Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új jó weboldalak és érdekességek 6

 

"A boldogság titka

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:

- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?

- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:

- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell Őt, és hálát adnod Neki, mindazért, amid van.

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:

- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit azért, amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK. "

http://sziriuszfenycsillaga.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1191075

 

 

Tiszteld a valódi érzéseidet!

Hallgass a valódi érzéseidre, és kövesd azokat. Ne csapd be magad, és ne magyarázd meg, hogy elfogadható dolog letagadni az igazság belső hangját.

Él benned egy nagyon bölcs, belső tanácsadó. E bölcsességforrás fizikai és érzelmi szinten i

s beszél hozzád. Talán vannak olyan megérzéseid, amelyek hangosan szólnak hozzád, vagy bizonyos helyzetekben fizikai reakciókat mutatsz, például megfeszül az állkapcsod vagy ideges lesz a gyomrod. Lehetséges, hogy a szíved egy konkrét földrajzi hely, egy speciális karrier, vagy egy bizonyos kapcsolattípus felé vonz. Érezheted úgy, hogy kénytelen vagy kilépni egy elfogadhatatlan helyzetből.

Fontos figyelni az érzéseidre. Ne becsüld le azt, amiről a szíved mélyén tudod, hogy igaz. Kövesd az érzelmeidet, mivel azok jelentik a belső iránytűdet, amely hazavezet téged, hogy melegben, biztonságban, védelemben és örömben legyen részed. Ha nem világos számodra, hogy milyen érzelmeket élsz át, írd le a gondolataidat és az érzéseidet egy naplóba. Ez segíti a tisztánlátást és a megértést.

Megerősítés: Hallgatok a valódi érzéseimre, tiszteletben tartom és követem azokat, mert tudom, hogy ezek jelentik a választ imáimra.

http://www.dudus.hu/tunder/cards/tunder38.html

 

 

Kuan-Jin - Könyörület

(Engedd el önmagadról és másokról alkotott ítéleteidet, és összpontosíts a mindenkiben benne élő szeretetre és fényre.)

Kuan-jin üzenete:

"A szelídség mögött valódi erő rejlik, alapja pedig, hogy éltető szavakkal, gondolatokkal, tettekkel,

szándékokkal és étellel tápláld magad. Tartsd távol magad a durvaságtól, irányítsd figyelmedet a kedves és szelíd életfeladatok és kapcsolatok vonzására. Változtasd a durvaságot szelídséggé azáltal, hogy semmi mást nem veszel észre az életből, mint a minden emberben és helyzetben benne ragyogó fényt. Mindez persze saját magaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Légy kedves magaddal minden úton-módon. Legyél boldog, kedves, aranyos, de mindenekelőtt igaz önmagaddal szemben."

Ez a keleti istennő meghallgat minden imát, a tisztaság, a tápláló szeretet és a szelíd erő esszenciája. Kuan-jin bodhiszattva, vagyis elérte a buddha-állapotot, de döntése szerint a Földön marad, ameddig minden lény megvilágosodik. Ez a fiatal és gyönyörű istennő segít, hogy együttérzéssel és könyörülettel viseltessünk önmagunk és mások iránt. A nők és a gyermekek védelmezője, s fölébreszti a zenei érdeklődést és adottságokat, ahogyan a tisztánlátás képességét is.

http://www.dudus.hu/istenno/cards/istenno24.html

 

 

 

http://maimanohaz.blog.hu/2012/09/06/japan_sztereofenykepek_1895 Japán sztereófényképek (1895-1910)

 

 

https://www.facebook.com/notes/varga-g%C3%A1bor/kundalini-a-k%C3%ADgy%C3%B3z%C3%B3-energia-%C3%A9s-fel%C3%A9breszt%C3%A9se/381000845267436 Kundalini: A kígyózó energia és felébresztése

 

http://maimanohaz.blog.hu/2012/09/17/a_mozgas_buvoleteben

 

 

Azt mondják nekem az angyalok, hogy a magyarok túl sokat aggodalmaskodnak. Sok energiát pazarolnak el a negatív érzéseikre ahelyett, hogy eleresztenék magukat. Azt tanácsolják az angyalok, hogy játszanak többet a gyerekekkel és merjenek lazítani. Azt is hallom tőlük, hogy a magyar nép igen erős gyógyító képességekkel rendelkezik. Az angyalok szerint minden nemzetnek megvan a szerepe a Föld életében. A magyaroké az, hogy a hitükkel gyógyítsanak. (Doreen Virtue)

 

 

Elmesélne egy fontos, személyes angyali találkozását?
Ó! Sok ilyen volt. Például amikor harminc évvel ezelőtt a gyerekeim még kicsik voltak, és az első férjemmel éltem együtt egy rossz házasságban. A férjem ivott és kábítószerezett, minden alkalmat kihasznált arra, hogy rombolja az önbizalmamat. Teljesen értéktelennek és elhagyatottnak éreztem magam, szinte minden este csokifagyiba öltem a bánatomat, ami miatt meghíztam, és persze ettől még rosszabbul éreztem magam. Akkoriban történt, hogy kertészkedtem és hirtelen magam előtt láttam nagyon tisztán egy képet: saját magamat, amint pszichiáterként gyógyítom az embereket. Vékony voltam, és gyönyörűnek láttam magamat. Elhatároztam, hogy követem az égi vezettetést, és a férjem minden gúnyolódása és tiltakozása ellenére beiratkoztam a közeli egyetemre pszichológiaórákra. Ma már tudom, hogy ezt a képet az angyalok mutatták nekem. Mindenkinek folyamatosan adnak tanácsokat az angyalok, csak sokan észre sem veszik ezeket.
A gyereknevelésben is segítettek az angyalok?
Természetesen. A nagyobbik fiam, aki ma már felnőttként szintén az angyalkommunikációt tanítja és elkísért Budapestre is, gyakran meséli, hogy gyerekkorában, ha bármilyen problémája volt, mindig azt mondtam neki, hogy kérjen segítséget az angyalaitól. Ő segítséget kért, és mindig meg is kapta azt. (Doreen Virtue)

http://angyalfeny11.blogspot.hu/2012_11_01_archive.html

 

 

A szív - A hetedik dimenzió az érzelem tere.

