoszoba/idezetek-gyujtemenye2/

 

 

http://bobonevergiveup.blogspot.hu/2012_04_01_archive.html

 

 

 

Dalai Láma - Boldogság

 

A boldogság kulcsa a belső béke. A belső béke legnagyobb ellensége a harag, a kötődés, a félelem és a gyanakvás, legjobb barátja a szeretet, az együttérzés, és az egyetemes felelősségtudat.

 

A pozitív és negatív gondolatok és érzések mindegyike állandótlan, egyik sem önvalójából fakadóan létezik, mégis előnyben részesítjük a pozitív jellegűeket. Ennek oka az, hogy a negatív jellegű gondolatok és érzések szenvedéshez, fájdalmas tapasztalatokhoz vezetnek, míg a pozitív jellegűek boldogságot eredményeznek.

 

Mindannyian arra vágyunk, ami jó, ami kellemes, és mindannyian el akarjuk kerülni azt, ami rossz, ami kellemetlen. Mindenkinek ugyanolyan joga van ehhez. Erre a gondolkodásmódra alapozva lehetőség van arra, hogy az egész világ egyetlen családdá váljon.

 

Nem számít, hogy köznapi értelemben mennyire fontos, vagy éppen nem fontos egy-egy személy, amikor a boldogság eléréséről, és a szenvedés megszüntetéséről van szó, mindenki teljes mértékben egyforma.

 

A boldogság egyik kulcsa: az egyszerűség. Aki kevéssel beéri, az hamar elégedetté válik.

 

A boldogság nem valami kész dolog, a tetteink hozzák létre.

 

A boldogság, akár időleges, akár végleges, közvetett vagy közvetlen módon abból fakad, hogy őszintén jólétet kívánunk másoknak. Közvetett vagy közvetlen módon a szenvedés forrása az az önzés, amikor az ember csakis a saját kényelmére és jólétére gondol.

 

A boldogsághoz vezető külső tényezők hiánya ellenére az ember képes boldog lenni, képes megőrizni békéjét. Ez azt mutatja, hogy nem egyedül a külső tényezők felelősek az ember boldogságának létrejöttéért.

 

A megelégedettség érzete a boldogság elérésének kulcsfontosságú tényezője. A testi egészség, az anyagi jólét, a társak és barátok megléte a boldogság három tényezője. A megelégedettség az a kulcs, amely meg fogja határozni, hogy az ember milyen kapcsolatban van ezzel a három tényezővel.

 

A mosoly az emberi arc nagyon fontos kelléke… Az őszinte, belülről fakadó mosoly nagyon fontos mindennapi életünkben.

 

A boldogság nem önmagától jön létre; a saját tetteinkből fakad. A boldogság nem valami kész, megszerezhető dolog; a boldogság tetteink gyümölcse.

 

A boldogság, a megelégedettség egyértelműen belülről fakad.

 

Az ember életének különböző részei, a vágyott dolgok, mint a hosszú élet, a jó egészség, a siker, a boldogság és a többi, mind-mind a jó szív és a szeretet függvényei.

 

Mi a valódi boldogság? A béke és az elégedettség. E két célt csakis a szeretet és az együttérzés útján haladva lehet elérni, csakis úgy, hogy megszüntetjük a tudatlanságot, az önzést, a mohóságot.

 

Szilárdan hiszem, hogy életünk célja a boldogság meglelése. Ha más nem is, de ez mindenképpen világos.

 

Nincs szükségünk több pénzre, nagyobb sikerre vagy hírnévre; nincs szükségünk tökéletes testre, de még tökéletes társra sem. Ebben a pillanatban is rendelkezésünkre áll az, ami a teljes boldogság eléréséhez kell: a tudatunk.

 

A boldogság belülről fakad. Balgaság azt feltételezni, hogy ezt a boldogságot a pénztől, a tárgyaktól, a komputerektől is megkaphatjuk.

