Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

,,Én nem hiszek abban, hogy valakinek az élete csupa jó dologból áll és miden szuper, ez nem létezik. Viszont éppen ezért, mivel nem tökéletes az élet, csak rajtunk áll, hogy milyenné formáljuk." Gánics Andrea

,,Rá kell állítanunk az agyunkat arra, hogy mindenben a jót vegye észre, lássa meg." Gánics Andrea

Sajnálom és megértem. Mindig kérdezik az egyetemen, hogy mi történt, én pedig mindig elmondom, hogy úton vagy. (Tóth Tamás)

 

Ha az emberek közt élsz, vedd ki magad részét, becsületes, jogos, küzdelemből. Állj a védtelenek, gyengék közé; az erősek hatalmasok oldalán harcolni nem virtus. (Benedek Elek – Testamentum)

A munka a láthatóvá tett szeretet. És ha nem tudsz szeretettel munkálkodni, hanem csak utálattal, akkor jobb, ha otthagyod munkádat, és leülsz a templom kapuja elé, és alamizsnát kérsz azoktól, akik örömmel munkálkodnak. Mert ha közönnyel sütöd a kenyeret, keserû kenyeret sütsz, amely az ember éhének csak felét mulasztja el. És ha utálattal sajtolod a szõlõt, utálatod mérget párol a borba. És énekelj bár úgy, mint az angyalok, ha nem szeretsz énekelni, dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira. (Kahlil Gibran: A próféta
)

 


Albert Einstein és a láthatatlan, de létező ERŐ
Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra dőlt székében és teljesen magába roskadt: Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?.....

 

 

„Ne beszélj róla, csináld!” (Robert De Niro)

 

A siker az állhatatosság, a kitartás és az elszántság függvénye. (Malcolm Gladwell)
 


Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden olyan személyben megtalálni, aki meggazdagodott - a személyes felelősségtudat. Valamennyien vállalják a felelősséget a döntéseikért és a tetteikért. Ők nem hibáztatják problémáikért a gazdaságot vagy az államot, az időjárást, nem hivatkoznak arra, hogy nehéz gyerekkoruk volt. A gazdag emberek nem várják tátott szájjal a sült  
galambot, nem várnak arra, amikor a körülmények kedvezőbbre fordulnak, ők nekikezdenek, és megteremtik. Ők nem mentségeket keresnek, hanem megoldásokat. Ők sikerre vannak ítélve. (Adam Jackson)

 


A különbség a sikertelen és a sikeres ember között nem feltétlenül a tehetség, hanem a kitartás. (Adam Jackson)
 


Sosem szabad feladni megfutamodni, mert csak aki álmodni mer de hinni tud azt emeli magasra a sorsa. (Brigi)
 


Csak az tud élni. ki, mindig nevet,
Kiből kicsordul minden szeretet,
Kinek lelke élettől vidám,
Ki himnuszt zeng az ég hajnalán,
Ki minden könnyből virágot szakaszt,
Minden sziklából szívárványt fakaszt,
Az élet útján győztesen robog,
Csak az tud élni aki:
MINDIG MOSOLYOG!!

 

"Nem tudom, mit rejt a sorsod, mosolyt hoz-e vagy könnyeket. Tanuld meg hát feledni a rosszat, s őrizd meg a boldog perceket." (Ernest Hemingway)


 

Azt hiszem szeretlek. úgy érzem, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban. Mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd. És, hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit. Nem kell ajándék, vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért! (Csillagpor c. film)

 


 „A szerelem lopakodó gyilkosa a lustaság. Amikor a megszerzett boldogság biztonsága elkezdi rongálni a hétköznapokat. Amikor már lusták vagyunk udvarolni, csábítani, kívánatossá tenni magunkat - a mosakodást, a fogmosást, a fésülködést, a kölni használatát és a vonzó ruhát, pizsamát is beleértve. Minek? Hiszen már a miénk. Csakhogy ezzel kondul meg a halálharang egy férfi-női kapcsolat felett. Mert a szívünkbe kellene felírni csupa nagybetűvel: AZ EMBER NEM TULAJDON!”  (Popper Péter)„Sírsz majd, mert az idő túl gyorsan telik, és elveszítesz valakit, valakiket, akik közel álltak hozzád. Épp ezért készíts rengeteg fényképet és gyűjts emlékeket, nevess túl sokat hisz abból soha nem elég és szeress úgy, mintha sosem bántottak volna, mintha sosem szerettél volna még ennyire, mert minden 60 másodperc, amit szomorúan töltesz, az egy perc boldogság... amit már sosem kaphatsz vissza!” – javasolja minden szerelmi válsággal éppen küzdő sorstársának.  Keleti Györgyi.
 