A szív körüli energiamező ötezerszer erősebb, mint az agyé…

Mindig azt hittük, mindent az agy irányít, minden fejben dől el, pedig nem egészen így van. Az érzelmek sokkal tágabbak, mint hinnénk. Kimutatták, hogy minden impulzusra először a szív válaszol. Vagyis a szív veszi az üzenetet, időveszteség nélkül továbbítja az agynak, mely az elme tere, ott pedig létrejön belőle a gondolat. A világegyetem egyfolytában rezeg és üzen, üzennek és mi is üzenünk. Az üzeneteket érzéseken keresztül tapasztaljuk, úgy érkeznek a szívünkbe, onnan haladnak tovább az agy felé, ahol megfogalmazódik belőle a gondolat, amit szavaknak hallunk, ezért, ha tudni akarjuk, mit jelentenek, figyeljük meg, milyen érzéseket keltenek bennünk, milyen képek jelennek meg a hatásukra.

http://pozitiv.ewk.hu/a-lotusz-szirmai/

 

 

A csipkebogyó jótékony hatásairól, tulajdonságairól:

A csipkebogyó a vadrózsa és a japán rózsa (Rosa canina) gyógyhatású áltermése.

Már az ókori népek is felismerték gyógyító hatását, főként a sorvadásos betegségek ellen. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus

immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.

A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. A csipkebogyó tartalmazza a legtöbb C-vitamint az összes vad és kerti gyümölcs közül, sőt C-vitamin-tartalma tízszer nagyobb a citroménál. (La-Ci Mester)

A vadrózsát csipkerózsának, gyepűrózsának, ebrózsának is nevezik, a botanikusok pedig Rosa canina néven emlegetik. Élénkpiros áltermése a csipkebogyó, mely az egyik leghatásosabb gyógynövényünk. Kirándulások alkalmával találkozhatunk vele, mert hazánkban cserjés hegy- és domboldalakon, tölgyesekben, erdővágásokon, erdőszéleken, kerítések mellett megtalálható az egész ország területén.

 Áalánosan javallt:

 felső-légúti megbetegedések esetén

Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.A C-vitamin növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket, ezért kiváló meghűléses betegségek ellen. Ám ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is.

 Felhasználási módok:

 A csipkebogyót sokféleképpen fogyaszthatjuk; teát, lekvárt, szörpöt, mártást, levest, likőrt, bort, pálinkát is készíthetünk belőle. Keverhetjük az áttört csipkehúst joghurtba (ideális a Fitline joghurt), kefirbe illetve ásványvízbe. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák

A leggyakrabban teaként használják. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú.

 Csipkebogyó tea:

 A szárított termést áztassuk be szobahőmérsékletű vízbe egy éjszakára. Majd szűrjük le és ízlés szerint édesítsük mézzel vagy nádcukorral. Forrázni TILOS!

 (Dakó László – gyógymasszőr)

http://www.biocity.hu/blog/piros-kis-csodabogyo-a-csipkebogyo/

 

 

 

Tanácsok

,,Magyar ember egyen megfelelő tiszta táplálékot, a környezetében megtermelt illő energiával, mert ez kompatibilis a szervezetének.

Egyen, évszakához illő gyümölcsöt és igyon tiszta vizet és tiszta sót használjon.

Mozogjon, sportoljon és igyon mértékkel tiszta jó minőségű italokat.

Kenyérrel is vigyázzon, mert nem minden ami kenyér amit árulnak...

Foglalkozón a családjával, szeresse magát, mert ezáltal mások is fogják szeretni.

Ne legyen gyűlölködő és irigy, mert ez mérgezi a lelkét és betegség felé visz.

Ha elfáradt, pihenjen élvezze e csodás természetet ahol élünk.

Menjen gyógyvízben, mert csodákat művel a szervezetünkkel.

Kezeltesse magát.

Kevesebbet nézzen tévét, hallgasson zenét, sétáljon, olvasson."(La-Ci Mester)

 

 

A búzafűlé hatása és fogyasztása

A frissen préselt búzafűlé szervezetünk egészét képes méregteleníteni amellett, hogy számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasága jelent már meg a búzafű szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, így csak néhányat emelünk ki közülük.

 

A benne található kimagasló kálium, kalcium, magnézium, A-, B-, C-,

E-, F- és K-vitaminok, valamint a megfelelő arányú esszenciális aminosavak hatalmas energiával látják el szervezetünket. Jelentos B17-vitamin tartalma segítséget nyújthat a ráksejtek szaporodásának gátlásában.

 

Erosíti az immunrendszer moködését, gyorsítja a sebek és hegek gyógyulási folyamatait, csökkenti a vér koleszterin-szintjét. Hasznos lehet különbözo fertozo, gyulladásos borbetegségek, hüvelygyulladás esetén is. A búzafűlé magas klorofill tartalma javítja sejtjeink oxigén ellátását, egyben antibakteriális hatású.

 

Az egyik leghatásosabb élelmiszer, amelyet a méregtelenítés elősegítésére fogyaszthatunk. A benne található enzimek beindítják a szervezet öntisztító, öngyógyító folyamatait és rövid idő alatt frissebbnek, kívül-belül tisztábbnak és energikusabbnak érezhetjük magunkat. Természetes lúgosító hatású.

 

A méregtelenítés folyamata

A méregtelenítési folyamatot általában egy-két hét után érezzük. Ilyenkor a tünetek a más méregtelenítési eljárásokhoz hasonlóan kellemetlenek lehetnek: fáradékonyság, aluszékonyság, sötétebb színű vizelet, hígabb széklet, pattanások megjelenése a bőrön. Ezek a tünetek ugyanakkor azt is jelzik, hogy beindult a szervezetünk öntisztító folyamata, a lerakódott méreganyagok bekerültek a véráramba és ily módon távoznak a szervezetünkbol. Többen ilyenkor más ízűnek – kissé kellemetlennek - érzik a búzafű levét és képesek lemondani a használatáról. Pedig az íze ugyanolyan, mint korábban volt, csak a testünkben lévő méreg-szörnyek még egy utolsó támadást indítanak az érzékeink ellen, hátha meg tudják akadályozni az ellenük indított támadást.

 

Mindenkinek másképp működik a szervezete, de kb. a harmadik héttől már látható és érezhető is a búzafűlé fogyasztásának hatása. Regenerálja a csontokat, a bőrünk látványosan szépül és tisztul. A későbbiekben segítséget nyújthat a súlyfelesleg leadásában, ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, védelmet nyújthat a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen, valamint csökken a fáradékonyság és egyben életerővel, nagyobb munkabírással fogunk rendelkezni.