 

Ha meg akarod tapasztalni, mi a béke, mi a boldogság, akkor biztosítsd mások békéjét, boldogságát. (XIV. Dalai Láma- Bölcsesség óceánja)

http://ekultura.hu/olvasnivalo/elet/cikk/2010-09-07+00%3A00%3A00/dalai-lama-1-boldogsag

 

 

http://urbanista.blog.hu/2012/09/04/a_vilag_egyik_legnagyobb_vilagi_buddhista_kozpontja_a_budapesti_a_mienkbe_raadasul_egy_szuz_maria_sz

 

 

Antoine de Saint-Exupery: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz.

Taníts meg a kis lépések művészetére!

 

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat!

Segíts engem a helyes időbeosztásban!

 

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!

Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat!

 

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!

Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

 

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!

Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.

 

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.

Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!

Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

 

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

 

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot közvetíthessek!

 

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!

Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!

Taníts meg a kis lépések művészetére! (Antoine de Saint-Exupery)

http://velunkazisten.hu/content/antoine-de-saint-exupery-foh%C3%A1sz

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=U7jxS7pE2Gs Lil Starr - America's Got Talent 2012

 

 

"A boldogság titka

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:

- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?

- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:

- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

 

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell Őt, és hálát adnod Neki, mindazért, amid van.

 

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:

- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

 

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

 

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit azért, amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

 

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

 

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

 

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

 

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK. "

http://sziriuszfenycsillaga.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1191075

 

 

Meditáció a félelem szeretetté alakítására.

Ülj le egy székre, vagy vegyél fel olyan testhelyzetet, amit kényelmesnek találsz. Aztán kulcsold össze a kezedet az öledben, a jobb kezed simuljon a bal alá.

Fontos az elhelyezkedésük, mert a jobb kéz a bal agyféltekéhez kapcsolódik, és a félelem mindig a bal agyféltekéből érkezik. A bal kéz pedig a jobb agyféltekéhez kapcsolódik, és a bátorság a jobb oldalról érkezik.

Az agy bal fele az érvek központja, és az érvelés gyáva. Ezért nem találsz olyan embert, aki egyszerre merész és intellektuális. Ha merész emberre bukkansz, észre fogod venni, hogy nem intellektuális. Irracionálisan gondolkodik, ez elkerülhetetlen. A jobb agyfélteke intuitív, a megérzések központja… vagyis ez csupán jelkép, de mégsem csak jelkép: egy bizonyos helyzetbe, egy bizonyos kapcsolatba tereli az energiát.

Tehát a jobb kéz a bal alá simul, és a két hüvelykujj Összeér. Lazulj el, hunyd le a szemedet, és hagyd, hogy az alsó állkapcsod kissé elernyedjen – de ne erőltesd -, egyszerűen lazulj el annyira, hogy a szádon keresztül lélegezz.

Ne az orrodon vedd a levegőt, lélegezz szájon át; az még jobban kikapcsol. És ha nem az orrodon át lélegzel, az elme régi, berögzült sémái sem működnek többé. Ez egyfajta újdonság, az új légzésmód segítségével könnyebben alakíthatsz ki új szokásokat.

Másodsorban, ha nem az orrodon át érkezik a levegő, nem ingerli az agyadat sem.

Egyszerűen nem jut el az agyig: közvetlenül a mellkasba fut. Máskülönben állandóan az agyat ingerli és masszírozza. Ezért váltakozik folyton, hogy éppen melyik orrlyukunkon át lélegzünk erőteljesebben. Az egyik orrlyukon keresztüli légzés masszírozza az agy egyik felét, a másik orrlyukon keresztül pedig az agy másik féltekéje ingerlődik. Negyvenpercenként cserélnek.

Tehát egyszerűen ülj ebben a pózban, és lélegezz szájon át. Az orr kettős szerv, a száj nem az.

Ha szájon át veszed a levegőt, nincs váltás: ha egy órán át ülsz ott, akkor is végig ugyanúgy fogsz lélegezni. Nem lesz változás; ugyanabban az állapotban maradsz. Ha az orrodon keresztül lélegzel, nem tudsz ugyanabban az állapotban maradni. Az állapotok automatikusan változnak, anélkül hogy mindez tudatosulna benned.