,,Sokszor éppen avval nyersz, ha veszítesz.” (A pénz színe - Paul Newman)


"Az agyban, és csakis az agyban keletkezik örömünk, vígságunk, nevetésünk és bolondozásunk, éppúgy, mint bánatunk, szenvedésünk, gyászunk és könnyünk…"
Hippokratész: A szent kór (XVII. rész)

A zsarnok mindig talál okot a zsarnokságára.
 


A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál. (William Arthur Ward)

"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni." (Szent-Györgyi Albert)

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk." (Rudolf Steiner)

 

 

 

A kudarc az élet része. Még sikeres embereknél is. Csak az a kérdés, hogy mit kezdesz vele. (Dr. Dolittle: Apja lánya)

 

 

,,Most valósággá válik minden édes remény,

Mely ott ég a szívünk rejtekén.

Az élet tárt karokkal vár,

Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”  (Antoine de Saint-Exupéry)

 

 

,,Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein)

 

 

- Az ember nem az, amit gondol, csak azt hiszi, és ez sok keserűség forrása.
- Nem a gondolataim vagyok?
- Persze hogy nem. - így az öreg.
Az elme csak egy reflexszerv, mindenre reagál. Több millió kósza gondolattal tölti tele a fejünket naponta. Ezek pont annyira árulják el, kik vagyunk, mint egy szeplő az orrunk hegyén. (A békés harcos útja filmből)


Észrevetted, hogy a megfelelő pozíció milyen fontos lehet?
És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.
Vidd ki a szemetet.

- Vigye ki maga!
- Azt, ami itt van (az öreg a fiú homlokára bök), ez az első feladatod, hogy amire nincs szükséged, azt kidobod innen (az öreg ismét a fiú homlokára bök).
Dobd ki a szemetet, Dan! Mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól, ami számít: a jelentől! Itt, és most...!
Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.
” (A békés harcos útja filmből)

 

- Mindenki megmondja mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te talád meg a válaszokat. Azt akarják, hidd el az övéiket.

- Kitalálom, a magáét kéne elhinnem...
- Nem.
- Én csak azt akarom, hogy végre ne a külvilágból merítsd a tudásodat, hanem saját magadból.

- Heh, maga valami szektához tartozik?
- ...Az emberek rettegnek attól, ami bennük van, pedig csak ott találják meg azt, amire szükségük van... (A békés harcos útja filmből


Azt mondod, több akarsz lenni.
Azt mondod, olyan ember akarsz lenni, aki a testét és az elméjét arra használja, amire a legtöbbeknek nem lenne mersze...!
” (A békés harcos útja filmből)

 

Dobd ki a szemetet, Dan! Mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól, ami számít: a jelentől! Itt, és most.
Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.
(A békés harcos útja filmből)

 

,,A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti amit csinál." (A békés harcos útja filmből)

 

“Egy anya elvitte Mahatma Gandhihoz a kisfiát. Így könyörgött:
– Kérlek Mahatma, mondd meg a fiamnak, hogy ne egyen cukrot.
Gandhi egy pillanatra megállt, aztán azt mondta:
– Két hét múlva hozd vissza a fiadat. – A meglepett asszony megköszönte a dolgot és azt mondta, így is fog tenni.
Két héttel később az asszony visszatért a fiával. Gandhi a gyerek szemébe nézett és azt mondta:
- Ne egyél cukrot!
Hálásan, de meghökkenve kérdezte meg a nő:
– Miért mondtad azt, hogy két hét múlva hozzam vissza? Akkor is megmondhattad volna neki ugyanezt.
Gandhi azt válaszolta:
– Két héttel ezelőtt még én is ettem cukrot.”

Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz.