 

Fogyasztása és elkészítési módja:

A búzafű levét tönkölybúzából nyerhetjük ki. A levet egy megfelelő présgéppel, búzafűpréssel tudjuk kisajtolni a füvekből. A préselésre két okból van szükség: egyrészt a búzafűnek csak egy kicsiny hányadát jelenti a lé, így jelentős mennyiségű füvet kellene megennünk az eredmény eléréséhez, a másik ok pedig, hogy a cellulóz rostokat tartalmazó növényt a szervezetünk nem is lenne képes megemészteni.

 

A kúrát kis – kávéskanálnyi vagy evőkanálnyi – mennyiséggel ajánlott elkezdeni. A későbbiekben akár növelhetjük is ezt a mennyiséget, de először hozzá kell szoktatnunk a szervezetünket ehhez a nagy dózisú vitamin-bombához és természetesen az ízét is el kell fogadnunk. Naponta csak egyszer, éhgyomorra fogyasszuk lehetőleg reggel, de ha nagyon mozgalmas és időhiányos ez a napszakunk, akár kora délután is megihatjuk az adott mennyiséget üres gyomorra. Ilyenkor jobban felszívódik. Mivel rengeteg vegyületet tartalmaz, telítettség-érzettel járhat a fogyasztása és ez a kis mennyiség is megterheli a szervezetet egy rövid időre. Kb. fél órával később igyunk tiszta vizet, a szilárd tápanyag-bevitelt pedig egy órával a búzafűlé elfogyasztása után ajánlott elkezdeni. A folyamatos és bőséges vízfogyasztás elsődleges fontosságú, hogy a méreganyagok kimosódjanak a szervezetből és ne tudjanak újra felszívódni.

 

A fogyasztását bármikor el lehet kezdeni és – egy alapos méregtelenítés után - bármikor abba is lehet hagyni. Ha egy idő után úgy érezzük, hogy nem kívánjuk és már az illatától is rosszul vagyunk, természetesen szüneteltethető a folyamat hetekig, hónapokig.

 

A tönkölybúzafű beszerzése:

Meg lehet vásárolni üzletekben – így a Bioligetben is, előre leadott rendelés alapján, személyes átvétellel az üzletben -, bio piacokon és természetesen közvetlenül a termelőktől is. Házilag is termeszthetjük a tönkölybúzafüvet, de fontos a megfelelő körülmények biztosítása hozzá. A megfelelő helyen vásárolt tönkölybúzafű termelése csak szigorúan ellenőrzött és jóváhagyott helyeken, a megfelelő körülmények és technológia biztosításával történik.

 

Amennyiben házilag termesztünk tönkölybúzafüvet, a következőkre érdemes odafigyelni: bio tönkölybúzafű magot vásároljunk, biztosítsuk a megfelelő minoségű termőtalajt és nevelési körülményeket (fény, víz). A préselésre 15-20 cm-re megnőtt füveket kell felhasználni. Fontos, hogy csak egyszer lehet "szüretelni” őket, mert csak ezen első hajtások tartalmazzák azokat a fontos esszenciális aminosavakat és vitaminokat olyan dózisban, amelyek kedvező élettani hatást fejtenek ki a szervezetünkre.

 

Búzafűprés:

Üzletünkben kétféle présgépet forgalmazunk. A Lexen kézi prést valamint a Lexen elektromos búzafűprést. Ezek a termékek az árlistában az "Egyéb termékek” kategóriában találhatók, ahol a csíráztatáshoz szükséges edényeket is megtekinthetik. A Lexen búzafű présekre a forgalmazó két éves garanciát vállal a megfelelő használati útmutatás betartása mellett.

 

Csíráztatáshoz való magvak:

Számos forgalmazó biztosít jó minőségű magvakat, melyeket házi használatra készült csomagolásban hoznak forgalomba. Üzletünkben külön kategóriát alakítottunk ki ezen termékeknek, melyek megtekinthetők a CSíráztatni való magvak - ra kattintva.

 

Zárásként csak annyit tennék még hozzá, hogy a búzafűből préselt lé nem táplálék-kiegészítő, hanem egy természetes élelmiszer. Fogyasztásával a szervezet helyes egyensúlyi állapotának elérése a cél. Koncentrált hatóanyagai révén a szervezet teljes működését pozitívan befolyásolja.

Forrás: Feleki János

https://hu-hu.facebook.com/soulonefonix1/photos/a.339681749490762.1073741829.257830631009208/321943787931225/

 

 

Köhögésre, torokfájásra, rekedségre.

,,Torokfájásra: fokhagymát darálunk, s ennek 1:1 arányú hársfamézes keverékét mokkáskanalanként eszegetjük. Hasonló hatása van, ha feketeretket keresztben elvágunk, a közepét kivájjuk, majd a kivájt üregbe hársfamézet teszünk. Néhány óra múlva hígan ajánlatos fogyasztani - szintén naponta többször.

 

Köhögésre vöröshagymatea: fél liter vízben felfőzünk egy beleaprított egész fej vöröshagymát. Leszűr

jük és levében evőkanálnyi pirított cukrot feloldunk. Naponta kétszer-háromszor kortyolgatva fogyasszunk belőle.

 

— Köhögésre, torokfájásra, régi háziszer a vöröshagyma héjából főzött tea: Egy nagyobb fej vöröshagyma héját leforrázzuk, tíz percig állni hagyjuk a vízben, majd a szokásos módon, cukorral, citrommal ízesítve fogyasztjuk.

Megfázás esetén igyunk citromos, mézes forró vizet!

 

— A rekedtséget 1-2 órára megszünteti a késhegynyi szódabikarbóna, 1 pohár langyos víz és 2-3 csepp ecet keveréke. Ezzel gargalizálni. Csökkenti a hangszálak ödémáját."

(La-Ci Mester)

 

 

Szőlő

Talán az egyetlen gyümölcs, amely nem utánaérő. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el. Ha vásároljuk és inkább az édesebbet szeretnénk, válasszuk a sárgábbat. Hasonló a helyzet a színes szőlőknél, minél mélyebb a színe, minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb számunkra. A színes szőlő ugyanis antioxidáns, tehát lényeges szerepet vállal testünk védelmében, az oxigén szabad gyökök

elleni harcban.

 

Tápértéke:

A szőlő értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet.

 

Gyógyhatása:

Széleskörű használata a rák elleni küzdelemben van. A szőlőlé kúraszerű fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a rákbetegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoesztrogént is.