Ezért ez egy nagyon-nagyon csendes, nem kettős, új, ellazult állapotot eredményez, az energiáid újfajta áramlásba kezdenek. Egyszerűen ülj csendesen, és ne csinálj semmit legalább negyven percen át. Ha egy órán keresztül fenn tudod tartani az állapotot, az nagy segítség. Ezért, ha lehetséges, kezdd negyven perccel, azután fokozatosan menj fel hatvan percig. Végezd el a gyakorlatot mindennap.

És közben ne szalassz el egyetlen lehetőséget sem; amint felbukkan egy lehetőség, vesd bele magad. Mindig válaszd az életet, és mindig válaszd a cselekvést; soha ne hátrálj meg, sohane menekülj. Élvezz ki minden cselekvési lehetőséget, ami az utadba kerül, légy kreatív.

http://harmony.ucoz.hu/blog/meditacio_a_felelem_szeretette_alakitasara/2014-08-06-32

 

 

Minden mókahelyen fontos a mókafegyelem.

,,A mókavállalók rendszeres mókaidőben dolgoznak a mókaadójuknál.

A főnökök mókaértekezleteken fontos mókakérdésekről tárgyalnak, majd kiosztják a mókákat a megfelelő mókavégzőknek.

Vannak, akik fizika

i mókát végeznek mókagépekkel és vannak, akik

szellemi mókával töltik idejüket.

Sokaknak nincs mókahelyük, ezért kénytelenek feketemókát végezni, ami nem igazi öröm. A mókahelyeken vannak mókafelügyelők és mókahelyi szakszervezet. Ők jól ismerik a Móka Törvénykönyvét és a mókavédelmi előírásokat. A mókásosztály képviseletére régebben Mókáspárt is alakult.

A fontos témákat néha mókaebéd közben beszélik meg, de manapság divatosak a mókareggelik és mókavacsorák is. Ezek általában igen oldott légkörű események.

Öt mókanap után két mókaszüneti nap következik.

Ekkor kissé mindenki szomorú, ezért feltalálták a házimókát.

Van olyan nap is, amikor ünneplik az egész éves mókát, ezt a napot a Móka Ünnepének hívják."

 

"Szabó Gyuri bácsi a bükki füvesember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni. Mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható.

Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal.

És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is.

Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk.

Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség.

Nyelvrákra: 1-1 kiskanálnyi galaj kipréselt leve beletéve 1-1 csésze diófalevél teába, az egyik csészével gargalizálni kell egész napra elosztva, a másikat meg kell inni.

Mellrákra: fagyöngytea.

Leukémiára: somlekvár."

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=19284

 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uO2DboE4yK4#! Az ember, aki fákat ültetett

 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QYoXYbSC4Uc  Immersion

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=YkKue_MEnkk&feature=related Maksim - Somewhere in Time

 

 "Neked azért van szükséged útmutatásra, mert nem tudod, hogy ott rejtezik benned saját belső vezetőd. Találd meg ezt a belső vezetőt; ezt nevezem én szemtanúnak, ez a te dharmád, a benned élő buddha. Ébreszd fel ezt a buddhát, és egész életed áldást és boldogságot fog sugározni. Örömtől és az isteni minőségtől fog ragyogni egész életed - most elképzelni sem tudod azt a ragyogást. Ez olyan, mint a fény. Sötét van a szobádban, de hozz csak be egy kis fényt! Egy kicsi gyertya is elég, és a sötétség egy szempillantás alatt eltűnik. És ha már van gyertyád, akkor megtalálod az ajtót is. Már nem kell azon töprengened, hogy vajon merre lehet az ajtó. Csak a vakok töprengenek azon, hogy merre van az ajtó. Ha van szemed, és van egy kis fény is a helyiségben, akkor nem gondolkodsz. Vagy mielőtt kimennél, te töprengsz azon, hogy hol találod az ajtót? Nem, egyszerűen csak felállsz és kimész. Egyetlen gondolatot sem vesztegetsz az ajtóra. Nem kezdesz tapogatózni utána, nem mész fejjel a falnak. Egyszerűen csak látod, hogy ott van, és gondolkodás nélkül kimész rajta." (Osho)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=340468136045242&set=a.175223829236341.41912.100002461742833&type=1&theater

 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=um4KcFz40m4#! Elmefitness

 