(Dan Millman – A békés harcos útja)

 

“Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a mukások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.
- Hogy a ménkű verje meg! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
- Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
- Milyen asszonynak? – felelte Sam. – Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet.”
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben.”
(Dan Millman – A békés harcos útja)

 

 

“Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég.” (Dan Millman)

“A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége.”
(Dan Millman)

“… az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te minek akarsz látni engem.”
(Dan Millman)

 

“Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk.
Ha retket akarunk, retket kell ültetnünk.
Ha szeretetet akarunk, szeretetet kell ültetnünk.
Ha megértést akarunk, megértőnek kell lennünk.
Ha megbecsülést akarunk, meg kell becsülnünk másokat.
Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, szeretnünk kell másokat.”
(Dan Millman)

 

 

,,Elmélkedj a világ működésén, hallgasd meg a bölcs ember szavait és tégy magadévá mindent, ami jó. Erre alapozva nyiss ajtót az igazság felé. Ne csukd be szemed az előtted lévő igazság előtt. Tanulmányozd hogyan folyik a patak vize a völgyben, simán és szabadon a sziklák között. Tanulj a szent könyvekből és a bölcs emberektől is. Minden - még a hegyek, folyók, növények és fák is - a tanítód legyen." (Uesiba Morihei: Az út kézikönyve, Ueshiba Morihei, az aikido megalapítója, egyike a három nagy japán budo mesternek.)

 

,,A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!” (Lev Tolsztoj)

 

 

,,A korlátolt gondolkozás nem képes hitre, bátorságra, bizalomra ösztönözni.

Emlékezz arra, hogy az életben nincs szükség nagyobb erőfeszítésre ahhoz, hogy magasra célozzunk,

hogy bőséget és jólétet akarjunk, mint ahhoz, hogy elfogadjuk a nyomorúságot és a szegénységet.

Egy nagy költő helyesen adta vissza ezt az igazságot az alábbi sorokban:

 

Egy penniben állapodtam meg az Élettel,

    És az élet nem fizetett többet,

Noha esténként méltatlankodtam,

    Amikor összeszámoltam csekélyke vagyonomat.

 

Mivel az élet csupán egy munkaadó,

     Azt adja neked, amit kérsz,

De ha egyszer megállapítottad a bért,

     Teljesítened kell a kötelességed.

 

Szolgai bérért dolgoztam,

    Csak hogy megtudjam rémülettel,

Hogy bármilyen fizetséget is kértem volna az élettől,

    Az élet szívesen megadta volna nekem."

 

S egy másik jó versike:

Ha úgy gondolod, verve vagy, akkor így van,

   Ha úgy gondolod, nem mersz, akkor így van,

Ha szeretnél nyerni, de úgy gondolod, nem tudsz,

   Majdnem biztos, hogy nem fogsz tudni.

 

Ha úgy gondolod, veszteni fogsz, így lesz,

    Mert a világban, amit találunk

A siker az emberek akaratával kezdődik,

   Minden a lelkiállapotban gyökerezik.

 

Ha úgy gondolod, hogy reménytelenül lemaradtál, akkor így van,

   Gondolatban magasra kell emelkedned,

Önmagadban kell biztosnak lenned, mielőtt

     Bármilyen díjat is elnyersz.

 

Az élet győzelmei nem mindig azokéi,

  Akik a leggyorsabbak és a legerősebbek,

De előbb vagy utóbb az lesz a győztes,

Aki ÚGY GONDOLJA, GYŐZNI KÉPES."

(Napoleon Hill - Gondolkodj és Gazdagodj)

 

Valahol a lelkedben ott szendereg az eredményesség csírája, amelyet ha sikerül felébresztened és cselekvésre bírnod, sosem remélt magaslatokra emel. (Napoleon Hill)

 

,,Minden ember művelt, aki tudja, hol kaphatja meg azt a tudást, amire szüksége van és hogyan kell azt konkrét cselekvési tervbe rendezni." (Napoleon Hill)

 

 

,,Uram már annyit kóstoltam az élet keserű gyümölcsét.

Engedd, hogy megkóstoljam milyen mikor megérik,

mikor nem kell néznem, hogy mekkorát harapjak.

 

Az Úr azt felelte majd eljön a te időd.

De ahhoz még sok embert kell magad

elé engedni, mert ők már tettek az Úr asztalára."

 

 Egy ember tudja, hogy jön az árvíz, s jönnek teherautóval, hogy kiköltöztessék, de ő nem megy – azt mondja majd Isten úgy is segít, aztán jön az árvíz, s jönnek érte csónakkal- de ő továbbra is azt mondja – majd isten segít, végül helikopterrel próbálják kimenteni, - de azt mondja majd Isten úgy is segít, végül elviszi az árvíz. Halála után számon kéri Istentől miért nem segített. Isten azt válaszolja – én küldtem, teherautót, csónakot, helikoptert, ennél többet nem tehettem. A tanulság nem az a gond, hogy isten nem hallja meg a kérdésünket, hanem, hogy mi nem halljuk meg a válaszát.

 

Döntsd el határozottan, mi a szándékod; aztán pedig egyenesen törj a célod felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek. …Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk. (Elbert Hubbard)