 

 Hormonterápia:

 Hormonterápiába akkor részesül a beteg, amikor a szervezetben csökken a természetes hormonellátás. Ez bekövetkezhet a máj munkájának hanyatlása következtében, vagy az idős korral. A mesterséges hormonnal való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz fitoesztrogent, ami segíti helyrebillenteni a szervez megbomlott egyensúlyát.

 

 Herpesz, vírusos:

 A herpesz azok közé a betegségek közé tartozik, amely támad, de szinte semmit sem lehet tenni ellene, mert a hagyományos gyógyászatban nincs gyógyszer. A vírusok ellen csak a táplálékunkban találhatunk gyógyulást. A herpesz ellen jól bevált gyógyszer a szőlőlé, abból is a sötét színu. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő olyan anyagot tartalmaz, amely működés képtelenné teszi a vírusokat. A szőlőlével érdemes más, krónikus betegeknek is kísérletezni. Jó eredményt hozhat azok számára is, akik sugaras kezelést kapnak.

 

 Krónikus fáradtság:

 A krónikus fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani és nincs rá meg a gyógyszer sem. A hajszoltság, az idegesség, a környezeti szennyeződés, a gyér táplálkozás, tehát egy egész sor ok válthatja ki a szervezet legyengülését. Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat. A szőlőlével itt is érdemes kísérletezni néhány hétig.

 

 Koleszterin csökkentő:

 Kísérletek bebizonyították, hogy a szőlő jó hatással van az egészségre. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Hat a koleszterin csökkentésére, illetve emeli a HDL szintjét, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre.

 

 Elkészítési mód:

 A szőlőnek fogyaszthatjuk a gyümölcsét magában, vagy saláta összetételeként. A kúraszerű fogyasztás általában a lére szorítkozik, naponta egy-két csészével, amit centrifugázunk. Ez nem feltétlenül szükséges, tekintettel arra, hogy a szőlő magjának is bizonyítottan rákgyógyító hatása van. Ha van lehetőség, válasszuk a sötét színűt. Hat-hét után tartsunk egy hét szünetet. Vigyázzunk, a permetet jól mossuk le.

forrás:Isten patikája

(Dakó László – gyógymasszőr)

http://isteninovenyek.hu/szolo-gyogynoveny/

 

 

Torma

,,A Torma rendkívül erős gyógyhatással rendelkezik! Az Immunrendszerünket erősíti meg.

Ha náthás vagy akkor kitűnő gyógyszer, próbáljátok ki:

Természetesen a Torma nem mindenki kedvence, de hamar meg lehet szokni. Napi 2 teáskanál beviteléről van szó, amit reggeli és vacsora után érdemes elfogyasztani.

Veszünk a zöldségesnél egy szál Torma zöldséget. Otthon lepucolunk belőle egy darabot, majd reszelőn a tisztított részt lereszeljük. Kis edénybe rakjuk, és a tetejét lefedjük fóliával. Nem kel hogy nagy edény legyen, elég például egy kis kávés csésze. Szerintem, ott van a lényege a dolognak, hogy heti 2 szer reszeljünk, hogy mindig friss maradjon. A maradék Torma befóliázva szintén a hűtőbe fog bekerülni, így sokáig meg fogja tartani a zamatát. Természetesen lehet egyből is enni a Torma reszelékből, de aki nem bírja az erős és enyhén maró ízét, annak ajánlom 1 napra, tegye be a hűtőbe. Ez alatt veszít az erejéből. Nem kell összerágni, csak a teáskanálnyi Torma reszeléket bevesszük a szánkba, és folyadékkal gyorsan lenyeljük. Ennyi az egész. Jobbulást!" (Dakó László – gyógymasszőr)

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=9l-YYqjhVi4 Meditation – The Fly

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vHzoiOzbLbc Path Of Samatha Meditation

 

 

,,...az leszek, aki voltam! Önmagam! Nem a mások játékszabályai szerint fogok élni, hanem úgy, ahogy nekem jó!

Elég volt a hamis dolgokból,és emberekből!!!
Ilyeneket nem tűrök meg az életemben többet!! Inkább legyenek kevesen körülöttem, de azok "igazak"legyenek, és ha kell, egyedül maradok....:-) Aki igazából ismer, az tudja hogy milyen vagyok, és mellettem áll, ahogy én ö mellette!! Nincs jogom ítélkezni, az nem az én dolgom! Nekem az a dolgom, hogy ne hazugságban éljek,és legyek önmagam!
És ezt fogom tenni!:-):-)

 

Amikor rátalálsz lelked másik felére,olyan érzésed lesz, mint még soha. És ha ezek a lelkek kettészakadnak, hiányozni fog a lelkedből egy szelet, és a feladatod ott van elrejtve abban a kicsi szeletben, és az idő meg fogja mutatni neked...
Az Univerzum észrevétlenül terelgeti őket egymás felé, majd a leckék megtalálása után, a kicsi szeletekből egy egész lesz!

-Az igazi lelkitárs életed legnagyobb kihívása lesz. A legnagyobb küzdelmet, kitartást fogja követelni. Szeretetet, gyűlöletet egyaránt fogsz érezni. Szüntelen nézeteltérések alakulnak ki a lelkek között, amik a fejlődésüket szolgálják. Majd a találkozásuk megritkul, netán megszűnik,hogy a belső fejlődésükre tudjanak koncentrálni. De így is egymás felé törekednek. Ami az egyikkel történik,az történik a másikkal is. Érzik egymást. A konfliktus helyzetek megoldása után egyesülhetnek csak!!

 

Számomra a szeretetben benne van a tisztelet.Hozzá tartozik az alázat,de nem a megalázkodás.Ahhoz hogy tudjunk szeretni,szeretni kell önmagunkat,és igazi valónkat kell mutatni a másiknak.Az önmagunk elleni harcban azt bántjuk leginkább,aki szeret bennünket...Ilyenkor elzárjuk a külvilágot magunktól,és taszítunk mindent...Az,hogy mások előtt elbukunk,nem számít.Önmagunk előtt ne tegyük meg! A beletörődés a sorsba,megöli a reményt.A sors dönt? Nem!A sors csak találkozásokat tesz le elénk.A választás az emberé!!"

 

 

Napi útmutatás Mihály Arkangyaltól

LÉGY BOLDOG MÁR MOST

"Az angyalok meghallották imáidat, és válaszolnak. Nem kell a boldogságodat mindenféle jövőbeli feltételekhez kötnöd, már most is boldog lehetsz. Ennek egyik módja, ha azokra a dolgokra és személyekre összpontosítasz, akiknek hálás vagy. Mi az, ami jó az életedben? Miben vagy tehetséges, mik az erősségeid? Élvezd az örömteli dolgokat, és erősebb leszel. Vedd kezedbe a sorsod irányítását, és ne hagyd, hogy külső körülmények határozzák meg az érzéseidet."