 

http://vportre.hu/2011-osz/a-zene-lehet-simogato-kez Kövi Szabolcs– A zene lehet simogató kéz

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=OYRlfmOQpQM&feature=related  Jackie Chan & Kim Hee Sun - The Myth Theme Song "Endless Love" Karaoke Video

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=PJv4KiPJkcs&feature=share Marina - Rolling in the deep

 

 

http://www.youtube.com/watch_popup?v=STK7AZ_Zs_E&vq=large Fantasztikus tánc show műsor

 

 

http://joga.network.hu/club/joga/blog/jogazok-kozossege-blogja/runa-joga-rovasjelek-jogaja Rúna-jóga - Rovásjelek jógája

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=y94Mhs4Tyi8&feature=related  Csillagember - Gagarin https://www.youtube.com/watch?v=714RsrMWERs

 

 

 

http://kronika.ro/index.php?action=open&res=58438  A terapeuta dolga a szeretet

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=U0eXVBZtxvc&feature=related Permakultúrás gazdálkodás a Hidrogénfaluban

 

 

,,Tanzanit :)

Jelszava: A tanítók köve vagyok!

Magas rezgése elősegíti a módosult tudatállapotot, könnyen meditatív állapotba visz.

Kapcsolatban áll az angyali birodalommal, mesterekkel, tanítókkal, lélek kísérőkkel, és képes lehozni az információt az Akasha krónikából.

Aktiválja az összes csakrát.

A tanítók köve.

Fizikai hatások: Méregtelenít, semlegesíti a gyomorsav túltengést, erősíti az immunrendszert, regenerálja a szöveteket.

Mindenféle agybetegséget gyógyít, hatásos a fej, torok, mellkas betegségeire."

 

 

http://www.eletoromprogramok.com/

 

 

A zen szerzetesek egy nagyon egyszerű szabályt vallanak:  "Mosolyogj, lélegezz és járj lassan." (Thich Nhat Hanh zen szerzetes)

A zen életmód egyszerű szabályai:

Az első szabály: Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. Ha eszel, egyél. Ha fürdesz, csak fürödj. Ne akarj evés vagy fürdés alatt más dolgokat is ellátni.

A második nagyon egyszerű szabálya: Lassan és tudatosan tégy mindent! Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne siess vele, csináld lassan. Cselekedeteid ne véletlenszerűek legyenek, hanem tudatosak. Ehhez gyakorlás szükséges, de segít egy dologra fókuszálni.

A zen életmód harmadik egyszerű szabálya: Mindent amit teszel, fejezz be. Légy ott teljes elméddel, és amíg nem végeztél, ne kezdj bele másba. Ha mindenképp muszáj új tevékenységbe fognod, legalább pakold el a félbehagyott dolgot az útból, tisztítsd meg a terepet.

Ha szendvicset készítesz, ne kezdd el enni addig, míg el nem takarítottad az előkészületek maradványait, el nem mostad az edényt és le nem törölted az asztalt. Csak miután elvégeztél egy műveletet, tudsz igazán az új dologra koncentrálni.

A zen életmód negyedik egyszerű szabálya: Tégy kevesebbet! Egy zen szerzetes napja sosem léha. Korán kel, és az egész nap munkával telik. Azonban nincs hosszú listája az elvégzendőkről, csupán néhány dolgot tűz ki egy napra, és nem többet. Így oda tud figyelni mindenre, amit tesz, jobban koncentrál rájuk, lassabban és teljesebben végzi el a feladatokat. Nem rohan, nem stresszel, ott van gondolatban is!

A zen életmód ötödik egyszerű szabálya: tégy üresjáratokat a dolgok közé. Mindig hagyj elég időt befejezni egy tevékenységet. Ne ütemezz két tevékenységet időben túl közel egymáshoz. Ezáltal nyugodtabb lehetsz akkor is, ha valami tovább tartana, mint tervezted.

http://www.ökogabi.hu/index.php/felemelkedes/152-zen

 

 

Tantra - Használati útmutató az élethez
Ez egy nepáli tantra és szerintem elég fontos sorai vannak, amiket érdemes megjegyezni és gyakorolni. Sok sikert hozzá! :)