Doreen Virtue-Mihály arkangyal jóskártyák

Forrás: http://www.dudus.hu/mihaly/cards/mihaly26.html

 

 

 

A Lényeg!

A 21.században a Tibeti bölcsesség azt tanítja, hogy az új tudásanyag alapjai a női és nőies tudatosság hangsúlyozottságában manifesztálódnak, és befolyásolják a világnézetet és az egyéni fejlődést. Ez a nőies tudatosság új gondolkodásmódot hoz létre, új látásmóddal egészíti ki az emberi természetet, és nem lesz következő lépés az evolúciós ösvényen, mely közelebb viszi az emberiséget ahhoz, hogy jobban megértse spirituális erejét.

Ez a jelenség új erőt ad minden férfinak, mind a nőknek, új alapokra helyezi az egyén felelősségét, és felülvizsgálja életmódunk prioritásait. Az egyéni és a társadalmi spiritualitás lesz az egyetlen emberi erőforrás, mely hozzásegít minket ahhoz, megértsük önmagunkat és bolygónkat. Valahol mélyen önmagunkban az emberek az egész világon kezdik megérteni, nem jön el az úgynevezett "új világ", bár a tudomány, a technika és a racionális filozófiák hozzájárulnak az anyagi és szellemi jóléthez, spirituális szükségleteink nem találkoznak össze. Bölcsességünk és magasabb tudati állapotunk lehet az egyéni szellemi boldogság egyetlen szigete. A magasabb szintű emberiség kifejlődése, mely fajunk minden egyedét összeköti. De még nem jutottunk el odáig. Ezekben a zűrös időkben a múlt, a jelen és a jövő gondos elemzése és megértése hozhatja el számunkra az éleslátást.

Sokan megértik közülünk, hogy földünk egyszerűen csak egy állomás a magasabb szint felé. De gyakran pont azon észleléseink elől zárkózunk el, amelyek felfednék nekünk belső világosságunkat; ragaszkodunk e világhoz és annak kisugárzásaihoz. Ezzel azt kockáztatjuk, ha nem nyújtjuk ki kezünket - nevezzük bárhogy - a mennyek vagy egy magasabb tudati állapot felé, akkor tudatunkat lassan a pokolba taszítjuk.

Földünk fájdalmas kamaszkorát éli. Nem csak az emberi faj fiatal, hanem a hely is ahol élünk. Egyfajta globális pubertáson esünk túl. A régi és az új közé préselődve megfeledkezünk az állandóról, mely mindig létezik, tekintet nélkül a történelemre, naptárakra vagy a politikára: mind egyéni képességeink, mind az egész emberiség összeköt minket egymással és a természet ajándékaival. Ezért kell hagynunk, hogy felülemelkedjen bennünk az alázat. Az alázat a nemeslelkűség alapját képezi.

Erre az alázatra akkor találunk rá, ha arra serkentjük magunkat, hogy egyszerűen gondolkozzunk és őszintén cselekedjünk. Tiszteld a társadalmat, amelyben élsz, és próbáld megérteni milyen nagy értéket képvisel az, amid van, és amilyen vagy. Éveken át tartó gyakorlás nélkül is képesek vagyunk arra, hogy megértsük és megtapasztaljuk, mekkora spirituális erő lakozik bennünk. Csak őszinte szív és szellemi összpontosítás kell hozzá. A célunk az, hogy felfogjuk a dolgok spirituális természetét, hiszen abból fejlődik ki a szabadság, a béke, a boldogság és a tudatosság megjelenési módjai.

http://b13zona.blogspot.hu/2011_09_01_archive.html

 

 

A szívcsakra megnyitása - meditáció
Megerősítés:
Megnyitom a szívem, hogy szeretetet adjak és befogadjak.
Szeretem magam, és az univerzum minden szegletébe szeretetet árasztok.

Meditáció:

Helyezkedj el kényelmesen, olyan testhelyzetben, amit kényelmesnek érzel. Ha fekszel, tegyél egy párnát a térdeid alá. Ha ülsz, helyezd lábaidat a padlóra. Bokáidat ne tedd keresztbe. Természetesen a hagyományos meditációs póz is tökéletes.

Most pedig koncentrálj a légzésedre, töltsd meg a tüdődet békességgel és nyugalommal, s kilégzéssel fújj ki magadból minden aggodalmat és szorongást. Hagyd, hogy légzésed lelassuljon, szabályossá és ritmikussá váljon. Miközben lélegzel, engedd, hogy a békesség tested minden részében szétterjedjen. Légy békés, nyugodt, érezd, hogy minden aggodalom és szorongás kiárad a belőled gyökércsakrádon és talpaidon keresztül. Engedd, hogy tested és elméd a békesség állapotába kerüljön.

Ezután figyelmed fordítsd a mellkas középpontjában elhelyezkedző szívcsakrádra. Lásd, hogy gyönyörű zöld fényben örvénylik, forog és forog. Lásd magad előtt, hogy egy csodálatos smaragdhoz hasonlóan ragyog. Miközben nézed, ahogy forog, szívcsakra elkezd kinyílni, és rózsaszín fényt pillantasz meg benne. Ez a szeretet színe. Amint tovább nyílik, látod, hogy a fény kezd ki áradni belőle, beragyogja egész testedet, megtölti aurádat, rózsaszín ragyogásban fürdeti minden részedet, a s minden sejtedet szeretettel tölti meg. Érezd, hogy szeretetben és gyöngéd gondoskodásban van részed; most, hogy lényed minden porcikája részese a szeretetnek. Élvezd ezt az állapotot.
Most pedig hagyd, hogy a szeretetenergia aurádon keresztül kiáradjon, és szétterjedjen a helyiségben, és egy kilégzéssel engedd egyre messzebbre és messzebbre terjedni: túl a falakon a környező területre. Lásd magad előtt, hogy a szeretet kiárad, és mindent megérint, mindent rózsaszín fénnyel borít be, gyógyít, energizál, harmóniába hoz. Engedd, hogy tovaterjedjen a városban, ahol vagy, és azon is túl, hogy betöltse az egész országot. Egy lélegzettel lélegezd az egész bolygó köré, hadd töltse be, hadd gyógyítsa azt. Engedd, hogy a szívedből kiáradó szeretet megérintsen minden élőlényt, megérintse a bolygó minden részletét. Érezd át, hogy szeretetteljes kapcsolat fűz minden létezőhöz.
Most pedig hagyd, hogy a szeretet kiterjedjen az egész világegyetembe, és küldj vele egy gondolatot és kívánságot, hogy minden gyógyuljon, aminek meg kell gyógyulnia, hogy szeretet áradjon oda, ahol szeretetre van szükség, hogy békét, megbocsátást hozzon, hogy helyreállítása a kommunikációs kapcsolatokat. Tedd hozzá saját személyes üzenetedet.
Maradj ebben az állapotban egy ideig, majd egy lélegzettel engedd, hogy az energia visszatérjen a bolygóra, vissza az országba, vissza a városba, vissza a helyiségbe, végül vissza a szívedbe. A jó hatás, amit most tettél, örökké fog tartani. Engedd, hogy a szeretetsugár még egyszer felragyogjon a szívedben, tudván, hogy bármikor megnyithatod, és bármikor szeretetet és gyógyító erőt küldhetsz bárhová, ahová csak akarsz.
Hagyd, hogy az örvénylő smaragzöld fénykerék bezáruljon a rózsaszín sugár felett, és egy kicsit lelassuljon. Ismét fókuszálj a légzésedre. Lassan és finoman kezdd ismét érezni jelenlétedet a helyiségben. Légy tudatában fizikai testednek. Mozgasd meg az ujjaidat és lábujjaidat. Amikor készen állsz, nyisd ki a szemed.
Igyál vizet, és ha úgy érzed, jegyezd fel a meditációval kapcsolatos tapasztalataidat.

Dr. Brenda Davis: A szívcsakra megnyitása

http://www.foldleanya.eoldal.hu/cikkek/felemelkedes/szeretet/szivcsakra-megnyitasa-meditacio.html

http://www.libri.hu/konyv/a-szivcsakra-megnyitasa.html

 

 

Csakra tisztító meditáció

A meditáció, út önmagunk felé, a tudatosság és a testi-lelki harmónia eléréséhez. Általa megtapasztalhatod a létezés gondoskodó erejét mely mindig átölel, de nem mindig tudatosodik benned! Minél mélyebbre, azaz közelebb mész hozzá annál feljebb emel, választ ad minden kérdésedre. Megtapasztalhatod a benned rejlő boldogság és nyugalom tengerét, a létezés örömét.

Mindezeket tapasztaltam saját magamon és mindazokon akiknek több évtized óta meditációkat tartok. Hiszem, hogy a meditáció a legfőbb eszköz önmagunk megismeréséhez

 

Ha, nem megfelelő intenzitással működnek a csakráink, az kihat minden sejtünkre, érzésünkre, gondolatunkra, testünkre, az egész életünkre.

 

Hetente megtartott meditációimon megtanulunk helyesen meditálni. Választ kapsz azokra a kérdéseidre, hogy miért nem tudsz vagy miért nem sikerül mélyen meditálnod. Önmagad mindennapi érzéseit, gondolatait és cselekedeteit érted meg. Megtanuljuk mi az a testtudat.

 

Az első alkalommal a légföldhöz kötöttebb csakrával a gyökércsakrával fogunk foglalkozni.

 

Szeretettel várok mindenkit:

-aki megakarja ismerni önmagát

-aki kevés fizikai és szellemi ellenállóképességgel rendelkezik

-akinek kevés az életereje, önbizalma

-aki azt érzi, hogy kívül áll az életen illetve saját életén (pl, depresszió, életuntság, céltalanság)

-aki terveit nem tudja könnyedén megvalósítani

-aki gyakran dühös, mérges, erőszakos

-akiből hiányzik a bizalom

-aki kórosan sovány

- akinek fizikai szinten problémája van: a gerincével, csontjaivalt,

fogával, lábaival, végbelével, vastagbelével, aranyerével, vérnyomásával.

 

Cím: Darshan Jógastúdió

1074 Budapest, Vörösmarty u. 20

http://www.jogadarshan.hu/foglalkoz%C3%A1sok/j%C3%B3ga/egy%C3%A9b/csakra-tiszt%C3%ADt%C3%B3-medit%C3%A1ci%C3%B3.aspx

 

 

Érdemes boldognak lenni! TANULSÁGOS!!!

Egy pszichológia professzor az egyik konferenciáján a hallgatók előtt elmondott egy viccet, és mindenki nevetett.

Egy kis idő múlva ismét elmondta ugyanazt a viccet, és már alig nevettek.

Addig mesélte ugyanazt a viccet, amíg már senki nem nevetett..

Akkor az alábbi kérdést tette fel:

- Ha nem tudnak nevetni többször egy dolgon, miért képesek az emberek sírni, és megemlékezni egy dologról több alkalommal?

Szeretném azt mondani – folytatta – hogy nem érdemes ragaszkodni ahhoz, ami szenvedést okoz, vagy ahhoz, amit nem lehet megoldani.

És tudják miért? Nincs visszaút!!!! Az élet megy tovább, csak szeress, bocsáss meg, értékelj át dolgokat, és szeress újra!!!

Érdemes boldognak lenni!

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lambert&pid=148574

 

 