1. Egyél sok barna rizst, és többet adj az embereknek, mint amit várnak és jóérzéssel tedd.
2. Tanuld meg a kedvenc versedet.
3. Ne költsd el mindenedet amid van.
4. Amikor azt mondod, hogy „szeretlek”, igazán mondd... amikor azt, hogy „sajnálom”, nézz az ember szemébe.
5. Légy jegyes legalább hat hónapig mielőtt megházasodsz.
6. Ha hiszel az első látásra való szerelemben, ne játéknak vedd, hanem nézd a másik álmát.
7. Félreértés alkalmával légy nagylelkű.
8. Szeress mélyen és érzelmesen.
9.
Mondd hogy „egészségedre”, ha valaki tüsszent.
10. Félreértés alkalmával légy nagylelkű.
11. Ne sérts meg, ne ítélj el senkit a rokonai miatt. Beszélj lassan, de gondolkozz gyorsan.
12. Ha valaki olyan kérdést tesz fel, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogj, és kérdezd meg: „miért akarod tudni?”
13.
Ne higgy el mindent, amit hallasz.
14. Hívd fel édesanyádat.
15.
Amikor veszítesz, ne veszítsd el a leckét, emlékezz a három „F”-re: Fogadd el magad (Értékeld);
Fogad el a többieket (Értékeld); Felelősség minden cselekedetért.

16. Ne engedd meg, hogy egy kis félreértés károsítson egy nagy barátságot.
17. Amikor rájössz, hogy hibát követtél el, javítsd ki azonnal.
18. Mosolyogj, amikor felveszed a telefont, hogy aki hív meghallhassa a hangodon.
19. Házasodj meg olyan emberrel, akivel szeretsz társalogni.
20. Amikor öregek lesztek a társalgás minden más dolognál fontosabb lesz.
21. Tölts el egy kis időt egyedül, tárt karokkal fogadd a változásokat, de az értékeidet ne rombold le.
22. Emlékezz rá, hogy a csend néha a legjobb válasz.
23. Olvass több könyvet és nézd kevesebbet a tv-t; élj jó és becsületes életet.
24. Később, amikor öregebb leszel és emlékszel a múltra, meglátod, hogyan tudod még egyszer élvezni.
25. Bízz Istenben, de zárd be jól az autódat.
26. Fontos a szeretetteljes légkör egy házban.
27. Tégy meg minden lehetségest egy nyugodt harmonikus környezetért.
28. Ha nincs egyetértés a szeretteiddel, tulajdoníts jelentőséget a jelen helyzetnek, ne szaggasd fel a múltat.
29. Olvass a sorok között és oszd meg a tudásodat. Egyik módja, hogy elérd a halhatatlanságot.
30. Légy kedves a bolygóhoz.
31. Ne szakítsd félbe soha azt aki szeretetet mutat feléd.
32. Csináld meg magadnak a saját dolgod (érd el az álmaidat!).
33. Ne bízz abban, aki nem csukja be a szemét, amikor csókol.
34. Egyszer egy évben látogass meg egy olyan helyet, ahol soha nem voltál még.
35. Ha sok pénzt keresel, fordítsd mások segítésére amíg még életben vagy.
36. Ez a legnagyobb megelégedés, amit a gazdagság adhat neked.
37. Emlékezz rá, hogy ha nem éred el azt amit akarsz sokszor lehet nagy szerencse.
+

38. Higgadt, békés életvezetés.
 Nyugalomban és békében éljünk a Földön, jóindulat és alázat vezessen minket embereket.
39. A szabadidő megfelelő kihasználása.
 Adjunk teret a művészeteknek, élvezzük az irodalmat, forduljunk egymás felé és
játsszunk a gyerekekkel
.

40. Szüntelenül törekedj, hogy minden nap tegyél sokat a boldogságod érdekében.

http://anime-manga-fanoldal.mindenkilapja.hu/blog/22098239/renderpost/24934153/tantra-hasznalati-utmutato-az-elethez

http://szentlelek.szentannaotthongyor.hu/szentlelek/bnb5.htm

http://lotusz.cafeblog.hu/2014/10/25/ferenc-papa-10-tanacsa-a-boldog-elethez/