Csillagfény meditáció
Helyezkedj el kényelmesen, lazítsd el a tested és vegyél néhány megnyugtató, mély lélegzetet…
Most lásd, ahogy feletted kitárul a csillagos ég… Lásd a csillagokat fényleni az égbolton. Figyeld, ahogy fényük vibrál, mégis biztosan áll pontján. Ne tegyél mást most, csak nézd őket boldog, befogadó szívvel…
Most lassan kezdj el emelkedni a csillagok fényébe és érezd, ők is közelítenek hozzád. Közeledtek egymás felé lágyan, megnyugtatóan, békés csendben. Érzed, ahogy a csillagok maguk közé emelnek és körbevesznek téged. Beborít a csillagfényes Univerzum, a Fénylő létezések Világa. Most te is egy vagy a csillagok között, ott ragyogsz velük egységben… Érezd, megtaláltad a helyed és elfoglaltad pozíciód a csillagterek táncában, az Univerzum keringésében...
Figyeld meg most csillag-létezésed: milyen érzés tölt el?
Válaszold meg magadnak szíveddel… ne siess… merülj bele az érzésbe…
Milyen színű a fényed? Nézd meg, milyen színt árasztasz magadból, milyen csillag-aurád…
Milyen intenzív a ragyogásod? Érezd át, ahogy fénylőn ragyogsz. Boldoggá tesz saját intenzív Fényed. Hagyj időt magadnak, hogy mindezeket megfigyeld és átérezd.
Most figyeld meg kiterjedésedet… Vannak határaid, vagy fényeddel beleolvadsz a többi körülötted táncoló csillag fényébe? Hagyj időt magadnak, hogy mindezt megérezhesd…
Érezd forgásod… lassan vagy gyorsabban forogsz tengelyed körül? Merre visz keringésed? Haladsz vagy állsz a csillagtérben? Figyeld meg… Érezd meg…
Most hívd magadhoz angyalaidat, mert minden csillagnak vannak angyalai. Hányan vannak? Sokan vagy kevesen? Milyen a méretük? Nagyok… közepesek…vagy aprók? Milyen fényben tündökölnek? Hasonlítanak a te fényedhez, színeidhez, vagy eltérnek tőle?
Ne csodálkozz semmin, amit látsz és ne is minősítsd. Minden okkal olyan, amilyen, mert így láthatja el legjobban feladatát…
Most nézd meg, vannak-e körülötted olyan csillagok, melyeknek fénye különösen kedves neked? Akik hívogatnak, üzennek feléd?
Most meg sem kell mozdulnod, hiszen csillagként minden irányban egyszerre látsz, csak figyelmedet kell kiterjesztened körbe…
Ismerd fel a feléd integető csillagtestvéreidet. Fényed, most szereteteddel küldd feléjük. Kösd össze magad velük csillagfénnyel… Minden csillaghoz, ki különösen kedves a szívednek, küldj egy csillagfény fonalat, és hagyd, hogy bekötődjön… Lásd, ahogy belőled kiindulva egy csillagfüzér alakul ki… Most érezd meg ennek a csillagalakzatnak az együttes energiamezejét…
Most miként érzékeled magad? Megváltozott-e valami benned? Más lett-e fényed? Megváltozott-e kiterjedésed?
Most érzékeld, hogy a csillagok együttes ereje a titeket összekötő fénnyel egy alakzatot rajzol ki. Érezd magad ebben a csillagalakzatban és tudd, szereped éppolyan fontos, mint bármelyik más csillagtestvéredé. A Fény csak veled Teljes…
Emelkedj most a csillagkép fölé és nézz le rá. Figyeld meg, milyen formát rajzol ki. Felismered-e? Mit mutat neked? Kérdezd csillagfény angyalaidat, tárják fel előtted, mit itt most látnod, felismerned kell…
Rajzold körbe gondolatoddal most ezt az alakzatot. Figyeld meg, hol helyezkedsz el benne… miként ragyog fényed együtt a többiekkel… Jegyezd meg a képet és helyezkedj vissza csillaglétedbe. Sugározd fényed és szereteted csillagtestvéreid felé és érezd meg, hogyan válaszolnak neked. Keringesd ezt az energiát magadon át a csillagképben…

Most lassan az energiák intenzitása halványulni kezd… angyalaid lágyan körbefognak és mosolyognak rád…te ereszkedni kezdesz és a csillagok halkan búcsúznak tőled...
A téged körülölelő csillagtér kitárul és távolodni kezd… Ereszkedsz lefelé, lassan és lágyan… érzed a csillagok ereje óvón vigyázza visszautad.
Most újra fekszel testedben és feletted a csillagos ég. Visszaérkeztél… Figyeld meg a csillagokat fényleni feletted… ugye máshogy ragyognak már rád? Kedves ismerősökként üdvözöld őket és köszönd meg az élményt, aminek részese lehettél.

Lassan, ahogy felébredni szoktál az éjszakából, tudatosítsd magad és fejezd be a meditációt.
Pusztai Orsolya
http://www.kristalycsakra.hu/index.php/aktualis-valtozasok/259-2013-januar-dimenzionalis-hangolas

http://www.foldleanya.eoldal.hu/cikkek/felemelkedes/aktualitasok/2013-januar.html

 

 

Richard Bach: Illúziók (részlet)

Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.

A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.

A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg

kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

Végül azonban az egyik lény így szólt: "Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba."

A többi lény kinevette, és azt mondták: "Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!"

De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.

Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: "Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!"

És a sodrodó így szólott: "Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland."

De ők csak egyre azt kiáltozták: “Megváltó”, és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.

 

 

Ha megosztjátok tovább tudjátok adni másoknak is, hogy milyen hatásai vannak a Holdnak a hangulatunkra, szervezetünkre.

Lehetséges-e, hogy másképp érezzük magunkat, amikor telihold van? Lehetséges-e, hogy a Hold állása befolyással bír hangulatunkra, közérzetünkre, partnerkapcsolatunkra, munkaképességünkre és testi állapotunkra?

Vannak, akiknél a kérdésre adott válasz azonnal pozitív, mivel saját magukon is észlelnek bizonyos változásokat teliholdkor. A Hold természeti jelenségeket befolyásoló hatása egyébként is mindannyiunk számára nyilvánvaló, gondoljunk csak az ár-apály jelenségére.

Teliholdkor a Föld a Nap és a Hold közé kerül -, ez a tény befolyással bír valamennyi életműködésre, a szervezet életfolyamataira. Az ősi kínai orvoslás ezzel már évezredekkel ezelőtt foglalkozott : a teliholdat jang – férfias, erős – energiákkal ruházva fel. Míg az újhold a jin – lágy, nőies energiák periódusa – inkább energiahiányos állapotnak számít, a visszahúzódás időszaka, addig a telihold a kiteljesedésé, az emberek gyakran érzik magukat energikusabbnak, akik pedig lelkileg érzékenyebbek, vagy lelki problémákkal küzdenek, gyakorta ingerlékenyebbé, sokkal érzékenyebbé, sérülékenyebbé válnak, gyakori, hogy alvásuk megromlik, esetleg egész éjszaka csak forgolódnak, hánykolódnak alvás helyett. A depresszió tünetei felerősödhetnek, a szorongásos problémákkal küszködők akár pánikrohamokat is átélhetnek. A telihold a testi állapotra is hatással bír : összefügg a menstruációs ciklussal, és telihold napján több gyermek is születik. Statisztikai adatok szerint az orvosi ügyeletben is jóval több problémás eset adódik, de teliholdkor a közlekedési balesetek is nagyobb számban fordulnak elő, mely utóbbi a lelkiállapottal is összefüggésben állhat.

A természeti népek vagy az elmúlt évszázadok emberei melyek szorosabb kapcsolatban állnak/álltak a természettel, és a természeti jelenségekkel, az újhold, a telihold időszakát, vagy akár az évszakok váltakozását is jobban beépítik mindennapi életükbe, mellyel az érzékenyebb, labilisabb időszakokat tehermentesíteni tudják. Ez sajnos a mai rohanó világban kevéssé megvalósítható, mégis hasznos lehet, ha önismeretünk fejlesztésének részeként, kiszűrve a kritikusabb periódusokat, azokra felkészülünk. Ha pedig ez nem lehetséges, mert olyan mértékben fokozzák panaszainkat, hogy ezek már kínzóak számunkra, és megnehezítik a mindennapokat, érdemes szakemberhez fordulni velük.

Összhangban a Holddal :

Az emberek évezredek óta kutatják az égi kísérőink és a mindennapi életünk közötti összefüggéseket. Az asztrológia művelői felfedezték, hogy az időnek nem csupán mennyisége, hanem minősége is van.

Hippokratész így oktatta tanítványait: “Aki az orvostudományt anélkül műveli, hogy figyelembe venné a csillagok mozgásának hasznát, az bolond”.

A 16. század neves orvosa, Paracelsus az ókori hagyományokhoz hasonlóan a Naprendszer bolygói és az emberi test szervei, szervrendszerei között összefüggést talált (például a Napot a szívhez, a Holdat az agyhoz, a Merkúrt a tüdőhöz kapcsolta). Ezért tartotta fontosnak, hogy az orvos legyen jártas a csillagjóslás tudományában.

A híres természettudós, Charles Darwin így ír erről: “Az ember az emlősökhöz, a madarakhoz, sőt még a rovarokhoz is hasonlóan alá van vetve azoknak a titokzatos törvényeknek, amelyek szerint bizonyos normális folyamatok, mint a terhesség, a növények növekedése és beérése, bizonyos betegségek időtartama, a hold periódusaitól függ.”

Őseink megfigyelései a holdfázisok hatásairól máig megállják helyüket. Néhány alapelv figyelembe vételével könnyebbé tehetjük mindennapi tevékenységeinket!

Újholdkor (tehát amikor a hold elsötétül az égbolton) legmagasabb a test méregtelenítési készsége, ekkor érdemes leginkább böjtöt tartani, rossz szokásainkkal felhagynunk, illetve új, hasznos szokásokat felvennünk. Ez a nap ugyanis a legalkalmasabb kezdet. Újhold idején a Hold mindig abban a jegyben áll, ami az adott hónap napjegye (tehát augusztusban az oroszlánban).

Növő holdnál minden elfogyasztott falat nagyobb eséllyel képez zsírpárnákat: ez az időszak a tápanyagok beépülésének kedvez, a gyógyszerek is erőteljesebben hatnak. Ebben az időszakban azonban lassabb a gyógyulás, és kedvezőtlenebbül alakulnak a műtétek. Növények átültetésére, vetésére viszont különösen alkalmas az időszak, mert gyorsan gyökeret eresztenek és növekedésnek indulnak. A növő hold időszaka az erőgyűjtésnek, a felkészülésnek és tervezésnek kedvez – ha lehetséges, ilyenkor tartózkodjunk a nagy erőkifejtést igénylő, fárasztó munkáktól, mert nehezen fogunk boldogulni velük.

A telihold körüli 1-2 napban rendszerint megnő a forgalom a szülészeteken: ekkor (valamint növekvő hold idején) születik a legtöbb kisbaba. Az arra érzékenyebb emberek nyugtalanabbak lehetnek, ilyenkor a balesetek és bűncselekmények száma is magasabb – ilyenkor jól tesszük, ha éberebbek vagyunk, és jobban vigyázunk magunkra.

Fogyó holdkor viszont minden könnyebben és gyorsabban megy, még akkor sem hízunk, ha többet eszünk, mint rendszerint. A méregtelenítési folyamatok ekkor a legerősebbek, és aktívabbak is vagyunk, mint más időszakokban. Ha megválaszthatjuk egy műtét idejét, érdemes fogyó hold idejére tenni. Sokféle munka hatékonyabban elvégezhető a kertben és a háztartásban: a mosáshoz kevesebb mosószer is elegendő, a ruhák mégis tisztábbak lesznek. Gyomok kiirtására is ez a legalkalmasabb időszak (különösen, ha a bak által uralt napon végezzük: az ágyás hosszú időre mentes marad a gazoktól).

A különböző időminőségek két-három naponként váltják egymást, s ez egyúttal különböző hatások érvényre jutását is jelenti. Szobanövényeinket érdemes levélnapokon (vízjegy: rák, skorpió, halak) locsolni, ugyanakkor a virágnapokon (levegő jegy: ikrek, mérleg, vízöntő) jobb hanyagolni az öntözést, mivel az ekkor öntözött növényeken gyakran kártevők telepszenek meg. Hajat vágatni lehetőleg oroszlán-napokon menjünk, ha azt szeretnénk, hogy dús és erős szálú legyen a hajunk, semmiképp ne válasszuk viszont a halak és a rák napjait (ha ilyenkor mosunk hajat, az kedvez a korpaképződésnek). A szűz-napokon készített frizura hosszabb ideig megtartja a formáját. Szőrtelenítésre ugyanakkor alkalmasabbak a bika által uralt napok (a fogyó holdnál): a szőr sokáig nem fog visszanőni. Ha fogorvoshoz készülünk, kerüljük a levegő jegyeit (ikrek, mérleg, vízöntő) és ha lehet, a fogyó holdat válasszuk. “Vizes” napokon (rák, skorpió, halak) könnyebben boldogulunk minden vizes munkával, de ekkor nem ajánlatos hosszan szellőztetni, a nedvesség ugyanis beveszi magát a lakásba – a tűzjegy napjain (kos, oroszlán, nyilas) azonban bátran szellőztethetünk hosszabban. A megfigyelések szerint az időjárás az ikrek napjain gyakran megfordul.

Hihetetlennek tűnik? A fentiek mind évszázadok tapasztalatain alapulnak, a régebbi korokban mindenki természetesnek és magától értetődőnek tekintette ezeket a szabályokat. Talán manapság már egyre többen rájövünk arra, hogy nem érdemes eltávolodni a természettől, hiszen az ember maga is a természet része…

http://www.radicsjudit.hu/cikkeim/babona-vagy-valosag-mi-az-igazsag-a-telihold-hatasairol-/5485/

http://www.benso-iranytu.hu/2010/08/03/osszhangban-a-holddal/